Command & Conquer: Generals 2 wordt gratis speelbaar

EA heeft aangekondigd dat Command & Conquer: Generals 2 gratis speelbaar wordt. In 2013 wordt de pc-versie van dit strategiespel onder de titel 'Command & Conquer' uitgebracht; in een later stadium verschijnen ook Red Alert- en Tiberium-games.

Op de Gamescom-beurs heeft uitgever Electronic Arts een forse koerswijziging aangekondigd voor de Command & Conquer-serie; de gehele franchise wordt free to play. Het nog in ontwikkeling zijnde Command & Conquer: Generals 2 wordt de eerste titel die gratis speelbaar wordt: dit strategiespel wordt ontdaan van zijn subtitel en zal op een nog onbekende datum in 2013 voor de pc verschijnen. Geïnteresseerde gamers kunnen zich nu al inschrijven voor een bètatest.

Het spel dat oorspronkelijk 'Generals 2' zou heten, zal ook als basis voor andere spellen dienen. Jon van Caneghem, die als vice-president van EA voor de spelserie verantwoordelijk is, zegt dat na Generals ook van de Red Alert- en Tiberium-games free-to-playversies zullen verschijnen. Alle nieuwe games zullen op de Frostbite 2-engine worden gebaseerd.

Al in februari 2011 hintte Van Caneghem naar de strategiewijziging voor de fameuze spellenserie. De C&C-games trokken vermoedelijk niet genoeg nieuwe spelers aan: het in 2010 verschenen Command & Conquer 4: Tiberium Twilight werd bijvoorbeeld maar lauw ontvangen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

15-08-2012 • 16:01

181 Linkedin

Reacties (181)

181
162
85
5
1
2
Wijzig sortering
Maar voor de mensen die al een Pre-order op Origin hadden gekocht?
Krijgen die dan ook hun geld terug? Deze pagina is ook niet meer beschikbaar.
(zie Edit 3)
En de vraag is ook: blijft het oorspronkelijke verhaal in de game behouden?

En trouwens, het kan best zo zijn dat er een hoop advertenties komen in de game om hiermee geld te verdienen? Het kan dus goed dat het niet een pay to win game wordt.

Edit:

Ja: Het wordt waarschijnlijk een game waarvoor je betaald om een andere look te krijgen.(bron):

''You don’t have to pay 60 dollars upfront for a game that you haven’t played before. You can start for free and play for free. Everything is packed into the Frostbite 2 engine, which delivers a never before seen level of visual awesomeness for the C&C franchise. If you like the game, there will be possibilities to support its development with cool customization options that will give you the power to differentiate your army from everybody else on the battlefield.''

Edit: 2:

Het zal niet een Pay to Win game worden! (bron):

''No. It will not be Pay to Win.
Pay to Win works in MMOs. This isn't MMO. ''

Edit 3:

Op de FAQ-pagina (te vinden rechtsboven in het scherm bij de registratie voor de beta) staat o.a. dat er bij de lancering geen single-player modus aanwezig zal zijn, maar deze er nog wel later kan komen. Verder wordt het geen browsergame.

De mensen die al de Pre-order hadden gekocht, en nog niet gecontacteerd zijn door de ''retailer,'' moeten hun contacteren om je geld terug te krijgen.

[Reactie gewijzigd door mrtnptrs op 15 augustus 2012 18:05]

Dikke fail voor mij. Geen singleplayer modus? Waarom moet iedere game multiplayer worden tegenwoordig ... C&C is een singleplayer game, wat zij ervan willen maken is dus geen C&C game. Daarnaast is ook "Pay to Win works in MMOs. This isn't MMO. '' toch te debiel voor woorden. Pay to Win zou niet eens mogen bestaan. Niet in MMO's, niet in andere games, nergens, in geen enkele game! Dat ze zoiets zeggen getuigt enkel van hun volledig foute ingesteldheid en zorgt ervoor dat mijn enthousiasme voor de game plotsklaps gedecimeerd is.
Ook "Gratis" is https://alliances.commandandconquer.com/ command and conquer alliances dit tussen haakjes omdat voor extra opties wel degelijk betaald moet worden.
Het is wel te spelen zonder te betalen maar dan is het minder leuk.
Ik zie al gelijk dat er veel mensen klagen dat het een pay-to-win spel gaat worden, terwijl EA hier nog niks over vermeld heeft. Ik kijk het liever even aan, Generals was toch 1 van de betere uit de C&C serie. En ik heb over Generals 2 (nog) geen slecht gevoel.
Het ziet er netjes uit, en hoop dat ze het voorbeeld nemen aan Team Fortress 2 systeem.
Betalen om het naar eigen smaak aan te kunnen passen, en niet zodat je beter bent dan de mensen die echt gratis spelen.

*Het TF2 gebeuren heb ik zelf geen ervaring mee, maar ik hoor er positieve dingen over.
dus flambeer me niet als ik het fout heb. :D
Jij hebt duidelijk weinig ervaring met EA's free to play games.

Hier even een voorbeeld van EAs denkwijze over F2P:
http://www.youtube.com/watch?v=ZR6-u8OIJTE

Nog altijd zo optimistisch? Mijn verwachting voor Generals 2 zijn iig tot een dieptepunt gezonken nu. EA kennende word dit pay2win, mark my words.
En wat is hier het addertje onder het gras? Dat je tanks moet kopen ofzo?
Ik denk dat in-app purchases vooral worden verkocht in het multiplayer onderdeel, denk bijvoorbeeld aan XP-boosts, units, maps. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Electronic Arts een F2P spel uitbrengt zonder enige inkomst bronnen. Misschien moet er voor een Russische/Chinese single-player campaign ook worden betaald, wie weet.
Ik denk inderdaad een soort van XP model met boosters, een rental/buy systeem voor units/tanks en het aanschaffen van extra campaign factions.

Opzich heb ik er niet direct een probleem mee, maar zoals met alle F2P games, wil je alle content die je normaal voor 50 euro kreeg betaal je mistens 80/90/100 euro.

Ik wacht nog altijd op een "buy game for retail price" optie. ik wil best betalen maar niet absurde bedragen.
er zal vast een optie komen om alle betaalcontent te kopen in 1 paket
extra tanks = 10 euro
extra infantrie = 10 euro
extra maps = 10 euro
singleplayer campaign = 20 euro
extra generaal = 10 euro per general

stel dat er 2 extra generals zijn om te kopen, dan kost het volledige paket dus al 70 euro(en dan mag je blij zijn als ze korting geven waardoor het misschien 65 zal worden).
En dan zul je volgens mij dit paket jaarlijks opnieuw moeten aanschaffen, want met de meeste pay to win games moet je content per maand of per jaar betalen.
In het multiplayer onderdeel? Ik denk dat dat het hele spel zou zijn... Ik zie in ieder geval geen free to play singleplayer games uitkomen, tenzij je de singleplayer inderdaad kunt kopen en dan is het dus geen free to play.
Wat betreft dat de verkopen van C&C4 tegenvielen, misschien kwam dat omdat EA de complete opzet van het spel op zijn kop gezet had en veranderd had in iets dat alles behalve leuk was om te spelen? Wat een enorme stinkende hoop stront was die game... Heb geprobeerd om er op easy doorheen te komen om het verhaal nog mee te krijgen maar dat is me zelfs niet gelukt.
Als het F2Play is moet er ergens anders de inkomsten van binnen komen. Heeft volgens mij de volgende mogelijke consequenties:
- alleen maar multiplayer
- betalen voor campaign
- betalen voor skirmish
- alleen 1 ras beschikbaar, betalen voor de andere rassen
- Denk niet dat je units bij hoeft te kopen, i.v.m. balans breuk. De powers daarentegen ( zoals radar scan e.d.) kan ik me wel voorstellen dat je die eerst moet kopen.
- Items die je kan kopen voor je general? Om een boost te geven in iets?

Jammer genoeg vind ik dit geen vooruitgang. Generals 2 zag ik echt naar uit, generals: zh veel gespeeld en erg vermaakt altijd. Enige rts eigenlijk die mij kan/blijft boeien. Ik ben meer van de koop liever in 1x, dan weet ik dat ik alles heb en welk bedrag daar aan hangt en iederen heeft hetzelfde. Nu zul je gaandeweg merken dat je behoefte hebt aan een bepaalde item o.i.d. om mee te kunnen spelen. Erg jammer dit.
Ik zou zeggen probeer pricewatch: R.U.S.E., PC eens.

Er zijn veel overeenkomsten; geld via depots, diverse productie gebouwen, schiettorens, airfields, enz. Daarnaast voegt ruse beter overzicht toe (mega uitzoomen) en het ruse kaarten systeem (units snellerlaten lopen in een sector, gebouwen camoufleren, enz).

random gameplay video: http://www.youtube.com/watch?v=vS6k20akz4A

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 15 augustus 2012 17:03]

Ik zie zo snel ook het winstmodel van dit spel niet in. Het lijkt me niet dat je units wel / niet kan aanschaffen, want dat verstoord de balans in pvp matches.

Wellicht komen er uitbreidingen uit waar je voor mag betalen, of misschien wel hele nieuwe spellen gebaseerd op dit spel, en is dit een lekkermakertje voor die spellen.
Ik zie zo snel ook het winstmodel van dit spel niet in. Het lijkt me niet dat je units wel / niet kan aanschaffen, want dat verstoord de balans in pvp matches.
:D Wat schattig, zo naïef. Kijk eens naar Tiberium Alliances...
bij Tiberium Alliances is het eignelijk nog een stuk erger, daar is de balans niet een beetje verstoord, maar verschrikkelijk verstoord.

er zit een model in dat je per uur 10 CP (command points) krijgt.
een aanval kost altijd 10 CP + 1 voor elke afstand tot de andere player
dus val je iemand aan die 5 velden naast je zit, dan kost dat 15 CP (1.5 uur wachten tot volgende aanval)

maar CP kan je kopen, dus zijn er players die gratis spelen, dan kan het wel een dag kosten voordat je genoeg CP hebt om een redelijke basis te verslaan.
en aangezien de meeste mensen 5-10 bases hebben kost het de mensen die gratis spelen soms wel een week om iemand te verslaan.
mensen die CP kopen kunnen gewoon een complete player afmaken in 5 minuten.

ook is het zo dat je leger ongeveer 5-6 uur moet herstellen voordat je met datzelfde leger weer kan aanvallen. maar die hersteltijd kan je ook kopen waardoor de spelers die betalen gewoon 1 leger hoeven te maken en niet het leger hoeven te spreiden over meerdere bases, dus ze kunnen vaker aanvallen. en aangezien ze eigenlijk geen hersteltijd hebben kunnen ze alle resources in 1 leger gooien waardoor die aanval ook nog sterker is dan die jij zou kunnen maken(vanwege spreiding van leger over meerdere bases om hersteltijd te verminderen).

dat is gewoon een gigantisch verschil.

en dan zit er in de server waar ik speel ook nog eens een stel russen die gewoon 500 euro per week uitgeven aan dat spel, dat win je dan gewoon niet.
zij kunnen gewoon onbeperkt iedereen aanvallen, dit heeft in de server waarin ik speel de boel behoorlijk verziekt.
Dat was ook het eerste waar ik aan dacht.

Er zal wel een pay 2 win systeem achter zitten :/
Of dat je maar met één factie kan spelen ofzo. Ik hou ook mijn hart vast voor de uitwerking van de microtransacties die er ongetwijfeld in zitten. Prima om voor extra MP mappen te betalen, maar voor upgrades aan je arsenaal zou het een stuk vervelender zijn (ra-ra, wat zou het meest winstgevend zijn voor EA..)
zolang dit niet nijgt naar een pay to win iets vind ik het best, maar ik vrees dat we een mooie reeks kunnen gaan begraven :(
Een hint: EA.

Neme Battlefield: Heroes, neme Need for Speed World, neme C&C Tiberium Alliances. Stuk voor stuk games die als Free to Play worden aangeboden, maar zodra je enige kans wil maken op succes tegenover andere spelers moet je toch echt gaan betalen.

Nee, dit is absoluut geen goed nieuws voor fans van de serie.
mijn punt exact, ik heb genoten van generals: ZH en speel nog geregeld n potje weg. Dan kun je strategisch nog zo goed zijn maar als je n technical gratis hebt, en moet betalen voor n maurader tank ( ala, fiets tegen vrachtwagen ) dan ga je het afleggen.

DUS EA !
laat net als valve met TF2 zien dat het ook nog iets zinnings kan worden !
noem s naast TF2 andere free 2 play spellen die geen pay2win model handhaven? we willen als gamers alles gratis want anders downloaden we het maar als er dan een vorm van pay2win aan zit zodat uitgevers er toch ook nog een cent aan over houden gaan we ook met zn allen als kleine kinderen janken. wat zijn we toch heldhaftig als gamers.
HON, F2P en geen pay2win model
BLC, F2P en geen pay2win model
LOL, F2P en geen pay2win model
Praat voor jezelf?

Heb alle Command and Conquer games in mijn bezit, van de allereerste tot de allerlaatste. Gewoon netjes in de winkel gekocht.
Ik heb liever dat ze voor het spel geld vragen en dat iedereen een gelijke kans maakt dan dat ze het f2p maken met de kans op pay 2 win praktijken.

Verder hoop ik echt dat ze het spel een fatsoenlijke singleplayer mee geven. Tegenwoordig is veel gericht op multiplayer, maar heb me met al die c&c games vele uren, dagen, weken, maanden vermaakt met de singleplayer.

[Reactie gewijzigd door Franko P. op 15 augustus 2012 22:14]

scheelt, de CnC serie hebben ze compleet afgemaakt al. Is niets meer van over. Ben bang dat er van de nieuwe Generals nu al niets meer over is.

Let wel dat de Westwood gasten toendertijd toen EA Westwood overkocht, per direct hun ontslag hebben ingedient. De overname konden ze toen niets meer tegen doen, maar van de 25 mensen die er werkte, zijn er 23 weggelopen. de 2 die bleven deden alleen het grafische werk (let wel, cijfers kan ik er 1 of 2 mee naast zitten, het is ook alweer 10 jaar geleden :P) Het Westwood team was een klein team, met een kantoor van 40m2 ofzoiets. Hechte groep en geniale mensen die van de eerste Command & Conquer, langs Dune, via Tiberian Sun en Red Alert toch enorm vette games hebben gemaakt. Denk alleen maar hoe Renegade is geworden, en hoe Westwood dit spel wou maken (ze waren nog niet eens halverwege toen EA besloot dat ze het spel voor het einde van het jaar maar ineens af moesten hebben, het spel zou worden zoals Tiberian Sun, maar met de toegevoegde mogelijkheid dat je controle kon nemen over je leger en dit in 3d kon vechten, het zou niet zo'n lame 3rd person shooter worden die het uiteindelijk is geworden, MP was alsnog leuk, maar niet zo tof als dat het zou worden volgens Westwood)

Degene die vinden dat RA3, CNC3, Tiberian Wars, CnC4 etc de naam Command & Conquer waardig zijn, sporen hem niet.
De Command & Conquer reeks is nu niet meer dan Command & Kanker.

De muisknoppen omdraaien alleen al, hoe halen ze het in hun hoofd :) Plus de manier van graphics, tactieken en dergelijke. Dit is meer RedCraft 3, Tiberian Craftwars dan dat het ook maar iets lijkt op een degelijke Command & Conquer spel. (verhaal lijn sloeg ook helemaal nergens op trouwens, jezus hoe inspiratieloos kun je zijn)

[Reactie gewijzigd door batjes op 15 augustus 2012 16:30]

Het Westwood team was een klein team, met een kantoor van 40m2 ofzoiets.
Grapjas. Dat is net genoeg voor een paar bureaus.
Dat was ook het eerste wat ik dacht, heb C&C Generals met superveel plezier gespeeld (paar weken geleden nog LAN party met vrienden :P). Maken ze er weer een P2W game van, moet je weer een premium/plus/extra abonnement . nemen om een beetje leuk te kunnen spelen, betaal liever 1x €50 euro voor een goede game waarbij iedereen gelijk is dan zo'n spel waar alle rotkinderen met geld winnen omdat ze betalen. :( Ea, jullie stellen mij en vele andere erg teleur.

Wat ik me dan nog afvraag is, komt er dan wel een single player in die je met plezier kan spelen of kan je alleen nog maar met die sociale onzin bezigzijn en je stats automatisch op facebook,twitter, instagram etc. gooien en moet je via de browser een server joinen?

Ik wil LAN ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door Donool op 15 augustus 2012 17:45]

Wat ik niet begrijp is waarom iedereen zo roept oh nee pay to win!!
Het spel is gratis te spelen, als je dan bijvoorbeeld voor in totaal €40 ingame items moet kopen om alles te unlocken is dat toch hetzelfde als dat je eerst €40 moet betalen?
heeeeeel vreemd.

lan ondersteuning ben ik het met je eens. dat wil ik ook :)
http://www.youtube.com/watch?v=kjZEInQZA0c

Ik ben het eens met de reactie bij deze video. Hoe kun je nu zoiets doen. Kijk ook naar het aantal dislikes bij de video.
Ze maken het spel echt niet 'gratis' waardoor ze er minder aan verdienen dan gewoon de volledige game voor een retail prijs aan te bieden. Je kunt de klok erop gelijk zetten dat dit pay 2 win wordt ;( .

Het erge is nog dat ik bij de teaser van eind vorig jaar echt heel positief was en nu juist negatief. Het gaat ook om een gevoel en bij een game die free 2 play is voelt de game niet volledig. Wie verzint dit dan ook bij EA? Dit kan toch alleen maar slecht zijn. Als je de reacties van mensen leest/hoort denk ik toch dat weinigen dit willen. Dit is voor de consument niet goed en ook niet voor EA, want het image van de game is nu zo verslechterd dat zelfs pay 2 win minder winst oplevert.
Je maakt een Battlefield 3 of Starcraft 2 toch ook niet free 2 play. Alleen dat al haalt de ervaring en gevoel van/bij een game volledig weg.

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 15 augustus 2012 16:49]

Als ze hem meer laten lijken op Age of Empires Online, dan kan het prima hoor.
Daar speel je voor de meeste tijd toch tegen de AI om level 40 te worden en dat gaat allemaal prima. Heb je geen grote berg geld voor nodig.

PvP is toch altijd lastig in een F2P model aangezien je daar al snel dingen gaat krijgen die gewoon sterker zijn en voordeel op leveren. Speel je echter coop of tegen de AI dan maakt dat al een stuk minder uit.
Precies, gaat vast ala NFS World worden, standaard spel heb je geen kloot aan. Breng dan gewoon 2 versies uit een retail en een pay-to-win model. Ik denk dat ze hier een grove fout maken en dat de boel flink flopt zoals CNC4.
Jammer keek er echt naar uit met name een nieuwe Red Alert.
Ga me gelijk maar inschrijven voor de Beta, c&c generals = _/-\o_ , hopelijk dit vervolg ook, het filmpje ziet er al wel gaaf uit.
Kan niet wachten :D

[Reactie gewijzigd door Zethiel op 15 augustus 2012 16:05]

Destijds waren toch een hoop gamers "anti" generals.

Persoonlijk vond ik het een mooie game. Het was ook wel grappig dat de USA faction eigenlijk gewoon bestaande units had. Comanche helicopter, Paladin tank, Aurora bomber.. stuk voor stuk projecten van het Amerikaanse leger.

Comanche:
http://www.militair.net/i...y%20RAH-66%20Comanche.jpg
Paladin:
http://3.bp.blogspot.com/...fE/s1600/m109_paladin.jpg
Aurora:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurora_(aircraft)

Wat dan wel weer jammer is, is dat er na x jaar de stekker uit de online dienst wordt gehaald. Terwijl de online dienst toch echt niet meer is dan een veredelde chat lobby met matchmaking.

Speel momenteel mee in de End of Nations Alpha (http://endofnations.com/en/ ). Kan er natuurlijk niet te veel over zeggen maar toch mist het voor mij de fun factor die generals wel had. Base building mis ik in ieder geval.

Misschien dat generals 2 beter wordt. De graphics zien er in ieder geval een stuk beter uit!

End of Nations wordt overigens ook free to play maar alle units zijn met game geld te unlocken. Met betaalde currency gaat het sneller en kun je skins kopen (net als League of Legends dus). Als EA het league of legends model kopiert dan is er mbt free 2 play weinig mis.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 15 augustus 2012 17:17]

EA trok de stekker in 2002 uit de MP van RA2/Yuri's revenge.
Renegade ging via gamespy (wel slim) want die officiele servers lagen er sinds dag 1 al uit volgens mij.
EA trok de stekker in 2002 uit de MP van RA2/Yuri's revenge.
Eh, wat?
TS, RA2, YR en RG zijn nog steeds online speelbaar.
Xwis heeft een aantal online diensten van westwood overgenomen zodat deze games nog steeds online te spelen zijn.

Tiberian Dawn & Covert Operations
Red Alert, Counterstrike & Aftermath
Tiberian Sun & Firestorm
Red Alert 2 & Yuri's Revenge
Renegade
Dune 2000
Emperor: Battle for Dune
Nox

http://xwis.net/
Wat dan wel weer jammer is, is dat er na x jaar de stekker uit de online dienst wordt gehaald. Terwijl de online dienst toch echt niet meer is dan een veredelde chat lobby met matchmaking.
Néé, de stekker is er niet uitgetrokken want ik nog steeds online spelen. Ik speel nog steeds Generals Zero Hour en dat heeft nog steeds een online community, ik kan prima 3v3 potjes spelen.

Ik vond RA2 leuk als Single Player maar Generals Zero Hour vond ik leuk om Random te spelen. Alle games die ik bijna speelde was op random en tsja vond de variatie bij Zero Hour wat leuker dan Generals zelf.
Ik ben erg benieuwd. Heb mij net voor de bèta ingeschreven. Dat kan met je Origin account. Waarschijnlijk wordt het wel een vereiste om dus hun client op je PC geïnstalleerd te hebben staan. Niet iets waar iedereen blij mee zal zijn.

Free to play zie ik wel zitten, mits het geen "pay to win"-wordt.
Pay 2 win zal het hoogst waarschijnlijk wel gaan worden. Een nieuwe skin kopen zodat je tank er hip uit ziet lijkt me niet gaan gebeuren ;)
of ze zouden soort van reclame kunnen maken met sponsors

Units:
de renault tank
de KLM chinook
TNT supply truck
NASA scud launcher

buildings:
een nuon centrale voor de stroom
een audi war factory
een fukushima nuclear reactor (met overcharge ability :P )
VN drop zone
inHolland barracks
ThePirateBay black market
NOS propaganda tower

en dan als general promoties
een ING aandelen paket
SHELL napalm bom


op deze manier is elke unit wel te sponsoren, alleen zullen sommige units dan moeten verdwijnen.
Ik denk namelijk niet dat iemand die napalm bomb, propaganda tower en andere soortgelijke dingen zou willen sponsoren.
de renault tank
off-topic

je bedoeld deze ?

(dat is George S. Patton trouwens, die de eerste Amerikaanse commandant was van tanks, en z'n twijfels had over dat nieuwerwetse gedoe - later een enorm geprezen en controversieel generaal in de tweede wereldoorlog.)

Ik kan het je niet aanbevelen deze in te zetten tegen een moderne main battle tank als de M1A<x> Abrahams of de Leopard 2.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 15 augustus 2012 18:52]

Ik heb tot nu toe Origin kunnen vermijden en blijf ik ook zo lang mogelijk doen.
Teveel kleurrijke support ervaringen op Reddit.

Ben wel erg benieuwd naar Generals 2, afgelopen LAN nog Generals 1 zitten spelen.
F2P vind ik het meest fijn wanneer er alleen cosmetische 'upgrades' gekocth kunnen worden maar EA heeft iets te grote aandeelhouders om daar genoegen mee te nemen denk ik.
Ik vraag me wel af wat we als gamers dan uiteindelijk 'krijgen'. Ik ben vrij kritisch over Free-To-Play, zeker omdat er toch brood op de plank moet komen voor EA; dat geld gaan ze waarschijnlijk met allerlei Not-So-Free-To-Play opties melken... Ik betaal dan toch liever gewoon een enkel bedrag, dan weet ik tenminste wat ik krijg zonder onwelkome verassingen.
Ja, ik ben ook bang voor EA+F2P over het algemeen vertrouw ik EA voor geen meter.

Kijk als ze bijvoorbeeld de singleplayer campaing P2P maken, 5 missies gratis, dan kooop je de volgende 5 voor 5 dollar, met een goed verhaal om je erin te zuigen dan zie ik hier wel wat in.

Maar zodra ik Online ga met een RTS wil ik 100% dezelfde opties als alle anderen! en niet dat pietje zijn tank 5% meer firepower heeft omdat hij een firepower boost koopt per dag ofzo. Maar EA kennende zie ik ze dit dus juist wel doen.
Gezien Generals een RPG systeem heeft (wat niet veel uitmaakt in Generals zelf trouwens, maar je kunt wel levelen, exp halen en medals unlocken :P) zal dit RPG element gok ik, opgerekt worden en beter uitgewerkt.
En kun je inderdaad je favo shit unlocken op hoge levels, die je met no-lifen ook wel bij elkaar krijgt, (ooit) maar met je portemonee opentrekken direct al die bonus dingetjes kan krijgen.

Gaat lekker balanced worden online! ben benieuwd.

Ik zie nog steeds liever dat klote EA hun RA2 servers weer eens online gooien en niet in 2002 platgooien zonder nieuws bericht en een 200.000 actieve spelers community gewoon compleet laten afsterven.
Ik hoop niet dat het naar DDO gaat neigen. Het spel is bijna onspeelbaar als je het gratis speelt. Verder zijn er tonnen met losse expansions en een VIP abonnement. Je bent dus als je voor een spel een beetje content wil een grote klap duiten kwijt. De gratis punten die je bij DDO krijgt om zaken van te kopen zijn ook erg karig. De balans is ver te zoeken, en ik ga geen vijftigtallen euro's uitgeven om een spel enigszins speelbaar te maken. Dan nog liever helemaal geen C
Dat weten die financieel managers van EA ook wel. Ook al zouden er DLC's zijn dan is dit wel zo finetuned dat je het waarschijnlijk ongeacht de DLC's wel zou gaan spelen.
Tja, dat Tiberian Dawn lauw werd ontvangen heeft volgens mij niet heel veel te maken met dat men uitgekeken is op "C&C" of dat de franchise niet zou trekken. Voor mij persoonlijk was de gameplay gewoon ruk, ik wilde weer classic base building :P

Hoe dan ook is F2P altijd leuk, zolang het niet Pay 2 Win wordt...
Ik verbaas mij nog elke dag dat er CnC fans zijn. Wat is er toch weinig over van de vroegere CnC waar ik mee ben opgegroeit :( Logisch dat men is uitgekeken op CnC. Veel mensen in mijn omgeving speelden vroegah RA, Dune, TS, RA2 enzo. Geen van hun heeft het langer dan een week volgehouden op alles na Generals ZH.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee