UPC belooft compensatie voor problematische Horizon-settopboxen

De Consumentenbond zegt van UPC een aantal toezeggingen te hebben gekregen in een poging om de problemen met de Horizon-settopbox op te lossen. UPC belooft onder andere aan Horizon-abonnees de mogelijkheid te geven om over te stappen naar een ander abonnement.

Sinds de introductie van de Horizon in september heeft de kabelaar meer dan 50.000 exemplaren van de settopbox verkocht. Maar kort na de introductie kwam er een stroom van klachten op gang over de interactieve settopbox. De Consumentenbond besloot daarop de klachten en problemen te inventariseren.

De klachten lopen sterk uiteen. Zo zou de Horizon-interface traag en onoverzichtelijk zijn. Ook worden er klachten gemeld over compatibiliteitsproblemen met het aansluiten van de Horizon via een hdmi-kabel op bepaalde televisies van Sony en Philips. Hierdoor moet noodgedwongen van de scart-aansluiting gebruikgemaakt worden. De settopbox van UPC zou tevens bij sommige klanten ook regelmatig crashen of het zelfs helemaal niet doen. Verder zou UPC de Horizon traag uitleveren en in bepaalde gevallen zouden internet, televisie of telefoon niet goed functioneren na het aansluiten van de settopbox.

De Consumentenbond laat weten dat het afspraken heeft gemaakt met UPC over de Horizon-problemen. De kabelaar zou een aantal problemen inmiddels hebben verholpen met firmware-updates. Het hdmi-probleem zou met een firmwareupdate, die nog deze maand moet uitkomen, verholpen kunnen worden. Ook stelt UPC dat de verbindingsproblemen met internet-, tv- en telefoniediensten grotendeels zijn verholpen.

UPC belooft klanten die na het aanschaffen van de Horizon kampten met verbindingsproblemen, deels te compenseren voor het betaalde abonnementsgeld. Daarvoor hanteert de kabelaar een garantieregeling. Klanten die alleen tv in sd-kwaliteit kunnen bekijken, hoeven niet langer de meerprijs voor het hd-pakket te betalen. Verder kunnen Horizon-abonnees kosteloos terug naar een pakket met een andere settopbox, zoals het alles-in-1-voordeelpakket.

De problemen met de Horizon-settopbox zijn pijnlijk voor UPC; de kabelaar zette de interactieve settopbox met het nodige tromgeroffel op de markt, maar het bedrijf is nu genoodzaakt om meer reclame te gaan maken voor zijn 'oude' alles-in-1-abonnementen met minder geavanceerde settopboxen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

10-12-2012 • 17:00

83 Linkedin

Reacties (83)

83
82
57
4
0
8
Wijzig sortering
Het is verbazingwekkend hoe uiteenlopend de problemen zijn die ik heb met de Horizon-doos. Wifi klapt er soms spontaan uit, hij herstart op willekeurige momenten. Bij de zoekfunctie is zelfs het selecteren van letters kapot, waardoor je bijvoorbeeld niet de K krijgt maar de J. Soms worden doodnormale kanalen als Nederland 2 gewoon geblokkeerd. Soms is het zappen bijzonder snel, en soms moet je gewoon een paar secondes wachten. Totaal onvoorspelbaar. Ik zet hem dagelijks zelf maar even aan en uit en dan lijkt hij het wel weer een poosje te trekken.
Al met al hebben ze nog heel wat werk voor de boeg bij UPC en ik wens hun ontwikkelaars nog veel sterkte! Al die ellende die ze over zich heen gestort krijgen terwijl ze waarschijnlijk aan de bel trokken om te zeggen dat het nog niet klaar was voor productie.
Overigens ga ik niet in de rij staan voor compensatie, want die rij bij de klantenservice is wel erg lang ;)

[Reactie gewijzigd door Fliepke op 10 december 2012 17:15]

Nou had ze anders net binnen 1 minuut aan de lijn een kleine 20 minuten geleden en dat om dit tijdstip.. ;)
Lees helaas net dit stuk te laat anders had ik direct een CI+ module aangevraagd ipv de horizon box! Van het weekend ongeveer 10uur tv gekeken over het weekend verdeeld en ik heb het een beetje bijgehouden maar ben uitgekomen op minimaal 50 freezes van 1 a 2 seconden.
Verder loopt hij regelmatig vast. Het enige antwoord je krijgt ja we zijn er mee bezig en er komen updates uit elke week. Ja erg leuk maar ik zit al vanaf het begin met dit wan product. Tevens blijft het leuk, deze meneer van de klantenservice vertelde dat mijn signaal nu te zwak is en dat daardoor de freezes kwamen. Enige tijd geleden hadden we hier op cisco dvr boxen ook problemen met het signaal en kwam er uiteindelijk monteur en die zegt het signaal is veelste sterk en heeft dat toen opgelost. Niks veranderd alleen een horizon aangesloten en nu is het signaal weer te zwak... Lekker helder allemaal.

Overigens sprak ik laatst iemand van UPC in de prive sfeer en hij vertelde mij dat het product al 2 jaar geleden op de markt had moeten zijn. De medewerkers van UPC hebben sinds het 2e kwartaal dit jaar al zo'n Horizon box kunnen krijgen als test en van alle gemelde problemen is nog zo'n 90% actueel! Het verbaasd mij dan ook ten zeerste dat UPC, in ieder geval het management dit dan gewoon door drukt! Het lijkt mij toch dat zij hiervan ook op de hoogte zijn geweest.
Het is wel leuk dat ze nu gaan compenseren maar ik vraag me hoeveel klanten ze dit niet wel gaat kosten. Dan heeft het even doordrukken van Horizon en zeer groot bekend te maken toch een iets andere wending gekregen....
Overigens sprak ik laatst iemand van UPC in de prive sfeer en hij vertelde mij dat het product al 2 jaar geleden op de markt had moeten zijn. De medewerkers van UPC hebben sinds het 2e kwartaal dit jaar al zo'n Horizon box kunnen krijgen als test en van alle gemelde problemen is nog zo'n 90% actueel! Het verbaasd mij dan ook ten zeerste dat UPC, in ieder geval het management dit dan gewoon door drukt! Het lijkt mij toch dat zij hiervan ook op de hoogte zijn geweest.
Het is wel leuk dat ze nu gaan compenseren maar ik vraag me hoeveel klanten ze dit niet wel gaat kosten. Dan heeft het even doordrukken van Horizon en zeer groot bekend te maken toch een iets andere wending gekregen....
Het probleem met grote projecten is dat je op een gegeven moment op een soort 'point of no return' komt...je kan het niet blijven uitstellen omdat management van bovenaf gewoon niet meer wil horen dat het nog niet klaar is, het moet de markt op en daarmee basta. Waarschijnlijk is de afweging gemaakt dat ze hiermee extra publiciteit zouden krijgen en daardoor straks als de problemen gefixt zijn met veel bombarie kunnen aankondigen dat het allemaal nu wel werkt, en ondertussen hebben ze gratis reclame....

Sommige bedrijven houden nu eenmaal vast aan 'slechte reclame is ook reclame'...
Wat me nog het meest verbaasd is dat er niemand stil lijkt te staan dat zeker 90% van genoemde problemen makkelijk opgelost hadden kunnen worden als er degelijk getest zou zijn. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat er zo veel issues zijn en ik kan niets anders zeggen dan dat deze dienst gewoonweg niet getest is. Intern, en extern. Combineer dat met een ontwerp dat functie verruilt voor design, het minder bruikbaar maken van de afstandsbediening en geen usabilityproeven, en je hebt de consumentenbond op de stoep. Maar nee, ze hebben het te druk met het (misleidend) marketen van het product (zó snel als op de reclame is de interface absoluut niet, of ben je lang niet zo snel aangesloten als dat men suggereert ) of het adverteren in magazines over wie er nu bij UPC werkt in een verwarde poging sympathie te kweken voor ja, wat eigenlijk? Wie er werkt? Het bedrijf? De prioriteiten van die tent liggen hoe dan ook compleet overhoop.
er schijnt een grote upc testers te zijn geweest rn volgens een customer rep kwamen de huidige problemen in de testfase niet voor. grootste probleem vind ik de zeer slechte communicatie tussen upc en externe monteurs waarbij de monteurs nauwelijks van elkaar leren. voorbeeld, ze mogen alleen de laatste logs van de coeige monteur inzien maar niet de logs tussen upc klantenservice en de klant!?!?
Onzin, lees mijn post hier ergens boven eens, heb iemand gesproken die zo'n horizon box sinds het eerste moment heeft, hij werkt ook bij UPC. Er is vrijwel niks gedaan en alle gemelde problemen. In het begin was het zo erg dat hij elke zijn afstandsbediening kwijt was elke keer als de box uitzette NAAR standby(!), dit hebben ze dan bijvoorbeeld wel even gefixed voordat het product op de markt is gebracht.
Voor de rest alle problemen die ik heb en tegen hem zei, zijn al bekend, al vanaf het eerste moment.
Enige manier waarop ze het product goed op de markt hadden kunnen zetten is een selecte groep klanten erbij te betrekken en hun laten meedenken. Werken de menu's goed, wat zijn de functionaliteiten etc. Nu zijn de menu's overzichtelijk, veel functionaliteiten werken heel anders of helemaal niet meer. Zoals al eerder genoemd en het scrollen door programma's met de pijltjes toetsen op de oude mediaboxen, werkt hardstikke mooi maar nu niet meer of in ieder geval heel raar. Tussen 2 programma's zappen heen en weer met de "back" toets, werkt helemaal niet meer.
Nu geef je de klant een product wat heel anders werkt zonder een goede vermelding erbij hoe je het wel zou kunnen doen. De klanten weten hoe iets werkt en krijgen nu een nieuw product wat helemaal niet zo werkt, ja dan ga je klachten krijgen. Met dit soort projecten moet je als een bedrijf toch zeker de klanten (dagelijkse gebruikers ervan) betrekken, anders is het snel over met je product.
Exact ja. Als UPC had gebeld van, 'joh, meneer X, We zouden graag even bij u langs willen komen om te kijken of ons nieuwe apparaat werkt in uw omgeving, dan zou dat erg prettig zijn.' dan zou ik daar een vrije dag voor plannen alleen om ze te helpen met de dingen die op dat moment lopen. En bovendien erop wijzen dat mijn omgeving ammenooitniet overeenkomt met de 'gesteriliseerde' testomgevingen (als ze die uberhaupt gebruiken) van hun intern.

En inderdaad: kijk voor de lol eens naar het verschil tussen de 'oude' en de 'nieuwe' afstandsbediening. en de bizarre 'we vinden het wiel opnieuw uit, maar dan vierkant'-reactie die daarop volgde...
Het hele concept is super, het idee is goed en van deze tijd.
Echter het product is gewoon nog niet klaar voor de markt, de software moet nog doorontwikkeld worden en de hardware is onder de maat hiervoor (Overigens dan weer niet volledig, want ze stoppen er dan wel weer 6 tuners in).

Ik vind het tot nu toe ellende, al veel problemen gehad en anderhalve week met op en af internet.

Van mij mogen ze het ding dus terug krijgen, tenzij ze met een interessante compensatie komen voor dat ik thuis moest blijven, telefoonkosten, weggevallen internet, etc.
De hardware lijkt /mij/ wel goed. Maar ik kijk over HDMI naar een televisie van Samsung (ook maker van de Horizon set top box).
Overigens heb ik de opname-functie nog niet geprobeerd.

De software lijkt mij inderdaad onrijp: een grafische interface die /ik/ liever doelmatig dan gelikt had gezien op een engine die me nogal instabiel lijkt.

De oorzaak van de storingen lijkt mij te liggen bij de server van de streams, waarna de set top box de weg kwijtraakt. (Mij herinnert het gevolg een beetje aan hoe het met MIDI tussen apparaten fout kan gaan: hardware die stokt als de gegevensstroom hapert.)

Laatst was ook dagenlang ZDF niet te zien: wel de omschrijving en volumeschuif, niet de stream zelf.

Onder Windows kan ik niet op Horizon ingelogd blijven (en mijn kinderslot onthouden laten). Onder Linux (Ubuntu Studio) en Android 4.0 begin ik niks zonder Winevine Media Optimizer (die daarvoor niet beschikbaar is...). Onder iOS 6.1 loopt alles aardig - zolang die stream blijft lopen.
Wel zou ik willen, dat ik sneller van dat bla-bla beginscherm zou kunnen doorschakelen naar de tegeltjes van de zenders. (Zelfde programmeurs als iTunes?)

Op de set top box zelf baart vooral de teletekst (die ik veel gebruik) zorgen. Ja, de teletekst-ontvangst bedien je op de set top box, dat signaal gaat niet (altijd?) over HDMI naar de televisie. Dan moet je eerst wachten totdat pagina 100 van het kanaal in beeld is, anders crasht hij. Voorts houdt hij dat signaal niet vast als je terugschakelt naar het "echte" beeld, en ik mis de vier gekleurde knoppen.

De streams van Horizon lopen "ver" (anderhalve minuut?) achter op het standaard televisiebeeld. Neemt het coderen en decoderen zóveel tijd?

Toeval of niet: het gebruik van telefoonmenu's in bedrijfscentrales (zoals bij een klantenservice of bij voicemail) lijkt via de Horizon box en UPC veel beter te gaan dan via de opvolgende ADSL-modems (laatstelijk Huawei) van Online.

Al met al heb ik geen spijt van de overstap naar Horizon (en voor Internet en Telefonie naar UPC). Maar dat is voor UPC geen reden tot borstklopperij!


PS: reactie @flabber:

De nu ingeleverde set top box (die ik weinig gebruikte) liep óók vaak vast als ik naar een gemiste uitzending zat te kijken.
Dat versterkt mijn bovengenoemde indruk, dat de ontvangende hardware doldraait als de gegevensstroom onderbroken wordt.

[Reactie gewijzigd door chrislaarman op 10 december 2012 18:18]

ik kan mij helemaal vinden in deze post. maar ik denk ook echt dat er weer even naar ze weer even naar de tekentafel moeten gaan voor het menu (en zeker de ontwerpers even een baan bij de mcdonalds aanbieden ofzo )

dit gaat nog wel goed komen. al hoop ik dat er echt iets met het menu gaat gebeuren.

tevens wil ik toevoegen dat de Apps ook net zo prut zijn, vooral de horizon remote app is erg omslachtig en traag. en zou airplay mogelijkheid niet verkeerd zijn (2e computer met XBMC+ airplay)
Je kunt ervoor kiezen om de Horizon box alleen als mediabox te gebruiken, en de "oude" modem voor het internet te gebruiken. Misschien een interessante optie, omdat je zo geen last van wegvallend internet hebt als je Horizon box er geen zin meer in heeft.
Een modem moet dat ook zijn, een modem.

Dat die 'alles in 1' boxen er zijn is echt heel leuk en aardig, maar ze testen en experimenteren met eind-gebruikers.

Lever liever 2 boxen. Een modem dat niets anders is dan een modem. Zodat je internet altijd werkt en een mediabox, die je overal in het huis op een netwerk verbinding kan aansluiten. Kan je ook makkelijk medere mediaboxen aansluiten.

Ach over paar maanden/ jaartje is het misschien al mogelijk om een xbmc boxje te bouwen als mediabox ;)
Ik heb geen Horizon, maar juist veel problemen met het (gebrek aan) bereik van het draadloze modem van . Dat komt met moeite op de 1e verdieping. Niet perse een top-oplossing dus om over te schakelen op het draadloze modem. (Dat ze daar eens compensatie voor geven trouwens!)
Compensatie vanuit UPC omdat het wifi bereik niet aan jou verwachtingspatroon voldoet doordat UPC zich houd aan de wettelijke frequentie en zendvermogen voorschriften?

Jij hebt de lolbroek aan zeker.

UPC kan er totaal niets aan doen dat wifi slecht presteert in jou omgeving door de wifi interferentie. Dit probleem hebben andere wifi apparaten net zo veel als het wifi modem van UPC. Daarbij word er op de website ook nergens geadverteerd met een minimum bereik.

UPC kan er wel voor zorgen dat de Horizon box niet crasht, reset, geen beeld geeft en alle andere gekke problemen die ik voorbij heb zien komen. Dat is namelijk gewoon slordigheid!
mijn lolbroek hangt naast mijn grapjas in de kast.

Ten eerste: wat timberleek zegt

Ten tweede: UPC heeft met een firmware update het gebruik van Range Exenders onmogelijk gemaakt, waardoor die mogelijkheid om het signaal te boosten onmogelijk is gemaakt. (Even los van de aanmerkingen die de ware tweakers op deze oplossing an sich vast wel te geven heeft)
Ten tweede: UPC heeft met een firmware update het gebruik van Range Exenders onmogelijk gemaakt, waardoor die mogelijkheid om het signaal te boosten onmogelijk is gemaakt. (Even los van de aanmerkingen die de ware tweakers op deze oplossing an sich vast wel te geven heeft)

edit: waarom wil je uberhoudt je range extenders vergroten;)? je weet dat de boxen zowel digitaal (horizon) als het normale modem) een slechter WIFI signaal hebben en een standaard hanteren. Wat jij wilt is deze setting tweaken. op zich niet erg maar het kan er voor zorgen dat het modem dit niet trekt waardoor je slecht of niet functionerende apparatuur krijgt.

koop liever een wifi repeater , of een ECHTE wifi router die wel een beter signaal heeft.
De wifi router heeft wel degelijk invloed op het signaal. Ook bij hetzelfde zendvermogen.

Het is ook ontzettend afhakelijk van de antenne. Je kan met een goede antenne veel verder stralen als met een goedkoop kreng (die vaak wel gebruikt wordt, want ja, goedkoop)
Uiteindelijk na een beetje behelpen is het al wel een bruikbaar product. Er zijn wat kinderziektes maar deze zijn eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen. Ten eerste het internet. Gewoon even aan upc vragen of dit overgezet kan worden op het oude modem en daar heb je dan geen problemen meer mee. Dan de traagheid. Natuurlijk hoort dit niet bij een product van dit kaliber, maar het maakt het gebruik nou ook weer niet onmogelijk. Het is geen groot probleem. De zap-snelheden kunnen variabel zijn vanwege de meervoudige tuner techniek die hiervoor gebruikt word. Wanneer de box scant dat je omhoog aan het zappen bent, dan scant de tweede tuner alvast de volgende zender, zodat deze indien je nog een keer omhoog zapt, direct weergegeven kan worden. Wanneer je dit echter te snel doet, heeft ook de tweede tuner de zender nog niet ingeladen en dan kan je dus een snelheidsverschil bemerken in het zappen. In feite is dit dus geen minpunt van de box, maar een extra functionaliteit.

Ik heb de box nu zelf 2 maanden en hij bevalt me prima. Ze mogen het interface zeker aanpassen maar tot die tijd kan ik hier prima mee overweg. Ik heb trouwens ook begrepen dat Nederland het introductieland is van dit product. Wij mogen dus de problemen opvangen, daarna komen de andere landen aan de beurt. Alhoewel er dus problemen zijn, ben ik toch blij dat wij de eerste zijn. Ik maak inmiddels gewoon creatief gebruik van de extra functionaliteiten van de box en ben er gewoon tevreden mee. Ik denk dat een ieder die nu twijfelt om dit product te bestellen het gewoon moet bestellen omdat de kinderziektes nou ook weer niet dermate groot zijn dat het een onbruikbaar product wordt. Gewoon internet gescheiden houden van de box en de hele set is prima te gebruiken.
Helemaal mee eens Stefan,

Ik heb nu ook dit produckt al 2 maanden en ben er erg tevreden over.

Bij mij gaat het zappen vlot en is alles goed stabiel.

Oke mijn box loopt ook wel eens vast maar dat deden me andere upc kastjes ook :-).

Het beeld is goed en strak en de films zijn goed ook kwa suround.

Nog wat kinderziektes verhelpen en dan is het en erg goed produckt.
ik heb 'm inmiddels ook teruggestuurd, het product is gewoon nog niet af.
Juist afgelope weekend weer de reclame gezien en toen dacht ik ja dit is mijn oplossing... En nu lees ik dit. Dat ze heeeeel snel die reclame van de tv gooie en er weer reclame over maken wanneer het goed functioneert...
Is het je niet opgevallen dat maand / 2 maanden terug je werd dood gegooit met die reclames?
Ik heb ze nu al tijd niet gezien iig!
Vandaag ook nog op tv geweest.
De Horizon-box heeft een Wife Acceptance Factor van 0. Wat een ongelofelijk stuk troep. Na 3 maanden niets dan gezeik en frustratie krijg ik binnenkort mijn oude box en abonnement weer terug. Ik vind het werkelijk waar onbegrijpelijk dat ze (alle kabelaars!) anno 2012 nog steeds geen product aan weten te bieden dat van deze tijd is. Ik wacht al sinds 2000 op het product dat dit had moeten zijn - en weer lukt het ze niet. Zo moeilijk is het echt niet.

Mijn advies aan iedereen is voorlopig ver, ver weg van Horizon blijven. Nog een paar jaar en de content op televisie is nog verder opgedroogd - dan kun je de kabel doorknippen en alles vanaf je eigen mediastreamer doen.
Heb hier ook de Horizon, en het menu is iets waar je ver vandaan moet blijven. Maar in het algemeen vind ik het prima werken. Het is natuurlijk vervelend als je een beetje journaal mist als hij hangt maar meer dan 1 keer per week komt dat niet voor en de afgelopen weken heb ik het gevoel dat het veel stabieler is.

Zeiken is niet op zijn plaats. Het is een nieuw product en dus kan je kinderziektes verwachten. Zoals bij wel meer fabrikanten is het meestal 'if it compiles, ship it :+ ' en dat is hier ook daadwerkelijk het geval.

Dat menu is bijvoorbeeld heel leuk gedacht alleen jammer dat het gewoon te traag is en daarmee ook niet werkbaar. Ongelooflijk dat men dit toch erdoor heeft kunnen drukken maar tegenwoordig verbaas ik mij niet snel meer.

Ik snap alleen niet dat ze niet even een snelle rendermode hebben gemaakt en dan pas deze fancy mode activeren als hij helemaal is geöptimaliseerd.
Anoniem: 195780
@LauPro11 december 2012 03:17

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 195780 op 11 december 2012 03:18]

Zeiken is niet op zijn plaats. Het is een nieuw product en dus kan je kinderziektes verwachten. Zoals bij wel meer fabrikanten is het meestal 'if it compiles, ship it :+ ' en dat is hier ook daadwerkelijk het geval.
Da's natuurlijk onzin, als je een product koopt mag je best verwachten dat het toch op zijn minst 80% werkt. Helaas besteden bedrijven vaak nog steeds veel te weinig aan testing...
Als ik een nieuw product koop, mag ik verwachten dat het 100% werkt.

Wat is dat toch tegenwoordig dat halfbakken oplossingen geaccepteerd worden?
Zowel op software gebied als op electronica gebied.

Zoals het er tegenwoordig uitziet is er nergens in een project ruimte voor QA.
Ik denk dat ze beter even konden wachten. Dan hadden ze meer tijd gehad om alles te kunnen fixen.
Ze hebben het al een jaar uitgesteld, maar ik ben het met je eens dat ze nog langer hadden moeten wachten, dit is echt een aanfluiting voor een bedrijf van dit kaliber.
Horizon brengt voor en nadelen met zich mee. Het concept is inderdaad goed, er zitten alleen nog wat haken en ogen aan.
Wat ik erg ga missen wanneer ik weer naar de oude situatie zou terugkeren, is bijv. het meerdere programma's tegelijk opnemen. Ook het vooruitspoelen (en achteruit ;) ) werkt een stuk beter dan op de oude box. nadelen zijn wat mij betreft vooral de traagheid van het menu. Als ze dat op kunnen lossen is het wel een mooi product.
UPC zou er inderdaad goed aan doen om de UI van Horizon aan te passen of zelfs helemaal te veranderen (indien dit mogelijk is).

Niet alleen de traagheid zou moeten verbeterd worden, ze zouden dan ook meteen bepaalde dingen moeten verbeteren kwa leesbaarheid en het makkelijkere maken om naar bepaalde dingen toe te gaan.

// Betreft de leesbaarheid, soms kom je tekst tegen die gewoon weg te klein is om fatsoenlijk te lezen op normale afstand van de TV.

Normaal kon ik gewoon snel naar On-Demand van een bepaalde zender. Met Horizon ben ik veel langer bezig om ergens te komen.

[Reactie gewijzigd door Metian op 10 december 2012 17:14]

Sinds gister geinstalleerd, tot op heden geen problemen. Internet werkt, TV werkt. Ik krijg alleen die Horizon box niet in mn bestaand netwerk....Maar voor de rest weinig problemen...
Het probleem wat je hebt, ken ik hier thuis ook. Op de één of andere manier is het niet mogelijk om de Horizon mediabox te koppelen aan een bestaand modem/router, althans, niet bij mijn Thomson.

Misschien dat je eens contact op moet nemen met de klantenservice van UPC, waarbij je, na drie kwartier wachten, geholpen wordt doordat er een monteur jouw kant op wordt gestuurd. Ik heb het zelf niet gedaan, want ik heb geen zin om een vrije dag op te nemen...
Ach ik heb binnenkort vakantie, dan maar ff zoeken op het net. Er zijn genoeg topics over heb ik al gezien :-)
Ik heb die Horizon nu een maand.
Netwerk interface is uitermate beperkt. :(
Teletext interface is een drama. :( :(
Je kunt kanalen niet overslaan (bijv. het UPC reclame kanaal of al die radiozenders, of al die zenders waarop je niet eens een abo zou willen hebben), tijdens zappen. :( :(
Telefoon interface is er niet eens. Gemiste gesprekken kun je niet zien, gepleegde gesprekken ook niet. :( :( :(

Nee, op dit product, zoals het nu is, is heeeel erg veeeel te verbeteren. }>

Ik zie trouwens wel één lichtpuntje: Zelfs mijn vrouw kan nu programma's opnemen en weergeven. :*)
Je kunt favorieten instellen en dan zie je de 'zinloze' zenders niet meer. Al werkt dat wel een beetje vaag, want als je terug zapt vanaf 1 (dus naar 999) zie je alles, maar vooruit alleen je favo's... ;)
Heb zelf weinig problemen. Wel een boel dingen waarvan ik zeg, kan dat nou niet anders, maar geen showstoppers.
Wel zonde dat de android app er nog niet is..

Grootste manco voor mij is de traagheid en de manier van het presenteren van de on demand films (in plaats van een alfabetische lijst zie ik allemaal "dvdcovers" waarvan je de naam pas ziet als je 'm selecteert).
Ik, als klant met een Horizon mediabox met HD-zenders, kom dus niet in aanmerking voor een eventuele garantieregeling? Ik wil helemaal niet terug naar die oude mediabox, ik wil een goed werkende Horizon mediabox! We betalen hier de volle mep voor terwijl het om de haverklap vast loopt en het verschrikkelijk traag is.

Misschien moet UPC eens naar Ziggo gaan kijken, want zij kunnen wel een prima mediabox maken. Of kort gezegd; Men moet bij UPC (en Samsung) eens een fatsoenlijke firmware maken, want tegen de hardware die er in zit zeg je U en je kunt me niet wijs maken dat dit het probleem is.

[Reactie gewijzigd door Beunhaas91 op 10 december 2012 17:16]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee