UPC verlaagt prijzen zakelijke internetabonnementen

UPC heeft de prijzen van zijn zakelijke internetabonnementen verlaagd, en in een enkel geval de snelheid verhoogd. De prijs van het abonnement met een downloadsnelheid van 60Mbit/s is bijvoorbeeld van 42,50 naar 30 euro verlaagd.

De nieuwe abonnementen werden vorige week al ingevoerd maar zijn nu pas officieel worden aangekondigd. In alle gevallen zijn de abonnementen goedkoper dan voorheen. Het duurste abonnement, met een downloadsnelheid van 200Mbit/s en een uploadsnelheid van 20Mbit/s, kost nu 55 euro per maand, terwijl dat voorheen 92,50 per maand was.

Het abonnement met downloadsnelheid van 100Mbit/s is vervangen door een abonnement met een downloadsnelheid van 120Mbit/s, dat nu 40 euro per maand kost, in plaats van 55 euro per maand. De uploadsnelheid is met 10Mbit/s hetzelfde gebleven. Het instapabonnement met een downloasdnelheid van 60Mbit/s en een upload van 6Mbit/s kost nu 30 euro, waar dat eerst 42,50 per maand was.

In de nieuwe abonnementen moet voor interactieve digitale tv 5 euro per maand extra moet worden betaald; 'normale' digitale tv zonder smart card en analoge tv hoeven niet apart te worden afgesloten. Telefonie kost eveneens 5 euro per maand extra; een abonnement op Office 365 kost dat ook. Voorheen werd een abonnement op Office 365 nog gratis meegeleverd. UPC laat weten dat bestaande klanten met een zakelijk abonnement kunnen overstappen op de nieuwe abonnementsvormen, behalve als er nog een jaarcontract geldt.

Door Joost Schellevis

Redacteur

09-09-2013 • 13:37

61 Linkedin

Reacties (61)

61
60
33
8
0
27
Wijzig sortering
Daar maakt UPC flinke positieve stappen mee. Nu hun zuster-bedrijf Ziggo nog, dan is mijn blijdschap helemaal compleet! :+
De diensten en prijzen lopen nu sterk uiteen en beginnen lastig vergelijkbaar te worden. Duidelijk is dat UPC zakelijk abonnementen gemiddeld aanzienlijk sneller en goedkoper zijn dan ziggo's vergelijkbare zakelijke dienst (Internet plus)

UPC 60/6 + 5 IPs: 40 eurp pm
Ziggo 40/4 + 5 IPs: 49 euro pm (10 euro pm meer, 20mbit down minder, 2mbit up minder)
Ziggo 50/8 + 5 IPs: 89 euro pm (40 euro pm meer, 10mbit down minder, 2mbit up meer)

UPC 120/10+ 5 IPs: 50 eurp pm
Ziggo 60/10 + 5 IPs: 119 euro pm (69 euro meer pm, 60 mbit minder down, up gelijk)

UPC 200/20+5 IPs: 65 euro pm
Ziggo..... tja...

Bovendien, Ziggozakelijk internet plus maakt gebruik van een Juniper router achter de Ubee modem. De Juniper heeft 10/100 ethernet aansluitingen, dus zal niet sneller dan 100mbit aankunnen. Om UPC bij te benen zal de Juniper dus vervangen moeten worden (en daarmee wellicht de Juniper concentrator op het Ziggozakelijk netwerk). Lijkt me een dure grap voor Ziggo.

Het komt Ziggo ten slotte goed uit dat ze geen echte concurentie hebben van UPC, gezien UPC niet leverbaar is op Ziggo grondgebied.
Daariom zou je het ook beter kunnen vergelijken met zakelijk glasvezel. Als ik zo even naar Xs4all kijk, dan is voor wat de snelheid betreft UPC duidelijk goedkoper, maar Ziggo is duurder dan Xs4all. Ook nog even naar Zeelandnet gekeken. Ook die zijn duidelijk fors goedkoper dan Ziggo

Nadeel is dat glasvezel niet overal beschikbaar is, evenals VDSL. Wat de laatste betreft: KPN heeft er schijnbbaar al geen zin meer in om het nog verder uit te rollen. De snelheden van de kabel gaan ze niet meer halen.

Wat dat betreft vind ik het toch wel bijzonder dat ondanks de beperkte concurrentie de snelheden stijgen en de prijzen dalen.
Anoniem: 120539
@pegagus9 september 2013 18:08
UPC is nu zelfs ook 10% goedkoper dan XS4ALL ADSL 40/4.
Het is bekend dat klanten niet langer van Ziggo alles pikken. Hierdoor raakt Ziggo laatste periode heel wat klanten kwijt.
http://www.totaaltv.nl/ni...s-3-miljoen-abonnees.html
Het is zelfs nog minder geworden als de daling zich heeft voortgezet.
Volgens de huidige kwartaalcijfers zit Ziggo op net iets minder dan 2,7 miljoen betalende TV klanten.

https://www.ziggo.com/res..._NV_Q2_2013_datasheet.pdf
Dat is wat ik ook meende. Klanten gaan over als ze niet tevreden zijn met product, prijs en kwaliteit. De groei bij bij de bundelproducten is voorbij gegaan. Klanten kijken tijdens slechte ecomomische tijden tevens naar goedkoopste aanbieder.
Zo duur is Ziggo helemaal niet hoor.
Mijn ervaring is dat UPC en KPN duurder zijn dan Ziggo. Dus gaat niet helemaal op.

Aan de andere kant, goedkoper mag altijd ;)
Dat is vreemd. Ze bieden zakelijk dus wel 200/20 aan terwijl ze de upload bij de consumenten versie hebben verlaagd naar 10 Mbit. Zo is de zakelijke versie juist meer interessant voor consumenten die wel zien dat een snelle upload net zo belangrijk is. Kan deze abbo door consumenten worden afgesloten?
het zijn zakelijke abbonementen, je zal wel een kvk inschijving/btw nummer nodig hebben om te mogen bestellen
Nee, KvK is niet nodig. Ook zitten er andere voordelen aan een zakelijk abonnement (zoals een statisch IP en een monteur binnen 4 uur bij modemstoringen). De abo's zullen incl. btw wel wat duurder uitvallen dan de consumentenabonnementen, maar blijven dan nog steeds interessant voor particulieren.

[Reactie gewijzigd door skndd op 9 september 2013 14:19]

Er is wel een ander risico, je valt namelijk niet meer onder de consumenten bescherming. Het is niet voor niets een zakelijk contact.

Risico is wel beperkt, maar getekend is getekend. 7 dagen bedenktijd heb je b.v. niet. Zijn vast nog wel een paar andere puntjes die afwijken t.o.v. consumentenrecht.
Dus wel ff goed de kleine lettertjes lezen.

Edit - toevoeging:
Als ze een zakelijk contact aan een particuliere klant verkopen is het per definitie geen zakelijk contact meer. Maar zal mij benieuwen als er een zaak uit gaat komen. Als je als particulier bewust een zakelijk contract afsluit om een goeie deel te krijgen, val je dan onder zakelijk of consumentenrecht? Maar goed, als men geen KvK inschrijving wil zien is dat ook weer een bewuste keuze.

[Reactie gewijzigd door smitae op 9 september 2013 20:32]

Volgens mij kunnen zij in de kleine lettertjes zetten wat ze willen, maar zijn ze die 7 dagen verplicht wanneer ze aan consumenten verkopen. Wat(particulier/zakelijk) die consument koopt doet er niet toe.
Ze zullen het alleen niet meer automatisch aangeven inderdaad terwijl zelfs dat misschien al wel verplicht is.
Volgens mij kunnen zij in de kleine lettertjes zetten wat ze willen, maar zijn ze die 7 dagen verplicht wanneer ze aan consumenten verkopen.
Klopt inderdaad.

Zodra een bedrijf, zakelijke diensten aan particulieren aanbied. Is er sprake van een zakelijke contract maar met consumentenrecht. Consumenten worden dankzij diverse wetten, enorm goed beschermd.
Ze zullen het alleen niet meer automatisch aangeven inderdaad terwijl zelfs dat misschien al wel verplicht is.
Dit is inderdaad wettelijk verplicht voor bedrijven. Zo zijn ze wettelijk verplicht om de bedenktijd (minimaal 7 werkdagen) te vermelden, doen ze dit niet wordt dit automatisch verlengd naar 30 dagen tot aan het moment dat het is opgenomen in de Voorwaarden en de consument dit schriftelijk is mede gedeeld. En dan gaat weer de 30 dagen periode in waarin de consument al dan niet haar diensten kosteloos kan annuleren.

Echter klopt er dan wel meer niet, zo behoort UPC als ze de zakelijke diensten aanbied aan consumenten ook de prijzen incl. BTW op haar site te vermelden inclusief mogelijke heffingen, toeslagen etc. etc.

Meer informatie hierover staat overigens ook op de website van de Rijksoverheid, Antwoord voor Bedrijven.
Onzin. Als zakelijke klant heb je niet dezelfde rechten als consumenten. Net als dat je met een zakelijke telefoonabonnement geen recht hebt op 1 maand opzegtermijn.
Omdat het in de voorwaarden staat of omdat het een zakelijk abonement is kunnen ze niet altijd zomdaar bepaalde rechten afnemen. Wat er ook in die voorwaarden staat.
Hmm, Dat mag contractueel dan wel zo zijn, maar je blijft een particuliere klant. UPC moet je dan in alle gevallen Juridisch behandelen als een particuliere klant.
Alle regels in het contract welke van toepassing zijn op bedrijven en tegenstrijdig zijn met de wettelijke regels voor particulieren zijn dan nietig. Je valt dus gewoon onder het consumentenrecht.
dat is dus niet zo.

Laatst ook een leuk gesprek gehad met de makro.

Consumenten recht zou van toepassing moeten zijn zou je denken.
Niets is minder waar. Ze zijn een groothandel en leveren officieel alleen aan bedrijven (vandaar de voorwaarde van een pas).
als jij daar op zo'n pas privee dingen gaat kopen geniet je dus NIET van de standaard consumenten bescherming. Je koopt immers namens een bedrijf in!.

De zakelijke internet contracten zijn net zo.

PAS OP!
Zo zul je ook moeten opletten dat de jaar contracten daadwerkelijk elk jaar met 1 jaar kunnen worden verlengd! (in tegenstelling tot consument!!)

vaak zullen ze hier coulant mee omgaan maar dat hoeven ze strikt genomen niet.
Ja maar dan koop je zakelijk in met je Makro-pas, op je kvk&btw nummer, dat je het vervolgens privé gebruikt brengt daar geen verandering in. Als je zonder kvk&btw nummer bij UPC een 'zakelijke' abo afsluit ben je nog altijd gewoon particulier en geniet je van alle rechten die daaruit voortvloeien.
UPC geeft wel 7 dagen bedenktijd, ik quote even uit een recente mail:

"Welkom bij UPC Business. Met plezier bevestig ik uw bestelling
.....

Zeven werkdagen bedenktijd
Vanaf de dagtekening van deze e-mail heeft u 7 werkdagen bedenktijd om uw abonnement(en) zonder opgave van redenen te herroepen.
..."

[Reactie gewijzigd door femmer op 9 september 2013 17:16]

je kan gewoon zakelijk abbo als particulier nemen. heb het ook al ruim een jaar en je krijgt ook nog eens een vast ip adres van ze.
Ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar als zakelijke klant kan je véél minder configureren in het modem dan als particulier.

Het interne IP-adres van het modem viel in exact dezelfde IP-reeks als die we op kantoor gebruiken. Het was dus vrij lastig om de bestaande firewall+VPN+DHCP server tussen modem en netwerk te zetten. Toen het uiteindelijk allemaal toch leek te werken, bleek de configuratie niet helemaal stabiel.

Na één telefoontje naar de zakelijke helpdesk, bleek dat we toch echt de upgrade naar 4 vaste IP-adressen moesten afnemen. NAT over NAT bleek namelijk niet ondersteund te worden.

Uiteindelijk ben je dan weer een dag met experimenten en frustratie verder, en moet je een extra dienst afnemen die je helemaal niet nodig zou moeten hebben.
De zakelijk modem van UPC heeft juist meer mogelijkheden.

Zo kan je er 4 gescheiden netwerken op configureren en wordt er niks geblokkeerd.
Tevens krijg je een vast IP en optioneel kan je extra IP's bij kopen.

De consumenten variant heeft een variabele IP en de modem filter/blokkeert sneaky VOIP verkeer.
Dit is te omzeilen door de modem in bridged modus te zetten.
(Is ook mogelijk bij de zakelijke modem)

Het grootste nadeel is dat UPC altijd remote (vanuit India) bij de modem kan.
Ook bij zakelijke modems willen ze wel eens eigenwijs wat updaten waarbij je configuraties opeens foetsie is.

Nu het cruciale deel: De consumenten modem heeft een voeding welke te weinig spanning levert. Met vreemde storingen tot gevolg.

Heb je gekke storingen op je EPC. Meldt het bij UPC. met een nieuwe voeding is het meestal opgelost.

[Reactie gewijzigd door kwakzalver op 9 september 2013 14:24]

Ik monitor mijn server thuis via snmp.
Alleen is de standaard snmp blokked bij mij maar UPC helpdesk meld dat ze niet blokkeren.
Wat best apart is want intern kan hem wel uitlezen op poort 161.
En als ik poort verander dan word het wel netjes uitgelezen.
ow, jij laat snmp dus publiek toe ???

handig om weten....
je beseft toch dat dit een enorm veiligheidsrisico is,...

SNMP request: 128 bytes data & 0.0000010% cpu power per reqeust
SNMP Reply: 1500 bytes tot meerdere megabytes + 0.5 - 10% per request

zie je al wat er kan gebeuren???? effe 50 snmp req's per seconde sturen en je server gaat zo plat ...

je wil géén public toegang tot je snmp!!! gebruik vnc om je netwerk te bereiken en lees dan lokaal snmp uit
Daarvoor hebben ze toch firewalls uitgevonden ?
Niets mis met remote snmp uitlezen. (voor monitoring)
Ik weet niet hoe het nu zit, maar zo'n 2 jaar terug deed de zakelijke lijn ook moeilijk met de voip...ook in bridged modus...Voor werk hadden we namelijk de zakelijke lijn aangevraagd en alle telefonie gaat bij ons via voip accounts...Elke dag hadden we storingen met de telefonie en op de sdsl lijn van kpn geen enkel probleem...probleem was wel dat de lijn van kpn een stuk duurder was (140 euro voor 2.3 up en down)...we hebben nu dus een gestapelde sdsl lijn en we betalen iets van 300 euro per maand voor zo'n 9 mbit up en down....
Als ze de voip problemen opgelost hebben, wil ik wel weer een zakelijke lijn bij UPC aanvragen om te testen of het nu wel goed gaat...scheelt veel geld...
je kan kijken naar zakelijk glas van KPN.
de maandkosten daarvan zijn redelijk te doen ivm stacked sdsl alleen moet de aanleg kosten het waard zijn....
Succes met het vinden van een kabelconcurrent. De kabelmarkt is een gesloten markt.
Je hebt genoeg ADSL concurrenten en glasvezelconcurrenten. Dat de snelheid lager is bij ADSL is geen argument.
ja wat wandelen is ook een concurent dus waarom zouden we nog concurenten van klm toelaten op luchthavens van rotterdam amsterdam eindhoven etc.

sorry maar je argument slaat als een tang op een big,

voor simpel tweakers.net belastingaangifte en wat basis emails versturen prima maar voor youtube skype en andere online diensten is adsl al lang geen internet meer.

wat mij betreft mogen we ook de definitie van breedband internet wel eens aanpassen naar:

een internet verbinding met een upload met bursts tot 10mbps en een 99,95% gegarandeerd minimum van 5mbps en een download van minimaal 10mbps

laat adsl boeren daar maar eens naartoe proberen werken ... wedden dat de inspanningen voor glas worden vertienvoudigd.
Anoniem: 537192
@i-chat10 september 2013 14:41
@i-chat
voor simpel tweakers.net belastingaangifte en wat basis emails versturen prima maar voor youtube skype en andere online diensten is adsl al lang geen internet meer.
Sorry hoor , maar ik begrijp niet helemaal waar je het over hebt.
Ik heb zelf vdsl 50/5 van een bekende kpn dochter en op zijn slechts kom ik niet eens onder de 40 . Dat lijkt mij meer dan genoeg voor die youtube filmpjes en skype.
Sterker nog , ik heb regelmatig 6-10 tabs met filmpjes open verdeelt over mijn 2 schermen en geen enkel probleem. Ook het downloaden van grote software paketten en bittorrent zijn geen enkel probleem.
Gezien het bovenstaande mag het duidelijk zijn dat ik het totaal niet met je eens ben.

edit: nu weet ik wel dat er ook mensen zijn die wat verder van de dslam af zitten en daardoor minder snelheid krijgen maar maar om adsl/vdsl daarom als overbodig/achterhaald en onbruikbaar neer te zetten gaat mij toch echt te ver.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 537192 op 10 september 2013 14:47]

Maar daarom voelen ze de hete adem van glasvezel concurrenten wel in hun nek en zullen ze toch wat aan hun prijzen moeten doen.
Klopt. Wij hebben al een jaar of 5 glasvezel in onze wijk in Deventer. We betalen 63 Euro voor een alles-in-één pakket met HD zenders en een 100/100 Mbit verbinding en een HD decoder met HD bij Concepts.nl .

Ziggo mag wel met een heel goed aanbod komen willen we overstappen naar hen.

Edit:
Hmm, 63,95 bij Ziggo voor een vergelijkbaar pakket, het verschil valt dus enorm mee.

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 9 september 2013 14:00]

Als je naar UPC kijkt (die weliswaar dan niet in je woonplaats kan) is je abonnement helemaal duur nu bij Concepts-ICT want daar heb je nu een vergelijkbaar pakket (120 Mb/s download, 6 Mb/s upload en 70SD zenders en 15HD zenders en opname mogelijkheid met HD recorder en vast bellen en daarnaast DVB-C en analoge tv/radio) Alles-in-1 Power - consumenten product voor 50 euro per maand. Het enige nadeel is dat je een veel lagere upload snelheid hebt, maar voor consumenten is dit veelal niet nodig. Ik weet niet of jij een zakelijke gebruiker bent?
Ik ben geen zakelijke gebruiker. Ik heb wel een backupsysteem met een vriend die ook glasvezel heeft.
We hebben allebei een Pogoplug met HD in de meterkast staan waar de ander bij kan. Als je dan een backup maakt is het dan wel handig als je een hoge upload hebt.

Ook voor het uploaden van bijvoorbeeld foto's is het erg prettig.
Idd heb je alleen geen 100/100, upload blijft wel achter.
Maar particulier is dat meestal toch niet z'n groot probleem.
Mee eens. De kabelmarkt is een protectionische markt die met man en macht gesloten blijft.

Wat er nu gebeurt is dat glasvezel steeds meer een standaard beschikbaar is. Hier is wettelijk geregeld dat het een 'open voorziening' is voor meerdere aanbieders.

Er kunnen steeds meer partijen hun eigen diensten aanbieden via glasvezel.
Meer smaken, meer aanbieders meer keuze.

En met een kwaliteit vergelijkbaar aan de kabelboeren beginnen ze de concurrente met glasvezel duidelijk te merken.

Eigenlijk is het krom dat KPN vanwege haar netwerk deze moet openstellen voor iederen tegen 'redelijke tarieven'.
En dat die paar (2) kabelboeren met een dekkend landelijk netwerk dit niet hoeven omdat ze geen monopolie positie hebben.
Alle prijzen zijn ex BTW
Alle prijzen zijn ex BTW
Logisch, het gaat om zakelijke internetabonnementen.
dan tel je er zelf even 21% bij op, het KAN aan mij liggen maar ik heb het idee dat zekelijke abo's nu goekoper zijn consumenten abo's? ik weet niet of er ook nog iets als SLA verbetering is maar ik gok dat een hoop tweakers eens moeten gaan rekenen. zeker als je alleen basis tv en internet wilt...
UPC kan samen met nieuwe prijsverlaging heel wat klanten inpikken van zijn concurrenten. Na lange periode klanten kwijtraken aan de concurrenten kan dit een oplossing zijn. Meeste mensen balen van het verplicht betalen van Radio TV signaal kosten, terwijl ze geen TV willen of kijken. Nu afwachten wat Ziggo gaat doen met zijn prijzen.
Ziggo gaat niets doen, want UPC en Ziggo overlappen elkaar niet qua dekkingsgebied.

Ziggo:
http://static.apparata.nl...ng-ziggo-wifi-hotspot.jpg

UPC:
http://www.upc.nl/images/...check-kaart-nederland.gif

Ze concurreren dus niet met elkaar. Ik zou de eerste zijn die zou overstappen, maar het kan niet dus moet ik gedwongen meer betalen dan UPC abonnees.

Het enige wat wel kan is een crappy ADSL verbinding afsluiten..
Ze concurreren dus niet met elkaar.

Hahaha, dat "opengooien" hebben ze met enorme lobbies tegengehouden.
Ik wou zo graag naar Ziggo, maar kon niet.

Boeven zijn het - en roepen dat er genoeg concurrentie is (digitenne indertijd.....duh.....)

Inmiddels ben ik wel redelijk tevreden met upc, maar dat doet niets af van mijn boosheid...

[Reactie gewijzigd door poehee op 9 september 2013 14:26]

Zoveel goedkoper vind ik het niet.

Eerder zou ik zeggen dat de "alles in 1" abonnementen zijn uitgekleed.

Als je alle opties weer aanzet ben je duurder uit.
Eruit zijn:
-Office 365,
-Horizonbox,
-Film 1,
Royaal hd volgens mij ook.
En "Zakelijk bellen altijd onbeperkt" is volgens mij duurder geworden.
De laatste twee weet ik niet zeker wel weet ik dat mijn eindbedrag hoger wordt bij de zelfde opties.

Daarnaast was 100mbit was al een tijdje 120mbit ivm technische problemen

[Reactie gewijzigd door ?????????? op 9 september 2013 20:51]

Voor aanvullende zaken moet je veelal inderdaad nu meer betalen zo is het sinds 4 september ook voor de nieuwe consumenten abonnementen, maar in het geval dat je puur internet + tv + eventueel bellen wilt zonder verdere aanvullende diensten dan het prijs niveau zeer gunstig voor een ruim aanbod aan tv zenders + internet (vanaf 50MB > bij consumentenabo's) t.o.v. concurrenten zowel zakelijk als consumentenmarkt.
Idd. Ziggo zou wel mee moeten gaan... jammer dat de kabel dicht blijft voorlopig...
Dan zou ik overstappen naar een zakelijke bundel...
Mooi werk! We hebben hier op de zaak een Zakelijk internet 25 van UPC, dus als ik het allemaal goed begrijp dan kunnen we nu voor minder geld naar de 60Mb...
Dan kunnen we het verschil in kosten mooi gaan besteden aan een ADSL backup. Dan weet je tenminste zeker dat je internet hebt met die waanzinnige hoop storingen/ellende de we bij UPC hebben gehad in de afgelopen paar jaar...
Helaas willen ze je waarschijnlijk gelijk een nieuw modem aansmeren, dus hopen we dan maar dat ze nu eens wat eerder een modem komen omwisselen als je er klachten over hebt.

O ja, als je je modem in bridge wil laten zetten, dan heb je het abonnement met 5 extra IP-adressen nodig. Dan komt er nog een tientje bij...

[Reactie gewijzigd door Paling1 op 9 september 2013 13:55]

1 belletje en het was voor mij in 2 dagen geregeld (woensdag gebeld, zaterdag kwam pakket binnen met nieuwe mediaapparaat -geen Horizon!!!!!!) - factuur werd ook al gelijk aangepast.
Heb in het begin veel opstartproblemen gehad, maar de boel is al maanden stabiel nu....

En nu....
Meer voor minder inderdaad (had geen HD pakket, nu 'gratis' erbij + sneller internet)
Goede service

Moet wel een nieuw jaarcontract afsluiten......niet raar, maar mogelijk een minpunt.

Geen nieuw modem gehad.

[Reactie gewijzigd door poehee op 9 september 2013 14:24]

dit gaat over zakelijk, niet consument.....?
Ja, dus....Ik heb upc business....
Apart... We hebben al 4 jaar 120 Mbit zakelijk via UPC op kantoor?
Dat hadden ze een tijdje geleden, maar toen hebben ze er op een gegeven moment om voor niemand duidelijke redenen 100 van gemaakt.


Maar wel mooi, kan ik voor hetzelfde geld drie euro meer (ex btw, de 5 ip's zijn wat in prijs verhoogd zo te zien) m'n verbindingssnelheid verdubbelen volgende maand.

[Reactie gewijzigd door CyBeR op 9 september 2013 19:18]

Zakelijk wil je toch niet met upload snelheden van Max 20 Mb/s aan het werk?
Een server voor elk willekeurig doel (Mail, Web, DMS, ERP) moet toch vlotjes zijn pakketjes bij een thuiswerker kunnen afleveren?
Stel je wilt een video conference houden met 5 medewerkers die inbellen: Dan wordt 20 Mb/s al aan de krappe kant. In theorie heb je niet meer dan 1 Mb/s nodig per gebruiker, maar in de praktijk heb je nogal wat extra nodig ivm VPN en overhead. Daarnaast moet je webserver en mailserver tijdens de video conference beschikbaar blijven.
Eventuele backups maken extern van systeempjes die draaien. Krap allemaal.

En 200 down? Zodat je filmpjes kan downloaden terwijl je wacht tot je upload naar een server klaar is ofzo?

Nee, ik ben blij dat er bij ons gewoon glasvezel beschikbaar is. 100/100 vind ik fijner als 200/20.
Lang niet ieder bedrijf heeft intern een server staan voor externe doeleinden hoor.
Vaak gebeurt dat pas vanaf de grotere MKBers, dan is 100 MB upload ook wel overkill.
Voor Video en VOIP heb je inderdaad voldoende bandbreedte nodig. Maar voor 80% van de markt is 10Mb/s nog meer dan voldoende.
De uitzonderdingen hebben meer nodig.

Laatst nog een klant gehad die had 1Mb/s om 1Mb/s liggen. Dat is pas echt traag werken.......
Dat was supersnel in de goede oude isdn tijd :P (die weer heeerlijk rap liep na die modems)

tis maar net waar je het voor gebruikt :)

[Reactie gewijzigd door a.prinsen op 9 september 2013 17:30]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee