Ziggo claimt dat app na update video's kan afspelen op goedkope tablets

Ziggo claimt dat het zijn app in een update heeft aangepast om video's te kunnen afspelen op veel goedkope Android-tablets. Ook is hardwareversnelling ingebouwd, waardoor op duurdere tablets video's met hogere resoluties kunnen worden afgespeeld.

De verbeteringen zitten in versie 3.2.1 van Ziggo TV voor Android. Ziggo claimt dat met de update de app ook werkt op goedkope tablets die gebruikers onder meer bij drogisten kopen. Dat komt door een nieuwe speler, zo zegt de kabelaar. Die speler is gemaakt door NXP. Ziggo wil geen garanties geven dat de app op alle tablets werkt. "Wij testen weliswaar op zo veel mogelijk apparaten maar het is nu eenmaal onmogelijk om alle Android-apparaten en versies daarvan te testen."

De speler ondersteunt ook hardwareversnelling op veel tablets, waardoor kijken in hogere resoluties mogelijk moet worden. Dat lukt niet op alle tablets: gebruikers van de Xperia Tablet Z klagen afgelopen uren in de Play Store dat de app niet meer werkt.

Ziggo maakt het mogelijk om via de app onder meer live tv te kijken op smartphones en tablets. Dat kan niet op alle apparaten. De app heeft nog een 'root-controle' en gebruikers die root-toegang hebben op hun telefoon kunnen de app nog altijd niet gebruiken.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-01-2014 • 07:59

148 Linkedin

Reacties (148)

Wijzig sortering
Geweldig nieuws dat Ziggo dit mogelijk maakt, alleen ik baal er wel van dat er nog steeds geen Windows 8 of RT app is om Ziggo te kijken op m'n tablet en pc...
Oké toegegeven de enige die dit wel heeft is KPN, maar daar kan ik geen tv van afnemen tegen een normale prijs...
Tja de reden van geen Windows RT/8 app is omdat de markt te klein is. Dat terwijl je maar 1 versie hoeft te maken en die werkt op alle apparaten.
Wij testen weliswaar op zo veel mogelijk apparaten maar het is nu eenmaal onmogelijk om alle Android-apparaten en versies daarvan te testen
Dus je hebt liever een app waarvan je weet dat het op sommige versies van Android niet gaat werken dan een Win8/RT app waarvan je weet dat het wel werkt.

De niet werkende zullen ongetwijfeld een reactie in de stores weergeven van: Wat een klote app, werkt niet. Blijkbaar heeft Ziggo dat liever....
Tja de reden van geen Windows RT/8 app is omdat de markt te klein is.
Er zijn in Nederland al meer dan 2 miljoen Windows 8 apparaten.
Dat is geen kleine markt meer te noemen.
...en ze kunnen de codebase zo delen met een Windows Phone app. Wel jammer. Duurt gewoon nog een paar maanden en dan zal hij wel komen.
Voor Android moet je toch ook maar één versie maken die werkt op alle apparaten, daar dient de Dalvik VM voor. Dat die dan niet geoptimaliseerd is voor low end hardware is het probleem. Op zich hoef je toch niet op alle Android-apparaten te testen. Een Windows-applicatie test je toch ook niet op alle pc's. In welke mate is de situatie daar anders, Windows 8 apps draaien ook op Tegra's, Snapdragons en x86.

Veel incompatibiliteit komt trouwens door de DRM die een witte lijst van apparaten gebruikt, als het toestel daar niet op staat, wordt er ook niets gestreamd. De schuld van de paranoïde content providers dus. Hun content wordt toch al op andere platformen gestolen, wat maakt de mobiele markt dan nog uit eigenlijk. De enige manier om te zorgen dat de content buiten hun wil om verspreid wordt, is het gewoon niet uit te zenden. Er is een mentaliteitsverandering rond DRM nodig, de muziekindustrie is al gevolgd, een deel van de gameindustrie ook, nu de televisieindustrie nog.
Via Tweak (reseller) vind ik het heel betaalbaar. Vooral de telefonie van Tweak is een top product.

De app van Ziggo heb ik nooit kunnen gebruiken vanwege root access. KPN heeft daar gelukkig geen moeite mee.
Klopt het is via Tweak als reseller goedkoper, echter om dan een volledig pakket af te nemen dat gelijk staat aan mijn pakket bij Ziggo dan is het lood om oud ijzer.
Tweak 25 Mbit Alles in 1 = 40 euro
Ziggo Internet + TV = 38,50

Telefonie is toch geregeld via een alternatieve VOIP provider.
En dat is dan gelijk de reden waarom ik bij Ziggo blijf. Wel is het idd. zo dat de nieuwsgroepen van Tweak een stuk beter en vollediger zijn zonder limiet op downloaden dan die van Ziggo.

Al is het voor 1,50 per maand misschien wel een optie om ook op de tablet tv te kunnen kijken, maar door netflix is dat nu geen prioriteit.

[Reactie gewijzigd door WimOBL op 16 januari 2014 10:18]

[off-topic]
Vooral de telefonie van Tweak is een top product.
Dan hebben ze ondertussen toch wat bijgeleerd: door dat stelletje prutsers heb ik ruim een half jaar zonder telefoon gezeten en heb ik uiteindelijk de rest van mijn jaarcontract maar afgekocht om over te kunnen stappen naar een ADSL-provider die WEL wist waar die mee bezig was...
[/off-topic]
inderdaad, ze hebben het ook al geruime tijd over een app voor de xbox 360/one maar die is ook nog steeds niet in zicht. Je zou toch zeggen dat de app redelijk gelijk is voor alle platformen (8, RT, 360 en one)
Dat zou je zeggen maar zo mooi heeft MS dat allemaal niet gemaakt. Zeker niet voor video en DRM
Anoniem: 475987
@WimOBL16 januari 2014 09:18
Vind ik ook heel jammer, heb ook alles van Windoes 7 en 8
wat mogelijk maakt. werkt nl niet of nauwelijks als je geen samsung htc of lg apparaat hebt
Anoniem: 400732
16 januari 2014 08:30
Is niet meer nodig want bij mij werkt de nieuwe versie gewoon i.c.m. SuperSU (wat daarvoor niet het geval was).
Ik kan bevestigen dat de app idd nu ook werkt met root (die uit de play store dus)

[Reactie gewijzigd door Avdo op 16 januari 2014 17:06]

Na de update werkt de app inderdaad wel op een LG G2. Ironisch genoeg werkt de rootchecker nu zo 'goed' dat hij zelfs met root geen melding geeft en gewoon afspeelt. Netjes.
Snap het nut toch niet zo van die checker, hij is super eenvoudig te omzeilen.
Installeer gewoon SuperSU (Pro) uit de Store, haal het vinkje weg bij 'Enabled' en de app denkt dat er geen root meer is. Na het kijken het vinkje weer aanzetten en klaar.
en gebruikers die root-toegang hebben op hun telefoon kunnen de app nog altijd niet gebruiken.
Wat is dit voor raar gedoe? Ik bepaal zelf als gebruiker wel of mijn toestel wel of niet geroot is, Ziggo heeft daar niks mee te maken...
Wat dacht je ervan dat de leveranciers van de tv stations ervan vinden? Die bepalen het uiteindelijk hoor. Als jij je apparaat gejailbreakt hebt, kun je toegang tot de streams krijgen en opnemen. Dat is niet toegestaan aangezien het gratis wordt aangeboden. Dus beperkingen daarin zijn behoorljik logisch. Of... je neemt een stukje live tv op en spoelt de reclames door... allemaal bepaald door de tv leveranciers en niet zo zeer door de kabelaar (in dit geval).

Dan zeg je misschien, met een normale decoder kan ik dat toch ook?... ja, nu nog wel...wacht maar.
Het wordt niet gratis aangeboden, je betaal er gewoon voor via je abbo. Het is tenslotte onderdeel van het totaal aanbod waarmee bijv ziggo jou wil overhalen diensten bij ziggo af te nemen.

https://www.ziggo.nl/#producten/alles-in-1

Ziggo TV App

Met de gratis Ziggo TV App kijkt u op een geschikte smartphone of tablet live in en om uw huis naar de populairste zenders. Daarnaast bevat de TV App een handige televisiegids en een overzicht van alle films en series die u eenvoudig via uw Interactieve Televisie On Demand kunt kijken, dus wanneer het u uitkomt.


Ik lees nergens een disclaimer niet geschikt voor geroote tabelts en tel.

Conclusie ziggo bedonderd de boel, c.q plaatst geen duidelijke disclaimer. Let wel dit kan een geldige reden zijn je contract te ontbinden. Immers men biedt iets aan maar kan niet leveren.

Probleem is natuurlijk al men de disclaimer erbij zet dit niet goed voor de marketing is en mensen misschien denken laat maar zitten.
Anoniem: 14842
@bbob16 januari 2014 09:19
Sorry hoor, maar compleet kansloze reactie bbob1970.

Ten eerste:
Na letterlijk twee keer doorklikken vanaf de homepage kom ik al hier:
geschikte toestellen. Daar staat toch echt heel duidelijk dat het niet gaat werken op een gerootte Android tab/tel.

Ten tweede:
Ziggo is geen duopolist. De NMA heeft bepaald dat ADSL alles in één en digitenne/schotel/adsl voldoende alternatieven biedt. Ze worden dus niet gezien als mono/duopolist. Op zich moet ik heel eerlijk zijn: dat zijn ze volgens mij ook gewoon wel.

Maar ook al zouden ze duopolist of zelfs monopolist zijn: ze zijn op geen enkele manier verplicht om jou de mogelijkheid te geven om iets af te spelen op een tablet. De tijd dat het veplicht wordt voor welke aanbieders van TV dan ook om IP streams aan te bieden zodat het overal op werkt gaat waarschijnlijk nooit komen.

De eis is wel gewoon belachelijk, maar geloof me: dat komt niet door Ziggo. Ziggo wil graag zoveel mogelijk klantjes en dus ondersteunde apparaten. De content providers denken echter dat je met een geroot toestel misschien dingen kunt die zij niet willen (opnemen, etc.). Dat zal vast kloppen: maar mensen die hun toestel rooten weten normaliter ook wel hoe je dat kunt verbergen... Ofwel: weer zo'n krampachtig spasme van een entertainment industrie die gewoon weigert om met de moderne tijden mee te gaan...
ze zijn op geen enkele manier verplicht om jou de mogelijkheid te geven om iets af te spelen op een tablet.
Dat is te kort door de bocht: ze bieden het zelf aan. Maar stellen vervolgens eisen. Dat ze eisen stellen aan de versies van software, kan ik me voorstellen. Dat ze eisen stellen aan hardware, kan ik me voorstellen.
Dat ze eisen stellen aan het wel of niet geroot zijn van het besturingssysteem: DAAR kan ik me niks bij voorstellen. Want dat voegt op zich niks toe: het verandert de versie van het besturingssysteem niet, laat staan dat het iets met de hardware zou doen.

De content providers denken echter dat je met een geroot toestel misschien dingen kunt die zij niet willen (opnemen, etc.).
Dan wordt het hoog tijd dat Ziggo de content providers eens uitleg gaat geven over de Humax- en Cisco-recorders die Ziggo zelf mee uitlevert... :)
En wat kan er dan met die 'Cisco Recorders '. Met de Humax kan ik me voorstellen, met de cisco. Explain ?

Edit :opnemen kan met beide. Kun je het ook digitaal verspreiden zonder ingewikkelde toestanden. Benieuwd hoe jij de bestanden van de HDD van de cisco gaat afhalen.

[Reactie gewijzigd door Dragonheart-03 op 16 januari 2014 20:39]

Het gaat niet om verspreiden. Tenminste:daar heeft (nog) niemand het over gehad.
Als jij al iets opneemt op je tablet (of telefoon), doe je dat (meestal) ook niet met het doel te verspreiden.
Ik lees nergens een disclaimer niet geschikt voor geroote tabelts en tel.

-- en wat betekent het woord 'geschikt' ?

Verder een produkt niet kunnen leveren - de ziggo tv app is geen produkt in die zin, het is een addon.

Ps: ik hou van geen enkele isp, maar je opmerkingen zijn naast the point en onjuist.
als je daarnaast je eigen opmerking niet controleert wordt het haast trollen.
geschikt op de site is een link naar een pagina lange uitleg over geschikt die op regel drie aangeeft dat jailbreak niet ondersteund wordt. En zowel in de app store als op google play wordt aangegeven dat jailbreak en root niet ondersteund worden.
Geschikt sloeg op het woord geschikt in
" Met de gratis Ziggo TV App kijkt u op een geschikte smartphone of tablet live in en om uw huis naar de populairste zenders. Daarnaast bevat de TV App een handige televisiegids en een overzicht van alle films en series die u eenvoudig via uw Interactieve Televisie On Demand kunt kijken, dus wanneer het u uitkom.
Als jij je apparaat gejailbreakt hebt, kun je toegang tot de streams krijgen en opnemen
Dus omdat men een applicatie levert die niet beveiligd is moeten mensen die hun tablet rooten dat maar slikken? maar ze moeten wel verplicht meebetalen aan de ontwikkeling van dat soort nutteloze apps?
Ach, ziggo heeft in ieder geval een app, UPC is al 2 jaar over tijd met een fatsoenlijke app (en ik vermoed dat het dezelfde kwaliteit als de horizon software zal worden: pauper software)
Als jij je apparaat gejailbreakt hebt, kun je toegang tot de streams krijgen en opnemen. Dat is niet toegestaan aangezien het gratis wordt aangeboden.
Dat zou een enorme drogreden zijn: Ziggo levert zelf de Humax- en Ciscorecorders uit, waar harddisks in zitten en... je mee op kan nemen :)

Als Ziggo dat doet op verzoek van de leveranciers, moet Ziggo maar eens met hen aan tafel gaan, want dit kan hun klanten kosten: ik voel mij als klant belazerd omdat Ziggo mij blijkbaar niet alles kan leveren wat ik wil. Sterker nog: Ziggo maakt hier onderscheid tussen degenen die een recorder hebben gekocht en degenen die een tablet hebben. Gevolg is dat ik uit ga kijken naar een andere leverancier (nou ja, ik niet hoor, maar het kan wel meespelen op het moment dat ik tegen meer problemen aan loop bij Ziggo).
Een winkel kan kiezen voor een andere leverancier. Een kabelaar niet. De leverancier bepaalt wat mag en niet, niet de provider. Immers, als Ziggo ervoor kiest om geen RTL meer door te geven, word jij nog bozer. Dus moet er een compromis gemaakt worden, zie daar...

Hetzelfde is met TV's. Men is in staat een TV te bouwen die nooit kapot gaat. Echter jij wil die dan niet kopen omdat het dan te duur wordt. Producenten moeten dus een compromis maken tussen kwaliteit en de prijs, zie daar... TV wordt ongeveer 10 jaar oud (los van innovatie wensen).

Je moet dus altijd dingen gescheiden houden.... met wat JIJ wil en wat logisch is. Commerciele zenders verdienen geld met reclames. Als niemand meer kijkt naar reclame, hebben zij straks geen inkomen meer... dus kunnen ze geen programma's meer maken en houdt het dus op voor RTL en SBS... dus hebben we weer alleen NPO... maar ja, ook doorvoor ben jij te beroerd om belasting voor te betalen. Dus je hebt wel eisen maar je wil er niets voor terug geven... sympathiek.

Edit:
Dat zou een enorme drogreden zijn: Ziggo levert zelf de Humax- en Ciscorecorders uit, waar harddisks in zitten en... je mee op kan nemen

Ziggo brengt geen hardware uit. Dat is Humax die dat doet. Echter dat opnemen en kunnen doorspoelen bij reclame is tijdelijk... ook dat zal uiteindelijk geblokkeerd worden. En dan zul je zien dat ook dan gejailbreakte humax decoders niet meer ondersteund worden. En nogmaals, niet de provider bepaalt dat maar de leveranciers.

[Reactie gewijzigd door callous op 16 januari 2014 10:44]

met wat JIJ wil en wat logisch is.
Dus het is wel logisch dat Ziggo harddiskrecorders verkoopt, maar niet logisch dat ik dingen eventueel opsla op mijn tabblet of telefoon? :?

Dus je hebt wel eisen maar je wil er niets voor terug geven... sympathiek.
Los van het feit dat je het nu erg op de man speelt: wie zegt dat ik niet wil betalen? Ik betaal maandelijks een fors bedrag aan Ziggo. En als Ziggo dan iets beschikbaar stelt, wil ik gewoon dat het werkt. Is dat raar? Of vind jij het normaal om ergens voor te betalen wat niet volledig werkt? "Ja meneer, u heeft deze auto wel gekocht, maar u moet iedere 10 kilometer wel even de motor uitzetten". Eens kijken hoe lang het duurt voor je een auto van een ander merk koopt. Dat risico loopt Ziggo hier nu ook: ze lijden imago-schade door absurde eisen (al dan niet opgelegd door content-leveranciers)...
Maak je niet druk, voor Windows is er geen enkele app. Maar Windows bezitters betalen wel mee.
Het verschil is dat jij een stream makkelijk kunt doorverkopen en dat wil de content eigenaar niet. Zou leuk worden als je HD streams probleemloos legaal kunt opnemen en door streamen e.d.

En ja, jij betaalt aan Ziggo voor Toegang tot Content , niets meer en niets minder. Maar ik denk dat je heus wel beseft dat dit een discussie is om gewoon maar ergens tegen aan te trappen zonder dat het inhoudelijk ergens toe doet. Jammer; maar wat jij wil, daar is blijkbaar geen markt voor anders was het er wel.

En wat jij wil is, ik vat het in een notendop samen: voor een minimaal bedrag op elke apparaat dat je bezit zonder problemen dat waar dan ook bekijken en ook de mogelijkheid te hebben om het op te slaan en door te sturen (op legale of illegale basis).

Kun jij een verdienmodel baseren op een dergelijke klant?

Ik denk het niet. ....
Maar ik denk dat je heus wel beseft dat dit een discussie is om gewoon maar ergens tegen aan te trappen zonder dat het inhoudelijk ergens toe doet. Jammer; maar wat jij wil, daar is blijkbaar geen markt voor anders was het er wel.
Ten eerste: ik ben (al jaren) een tevreden klant van Ziggo. Dus trappen om te trappen: nee, dat is kinderachtig en (zoals jezelf al constateert) gaat dat nergen over.
Zeggen dat er geen markt voor is vind ik vreemd: er zijn nogal wat mensen die hun telefoon en/of tablet geroot hebben, die nu iets niet standaard kunnen (ze kunnen het wel, via work-arounds. Reden te meer waarom het flauw is dat geroote toestellen de app niet standaard kunnen draaien).

voor een minimaal bedrag op elke apparaat dat je bezit zonder problemen dat waar dan ook bekijken
Hierna kon je ophouden. De rest van de zin is namelijk niet waar. Als ik echt voor een dubbeltje op de eerste rang zou willen zitten, zou ik niet eens een abonnement bij Ziggo hebben, aangezien er nogal wat providers zijn die televisie een stuk goedkoper aanbieden.
En doorsturen? Nee, daar doe ik niet aan. Ik download soms wat torrents (en seed die inderdaad ook met een factor 2, dus ik geef 2x zoveel terug als ik download), maar als ik echt zaken door zou willen sturen, zou ik wel een stream opzetten vanaf mijn Humax richting internet...
Dat mag jij inderdaad zelf bepalen. Zo mag Ziggo ook zelf bepalen of zij je dan wel of niet toegang geeft tot je content!

Persoonlijk vind ik het ook onzin, maar ze doen maar. Als je kunt rooten, dan kun je ook die beveiliging wel omzeilen! Voor iOS geld trouwens hetzelfde!
Mag ziggo dat zelf bepalen ?

Ziggo is in veel markten duopolist en door dit soort acties sluit je veel mensen uit.
Tot nu toe heb ik ook nog geen geldig argument gehoord waarom gebruikers met root toegang de app niet zouden mogen draaien.
Als jij je tablet root wil geven doe je dat, dat is jou recht.
Ziggo kan dan wel zeggen geen app voor root gebruikers maar gezien hun te dominantie marktpositie lijkt me dit misbruik van macht.
Dit zou dus een mooi zaakje kunnen zijn voor een onderzoek. Zeker als bijv de andere aanbieder in jou regio ook app op root weigert.
Daarnaast je betaald via je abbo voor toegang op je tablet, men maakt er reclame mee. Je betaald en krijg dus geen toegang.
Hoeveel toestellen worden er out of the box met root toegang geleverd...? Ze zullen er vast zijn, maar de gangbare modellen hebben dit niet. Je doet zelf iets met je toestel waardoor je meer rechten krijgt die de maker van het toestel je eigenlijk niet wil geven. Je kunt dan dus ongewenste dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan reclame in apps blokkeren via je hosts bestand.

Dat er vervolgens apps zijn die zeggen, fijn dat jij dat doet, maar dan kun je onze app niet meer gebruiken. Dat vind ik niet zo vreemd.

De reden waarom Ziggo dit doet is omdat ze anders bang zijn dat jij hun uitzendingen opneemt. Dat is volgens mij al eens in een nieuws bericht voorbij gekomen.
Zie alle telefoons die worden verkocht bij een zekere Duitse supermarkt keten (Geen namen, geen rechtzaken). En die dingen hebben toch veel mensen gekocht in Nederland. En zie ook een groot gedeelte van de rebranded 'China/India' phones die in Nederland bij veel discounters worden verkocht. En van tevoren wordt ook niet door de verkoper aangegeven: Je kunt een boel apps die root access niet toelaten, niet draaien. Dat mag de consument zelf lekker uitzoeken. Je reactie vind ik daarom een tikkeltje kort door de bocht door te zeggen dat het 'je eigen schuld is'.

Nu zitten er op dat soort apparaten (net zoals die van mij) gelukkig vaak ook een app om de telefoon te unrooten zodat je wel de Ziggo app kan gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Random IT Man op 16 januari 2014 12:54]

welke gebruik je? Mijn android stick die out-of-the-box blijkbaar toch "bepaalde unroots" zou hebben ... terwijl de unroot software zegt dat het "toestel" geroot is....

Wat Timo002 zegt is inderdaad grote bullshit ... ik heb 50 euri voor dat ding neer geteld.
Wolfgang AT-AS43D2, Superuser stond er standaard op voorgeinstalleerd.
Misschien eens nadenken over het complete model : Ziggo mag toegang tot content van content eigenaren geven (en deze stellen voorwaarden). Ook voorwaarden mbt beveiliging van hun content.

Dit ligt in dezelfde lijn als HD content enkel over HDMI en een recorder is ok, maar dan wel op een interne hd zodat deze niet voor elke leek van het apparaat is af te halen.

Bovenstaande wordt in deze discussies altijd vergeten: of kent er iemand een legale weg om hd content van de grote studio's en content eigenaren op te slaan?
Precies, iedereen denkt altijd eenzijdig in het eigen straatje. Men staat nu te springen om een soort van universeel recht op streams, terwijl de hele service 2 jaar geleden nog niet eens bestond.

Natuurlijk krijg je geen Ziggo stream op apparaten of situaties waar de kans levensgroot is dat je er illegaal naar gaat kijken.
Volgens mij kon je met de oude humax recorder gewoon via ftp de boel er af halen. Ik weet niet of die ook hd kon.
Misschien dat dat ook verklaart waarom Humax onder bepaalde groepen populair was en is (en ik de opmerking 'voor elke leek') plaatste, net omdat dit idd een gaatje is.
Mij hebben ze wel eens als reden gegeven, dat is omdat je dan makkelijk de streams op kan slaan op je telefoon/tablet. Laatste keer dat ik de app had gebruikt op mijn xperia s, was de kwaliteit van het beeld om te huilen, waarom zou ik dat willen opslaan? En omdat mijn telefoon geroot is, heb ik er nooit meer naar gekeken. Te lui om elke keer root uit te zetten dan kijken en weer aan te zetten.

Edit:
Ik heb de app even gedownload om te kijken, maar hij crashed gewoon zodra ik een stream probeer te openen, met of zonder root. Dit met mijn xperia s met Android kitkat

[Reactie gewijzigd door lonewolf2nd op 16 januari 2014 10:04]

ja, dat mag ziggo zelf bepalen.. Zij maken de app, dus zij mogen ook bepaalde ristricties daaraan geven..
En ja, als jij jouw tablet root wilt geven, dan is dat jouw recht, maar het is softwaremakers recht om dan wel of niet te zorgen dat hun software nog werkt..
Tja, daarnaast betaal je via je abbo voor de toegang op je tablet, maar voor gebruik op tablet zijn er wel restricties, net zo dat bv de App niet op alle android versies werkt..
Als je je device gaat rooten weet je dat daar gevolgen aan vast kunnen zitten, dus moet je ook niet zeuren als er developers zijn die niet willen dat hun software dan nog werkt.. Het probleem zal overigens niet zozeer bij ziggo zelf liggen, maar het wordt hun ook opgelegd dat als ze streams aanbieden, dit zo beveiligd mogelijk doen..

hetzelfde bv is dat Apple jou mag weigeren op hun appstore als ze een jailbreak zouden detecteren, of Sony je van PSN mag weren als ze een Custom Firmware detecteren..
Leuk voor je als root/jailbreak/customfirmware gebruiker? nee, maar de bedrijven staan wel in hun recht..
Duopolie ? Kabel vs KPN zeker. De toegang tot content wordt in de toekomst over internet gegarandeerd door een ISP. De vraag is wie het data verkeer voor zijn rekening gaat nemen. De ISP die ook toegang tot content levert (bijv ziggo on demand ) en of netflix die als 3de partij over Ziggo/KPN een aanbod levert.

En dan zou een volgend discussie punt kunnen zijn : in hoeverre is het nog een winstgevend verdien model om een internet provider te zijn en een internet verbinding van 100mbits te leveren voor circa 50 euro in de maand als daarnaast andere partijen Bijv netflix, google, e.a. zoveel internet verkeer genereren over het netwerk dat het nog moeilijk een commercieel succes kan worden genoemd . Maw moet er wel of niet aan traffic shaping gedaan worden of komen er weer datalimieten. Ik hou er niet van, maar ook een isp dient geld over te houden.
Ook in de SU binary-app zit een tijdelijke shutdown.
Je kan dan root gewoon tijdelijk "uitzetten"
Die tijdelijke shutdown werkt niet voor alles. In Vlaanderen hebben we met Telenet Yelo een gelijkaardige situatie, en zelfs wanneer je root "uit zet" wil die app nog niet streamen omdat die nog steeds busybox en de binaries detecteert (ik ken er het fijne niet van). Maar Rootcloak is daar aan bezig.

Voor mensen die geen Xposed gebruiken (omwille van ART bv) is er ook Roatcloak Plus met Cydia Substrate: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2607273. Die zou werken voor meer apps, maar ook nog niet voor Yelo (root wordt wel verborgen, maar nu crasht de app steeds, dus ze zijn wel op de goede weg).
Je kan ook de Yelo app aanpassen en de root check eruit slopen. Toegegeven, je hebt wel enige kennis van Android nodig en updates moet je manueel doen, maar het werkt i.i.g. zonder allerlei 'hide-my-root' trukjes.
Dat is wat een Xposed module ook doet en die methode zal per update ook aangepast moeten worden. Maar als je weet welke bestanden er uit moeten na het compileren hoor ik het graag.
Sympathiek dat je dat meldt, en ik weet ook wel work-arounds. Ik verbaas me alleen over de absurde eis van Ziggo.

(Mensen wijzen hier wel naar de content-providers, maar dan moet Ziggo daar maar duidelijk over zijn. Het enige dat ze nu over die belachelijke eis zeggen is: De dienst 'TV Kijken' is niet beschikbaar op een toestel dat niet op het originele Android besturingssysteem draait. TV Kijken wordt daarom niet ondersteund op toestellen die 'geroot' zijn, of op toestellen die 'root access' hebben. Een aantal merken wordt helaas met 'root access' verkocht.
Een volkomen belachelijke "verklaring": met root draai ik nog steeds de originele Android besturingssysteem, ik heb er alleen iets aan toegevoegd waardoor ik wat meer kan. )
ik heb er alleen iets aan toegevoegd waardoor ik wat meer kan.
Bijvoorbeeld de steams van Ziggo 1-op-1 doorzetten naar een streaming platform?!
Daar gebruik je je laptop of telefoon toch niet voor??? Daar zijn wel betere mogelijkheden voor...
Een (geroot) apparaat waar de stream al door Ziggo worden aangeleverd is wel handig.
Anders moet je extra hardware gebruiken in een computer om een kabelzender te kunnen opvangen en moet je daar zelf weer een stream van maken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 17 januari 2014 12:08]

ik heb een nexus 7 2012 met kitkat en een goedkope chinese meuk telefoon met JB, allebei geroot met supersu, en ik kan gewoon kijken ......
Klopt, maar andersom is ook waar. Ziggor bepaalt zelf als leverancier, of ze hun app wel laten werken op een geroote telefoon of niet. :P
en gebruikers die root-toegang hebben op hun telefoon kunnen de app nog altijd niet gebruiken.
Wat is dit voor raar gedoe? Ik bepaal zelf als gebruiker wel of mijn toestel wel of niet geroot is, Ziggo heeft daar niks mee te maken...
Ik vermoed dat dit geen eis is van Ziggo maar iets dat opgedrongen is aan Ziggo door de content providers. Als je root toegang hebt zou je de stream kunnen opnemen.
De ziggo app is aangepast door iemand van XDA en daar kun je gewoon met ROOT tv kijken op je device

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2440369
Hmm op mijn tablet en telefoon beide geroot valt de root controle tegen, niet geunroot en toch live tv kijken. Er zal wel binnenkort weer een update komen....Want dat zullen die content providers wel weer afdwingen
in SuperSU kan je de root uitzetten, dan werkt die wel weer. Na het kijken zet je de root weer aan.
nou ja gratis...je betaald maandelijks abonnements kosten.. Dus helemaal gratis is het natuurlijk niet.
Verder is er een app(opzoeken kan je zelf) binnen Cydia die de beveiliging op root controle van ziggo omzeilt. Gebruik het zelf ook en werkt prima.

On topic:

Wel mooi dat er voor de krachtigere tablets nu ook betere kwaliteit stream komt, de kwaliteit is bij mij niet altijd even goed..
Ik dacht zelf vernomen te hebben dat de kwaliteit sinds een paar dagen/week achteruit is gegaan. Ik gebruik een S3 om af en toe te kijken.
Leuk dat het op goedkope Android toestellen werkt, maar op de high end Sony Xperia Z tablet werkt het nog steeds niet! Wel geluid, maar groen beeld...
Bij mij gaat het afspelen van de live stream om mijn Sony Xperia Z tablet (SGP311) met versie 3.2.1 zonder problemen.
Zit je inmiddels op Android 4.3? Zo ja, dan ga ik de app eens verwijderen en opnieuw installeren denk vanavond.
Ik heb hetzelfde probleem met mij Xperia Z Tablet 32GB en Android 4.3 namelijk groen beeld bij het afspelen van de TV streams. Ziggo app verwijderen en opnieuw installeren helpt helaas niet.
Voorheen met een oudere versie van de Ziggo app en de eerdere versie van Android werkte het super. Gisteren ook nog met de Ziggo helpdesk gesproken en een klacht ingediend. De supervisor gaf aan dat de Xperia Z Tablet officieel niet door Ziggo wordt ondersteund. Wel de Xperia Tablet S.......... Minder dus! Wel gaf men aan als er meer klachten binnenkomen mbt. Xperia Z Tablet dat men mogelijk het probleem gaat onderzoeken.
Heb inmiddels ergens tussen de App beoordelingen wel een reactie van Ziggo gelezen dat ze de tablet Z gaan onderzoeken wegens de vele klachten. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren...
Hij doet het inmiddels op de Tegra 2 chipset van mijn Acer A500 met gemodificeerde ROM en Root waar dit eerder niet kon.
Ik vraag me af of de gemiddelde mens die een tablet bij de kruidvat ofzo koopt, ook weet dat er bijna nooit een normale playstore op die prullen staat. Ik snap dat het mogelijk is om de ziggo app er op andere manieren op te krijgen maar of de gemiddelde koper dat ook weet vraag ik me ten zeerste af.
Ik heb 7 jaar bij een elektronica zaak gewerkt, maar 98% van de mensen die zo'n tabletje kocht wisten er ook nog helemaal niets van.
Die prullen van de kruitvat zijn dezelfde als die van veel andere merken. Dus of het prullen zijn? Ik weet het niet.
Het feit dat deze applicatie niet werkt met een geroote telefoon of op Windows heeft enkel te maken met rechten. Op deze apparaten is het namelijk mogelijk om deze streams te capturen.
edit: Iemand was mij al voor :)

Maar verder wel eens benieuwd of er nu verschil zit in de afspeelkwaliteit op m'n Note 3 (wellicht niet officieel een tablet) maar toch een telefoon met een redelijke screen estate

[Reactie gewijzigd door D33F op 16 januari 2014 09:23]

Hoe zit dat dan met KPN, die biedt het wel aan.
KPN zal waarschijnlijk andere contracten / rechten onderhouden met de contentaanbieders.
Op mijn Cresta CTP-989RX doet hij het inmiddels ook. De vorige versie meldde (onterecht) dat hij geroot was.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee