UPC komt in juli met nieuwe remote en update voor Horizon TV

UPC voorziet zijn Horizon Mediabox in juli van een software-update die onder andere de snelheid en het gebruiksgemak van de interface moet verbeteren. Ook krijgt het apparaat een andere afstandsbediening. Dat heeft UPC in een mail aan klanten laten weten.

"Onderzoek onder onze klanten heeft naar voren gebracht dat een aantal klanten de snelheid van de Horizon Mediabox en het gebruiksgemak van het menu en de afstandsbediening voor verbetering vatbaar vindt", schrijft Hans Blom, directeur Marketing & Service bij UPC in een bericht aan klanten, die een gebruiker aan Tweakers doorstuurde.

Na de introductie van de Horizon-settopboxen kwam er een stroom van klachten op gang van ontevreden klanten. Onder andere vonden gebruikers de interface traag en onoverzichtelijk, werden er compatibiliteitsproblemen gemeld, bleken de kastjes te crashen en zou UPC de Horizon traag uitleveren.

Tegenover de Consumentenbond beloofde UPC beterschap en compensatie. In juli moet een software-update voor Horizon TV een deel van de problemen wegnemen. Volgens UPC wordt de snelheid van het bedieningsmenu aangepakt en wordt de menustructuur zo verbeterd, dat gebruikers minder hoeven te klikken om te vinden wat ze zoeken.

Ook zal het menu na de automatische update uitgebreidere informatie tonen over programma's, tijdens het zappen. Ten slotte belooft UPC een nieuwe afstandsbediening te gaan leveren, die directe toegang tot veelgebruikte functies als de tv-gids en 'on demand' biedt. "Alle bestaande klanten met een Horizon-settopbox krijgen de nieuwe remote in juli gratis per post toegestuurd en ook aan nieuwe klanten verstrekken we de afstandsbediening vanaf die maand", zegt UPC-woordvoerster Maaike Scholten tegen Tweakers.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-04-2013 • 15:16

97 Linkedin

Submitter: bluevizion

Reacties (97)

97
93
54
2
0
21
Wijzig sortering
Is deze Update ook voor de HDCP errors?
HDMI handshake bedoel je ?
dat heet HDCP ( High-bandwidth Digital Content Protection),
je kan het ook HDMI handshake noemen, maar dat is niet de officiele naam.
Samsung: 400 miljoen telefoons verkocht, maar we weten nog steeds niet hoe je een klok moet programmeren.
Oplossing: we zetten de klok _uit_ als je Horizonbox in standby is!
Samsung produceert alleen de hardware van de horizon box. Er zit een Intel processor Atom CE processor in maar het moederbord is zelf gemaakt. De software wordt echter door een Nederlands bedrijf gemaakt, daar heeft Samsung niets mee te maken. Samsung heeft alleen een productielijn opengesteld voor het maken van de hardware.

Het concept van de Horizon decoder is erg goed, het is alleen geplaagd met een (groot aantal) kinderziektes. Als deze zijn opgelost dan kan de decoder nog uit worden gebreid met hele leuke functies!
Niet helemaal juist...

Het basis gedeelte van de software (de onderste laag) praat met de hardware en die is van Samsung (drivers en zo).
Dan krijg je de middleware. Die is van NDS
En uiteindelijk ligt daarboven op een applicatie laag van UPC zelf.

Eind mei, begin Juni verwacht men een nieuwere middleware uit te rollen, waardoor de box zuiniger, sneller reageert en ook de menu structuur beter is georganiseerd.
Dat is een kwestie van je energie instellingen aanpassen ;)
Nou nee, je kan hem als zuinig instellen maar dan.... je raadt het nooit.......
Dan heb je geen internet en geen telefoon.
Je weet dat internet en telefoon niet via je Horizon box gaat he? Dat gaat via je modem.
Tenzij het via je Horizon box gaat |:(
Inderdaad. Dat is een energie instelling. Als je wilt dat de klok in standby te zien is zul je die op minder zuinig moeten zetten.
Waarom duurt dat allemaal toch zo lang? Als ze het nou helemaal doortesten, zodat er geen fouten in zitten, kan ik het best begrijpen. Maar vaak worden de gebruikers gewoon gebruikt om de laatste fouten er uit te halen.
Doortesten ja.. Dat hadden ze zeker moeten doen.. Maar helemaal geen fouten is onmogelijk. Vaak kom je pas bij bepaalde problemen als iets al in productie is en gebruikers ermee werken..

Veel problemen hadden al lang opgelost kunnen zijn.. Zoals StandBy stand en geen WIFI als je energie instellingen naar zeer zuinig zet.. Dat is best wel een fail
Doortesten.. Sorry hoor maar men neme de Horizon box; een van de eerste opties die je voorgeschoteld krijgt is het instellen van je huidige WiFi wachtwoord.
Dit doe je vervolgens door lettertje voor lettertje op 1 rij, van links naar rechts, het gehele alfabet, in kleine en hoofdletters, cijfers en speciale tekens te scrollen op een systeem wat niet vooruit te branden is, lagged en daarbij het aantal toestsaanslagen onthoud na de lag zodat je er voorbij vliegt... aaarggh en dan heb je zoals ik en vele hier een aardig pittig wachtwoord, nou ik wens je succes, ben er 10 minuten mee bezig geweest.

Dat heeft niks met doortesten te maken, zoiets stuur je direct terug naar de tekentafel als je iets van gebruiksvriendelijkheid snapt.

Jaja, ik heb het volle vertrouwen in deze update ;)
Het wifi wachtwoord invoeren is een van de meest onvriendelijke gebruikersinterfaces die ik ooit heb aangetroffen. Je vergeet nog dat elke overgang geanimeerd wordt en dat de letters op een gegeven moment van het beeld lopen en je de ingetypte tekst niet meer kan zien. Tel daarbij op de mijn box het thuisnetwerk regelmatig 'vergat' en dan opnieuw het alles ingesteld moest worden..

Nog zo'n fraai voorbeeld van het gebrek aan enige kennis van interfaces zijn de vooruitspoel/vertraag opties. Sowieso kun je geen grotere stappen maken, zoals 5 minuten vooruit gaan, maar je kunt ook nog eens de helft van het beeld niet zien omdat er zwarte balken voor zitten. Daar gaat de herhaling :s
Software ontwikkelen is duur en Nederland is een klein land. Men moet dus die ontwikkelingen doorberekenen op een kleine groep mensen. Dus er is druk op snelle/korte ontwikkeling.

En pas zodra je het uitrolt krijg je eventueel extra inkomsten via de extra diensten. Dus er is druk om het snel uit te rollen.

Een kabelboer als Comcast in de VS kan bijvoorbeeld een update moeiteloos uitrollen op 10 miljoen klanten en dan hebben ze enkel nog een deelregio van hun klantenbestand genomen.
Die kunnen dus de tijd nemen om lang en goed te ontwikkelen, or gewoon meer ontwikkelaars erop te zetten. UPC kan die uitrol hoogstens naar een paar honderd duizend doen en dan later wellicht naar hun hele bestand van een paar miljoen, terwijl de ontwikkelkosten nauwelijks lager zijn dan die van Comcast.
Laat ze eens opschieten met de android app :O
Dat vind ik ook!!! Over het algemeen zeer tevreden over horizon maar dat er nog geen Android app is vind ik ongelooflijk en belachelijk.
Eens, maar verwacht er niet te veel van, de iOS app is verre van perfect;
Programma's die niet opstarten, programma's die continu haperen en vervolgens niet meer opstarten, opnemen op afstand wat niet altijd werkt tot je verbazing als je thuis komt, categorien die bij elke keer openen anders zijn. Logge, haperende en onoverzichtelijke interface, Horizon in het klein zeg maar |:(
Nee, ik ben al lang alweer gestopt met die app, het is te beroerd voor woorden wat ze bij UPC aan software ontwikkelen.
Voor iOS zijn er leuk apps (wie ook nog wel verbeterd kunnen worden) een app die een afstands heeft via wifi is erg handig, of opnames kan instellen.
Zou ook erg fijn zijn als de decoder Anynet gaat ondersteunen zodat de tv afstands bediening gebruikt kan worden.
"Onderzoek onder onze klanten heeft naar voren gebracht dat een aantal klanten de snelheid van de Horizon Mediabox en het gebruiksgemak van het menu en de afstandsbediening voor verbetering vatbaar vindt"

Dat is denk ik het understatement van de dag! :P

Wij hebben vanaf december tot en met half maart Horizon gehad. Horizon had nooit in de markt gezet mogen worden. Iedereen die nu nog zo'n box heeft is feitelijk betatester. En het is maar de vraag of de juli update die beloofde verbetering gaat brengen. Ik heb er zelf persoonlijk een hard hoofd in.

We zijn nu thuis terug naar Tele2 alles in 1. Het internet mag dan wel een stuk trager zijn en de beeldkwaliteit minder dan die van UPC. Het gebruikersgemak en de stabiliteit zijn vele malen beter dan de Horizonbox.

Ik heb gelukkig het jaarcontract kunnen ontbinden bij UPC vanwege wanprestatie. Na 4 monteurs en 2 monteurs die niet zijn komen opdagen waren onze problemen nog steeds niet opgelost.

[Reactie gewijzigd door mkleinman op 10 april 2013 15:36]

Je kon van UPC ook gewoon Alles-in-1 Standaard nemen ipv weer terug naar Tele2. ;)

Dan had je toch snel internet en goede beeld kwaliteit gehad. :-)

[Reactie gewijzigd door DeEindbaas op 10 april 2013 16:04]

Maar niet als je wil opnemen, de 'oude' DVR wordt niet meer geleverd. Wil je opnemen, dan moet je aan de Horizon, maar juist het opnemen gaat vaak niet goed. Ik hoop dat dit ook onderdeel van deze update is (ik vermoed van niet omdat dit anders ook wel genoemd zou zijn, maar je weet het niet..)

[Reactie gewijzigd door coazter op 10 april 2013 16:26]

Mijn vriendin heeft Tele2 en haar decoder slaat vaker af dan de mediabox van UPC die ik heb. Dat oude kleine zwarte kastje doet het prima. Ik heb bewust ook geen Horizon genomen. HTPC + kastje doen het samen prima :)
Anoniem: 80466
10 april 2013 15:19
Ook zal het menu na de automatische update uitgebreidere informatie tonen over programma's, tijdens het zappen.
ik heb liever dat je settop box zo snel zapt dat je geen tijd heb om uitgebreidere info te lezen
Inderdaad, laat UPC de box eerst maar snel maken voor er de functionaliteit weer wordt uitgebreid.
Hopelijk word hij dan een stuk sneller, want ik word nou helemaal gek van dat trage apparaat. Normaal zappen is niet mogelijk met deze box, heb dan ook nog steeds spijt dat ik overgestapt ben naar deze box.
De interface is idd traag. Daardoor is Teletext momenteel bijna onmogelijk. Je krijgt maar heel weinig tijd om een paginanummer in te voeren, maar het invoeren zelf is zo traag dat de invoer bijna altijd mislukt.
Het signaal van Teletext wordt ook niet doorgegeven, dus de decoder van m'n TV staat buitenspel. Dat betekent dat je 't moet doen zonder het paginageheugen terwijl het lettertype ook veel korreliger is dan zoals het bij directe doorgifte het geval zou zijn.
Hoewel er in de e-mail van UPC niets over vermeld werd, zou het Teletekst-gebeuren dus ook wel eens aangepakt mogen worden.

T.o.v. de Thomson media box is de Horizon echter een enorme verbetering. Maar in het afgelopen jaar is het toch een keer gebeurd dat ik een week lang geen digitale TV-ontvangst had.
Het concept is echt goed. Wie wil er nou niet een box waarmee je TV kunt kijken, internetten, streams op je iPad bekijken enz. Ik zat daar echt op te wachten toen bijna 2 jaar geleden geruchten gingen over deze box. Echter toen ie uit kwam bleek dat je alles bij UPC moet hebben om de meeste functies te gebruiken. Daar zit je dan met je super snelle en stabiele glasvezel internet. Bovendien kwamen al snel berichten dat de box erg traag en onstabiel was, dus ik heb de kat uit de boom gekeken. En doe dat nu nog. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb als ik zo de problemen in het GoT topic lees.

Ik hoop nu dat de unencrypted streams een beetje te ontvangen zijn op mijn HTPC en TV met DVB-C ontvanger, dan zeg ik ook de Philips DVR op, dat scheelt een hoop geld. Dan ben ik gelukkig niet meer afhankelijk van de software afdeling van UPC. Ik hoop voor alle Horizon gebruikers dat de update brengt wat ze hopen, maar ik vrees het ergste. UPC heeft niet zo'n beste reputatie op dat gebied zeg maar.
Anoniem: 438805
@zonoskar10 april 2013 18:35
Internet werkte bij mij ook waardeloos op die box. Heb nu weer gewoon een losse router van upc.
Anoniem: 16328
10 april 2013 15:20
Ik snap niet dat een bedrijf zo lang kan aanrommelen met matige hardware en matige software terwijl ze er jarenlang mee bezig zijn geweest voordat het leverbaar werd.
Matige hardware? Hardware is het probleem echt niet hoor, is puur en software, maar iedereen weet dat zodra upc ook maar 1 ding aanraak van firmware dat het altijd meer kapot maakt dan dat het gemaakt word.

Zie problemen nieuwe modems, zie problemen oude mediaboxen enz enz.
Daar heb ik ook last van gehad, we hadden van UPC een netgear WPNv8 (of iets dergelijks).
Daar stond firmware op van UPC, waar de oorspronkelijk firmware niet op te zetten was. Na 2 jaar had netgear 10 nieuwe firmware versies gemaakt en kwam UPC eindelijk met het idee om zelf ook maar een nieuwe firmware uit te brengen. Waarop je gewoon weer jaren kan wachten of ze weer een nieuwe versie uitbrengen.
Tuurlijk wel, het is het geheel wat ik in dit geval bedoel met hardware. het geheel werkt niet, zo zal elke onnozele gebruiker het ook zien.
Dat doet ziggo ook. Die HD ontvanger kan op smart TV's ieder moment stoppen met werken. En hopelijk werkt het daarna weer.

Dat speelt al een langere tijd, (zoek maar op internet op oranje scherm ziggo). Maar daar wordt ook alleen maar met de vinger gewezen door ziggo, van dat hoeven wij niet op te lossen.

En dan staat Cisco toch als een goed merk bekend, maar door hun consumenten troep die ze nu maken gooien ze wel hun eigen ruiten in.
Dat kunnen ze omdat de meeste gebruikers (nog steeds) niet beter weten.
Dat zal eens tijd worden ... Het ging de afgelopen maanden in mijn geval een stuk beter met de horizon box maar sinds de laatste update is het weer 10x niks! Regelmatig vastlopers en tragere menu's

btw dit item was gisteren ook al bekend? zelfs nu.nl is tweakers voor :|
Wat maakt het uit, ik had het nog niet gelezen. Het is geen wedstrijd hoor, op kleine blogs zie ik nieuws vaak nog eerder verschijnen dan op Nu.nl of Tweakers.
Het gebeurt wel vaker dat Nu.nl eerder is dan Tweakers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee