UPC stelt Android-app Horizon opnieuw uit

Kabelaar UPC stelt de app voor zijn tv-platform onder de naam Horizon opnieuw uit. De app, die eigenlijk begin dit jaar had moeten verschijnen en werd uitgesteld naar dit najaar, zal nu volgens UPC pas in 2014 verschijnen.

Met het uitstel naar 2014 moeten Android-gebruikers langer wachten op de app, die bij de release van Horizon een jaar geleden was beloofd voor release uiterlijk begin 2013. Dit voorjaar werd duidelijk dat de app was uitgesteld tot dit najaar, maar nu haalt UPC ook die zelf gestelde deadline niet.

De kabelaar houdt het nu op 2014 zonder een concrete periode te noemen, blijkt uit een statement van UPC op de eigen site, dat ook is gestuurd naar Tablets Magazine. Waarom de app is uitgesteld, is onduidelijk. Met de Horizon TV-app kunnen gebruikers live tv kijken als zij beschikken over zowel een internet- als tv-abonnement bij UPC. De software is al beschikbaar voor iOS, waardoor gebruikers van een iPod, iPhone of iPad met minimaal iOS 5.0 gebruik kunnen maken van de app. Concurrent Ziggo heeft zijn app voor live-tv al eerder beschikbaar gemaakt voor Android.

iOS-app Horizon TV van UPC iOS-app Horizon TV van UPC iOS-app Horizon TV van UPC

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-10-2013 • 13:31

139 Linkedin

Reacties (139)

139
130
82
6
1
10
Wijzig sortering
Mag je Ziggo wel een concurrent van UPC noemen als je op geen enkele plek tussen die 2 kunt kiezen?
Inderdaad. Op telefonie gebied zal je dit niet zien. dan zou er gelijk ingegrepen worden. concurrentie is er nauwelijks.
Terechte opmerking...
de zogenaamde concurrentie op het kabelnet is natuurlijk een wassen neus.....zolang er afspraken zijn dat men niet in elkaars gebieden diensten aanbiedt het ze eigenlijk een MONOPOLY!
.
Ziggo zou eens door die roze bril heen moeten kijken en klanten gaan winnen in UPC gebied, ik denk dat UPC snel klaar is!
quelle surprise... Ze krijgen niks voor elkaar daar. Horizon is een groot drama. blij dat ik daar vanaf ben.
Horizon is een groot drama
Ben ik niet met je eens. Ik heb bijna vanaf het eerste begin Horizon en ik ben daar erg tevreden over. Het apparaat vertoont dan wel af en toe lichte kuren, maar uiteindelijk doet het gewoon wat ik wil. Het is zeker geen groot drama.
Het is inderdaad jammer dat het niet 100% perfect werkt, maar dat doen mijn telefoon, computer, tablet en TV ook niet.
Dan begrijp ik niet wat jij onder een deugdelijk apparaat verstaat. Qua aansluiting heb ik nooit problemen gehad. Het probleem ligt hem meer in het gebruiksgemak en genot. De box is traag, de interface is onlogisch en omslachtig, de instel mogelijkheden gering (wie wil er nu min 5 sec. naar een gedimd scherm kijken wanneer je van kanaal veranderd), het ding vreet stroom. Dit alles resulteerde in het feit dat ik geen tv meer keek laat staan programma's opnam. Na de H2 update was de maat vol. Menu's waren iets sneller, meer niet. Geniet nu van digitale tv direct van de kabel en geen settop box meer. De interface van Samsung is een stuk logischer en sneller, om over de afstandsbediening nog maar te zwijgen.

Ik denk eerlijk gezegd dat de Android mensen blij mogen zijn dat er nog geen app beschikbaar is. Als die net zo belabberd zijn als de iOS apps die ze hebben uitgebracht zou de storm van kritiek/teleurstelling alleen maar verder toenemen. De apps zijn zo niet nog slechter dan de box zelf.

[Reactie gewijzigd door joopworst op 21 oktober 2013 23:18]

Minuten wachten todat de interface reageert (en soms reageert deze helemaal niet meer) vind ik geen lichte kuren :P
Dat vind ik inderdaad ook geen lichte kuren, maar daar heb ik ook geen last van.
Waar ik af en toe last van heb is dat de box niet reageert wanneer ik hem met de afstandbediening aan wil zetten. Dan moet ik hem met de knop achterop de kast uit- en aanzetten en een minuut of zo wachten tot de box opgestart is. Licht hinderlijk, maar geen groot drama.
hm nu klink je als mijn buurman. Die 2x per avond de box uit/aan moet zetten achterop. Dat hoort er toch bij zegt hij dan, volgens de klantenservice is dit normaal 8)7 8)7 8)7

Ik mag zelf nog 3 weken afzien, ze hebben mijn contract ontbonden.. Met de 4e settop box nadat ik in juli klant ben geworden waren ze het toch wel met mee eens dat het spul gewoon niet goed gaat werken.
Ik heb het hooguit één keer per week en dan alleen bij het aanzetten.
Niet normaal, maar ook geen groot drama.

Dit nadeel weegt voor mij niet op tegen de voordelen van de Horizonbox.
Dat hebben zelfs de oude cisco boxen van UPC nog last van. Niet alleen horizon.
De Horizon is nog lang niet in zicht... voor Androidgebruikers.
Ik vraag mij af waar je recht op hebt voor gebruikers die net zijn overgestapt en dachten "Ik heb een Android Tablet en ga straks lekker op de slaapkamer TV kijken". Het is natuurlijk een extra dienst van UPC, maar een jaar uitstel gaat behoorlijk ver.
Als nieuwe gebruiker bij UPC had je kunnen weten dat de Android-app er niet is en omdat er telkens uitstel is had je daarmee rekening kunnen houden.
En als je de reclame bekijkt van UPC die nu op tv is, dan zie je toch echt een Samsung achtig device waar live tv op gekeken werd. Toen ik dat zag dacht ik, yes eindelijk! Maar nu lees ik dit en denk ik, hoe moeilijk kan het zijn. Via de website kan het, via iOS kan het.. alleen niet via Android.
Waarschijnlijk hangt het samen met DRM eisen van content eigenaren. App op android: prima, maar de boel moet zo in elkaar steken dat het videosignaal niet gepakt en geript kan worden, en dat zou best eens kunnen zijn waar de schoen wringt,
sorry maar als er wordt gezegd uiterlijk 2013 mag je er best vanuit gaan dat die app er zou komen...
Ware het niet dat ik vanaf dag 1 horizon heb en wel degelijk met in het achterhoofd op alle android apparaten hier te kunnen kijken...
Dat is gelukkig jou mening. De Reclame Code Commissie zal oordelen dat UPC geen dingen mag aanbieden die ze niet kunnen leveren. Een dienst verkopen, onder valse voorwendselen is bij wet niet toegestaan.

Anders zou ik nu ook een mobiele telefonie abonnement kunnen gaan aanbieden als bedrijf met "ooit" onbeperkt bellen, sms'en en internet voor € 10,00 per maand. Maar het werkelijke aanbieden continue uitstellen ondanks dat de klant het toch betaald tegen hele andere specificaties.

Bij een rechter gaat dit trouwens ook helemaal mank. Je levert de dienst conform gemaakte afspraken die mondeling of op papier zijn vastgelegd. Als jij een dienst afneemt met Horizon waarbij jou is medegedeeld dat op korte termijn On Demand, TV etc. via je Android device kan worden gekeken dan MOET de geen waarmee jij die overeenkomst gesloten hebt zich hieraan houden. Ook al bulkt het op internet van de negatieve uitlatingen !
UPC heeft nooit een letterlijke belofte gedaan voor de termijn van een Android app (zou je jezelf natuurlijk ook mee in de vingers snijden), en de contractvoorwaarden reppen ook niet over een android app, dus je kan eigenlijk niks eisen.

Grappig detail is trouwens dat de enige reden dat je UPC Horizon.TV niet in je Android browser kan draaien is omdat je daarvoor de Widevine plugin moet hebben, die niet werkt op Android. Drie keer raden wie eigenaar is van Widevine.
edit:
Het antwoord was dus Google, maar volgens user Arthas hieronder zit Widevine tegenwoordig in Android ingebouwd? Online tv kijken moet dus gewoon in je browser werken. Binnenkort nog maar een keer proberen dan.


Ik snap trouwens niet waarom grote bedrijven zo slecht zijn in het ontwikkelen van Android apps. Je ziet bedroom devs die in hun eentje de meest prachtige en goed presterende apps tevoorschijn toveren, terwijl een app als NPO (uitzending gemist) draait alsof je het op een T-Mobile G1 draait. Zelfde met de Ziggo app en vele andere Android-apps van grote bedrijven. En UPC heeft er dan blijjkbaar zoveel moeite mee dat ze niet eens tot een release komen. Zijn er geen goede Android-ontwikkelaars in Nederland ofzo?

[Reactie gewijzigd door skndd op 21 oktober 2013 16:20]

De apps van die bedroom devs hebben dan ook geen paar honderduizend gebruikers en hoeven ook niet aan te sluiten op een 30 jaar oude backend van UPC of Ziggo.
De backend en de verbindingen liggen er al tijden. Het betreft hier puur een frontend GUI die nog in elkaar geflanst moet worden. Zie www.horizon.tv -> inloggen met SSO account van Mijn UPC -> direct gebonden aan facturatiesysteem en weet zo direct welke zenders toegankelijk zijn. Elke zender is een videostream, met DRM beschermd door WideVine. Alle infrastructuur ligt er al, het is puur een kwestie van al deze elementen in androidvorm op het scherm te tonen.

[Reactie gewijzigd door skndd op 16 november 2013 13:33]

Ja ik vraag me ook af of je hier coulance voor kan treffen, want dan ga ik dat zeker doen!
Vorige week is er bij Kassa! een aflevering geweest waarin er op de Horizon was ingegaan.

Er is inderdaad een coulance regeling, kort samengevat: Hoe groter jij het probleem maakt hoe meer "coulance" je krijgt.
Noemde je dat een aflevering over een horizon, alleen maar zogenaamde maatwerk, en als je dan belt wordt er gesproken over niks, dan nog eens komt dat wijf zeggen dat het incidenteel is, nou sorry hoor maar zij beseft volgens mij niet dat er veel meer mensen problemen hebben met dat ding

Nu dus ook nog de android app die weer is uitgesteld, die gaat volgens mij helemaal niet komen
Dit is pure onwil van UPC.
Geef de source, API's et cetera aan de gemeenschap en dan is er binnen een week een app voor Android.
Geloof je het zelf, alsof gemeenschaps apps nou zo goed uitpakken, je krijgt een wildgroei aan initieele apps, allemaal half af een buggy en met een beetje geluk komt er over een paar jaar een goeie uit die het red.

Hooguit als een progfessioneel bedrijf het dan oppakt kan het wat worden. Maar dat zou PC al lang moeten hebben ingezien en een dergelijk bedrijf hebben ingehuurd.
Ik heb liever half af en buggy dan niet.
Maar als ze bang zijn voor een buggy applicatie waarom geven ze niet een simpele versie uit die gewoon TV kan kijken en daarna updates met TV Gids enzovoort. Ze stellen te veel uit, dat betekend dat ze hun zaken niet op orde hebben. Hoop niet dat de release in 2014 bugs hebben omdat mensen ze gaan flamen. Helemaal naar meerdere keren uitstellen.
Inderdaad, maar ik vraag me af wat je daar als gemeenstschap mee kunt, ik denk "te veel". Het zou mij in ieder geval niets verbazen gezien hoeveel tijd UPC in horizon updates steekt (veel?) en hoe slecht deze vervolgens nog werken.

Het is dat ik de box niet veel gebruik omdat ik niet veel TV kijk, maar ik ben zo blij dat m'n internet niet door dat ding geregeld wordt...

Maar inderdaad, een community zou binnen de kortste keren "een" versie uit hebben, maar een perfecte app is weer wat anders. UPC hoeft dat ook niet te doen naar mijn mening. Alleen zappen, gids en opnemen zou al voldoende zijn. Of alle TV kijken / radio luisteren via Wifi. Heus niet alles hoeft er meteen perfect in, maar nu hebben we helemaal niets...
UPC is slecht bezig met Horizon. Ik heb steeds problemen met die box maar als ik nu terugwil krijg ik geen compensatie en moet ik over naar een ander soort pakket qua zender waardoor ik niet alles in HD kan kijken als nu zonder dat ik Royal moet nemen. Wanneer begrijpen ze nu eens dat je klanten pesten op den duur ten koste gaat van je bedrijf? Ik ben aan het kijken om glasvezel te nemen ieder geval.

offtopic: welke UPC medewerker zet alle posts op -1?

[Reactie gewijzigd door Cartman! op 21 oktober 2013 13:52]

Ik heb vrijdag ook aan de telefoon gehangen met UPC. Zelfde klachten, af en toe complete freeze van de box en regelmatig niet reageren en 30 secondes later alle acties uitvoeren.

Ik kreeg hetzelfde non antwoord dat ik een ander pakket kon kiezen of ik mocht elke twee weken bellen dat ik nog problemen had dan kon ik aan het eind compensatie krijgen! Dat terwijl men van het probleem op de hoogte is en over een tijdje de oplossing hoopt te krijgen.

Ging ik niet mee akkoord en heb de klachten afdeling gekregen, die hebben me goed geholpen en heb ik mijn korting te pakken gelukkig.
Wat voor korting heb je gekregen? Ik heb voorgaande jaren al eens korting gekregen voor andere wanprestaties daarom vonden ze dat t dit keer wel best is terwijl Horizon gewoon na een jaar nog steeds een beta-product is. Box valt regelmatig uit, opnames doen het niet, menu reageert niet, bah :(
Ik heb uiteindelijk 5 euro korting gekregen per maand voor het komende jaar. Verschil tussen hd dvr pakket en de horizon box.
Bedankt voor je reactie, dat kan ik dan ook afdwingen :)
ik kan je KPN aanraden. ik had upc. na een jaar was ik het zo zat met eerst de cisco en daarna de horizon en belabberde service. KPN glasvezel werkt bij mij perfect. ze hebben een Apple en een geweldige klanten service. bijv is je decoder defect dan sturen ze zonder veel vragen er meteen een op en heb je de volgende dag weer tv. ipv van eerst een monteur sturen en ik weet niet hoeveel telefoontjes. alleen 5.1 bieden ze nog niet aan. maar als dat alles is.
Ja, kijk, hier zit nu het grote probleem, ik zou dolgraag willen overstappen, maar je moet begrijpen dat er bijzonder veel plaatsen zijn waar er gewoon geen normaal alternatief is.
ja dat begrijp ik. mocht je glasvezel hebben is kpn zeker een aanrader
Dit snap ik niet helemaal. Het Horizon-platform is vrijwel identiek aan Yelo TV in België, en wij hebben al erg lang een Android-app. Niet de meest stabiele/snelle/geweldige app maar hij doet het wel. Waarom UPC het niet kan snap ik dan niet.
appels met peren vergelijken, yelo tv van telenet is gebaseert op gui only, software op die boxen komen totaal niet overeen met die van horizon platform.
Maar de app zou toch moeten werken, die heeft geen rechtstreekse communicatie met de Digibox. Als de UPC-app rechtstreeks gaat communiceren met de Horizon box dan is er inderdaad een verschil, anders toch niet echt.
Alweer -.-". Beetje jammer weer van UPC. Duurt nu al zo lang voordat ze die app is een keer gaan uitbrengen. Snap niet waarom het zolang moet duren, terwijl de IOS app allang beschikbaar is?!

@Soundstorm2010:
Als dat zo is, waarom heeft Ziggo dan bijvoorbeeld allang een android app uit? En ik kan me niet voorstellen dat het vanwege opensource ineens een jaar langer duurt t.o.v. IOS...

[Reactie gewijzigd door NL-RaVeR op 21 oktober 2013 13:46]

Dat kan wel zo zijn, maar je moet ook nadenken dat Android Open-source is, dus veel kwetsbaarder is om kwaadwillig de app toch te gebruiken, terwijl je misschien geen klantbent ;) .. Denk aan backdoors enzovoort en op IoS is dat gewoon vele malen minder. Vandaar dat IoS app allang klaar is en die van android nog niet.. Daarbij moet je ook denken aan vanaf welke versie ANdroid je wilt ondersteunen (meestal is dat 4.0) maar dan nog moet je weten waar de kwetsbaarheid zit en zorgen dat je ook alleen live kunt kijken als je op je eigen Wifi (horizon) zit en niet als je op die van andere zit ;)

Anders kan namelijk iedereeen die geen klant is van ziggo/upc toch nog gratis mee kijken ;) (dit kan ook wel alleen nu hebben ze je gegevens nodig'

Maar voor de UPC klanten hier vindt ik het erg vervelend. Toch stiekem blij dat ik bij ziggo zit en niet aan een box ben gekoppeld (zoals Horizon)..

@NL-Raver ...

Omdat ziggo misschien hier al een tijdje mee bezig was voordat UPC er zou hebben gedacht (dat bedoel ik dus mee dat ziggo misschien al 1 1/2 geleden hier mee bezig was en UPC misschien net de laatste 9 maanden) + geld is misschien ook een kwestie

@Jiriki

Je zal vast wel gelijk hebben dat UPC misschien vast loopt of te weinig mankracht heeft om dit door te zetten, maar aangezien je meer klanten wil, zou ik het prio +1 maken en misschien wat meer mankracht er op zetten.. Dit is namelijk geen reclame zo voor mensen die hier waarde aan hecht

[Reactie gewijzigd door Soundstorm2010 op 21 oktober 2013 16:48]

Dat zal het probleem niet zijn, veel Iphones en Ipads zijn ook gejailbreaked en net zo kwetsbaar. Daarnaast is het heel gemakkelijk om applicaties van andere gebruikers te installeren, zo zie ik hier in het bedrijf dat iedereen Tomtom heeft met dezelfde login.

Probleem is eerder dat ze bij UPC hier al heel lang op vastlopen, ze hebben een paar dingen af maar nog niet stabiel en te weinig capaciteit om door te ontwikkelen.
De Horizon App werkt ook niet op een iDevice dat is gejailbreakt (zeggen ze zelf).

Edit:

https://itunes.apple.com/nl/app/horizon.tv/id549148968?mt=8
***LET OP: Online tv-kijken is beschikbaar voor abonnees met UPC Internet en UPC Digitale TV. Deze app is geoptimaliseerd voor Ipad 2/Iphone 4 en hoger. U kunt geen TV kijken op een iPhone/iPad met Jailbreak.

Edit:
Alles wordt massaal gedownmod. Leg uit waarom dit niet öntopic/informatief is?

[Reactie gewijzigd door Turmin op 21 oktober 2013 14:18]

xCon installeren via Cydia en het werkt prima :)
Ongelofelijk, echt serieus waar. Het grootste mobiele OS en daar gaan ze zo mee om. Schandalig dat ze weer zonder reden en zonder er over te twijfelen weer die app uitstellen. Om gek van te worden die prutsers bij UPC.
Als rede hebben ze toen aangegeven dat door verschillende roms en versies niet makkelijk is om ook de beveiliging oporde tekrijgen.
het meest verkochte OS maar 's avond liggen alle Android apparaten in de kast en zit heel Nederland met de ipad op schoot. Het is niet persé het meest gebruikte OS om TV mee te kijken.
Zelf alleen bekend met de iOS en webbrowser versie, die beide uitstekend werkten.
Wat ik zelf toch wel goed vond van UPC, is dat je geen abonement hoefte te hebben met een Horizon Tv box/abonnement. Elk Alles-in-1 abonnement heeft toegang tot de App en webversie. In het begin waren er dacht ik nog apparte abonnement namen met en zonder Horizon, maar beide hadden/hebben dus toegang tot Horizon.

Alhoewel moest je wel voor de webversie naar https://www.horizon.tv/nl_nl/, waardoor ik in het begin niet door had dat ik dit mocht gebruiken als Alles-in-1 abonnee.

Uiteindelijk zelf redelijk veel dus gebruikt op me laptop, omdat hij op Android niet beschikbaar was.
En dat Ziggo wel een App heeft, en ziggo en UPC het zelfde moederbedrijf hebben(Liberty Global), had ik eigenlijk verwacht dat UPC niet meer lang op zich zou laten wachten. Maar zoals hier boven al vaker aangegeven is, dat UPC nu al 1,5 jaar op zich laat wachten, is gewoon belachelijk.
Ziggo en UPC hebben (voor alsnog) helemaal niet hetzelfde moederbedrijf... (zie hier)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee