UPC stelt Horizon TV-app voor Android uit tot het najaar

UPC heeft te kennen gegeven zijn Horizon TV-applicatie voor het Android-besturingssysteem pas in het najaar uit te brengen. De software, waarmee mobiele gebruikers tv kunnen kijken, had aanvankelijk begin dit jaar uit moeten komen.

Tegenover Tablets Magazine laat Ronald Sutmuller, woordvoerder bij de provider, weten dat de introductie van Horizon TV voor Android pas in het najaar van 2013 zal plaatsvinden. Een specifiekere releasedatum werd niet gegeven. Alhoewel aanvankelijk gesproken werd over een introductie begin dit jaar is er volgens UPC geen sprake van vertraging. Waarom de app echter niet begin dit jaar is uitgekomen wordt niet duidelijk.

Met de Horizon TV-app kunnen gebruikers live tv kijken als zij beschikken over zowel een internet- als tv-abonnement bij UPC. De software is al beschikbaar voor iOS, waardoor gebruikers van een iPod, iPhone of iPad met minimaal iOS 5.0 gebruik kunnen maken van de app. Concurrent Ziggo heeft zijn app voor live tv al eerder beschikbaar gemaakt voor Android.

Door RoD

Admin Mobile

07-05-2013 • 21:22

64 Linkedin

Lees meer

Reacties (64)

64
59
38
5
1
4
Wijzig sortering
Apps schrijven kan ik wel, wie help mij: https://github.com/mrquincle/horizon. Wat ik vooral nodig heb is dat iemand de iPhone app gebruikt om te zappen en een tcpdump voor me draait.
Het grote probleem bij UPC is als volgt:

Er wordt door hogere heren een bepaalde releaselijn uitgebracht. Daar wordt puur en alleen gekeken naar cijfers en niet naar het haalbare. Dat is het nadeel dat je verantwoording af moet leggen aan een Amerikaans moederbedrijf.
Ik heb de ontwikkeling van de Horizon van dichtbij mee mogen maken (lucky me) en vanaf het begin kunnen testen op de vloer. Waar iedereen riep, dit is een prima concept, maar niet functioneel om in de markt te zetten hebben de hoge heren toch ineens de box live gezet. De grap was dat de gehele helpdesk en klantenservice niet eens op de hoogte was van het live brengen. Een beschrijving van de box was er niet. Evenals de programmatuur om de box vanaf afstand te kunnen benaderen was niet live. Daarnaast kwamen de eerste installatievragen binnen en was de halve helpdesk nog bezig met een training over hoe het ding werkte... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Installatie blijkt voor de gemiddelde huis tuin en keukengebruiker een hel, trage interface, vastlopers, twonky doet het niet of slecht. app's zijn traag. Het feit dat er klanten twee en een half uur in de wacht stonden geeft aan hoe wanhopig deze mensen waren en ik geef ze geen ongelijk om boos en gefrustreerd te zijn als ze dan nog eens 2/3 maanden op een monteur moesten wachten. Vreselijk slecht geregeld.

Mijn punt is dat er mannen in pak, met een veel te dure auto van de zaak en een veel te hoog salaris, beslissingen nemen zonder ook maar enige vorm van kennis over de producten die ze op de markt zetten. De mensen op de helpdesk en achterliggende afdelingen zoals de monteurs die hebben overuren gedraaid. Wij werden als medewerkers ook niet vrolijk van de ellende en de klachten. Geloof me, ik zat eerste rij. De punten die ik lees op t.net en op andere nieuwswebsites komen mij zo vreselijk bekend voor. Zonde maar zeker terechte klachten.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 7 mei 2013 22:15]

Dit is niet meer dan logisch zou ik bijna willen zeggen. :+

UPC en software is zo iets als vloeken in de kerk. Wie weet nog dat UPC in 2010 zender sortering had belooft na veel klachten? Inderdaad, is er nog steeds niet. Horizon box... jaar te laat en ook vandaag de dag nog drama... Zo kan ik nog wel even door gaan.

UPC kan maar beter een serieus software bedrijf opkopen of een deal sluiten met een andere partner want zelf komen ze er echt niet uit 8)7
UPC heeft zelf geen software geschreven. Daar gebruiken ze andere partijen voor (overzicht). Ik quote (mezelf):
 • Wi-Fi is done by the (Israelian) company Celeno. Information can be found in the folder Celeno.
 • MoCA (the coax implementation) is done by (American) Entropic.
 • Conditional access is implemented by Nagravision subsidiary of the (Swiss) Kudelski Group.
 • The middleware and user interface is done by (Israelian) NDS. The NDS MediaHighway middleware is a competitor to OpenTV (the sister company of Nagravision). The NDS interface is called NDS Snowflake. It is sometimes said to be Flash-based, but might very well be HTML5. Remote management is done through Jungo Panorama. NDS has been acquired by Cisco. The NDS EPG is incredibly like XBMC. And yes, looking at the Samsung release center, there is a "diff_ssl" file with a diff between "xbmc-9.11_original" and "ssl_rachid/XBMC_WP1385".
 • Streaming the stuff to your devices and some additional media services is done by KIT digital based in New York.
 • They worked together with thePlatform based in Seattle. thePlatform MPX has an "open" API for a select set of developers I suppose.
 • The widgets framework are written by Metrological (Rotterdam, The Netherlands) and is called Yuixx. It has widgets from for example hardware.info and 5minuten.tv. Yuixx seems down.
 • The horizon.tv part is written by Empathy Lab (Pennsylvania), builds on Adobe CQ5, and has WideVine for DRM. It is "integrated" with thePlatform MXP and KIT digital SOA, but it is not clear to me who did what.
 • Some of the iOS applications are implemented by Intellicore Services (France) and their old website. Frédéric Blanc led a team of 12 people to implement the "second screen" or the "companion device" (see iTunes).
Ik weet niet wie die Android opdracht heeft gekregen...

Edit: correctie, volgens LinkedIn lijkt het erop dat er een Web Producer at UPC Broadband (ik skip haar naam even) :
images in the A-spot area (VOD content) for UPC's platform Horizon (http://www.horizon.tv and the 2nd screen apps). I am working also together in a team where we create new apps for iOS and Android
Dus misschien hebben ze het inderdaad wel in eigen beheer, vreemd!

[Reactie gewijzigd door MrQuincle op 8 mei 2013 00:42]

Om deze reden heb ik de horizon box alweer de deur toe gewezen. Leek mij wel mooi om je mobiel als afstandsbediening te gebruiken. Helaas apple only :'(

Misschien in de toekomst weer een box abo nemen tot die tijd CI+ module.
Het betreft hier niet (alleen) een afstandsbediening voor de Horizon-mediabox.

Je kan met de beloofde Android-app tv streamen naar je mobiel, wat zowel met de 'nieuwe' Horizon-mediabox als met de ‘oude’ decoders mogelijk zou moeten zijn. Wel biedt de Horizon-box meer mogelijkheden zoals het streamen van media (bv. opgenomen uitzendingen) van je smartphone of tablet naar de mediabox, en andersom.

Bron
Het betreft hier niet (alleen) een afstandsbediening voor de Horizon-mediabox.
Zover ik gemerkt heb kun je via internet alleen programma's opnemen. Dit kon voorheen ook al dus dit is niets nieuws.
Je kan met de beloofde Android-app tv streamen naar je mobiel, wat zowel met de 'nieuwe' Horizon-mediabox als met de ‘oude’ decoders mogelijk zou moeten zijn.
Dit heeft niks te maken qua decoder, maar wel met je abonnement. Zover ik weet is kun je altijd inloggen op horizon.tv en streamen, zolang je op een UPC verbinding zit.
Wel biedt de Horizon-box meer mogelijkheden zoals het streamen van media (bv. opgenomen uitzendingen) van je smartphone of tablet naar de mediabox, en andersom.
Zover ik weet kun je alleen streamen naar je mediabox, via DLNA. Dit zuigt trouwens en ik heb een tijdje proberen te stoeien, maar ik kreeg het niet goed voor elkaar. Een simpel divx of x264 streamen, gaat met moeite. Hij klapt er halverwege uit. Te veel verder speelen kan niet. En dan gebruik ik ps3 media server of universal media server (fork). Het officiële pakket (twonky pro) werkt al helemaal niet. Pauzeren en verderspoelen is niet eens mogelijk.
Anime kijken is al helemaal een ramp. (.ass, mkv, 10bit, etc).
Zoals ik al sugureerde, streamen vanaf je horizon is tot heden niet mogelijk. Of ik heb iets gemist. Maar er zijn geen instellingen te vinden en mijn pc vind de Horizon niet als DLNA server.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 7 mei 2013 23:20]

Je hebt een upc verbinding, upc wifi, upc inlog gegevens nodig. Geen decoders of ik weet niet wat.
Daarbij als de app zo loopt als de horizon box, kan ik de vertraging begrijpen. Nog meer boze klanten schiet natuurlijk niet op.
Zelf zie ik de waarde er niet helemaal van, ik heb een tv in de woonkamer en onze slaapkamer. WC is een momentje voor mezelf..
Ik wel: vriendin wil per se van die Xfactor/hotter than my daughter/mijn leven in puin crap kijken. Dan zou t leuk zijn als je met je tablet in dezelfde huiskamer kan blijven zitten.
De Horizon Box is helemaal niet nodig voor het mobiel tv kijken, dit wordt namelijk via het internet vanaf UPC gestreamt. Het enige wat je nodig hebt is een tv en internet abbo bij UPC en dan kun je al kijken.
en een android app, anders lukt het nog niet...

Wel slecht, marktaandeel android is groter dan dat van apple.
Ach gelukkig hebben we hier geen UPC meer, maar glasvezel, alleen helaas dat die idoten bij stonerose ook geen fatsoenlijke app (glashard media) kunnen releasen op een alledaagse tablet/telefoon resolutie van 1280x720.
Wel slecht, marktaandeel android is groter dan dat van apple.
Wereldwijd klopt dat, maar dat wil niet zeggen dat dat ook het geval is bij de doelgroep.
Het is vooral erg veel kennistekort en tijdtekort only.

Waarschijnlijk willen ze wel android, maar kunnen ze niet vanwege alle resources die ze nodig hebben om de ellende met horizon op te lossen.

Om dezelfde reden werd de roadmap van lancering van horizon in zomer van 2011 ook niet gehaald, en kwam de box in 2012 op de markt, met hardware en functionaliteiten die beter bij 2010 passen.

Of het beter gaat worden? UPC kennende blijven ze met achter de feiten aanhollen en komen ze met android als blackberry het populairste besturingsysteem is.
Fantastisch. Nee hoor geen vertraging. Is een strategische beslissing. Wij gebruiken immers allemaal ipads en iphones bij UPC. Ja we zeiden immers al een half jaar geleden dat de android app eraan kwam, maar hij is zeer zeker NIET vertraagd. Prutsers. Tis gewoon jammer dat hun zenderaanbod het beste is anders had ik allang glasvezel genomen
ik wil geheel van upc af. ze gaven eerst aan dat de app eind 2012 zou komen net als de ab.
je wordt gewoon telkens weer in de maling genomen...
Ik heb liever dat ze een app uitbrengen waarmee ik met mijn telefoon een programma kan opnemen, als ik een keer niet thuis ben. Dat werkt weer met een of andere plugin die mijn mobiele browser niet snapt..
Plugin is niet nodig om opname te plannen, ik heb dit vaak gedaan met mijn wm6 phone via opera mini.
Mobiele versie gebruiken (is van voor de horizon.tv web javascipt zut): http://m.tvgids.upc.nl/auth/login
Tijd om over te stappen op een andere provider. Klanten zijn al te lang aan het lijntje gehouden. Ze brengen een service uit met de belofte dat Android ondersteuning snel komt (en er al had moeten zijn als ik het bericht lees). Heel slecht dat een provider als UPC als laatste pas met Android ondersteuning komt. Amateurisme ten top.
Dus jij overweegt serieus om over te stappen naar adsl (glasvezel is een ander verhaal), omdat er nog geen app voor android is om tv te kijken op je mobiel wanneer je verbonden bent met wifi??? Althans, zo werkt dat bij Ziggo. Je dient op het netwerk te zitten.
Heb je geen tv? xd
Hoe wil je dat doen? UPC is de enige hier op de kabel
dat wil ik ook, maar je zit een jaar vast aan deze troep
Horizon moet je niet aan beginnen. Leve de Linux ontvangers! Die lopen een stuk voor, vergeleken met Horizon.
En anders mediaportal of xbmc... open source en ik kijk live tv op mijn tablet of telefoon op basis van schotel...

voor tunerkaarten even kijken bij digital devices... dvb t/c/s/s2 is allemaal mogelijk...
Toch maar goed dat ik die Horizon box nog niet heb aangeschaft. Dit was één van de redenen tot uitstel.

Dan maar wachten tot najaar en anders KPN Interactieve TV aanschaffen.
Anoniem: 147258
@Pyronick8 mei 2013 08:48
De box staat los van de app. Alle klanten met digitaal (decoder, ci+ of horizon) kunnen de app gebruiken en via de webbrowser overal in huis inloggen op horizon.tv
Horizon is echt een draak van een programma/app (hoe je het ook wilt noemen). Online werkt het echt vaak niet. Ten eerste wordt je al helemaal leip van die epileptische aanval als je over de icoontjes gaat met je muis. Daarnaast loopt de verbinding zo vaak vast dat je het kijken op een gegeven moment opgeeft. Ook krijg je erg vaak de melding dat je die plugin moet installeren, terwijl je dat ding al hebt geïnstalleerd. Dit is met 2 browsers getest (chrome en firefox).

Ik dacht laatst in mijn pauze op de uni eens in te loggen bij horizon. Krijg je de melding dat vanwege auteursrechten het niet beschikbaar is.... Handig joh, altijd en overal tv kijken wanneer je maar wilt.

Android app wordt al een hele tijd belooft. Nu weer 6 maanden uitgesteld. Waardeloos. Of misschien toch een opluchting. Gebruik het steeds en steeds minder.
Ik dacht laatst in mijn pauze op de uni eens in te loggen bij horizon. Krijg je de melding dat vanwege auteursrechten het niet beschikbaar is.... Handig joh, altijd en overal tv kijken wanneer je maar wilt.
Ik ben het met iedereen helemaal eens dat Horizon *** is (heb er zelf ook een thuis staan), maar de reden dat je alleen via een UPC verbinding kan kijken is omdat de TV zender dit eisen. Wel de schuld bij de juiste partijen leggen dus ;)

Die TV zenders leven nog in 1970 volgens mij.
Het is toch weer niet te geloven, wederom weer uitstel. Waarom kunnen andere providers wel binnen een normale tijdspan een Android app maken en kunnen ze bij UPC het niet.

Het ergste vind ik nog dat UPC vooral tijdens de introductie heel veel reclame heeft gemaakt voor het overal kunnen kijken van TV, specifiek op de tablet. Inmiddels doen ze dat uiteraard niet meer maar dit riekt bijna naar misleiding naar de klant toe. Het kunnen kijken naar tv op mijn Android tab was één van de redenen waarom ik toen van gewoon DVR ben overgestapt op Horizon en straks kan ik een jaar later dat nog niet... Slechte zaak van UPC :(
Nou zoals ik en andere tweakers al aangeven... Je hebt helemaal geen horizon nodig voor tv kijken op je tablet / telefoon... Alleen een wifi router.
Horizon bestaat uit de Horizon box met aanvullende diensten die als één product (UPC Horizon) wordt verkocht. De tablet apps zijn daar een onderdeel (evenals horizon.tv waar ik idd tv op kan kijken). De plugin die je op de site nodig heb kan ik niet op mijn Android tablet installeren dus het is voor mij niet mogelijk om daar tv op te kijken. Indien dat wel kan dan zou ik dat graag willen weten.
Het zou juist zo mooi zijn wanneer ik vanaf mijn Horizon box een eerder opgenomen programma kan streamen naar een tablet, b.v. in bed of in de tuin.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee