Apple en HTC schikken patentdispuut

Apple en HTC hebben de patentstrijdbijl begraven. Een nieuwe licentie-overeenkomst tussen de twee bedrijven moet een einde maken aan alle lopende rechtszaken rondom vermeende patentschendingen. De schikking heeft een looptijd van tien jaar en geldt wereldwijd.

Het treffen van een schikking tussen Apple en HTC is bekendgemaakt in een persbericht. Daarin is verder te lezen dat de tienjarige licentie-overeenkomst van toepassing is op zowel huidige als toekomstige patenten die de twee bedrijven in handen hebben. De verdere inhoud van de schikking blijft echter geheim.

De ceo's van de twee smartphonefabrikanten stellen in het persbericht dat zij verheugd zijn over het aangaan van de schikking. Ook zouden Apple en HTC zich weer kunnen richten op productinnovatie in plaats van het voeren van onderlinge rechtszaken, zo stellen Apple-ceo Tim Cook en Peter Chou, directeur van HTC.

De schikking komt onverwacht. Apple sleepte HTC in maart 2010 voor de eerste maal voor de rechter omdat het bedrijf twintig patenten zou hebben geschonden, waaronder de de pinch-to-zoom-functie die het had toegepast in zijn Android-smartphones. Het was de eerste grote zaak van Apple tegen een grote smartphone-concurrent die Android op zijn toestellen toepaste. Ook slaagde Apple er in om via de US International Trade Commission een tijdelijk verkoopverbod af te dwingen voor enkele HTC-smartphones.

HTC pareerde door zijn concurrent uit Cupertino aan te klagen wegens het schenden van zijn patenten op het gebied van draadloze technologie. Daarbij kreeg het bedrijf juridische hulp van Google: de zoekgigant en eindverantwoordelijk voor het Android-besturingssysteem droeg negen patenten over aan HTC die het zou kunnen inzetten in zijn strijd tegen Apple.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-11-2012 • 10:39

69 Linkedin

Submitter: synoniem

Lees meer

HTC bestaat vijftien jaar Nieuws van 15 juni 2012
Gerucht: HTC maakt eigen processor Nieuws van 23 april 2012

Reacties (69)

69
64
36
2
0
3
Wijzig sortering
Dit is een logische deal. Dit zie je niet gebeuren bij Apple en Samsung.

Let er op: Apple en HTC hadden niet bepaald een "leverage" over elkaar. Apple had welgeteld één rechtszaak tegen HTC gewonnen en daar heeft HTC een workaround voor gemaakt dus had Apple weer niets.

Tegenovergesteld had HTC ook helemaal niets tegen Apple.
Beide bedrijven waren wel aan het knokken maar het schoot niet op.

Ik denk dat Apple tevens enorm gefrustreerd is geraakt door het feit dat ze niets voor elkaar krijgen bij de ITC op het gebied van de war met HTC. HTC heeft het, op briljante wijze moet ik erbij vermelden, jarenlang de activiteit van elke klacht behandeling bij de ITC in Delaware naar nul weten te reduceren door een "motion to stay" die "granted" werd.
Dat zat Apple natuurlijk totaal niet lekker.

Om nu een einde te maken aan al het gelazer is het voor beide bedrijven zeer gunstig om zo'n overeenkomst te sluiten..

Maar let wel goed op: Dit hoeft niet perse het einde te betekenen van rechtszaken tussen Apple en HTC.
Waarom niet? Lees de verklaring even. Wat heel erg opvalt is dat het woordje "all" of "any" ontbreekt in de zin over dat ze elkaars patenten mogen gebruiken. Dat doet er naar ruiken dat de deal niet van toepassing op de gehele patent portfolio van beide bedrijven.
Mocht dat inderdaad het geval zijn: dan is de huidige deal leuk omdat alle huidige rechtszaken ontbonden zijn, maar wil totaal niets zeggen over mogelijke toekomstige inbreuken van welke kant dan ook.

Wie hier overigens het meeste uithaalt zal voor altijd giswerk blijven gezien de twee een non-disclosure agreement hebben.

Het zal me benieuwen...
Is dit Apple? Lijkt net alsof ze het opgeven. Ze hebben tocht genoeg geld. Wel leuk dat er dan staat dat ze weer innoverend kunnen zijn. Wat doen ze bij de laatste. Groter schermpje en meer is het niet. Kijken wat we van de volgende iPhone kunnen verwachten. HTC vind ik trouwens weer zijn eigen stijl terug krijgen met de 8X en de 8S, die onderscheiden zich wel van de concurrent. Ben echt benieuwd!
Galaxy S3, wat is het verschil met een S2? Groter scherm, misschien?


Grappig dat alleen van Apple verwacht wordt dat ze innovatief zijn en van de andere fabrikanten niets.
Als ze het maar goedkoper namaken, dan is het al goed.
Gratis apps met malware en goedkope materialen,alles namaken en dan lekker goedkoop op de markt zetten. Dat is echt trendsetten en innoveren.

En ze zijn veel braver. Apple is het grote kwaad. Ze willen winst maken op producten! En die anderen denken alleen maar aan de klant. Ze overwegen zelfs onder kostprijs te verkopen, want de klant staat centraal. Oh wat zijn ze toch goed! Wat denken ze aan ons!

Een beetje overdreven. Maar ik denk dat een aantal mensen een iets vertroebeld beeld hebben gekregen.

Zowel Samsung als Apple zijn geen schatjes, denken aan hun eigen winst, etc.
Ook Samsung wordt afgeschilderd als slachtoffer. Oh, dat arme Samsung...

Laat je toch niet inpakken omdat er op bepaalde sites alleen maar patentzaken van Apple worden aangedragen. en in het nieuws komen. De hele sector klaagt elkaar aan op dit moment.
Echt dat iedereen zich hier zo toch zo druk kan maken, mensen kruipen in een slachtofferrol/agressieve rol puur en alleen omdat er iets gebeurd met het bedrijf dat jouw telefoon maakt, serieus?! De enige die bij dit soort discussies de winnaar is die fabrikant; jij zelf niet, totaal niet, jij krijgt er echt geen euro voor terug of een bedankje. Wat is het nut van al die discussies over dat jouw telefoonfabrikant de beste is? Laat het lekker varen, je schiet er 0,0000000 mee op. Waar kan een mens zich druk over maken...

Ontopic: Netjes dat ze schikken, het is mooi om te zien dat patenten gewoon gedeeld gaan worden tussen HTC en Apple, hier is de consument beter mee af! (tenzij je advocaat was ;) ) Hopelijk levert dit mooie nieuwe telefoons op aan beide zijden. Ik hoop dat de andere zaken ook schikken en we over de totale linie betere en mooiere telefoons krijgen.
Ze hebben inderdaad genoeg geld, maar de afgelopen week is het aandeel Apple wel met 20 procent gezakt, ze zullen dus ook wat meer aan de aandeelhouders moeten gaan denken en dit soort rechtzaken zijn vreselijk duur. Apple heeft meerdere van dit soort zaken lopen.
En jij denkt dat ze dit binnen een week besloten hebben omdat hun aandelen wat gezakt zijn???
Aandelen zijn fictief, hun winst is altijd nog ongekend hoog. Ik verzeker je dat deze beslissing echt helemaal niets met aandelen te maken heeft.
En jij denkt dat ze dit binnen een week besloten hebben omdat hun aandelen wat gezakt zijn???
Aandelen zijn fictief, hun winst is altijd nog ongekend hoog. Ik verzeker je dat deze beslissing echt helemaal niets met aandelen te maken heeft.
precies. Dit soort overeenkomsten kosten maanden om elkaar te zetten voor het getekend wordt, een beetje beurswaarde daling heeft daar doorgaans evenveel invloed op als een mug op een 747.
Disclaimer: Ik ben vrij sterk anti-Apple, dus fanboy-beschuldigingen kunnen achterwege blijven.

Apple geeft niet op. HTC geeft op. Als ik het me goed herinner gaat het niet al te best met de business van HTC. Nog jarenlang doorgaan met veel geld in rechtszaken smijten kunnen ze gewoon niet betalen.

Bedenk je wel: "De verdere inhoud van de schikking blijft echter geheim."
Dat betekent dat HTC best genaaid kan zijn in die schikking.
In 99% van de schikkingen worden nooi de details bekend genaakt. Maar hetgeen je wel mag aannemen is dat ze hier allebei beter van worden. Want anders doe je geen schikking.
HTC wordt er beter van.
Ze lijden geen gezichtsverlies. Dat ze daar wellicht slechts peanuts voor terug krijgen is alsnog minder erg dan het alternatief, namelijk oorlog in rechtszalen over de hele wereld tegen een bedrijf met een veel langere financiële adem dan zijzelf hebben.

Ik weet natuurlijk niet of het zo is, maar ik vermoed dat dat de situatie is.
apple wordt er ook beter van,
htc heeft momenteel voor zijn doen veel 4g-patenten in zijn handen,
waar apple goed gebruik van kan maken bij zijn toekomstige toestellen.
Apple is in vrije val, de zeepbel is gebarsten, de mythe is doorprikt. De tijd dat Apple zich onoverwinnelijk waande is voorbij. Het werd tijd. Voetjes op de grond en nieuwe innovatieve dingen brengen, dat moeten ze doen.
Als je het over de aandelenkoers van Apple hebt, dan weet je overduidelijk niet waar je over praat. Een zeepbel is een aandeel wat hoog staat zonder dat daar concrete waarde tegenover staat. En dat is bij Apple bepaald niet het geval. De winstcijfers zijn nog altijd ongekend en dat geldt ook voor de financiele positie. Technische gesproken is het nog steeds een ondergewaardeerd aandeel, zeker vergeleken met andere tech fondsen.
Dat het allemaal iets minder vanzelfsprekend omhoog gaat, is duidelijk. Maar een zeepbel is het zeker niet.
Dat hangt maar net van het business model af. Apple haalt ruimschoots het grootste deel van zijn winst uit 1 artikel, de iPhone. Daar schuilt wel degelijk een risico in, wat zich uit in oa een waardedaling als nou juist dat ene product uit de gratie raakt of bij leveringsproblemen, zoals nu het geval is.
De winstmarge op de iPhone is dermate hoog dat ze het makkelijk voor 200 euro kunnen verkopen en nog winst op kunnen maken.

De concurrenten hebben die luxe niet.

Apple zou zelfs bij tegenvallende verkopen niet zoveel risico lopen omdat ze zelf niks produceren en nauwelijks voorraad hebben.

Dat ze maar 1 product hebben klopt ook niet zoals je weet maar zelfs al zou dat zo zijn is dat maar 1 aspect.

Je kan daartegenover zetten dat Apple nooit op prijs concurreert en dus wanneer ze dat wel zouden doen veel meer kunnen verkopen.
als Google 9 patenten aan HTC heeft gegeven en Apple mag die nu gaan gebruiken hebben ze het slim gedaan.....toch?
Kan best zijn dat Apple ook aardig wat licentiegeld moet betalen nu hoor. De inhoud van de schikking is geheim dus we weten niet echt of ze het slim hebben gedaan.
Een rechter in de VS had al beoordeeld dat die patenten van Google door HTC niet ingezet mochten worden omdat Google op de achtergrond toch controle over die patenten hield.
http://www.fosspatents.co...ovide-clues-to-terms.html
Het is aardig dat die patetndeal in het artikel wordt vermeld maar die deal had al totaal geen invloed meer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 11 november 2012 14:18]

Dus HTC betaalt aan Microsoft, Nokia, Google of Apple afhankelijk van het HTC produkt?

En erg jammer dat de details niet worden vrijgegeven. Patenten om patenten? Apple betaalt een groter deel of HTC betaalt meer?

Of het scenario dat Apple meer betaald en dit bedrag weer direct van HTC door kan naar Microsoft?
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 11 november 2012 12:29]

Htc betaald en de indruk wordt gewekt dat het om een relatief klein bedrag gaat.
Peter chou van htc heeft aangegeven dat het te betalen bedrag geen grote invloed heeft op de cijfers van htc.
Welke patenten het betreft blijft geheim.
Anoniem: 434945
@43847711 november 2012 14:39
Ik denk dat het wel redelijk gelijk zal zijn.. Apple zijn voornaamste probleem ligt bij bedrijven die kopiëren wat de iPhone een iPhone maakt..
Mooi zo, ze kunnen het geld beter aan onderzoekers dan aan advocaten uitgeven. Risico is wel met dit soort grote deals dat nieuwe bedrijven bij gebrek aan patentenportfolio geen schijn van kans krijgen.
Anoniem: 440603
@Milmoor11 november 2012 10:46
Elk resultaat van een onderzoek bekrachtigd Apple met een juridische procedure, de patent aanvraag.

Dus hoe meer onderzoek des te meer juristen Apple nodig zal hebben.
Ik zou een patent aanvraag nou niet meteen een juridische procedure met juristen willen noemen.

Een jurist zou bar weinig van zo'n aanvraag terecht brengen.
Anoniem: 440603
@ReneX11 november 2012 17:49
Daarvoor heb je dan ook speciale "patent juristen" voor.
Apple bekijkt eerst of het patent juridisch haalbaar is.
Anders heeft het geen nut om een aanvraag in te dienen, aangezien je er dan niks aan hebt in de rechtbank.

Een patent aanvraag hoeft namelijk niet een technologische uitvinding te zijn.

Het kan ook een manier zijn om de concurrentie te dwarsbomen
Dat is wel een heel zwartgallige visie. Als de concurrentie dwarsbomen betekent dat de concurrentie gaat innoveren en niet met een regelrechte kopie komt dan heeft het patent zijn doel gediend. Is de concurrentie lui en nemen ze de gok, tja dan kunnen ze brieven van de juridische afdeling verwachten.
Anoniem: 449893
@mashell12 november 2012 08:17
Die beschuldiging van kopie is alleen bewezen in de VS.
De innovatie waar jij het over hebt houd op bij de landgrens.
Mooi dat er nu eindelijk een schikking wordt getroffen. Nu Samsung en Apple nog en dan kunnen deze fabrikanten zich weer focussen waar het echt om gaat: innovatie en (nog) meer smartphones verkopen.
Anoniem: 451726
11 november 2012 11:13
Goede zaak van zowel Apple als HTC. Nu nog Samsung, al zal dat nog lastig worden want dat is toch de dolle hond van de industrie. Zou slim zijn van Samsung om ook te schikken, na het gevoelige verlies in de grote Amerikaanse rechtzaak tegen Apple, in Japan en een dreigend aangekondigd Europees onderzoek naar de wanpraktijken van Samsung in Europa, plus de invallen van de Zuid-Koreaanse overheid op hun hoofdkwartier. En ook voor Apple natuurlijk die niet alles wint zoals in oa. in Nederland en in de UK.

Een frisse wind zal zeer welkom zijn, goed voor de industrie en consument.
Nogal een vrij eentonige manier van denken. Het was juist Apple dat Samsung aanklaagde.

En het verlies van die Amerikaanse rechtszaak, word door vele met argusogen bekeken, vooral aan het tempo dat de jury over zoveel patenten haar oordeel kon geven. Wat tussen haakjes intussen in beroep zit.

Mogelijk ben je vergeten dat in de UK, Apple een advertentie moest plaatsen dat haar producten "concurrent" zijn producten, geen kopie waren. En dat ze het lef hadden, de rechter zijn instructie te negeren, en nog een beetje extra bashing gingen doen in die advertentie. Als we even mogen spreken over arrogantie, dan past dat woord vrij wel bij Apple.

In Nederland had Apple ook een zaak verloren, en in Korea is Apple ook veroordeel tot mega boete.

Zover ik kan zien in de jaren, is het altijd Apple geweest dat als een "dolle hond", zowat ieder bedrijf een rechtszaak zat aan te smeren. Met als gevolg dat ze nu met zowat iedere groot bedrijf in rechtszaak zitten. HTC, Samsung, Motorola, en een ganse hoop andere bedrijven hebben jaren zich mogen amuseren, omdat ze bij Apple hun "producten" wouden beschermen met patenten dat vaak triviaal zijn. En dan stootte ze natuurlijk op de patenten dat die andere bedrijven hadden, en ja... Dan na zoveel jaren, beginnen ze te schikken.

En of dit zo een goede zaak was voor Apple? Samsung was hun grootste leverancier van onderdelen. Tegenwoordig omdat de relatie zo verzuurt is, vind je bijna geen Samsung onderdelen meer in hun producten. Of dit een nadeel is voor Samsung? Gezien de verkoop van hun Tablet / Smartphones, lijkt het voor Samsung toch geen nadelen op te leveren dat ze Apple verliezen.

In praktijk heeft al deze constante rechtszaak gedoe, Apple hun reputatie flink beschadigd, want mensen op sites zoals deze, zijn het dik beu met al die rechtszaken dat Apple tegen jan en alleman heeft. Het zal Apple reputatie geen goed doen, zeker omdat ze er niet in slaagde om te "winnen". Men eindige met schikkingen, een win hier, en verlies daar, enz enz ...

Normaal als je een rechtszaak begint, moet je zeker zijn dat je kan winnen. Anders is het puur tijd verspilling voor iedereen. En vaak wordt het aanzien als intimidatie om concurrenten uit de markt te houden. En mensen houden graag van concurrenten, want dat betekend producten met lagere prijzen, en vaak meer innovatie in de markt.
Over ééntonig gesproken. Je spreekt wel heel erg tegen Apple en neemt alles van Samsung voor lief. Net of de heren bij Samsung zo braaf zijn. Samsung heeft enorm en op een twijfelachtige manier geprofiteerd van Apple. Af en toe is de reactie van Apple overdreven, maar doe nou niet of Samsung zo enorm heilig bedrijf is.
Het huidige patenten systeem vraagt er ook om dat fabrikanten zo reageren, of denk je echt dat Apple zo in zijn eentje begonnen is aan die patenten? Apple was het meest aangeklaagde bedrijf. Ene keer win je de andere keer verlies je, alla.

Je denkt dat Tweakers representatief is voor het beeld wat de wereld van Apple heeft? nou droom maar lekker verder, de meeste gebruikers zal het niet veel kunnen schelen.
En ja sommigen op dit soort sites zullen Apple afkeuren en anderen Samsung. whatever, het grote publiek kijkt er niet eens na.

Concurreren is ook prima mogelijk, alleen als je een device op de markt zet welke iets teveel kenmerken van een ander heeft, dan kan je afvragen of dat gezonde concurrentie is.
Bij een aantal fabrikanten is de creativiteit in het begin ver te zoeken geweest, gelukkig zien we de laatste tijd eindelijk diversiteit.

Apple kan er schijnbaar wel met HTC uitkomen, Samsung en Apple hebben het al tig keer geprobeerd maar helaas lukt het tussen die 2 niet te lukken. Nou licht de relatie met HTC niet zo moeilijk gezien deze vanaf het begin een redelijk eigen gezicht hadden.
Afijn uiteindelijk zullen Samsung en Apple er ook wel een keer uitkomen.
Nu wordt er her en der op tech sites gespeculeerd dat deze overeenkomst er juist komt omdat HTC een belangrijk 4g patent in handen heeft dat Apple toekomstgericht zwaar kan benadelen op de markt indien HTC deze inzet.

Komt er ook nog eens bij dat HTC niet meer de topspeler van Android smartphones is die ze ooit wel waren, nu dat Samsung de troon overgenomen heeft. Het bedrijf doet het economisch gezien niet zo schitterend met zijn laatste Android smartphones, getuige de laatste rapporteringen. Mogelijk dat dit ook bijdraagt tot een algemeen compromis.

Beide partijen hebben hun wapenarsenaal aan patenten eens breed tentoongesteld en nu wordt er tactisch teruggetrokken en rond de tafel gezeten.
Helaas moet er altijd (ook in de echte wereld) steeds eerst een oorlog uitgevochten worden alvorens men rationeel om de tafel gaat zitten. :)
Voor de goede orde, er is nog geen sprake van een definitieve uitspraak of beroep in de genoemde zaak tussen Samsung en Apple.

De jury heeft geoordeeld en de rechter moet dit nog bekrachtigen. Wel is Samsung hard bezig om de het jury oordeel van de tafel te krijgen onder de noemer "Jury Misconduct" aangezien een zeer invloedrijk jurylid e.e.a. heeft verzwegen tijdens de jury selectie.

Ook bij de bepaling van het bedrag dat Samsung aan Apple moest betalen zijn niet alleen rekenfouten maar ook logische fouten gemaakt. Zo moest Samsung een boete betalen aan Apple voor producten (+ onderliggende patenten) waar de jury juist in het voordeel van Samsung oordeelde en hoefde Samsung andersom weer niet te betalen voor producten (+ onderliggende patenten) waar de jury in het nadeel van Samsung oordeelde.

Het probleem voor Samsung is dat "Jury Misconduct" op zich niet vaak leidt tot het verwerpen van een uitspraak.

Er lopen overigens twee rechtszaken tussen Apple en Samsung bij dezelfde rechtbank.

[Reactie gewijzigd door Dedun op 11 november 2012 12:34]

Tsja, het was inderdaad Apple die Samsung aanklaagde en er viel mi ook wel wat voor te zeggen.
Apple had ook kunnen toekijken hoe Samsung zich liet inspireren door de iPhone, zonder actie te ondernemen. Ze kozen er echter voor om wel actie te ondernemen.
Als ze dachten dat ze recht konden halen, dan is een rechtszaak het enige middel gebleken inzake Samsung.
Het is intussen bekend dat Apple voordat deze zaken begonnen meerdere malen contact heeft gehad met Samsung.
Dit mocht allemaal niet baten, want Samsung bleef de ingeslagen weg volgen. Iets wat ze uiteindelijk de dominante marktpositie heeft opgeleverd.
Jij mag een patent triviaal vinden uiteindelijk wordt de waarde van het patent niet bepaalt op basis van wat wij er van vinden.

Wat betreft je opmerking over het verliezen van Apple als afnemer, miljardenorders verliezen levert voor ieder bedrijf nadelen op, ook voor Samsung.
De megaboete in Korea betrof 40 miljoen won, omgerekend misschien iets van 30.000 euro, niet echt mega dus.

Het is een goede zaak dat men eindelijk gaat schikken, al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het voor beide bedrijven een strategische zet is.
Het is dus nog maar afwachten of Apple, Samsung en Motorola/Google ook zo dicht tot elkaar komen dat er een punt wordt bereikt waarop men tot schikken overgaat.
Quote

En of dit zo een goede zaak was voor Apple? Samsung was hun grootste leverancier van onderdelen. Tegenwoordig omdat de relatie zo verzuurt is, vind je bijna geen Samsung onderdelen meer in hun producten. Of dit een nadeel is voor Samsung? Gezien de verkoop van hun Tablet / Smartphones, lijkt het voor Samsung toch geen nadelen op te leveren dat ze Apple verliezen.


Dat is natuurlijk een niet doordachte uitspraak.
Samsung verdient ook behoorlijk aan Apple. Als zij de schermen en de CPU' s , geheugen, etc niet meer maken voor zo een 100 miljoen IOS devices(of meer), laptops, etc per jaar. Dan gaat Samsung dit echt wel voelen hoor. Dat kunnen ze echt niet opvangen door een stijging in het aantal verkochte smartphones en tablets,
Dat is natuurlijk een niet doordachte uitspraak.
Samsung verdient ook behoorlijk aan Apple. Als zij de schermen en de CPU' s , geheugen, etc niet meer maken voor zo een 100 miljoen IOS devices(of meer), laptops, etc per jaar. Dan gaat Samsung dit echt wel voelen hoor. Dat kunnen ze echt niet opvangen door een stijging in het aantal verkochte smartphones en tablets,
Qua omzet is de deal met Apple meer dan welkom, maar Samsung _verdient_ er relatief gezien geen drol aan.
Denk je dat?

Als er 1 fabrikant is die er juist wel aan verdient is het Samsung wel.

Juist omdat Samsung de grootste leverancier is van juist die onderdelen, niemand kan ze op dezelfde schaal produceren en dus ook niet voor de prijs die Samsung ze produceert.

Daarnaast zelfs als Samsung er niks aan zou verdienen of zelfs verlies op zou maken is een dergelijk grote klant meer dan welkom omdat die dan anders naar de concurrentie gaat en Samsung ook minder aan schaalvergroting kan doen.

Als Samsung nog meer kan produceren krijgen ze meer mogelijkheden en meer macht in de industrie, een bedrijf als Samsung is daar echt wel op uit en anders staat de concurrentie wel klaar.
Nu nog Samsung, al zal dat nog lastig worden want dat is toch de dolle hond van de industrie.
Echt neutraal ben je niet h ;)

Maar de kans dat Samsung en Apple nu gaan schikken lijkt me eerder onbestaand. Het beroep kan de uitspraak van die Amerikaanse rechtzaak nog volledig veranderen (bevooroordeelde jury en een ondertussen ongeldig patent) wat hen enkel in een betere positie kan brengen. Heb je trouwens een linkje van die invallen? Voor zover ik weet is er gewoon op basis van een klacht van Apple een onderzoek ingesteld, niet veel spectaculairder dan in andere landen dus.

Die dreiging van een Europees onderzoek is er trouwens ook al zowat een heel jaar (en er zijn ondertussen ook al onderzoeken naar Apple) dus ook niet echt belangrijk genoeg om een schikking te forceren..
Waarom is Samsung de dolle hond? Ben je Apple fan soms?

edit: Wow, iemand vragen of hij Apple fan is mag niet meer blijkbaar...

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 11 november 2012 12:18]

Dit is erg goed nieuws voor HTC, het op dit moment best moeilijk heeft. Het lijkt wel of Apple ze dit gewoon gunt. Aan de andere kant, HTC heeft nooit design-patenten geschonden, zoals Samsung.
Kijk, Samsung, zo kan het ook. Gewoon netjes afspraken met Apple maken. Zo lossen we problemen op.
Dus als Samsung nu snel HTC opkoopt en voortaan alle smartphones onder het merk HTC uitbrengt... :Y)
Als ze dan ook nog de mooie/goede bouw van HTC overnemen ga ik zo'n telefoon overwegen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee