UPC laat klanten vanaf maandag andere decoder dan mediabox kiezen - update

UPC laat de verplichting van een Horizon mediabox los en geeft klanten vanaf maandag 22 april de optie om zelf een decoder te kiezen voor digitale tv-diensten van het bedrijf. Dat schrijven de Consumentenbond en COAX.nl na overleg met de provider.

Op 11 april hielden de Consumentenbond en COAX.nl overleg met UPC om tot een oplossing voor de problemen met de Horizon mediabox te komen. Bart Combée, directeur Consumentenbond maakt het resultaat van de gesprekken bekend: "Klanten die de snelheid van hun UPC-abonnement willen verhogen of die een abonnement mét opnamefunctie bij UPC willen, kunnen dat vanaf maandag 22 april doen zonder dat zij de Horizon mediabox hoeven te bestellen."

Andere tegemoetkomingen doet UPC nog niet. De Consumentenbond en COAX.nl wilden onder andere duidelijkheid over het bieden van een gepersonaliseerde tegemoetkoming in de abonnementskosten. UPC zou wel bereid zijn tot compensatie, maar die tegemoetkoming niet willen specificeren voor alle problemen die mensen ervaren. Daarnaast willen de Consumentenbond en COAX.nl dat UPC haast maakt met de update van de Horizon mediabox, die veel problemen moet oplossen. UPC houdt echter vast aan een release in juli.

Update, maandag 14:38: De alternatieve mediabox met opnamemogelijkheid kan pas vanaf 29 april worden besteld, zo meldt de Consumentenbond. Vanaf deze week kan alleen de alternatieve mediabox zonder opnamemogelijkheid worden besteld.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-04-2013 • 18:21

109 Linkedin

Reacties (109)

Wijzig sortering
Helaas weten ze bij de UPC salesdesk nog nergens van. Ik word teruggebeld.

[Reactie gewijzigd door ustinov op 22 april 2013 10:55]

Probleem ook gehad alleen toen ik aangaf dat ze het misschien intern even moesten navragen was het allemaal in orde.

DVR is trouwens € 4,-- extra wat ik een vrij schappelijke prijs vindt.
Ik zie geen enkele reden waarom een alternatieve DVR € 4 extra moet kosten.
Wat ik me af vraag is het volgende,

Ik lees dat nieuwe klanten of mensen die een upgrade willen doen de horizon box niet hoeven te kiezen, hoe zit het met de mensen die al een horizon box hebben en er vanaf willen? daar word in mijn ogen met geen duidelijk woord over gerept en ik denk toch dat veel mensen dit wel willen weten.

Ook wij betaalden met ons oude 60MB fiber power pakket in verhouding erg veel voor wat we kregen en ondanks alle problemen dachten we weet je wat we proberen het wel hoe erg kan het nu echt zijn?
Over de ervaringen met de box zelf kan ik de volgende zaken vast stellen, ons signaal is overigens 100%( is door gemeten) en de problemen komen afhankelijk van het probleem dagelijks meerdere malen of in iets mindere mate voor.

* Neemt wat je instelt niet of maar half op.
* Geluid hapert zo nu en dan of is opeens weg.
* Menu's lopen vast, maakt niet uit in welk menu, alleen een totale reboot werkt dan nog.
* Tv begint als een bezetene te knipperen van zwart en terug om de zo veel tijd en ook opeens van wide screen naar een andere instelling en weer terug.
* Het beeld word soms opeens groen.
* Netwerk instellingen slaat de box niet goed op.
* De box is zeer traag en alles voelt stroperig aan ten opzichte van onze vorige mediabox.

Al met al moet ik bekennen dat ik en mijn vriendin ons enorm ergeren aan de box en het gewoon stress oplevert en al met al is de box op dit moment het geld gewoon niet waard gebleken.
We denken dat de box wel toekomst heeft maar het is wel bijna schandalig dat UPC dit product op de markt durft te brengen zonder fatsoenlijke software want de hardware van de box is het probleem niet.
En natuurlijk alles wat nieuw is zal wat buggs hebben bij lancering maar in dit geval spreken we niet meer over enkele buggs als je het mij vraagt, maar gewoon een in gevallen hele slechte totale gebruikers ervaring voor de consument die wel netjes de volle pond er voor betaald want als je dat niet doet dan krijg je alleen maar meer problemen.
Dat men spreekt over bepaalde tegemoetkomingen maar daar toch wat vaag over blijft daar verbaas ik me zelf niet over, enerzijds is het per case verschillend en dus ook logisch dat je niet met cijfers kan komen.
Toch denk ik dat UPC wel duidelijker had kunnen zijn, dit had ze goed gedaan want alles wat er nu gebeurd kwa nieuws etc doet ze geen goed aangezien het 9 van de 10x erg negatief te noemen is.

Dan het puntje over de update die in de zomer zal gaan komen, enerzijds snap ik de kritiek dat het allemaal wel erg lang duurt, de box is immers al meer dan 6 maanden op de markt en er is eigenlijk in de ogen van de consument niets gedaan om de software fouten/buggs te verbeteren.
Anderzijds als ze het sneller doen kan dit ook ten koste gaan van de volledigheid van de update dus ik heb ook weer zoiets van dan doen ze er maar wat langer over als het dan maar in 1x goed is.
Hoe dan ook wij hopen nog van de box af te kunnen via webcare op chelloo.com en dan zullen we over een jaar wel weer eens kijken of horizon wat volwassener is geworden.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 21 april 2013 20:35]

Ik heb net ... vorige week ook bij UPC een abbo afgenomen 100 mbit POWER pakket.
Wel kon ik een aparte modem erbij krijgen (alleen telefonisch te bestellen).
Deze was gratis.
Dus de horizon box alleen TV en de modem voor internet en bellen.

:)
Dat vind ik toch opzienbarend want via webcare werd mij dit niet aan gegeven en via de helpdesk die ik daar voor had geprobeerd was dit niet mogelijk.
Of doel jij op een 2e mediabox? buiten de Horizon waarna je die andere mediabox hebt aangesloten?

[Reactie gewijzigd door pino85 op 22 april 2013 08:42]

Ik heb thuis : een modem van UPC plus een horizon setup box.
Had gesproken met de verkoop afdeling van UPC omdat ik een nieuwe klant ben/was.

Maar nu ik dit zo zie ... Horizon box inleveren ! :z
Als je van dat groene beeld af wil komen, kun je de beeldinstellingen switchen naar ''RGB'' of op AUTO zetten, wat voor jouw televisie het beste werkt. Er is een lijst met televisies te vinden op de website van UPC waarbij alle ''slecht'' werkende toestellen op staan die mogelijk problemen kunnen opleveren. Ook lost tussenkomst van een receiver het ''groene beeld'' probleem op. Lost de RGB/AUTO instelling niets op, en heb je geen receiver, dan kun je ook nog via SCART verbinden, dat neemt in ieder geval het probleem van het groene beeld weg. Ik weet dat SCART niet optimaal is, zeker niet bij de wat grotere HDTV's, maar dit wordt als tijdelijke oplossing aangedragen door UPC. Overigens wordt bij het bestellen van het Horizon pakket via de telefoon, gewezen op het mogelijk niet goed functioneren van de box bij bepaalde oudere televisietoestellen van o.a. Philips en Sony.

Vooral Philips levert handshake problemen op, ditzelfde probleem heeft Philips ook al gehad met onder andere de XBOX en een aantal andere via HDMI te verbinden apparatuur.
Beter een goede fix update dan een te snelle. Geduld is een moeilijk iets, maar een goede test is wel voorwaardelijk.
Uiteraard maar het hoeft ook geen update te zijn die alle (en dat zijn er veel!) problemen met de Horizon box oplost.

Als ik bv vandaag een update krijg die alleen de snelheid van het ding drastisch verhoogd dan zou een heel groot gedeelte van de UPC klanten daar blij mee zijn.

Kunnen ze dan nog patches uitbrengen voor een verbeterd menu, verbeterde programma info, fixen voor falende geplande opname's etc. etc.
Ik heb de horizon box al sinds hij te verkrijgen was en kan niet zeggen dat ik veel problemen heb ervaren eigenlijk.
De Horizonbox is in al die tijd misschien 2 of 3 keer vastgelopen, het zou niet moeten gebeuren maar zo extreem vaak is dat echt niet.
Het feit dat hij traag is is alleen vervelend tot het moment je kijkt wat je wil zien, ook niet echt extreem erg in mijn ervaring.
Het configureren van de box (oa wifi instellen) is ook slechts eenmalig een struikelblok.
Daarnaast vind ik de opnamefunctie en pauzefunctie zeker opwegen tegen de gebreken die ik heb ervaren, maar daar moet ik bij melden dat ik voorheen geen decoder met opnamefunctie heb gehad.

Ik heb overigens de horizonbox zonder internet, dit waren ze bij upc (gelukkig?) vergeten te activeren.
Dan heb jij duidelijk andere ervaringen met de hele Horizon-ervaring dan ik. Ik heb al talloze keren het wifi opnieuw moeten instellen omdat hij het steeds vergeet.
De apps (iPad) zijn ook super brak. De tv-gids is supertraag en als je bijvoorbeeld een film wilt opnemen die volgende week op tv komt, moet je daar helemaal heen scrollen. Er is geen zoekfunctie zover ik weet.

Toen ik de Horizon kocht via een elektronica zaak, vertelde die meneer dat er een i5 Intel processor in zat, en dus super snel zou zijn. Maar mijn oude Philips HD Box was sneller...

Ik wil gewoon een simpele GUI, niet teveel toeters en bellen, zolang het maar SNEL is. Ik dacht dat toen ik de Horizon bestelde, de kinderziektes er wel uit waren, maar niets is minder waar.

Het is maar hopen dat de afstandbediening en firmware update deze zomer wat merkbare verbeteringen tot zich brengt en geen zout in de wonden strooit.
Regel een is vertrouw nooit een verkoper.
Na wat zoek werk zit er gewoon een 1GHz-Intel Atom CE-processor in die box en die dingen zijn gewoon rete traag.

Ik kijk sinds ik een media center heb met en een paar leuke TB aan opslag geen tv meer via upc. Films het zelfde gewoon via de HTPC. Ik denk er dan ook over om gewoon mijn tv abbo af te zeggen bij UPC en gewoon alleen internet te nemen. De normale digitale tv decoder is al gewoon slecht (5x een zingende spoel gehad). En de horizon is gewoon een gimmick die slecht werkt.
exact de reden dat ik het complete Horizon verhaal heb laten terugdraaien door UPC.
nu zit ik gewoon weer op m'n oude Cisco HD ontvanger en dat werkt prima, ik zie geen reden om over te stappen in elk geval.
Dat is altijd zo met decoders, die dingen zijn gewoon pokketraag zonder uitzondering en ze hebben allemaal hun eigen problemen.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 21 april 2013 20:02]

Na een stuk of 4 verschillende UPC decoders dacht ik ook zo, maar degene die ik nu heb staan werkt eigenlijk super en is niet traag. Ik weet niet precies welk type het is, in ieder geval een Cisco met DVR, laag/plat model, lijkt er op alsof deze box een beetje het evolutionair eindpunt van de UPC boxen is voordat ze naar Horizon over zijn gegaan. Ik ben dan ook best blij met dit nieuws, want voor de snelheid die ik nu krijg betaal gewoon veel te veel, voor hetzelfde geld kan ik nu meer dan de dubbele snelheid krijgen bij UPC. Maar dan zou ik moeten 'upgraden' naar de Horizon box, en na alle ramp-decoders die ik tot nu toe heb gehad wil ik deze voorlopig echt niet inruilen.

Edit: even snel een afbeelding gegoogled, via de menu's van de box kan ik nergens een typenummer vinden. Deze box heb ik nu, en daar heb ik tot op heden echt nog geen enkele klacht over:

http://i177.photobucket.c.../Hometheater/DSC02904.jpg

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 21 april 2013 23:11]

Hoi,

Het is denk ik de Cisco 8485. Prima ding inderdaad. Alleen jammer dat er maar twee tuners inzitten, zodat je maar een kanaal kunt opnemen. (of een twee kanalen opnemen maar niks meer kijken)
Ben ik niet met je eens. Ik heb jarenlang een satellietontvanger van Topfield gebruikt. Op een paar kleine probleempjes na werkte hij altijd perfect. Bovendien kwam er een aantal keer nieuwe firmware voor uit die de problemen dan weer oploste. Verder kon je daar TAP's (Topfield Application Program) voor maken om zelf functionaliteit toe te voegen. De keren dat mijn ontvanger vastliep staan niet in verhouding met de veelheid aan dagen dat hij probleemloos werkte.

De menu's werkten ook snel. Het kostte minder dan een momentje om van het ene menu in het andere te geraken. De enige menu's die traag waren, waren de smartcard menu's, maar dat kwam omdat de satellietontvanger op dat moment de gegevens van de smartcard of de CAM moest uitlezen.

Als ik iemand ooit een tuner/decoder zou moeten aanraden, dan van Topfield.
Dat het altijd zo is, is geen vrijbrief vind ik zo. Moet je zien hoeveel ruimte de box heeft om er hardware in te proppen dat snel is. Mij kun je niet wijs maken dat anno 2012/2013 zo'n box niet super rap kan zijn. Moet je die smartphones van tegenwoordig zien. Zijn relatief compact en zijn laagvliegend in hard/software en UI. Of maakt de verbinding met de UPC server dit ding zo traag?
Ik ben er tot nu toe ook zeer tevreden over. WiFi 1 maal opnieuw moeten instellen. Snelheid van het menu is zeker in het begin nog wel eens traag maar ik verwacht met de grote update deze zomer dat dat wel beter word...
Mijn ervaring is dat UPC niet al te veel haast maakt met de nodige updates (spreek uit ervaring, heb bij ze gewerkt), ook al is de update al klaar, men wacht gerust nog 1 a 2 maanden (test fase is dan al gepasseerd station).

Bij mij komt er iig geen upc in huis.
Anoniem: 26447
@casper95621 april 2013 18:46
Die kreten hoor ik meer, ook van Ziggo klanten die ik toevallig weet te wonen, helaas is er geen enkele andere keus voor hen, de centrale voor ADSL is minimaal 10 km verderop en heeft een snelheid van hoogstens 1 - 2 Mb hier in het wooncomplex (waar ook de Ziggo schreeuwers zitten) en iets anders is hier niet. 8-)
Ik zei niet dat een oplossing nabij is, maar reacties als ''ze zijn laks en doen er niks aan'' neem ik zelf met een korreltje zout. Een bedrijf dat zoveel negatieve aandacht krijgt op hun zogenaamde ''top-of-the-line'' product wil echt wel dat mensen positief zijn over hun product. Al dit gedoe is ook niet bevorderlijk voor de verkoop.

De discussie of het product te vroeg op de markt gezet is of niet daargelaten, het is een enorme klus om elke televisiefabrikant te benaderen voor elk type tv model om de Horizon box op te laten werken. Het wegwerken van de ''groene'' beelden van bijvoorbeeld de vele Philips tv's heeft ook maanden op zich laten wachten, maar is nu geloof ik in de meeste gevallen wel gefixt.

Ik vind het een mooi gebaar dat UPC klanten nu eindelijk de keus geeft tussen de verschillende boxen, iets waar men wel al veel eerder mee had moeten komen.
het is een enorme klus om elke televisiefabrikant te benaderen voor elk type tv model om de Horizon box op te laten werken.
We hebben het over een gestandaariseerd HDMI protocol welke al jaren bestaat!
Al die receivers, blu-ray spelers, tablets, smartphones, laptops met HDMI aansluiting werken toch ook?
We hebben het over een gestandaardiseerd protocol waar Philips anders ook genoeg gezeik mee heeft gehad, internet staat vol met allerlei apparatuur die niet normaal werkt met Philips televisies. Van Xboxen tot aan Blu-ray spelers. UPC/Samsung (maker van Horizon boxen) is niet de enige die zich niet aan de standaarden houdt. Ik wil hier de acties van UPC zeker niet goed praten, maar ik weet wel zeker dat ze niet achterover leunen en deze kritiek links laten liggen. Ze hebben tienduizenden van die apparaten laten maken en er worden er door al deze klachten maar weinig van verkocht neem ik aan. Het enige wat je als bedrijf kunt doen is die klachten wegnemen door de boxen te voorzien van regelmatige updates.

[Reactie gewijzigd door Royeboi op 21 april 2013 22:24]

Op mijn Philips tv stond bij aanschaf heel groot op de doos (besloeg ong 25% van de verpakking van anderhalve meter) dat deze de Ziggo CI+ module ondersteunde. Dat bleek larie koek, de ene na de andere fout. Zappen gaat voor geen meter, zender updates komen neit door waardoor je bepaalde zenders steeds mist. Regelmatig tijdens het kijken van een film oid komen er pop-ups met vreemde netwerk meldingen: 1 grote ellende. En Philips geeft geen gehoor: is de schuld van Ziggo etc.

En Ziggo geeft doodleuk aan dat ze dit toestel nooit goodgekeurd hebben, sterker nog: dat ze Philips hebben laten weten dat dit toestel niet geschikt is.

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 22 april 2013 00:16]

Geld terug vragen.

Als de doos (dusdanig groot) vermeldde dat hij de Ziggo CI+ module ondersteunde terwijl dat niet zo is ben je dus gewoon opgelicht en kun je gewoon je geld terug vragen. Als ze moeilijk doen zeggen dat je naar de consumentenbond stapt om te informeren over eventuele gerechtelijke stappen die je kunt nemen.

(Oplichterij is naar mijn weten toch echt verboden bij wet.)
Nja de philips tv van me moeder zou ook ondersteund worden ( word het ook hoor daar niet van ), maar ziggo zegt van niet.

Maar we hebben het hier over 2 vormen van ondersteuning.
De 1 is: de TV ondersteund ZIGGO SIGNALEN WEL en kan er gewoon mee overweg.
De 2 is: de kinderen op de helpdesk van ziggo ondersteunen ze niet ( ze hebben geen handleiding dus kunnen ze je niet helpen)

De fout bij deze zit bij ZIGGO en niet Philips, want ik heb wel na wat gepruts alles goed gekregen, perfect zelfs.
Probleem is gewoon ziggo wat bizar weinig kennis in huis heeft (mja wat wil je met ongeschoold personeel) ze moeten hun manual database voor hun bellertjes wat update, zo kunnen ook niet technische klanten geholpen worden.
Het is ook altijd handig om een screenshotje ofzo te maken van de website met ondersteunde modellen.

Ik heb al een paar keer gezien dat sommige 'ondersteunde' modellen later ineens weer weg waren.
Ik meen dat ze nu echt wel keihard werken om deze problemen aan te pakken. Het Horizon project heeft ze genoeg geld gekost, en al dat geklaag op sociale media en negatieve berichtgeving omtrent Horizon neemt UPC wel serieus neem ik aan.
Ik ben juist huiverig om over te stappen naar zoiets als de horizon vanwege UPC's slechte trackrecord wat betreft het oplossen van bugs in hun mediabox firmware, ik heb nog steeds last van bugs in hun firmware die na vele jaren nog gewoon aanwezig zijn (met name de timeshift bugs zijn ergerlijk)
ze komen binnenkort als het goed is met een update waarbij een nieuwe UI uitgerold wordt. die zou sneller moeten zijn
Volgens mij heeft die horizon box gewoon krachtigere hardware nodig of een beter geschreven stuk firmware/software. Dat menu is ontzettend traag en toen ik gisteravond rtl5 aan het kijken was bleef het beeld om een aantal seconden hangen.
Dit is eigenlijk niet echt een oplossing aangezien de meeste mensen hiervoor zelf een andere decoder zullen moeten aanschaffen. Ik raad iedereen momenteel ook af om zo'n horizon pakket aan te schaffen, heb er zelf nogal spijt van aangezien de normale box hiervoor prima werkte..
De hardware is in principe krachtig genoeg. Het probleem met veel software is dat het niet of in ieder geval zeer slecht geoptimaliseerd is. In kwestie van: het werkt, dus verkopen. In veel gevallen heeft de hardware genoeg kracht onder de motorkap waardoor het niet opvalt. Maar op momenten dat de hardware het iets moeilijker krijgt, begin je het al te merken.

Embedded Systemen zijn mijn vakgebied, en je komt soms software implementaties tegen waarvan je echt even achter je oren krabt. Zo omslachtig en slecht, vrijwel geen enkele (low level) optimalisatie die soms een factor X aan CPU-cycles scheelt, of tientallen regels code overbodig maken. (Je moet wel oppassen dat je niet gaat over optimaliseren.)

Ik snap wel dat het optimaliseren van de software (voor de hardware) veel kennis vereist, en daardoor ook veel tijd en dus geld kost. Persoonlijk vind ik dat zo'n investering het op langer termijn meer dan waard is, in plaats van meer paardenkracht in de hardware te stoppen om het te compenseren.

Het is een trade-off, maar in veel gevallen kiezen ze voor meer paardenkracht. En na een aantal software updates begint het gedonder weer. Terwijl er zoveel aan de software geoptimaliseerd kan worden. Dat vind ik gewoon jammer, omdat het ook helemaal niet nodig is. Maar ja, het is goedkoper.. En dit merk je helaas bij vrijwel alle consumenten apparaten hedendaags.
Ben ik de enige die met UPC ARP problemen heeft op mijn Android device ? Wat als je geen horizon hebt maar de standaard Sisco 3925 router..

Bij mij is er al 2 keer zogenaamd een mannetje langs geweest.. maar heb er nog steeds last van. Als alle Android toestellen in mijn huis in sleep / scherm uit zitten verliezen zij contact met google notification service..

Hierdoor krijg ik geen whatsapp berichten meer. Heel erg vervelend. Ik kan ook geen statisch arp adress toevoegen. Dus ik gebruik mijn wifi niet eens op mijn mobiel.

[Reactie gewijzigd door ibson op 21 april 2013 18:43]

en het ligt niet aan je wifi slaapbeleid van je android toestellen?
Nope, die staat gewoon op 'never'.
Dat probleem dat Whatsapp etc niet meer werkt als het scherm uit gaat hadden wij ook, dus Ziggo ding als modem laten instellen, waardoor DHCP etc door de TP-Link router wordt gedaan. Probleem = opgelost!
Inderdaad. Dat ga ik eens proberen. Bridged mode gebruiken en DHCP door mijn andere router laten sturen.
kijk eens of je het kanaal kan veranderen ik had dit probleem ook op alle kanalen boven kanaal 6.
vraag me niet waarom maar nu op kanaal 2 goet ie het perfect.
hij verbind ook nog eens sneller.
Meestal is dat als er meerdere mensen in je omgeving zelfde kanaal hebben.. Maar dat had ik al geprobeerd, toch bedankt !
ARP is een protocol...geen adres, lol.
Krijg wel een idee waarom eea niet werkt :)
Hier.. perfect uitgelegd. Ik weet wat het is.

https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=42272

Gek genoeg alleen bij mij thuis.

[Reactie gewijzigd door ibson op 21 april 2013 22:52]

Je hoort ook helemaal niks meer over het zelf schikken van zenders .
Daar zou UPC toch ook mee komen ?
Je kan op de horizon box je favorieten in de gewenste volgorde zetten.
Maar snel en stabiel is die box niet. Toch ongeveer wel elke week een keer een complete vastloper.
Bij die van mij niet meer, sinds dat ik hem niet meer in de standby laat springen :P
ik kan met mijn samsung tv en ci+ module gewoon mijn zenders rangschikken. Moet dan wel even de zenderlijst op een usb stick exporteren en op de pc rangschikken en weer importeren.
http://sourceforge.net/projects/samschanneledit/files/
Hee bedankt man , hier ook een Samsung TV , ik ga er meteen eens mee aan de gang!
Ik heb nu een week lang een Horizon box in huis en ik moet zeggen dat ik er geen enkel probleem mee heb.

Maar mooi dat er nu een oplossing is voor mensen die wel problemen ervaren.
Nee, de oplossing komt pas in juli zijn de meeste problemen opgelost. Dus nog 3 maanden wachten.

Nog 3 maanden met een product wat niet correct werkt.
Nog 3 maanden ergenis.
"Klanten die de snelheid van hun UPC-abonnement willen verhogen of die een abonnement mét opnamefunctie bij UPC willen, kunnen dat vanaf maandag 22 april doen zonder dat zij de Horizon mediabox hoeven te bestellen."
Met een nieuw contract zeker, die manier van UPC om mensen nog een jaar aan ze te binden.


Sorry, heb een jaar geleden, toen me contract afliep. UPC de deur uit gedaan en overgestapt naar o.a. CanalDigitaal. Dus via de schotel. Geen gedonder met gedwongen setupbox en om heel eerlijk te zijn, HD is nu te minste HD ( ook bij regen)
Nou mijn schoonouders hebben dat apparaat ook, wat een ramp..
Zo willen hun graag makkelijk foto's bekijken van de laptop via de horizon box (zou allemaal mogelijk moeten zijn) ik ze gezegd dat kom ik wel even instellen... Na 2 uur nog niks.. En daarbij kon ik wel 100 maal het wifi wachtwoord opnieuw invoeren in de horizon box, waarom weet ik niet hij zou um gewoon moeten opslaan.
Dan is dat menu ook nog eens rete traag waardoor even een wifi wachtwoord invullen al een totale ramp is.

Ook zitten er meerdere aansluitingen op wat je niet mag gebruiken? Datzelfde heb ik trouwens ook op mijn ''media''box van upc, de standaard versie. Zit een usb en utp aansluiting op, maar in de handleiding word afgeraden die te gebruiken want je tv en internet kan niet meer werken...

Zo had ik in mijn geval met aansluiten ervan (natuurlijk zonder handleiding) een halve dag geen internet en etc, na lezen van de handleiding kwam ik er dus achter dat ik de utp aansluiting niet mag gebruiken haha.. Maak die aansluiting en de opties ervoor dan gewoon niet...

Het is jammer dat ik geen smarttv heb, maar nog een ''ouderwetse'' full hd kingsize lcd. Want volgens mij is een smarttv icm een zelf gekochte media box vele malen beter. Waarbij gemist wel helemaal gratis is (je beschikt immers over apps als rtl gemist waarvan de programma's wel grotendeels gratis zijn, dit in tegenstelling tot de media boxen van upc waar je voor zo goed als alles moet betalen )

Het is leuk dat UPC de update zo laat laat komen, maar ze kunnen beter kleine updates wat toch voor veel verschil zorgen direct uitrollen. Zodat de klanten in ieder geval met bepaalde functies verbeteringen zien.
Wat ze ook ter compensatie mogen doen tot die tijd is alle content gratis leveren. Nu krijg je gewoonweg niks, je krijgt je geld niet terug niks. De klanten moeten het er maar mee doen, take it or leave it.. Wat een arrogante instellingen.
Dit zou betekenen dat mijn ouders dan zelf een CI+ module aan mogen schaffen ipv een abo te nemen op die van UPC? Of geldt dt alleen met decoders?
Je kon al langer een CI+ module huren bij UPC.
dat zegt hij volgens mij ook ook, nu moest je daar een aanvullend abo voor nemen/huur. Nadeel was dan wel dat je na 1 jaar het apparaat al dik betaald had maar de jaren erna UPC nog wel leuk bleef vangen. Zeker als je meerdere TV toestellen aan wil sluiten.
en graag snel een android app om tv te kijken, evenals update voor de tc7200 snelheid probleem+2,4 en 5ghz tegelijk
2.4 + 5Ghz tegelijk + een fix voor de routerfunctionaliteit die je verbinding op 80mbit capt inderdaad...

Prima modem, maar jammerlijke custom firmware op het moment. Gelukkig zijn ze er wel mee bezig en nemen ze de problemen serieus op.
Die zal er voorlopig niet komen omdat het platform open is en UPC niet kan garanderen aan zender eigenaars dat de uitzendingen veilig uitgezonden kunnen worden. Android is gewoon niet goed te beveiligen. Dat is waarschijnlijk de echte reden dat de android op er niet komt.
"Klanten die de snelheid van hun UPC-abonnement willen verhogen of die een abonnement mét opnamefunctie bij UPC willen, kunnen dat vanaf maandag 22 april doen zonder dat zij de Horizon mediabox hoeven te bestellen."
Wat heeft het sneller maken van je internet te maken met je TV kastje? Daar heb je helemaal geen nieuwe apparatuur voor nodig, hooguit een nieuwe firmware of instelling voor de EuroDocsis 3.0 modem die je toch al hebt staan.
Dat gaat op voor mensen met een alles in 1 pakket die hun snelheid willen upgraden. Vanzelfsprekend ga je dan ook naar een hoger alles in 1 pakket en zit je dus aan zo'n horizon box vast.

Dit heb ik namelijk ook gedaan. Kreeg 50Mbit extra, gratis film 1 zolang je abbo loopt en dat voor 5 euro per maand MINDER. Alleen kreeg je er ook een horizon kastje bij.
Heb er nog niet veel problemen mee gehad. Hij zegt alleen dat hij steeds verbinding verliest, maar dar merk ik niets van. Kan gewoon nog tv kijken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee