UPC verhoogt internetsnelheden en biedt digitale tv ongecodeerd aan

UPC biedt vanaf begin april alles-in-een-abonnementen met hogere snelheden. Waar over het UPC-netwerk nu nog maximaal 120Mbit/s behaald kan worden, is dat vanaf 3 april 200Mbit/s. Daarnaast zal UPC vanaf 3 april digitale tv ongecodeerd gaan aanbieden.

UPC logoDe nieuwe abonnementen zullen op 3 april worden geïntroduceerd, zo maakte directeur strategie Robin Kroes van UPC woensdagmorgen bekend. Het snelste pakket wordt het 'Alles-in-1 Extreme Power'-pakket van 89,50 euro, met een downloadsnelheid van 200 megabit per seconde en een uploadsnelheid 20Mbit/s. Daarbij zijn ontvangst van onder meer betaalzender Film1 en de Horizon-settopbox inbegrepen.

Het nieuwe 'Extra Power'-pakket van 69,50 euro per maand krijgt een downloadsnelheid van 150Mbit/ s en een uploadsnelheid van 10Mbit/s, evenals Film1 en de Horizon-box. Datzelfde geldt voor het Power-pakket van 57,50 euro per maand, dat echter wel naast een kleiner zenderpakket een lagere snelheid heeft. Dat pakket kent een downloadsnelheid van 100Mbit/s en een uploadsnelheid van 10Mbit/s. Het nieuwe 'Standaard'-pakket van 49,50 euro per maand blijft een downloadsnelheid van 60Mbit/ s en een uploadsnelheid van 6Mbit/s houden. Bij dat pakket krijgt de abonnee de Mediabox. Het goedkoopste pakket, met een downloadsnelheid van 30Mbit/s en een uploadsnelheid van 3Mbit/s, blijft bestaan. Het is ook mogelijk om losse internetabonnementen met de nieuwe snelheden af te sluiten; de prijzen van die pakketten worden op 3 april bekendgemaakt.

De pakketten zijn bedoeld voor nieuwe abonnees, maar UPC zegt nog te kijken wanneer de snelheden voor bestaande gebruikers zullen worden verhoogd. "De eerste groepen kunnen in de komende maanden een snellere verbinding verwachten", zegt Kroes tegenover Tweakers. Daarnaast kunnen bestaande gebruikers contact opnemen met UPC om over te stappen op een nieuw type abonnement. Dinsdag wist Tweakers al te melden dat UPC waarschijnlijk de maximumsnelheid naar 200Mbit/s zou verhogen.

Daarnaast gaat UPC de digitale tv vanaf 3 april ongecodeerd aanbieden. Daardoor hoeft een abonnee van de provider geen insteekmodule meer te gebruiken om digitale tv te kunnen kijken, mits zijn tv over een dvb-c-module beschikt. Er blijven echter wel beperkingen: alleen de 29 populairste zenders, 12 regionale zenders en de plaatselijke kunnen zonder insteekmodule in sd-kwaliteit worden bekeken. Daarnaast worden Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit geleverd. Wie meer zenders wil bekijken, meer zenders in hd-kwaliteit wil of betaalzenders wil kijken, blijft een ci+-insteekmodule nodig hebben.

Volgens UPC heeft 90 procent van de tv's die vandaag de dag worden verkocht een dvb-c-ontvanger aan boord; 40 procent van de UPC-klanten zou een of meer tv's met een dergelijke ontvangers hebben. De digitale tv is ook beschikbaar voor klanten die nu alleen nog analoge tv kijken. Om de digitale kanalen te kunnen kijken, het is wel nodig dat ze hun tv opnieuw tunen. De wijziging heeft vooralsnog geen gevolgen voor het analoge zenderpakket. Tegelijk erkent Kroes dat analoge tv op de lange termijn zal verdwijnen. Dit jaar zal er echter sowieso nog niets veranderen, belooft hij. "We hebben nog geen concrete plannen."

Door Joost Schellevis

Redacteur

27-03-2013 • 11:07

211

Lees meer

Intel toont 1Gbps-kabelmodem
Intel toont 1Gbps-kabelmodem Nieuws van 21 mei 2012

Reacties (211)

211
198
125
5
0
41
Wijzig sortering
Nu opeens de digitale zenders ongecodeerd op de kabel: Dit heeft niets met klanttevredenheid te maken, Op 13 feb jl. gaf de woordvoerder nog aan bij TVTotaal dat een ongecodeerd basispakket niet in de lijn der verwachting lag. En dan een maandje later, voert men dit plots binnen 5 werkdagen in.

Het lijkt veel meer op een (nogal doorzichtige) actie van UPC om de openstelling van de kabel te saboteren.
Bijvoorbeeld Tele2, is in gesprek met de UPC om het analoge TV pakket te mogen wederverkopen. Voorwaarde was dat Tele2 zélf met alle 30 zenders/omroepen een contract afsluit.
Het digitale pakket omvat echter 42 zenders, door deze actie moet Tele2 plots met 10 extra zenders/omroepen een overeenkomst sluiten.

Blijkbaar was Tele2 in de gesprekken dichtbij een akkoord waar UPC niet meer onderuit kon en hopelijk is de wederverkoop op de kabel toch binnenkort een feit.
Volgens UPC heeft 90 procent van de tv's die vandaag de dag worden verkocht een dvb-c-ontvanger aan boord
In Harderwijk hebben we een private kabelboer.. Hier worden de meeste zenders al ongecodeerd via dvb-c aangeboden. Wanneer ik een tv aanschaf (of iemand adviseer) let ik dus altijd op de aanwezigheid van een dvb-c tuner.

Er zijn twee mogelijkheden:

Óf het wordt 4 vd 5 keer niet bij de specs vermeld, óf de vermelde 90% van UPC klopt niet.. Heb eerder het gevoel dat dit percentage op 40-45% ligt, maar dat is puur gevoelsmatig.
Anoniem: 445817 @mati198327 maart 2013 14:44
Als ik zo bij de MediaMarkt rondloop denk ik dat het wel klopt. Wellicht laat je je gevoel beinvloeden door reeds gekochte televisie's die bij bekenden thuis staan. Maar UPC heeft het dus specifiek om wat er vandaag de dag nieuw verkocht wordt en niet wat er al aanwezig is.
Het aantal tv's wat verkocht wordt is ook een loze statistiek. De meeste tv's hebben geen dvb-c module aan boord. Ik heb destijds zo'n Panasonic Viera gekocht en daar zat die module toen ook nog niet in. En ik geen nieuwe kopen met die reden.
De meeste TVs van de laastse vier jaar hebben juist wel zo'n dvb-c tuner aan boord.
Anoniem: 455299 @D-e-n27 maart 2013 15:09
"destijds" is niet "vandaag de dag".
Én hier hebben we wél 100/100 via coax ;)
Hoe moet ik dat ongecodeerd precies zien? Kan ik dan de coax kabel gewoon in de TV aansluiten, zonder dat de mediabox er tussenin komt?
Hoe moet ik dat ongecodeerd precies zien? Kan ik dan de coax kabel gewoon in de TV aansluiten, zonder dat de mediabox er tussenin komt?
Nee, want het signaal over de Coax is alleen analoog. In die zin, je TV kan alleen via Coax iets ontvangen als het analoog is. Voor digitaal zul je toch een settopbox moeten hebben, alleen heb je er geen CI+module voor nodig.
@TERW_DAN als er een DVB-C ontvanger in je tv zit ingebouwd heb je voor de 29 digitale SD zenders (en Ned 1,2,3 in HD) en 40 radiozenders helemaal geen settopbox/mediabox of CI+ module meer nodig net zoals ook het geval is bij bijv. Caiway. Zie ook de UPC website voor meer info. Dit wordt pas actief vanaf 3 april en je zult wel even moeten kijken of je tv geschikt is en wat je moet invoeren qua frequentie/netwerk ID e.d. om de digitale zenders te zoeken en vinden.

[Reactie gewijzigd door funrider op 22 juli 2024 20:19]

Frequentie: van 116750 tot 887750
Symbol Rate: 6900 KS/s
Modulatie 64 QAM

Geeft je zo'n 400 zenders, maar SBS6 SD en de SD-zenders van Belgie, Duitsland en Engeland zitten hier nog niet in, lijkt het.
Nee, geen settopbox toch? Wel een dvb-c module in tv of pc lijkt me.
Huh? Voor zover ik weet krijg je zowel analoog als een digitaal signaal over de coax binnen.

Mijn Samsung flatscreen heeft gewoon een dvb-c tuner onboard (zoals veel van de hedendaagse tv's). Zelfs wanneer ik bij Ziggo geen CI+ module met bijbehorende kaart insteek dan kan ik gewoon Nederland 1 ontvangen in digitale kwaliteit, bij alle andere zenders krijg ik de melding gecodeerd. Wat UPC wil gaan doen is hetzelfde wat Ziggo bij Ned 1 doet, nl. ongecodeerd aanbieden.

Dus wat Remy!!!! zegt klopt weldegelijk. Hij kan straks in UPC gebied gewoon de coax kabel aansluiten op zijn TV en digitaal tv kijken MITS zijn tv een on-board dvb-c tuner heeft. Indien dat niet het geval is zal hij inderdaad nog steeds aangewezen zijn op een losse decoder.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 22 juli 2024 20:19]

Anoniem: 51637 @TERW_DAN27 maart 2013 11:54
je TV kan alleen via Coax iets ontvangen als het analoog is.
Wat je tv kan ontvangen is afhankelijk van de tuner(s) (in het artikel 'module'* genoemd), niet van de manier van aanbieden van het signaal. Je kunt prima dvb-c-signaal over een coax gooien.
Voor digitaal zul je toch een settopbox moeten hebben
Niet als je tv al een dvb-c tuner heeft.

* Strikt genomen is een dvb-c tuner niet een tuner, want een tuner selecteert alleen een bepaald frequentiegebied, terwjil een dvb-c tuner meer doet dan dat. Het artikel noemt die dingen dus correct 'module', hoewel dat voor verwarring zorgt omdat mensen denken dat je daarvoor wat anders zou moeten doen dan simpelweg de kabel erin douwen, wat je 'vroeger' bij analoge tv-tuners deed. Dat is dus niet het geval - een tv met een ingebouwde dvb-c module kan gewoon via coax zijn signaal binnen krijgen.
Idd, mits als je tv een DVB-C tuner heeft. (Je hebt gen CI+ kaart nodig voor decryptie) Je zult wel even moeten zoeken naar digitale kanalen in je TV menu
Ik heb een HTPC. Eerst maar eens zoeken naar een goed tv-kaart ;)
Er zijn tegenwoordig genoeg oplossingen voor DVB-C tuners voor je PC. Zowel insteek als USB.

Of bv. een "HD homerun" (www.hdhomerun.net).

Ik heb hier zo'n HDHomerun en hiervoor gebruikte ik een USB dvb-c stick van Sundtek (www.sundtek.de )
Fantastisch dat je nu ook ongecodeerd kan kijken, dit biedt vele mogelijkheden ook voor gebruik i.c.m. tuners in pc's en voor tv's zonder CI+ slot.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 22 juli 2024 20:19]

Precies, en je hebt (zoals bij Ziggo) niet meer de beperking van max 3 smartcards per huishouden (en om nog maar te zwijgen over 3 decorders + 9W stroomverbruik in standby). Als alle kabelaars dit beleid doorvoeren, dan mag het analoge pakket van de kabel verdwijnen.
3 smartcards?
Wij hebben er nu 4 draaien, gaat prima en we kunnen er nog 1 bij doen.
Enige nadeel is dat het iets meer moeite is met activeren.

En als je een CI Module in je tv kan proppen,. heb je geen decoder nodig.
DE CI+ module is eigenlijk een decoder, die bouw je weliswaar in je TV waardoor je als gebruiker er niks van merkt maar het is nog steeds een decoder.

Wel netjes dat UPC het basis pakte zonder versleuteling gaat aanbieden. Vraag me af of het echt is dat ze geen plannen hebben om analoog te schrappen. Dit lijkt mij een nou echt een actie om de acceptatie dat ze analoog verwijderen goed te praten onder het mom van iedereen kan nog steeds TV kijken zonder decoder.
Zou nog leuker zijn als ook de HD versies van de basis zenders ongecodeerd waren.

Leuk dat SD ongecodeerd is, maar wij kijkt dat nog tegenwoordig?
De limiet ligt bij 5 smartcards. 3 via Mijn Ziggo en 2 via de klantenservice laten registreren, werkt prima.
Anoniem: 455299 @TDeK27 maart 2013 15:04
De nieuwe generatie (Cisco) mediaboxen verbruiken geen 9W (of zoals de oudere zelfs 20W) in standby meer maar < 1W.
idd, denk aan een geheel eigen tv server. Een PC met dual lan, eentje voor internet en eentje voor TV signaal. Eigenlijk heb ik dan alleen nog een modem (zonder router) nodig.
Mini pc met Wifi is dan zowel de Wifi access point (router), tv server, htpc, downloadcenter. Klaar.
idd, denk aan een geheel eigen tv server. Een PC met dual lan, eentje voor internet en eentje voor TV signaal. Eigenlijk heb ik dan alleen nog een modem (zonder router) nodig.
Mini pc met Wifi is dan zowel de Wifi access point (router), tv server, htpc, downloadcenter. Klaar.
Je kan dan wel nog altijd maar één zender tegelijk kijken. Tenzij je die PC voorziet van een straatje aan tuner-kaarten.

Voordeel van ongecodeerd digitaal signaal is dat je het ook in fatsoenlijke kwaliteit op kan nemen.
Ik zou eerder zeggen 'eindelijk kun je WEER ongecodeerd kijken'.

Het werd jarenlang aangeboden en ineens per regio uitgezet. In een poging de mediaboxen te promoten.
Inderdaad, dat gaat veel problemen voorkomen.

Het gaat vaak mis met apparatuur icm versleuteling (niet lekker werkende ci modules etc) en veel ouderen (en jongere, simpele zielen) begrijpen er niets van, dat je eerst weer zo'n kaartje moet gaan verwijderen en opnieuw insteken om het weer werkend te krijgen...
Lijkt me sterk dat ze alles ongecodeerd gaat uitzenden, HBO bijvoorbeeld heeft als keiharde eis dat het signaal gecodeerd wordt, en zo zijn er nog meer.
Lijkt me sterk dat ze alles ongecodeerd gaat uitzenden, HBO bijvoorbeeld heeft als keiharde eis dat het signaal gecodeerd wordt, en zo zijn er nog meer.
Uit het artikel:
Daarnaast gaat UPC de digitale tv vanaf 3 april ongecodeerd aanbieden. Daardoor hoeft een abonnee van de provider geen insteekmodule meer te gebruiken om digitale tv te kunnen kijken, mits zijn tv over een dvb-c-module beschikt. Er blijven echter wel beperkingen: alleen de 29 populairste zenders, 12 regionale zenders en de plaatselijke kunnen zonder insteekmodule in sd-kwaliteit worden bekeken.
Er staat duidelijke dat het alleen om die zenders gaat en niet om extra's. Daarvoor zal je alsnog een mediabox/CI+ module voor nodig hebben.

[Reactie gewijzigd door LD1995 op 22 juli 2024 20:19]

Tegenwoordig werkt het prima bij UPC. Ik gebruik een CI-module in een TV die niet eens is gecertificeerd door UPC en waarvan de helpdesk zegt: dat gaat absoluut nooit werken.
Gelukkig vertelde een tweaker hier ergens op forum dat ik het eigenwijs gewoon moest proberen, en het werkt perfect.
Hier idem, sinds vorige week overgestapt naar het goedkoopste pakket met CI+ module ipv media-box.

De kanalen op de TV instellen heeft me even wat tijd gekost. Met name de kanalen lijst op mijn TV's zijn een ramp, maar met behulp van wat software was het al een stuk eenvoudiger. Maar ik kan nu op 2 tv's digitaal TV kijken (uiteraard niet tegelijk).

Scheelt me sowieso dit jaar heel wat euro's ten opzichte van alleen TV via UPC en internet via ADSL, de snelheid van mijn internet verbinding is stukken hoger (zowel up als down), ik kan nog steeds bij mijn server komen. De mail server werkt naar behoren voor zover ik dit heb kunnen uittesten (kan gewoon mail sturen/ontvangen op mijn domeinen) en als het abonnement is afgelopen volgend jaar, kijken we weer wat voor een aanbieding ze dan hebben.
Ik heb ook wel de kanalenlijst via een USB stickie op de pc aangepast met software die ervoor te vinden is. Werkt ideaal.
Alles buiten het basispakket gaat uiteraard nog achter de decoder.
Waar GB2 het over heeft is dat zijn TV als decoder fungeert. met de CI+ insteek kaart. Hij zit met zijn TV dus wel achter een decoder. Alleen ingebouwd in de TV.

Tijd geleden kon je geen CI+ bij UPC in de TV stoppen is dat inmiddels wel aangepast? Bij Ziggo heb ik alleen een ZIGGO gekeurde TV nodig en ik kan daarin een CI+ kaartje in stoppen. Hierdoor heb ik geen losse decoder meer nodig. Scheelt weer onzin apparatuur die UPC volgens mij nog wel verplicht steld voor gecodeerde zenders.
Bij UPC is het inmiddels zo'n 2 jaar mogelijk om een CI+ kaart te nemen en in je TV te steken. Dus het bestaat al enige tijd en kan dus gewoon - Ziggo is hierop geen uitzondering.

Een Ziggo (of UPC) goedgekeurde TV is niet noodzakelijk zolang de TV maar CI+ ondersteuning heeft. Ziggo begon enkele jaren geleden al met CI+ waardoor iedereen het maar een Ziggo gecertificeerde CI+ televisie ging noemen.
Toch is dat niet waar. Als je problemen heb met je TV, en het is geen gecertificeerde tv, dan kan je over het algemeen minder ondersteuning verwachten. Er zijn nogal wat vage chinese modellen die een soort-van-ci+/cam-hybride gebruiken, welke zich als CI+ gedraagt, maar niet altijd goede resultaten geeft. Dit kan resulteren in decodeerproblemen en artifacts, asynchroon beeld/geluid, of de decoder trekt het gewoon niet (met name met hd zenders)m en het beeld gaat haperen.

Nu zie je dit tegenwoordig niet veel meer, maar zeker net dat CI+ een beetje populair begon te worden, zaten er nog veel gewoon CAM module varianten tussen. Waarop dit "kan" werken, maar werkt het niet, kan je geen ondersteuning van je provider verwachten.

Zie ook onderaan deze pagina: https://www.ziggo.nl/#pro...itale-televisie-module-ci
Ik kan je zelfs zeggen dat ik een Ziggo gecertificeerde televisie heb en ik Sony zelf mocht bellen toen ik in Juli 2012 de CI+ module niet aan de gang kreeg. Ziggo bleeft voet bij stuk houden dat ik Sony daarvoor moest bellen !

Na een belletje met Sony werd mijn vermoeden van een defecte CI+ module bevestigd waarna ik wederom terug belde naar Ziggo. De betreffende medewerker wilde mij wederom terugsturen maar op aandringen heb ik bij Ziggo afgedwongen mij een nieuwe module toe te sturen en guess what ? Probleem was opgelost.

Een certificering is (zoals Ziggo mij zelf al aangegeven had) niets meer of minder dan wat tests die compatibiliteit zouden moeten garanderen. Qua support ben je in de meeste gevallen nog gewoon gewezen op de fabrikant van je toestel. Zo legt Ziggo (maar ook UPC) je echt niet even aan de telefoon uit welke stappen je moet doorlopen om frequentie, netwerk ID etc. in te stellen - tenminste, als men dit doet kijkt men gewoon op de website en leest men dit op.
Hmm, dat valt me dan tegen, ik werk zelf bij een kabelaar, en wij leggen echt wel aan de telefoon stap voor stap uit hoe je je decoder/tv moet instellen (mits een ondersteund toestel), en lopen we wat basis tests door om proberen uit te sluiten of het module/kaart is.

Of op zijn minst een advies om de module te laten testen bij een dealer (wij leveren zelf geen smartcards/modules, die worden door de tv-speciaalzaken geleverd).

Als een toestel gecert is en bekabeling/module zijn uitgesloten (waar we bij zullen helpen), dan gaat er een monteur op pad ...
Snap sowieso niet dat het toegestaan is dat Nederland 1/2/3 gecodeerd verzonden word. Je betaalt er immers al voor en het zou ten alle tijden bekeken moeten kunnen worden.
Ned 1, 2 en 3 worden ongecodeeerd verzonden en zijn free-to-air te bekijken als ik me niet vergis.
We hebben het hier over de kabel. Dus inderdaad heeft BrutalDave gelijk en via de kabel zouden ook 1,2 en 3 ongecodeerd moeten zijn.

Bij Ziggo is alleen 1 ongecodeerd, en als de ci-module weer eens kuren heeft zie je dus geen 2+3 maar een foutmelding.
Nederland 1 2 en 3 doen het ook als je een losse Digitenne antenne op de tv aansluit zonder decoder. Dus het hangt idd gewoon nog in de lucht, ook digitaal.
Nog makkelijker, trek de coaxkabel uit de muur en leg 'm bij het raam neer en je krijgt de publieke zenders gratis en voor niks. Heb je geen antenne voor nodig. Heb dat met het WK gedaan voor beter beeld. Als student heb je in een studentenhuis geen keuze om digitaal te gaan. Ben nu erg blij dat UPC ongecodeerd gaat doorgeven, heb ik die DVB-C toentertijd niet voor niets gekozen.
"Daardoor hoeft een abonnee van de provider geen insteekmodule meer te gebruiken om digitale tv te kunnen kijken, mits zijn tv over een dvb-c-module beschikt."

Corrigeer me als ik het verkeerd heb, maar zo'n dvb-c module is toch een insteekmodule?

http://linuxtv.org/vdrwiki/index.php/Common_interface#DVB_cards_with_Common_Interface_connectionshttp://nl.wikipedia.org/wiki/Common_Interface
Nee, de DVB-C tuner zit meestal al in je tv. De module is een CI+ kaart die het signaal unencrypt.
Neen, de module is geen CI+ kaart.

De module is een module waarin je de smartcard steekt.
Je hebt het over een PC insteekkaart. TV's hebben het ingebouwd.
Nee, het CI-gedeelte is insteek. De DVB-C-tuner zelf zit meestal gewoon ingebouwd. Zelfde geldt voor DVB-T. Ik kan bijvoorbeeld op mijn TV digitenne kijken (NL1,2,3 en TVOost) ZONDER een insteekmodule. Alleen maar een antenne aan de ouderwetse ingang van de TV hangen.
Spraakverwarring.
Je heb altijd een DVB-C tuner in de TV.
DIe CI(+) module is een additionele device dat decryptie mogelijk maakt van de gecodeerde kanalen.
Precies, ik heb deze zin ook al een paar keer gelezen en ik snap dat principe ook niet helemaal.

Maar volgens mij gaat het niet om de module insteek kaart zelf maar of er een dvb-c tuner in zit ( dus geen insteek kaarten met upc card )
Wat een raar nieuwsbericht...

Er staat dit:

Daarnaast gaat UPC de digitale tv vanaf 3 april ongecodeerd aanbieden. Daardoor hoeft een abonnee van de provider geen insteekmodule meer te gebruiken om digitale tv te kunnen kijken, mits zijn tv over een dvb-c-module beschikt. Er blijven echter wel beperkingen: alleen de 29 populairste zenders, 12 regionale zenders en de plaatselijke kunnen zonder insteekmodule in sd-kwaliteit worden bekeken. Daarnaast worden Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit geleverd. Wie meer zenders wil bekijken, meer zenders in hd-kwaliteit wil of betaalzenders wil kijken, blijft een ci+-insteekmodule nodig hebben.

Vreemd dat niet gewoon de juiste benamingen worden gebruikt. Dit levert enkel verwarring op.

Er is sprake van een CI-+-CAM, waarin je een smartcard stopt. Zoals het er nu staat, betekent het dus dat ik op mijn TV, ZONDER de insteekmodule (CAM), de 29 populaire, 12 regionale en plaatselijke zenders kan bekijken in SD-kwaliteit. Niets nieuws dus, dat is nu ook al het geval voor die € 17,80 € 18,20 inmiddels alweer, die ik per maand betaal.

Het enige voordeel is nu dus dat ik naast Nederland 1 in HD, die ik al had, ongecodeerd, ook 2 en 3 in HD-kwaliteit geleverd krijg voor die € 17,80 € 18,20 per maand.

Wil ik de rest dus in HD zien, zoals RTL, SBS, en dergelijke, dien ik alsnog een CI-+ CAM te hebben. (Weliswaar zonder smartcard.)

Bovenstaande is wat er eigenlijk in het nieuwsbericht staat. Of lees ik het nou verkeerd? Of heeft de schrijver zich vergist?

[Reactie gewijzigd door ProCal op 22 juli 2024 20:19]

Volgens mij mis je het verschil nog tussen analoge(ongecodeerd) en digitale tv(gecodeerd).
Ondanks dat dit door dezelfde kabel komt verschilt het wel in signaal....
Voorheen kon je dan alleen de digitale zenders met een decoder ontvangen, of dit nu een settopbox is of een cam, werking is hetzelfde. Deze decodeerde het "digitale" signaal.
Dit decoderen is nu gedeeltelijk uitgeschakeld op bovenstaande zenders.
Kwaliteit van standaard digitale tv is volgens mij ook hoger dan analoge tv.
Ik zie het verschil thuis iig wel. En zenders in HD zien er in vergelijking met het zelfde kanaal in alleen digitale uitvoering nog scherper uit.

Typo's aangepast

[Reactie gewijzigd door lakigucci op 22 juli 2024 20:19]

Het verschil tussen analoog en digitaal ken ik wel. Overigens hoeft een digitaal signaal niet gecodeerd te zijn, dat kan prima (over dezelfde coax) (of door de lucht (DVB-S of DVB-T) ongecodeerd verstuurd worden.

Ik snap wel dat de digitale zenders "vroeger" alleen met een STB (en later CI+-CAM) te bekijken waren... Ontvangen overigens, ging sowieso. Ook zonder kastje of kaart.

Kwaliteit is (vanzelfsprekend) ook hoger natuurlijk. Het ging mij om het nieuwsbericht. Het wordt gebracht alsof er iets fantastisch staat te gebeuren maar eigenlijk worden we blijgemaakt met een dooie mus.

Nogmaals: Bij alleen een analoog abonnement van UPC, kon je sowieso Nederland 1 in HD ontvangen. Nu krijg je Nederland 2 en 3 in HD erbij. Wil je meer, dan moet je alsnog de CI-+-CAM in je TV douwen. (Zonder smartcard). Want dát is wat er staat in het nieuwsbericht.

/edit: Oke, ik snap wat je bedoelt. (En wat de schrijver van het bericht bedoelt).

Je krijgt de zenders in SD maar dan digitaal. Net zoals "vroeger" via de Thomson digitale TV SD-ontvanger.

[Reactie gewijzigd door ProCal op 22 juli 2024 20:19]

Mijn dooie mus komt tot leven, doordat ik door dit nieuwtje voor mijn tv op de slaapkamer geen aparte splitter hoef aan te schaffen a €50 om boven ook digitaal tv te kunnen kijken. En de daarbij behorende CAM of STB. Op de slaapkamer heb ik ook geen behoefte aan de "extra" zenders.
De kosten van de splitter en STB/CAM voor op de slaapkamer ga ik nu uit besparen.

[Reactie gewijzigd door lakigucci op 22 juli 2024 20:19]

Ja, ik snap het :) Begrijpend lezen is soms lastig.
Het verschil tussen analoog en digitaal ken ik wel. Overigens hoeft een digitaal signaal niet gecodeerd te zijn, dat kan prima (over dezelfde coax) (of door de lucht (DVB-S of DVB-T) ongecodeerd verstuurd worden.
Het signaal is sowieso gecodeerd. Jij bedoelt dat 't signaal, in broadcasttermen, scrambled is of niet.
Kwaliteit is (vanzelfsprekend) ook hoger natuurlijk. Het ging mij om het nieuwsbericht. Het wordt gebracht alsof er iets fantastisch staat te gebeuren maar eigenlijk worden we blijgemaakt met een dooie mus.
Dat valt wel mee. We krijgen nu volledig gratis digitale tv waar we eerst alleen analoog hadden voor de abonnementskosten. Met gratis bedoel ik dat we geen extra apparatuur nodig hebben, buiten de tv met een digitale ontvanger ingebouwd natuurlijk. Geen STB, geen CI(+) CAM, geen smartcard.
Nogmaals: Bij alleen een analoog abonnement van UPC, kon je sowieso Nederland 1 in HD ontvangen. Nu krijg je Nederland 2 en 3 in HD erbij. Wil je meer, dan moet je alsnog de CI-+-CAM in je TV douwen. (Zonder smartcard). Want dát is wat er staat in het nieuwsbericht.
Nee, met analoog krijg je alleen SD. Dat abonnement is nu genoeg om ook in SD alle zenders digitaal te krijgen (dat is al een grote verbetering van beeldkwaliteit, zelfs zonder HD) en Nld 1-2-3 krijg je nu ook in HD erbij.

Wil je meer moet je een CI+-CAM nemen mét smartcard, want die andere HD-kanalen zijn scrambled.
Volgens mij is dat nu niet waar: ik betaal nu 5 euro per maand extra voor de CI+ module, om digitale TV in sd-kwaliteit te kunnen kijken. Zonder de CI+ module kan ik alleen analoge zenders zien.

Met deze verandering zou ik dus mijn CI+ kunnen retourneren en 5 euro per maand minder gaan betalen? Maar UPC kennende zullen ze me daar wel niet op gaan attenderen....
Waar ik dus net ook achterkom:

Je kan straks zonder de CI-+-module alle zenders uit het analoge pakket zien (zoals altijd al) én de zenders uit het digitale pakket. Het enige verschil is dat je de SD-kanalen krijgt en niet de HD-variant.
Anoniem: 59483 27 maart 2013 11:22
Ook al zijn UPC en Ziggo geen concurrenten van elkaar, aangezien ze hun diensten niet in hetzelfde gebied aanbieden, lijkt het mij dat Ziggo toch wel snel zal volgen met een soortgelijke dienst.

Ziggo roept namelijk ook al enige tijd dat ze in de toekomst met gemak 400 Mbit moeten kunnen leveren over het bestaande kabelnet, met de huidige EuroDOCSIS 3.0 techniek.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 59483 op 22 juli 2024 20:19]

Verwacht het ook. Ziggo had eerder onofficieel al aangegeven na de zomer op 200Mbit te gaan.


Weet echt niet wat mensen met 200Mbit moeten. Als intensief gebruiker is 120Mbit al veel. Zie zelf liever 70/30 of 100/20 dan 200/10.
Anoniem: 59483 @Lisadr27 maart 2013 11:45
Ik wens gewoon een veel hogere upload te krijgen, maar Ziggo blijft volhouden dat de gemiddelde klant hier geen behoefte aan heeft.

Ik vind dat Ziggo ook eens moet denken aan de kleine groep klanten (misschien hooguit 5%) die wél behoefte heeft aan een hogere upload.

Het lijkt mij dat mensen die thuis werken een hogere upload goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het opslaan van bestanden op een netwerkshare die middels VPN wordt benaderd.
Het probleem voor UPC met een hoge upload, is dat je heel gemakkelijk 100% van de tijd je volledige upload kunt gebruiken, hoe snel je abonnement ook maar is. Bij download ben je min of meer gelimiteerd door wat je doet (HD video streaming ed.) of hoe groot je hardeschijf is.

Als je de maximale upload snelheid van een abonnement te dicht bij de maximale upstream capaciteit van een netwerk segment zet, kunnen een paar fanatieke torrent gebruikers nogal wat problemen veroorzaken. Tegen het maximum van de upstream capaciteit aanlopen is voor docsis veel vervelender (denk aan pings van >100ms) dan bij downstream.

[Reactie gewijzigd door cnieuweboer op 22 juli 2024 20:19]

Eens. 120mbit down is leuk als (ALS) de andere partij dat al zo snel kan leveren (enige die ik zo kan bedenken zijn CDN's/usenet, Steam en Origin), maar ik zou liever een 100/50 verbinding hebben, of 100/20 desnoods. Handig voor thuiswerken en bestanden delen met familie/vrienden.
Ben het met je eens dat er menigéén is die upload een stuk spannender vind dan download. Zou zelf opteren voor mijn 120/10, naar een 100/40

Waarvan akte
Ziggo presteert het anders ook alle bbc hd zenders weg te slopen, terwijl UPC alles netjes in het pakket heeft (tegen extra betaling, maar je hebt tenminste de keuze).

Het wordt tijd dat Ziggo eens wordt wakker geschud.
Ze bieden gratis Film 1 aan, maar daar moeten ze zelf wel voor betalen lijkt mij? Oftewel het zit bij de prijs van het pakket in. Als ze Film 1 weglaten zou het goedkoper kunnen?
Vriendenprijsje, eigenaar van film1 chellomedia is ook van liberty global. Zelfde moederbedrijf als UPC
89,50 een vriendenprijsje? Sorry hoor, maar ik had wel verwacht dat ik met het duurste abonnement nu (120/10) naar de nieuwste hoogste snelheid zou gaan.

Nu is er geen sprake van een upgrade, maar komen er gewoon nieuwe snellere (en weer duurdere) abonnementen bij...
vriendenprijsje van film1 naar UPC, waardoor deze standaard bij het pakket kan worden inbegrepen.
Correct. Maar ja, meer keuze kan soms toch ook prima zijn?
Ik dacht net nog even terug aan de AltaVista tijd, toen Win2000 nog op mijn laptop stond en je 80-100 gulden p/m betaalde voor 1mbit :S
Als je die bang-for-the-buck nu vergelijkt, heeft men niks te klagen natuurlijk- al is het logische vooruitgang dat de infrastructuur evolueert.
Ca. 90 euro voor tripple-play incl. 200/20 lijn, zolang je nooit geknepen zou worden is het best ok toch? Zakelijke abo's halen deze prijs-prestatie (support en redundantie weggedacht) never-nooit-niet.
ik zou liever gratis sport1 krijgen, of eredivisie live. Film1 heb ik eigenlijk niet nodig en is voor mij dus geen verkoopargument.

Maar ik ben blij met het ongecodeerd aanbieden van tv-zenders. Dat werd ook eens tijd, moet ik erbij zeggen. In omliggende gemeentes hebben ze caiway als provider en die biedt deze service al een paar jaar aan.
Ach voor mij is Sport1 of andere voetbalrommel geen verkoopargument. Dat is natuurlijk ook puur persoonlijk.

Liever heb ik dat ze gewoon helemaal niks kado doen, maar de prijzen gewoon realistisch houden ipv 90 euro/maand..
Als het 200/25 was geweest, had ik die 90/maand nog niet zo erg gevonden.

Het is dat het zo te lezen duurder is dan m'n huidge 120/10, anders had ik voor een paar euro minder wel naar 100/10 gegaan.

Ach, voor nieuwe klanten gratis een paar maanden Film1 oid is toch niet verkeerd? Mooie binnen-hengel techniek, ik heb die ook ooit gehad, best leuk voor die paar gratis maanden, kan er niet over klagen.

Vraag me af wat voor Modems ze hierbij gaan leveren, die mogen ook wel een stap sneller worden, over Wireless N (bijna iedereen zit met laptops / tablets tegenwoordig, de gemiddelde tweaker uitgezonderd waarschijnlijk als powerdesktop gebruiker). Leuk 100-150-200mbit, maar als je wireless op de 7~9MB/s blijft hangen schiet het nog niet op natuurlijk.
Zo als je in het artikel kan lezen wordt voor de 100, 150 en 200 pakketten de Horizonbox geleverd bij nieuwe klanten.
Bestaande klanten moeten even wachten tot 3 april. Dan lees je wel wat er kan of niet kan.
Ja, en blijkbaar hebben de horizon boxen nog heel veel problemen met het netwerk (monteur wist mij te vertellen dat mijn horizon waarschijnlijk niet meer zou vastlopen als ik hem van het netwerk af zou halen vanwege dlna gezeur etc.)

Je kan gewoon bij UPC om een los (cisco) modem. Ze leveren dan een horizon en een modem, zonder extra kosten. Tenminste, dat was twee maanden geleden zo
Ach de router van UPC moet je niet gebruiken.. Leuk als DMZ :+

Ik heb bij mijn ouders de UPC modem /wifi aangesloten op een apparte Lynksys routeer. Die de routering overneemt en wifi.. Heb dus 1 publiek IP dat gekoppeld is aan de Router. WIFI staat wel aan maar wachtwoord en ssid is aangepast. En staat buiten het bereik van het lokale netwerk.. Weet iemand er op te komen in de buurt kunnen ze nog niet bij de PC's van mn ouders..

Ik zou niet zo snel een managed modem/router gebruiken van een ISP.. Ik plaats daar wel eigen apparatuur achter. Gewoon ter beveiliging van mijn eigen netwerk, Passen ze iets aan op de modem/router Dan heb ik misschien tijdelijk geen internet. Maar mijn PC's staan dan niet direct op het internet aangesloten.
Wat zijn we weer lekker modder aan het gooien, ga jij toch lekker film kijken terwijl wij socializen, houd die rust O-)

In het beste geval zorgt de doorbraak van de 120mbit kabelkartel-grens voor extra concurrentie.

Los van het feit dat UPC niet leverbaar is in Ziggo gebied en visa versa blijft het fantastisch kemphanen gedrag om te kunnen zeggen dat je het snelste kabel-internet van Nederland levert.

Heb nu een 3 maand 120/10 internet in pakketvorm en betaal nu per saldo minder dan als ik het standaard 25 mbit totaal pakket gehouden had.

Daar ik vrij gebonden ben aan UPC of het gemis van glasvezel zie ik de ontwikkelingen met plezier tegemoet.
Zojuist mijn TV laten scannen naar DVB-C kanalen (zonder CI kaart) en ik krijg de ongecodeerde kanalen al binnen. Werkt prima, heb de frequentie en netwerk id gebruikt van deze pagina: http://www.upc.nl/klantenservice/televisie/ci-plus/philips/

edit:

Correctie: Nederland 1 werkt prima, bij de rest krijg je nog steeds "Scrambled program", blijkbaar is er nu nog een test fase met NED1, en vanaf 3 april de rest ook ongecodeerd?

[Reactie gewijzigd door [ti] op 22 juli 2024 20:19]

Weet niet hoe het bij UPC zit, maar bij Ziggo is Nederland 1 altijd (?) al ongecodeerd te ontvangen.
Dat Nederland 1 ongecodeerd is, is verplicht want het is de "rampenzender".
Yup. Zelfde verhaal bij DVB-T (Digitenne): Ned.1 is Free-to-air, de rest scrambled.
Al een tijdje niet meer, nadat de publieke omroep de analoge verspreiding via de ether staakte zijn Nederland 1 t/m 3 + de regio omroep FTA. De analoge versie was de rampenzender, de digitale versie was FTA om snel telefonisch uit te kunnen sluiten of er bij problemen een issue met de smartcard was of dat het signaal niet in orde was.
Al een tijdje niet meer, nadat de publieke omroep de analoge verspreiding via de ether staakte zijn Nederland 1 t/m 3 + de regio omroep FTA.
Ah excuseer, dat was ik vergeten.
Bij UPC is Nederland 1 ook altijd al ongecodeerd te ontvangen geweest. Jaren geleden toen ze starten met CI+ en ik nog geen kaart en module had ontvangen en alvast ging zoeken kon ik ook al Nederland 1 kijken zonder kaart/module.
Top dat er ongecodeerd kan worden gekeken. Echter, waarom alleen voor een beperkt aanbod HD? Geef dan gewoon alles ongecodeerd door..
Anoniem: 445817 @henkjobse27 maart 2013 14:40
Het risico van dit soort acties is dat mensen mogelijk willen downgraden. Enerzijds wil je wel de onderkant van de markt een stukje upgraden en kennis laten maken met digitale TV, anderzijds wil je niet dat iedereen die een digitaal pakket heeft en daar voor betaald dit opzegt en terug gaat naar het basispakket.

UPC zal bedacht hebben dat het beperkte HD aanbod uiteindelijk meer upgraders dan downgraders tot gevolg zal hebben. De tijd zal het uitwijzen.
Yep, het is een halve maatregel nu, tenzij je geen crap om HD geeft.
De Nederlandse commerciële HD zenders hadden hier gewoon ook onder moeten vallen.
Yep, het is een halve maatregel nu, tenzij je geen crap om HD geeft.
De Nederlandse commerciële HD zenders hadden hier gewoon ook onder moeten vallen.
Het aantal programma's in HD is toch nog te weinig. Je kan wel RTL4 HD aan zetten, maar het meeste daarvan is gewoon opgeschaald vanaf SD of 720p.
HD is ondertussen echt wel de moeite waard hoor bij de commerciëlen. Vrijwel alle buitenlandse productie's zijn HD en SBS produceert ook steeds meer Nederlands HD spul. Ik schat in dat meer dan de helft van de dagelijkse tv kost al HD is op de commerciële zenders.
Tsja, er moet nog wel -een- reden blijven om duurdere pakketten/boxen af te gaan nemen.

Hiermee ligt UPC prima op lijn met de meeste concurrentie.

Op glasvezel (iig de aanbieders die ook kabeltv signaal mee leveren van Glashart Media) is ook het basispakket onversleuteld met Ned. 1, 2 en 3 in HD. Ook daar moet je voor het verkrijgen van de 10 belangrijkste zenders in HD een abonnement met settopbox nemen en voor zaken als Discovery HD nog een HD-pakket.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.