BioWare bevestigt Command & Conquer: Generals 2

Tijdens de Video Game Awards is Command & Conquer: Generals 2 officieel aangekondigd. De game speelt zich tien jaar na het eerste deel af. BioWare Victory ontwikkelt het spel op basis van Battlefield 3-engine Frostbite 2.

BioWare bevestigt eerdere geruchten over de nieuwe titel van de studio door afgelopen nacht op de Video Game Awards Command & Conquer: Generals 2 officieel aan te kondigen. Het strategiespel wordt gemaakt door de begin dit jaar opgerichte studio Victory Games, die na de laatste reorganisatie van EA onder het BioWare-label is geplaatst. Generals 2 verschijnt in 2013 voor de pc en wordt ontwikkeld op Frostbite 2, dezelfde engine achter Battlefield 3.

In een interview met IGN maakt producer Jon van Caneghem duidelijk dat het spel zich tien jaar na de eerste General-game afspeelt. Hoewel er in eerste instantie vrede heerst, worden belangrijke politici vermoord tijdens een terroristische aanslag. Alleen de generaals blijven over en daarna breekt er oorlog uit tussen de GLA, de EU en een derde nog onaangekondigde factie. Naast single player wordt het spel ook voorzien van een multiplayermodus.

Command & Conquer: Generals 2 heeft minimaal een Windows Vista SP1-systeem met een 2GHz-dualcoreprocessor nodig. Verder wordt 2GB werkgeheugen en 20GB vrije schijfruimte verwacht. De grafische kaart moet voorzien zijn van 512MB videogeheugen en overweg kunnen met DirectX 10. Een ATI Radeon 3870 of Nvidia GeForce 8800GT worden als voorbeeld gegeven. Een Windows 7-systeem met een quadcoreprocessor, 4GB werkgeheugen en een DirectX 11-videokaart met 1GB videogeheugen wordt aangeraden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

11-12-2011 • 11:16

152 Linkedin

Lees meer

Reacties (152)

152
143
81
2
0
12
Wijzig sortering
Hier is de bevestiging te vinden over de nieuwe generals.

Er is ook al zelfs een site online over Generals 2: http://www.commandandconq...mes/bygameid/cncgenerals2
(Site is van de makers!)

Op deze site staat onderandere dit:

In the near future, world leaders are mere seconds from signing a global treaty and bringing an end to war as we know it when a devastating terrorist attack rips through the peace conference, killing all in attendance. In a world left with no politicians, diplomats, or activists, only the Generals remain. It’s up to you to assume their roles, command of their forces, and put an end to global terrorism once and for all.
•All-out War – Take control of three unique factions, competing for resources, building up your base of operation, and leading massive batteries of tanks, soldiers, and aircraft into battle.

•Uncanny Sense of Realism – Frostbite 2 technology allows for visceral, visually stunning conflict at an epic scale. Incredibly detailed units and environments, dynamic physics, and exhilarating visual effects bring the battle to life in ways never before seen. This is the closest thing to real war without the consequences.

•New Ways to Dominate or Ally with your Friends – Go beyond classic deathmatch with a selection of new multiplayer game modes, designed with both cooperative and competitive play in mind.

•Thrilling Campaign – Command the war on terror in an electrifying single-player campaign. Experience the dramatic story from multiple perspectives—from heroic General to crazed terrorist—while engaging the enemy in pulse-pounding tactical combat.

•Ever-evolving Experience – Enhance your game with an expanding array of downloadable content. From maps and units to factions, campaigns, and more, the fight against terrorism is deeper than ever.


Ook is er op hun forum een apart gedeelte voor Generals 2!
Dat is hier te vinden.

En je kunt je hier ook aanmelden op hun nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent C&C (dus ook Generals 2.)

Hier is tevens ook nog een screenshot te vinden van dit nieuwe spel.

[Reactie gewijzigd door mrtnptrs op 11 december 2011 15:48]

Wat een overkill engine. Ik hoef geen high-end graphics in een rts, als t maar soepel draait.
Hoezo? Een goede geoptimaliseerde engine kan ook ingezet worden met lagere andere specs. De models hoeven minder gedetaillieerd te zijn en dit is ook het geval met de textures. De systeemrequirements zijn gewoon heel normaal, ze zijn zelfs laag te noemen voor een spel dat in 2013 uitkomt.

Ik heb er in ieder geval vreselijk veel zin in. Generals en Zero Hour heb ik helemaal lamgespeeld, geweldige game. Vooral gigantische veldslagen (wat eigenlijk niet hoorde) zijn voor mij leuk, maar door een limiet in de engine loopt het spel bij een bepaald aantal units vast. Hopelijk gebeurt dat nu niet meer :)

Ook hoop ik dat ze de World Builder er weer in stoppen. De standaard maps (en daarvan zijn er veel en ze zijn ook goed gemaakt) begonnen wat te vervelen, maar de custom maps zijn echt geweldig, je kunt ze zelfs zelf maken met dat tooltje.

Ik wacht met smacht op deze game :)
Dat is 'm nou juist: Die RTS engine's zijn altijd net sterk genoeg om een mager aantal units aan te kunnen. Zodra je 'ff fun wilt hebben met >1000 units, klappen ze allemaal dood.
Dan moet je games zoals Total Annihilation gaan spelen. Dan haal je dat met gemak.
Verder loop je eerder tegen de limitaties van de computer op dan tegen die van de engine. Er komen hele andere problemen de hoek om kijken op een gegeven moment dan alleen meer units in je RAM stoppen en meer unit AI berekenen.
Ziet er veelbelovend uit :)

Verbaast me wel dat er niet zoveel systeemeisen gesteld worden als bij andere moderne games...

[Reactie gewijzigd door azerty op 11 december 2011 11:17]

zelfde als zn voorganger.
je kon vrij makkelijk spele. maar om hem max out te draaien had je meer nodig
Ik weet nog wel dat het snel draaide in het begin, maar als je mega veel units opgepot had dan was het niet vooruit te branden. Staat er aan het eind dat het potje 1:20 uur heeft geduurd, terwijl je ruim 3 uur bezig bent geweest.
Dat lag aan een gebrekkige engine. Ik ging laatst dit spel weer 'ns installeren toen de eerste geruchten over een opvolger opdoken; zelfs met een i7 2600 en een HD6850 is een 4v4 battle niet vooruit te branden.
online viel het wel mee, de ai was denk ik nogal veeleisend
Vooral omdat het frostbite 2 draait, dat is toch best wel zwaar.
Nee hoor: Frostbite 2 (Battlefield 3) draait op de consoles, en die hebben allen hardware van meer dan 5 jaar oud. Het kán zwaar zijn als je alle settings voluit zet, maar dat ligt maar helemaal aan jezelf.
Inderdaad, de Frostbite 2 engine schaalt redelijk goed. Je kunt het met oude hardware draaien (xbox HD3870 en om en nabij de 8800GS) terwijl het ook een GTX580 in SLI nog op de knieën kan dwingen.

Boven medium / high instellingen op Dx11 hardware is het mij al redelijk om het even, de verbeteringen zijn nog maar marginaal, maar voor een RTS gaat het gegarandeerd de beste graphics ooit opleveren, want wanneer kreeg je ooit FPS eye-candy in een RTS game te zien?

Als ze Tesselation nog wat beter doorvoeren en wat doen aan de af en toe slechte drawdistance en effect haperingen, dan wordt het een pracht van een spel denk ik zo.
fps-eyecandy in een RTS? Simpel: Company of Heroes. Toen het spel uitkwam waren de objecten zo goed als even gedetailleerd als Call of Duty 1 indertijd.
Dit is anders het eerste spel dat ik zie waar DX10 ondersteuning een verijste lijkt te zijn. Tot nu toe heb ik eigenlijk alle spellen redelijk met mijn Radeon HD4650 kunnen spelen.
Dit is niet het eerste spel die DX10 vereist. Ik ken er zo uit mijn hoofd maar 2 maar er zijn er misschien wel meer.

Battlefield 3
Just Cause 2
verkeerd gelezen...

[Reactie gewijzigd door Maddog McHare op 12 december 2011 14:12]

Anoniem: 114278
@azerty11 december 2011 20:42
Dart ziet er gelikt uit, kan niet wachten totdat het te spelen is, weer lekker spelen op de lan met de vrienden.
Zo veel zwaarder vind ik de systeemeisen niet hoor vergeleken met andere recente spellen.

En daarnaast, hij komt pas in 2013, en dat zal vast niet januari worden, dus nog 1,5 jaar van nu. Tegen die tijd zijn de minimale systeemeisen dat van een mid-range game-PC van 6 jaar geleden...
Daarom zegt ie ook dat ze lang niet zo zwaar zijn als de systeemeisen van andere recentere games. ;)
Hoop dat het het wachten waard is tot 2013!
Zie een hoop aparte units, hoop niet dat ze daarmee RA3 achteraan gaan, dat vond ik toch echt wel jammer.

Als ze het net zo kunnen maken als de eerste Generals dan ben ik zekerweten verkocht!
De echte vraag is natuurlijk, met welke units kun je romantiseren... En kun je door middel van het dialog wiel ook voor een diplomatieke oplossing gaan?

Eerst zien, dan geloven. Met het budget en mankracht dat Bioware heeft ziet elke game er goed uit. Dat betekend niet dat het ook daadwerkelijk een goede game is.
De echte vraag is natuurlijk, met welke units kun je romantiseren... En kun je door middel van het dialog wiel ook voor een diplomatieke oplossing gaan?
Ik denk niet dat je veel Paragon-punten gaat verdienen door met een GLA Technical te gaan proberen te 'redeneren'. Lijkt me alleen leuk voor een Europese fractie :+

Het aantal Renegade-punten zal zich daarentegen wel redelijk hard opstapelen, samen met de body count. >:)
Oeh, mooie referentie naar C&C Renegade... Oh wacht, Renegade points kwamen uit Mass Effect :P

Even OT... Ik vond Renegade juist één van de leukere C&C games, maar die is totaal ondergesneeuwd. :(
Generals was wel oke, ik hoop dat Generals 2 een beetje meer op de originele C&C varianten lijkt aangezien die units in mijn ogen toffer waren (denkende aan bijvoorbeeld C&C Tiberian Sun waar de Titan in zit, en de Orca's (die ik terugzie in het filmpje) )

We zien het tegen die tijd, ik denk juist dat BioWare's invloed op deze game wel eens een hoogwaardige game kan opleveren, misschien zelfs beter dan de originele C&C
Wat voor vreemde units zie jij dan? Ik zie niets geks: Jeeps, tanks, anti-air truck en een V22 Osprey achtig gevechtsvliegtuig/helicopter.

Daarnaast was met met RA2 al lang duidelijk dat de RA series meer de kant op ging van onrealistische vreemde units en verhaallijn. C&C tiberium is meer enigzins realistisch maar speelt zich af in de toekomst en Generals is er als meer realistische units-serie.


En jij vond het misschien jammer, naar mijn mening was RA3 één van de vier goede C&C games: C&C, RA1, RA2 en RA3. (Generals en C&C 2, 3 & 4 waren allemaal uiterst matig).

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 11 december 2011 11:37]

het lijkt op de orca uit C&C tiberium dawn en C&C3
maargoed het ziet er in elk geval gaaf uit :) nu hopen dat hij net zo vet wordt als de eerste!
generals was geweldig!
Is,want speel het nog dagelijks :9

Vooral met shockwave mod geeft het weer een nieuwe ervaring!
Zie hier:
http://www.moddb.com/mods/cc-shockwave
bedankt die kende ik niet ff downloaden
Als de trailer enige mate van gameplay laat zien, dan wordt dit de allermooiste RTS ooit gemaakt. Damn ben blij dat ontwikkelaars binnen EA de frostbite-engine mogen gebruiken. Hopelijk bouwen ze destruction in het spel in.

En ONLY FOR PC! Yeah }>

Edit: " Players are going to command massive armies on a battleground that is fully destructible." _/-\o_

Dit gecombineerd met de manier van storytelling van Bioware moet wel een mooi campagne geven.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 11 december 2011 11:28]

Dat houdt ons Macgebruikers niet tegen, hoor :) Wil ik Bootcamp wel tegenaan gooien - ziet er veelbelovend uit!
In deze context is een mac gewoon een pc, die term staat niet gelijk aan windows ook al suggereert apple dat wel in haar reclames.
Relief2009 zal waarschijnlijk vooral blij zijn dat hij niet voor consoles komt want dan loop je weer het risico dat de pc versie een snelle port wordt.
In elke context is een mac gewoon maar een pc... Alles macs zijn pc's maar niet alle pc's zijn mac's
Waarschijnlijk bedoelt Relief2009 vooral op dat de XBOX'360 & PS3 users dit spel niet kunnen spelen. En sowieso zal hij altijd beter op een Windows werken dan op een MAC!

OnTopic:
Wat ziet deze trailer er vet uit, heel kort, maar heel krachtig!
En een aparte fractie zeg; de EU.. Doet USA voor de eerste keer niet mee?
Een mac is ook een PC (Personal Computer).
Hij bedoeld dat het niet voor consoles is.
jou mac is nog steeds een PC. hoe stoer het ook klinkt om mac gebruiker te zijn, je blijf gewoon een pc gebruiker. mag hopen dat je inziet dat zijn only for pc bedoeld was tegen de console gebruikers!
Eerst zien, dan geloven. Het is niet de eerste keer dat EA een mooi filmpje laat zien en vervolgens een gedrocht uitbrengt (zoals command and conquer 4, wat een baggerspel was dat).

Ik hoop echt dat ze hier iets moois van maken. Generals was toch wel een van mijn favoriete RTS games ooit. Starcraft 2 vind ik ook mooi maar zit minder tactiek in. Het mooie van generals is dat je zelfs met 3 eenheden een leger kunt uitschakelen van 100 man als je het slim speelt. Starcraft 2 is gewoon domweg kijken wat je vijand doet en dat counteren. Zo werktte generals niet.
Nice! met de FB2 engine. Dat kan een hele mooi game worden!
Het is wel een erg flexibele engine zeg. BF3 maakte als eerste gebruik van de FB2 engine. Vervolgens NFS run wat een racegame is. En nu Generals 2 wat waarschijnlijk een RTS zal zijn.

Ik heb zelf veel plezier gehad met Generals 1 dus ik ben wel benieuwd naar deze game.
een engine kan je alles op maken FB engine kan ook prima een MMORPG mee gamaakt worden gaat em om het spel dat er omheen geprogrameert word, net als 2/3e van de grapphics te maken heben met de maker van het model en de textures enige wat de engine doet is dit renderen
Ziet er wel aardig uit, maar is nog een beetje te vroeg om echt excited te worden over deze titel die niet alleen 1-2 jaar in de toekomst ligt, maar ook nog eens één van de vele RTS games is waar je mee dood word gegooid.

En als je kijkt hoe goed de latere C&C titels scoren, C&C4 en de C&C3/RA2 uitbreidingen dan heb ik een hard hoofd in de situatie. Maar wellicht dat ze onder het 'bewind' van Bioware het beter doen met Generals 2...
met welke RTS games word je nog meer doodgegooid dan? als het aan mij ligt mogen er veel meer RTS games uit worden gebracht. Starcraft II was in mijn ogen de laatste echt goeie RTS die uit gebracht is.
"In een interview met IGN maakt producer Jon van Caneghem duidelijk dat het spel tien jaar na de eerste General-game afspeelt"
Dit is dan ook de tijd die ze er over doen om een opvolger te maken. Leuk dat we nu al een trailer zien, maar we kunnen het dus pas over 1,5 jaar daadwerkelijk spelen.

Doodgegooid worden we volgens mij niet, aangezien ik stad en land heb afgezocht naar een goede RTS en buiten StarCraft II, World In Conflict en de CNC series zijn er maar weinig.
generals 1 was gewoon een slechte kopie van SC....

ipv cnc universum gaan ze moderne tijd over doen met builders.

generals is geen slechte RTS integendeel. maar waarom een cnc tag ervoor terwijl het weinig te maken heeft met cnc....
Wat heb red alert met de orriginele C&C te maken? Ook niks.. Er zijn meerdere tijdperken waar C&C zich afspeelt, generals, tiberiums, en de red alerts zijn allemaal andere tijden.

Laatst nog de orriginele C&C gedownload met covert operations voor 64 bit windows man man wat is dat spel eigelijk lastig! :p
En toch ben ik het met hem eens... Generals (hoe leuk ik het ook vond) is altijd een buitenbeentje geweest de style wijkt gewoon erg af van de rest
lol dan volg je cnc niet goed genoeg.... RA en Tiberium hadden vele met elkaar te maken.
loop alle cinematics maar door. of zoek maar een interview op van mensen van Westwood..


generals staat los van die 2...
Anoniem: 297472
11 december 2011 12:09
Ik heb alle spellen in de Command and Conquer series en speel ze nog steeds graag.
Altijd afgevraagd waarom ze geen opvolger voor Generals hadden gemaakt.
Wel vreemd dat het soms erg lang duurt voordat ze met een opvolger komen. Red Alert 4 zou uitkomen in 2015 of rond die tijd...
Ik hoop wel dat ze niet hetzelfde doen als met C&C 4 en alles overhoop gooien.

Wat ook mooi zou zijn is een command and conquer achtig spel op basis van echte events, zoals bijvoorbeeld Command and Conquer: World War II waar alle units en maps overeen komen met echte wapens uit die tijd.

Ik was zelf altijd vrij goed in het modden van de Command and Conquer games in de tijd dat ze nog door Westwood gemaakt werden.
De CNC3 en RA3 engines zijn echter een stuk moeilijker te kraken, anders had ik zelf een WW2 batllefield simulator op kunnen zetten.
C&C 4 was volgens EA de laatste C&C game.
En idd hadden ze van de gameplay af moeten blijven.
En zo ver ik weet zijn voor zowel C&C3 en RA3 gewoon mod tools.
Alleen als je zelf unit gaat ontwerpen is het weel veel complexer dan de oudere games omdat alles in 3D moet in plaats van 2D.
Correctie, het was de laatste C&C game in de Tiberium reeks. Dus Red Alert en Generals zijn ze nog niet klaar mee.
weet iemand wat de FLA inhoud??
soort GLA?
en de derde faction, spannend
In het oorspronkelijke artikel staat:
We have three factions in the game, the GLA, the EU and one more we aren't revealing – yet!
Dat moet dus het Global Liberation Army (GLA) zijn.
In het oorspronkelijke artikel staat:
[...]

Dat moet dus het Global Liberation Army (GLA) zijn.
Wel heel gaaf dat de USA over zijn houdbaarheidsdatum heen is en ze de EU hebben gebruikt voor de good guys. :+

Qua derde factie denk ik zelf aan Noord-Korea, want Iran zal misschien wel bij de GLA horen. Of als ze gek doen maken ze van de USA zelfs de schurken die de hele wereld over willen nemen! :Y)
Wie zegt dat de EU de goeierikken zijn? :)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee