UPC begint maandag met uitrol grote firmware-update Horizon

Een grote update voor UPC's Horizon-settopbox wordt vanaf maandag uitgerold. De update bevat verbeteringen in de interface, de snelheid en de stabiliteit. Voor het einde van de zomer moet de Horizon-update bij alle gebruikers binnen zijn.

Als eerste is de software-update beschikbaar in Friesland, zo heeft UPC bekendgemaakt: gebruikers in die regio kunnen de update vanaf maandag binnenhalen. Andere regio's volgen later, maar op welke data dat precies zal gebeuren is nog niet bekend.

UPC-woordvoerder Ronald Sutmuller wil geen data noemen: "We willen geen valse verwachtingen scheppen", aldus Sutmuller over de update, die vorige maand nog werd uitgesteld. De bedoeling is echter dat alle UPC-abonnees met een Horizon-box de update voor het einde van de zomer binnenhebben, aldus de UPC-woordvoerder. "We willen dat iedereen de software zo snel mogelijk binnen heeft", zegt hij.

De update moet er onder meer voor zorgen dat de Horizon-interface stabieler is, sneller werkt en dat de navigatie logischer in elkaar zit. Er was veel kritiek op de Horizon-mediaspeler, die volgens gebruikers vaak vastloopt en een verwarrende menustructuur zou gebruiken. De firmware-update moet dat oplossen. Daarnaast krijgen gebruikers met een Horizon-box een nieuwe afstandsbediening, die onder meer een qwerty-toetsenbord biedt.

Door Joost Schellevis

Redacteur

12-07-2013 • 17:12

94 Linkedin

Submitter: Da.Rock

Reacties (94)

94
92
48
6
0
26
Wijzig sortering
Ik kan me niet echt vinden in het merendeel van de klachten hier. De Horizon loopt hier eigenlijk nooit vast en is de zap snelheid sneller dan bij de vorige UPC decoder die ik had. Grootste punt van kritiek is inderdaad terecht, de GUI mag een stuk beter, maar dat zou deze update op moeten lossen.

Verder, iedereen die een Horizon nam wist dat hij/zij als early adopter bugs kon verwachten. Deze wegen voor mij minder zwaar dan alle features die hij biedt. Als het goed is zou deze update alle problemen moeten oplossen en gelukkig lijkt UPC hem niet te rushen zonder eerst uitvoerig te testen. De afstandsbediening met querty toetsenbord is natuurlijk erg welkom.
Dat is onzin omdat UPC de Horizon box zelfs als standaard decoder ingesteld heeft gehad voor 'opname' functie.
Daarnaast is de Horizon decoder al 2 jaar vertraagd geweest.
Ik heb horizon niet echt kunnen testen omdat ik geen beeld had via hdmi (Hign end Philips tv). Dit is ook nog steeds een probleem voor veel mensen waar deze update nog geen oplossing gaat bieden. Ik heb mijn box al na 2 dagen terug gestuurd want kijken naar HD kanalen via Scart is natuurlijk geen oplossing.
Amen. In de eerste weken van de Horizon zijn er inderdaad nog wat problemen geweest, maar daar zijn we dan ook voor gecompenseerd door nog een paar maanden extra Film1 en het hogere zenderpakket gratis te krijgen.
De laatste tijd echt helemaal geen problemen meer qua vastlopers en dergelijke, en de box reageert ook een stuk sneller dan bij de eerste versie.
_/-\o_ UPC _/-\o_
Ik heb nu ongeveer een maand de horizon box, ik moet zeggen dat hij best wel bevalt.
Ik heb tot nu toe 2x een vastloper gehad, verder werkt hij prima.

Wel is hij wat traag in de menu's en is het navigeren een stuk omslachtiger dan met mijn vorige UPC box.

Ben benieuwd wat de update gaat brengen.
Ik neem aan dat deze automatisch wordt binnen gehaald en geïnstalleerd?
Ik ben blij dat hij u bevalt :)
Echter zijn de dingen die u noemt juist de redenen waarom veel mensen het maar niks vinden:
Vastlopers, traag en omslachtige menus ;)

Antwoord op uw vraag:
U hoeft zelf niets te doen
De software-update H2 wordt automatisch opgehaald door uw Horizon Mediabox. De nieuwe afstandsbediening krijgt u gratis thuis gestuurd.
Verdere info:
Wat houdt de software-update H2 in?
Door de combinatie van de software-update H2 en de nieuwe afstandsbediening wordt Horizon TV sneller, gebruiksvriendelijker en stabieler.

Software-update H2
Door de software-update, met de naam H2, vernieuwt UPC het menu van Horizon TV.
• U kunt makkelijker en sneller navigeren.
• U kunt sneller vinden wat u zoekt.
• Horizon TV levert meer programma-informatie.
• De opmaak van het menu biedt meer overzicht.

Nieuwe afstandsbediening
De nieuwe afstandsbediening biedt:
• Handige sneltoetsen naar veelgebruikte functies, zoals de TV-Gids, On Demand, en programma-informatie.
• Een QWERTY-toetsenbord, waarmee u makkelijk teksten in kunt voeren.
De nieuwe afstandsbediening vervangt uw huidige. U kunt de huidige behouden als reserve.
bron: https://www.upc.nl/klantenservice/horizon/update/

[Reactie gewijzigd door job_h op 12 juli 2013 17:27]

Ik snap de ophef ook niet echt. De oude mediaboxen waren niet beter dan de horizon boxen (Die waren veel slechter zelfs).
Hij navigeert iets trager door de menu's dan de oude mediabox. Maar hij loopt niet zo vaak vast als de oude.
Probleem was namelijk dat UPC aangaf dat de Horzon veel beter was dan de huidige STB's. Zou sneller zijn makkelijker in gebruik. Niet noodzakelijk een extra modem in huis enz..

Nu hebben mn ouders ook een Horizon. en wilde UPC de Modem mee nemen. Waarop mn moeder toen vroeg hoe ze boven dan een netwerkaansluiting kon krijgen gezien deze allemaal beginnen in de meterkast.

Ja dat kan dan met WIFI.. ja hallo.. We hebben geen wifi apparatuur boven daarnaast is het beton van de plafond/vloer te dik om een goed signaal te krijgen.

Na wikken en wegen hebben ze de modem mogen behouden :)
Wat ik van sommige mensen begrepen heb is dat ze het irritant vinden als ie vast loopt omdat ze dan zonder enige dienst zitten en dus weer moeten wachten tot de box volledig herstart is.

Maar ja, het is al jaar en dag bekend dat het een domme zet is om een alles-in-1 product af te nemen. Ik bedoel dan niet de dienst, maar de hardware waarbij je afhankelijk bent van één en dezelfde apparaat.

Daarom heb ik ook een Glasvezel verbinding van Vodafone en een K&T (digitaal) via UPC. Als ik bij UPC had gezeten, had ik ook pertinent niet akkoord gegaan met de Horizon maar gewoon de devices los afgenomen.
Klopt, de oude mediaboxen liepen constant vast. Ik heb de afgelopen jaren wel 7-10 keer een nieuwe gehad. En het probleem van oververhitting was dan niet opgelost. Soms brandde ik bijna mijn vingers aan de bovenkant. Alleen de oude HD box met harde schijf die ik voor de Horizon had, had genoeg koelingsrooster om het probleem op te lossen. Ik ben - ondanks de kinderziektes - erg blij met de Horizon.
Ik vind dat er wel een hoop tam tam wordt gemaakt over deze update, ik (persoonlijk) vind de huidige Horizon box helemaal zo slecht niet, hij is voor mn gevoel niet langzamer dan oude media boxen van upc en loopt ook niet vaker vast dan de oude.

Natuurlijk moeten de vastlopers en trage menu's verholpen worden als dat kan, maar ik vind die hele media campagne wel een beetje overdreven. Het lijkt wel alsof windows 9 uitkomt ofzo.

Voor de mensen zonder upc: Ik heb hier al diverse brieven / reclame folders / mails over voorbij zien komen.
Dat komt waarschijnlijk omdat er ook ontzettend veel negatieve publiciteit is geweest over Horizon. Veel UPC klanten zijn afgeschrikt na de eerste golf van kritiek en ze willen die mensen liever vandaag dan morgen aan een Horizon box helpen.
Anoniem: 322276
@wokkelz12 juli 2013 18:41
Ik heb tot nu toe 2x een vastloper gehad, verder werkt hij prima. Wel is hij wat traag in de menu's en is het navigeren een stuk omslachtiger dan met mijn vorige UPC box

ROFLOL; dat is nou precies de reden waarom ik baal van de Horizon en mijn Cisco mis. Die was namelijk betrouwbaar, lekker snel en makkelijk te bedienen.

Snap er niets van; je krijgt een minder product dan de oude en hij bevalt best wel? Is dat Stockholm Syndroom of is dat Cognitieve dissonantie?
Geen van beide, dat is gewoon niet goed interpreteren.

Heb dezelfde ervaring als wokkelz: de oude beviel best goed, Horizon nog steeds goed, maar wel iets minder.
Jup, je hoeft er waarschijnlijk niets voor te doen. Tenminste bij vorige updates niet.

Mijn Horizon loopt ook niet meer vast, aanvankelijk deed hij dat wel. Enkel verliest hij nog wel eens het geluid met de reciever, wat jammer is, maar echt problemen heb niet met het ding.

Echter, hij is wel rete traag... Maar goed, daar zou deze update verandering in moeten brengen tevens als de logheid van het menu. Ik kijk uit naar deze update, benieuwd of het werkelijk een verbetering is!
om welke box gaat dit eigenlijk?
Ik heb namelijk ook een horizon ontvanger met lan aansluiting, MAAR, die mag ik niet aansluiten op de lan volgens de handleiding.
Ik sluit alles aan zonder handleiding,dus ook deze. Direct met aansluiten de box voorzien van internet via lan, na 2 uur klote nog geen TV.
Conclusie is dus, mijn horizon kasje kan niet verbonden worden met het internet (wifi lukt ook niet)
Mijn schoonouders hebben de dure versie van de horizon box (met HDD volgens mij?) die kan zonder problemen verbonden worden met het net.
Mijn kastje schijnt alleen in azie combitabel te zijn met het net? En dat hoort zo te zijn volgens de UPC helpdesk..

Hoe haal ik in hemelsnaam die update binnen?

Offtopic:
Zo heb ik de functie om 5Ghz kanaal aan te zetten op mijn modem-router, helaas wanneer die aangezet word knalt mijn modem eruit en weet zich tot een hard reset niet te opnieuw te verbinden.. Schijnt ook normaal te zijn volgens de UPC helpdesk?
Jammer dat ik niet meer Ziggo tot mijn beschikking heb sinds ik verhuisd ben, want de kwaliteit van UPC is vergelijkbaar van in de tijd dat Ziggo nog @home was....

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 13 juli 2013 08:22]

De probleem is, hij mag niet vastlopen, als hij vastloopt betekend dat hij niet gebruiksklaar is en dat hij niet door verkocht had mogen worden. Als het 1x per jaar gebeurd of tijdelijk door firmware fout zit een heel verschil en dat kan gebeuren. Echter zit niemand erop te wachten dat er tijdens een film dat ding een vastloper krijgt dat verpest gelijk de hele ervaring dat je zou moeten ontvangen.

Zo ver ik weet heeft het wel potentie maar er zitten te veel kinder-bugs erin.
Slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als ik jou moet geloven, mag in dat geval geen enkel apparaat of zelfs auto verkocht worden want het zou dan niet gebruiksklaar zijn.

- Laptops?
Bijvoorbeeld als deze te warm worden, dan heeft de fabrikant (volgens jou) blijkbaar niet goed nagedacht over de air flow en dus is deze niet gebruiksklaar.

- Auto?
Als je een nieuwe auto koopt, kan er soms wel eens wat aan mankeren, in jou ogen dus niet gebruiksklaar.

- Telefoon (Galaxy S3, die spontaan DOA was)
Volgens jou niet gebruiksklaar.

- Windows, Linux, Apple producten etc.
Allemaal krijgen ze nog geregeld een update, dus niet gebruiksklaar ?


Niet iedereen heeft een probleem met de Horizon boxen, dat het product bij het merendeel van de tweakers niet naar behoren werkt a-la. Maar wellicht zijn de snelheden voor de normale consumenten gewoon nog ruim acceptabel. Was dat niet zo, dan hadden ze niet de consument de keus gegeven om over te stappen van Horizon naar normale DVR maar hadden ze het hele Horizon platform niet langer aangeboden qua sales.

Overal dus vind je kinder-bugs, het is alleen hoe je er zelf mee om gaat en of je het zelf acceptabel vind. Wil je (zoals de meeste mensen) er als eerste bij zijn, kun je dat soort problemen verwachten maar dat geldt werkelijk met alles wat je op de markt ziet verschijnen. Ik bedoel er dan niet mee dat je niet mag klagen of het je eigen fout is maar geduld is één en als je UPC erover belt kom je er echt wel uit "tenzij je een grote bek gaat geven, dan laten ze je uiteraard ook ter plekke barsten".
Nou ja kijk eens even na.. Als bij een laptop model blijkt dat deze te warm wordt en terug geroepen wordt daardoor of een auto dan wordt het opgelost..

Nu wachten de mensen met Horizon al ruim een jaar op de update. Dat is dus wel een redelijk verschil.

Als software geen updates krijgen dan zal het apparaat stil staan of zelfs achter lopen. dat is ook een reden van updates.. Dus met de tijd mee gaan. nieuwe features..

een telefoon die spontaan DOA is?? DOA is Dead on Arrival.. Dus je haalt hem uit de doos en hij is al defect.. Als je hem gebruikt hebt is het RMA
Als bij een laptop model blijkt dat deze te warm wordt en terug geroepen wordt daardoor of een auto dan wordt het opgelost..
Je zegt het precies goed, dan wordt het opgelost ... in sommige gevallen is dat ook pas na weken, maanden of zelfs enkele jaren (terugroep acties van accu's bijvoorbeeld). Of wat denk je van de Smart auto's,enkele jaren op de markt daarna pas terugroep acties of Ford, nu pasgeleden Mercedes A-Klasse etc. etc.
Nu wachten de mensen met Horizon al ruim een jaar op de update. Dat is dus wel een redelijk verschil.
Er werd in de tussentijd geëxperimenteerd met de nieuwe firmware voor de Horizon. Dat is wat anders dan achterover leunen. Daarnaast heeft UPC blijkbaar geleerd van te snel uitrollen van een nieuwe firmware. Als UPC het te snel doet begint iedereen te zeuren dat 's morgens de box weer was vastgelopen, dat het tijdens het kijken van een film gebeurde etc. etc. en dat dan niet 1x per maand maar soms tot enkele keren toe als het even niet helemaal lekker verliep.

En laat ik dit punt nu net even niet begrijpen, het lijkt continue wel wat met diezelfde consument. Wilt een bedrijf het zo goed doen als het kan, duurt het naar ieders mening te lang. Gebeurt het te snel, dan is het naar ieders mening te snel en vaak nog te slecht ook.
een telefoon die spontaan DOA is?? DOA is Dead on Arrival.. Dus je haalt hem uit de doos en hij is al defect.. Als je hem gebruikt hebt is het RMA
Ik doelde hiermee eigenlijk op de 'Sudden Death', maar ook haarscheurtjes. Per definitie was het toestel dus nog niet klaar voor de consumenten markt en had Samsung er klaarblijkelijk langer mee moeten wachten hoewel lang niet iedereen diezelfde problemen heeft ervaren. En jawel ... dat is nu net precies het geen wat ook met UPC klanten het geval is, niet iedereen heeft problemen of ervaart het allemaal als een probleem.
Nja, onverwachte en verwacht is heel iets anders. Je moet het zo zien, het kost geld is niet gratis je betaald maandelijks en als je constant problemen hebt dan is het gewoon niet voor de verkoop. En je zit dan ook gelijk aan een contract voor een jaar natuurlijk.

"- Laptops?
Bijvoorbeeld als deze te warm worden, dan heeft de fabrikant (volgens jou) blijkbaar niet goed nagedacht over de air flow en dus is deze niet gebruiksklaar."

Dat klopt, dan is het niet gebruiksklaar. Tenzij het de fout is van de gebruiker zelf natuurlijk.

// auto negeer ik

"- Telefoon (Galaxy S3, die spontaan DOA was)
Volgens jou niet gebruiksklaar."

Dit is productie fout, of gebruikersfout. Zit een verschil in en kan hiermee ook niet vergelijken.

Ik vind dat ze minimaal een omschakeling moeten kunnen maken(ander product) en/of contract stopzetten mocht dit gebeuren. ongeacht kinder-bugs of niet, dit is iets dat opgelost moet worden voordat mensen ervoor betalen( of snel de probleem verhelpen ). Zo ver ik weet zie je nergens een waarschuwing over kinder-bugs, ze maken wel mooie commercials dus je verwacht iets wanneer je het binnenhaalt.
Ik heb de mail vandaag intvangen maar geen woord over wanneer de afstandbediening volgd.
Dat gaat lachen worden, iedereen in Friesland is nu dus betatester geworden voor de nieuwe Horizon software. Succes daar in Friesland.

On a more serious note: Ik hoop dat met deze nieuwe release de stabiliteit beter wordt. Ik heb er alleen een heel erg hard hoofd in.

[Reactie gewijzigd door mkleinman op 12 juli 2013 18:02]

Anoniem: 506578
@mkleinman12 juli 2013 23:04
Friesland wordt geen betatester. Ik heb meegedaan aan de test van deze update. We zijn al twee maanden bezig met de nieuwe ab en hebben diverse versies gehad. Met elke nieuwe update werkte de Horizonbox beter. Voor iedereen die er een hard hoofd in heeft komt er echt een aangename verrassing. De ab werkt perfect met een hoop knoppen extra. De stabiliteit en snelheid van de box zijn sterk verbeterd.
Ik kijk zelden tot nooit tv. De hdmi kabel ligt er ook uit, omdat tijdens een dagelijkse update de horizon de tv overneemt en YouTube via smart tv onderbroken wordt. Wat ik alleen wil is dat internet goed werkt, helaas heeft hij geen wifi ac, maar dat is net nieuw. Maar 150 mbps via wifi n is ook snel.
Heb je al geprobeerd op je TV de HDMI CEC uit te zetten?
Het lijkt erop dat HDMI signaal van de Horizon er voor zorgt dat de TV ingang omschakelt en dat is typisch een gevolg van HDMI Control die "aan" staat op de TV HDMI ingangen.
Veel fabrikanten hebben er een andere naam voor, dus zoek eens in de handleiding of dit het geval kan zijn bij jou.

Een overzichtje van veelgebruikte synoniemen voor HDMI-CEC:
Fabrikant Naam voor HDMI-CEC-functie
AOC E-link
Hitachi HDMI-CEC
LG SimpLink
Mitsubishi NetCommand for HDMI
Onkyo RIHD
Panasonic HDAVI Control
Panasonic EZ_Sync
Panasonic VIERA Link
Philips EasyLink
Pioneer Kuro Link
Runco International RuncoLink
Samsung Anynet+
Sharp Aquos Link
Sony BRAVIA Link
Sony BRAVIA Sync
Toshiba CE-Link
Toshiba Regza Link
Vizio HDMI-CEC
Anoniem: 32279
@rhk2246312 juli 2013 18:56
Is het niet handiger hdmi cec uit te zetten op de horizon box (als dat kan)? Als hij youtube kijkt doet hij dit wellicht via een mediaspeler en dan is hdmi cec wel erg fijn.
Ik heb net gekeken en op mijn GT50 staat VIERA Link uit, toch neemt hij de tv over. Op de Horizon zie ik nergens hoe je de HDMI CEC uit zet.
"We willen dat iedereen de software zo snel mogelijk binnen heeft"
Snap ik wel door de klachten regen, ik verwacht echter dat er wel weer een nieuwe klachtenregen zal ontstaan. Ik heb er tot nu toe weinig vertrouwen in dat deze update de heilige graal is.
Wordt dit em niet dan is het echt bye bye Horizon wat mij betreft. Ben 't wel zat na een jaar lang gezeik met dat kastje.
hmm, jij bent een van de weinige die keuzes heeft in wat je wilt hebben? Moet je eens bij ons proberen.. kom je weer op 't beperkte adsl uit hier >.<

Er is gewoon geen andere keuze dan UPC hier.. zucht. Dat je nog niet geswitched was zeg ;-)

Wens ons succes zodra je switched ;-)

Ik hoop dat de update wel merkbaar is.. dan is het 1 van de vele dingen (android app.. waar?) die opgelost is dan.. We zullen zien ^^
Een abonnement zonder Horizon misschien? Ik ben gewoon naar een CI+ kaart gegaan. Een hele verademing!
Aangezien mijn vrouw veel opneemt hebben we in ieder geval een apparaat met DVR functies nodig en dan komen we toch weer bij Horizon uit. Ook met alle andere opties die we afnemen. Ik heb al gevraagd of ik terug kon naar de oude mediabox, maar dat was niet mogelijk / konden niet verzekeren welke er was (die met 2 of 3 tuners) / was niet mogelijk icm ons huidige internet / telefonie pakket ... verzin 't maar. En dan ook nog de maandkosten, die werden vervolgens weer meer. Heb al vele uren aan de telefoon gehangen met ze hierover. Iets met Kastje / Muurtje geworden. Er valt niet met ze te praten.

Zodra glasvezel een feit wordt in Duiven, ben ik over. Interesseert me niet eens wie 't levert. Als ik maar weg kan bij UPC...
dan moet je tv dit wel ondersteunen en om nou een nieuwe tv te kopen voor alleen de ci+...
Hij heeft het ook niet over dat ie ergens anders naar wilt overstappen, mogelijk doelt ie hier op het feit dat ie weer gewoon een losse digitale ontvanger en los modem gaat afnemen bij UPC.

Die keus heb je gewoon nog steeds bij UPC.
Zou zomaar kunnen dat UPC dan volgend jaar ineens iedereen dwingt om Horizon af te nemen ;-)
Ze zouden eerder moeten overstappen op Ziggo.. gewoon vrije keuze laten in de setupbox. Vinden de leveranciers van die dingen ook leuker.
Liever niet zeg. Ik zie me al aankomen bij de winkel / fabrikant als ik een probleem heb. Dan zit ik natuurlijk dagen zo niet weken zonder televisie. Geef mij maar de service van UPC. Ze doen niet moeilijk over het omruilen van een box en als het nodig is, komt er een monteur. 1 aanspreekpunt voor software, hardware en verbinding is veel makkelijker dan 3 partijen die elkaar de schuld kunnen geven.
Anoniem: 516691
@DocMac15 juli 2013 08:41
dan is er niets aan de hand.
Binnen 1 dag heb je een nieuwe decoder naar keuze van Ziggo, afhanekleijk van welke je kiest uiteraard.

Ziggo raad er een paat aan, kies jij toch een andere en die gaat stuk moet je die inderdaad zelf evrvangen.
Maar dat weet je vooraf en is volledig je eigen keuze.
Voor de geïnteresseerden, hier de mail die ik zojuist ontving:

Beste heer [...],

We starten in uw regio met de uitrol van software-update H2 van Horizon TV. Door deze software-update wordt onder andere de menu-opzet eenvoudiger. Zo navigeert u makkelijker en sneller door de menu’s.

Naast deze update krijgt u ook de nieuwe Horizon TV-afstandsbediening. Deze heeft handige sneltoetsen naar tv, de tv-gids, UPC On Demand, programma-info en help. Op de achterkant van de afstandsbediening zit een compleet toetsenbord. Dat maakt het zoeken gemakkelijker.

Wanneer kunt u de software-update H2 en de nieuwe afstandsbediening verwachten?

Op 15 Juli wordt de nieuwe software-update H2 automatisch gedownload op uw Horizon Mediabox als deze op stand-by staat of aanstaat. U ziet dan een zender of een tijd in de display van de mediabox weergegeven. Mocht uw mediabox toevallig uit staan, dan is dat geen probleem. De mediabox pakt de update dan later op.

Uiterlijk 25 Juli krijgt u de nieuwe afstandsbediening gratis per post toegestuurd. Het is niet mogelijk deze afstandsbediening eerder te ontvangen.
Anoniem: 32279
@Shivan_2012 juli 2013 18:58
Wel mooi dat je een nieuwe afstandsbediening krijgt. Met qwerty toetsenbord. Zou wel top zijn als je die ook aan je mobiele telefoon of mediaplayer zou kunnen koppelen.
Als ze het zappen en de menu snelheid versnellen ben ik al lang blij. Want dat is echt gigantisch traag.
Inderdaad, sneller da's prioriteit. En daarnaast een logischer menu. Al die toeters en bellen en screenimages van series/films/opname gemist zie er leuk uit, maar ik zie liever gewoon een lijst met titels waar ik snel doorheen kan scrollen. "Law & Order - afl. 1254 - RTL7 - April 16 2013" is veel duidelijker dan dat standaard plaatje. Al ziet het er minder gelikt uit.
Die lijst van opgenomen afleveringen kan inderdaad veel beter. Ik zou ook graag in 1x de hele map met afleveringen willen wissen. Maar dat lopende beeld bij het zappen? Heerlijk, maar mag wel iets sneller opkomen. Zo kan ik zien of de reclame op de andere zender al is afgelopen :-)
Bij het toetsenbord ga ik er eigenlijk van uit dat deze op basis van BT zal zijn, aangezien "richten op de mediabox niet meer nodig" is.
Vraag me af of je het toetsenbord ook op andere apparaten aangesloten kan worden.
Als dat het geval ik, is het een leuke bonus die je op een HTPC kan aansluiten.
op nu.nl hadden ze het over een RF afstandsbediening.
Bij het toetsenbord ga ik er eigenlijk van uit dat deze op basis van BT zal zijn, aangezien "richten op de mediabox niet meer nodig" is.
Klopt (RF). Hier kunnen we bijvoorbeeld in de hal gaan staan (met de deuren dicht) en je kan nog steeds zappen.
Vraag me af of je het toetsenbord ook op andere apparaten aangesloten kan worden.
Als dat het geval ik, is het een leuke bonus die je op een HTPC kan aansluiten.
Niets over gelezen of gehoord.
wat mij nog het meest irriteerd aan de horizon is het feit dat je niet meer tijdens het zappen makkelijk kan kijken wat het volgende programma is en wat er op andere zenders nu en later is.

met de gewone box is het OK > links of recht naar andere zenders zappen en knop naar beneden voor latere programmas op de geselecteerde zender.
dat is bij de horizon gewoon niet mogelijk.

de gewone box is niet perfect maar toch echt 100x beter dan horizon (ook in de nieuwe vorm aangezien er bijna niks veranders aan de ui).

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 12 juli 2013 19:15]

inderdaad, de oude media box was qua menu-besturing echt top. :) :)

In de huidegein de horizon ziet het er allemaal te flashy uit menus die als een soort filmpje aan je verschijnen het ziet er na ingebruikname erg leuk uit maar dat duurt maar 2 dagen. Daarna is het echt tenenkrommend slecht.
Ik ben van Horizon(de) overgestapt naar de CI+ module dit werkt prima, alleen die prutsers van UPC pushen nog steeds een update elke zoveel dagen zodat al je zender instellingen weer terug gaan naar UPC volgorde. Zodra ik ziggo kan nemen ben ik weg bij UPC
Zal niet gauw gebeuren, want UPC en Ziggo zitten nergens in elkaars gebied. Om van UPC naar Ziggo over te stappen zal je moeten verhuizen ;)
Zodra .... wordt de eerst komende 20 jaar niet. Er is ooit sprake van geweest dat dit moest, maar het is alweer 1 a 2 jaar stil rondom die plannen. Ga er dus maar niet vanuit dat, dat op (korte) termijn nog gaat gebeuren.
Liberty Global (UPC) is al voor meer dan 18% aandeelhouder, dus wellicht in de toekomst... }>

[Reactie gewijzigd door pschouten op 12 juli 2013 23:06]

Ik ben toen ik van Concepts ICT (glasvezel) overstapte naar Vodafone (glasvezel) gaan rekenen en besloot bij UPC gewoon simpelweg direct een CI+ te pakken. Al met al net zoveel kwijt als de AIO verbinding van UPC en zonder het gebeuren met de Horizon. Had me dan ook wel extra geld gekost, maar de risico's tussen wel of geen problemen ervaren waren mijn inziens te groot.

Daarnaast werkt alles net even wat sneller, fijner en beter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee