Eizo kondigt full-hd-gamemonitor met schermrand van 6mm aan - Update

Eizo komt met een full-hd-gamemonitor met ips-paneel en een schermrand van 6mm. De FS2434 is het nieuwe model in de Foris-serie. Het model heeft een 23,8''-scherm, en zou beschikken over een responstijd van 4,9ms en een inputlag van 0,05ms.

De Eizo FS2434 beschikt over twee hdmi-ingangen en één dvi-ingang voor het aansluiten van computers of consoles. De maximale helderheid van het ontspiegelde scherm is 250cd/m² en de contrastverhouding is 1000:1. De maximale verversingsfrequentie is 60Hz. De hoogte van de monitor is verstelbaar tot 6cm vanaf de tafel, wat de hoogte van het geheel maximaal 485,3mm maakt bij een breedte van 539,4mm en een diepte van 200mm.

Verder beschikt de monitor aan de achterzijde over drie usb 3.0-poorten, waarvan een bedoeld is voor de meegeleverde afstandsbediening, en over een 3,5mm-audio-uitgang voor externe luidsprekers. Er is ook een 3,5mm-audio-ingang, waarmee het geluid van de aangesloten computer of console via de twee ingebouwde 0,5-watt-luidsprekers wordt afgespeeld. Aan de zijkant heeft de FS2434-BK een tweede 3,5mm-audio-uitgang, die bedoeld is voor koptelefoons. De monitor heeft een kantelhoek van 25 graden en een draaihoek van 344 graden.

Het beeldscherm is voorzien van G-Ignition-software, die gebruikers, naast de mogelijkheid om zelf de kleuren van het scherm in te stellen, toegang geeft tot door pro-gamers ingestelde presets. Hieronder vallen wellicht de kleurinstellingen van Fnactic, het DotA 2-team dat door Eizo wordt gesponsord. Volgens Eizo is de monitor door zijn dunne schermrand geschikt voor gamers die van verschillende beeldschermen gebruik willen maken. De Eizo FS243 is vanaf begin augustus dit jaar verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro.

Update 14,54: Aangepast dat de schermrand 6mm dik is in plaats van 2mm.

Door Taco Blauw

Stagiair

12-06-2014 • 14:25

72 Linkedin

Reacties (72)

72
68
51
4
0
12
Wijzig sortering
Volgens dit Youtube filmpje is de rand 6mm. http://youtu.be/JMJzan1NWw0
Die goedkope trucjes gebruikt LG ook. Helaas heb ik me in het verleden hiermee laten bedonderen. De LG IPS277BN zou haast geen schermrand hebben en zo hadden ze de foto's ook gephotoshopped. Nadat ik het scherm eenmaal had bleek er een dikke cm in te zitten. Na een hoop klaag mails richting LG ook niks terug ontvangen.
Anoniem: 568565
@Cpimp12 juni 2014 14:44
Inderdaad, mij ook overkomen.
Hier is een linkje naar een review die ik heb geschreven.
Je kan dan de productfoto vergelijken samen met mijn foto die ik zelf heb gemaakt.
Groot verschil...
https://www.monitorstore..../laat-je-niet-vangen.html
Zoals in de afbeeldingen te zien is, is de afstand scherm tot scherm 6mm. Nog steeds heel dichtbij. Alleen met de adviesprijs, in combinatie met het formaat, refresh rate en responstijd en overige specs (en naar mijn persoonlijke mening, matig uiterlijk) lijkt het niet veel waar voor je geld te zijn. Het lijkt een niche te vullen voor personen die dit ontwerp mooi vinden en zich veel storen aan te grote schermranden. Maar goed, dat is voor een groot deel persoonlijke mening en men mag de waarde voor zichzelf bepalen.
Anoniem: 601896
@Ackz12 juni 2014 14:42
Zoals in de afbeelding te zien is, is de afstand van scherm tot scherm 2x6mm dus 1.2 CM.
Dat is wat andere concurrenten zoals de Dell U2414H of verschillende LG's ook bieden in de markt.
Inderdaad, je hebt gelijk. Heb ik het verkeerd gezien... Dan is de meerwaarde totaal zoek (en daarmee m.i. ook de nieuwswaarde). Bedankt voor je opmerking!
Anoniem: 601677
12 juni 2014 14:28
Leuk dat de rand zo dun is, fijn voor een multi-screen setup. Maar jezus, het doet me denken aan een era 98' IBM behuizing
Ik vraag me af of de rand niet 2mm, maar 6mm+6mm is, zoals in het plaatje staat.
Inderdaad. De behuizing is volgensmij 2mm breed. Maar het panel zelf voegt daar dan nog eens 4mm bij.
Vind het grootste nadeel van de Foris serie, dat de onderste rand altijd zo groot is, waarom niet een uniforme omlijsting. Wat is trouwens de resolutie 1080 of 1200?

[Reactie gewijzigd door Tirinium op 12 juni 2014 14:31]

"Eizo kondigt full-hd-gamemonitor met schermrand van 2mm aan" :+

Vind het wel erg jammer dat het "maar" 60hz is, bij een gaming monitor mag je tegenwoordig toch wel minstens 75hz en eigenlijk wel 120hz verwachten!
Argggh ! Dit is niet wat ik wilde !

Eizo maakt de beste game monitor die er is.
pricewatch: Eizo FG2421 Zwart

240 Herz !
De monitor strobt de backlight 240 keer per seconde.
Ieder beeldje wordt afgewisseld met een zwart beeld. Je refresh-rate loopt dan effectief op 120Hz.
Dit zorgt voor een heel vloeiend lopend beeld. Fantastisch als je snel bewegende spellen speelt. De kritieken zijn lovend.

Helaas, helaas, de EIZO FG2421 is een 24" monitor.
En ik ben nu gewend aan 27".
Als EIZO een nieuwe versie zou maken, 27" en Turbo240, dan kocht ik direct zo'n monitor. Of hij nou 500 of 800 euro zou kosten. Maar bij 24" twijfel ik toch nog ....

[Reactie gewijzigd door 280562 op 12 juni 2014 14:51]

Ik heb hem en had daarvoor (nu 2e monitor) een dell ultrasharp 24" (zie m'n inventaris). Misschien dat je het echt heel verschrikkelijk vindt om een kleinere monitor te gebruiken (hoewel dat met dezelfde resolutie niet heel veel boeit m.i.), maar qua beeld is het zo veel beter dat ik niet meer terug ga naar 60 Hz zonder strobe, ook al is de resolutie van de Eizo een beetje lager dan de Dell.

Het is soms voor de lol wel eens leuk om te vergelijken tussen Turbo240 en 60 Hz non-strobe en dat voelt als het verschil tussen een HDD en een SSD (ik speel o.a. BF4).
Bij 5760*1080 is het lastig om een spel constant (99 percentile) op 75Hz te laten lopen. Zal dan grafisch kaal uitzien.
Een betaalbaar randloos HD scherm is echt een zegen, ik werd gewoon blij toen ik dit las. Zo lang gezocht maar niets kunnen vinden, dus dit model komt zeker op mijn bureau terecht.. drie stuks that is.
Waarschijnlijk net zoals die LG monitoren. Fysieke rand 2mm, maar wel een halve centimeter gewoon geen scherm...
Ik zou ff wachten met je aankoop tot er reviews zijn of dat je hem in het echt ziet.
Als je betaalbare monitor zoekt met redelijk dunne bezels als mogelijke alternatief voor de Eizo kijk dan ook eens naar de Dell U2414H http://accessories.euro.d...cs=nldhs1&l=nl&sku=842341

Deze monitor heeft 6,05mm bezels. Dus bijna vergelijkbaar als de Eizo.
De prijs is op dit moment rond de 222 euro en is voorzien van de meest moderne aansluitingen die de Eizo niet eens heeft. Te denken aan Displayport bijv.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 12 juni 2014 17:36]

Een IPS game-monitor??? Wat klopt hier niet aan? Reactie tijd en inputlag?
IPS is al jaren niet meer zo sloom. Het verschil tussen TN en IPS is nog maar zeer klein, goede ogen/reactie snelheid als jij het verschil gaat merken, zou je misschien wat mee moeten doen :)

[Reactie gewijzigd door Remz op 12 juni 2014 14:59]

wat is er mis met 4.9MS responstijd en 0,05MS input lag. Lijkt me dat je daar prima mee kan gamen, mijn Dell IPS heeft een stukje hogere waarden en daar valt ook prima op te gamen op niveau. Ligt er ook maar net aan wat voor games je doet, RTS games en MMO's hebben een stuk lagere eisen dan een gemiddelde shooter bijvoorbeeld. Ik heb liever de correct gekalibreerde kleuren van mijn IPS daar ik toch geen shooters speel dan bijv. een paar Hz refresh rate, meer, een paar msec inputlag minder en een belabberde kleurgave.
Mooie schermen, ben benieuwd we zullen ze wel weer vaak zien staan bij de Toernooien van Intel extreme Masters.

Daar worden een hoop potjes CS en Starcraft 2 opgespeeld, echter nooit een ervaring gehoord van de Pro spelers als review.
En toch staat bij mij Eizo nog steeds voor kwaliteit. ( echter is het design wel erg blokkerig )

[Reactie gewijzigd door Mektheb op 12 juni 2014 14:29]

Er wordt vrijwel nooit gekozen voor IPS schermen, omdat de meeste gamers (vooral in CS:GO) een 120Hz+ scherm willen hebben. Vaak zie je BenQ en ASUS staan.
Even linkje gejat van gryz hierboven:
pricewatch: Eizo FG2421 Zwart
Alsjeblieft, een 120hz PVA monitor van EIZO :)
MVA om precies te zijn ;) (paneel van Sharp). IMO ook veel beter dan IPS.
Ik weet dat EIZO 120Hz (zelfs 240Hz, die laatst aangekondigd was?) schermen heeft, maar die zie je bijna niet op toernooien. Volgens mij niet op LCS, OGN, DreamHack, ESEA, IEM, EMS One...
En toch maken ze met Eizo deals om hun monitoren te gebruiken op tournamenten. Ben het verder wel met je eens hoor :P

IPS en gaming monitor... Nee ik blijf toch echt bij een TN voor mijn shooters.
Ik heb zelf een LG IPS277L-BN, die zelfs in de best buy guide van Tweakers van mei stond. Als jij bij mij echt verschil kan zien, dan zou ik dat knap vinden. Theoretisch is het inderdaad zo dat een TN-paneel sneller is, in de praktijk valt het wel mee. Zeker als je nagaat hoeveel er gesjoemeld wordt met cijfers. De tijd van ghosting en 25ms zijn al lang voorbij. Die 5ms van mijn IPS-paneel zijn meer dan goed. Maar ook al waren het 10, dat weegt waarschijnlijk op tegen de kleuren, het contrast en kijkhoek zonder dat je er echt last van hebt.

Het gaat er uiteindelijk om dat je geen 'last ' ondervind van een te traag paneel en volgens mij is alles onder de 10ms amper te zien. En alles is relatief. Die 2ms van een TN-paneel zijn weer verschrikkelijk slecht als je gaat kijken naar de 0,016ms (give or take a 0) van plasma.
Het gaat niet zozeer om het verschil zien, maar je kan het wel opmerken. Met extreem snelle shooters zoals Quake telt elke % wapen accuracy. Bij voorkeur zou ik nog met een CRT spelen, maar die heb ik niet meer :P

Voor de meeste gamers slash casuals, zou dit Eizo model een goede aankoop zijn. Als je echt alles op alles wil zetten om te winnen, ja dan ga je waarschijnlijk slechtere kleuren weergave krijgen in ruil voor een 1ms paneel :)
Volgens mij gaan de bovenstaande comments over de refreshrate.
Ik was zelf ook altijd erg sceptisch over het verschil tussen een 60hz en 120hz scherm en gebruikte tot voor kort ook een LG IPS scherm van 24 inch. Sinds kort heb ik een 120hz scherm van Asus en geloof me, het verschil is groot. Vooral met shooters inderdaad.

Zet maar eens een 120hz scherm naast je 60hz IPS paneel, dan kun je er niet meer omheen. Er vanuit gaande dat je PC ook capable genoeg is om er genoeg frames uit te rammen ;)
2mm rand heel erg vet, maar het design laat verder veel te wensen over. Misschien is rond de tafel gaan zitten met Dell?
2mm rand heel erg vet
Juist niet toch? :+

Anyway als je de foto's en youtube moet geloven is het enkel de rand om de bezel die 2mm dik is :S
Dan gaan we toch weer richting de pricewatch: Dell Ultrasharp U2414H Zilver, Zwart, waar het scherm plus bezel toch een rand van 9mm maakt.
Ik heb er daar laatst 2 van gekocht en naast elkaar gehangen aan een Ergotron dual monitor stand. Op de Dell site staat 6,05mm (Omlijsting = Bezel en zwarte schermrand). Volgens mij is het inderdaad niet 9mm per scherm, maar ik kan er naast zitten. Ziet er in ieder geval rete goed uit zo een dunne bezel!
Ik zou dan eerder een 29 inch ultra wide kopen dan dual screen setup met lelijke rand midden in je beeld.
je moet dan ook niet dual doen, dat is niet handig zoals je aangeeft. Drie is beter. Dan heb je een volledig scherm in het midden. Ik ben er helemaal aan gewend nu, en zou niet meer anders willen dan de drie schermpjes op mn bureau. ( nu ja. goede 4k monitor op 32+ inch misschien )
ja en dan 3 780ti's of 3 titan black in SLI om fatsoenlijke framerates te halen...
Ik ben benieuwd of je bij een multi-scherm setup alle instellingen tegelijk kan veranderen met die afstandsbediening.
Ik hoop dat je kan kiezen. Lijkt me best naar als het altijd niet kan maar wel goed zou werken, of altijd wel moet, maar niet goed werkt om dat er onderlinge verschillen zijn.
Beetje jammer dat er voor die prijs geen displaypoort vanaf kon... Met multi-monitor setup is dat toch wel fijn vanwege de aansluiting op je videokaart.
Ik weet het niet heel zeker, maar:

volgens mij is het nogerger, amd verplicht toch om minimaal 1 keer de displayport(en) van de videokaart te gebruiken. dan ben je dus verplicht om een adapter te gebruiken. Dat is wel erg slordig...

verder wel een aardige monitor al is hij wel duur.
weet iemand welke fabrikant het paneel produceerd. en wat de naam is van dit paneel is?
Ligt een beetje aan welke videokaart je van AMD hebt. Met een R9 290(X) kun je sowieso de combi 2xDVI+HDMI gebruiken, met oudere videokaarten moet je vaak 2xDVI of DVI+HDMI icm met DisplayPort gebruiken. Door het verschil in de twee outputs kan er soms irritante tearing ontstaan dus dat zou ik afraden. Ga in plaats daarvan voor een 290(X) voor een triple monitor setup of neem een goedkopere nVidia-kaart, maar dan zul je soms moeten terugschakelen naar een enkel scherm omdat er niet genoeg power is om hoge settings op triple screen te draaien.

Fabrikant van dit scherm is LG uiteraard, daar zij als enige IPS panelen maken. Samsung produceert panelen met dezelfde eigenschappen onder de naam PLS, en AU Optronics onder de naam AHVA. Dit paneel is waarschijnlijk hetzelfde als in de Dell U2424H met dunne bezels, omdat die ook 6mm zijn.
Bedankt voor de informatie

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee