Aantal abonnees UPC daalt

Het aantal abonnees van kabelaar UPC is voor het eerst sinds tijden afgenomen. De kabelaar heeft nu 1,7 miljoen abonnees, tegen 1,8 miljoen een kwartaal eerder. De abonnees namen elk wel meer diensten af, waardoor het aantal afgenomen abonnementen ongeveer gelijk bleef.

In het afgelopen kwartaal had UPC 1,7 miljoen abonnees in Nederland, tegen 1,8 miljoen in een kwartaal eerder. Dat heeft het moederbedrijf van de kabelaar, het Amerikaanse Liberty Global, bekendgemaakt bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Hoewel het aantal unieke abonnees afnam, bleef het aantal afgenomen abonnementen gelijk. Dat kwam omdat enkel het aantal analoge abonnementen afnam van 694.000 naar 652.000. Het aantal telefonie-abonnees steeg met 20.000 naar 930.000. Het aantal internetabonnees bedroeg 1.025.000; dat is minder dan een halfjaar geleden, toen UPC voor het eerst de grens van een miljoen internetaansluitingen doorbrak, maar circa 12.000 aansluitingen meer dan een kwartaal eerder. Ook het aantal digitale tv-abonnementen steeg met dat aantal. Het aantal Horizon-abonnees ligt inmiddels op 100.000.

De Nederlandse tak van UPC behaalde in het afgelopen jaar een omzet van 955,6 miljoen euro, tegen 914,9 miljoen euro een jaar eerder. De hele Europese tak van UPC behaalde een omzet van 4,3 miljard euro, tegen 4 miljard euro het jaar daarvoor. Het gehele Liberty Global-concern noteerde in 2012 een omzet van 10,3 miljard dollar, een stijging ten opzichte van de 9,5 miljard dollar omzet in 2011. De operationele winst over 2012 bedroeg 2 miljard dollar.

Door Joost Schellevis

Redacteur

14-02-2013 • 10:22

125 Linkedin

Reacties (125)

125
119
84
11
0
7
Wijzig sortering
Tsja... in de meeste plaatsen heb je (zoals anderen ook al aangeven) weinig keus als je 50 mbit of sneller internet wil. Via A/VDSL is dit alleen maar haalbaar bij gunstige afstanden tot je wijkcentrale, dus wordt 'de kabel' automatisch een logische keus. Ook als je op meerdere televisies in huis TV wil kijken rest al vrij snel niets anders (of je moet op TV 3, 4, etc. genoegen nemen met Digitenne).

Verder zie ik ook in dichtbevolkte wijken in o.a. Apeldoorn en Amsterdam div. mensen klagen dat ze nog steeds, ondanks DOCSIS 3, 4, etc. , mensen klagen dat ze hun snelheid niet halen omdat ook nu nog de frequenties grotendeels 'op' gaan aan heavy 120 mbit abbo gebruikers.

Toch schreeuwen de kabelaars nog moord en brand zodra er in een bepaalde plaats vraagbundeling komt voor glasvezel. Want dan is het ineens "de kabel is snel genoeg en wij kunnen u ook in de toekomst nog hoge snelheden en hoogwaardige diensten garanderen". De kabelaars weten dat, qua bandbreedte, glasvezel dé concurrent is voor hen.

Jammer genoeg weet KPN (hoofd operator op bijna alle Reggefiber netwerken) de ervaring nog danig te verprutsen en te weinig onderscheid in diensten te bieden en is de investeirng nog vrij hoog waardoor men ook niet echt met prijzen kan gaan stunten.
glas is helemaal geen concurent voor kabel kabel kan namelijk helemaal niet concureren met glas.
de upload zal nooit 100 mbit worden de download zal nooit 500 mbit worden zeker niet als de buurman ook aan het internetten is.
bij glas heb je een soort van prive lijn omdat de capaciteit vele malen groter is maar bij coax is alleen het deel dat je huis uitgat prive de rest is mooi gedeeld.

coax is dood en het word tijd dat ziggo en upc dat gaan vervangen.
Anoniem: 190996
@eymey14 februari 2013 10:57
Daar waar glasvezel is uitgerold doet zich een fraaie paradox voor. In grote delen van Nijmegen bijvoorbeeld, is men massaal overgestapt op glas. Het gevolg is dat de kabel zo leeg is als de A2 om 4 uur 's nachts. Behoudens incidentele technische problemen omdat de kabel gewoon oud is op een aantal plaatsen mag je dus een prima bandbreedte verwachten.
Klopt, qua bandbreedte heb ik op de kabel ook niets te klagen (80 Mbps) en dat ook 's avonds als iedereen druk thuis aan het internetten is. Buiten de randstad is de kabel nog steeds ideaal.
Mja, dan is Apeldoorn ook nog Randstad zeker :X

Het hangt er gewoon van af waar je zit, met hoeveel woningen je op een coax segment en wat voor abonnementen de mensen afnemen (en gebruiken).
Err...Ik woon in een van de dichtbevolkste delen van de Randstad en ik haal gewoon de maximale snelheid met mijn 120/10 UPC internet, geen glasvezel te bekennen hier overigens.
Precies. In Almere ook.

Voordat glas kwam was er op div. wijksegmenten echt flinke congestion. Nu is de druk er helemaal van af :).
jammer dat de upload nog steeds diep triest is.

ze kunnen dit gewoon open gooien maar verdommen het met als gevolg nog steeds een upload van 400KB

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 15 februari 2013 05:21]

Anoniem: 478065
@eymey14 februari 2013 14:11
Ik heb altijd begrepen dat KPN de grootse aandeelhouder is in al die kabelbedrijven in Nederland, en ook in die Glasvezel de grootste is. Ook heel veel infra is gewoon van KPN waar iedereen gebruik van maakt.

Dat is dus gewoon ons bedrijf, van ons staats geld opgezet, en nu voor een apple en een ei weg gegeven. Tijd dat we dat weer terug gaan eisen als ze er hier nog verder een rommeltje van gaan maken dus.
Anoniem: 455299
14 februari 2013 23:38
Goh wat vreemd dat het daalt. Sinds 01-01 hebben ze de telefoontarieven voor mobiel en vast gelijk getrokken. Klinkt aardig voor mobiel, maar toch is mijn telefoonrekening meer dan verdubbeld in januari. Tja wat wil je voor 10ct per minuut voor bellen naar vaste nummers; dat is echt niet meer van deze tijd. Kassa voor UPC! Niet lang meer, want dit is de druppel, EXIT UPC.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 455299 op 14 februari 2013 23:39]

bel dan ook niet via upc of neem voor 10 euro in de maand het onbeperkt bellen pakket.

zo niet ben je beter af met een sim onlytje.
bij tele2 heb je 300 minuten voor 6 euro

als je daar voor thuis bellen niet genoeg aan heb moet je misschien toch skype of google talk voor de pc of teamspeak of trillian eens overwegen met de mensen die je veel belt.
dat is namelijk gratis en gratis is minder dan 10 cent per minuut.
UPC is een bedrijf dat als aanbieder van ver is gekomen. De kwaliteit was in de tijd van Chello enorm slecht. Ik moet zeggen dat dit op dit moment helemaal niet zo slecht is. Natuurlijk zijn er altijd horrorverhalen. Zoals nu ook met Horizon.

Dit bericht is overigens helemaal niet verwonderlijk. UPC ziet al jaren het klantenbestand voor de analoge tv slinken. Het is gewoon een feit dat als je enkel tv kijkt er alternatieven zijn. Die € 18,20 is dan lastiger te verantwoorden.

Ik zie UPC niet als stervend bedrijf maar wel een aanbieder die in de toekomst nog meer zal moeten investeren in de infrastructuur. Ondanks dat het netwerk al voor 90% verglaasd is is juist die laatste 10% het moeilijkste om te vernieuwen. Doet men dit wel dan zal de kabelaar gewoon blijven bestaan naast de andere glasvezelaanbieders. Op korte termijn zal men met Docsis 4.1 nog redelijk kunnen concurreren met glasvezel. En nee, men heeft niet van die hoge symmetrische verbindingen. Maar de gemiddelde gebruiker heeft die doorgaans ook niet nodig.
Had ook last van UPC problemen, automatisch betalen stond aan, geld was afgeschreven maar ze belden dat het niet betaald was. Dag later belden ze weer dat het wel betaald was en fout bij hun. 1 keer kan maar dit was elke maand. Glasvezel werd gelegd, overgegaan naar XMS 50/50MBit, goede service en vrijwel nooit problemen. 1 tot 1,5 jaar geleden werd het gratis verhoogd naar 100/100MBit en toen ging downloaden helemaal snel :D

UPC weg ermee! :)
Als je meer dan 50mbit wilt heb je ook zoveel keuze bijvoorbeeld in Amsterdam.
Anoniem: 404345
@neeecht14 februari 2013 11:27
Helemaal mee eens.
Al die mededingingsautoriteiten, maar in Amsterdam heb je keuze uit 1 provider als je een beeje vlot wilt internetten. Ik woon in Amsterdam centrum en ik heb het weleens gecheckt, maar de hoogst haalbare ADSL doorvoer op mijn adres is 8Mb. Geen optie dus.

Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik best tevreden ben met UPC, een paar keer wat gedoe had, maar ik vermoed dat je dat bij elke provider wel hebt.

Maar het blijft vreemd dat er geen enkele concurentie is georganiseerd in Amsterdam.
Het vreemde is dat er geen enkele concurrentie in het hele land is.
Waarom richten ze de kabel/glasvezel wereld niet in als bij stroom en gas.
Je betaalt een netwerkprovider voor de kabel die in de grond ligt en je bepaalt zelf van wie je de content afneemt.
Klaar eerlijke concurrentie en diegene die in het netwerk heeft geinvesteed kan ook zijn graantje meepikken.
Zo werkt het ook op (de meeste) plaatsen waar galsvezel ligt. Alleen ligt op de meeste plaatsen nog geen glasvezel... Wanneer de dekkingsgraad van glasvezel richting de 90% gaat, dan kunnen de UPCs en Ziggo's wel inpakken als ze hun businessmodellen niet gaan aanpassen.
Waarom richten ze de kabel/glasvezel wereld niet in als bij stroom en gas.
Je betaalt een netwerkprovider voor de kabel die in de grond ligt en je bepaalt zelf van wie je de content afneemt.
Dat is precies hoe glasvezel werkt in Nederland.
De reden is dat bij het privatiseren van de energiebedrijven een splitsing tussen netwerkbeheerder en energieleverancier is gemaakt. http://www.energieleveranciers.nl/energie/vrije-energiemarkt
Bij de kabel is dit niet gebeurt, wat betekent dat het juridisch haast onmogelijk is dit zonder hoge schadevergoedingen alsnog te realiseren. Op dit moment is het voor alle kabelaanbieders aantrekkelijker de kabel gesloten te houden als open. Dit is ook de reden dat een smartcard cq mediabox verplicht is. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat de stap om extra zenders af te nemen een stuk kleiner wordt.
Dat is dus ook de reden waarom ik weiger internet, etc via de kabel af te nemen en ik zal pas overstappen wanneer het kabelnetwerk open word en er concurrentie mogelijk is. Ik heb hier alleen Ziggo als keuze.

Films en series houd me nasje keurig bij en internet neem ik af bij telfort, waar ik een nette snelheid haal van 27Mbps (vergeef me als ik de MB/Mb/mB/mb :P door elkaar heb gehaald) volgens speedtest. En ik heb perongeluk een analoog signaal van Ziggo, mocht ik een keer het nieuws willen kijken (zoals laatst, toen Beatrix haar aftreden aankondigde).

Het enigste kanaal wat bij mij de hele dag aanstaat is Youtube via Viera Connect en XBMC. :)
In Rotterdam heb ik alleen UPC als keuze. Belachelijk.

Ik snap niet dat de OPTA het kabelnetwerk niet gewoon verplicht open gooit zodat consumenten zelf kunnen bepalen van wie ze welke diensten willen afnemen.

Bij energieleveranciers kan dat nl. ook. Het zal providers bovendien dwingen tot meer concurrentie (wat voor de consument alleen maar gunstig is...)

[Reactie gewijzigd door Jaydee123 op 14 februari 2013 15:52]

Dat komt omdat de kabel ook in het bezit is van UPC. De kabel is gelegd en wordt onderhouden door UPC en is dus hun eigendom. Daarom is het niet geheel verwonderlijk dat UPC niet wil dat andere aanbieders ook gebruik maken van hun kabel.
Heb ik ook, in de praktijk is het 15 Mbit wat ik zou halen van het aangeboden 20 Mbit abo, dus ik denk dat het bij jou ook wel iets meer is dan 8. Weet ik vanwege een vriend vlak in de buurt. Bij de checks kreeg ik soms 20 Mbit, soms 8 Mbit te zien, nope 40 Mbit helaas nooit.
Een optie? Als ik kijk wat ik echt aan waardevols leech, wel ja, want dat is niet veel.

[Reactie gewijzigd door Sjah op 14 februari 2013 15:16]

in groten delen van het zuiden van nederland is UPC de enige met kabel tv en internet. Ander krijg je digiten van kpn of telfort. In bepaalde delen zijn ze nu ook glas aan het neerleggen en ik denk dat ze daar veel abbo's aan hebben verloren.
Dit dus. Op dit adres maak ik niet de dienst uit wat betreft internet maar anders was UPC eruit en glasvezel erin. Waarom? Er is hier een download van 120Mbit en een upload van 10Mbit, en die upload houden ze altijd krampachtig zo laag mogelijk. Dat terwijl ik hier een klein webservertje draai, af en toe een gameserver opzet voor een avond, graag eens van op afstand muziek afspeel, op mijn desktop zit. Allemaal dingen waarbij je graag een leuke upload wil, niet in de laatste plaats omdat het van invloed is op de latency en dat merk je wel.

Ik zou het zo inwisselen voor 30/30Mbit, 3 maal de upload en goedkoper hier ook nog.
Als de contentproviders (hollywood, riaa, etc) nu eens begrepen dat ik 50,- / maand te besteden heb zodra ze de kabelaars buiten spel durven te zetten. Dat zou een hoop torrent verkeer schelen.

Er is al 10 jaar de ruimte in de markt, en technisch de mogelijkheid om een soort XMBC/Boxee-achtige dienst in de markt te zetten waar de consument zou bepalen wat, wanneer, en hoe hij kijkt. Ze vertikken het de stap te zetten, maar vergeten dat de kabelaars nu dit geld opstrijken. En dit, terwijl de kabelaars hopeloos falen iets dergelijks neer te zetten. Zie de Faal die Horizon heet. Wat een troep was dat. Nooit meer UPC, nooit meer.

Voorlopig houden ze elkaar verstrikt in een dodelijke zwanendans.

[Reactie gewijzigd door drvinnie op 14 februari 2013 10:29]

Het leuke is dat het Horizon gedeelte gebaseerd is op XBMC/Boxee xD
Jammer dat ze hem alleen zo hard dichtspijkeren :/
Altijd zo leuk... Die mensen die heel trots hun Horizon willen laten zien. Moet je kijken wat een mooi menu! En alle films die je maar kan bedenken!

"Hmmm, kom dan maar eens naar het echte XBMC i.s.m. Usenet of wat streamaddons kijken".
Inderdaad. Wij hebben nu ook een Horizon, vooral met de reden dat DLNA werkt. Nou het werkt dus totaal niet. (zie forums e.d.).
Nu staat er alsnog een XBMC laptop naast aangesloten op tv. En de Horizon wordt bijna niet gebruikt. Niet alleen omdat DLNA niet werkt. ook mede doordat het hele systeem gewoon niet logisch werkt. Menu's niet, opnemen niet, bekijken niet en wat dacht je van radiozenders tussen je TV zenders 8)7
De dienst die geleverd wordt is niet alleen voor media streaming.. internet is veeeel groter dan dat alleen.
Ik heb bij Ziggo juist diensten opgezegd. Had eerst nog een uitgebreid "TV Extra" pakket dat € 13,50 per maand kost en een HBO pakket á € 15,50. Dat is een totaal van € 29 per maand (of € 348 per jaar).

Het HBO pakket had ik sinds Februari 2012 en heb daar in het begin een stuk of 10 films mee gekeken (incl. het ondemand verhaal). Ik kwam tot de ontdekking dat ik de TV in zijn algemeenheid maar enkele keren per maand heb aangehad de laatste 6 maanden, waardoor ik besloot om deze diensten op te zeggen.

Aangezien ik series en films gewoon download (in HD, zonder reclame) vond ik het een beetje onzinnig om jaarlijks bijna € 350 uit te geven aan diensten waar ik amper gebruik van maak. Het is wel leuk om al die zenders te hebben ("voor het geval dat"), maar op die manier wordt er ook veel geld verspild.

Extra diensten hebben bij Ziggo een opzegtermijn van 1 maand en kunnen wel weer direct geactiveerd worden indien gewenst. Het is fijn om nergens aan vast te zitten.
Als de contentproviders (hollywood, riaa, etc) nu eens begrepen dat ik 50,- / maand te besteden heb zodra ze de kabelaars buiten spel durven te zetten. Dat zou een hoop torrent verkeer schelen.
Helemaal mee eens. Zelf hoop ik dat Apple met de AppleTV een mooi ecosysteem voor contentproviders kan opzetten zodat ik een serie, een aflevering enz kan kijken, waarbij ik alleen daarvoor betaal. Of dat je een abo neemt op één serie, bijvoorbeeld Top Gear. Betalen voor de doorgifte van de BBC voor slechts één programma is natuurlijk onzinnig en houdt de andere rommel in stand (vraag me af SBS6 in zo'n systeem nog bestaansrecht zou hebben). Ook krijgen goede contentproviders op deze manier extra inkomsten binnen die niet blijven plakken bij de kabelaar, zender en andere tussenpersonen. Plus, alles is standaard on-demand (want kijken op tijdstip x doe ik niet meer, daar had ik al een PVR voor).
PS: ik heb mijn kabelabonnement al een tijdje terug opgezegd en mis het geen moment.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 14 februari 2013 11:05]

Als de contentproviders (hollywood, riaa, etc) nu eens begrepen dat ik 50,- / maand te besteden heb zodra ze de kabelaars buiten spel durven te zetten. Dat zou een hoop torrent verkeer schelen.
Ik deel je mening. Je (royal you) zou dmv locale proxy-servers het meeste verkeer lokaal kunnen houden wat de snelheid ten goede zou komen. Juist netwerkbedrijven zoals KPN die graag ook wat te zeggen heeft op de tv-markt zou met zo'n oplossing kunnen komen.

Mijn vrouw en ondergetekende kijken eigenlijk nooit tv behalve bepaalde (live) sporten. Reclames duren veel te lang en wie heeft er zin om precies op een bepaalde tijd voor de tv te moeten zitten? Uitzending Gemist in een uitkomst en een begin van tv-on-demand.

Er is discussie over de publieke omroepen. Ik zeg: wat maakt het uit wat voor medium je gebruikt. Het gaat om de kwaliteit van je content. Breng de netten terug naar 1 tv kanaal en zend de rest uit via Internet (on demand)...
Je vergeet dat er niet overal een 5Mbit internet verbinding is, en dat het dus niet overal mogelijk is om HD-media te streamen naar de consument.
Hetzelfde geld voor de "cloud gaming", dat zie ik ook nog niet gebeuren, voor dezelfde redenen.
Im woon in Frankrijk, en heb maar een internet abbo van 1-2Mbit, dus ik weet niet hoe ze die verbinding zo hoog krijgen zonder dat er geinvesteerd word in het netwerk.
Goed verhaal maar ehm, hoe ga je die content binnen krijgen?
Via dat nieuwe media dat ze internet noemen.
Het internet dat je eerst via de UPC-kabel binnenkreeg? De helft van die 50 euro zijn hoogstwaarschijnlijk internetkosten. Een tv-abbo kost vanaf 18 euro, afhankelijk van je pakket. De opmerking van PolarBear is dus terecht.
De helft? Neeeeee, echt niet de helft daarvan. Als we teruggaan naar gewoon signaal doorgeven kan dat voor 10-15 euro.
Het leukste is dat bij kabelaars er sowieso nog eens kosten voor de kabel zelf (beter bekend als de analoge radio en televisie) bij alle abonnementen komen.
Dit is dus minimaal (en niet maximaal zoals aangegeven op de UPC site) 18.20 €. per maand.

Dat is de prijs die klanten betalen om een signaal te ontvangen. Pas dan komen de abonnementskosten erbij voor ontsluiting van andere signalen (die anders gefilterd worden). Niet echt net-neutraal lijkt me
Precies. Ze houden niet voor niets angstvallig aan dit model vast. Op deze manier betalen we veel te veel voor de eigenlijk content. (of de bits, het is maar hoe je het bekijkt).

Hoe dan ook, ik zou liever gewoon een pakket bits en bytes afnemen en mijn geld aan content creators uitdelen - mits ze mij een goede dienst kunnen leveren.
Nee, het is maximaal € 18,20. Er zijn namelijk gemeenten waar men door eerdere afspraken een lager tarief hanteren. Als jij meer betaalt dan € 18,20 dan heb je of verkeerd gekeken of er zit een fout in je factuur.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 14 februari 2013 17:56]

Maar op die kabel heeft UPC het monopoly. Blijft over: ADSL en aanverwanten die op het einde van zijn kunnen loopt of OTA. Maar dat laatste zal dan een heel nieuw netwerk moeten worden aangezien de bestaande providers nou ook niet echt veel ruimte over hebben.
"Blijft over: ADSL en aanverwanten die op het einde van zijn kunnen loopt of OTA"
Of glasvezel, dat nieuwe netwerk dat nog wel even door kan ;) Zelf zou heb ik Ziggo voor tv dus ben op zich wel tevreden, maar als ik een pakket kan afnemen via mijn glasvezel waarbij ik zelf kan kiezen uit alle grote zenders uit de wereld dan zou ik best over te halen zijn om van Ziggo af te stappen. Persoonlijk heb ik namelijk niet zoveel met ketnet (of hoe dat ook heet) en al die Duitse zenders.
Nou, de meeste dorpen/steden hebben nog steeds niet overal glasvezel...
glas vezel is niet eens nodig kan prima met koperen lijntje wat er nu licht

probleem is alleen dat SBS en al die andere zenders content rechten hebben en dit dus blokkeren wat dus imho een monopoly op zich zelf is

ik hoef ook al die nederlandse zenders niet meer hoor

doe mij maar amerikaanse zenders met 1 of 2 nederlandse zenders zodat ik het voetbal niet mis de rest mag de deur uit


so joe wunt toe bi a pupstar en dat soort programma's krijg ik enorme kots neigingen van

sterre breken hun nek op het ijs zou dan wel weer aantrekkelijk voor me zijn :+

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 14 februari 2013 15:22]

En bij wie ga je dat precies afnemen? Hoeveel blijft er daarna nog van die €50 over?
Hoe kom je daar nou bij? BB heeft eigen servers ja, geen eigen netwerk.
Het is krom dat je als consument kabelaars moet betalen voor televisiezenders. Televisiezenders zenden namelijk reclame uit, en zouden juist aan kabelaars moeten betalen voor doorgifte.
Maar wie legt die kabels dan in de grond?
De gemeente, lang geleden. Tot dat die de netten verkochten...
Ik moet Bruna ook betalen voor de tijdschrijften die ik daar haal, en die staan ook vol met advertenties.
De oplagen van de tijdschriften zijn niet te bekostigen zonder deze advertenties. Alleen verkoop van wat exemplaren is bij lange na niet kostendekkend.
Volgens deze redenering zouden websites ook ISP's betalen voor de doorgifte van hun site en zouden kranten ook gratis moeten zijn. Niet alles kan uit reclamegeld betaald worden.
dat doen ze toch ook ze betalen hun isp om op het net te komen, en je betaald er voor om het er weer af te halen. het wordt pas raar als google ook moet betalen om het mij eraf te laten halen (zoals de grote providers willen)
Want in jouw wereld kan het omzetmodel van een televisiezender niet gestoeld zijn op zowel reclame als een wederkerende fee per abonnee?
Reclame dekt maar een deel van de kosten, misschien was je abonnement zonder reclame wel 3x zo duur...
De meeste zenders waar je extra voor moet betalen hebben dan ook geen reclame(stations promotie valt helaas niet onder reclame). Je betaald dan ook voor doorgifte en onderhoud van het netwerk.

HD kost de kabelaar meer bandbreedte op zijn lijn, daar vroegen ze dus extra voor (tegenwoordig valt dat volgens mij wel mee). En met een totaal pakket vallen de kosten voor TV ook reuze mee. Internet en telefonie kosten je het meeste.

Er worden overigens ook onderling deals gemaakt voor doorgifte van de zenders. Om de een of andere reden is er een vraag/aanbod markt voor kanalen. De aanbieders vinden dat de kabelaar de rechten voor doorgifte moet hebben om een interessant aanbod aan de klant tekunnen doen, van de andere kant kunnen ze weer niet zonder de aanbieders want ze hebben geen eigen platform.

Dit word nu langzaam wel aangetast door het internet heb ik het idee. De hele TV markt moet de komende jaren sterk veranderen willen ze niet enkel internet provider worden.
Als iedere TV zender op internet uitzend, dan denk ik dat er een trend optreed die weg gaat van de traditionele kabel naar internet only.
Het is krom dat je als consument kabelaars moet betalen voor televisiezenders. Televisiezenders zenden namelijk reclame uit, en zouden juist aan kabelaars moeten betalen voor doorgifte.
De reclame opbrengsten gaan zoals je zelf zegt dus naar de omroepen, niet naar de kabelaars. De omproepen gebruiken die inkomsten om programma's te maken, niet om gratis kabel abonnementen te subsidieren. Het aanleggen en onderhouden van een kabel netwerk kost ook geld, en daar betaal jij dus voor. Zo eenvoudig kan het zijn ;)
Grappig. Nieuwsbericht nu.nl heeft het over een lagere groei over 2012 tov 2011 (maar dan nog wel een groei van 55.000 nieuwe klanten' en tweakers heeft het over een daling. Over welke cijfers hebben we het dan?

http://www.nu.nl/internet...bonnees-upc-neemt-af.html

lijkt me dat nu.nl dan niet volledig is... :)

edit: ik kan vanaf hier de cijfers niet inzien maar ik zie dat tweakers het binnen de jaarcijfers het over kwartalen heeft en nu.nl vergelijkt met het hele jaar (2012 tov 2011). Ah well... :)

[Reactie gewijzigd door alwinus op 14 februari 2013 10:39]

De titel van Nu.nl is misleidend. De content klopt echter wel: aanzienlijk minder nieuwe abonnees geworven.

Ze hebben het in het artikel verder niet over een groei.
UPC telt het aantal klanten per dienst, als een klant eerst alleen analoge kabel had en nu tripple play dan hebben ze er 3 klanten bij. (digitale TV, Telefoon, internet)
Dezelfde, het is maar net hoe je het bekijkt. Daarom ben ik de ICT in gegaan, heb je alleen te maken met nuletjes en eentjes hahahaha.
Overstappers kunnen lullen wat ze willen, maar UPC heeft wel de beste HD kwaliteit. Op glasvezel is het tegenwoordig vaak KPN die achter de schermen de scepter zwaait met haar inferieure low bitrate streampjes en de schotel haalt de bitrates die UPC hanteert meestal ook niet.
UPC kost wat, maar dan heb je ook wat. Wel moet UPC zsm de codering van het basispakket afhalen want dat je een smartcard+decoder nodig hebt in de slaapkamer om iets heel simpels als Nederland3 digitaal te kunnen zien is natuurlijk kolder.
Ben van UPC naar KPN gegaan en de HD kanalen zijn gewoon dezelfde kwaliteit. Zie echt geen verschil. HBO is al helemaal mooi met 5.1 audio.
ik ben na UPC ellende overgestapt naar schotel: dat is de beste digitale kwaliteit, ook daarmee wel eens wat (ontvanger moet ik enkele keren per jaar resetten) maar nog steeds beter dan UPC ... en goedkoper ..
Mag zijn, maar lees een op de sites hoeveel mensen op dit of dat kanaal last hebben van blokjesvorming, dat hoor ik over ipTv stuk minder.

#kom er maar in met je Hirschmann
De standaard abonnementen zijn ook veel te duur. Ik Heb ze 2 weken geleden gebeld om op te zeggen, en toen kreeg ik telefonisch een leuke korting van e10,- per maand aangeboden. Ben toch maar gebleven. Makkelijk verdiend he? :)
Met zo'n actie zouden ze me meteen voorgoed als klant verliezen. Wat ze je eigenlijk vertellen is dat ze je doodleuk maandenlang teveel geld hebben afgetroggeld, omdat je te goed van vertrouwen bent geweest. Lekkere manier van zakendoen.

[Reactie gewijzigd door DJ Henk op 14 februari 2013 11:24]

De bovengenoemde actie 6 maanden voor helft van het geld loopt al meer dan een jaar ! Wel alleen voor nieuwe abbonees en ze hebben ook nog is ingebakken dat je pas na 1 jaar ofzo als nieuw abbonee gezien wordt.
Maar als je langs de winkels gaat weten ze altijd wel wat leuks te breien door het aanmaken van een nieuw account ofzo
Net als telefoon abbonement moet je eigenlijk elk jaar weer kijken of er geen leuke aanbieding is. Nu lekker de 6 maanden een korting van 30 euro gratis Film1.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee