Facebook beproeft algemene advertenties in newsfeeds

Facebook gaat een proef uitvoeren waarbij willekeurige advertenties als 'sponsored story' in de newsfeeds van gebruikers worden geplaatst. Tot nu toe worden alleen advertenties in de tijdlijn getoond van bedrijven die de gebruiker leuk vindt.

De proef die Facebook met de generieke advertenties houdt, is volgens Adweek nog kleinschalig. De sociaal-netwerksite zou eerst willen inventariseren hoe dergelijke advertenties door eindgebruikers worden ontvangen. De gesponsorde updates zouden zowel op het web als op het mobiele platform van Facebook zichtbaar zijn.

Tot nu toe toont Facebook alleen gesponsorde updates als een gebruiker expliciet heeft aangegeven 'fan' te zijn van de betreffende adverteerder. Daarmee zou Facebook dagelijks circa 1 miljoen dollar binnenhalen.

Door nu ook willekeurige berichten van bedrijven in de tijdlijn te plaatsen, hoopt Facebook uiteraard op een toename van de advertentie-inkomsten. Het bedrijf loopt echter het risico dat gebruikers dergelijke advertentievormen niet zullen waarderen, en volgens ceo Mark Zuckerberg worden daarom vooral 'sociale' advertenties getoond. Het is nog onduidelijk of en wanneer Facebook het nieuwe advertentieconcept grootschalig invoert.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

15-08-2012 • 16:23

48 Linkedin

Reacties (48)

48
47
41
5
0
0
Wijzig sortering
Dit is wel een leuke manier om nieuwe producten en bedrijven te leren kennen.
Denk dat je de enige bent met deze "vind ik leuk" reactie. Zelf vind ik die advertentie meuk overal en nergens helemaal niet leuk.

Op sommige sites wordt ik tegenwoordig zelfs getrakteerd op een popup of ik a.u.b. addblock plus wil uitzetten want het is zo zielig voor hun funding..

Ik snap dat er inkomsten nodig zijn, maar ik wil die reclame troep gewoon niet zien, ze zijn irritant en ze werken niet. Voorbeeldje. Ik zoek op Google naar een voordelige SD kaart voor m'n fototoestel en die koop ik. Vervolgens krijg ik nog 2 maanden lang reclame over SD kaarten. Hallo! ik ben al voorzien, als ik ergens geen behoefte meer aan heb dan zijn het SD kaarten.

En zo gaat het met al die advertenties. Ze heten gericht en gepersonaliseerd, maar lopen altijd achter de feiten aan. Ik klik dan ook helemaal nooit op een advertentie. Als ik gericht wat wil weten dan ga ik zelf wel zoeken of bij een vertrouwd adres langs. Maar niet een of andere banner van weet ik niet wie op een site.

Jammer dat deze vervuiling nu ook op zal treden bij Facebook. Was de facebook code niet open source? Hopelijk maakt iemand een rip-off zonder advertenties.
Wat dacht je van die 'Your new girlfriend' op facebook :D op 1 of andere manier staat die advertentie nu al een week of 2 constant rechts in me scherm :P
Blijkbaar is het toch nog enigszins gepersonaliseerd ;)
Ik ben wel sinds anderhalve maand vrijgezel ja :P Maar staat me niets van mij dat ik op het internet/fb opzoek ben geweest naar een vriendin :P
Als je relatie-status van "in een relatie" naar "vrijgezel" is gegaan, dan behoor je tot een specifieke doelgroep die adverteerders kunnen targeten. :P
"Dit is wel een leuke manier om nieuwe producten en bedrijven te leren kennen."

'Leuk' is ook maar een woord dat te pas en te onpas wordt gebruikt.
Ik vindt zowat al mijn activiteiten leuker dan op ads clicken.
En ik ben volwassen genoeg dat als ik de behoefte voel om een nieuw product of bedrijf te willen leren kennen dat ik dat zelf, zonder de bevooroordeling van facebook, kan doen.
En dat vind ik nog leuker ook!
Blijkbaar verdien je nooit genoeg.
Anoniem: 338693
@Bron15 augustus 2012 16:27
Facebook staat onderdruk. Advertentieinkomsten lopen terug (vooral bij Games dacht ik).
Ja gek he mensen zelfs de casual gamers onder ons worden het spuug en spuug zat dat elke game die je op facebook kunt spelen simpel weg niet volledig te spelen is zonder er bakken en bakken met geld in te steken. En zelfs dan bieden de games de diepgang van een contact advertentie in het lokale suffertje.

Facebook begint daar naast het mobiele bezoek te voelen (door minder scherm ruimte (in zoemen en dus een deel niet zien)) worden de advertenties veel minder gezien en aan geklikt. Daar naast zijn de advertenties meestal niet relevant en zelfs als ze dat wel zijn dan zijn het veel al producten die je toch al hebt.

Met andere worden de inkomsten lopen terug en de kosten voor het hosten en concurreren met andere sociale netwerk sites van bedrijven als Google die wel inkomsten uit andere bronnen halen wordt steeds moeilijker. Ik denk dan ook dat dit het begin van het einde zal zijn voor Facebook simpel weg omdat ze hun eigen succes niet kunnen betalen en te weinig interessante advertenties weten te plaatsen voor een groot deel van hun bezoekers. De games zijn niet goed genoeg en de paar die het spelen misschien waard zouden kunnen zijn zijn simpel weg te duur zeker in deze economie om echt aan uit te geven en dus de x% die Facebook vangt per transactie is x% van steeds minder...

Gelukkig maar het is tijd dat Facebook ten onder gaat eindelijk van die stomme tijdlijn af :)
Ow geloof mij maar...FB gaat zeker ten onder. Of er nu MS of Apple achter staat....er staan ook nog een heleboel aandeelhouders tegen hun op deze manier. Dat is ook de reden waarom men de beurs op is gegaan. Simpelweg omdat het allemaal terug aan het lopen is en dit de laatste ruk was om geld te verdienen.

Maar ze hebben het bedrijf verkocht aan aandeelhouders en aandeelhouders willen maar een ding: geld!

Mensen gaan het zijnerzijds ook zat vinden al die onzinnige info van een ander die door middel van een push bericht op je telefoon wordt geplempt. Dat was ff leuk om te laten zien dat je een kater hebt na een zaterdagavond, maar zijnerzijds willen mensen kwalitatieve info op hun mobieltje hebben. Nieuws, aandelen, uitslagen, mail. Tegenwoordig krijg je al een push bericht als een vriend van jouw vriend op iets heeft gereageerd.

Daarbij zijn adverteerders ook niet gek natuurlijk. Die zien ook wel dat er een terugval is aan inkomsten en dat hun dan als de centrifuge wordt gezien die het resterende geld eruit moeten knijpen voor FB. Dat resulteert in een leegloop aan adverteerders, want met het zelfde gemak kan je adverteren op Youtube.

Maar vooral niet te vergeten is de organisatie die erachter zit en mee leurt met de overheid. Waarbij de overheid op allerlei manieren vrijspel krijgt om in het leven van een individu te snuffelen. Mensen raken dit in de toekomst gewoon zat en willen niet meer het speeltje zijn van hooggeplaatste mensen die op die manier de burger als tweederangs object behandelt.

Nee, geloof mij, FB gaat ten onder. En het kan mij eerlijk gezegd niet snel genoeg!!!
FB gaat niet ten onder, vergeet niet dat FB Microsoft achter zich heeft staan ;)
Je hebt een punt, maar Microsoft is online nooit echt sterk geweest, dus er is ook wel een kans dat ze Facebook op een bepaald moment opgeven.
Ze hebben nu ook Apple achter zich staan. iOS 6 biedt standaard volledige FB integratie.

Aandeel staat tegenwoordig rond de $20 introductieprijs was $38. Dus FB doet het niet best op de aandelenmarkt. Ziet er slecht uit ook al omdat niemand weet wat voor verdien model ze nu moeten introduceren.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 15 augustus 2012 17:09]

Zover ik weet heeft Apple niet zo'n deal die MS met Facebook heeft.

Facebook draait op Azure, word gepowered door Bing search, de chats gaan nu nog via FB zelf, maar zal in de nabije toekomst via Skype gaan.

MS heeft er een hoop geld in zitten. Die zullen FB niet laten omvallen en niet in handen van bv google laten vallen :P

en @fawn, mja dat is mischien wel zo. Online zijn ze niet de sterkste. Maar ze laten wel zien dat ondanks de miljarden verlies op Bing, ze rustig door blijven gaan en het niet zomaar opgeven. MS is niet vies van geld verliezen en risico's nemen. Verre van :D

[Reactie gewijzigd door batjes op 15 augustus 2012 17:07]

FB bouwt zelf datacenters, ik denk niet dat ze op Azure draaien. Mijn gok is dat ze een stuk meer capaciteit nodig hebben dan Azure uberhaupt zou kunnen bieden. En hoezo zou chat via Skype gaan in de nabije toekomst? Heb je een bron die dat ondersteund? Ze hebben vorig jaar aanzienlijk geinvesteerd in de unified inbox en alle infrastructuur die daar bij hoort.
hier ben ik het volledig mee eens, daarom ben ik ook ads gaan blocken (nee niet bij tweakers hoor :9 ).

Een speakerset gekocht bij Teufel (concept E400) je kunt ze alleen bij hunzelf kopen, nadat ik de speakerset eenmaal thuis had was ongeveer elke advertentie die ik zag van google adsense: Teufel, mycom en enkelle keer een van linkedin :X (zit ik niet eens actief op).

Ik vind dat die hele "gepersonaliseerde" advertentie meuk wegmoet, en gewoon weer terug naar de algemene advertenties die te maken hebben met de website, hier op tweakers hoef ik geen advertenties van teufel, maar mycom is wel gewenst met leuke aanbiedingen ;) (al is tweakers geen grote vriend van google adsense dacht ik)
Nee, de advertentieinkomsten van Facebook zijn erg slecht en daarbij, als mensen investeren in je bedrijf verwachten ze er natuurlijk ook wat voor terug te zien. Niet dat ik blij ben met advertenties hoor trouwens (staan toch geblokkeerd) maar het is wel begrijpelijk.
Facebook niet, nee; hun beursgang was een van de meest discutabele in jaren, zeker in vergelijking met Google die een veel hogere en stabielere omzet had, terwijl hun beursgang (van Google dus) een stuk kleinschaliger en onzekerder was. Facebook heeft tot nu toe het geld dat ze binnengeharkt hebben met hun beursgang niet omgezet in een hogere omzet. Ze hebben een flinke inhaalslag nodig als ze de investeerders blij willen maken.
Ik denk dat men veel geld kan verdienen als je normale individuen de mogelijkheid geeft om voor een paar centen bijvoorbeeld hun status meer aandacht te geven (door middel van een icoon, een positie of wat dan ook).. Daarnaast bijvoorbeeld premium features voor gebruikers, bijvoorbeeld het toestaan van emoticons of wat dan ook. Ik denk dat Facebook hier immens veel geld mee kan verdienen!
Premium features a la Hyves zouden m.i. de ondergang zijn van FB. Het wekt direct de indruk dat een 'normaal', gratis account onvolledig is e wordt voor de eindgebruiker toch vaak gevoeld als een soort valstrik. Je bent lid, maar opeens moet je gaan betalen voor 'extra feautures'. Alhoewel een dergelijke maatregel op de korte termijn inderdaad geld in het laatje zou kunnen brengen denk ik niet dat het goed is voor de totale hoeveelheid actieve users en, belangrijker, de hoeveelheid nieuwe inschrijven. En dat is in the end toch nog net even wat belangrijker.
En daarom moeten dit soort features ook als extra's gezien worden. Ik bedoel, een 'ad removal' feature zou al afdoende zijn om flink wat extra inkomsten voor FB te verzorgen, zeker als hetgeen je ervoor betaalt iets hoger is dan de advertentieinkomsten die FB voor jou normaliter zou krijgen is.
Een 'ad removal' feature zal zorgen dat de overall gebruikerservaring beter wordt wanneer je betaalt voor Facebook. Naar mijn idee leidt dit echter tot de situatie waarin mensen zich gaan afkeren van een social network. Kijk naar Hyves, waar het goldmemberschap je op elke mogelijke wijze door de strot werd geduwd.

Mensen willen niet betalen voor dergelijke diensten, simpelweg omdat ze tot op heden altijd gratis geweest zijn. Wanneer bv. een ad removal-feature wordt ingevoerd, zullen in beginsel wel een deel van de leden over de brug komen. Gebruikers die het er niet voor over hebben gaan zich vervolgens storen aan hun 'minderwaardige' gebruikerservaring. Om het maar even heel drastisch te zeggen: dat is het begin van het einde.

Immers, de concurrenten bieden wel een advertentieloze dienst aan. Nu kent de overstap van het ene sociale media-platform naar de ander nogal een drempel, want immers 'staat alles toch al op je Facebook account?' Echter naar een verloop van tijd zullen er steeds meer mensen overstappen naar bv. G+ mits de advertentiedrift te groot wordt.

En natuurlijk zal het tegenargument zijn; 'maar Google is toch juist degene die leeft van advertenties?'- uiteraard, maar op Google+ heb je er geen last van, en de gemiddelde aardbewoner is te kortzichtig om dat in te zien en zien slechts de schil: een goed functionerende, advertentievrij social medium.
Anoniem: 126717
@YopY15 augustus 2012 17:20
Zoveel verdient dat niet hoor.
Social Fixer (voorheen Better Facebook) kan je onder andere gebruiken om te filteren, maar de schrijver daarvan is bepaald geen miljonair. En het programma draait toch al een paar jaar, met nogal wat gebruikers.

Ik kom niet veel op Facebook, maar zie nauwelijks Sponsored posts, dus heb niet eens de moeite genomen voor die paar seconden om de filter regel te maken.
De maker van Social Fixer stelt zijn software dan ook gratis beschikbaar. Geld doneren kan, maar is optioneel. Als Facebook ervoor kiest om een advertentie- en sponsorverslagenvrij abonnement te gaan verkopen, dan kunnen ze daar best eens meer geld uit halen dan de gemiddelde gebruiker nu oplevert qua advertentie-inkomsten.

Social Fixer en Adblock Plus doen het prima op de computer/laptop, maar steeds meer gebruikers schakelen (exclusief) over naar smartphones voor Facebook. En daar werken beide add-ons dus niet, dus zodra advertenties daar geïntroduceerd worden dan kan zo'n abonnement best aanslaan...
Ik denk ook wel dat FB daar geld mee kan verdienen. Het is ook een website die een (deels) ouder publiek heeft. Deze mensen hebben geld (of toch meer geld dan tieners) en zouden dan misschien ook hiervoor kiezen.
Of dat de status update fullscreen bij elke friend wordt weergegeven en nadat een timer 10 seconden heeft gelopen, verder kan gegaan worden met de "Next" knop.
En dat zijn features waar jij blij van word.

We nemen de gemiddelde facebooker met zijn miljoenen vrienden, 10% ervan betaald geld aan facebook en jij kan dus elke keer een paar minuten zitten te kijken naar status updates (een chain van 6 mensen zou je al 1 minuut kosten).

Ik zou eerder features premium maken die mensen echt willen en anderen niet lastig vallen.

Iedereen was toch tegen de timeline? Premium feature! Geen timeline!

Het weergeven van statussen op andere manieren werkt niet als je een lange lijst hebt, niet dat Facebook het een reet zou interesseren, als mensen betalen vinden ze dat prima. Maar wil jij het ook? Het is leuk als je ergens op valt maar val je nog wel op tussen al die anderen die opvallen, en is het niet irritant als je moet kijken naar al die mensen die willen opvallen? Tegen betaling niet weergeven?
Het ontgaat je misschien maar facebook is toch juist mensen lastig vallen? We zijn allen individuen, maar we laten graag zien wat we aan het doen zijn, en dat willen we ook nog zoveel mogelijk delen, en we hopen dat je het leuk vind! :)

Je kan het ook alleen maar leuk vinden, want dat is de kick. Een like of 2. Een dislike knop zit er niet op, want dat voedt geen kick. Dan zou je wellicht snel afkicken als je dat kreeg nadat je een status update hebt gedaan met "ik moest net hard poepen!".

Ik heb mensen op mijn facebook die mij iedere ochtend om half 9 weer vertellen dat ze zometeen gaan starten met werken. je hoopt dat mensen het lezen, en reageren.

Een feature als "pleur mij status maar omhoog zodat zoveel mogelijk mensen (die inloggen) het meteen maar zien" Is voor die mensen het einde en ideaal!
Met het internet vinden mensen zich plots zo interessant dat ze denken dat ze een mening hebben die iedereen moet lezen. Met dat exhibitionisme kan Alex nog leven. Maar met die gestoorde vorm van sociale controle die daarmee gepaard gaat, niet. "Ik kan niet leven met mensen die mij op facebook vragen wat ik daar op die dag liep te doen naast een knappe griet; die op een gezellig feestje foto's van mij nemen en dat dan delen met de rest van de wereld. Een sociale controle die vreemd genoeg samengaat met een vorm van apathie. Wij zijn niet langer generatie X, maar generatie niks. Wij hebben zo weinig om handen dat het leven van een ander ons vermaak wordt. Dat als iemand in Engeland op een dak staat, klaar om te springen, een menigte toeschouwers de man nog aanmoedigt om te springen, die sprong ook filmt en op YouTube post. Iemand anders dood is entertainment geworden" - Alex Agnew
Wat betreft de keuze van Facebook: begrijpelijk, maar ik vermoed wel dat het veel mensen weg zal jagen. Dat gebeurt immers vaak wanneer reclame in de weg gaat zitten. AdBlockers gaan ook niet helpen, want qua DOM zijn deze ads niet te onderscheiden van reguliere timeline items (of ze worden ingeschoten met ajax oid, ook niet tegen te houden). Twitter is ook die weg aan het inslaan met 'featured tweets'.
Ik denk dat Facebook en Twitter zullen zien dat hun snelle opmars een even zo snelle neergang zal kennen aangezien mensen online een zeer lage tolerantie hebben tegenover 'irritante' items binnen websites (denk aan werking, UI, reclames enz). Een social media platform opzetten is al lastig, maar het monetizen (op lange termijn) is nog veel moeilijker.
Ik heb ervaring met adverteren op Facebook én op Google (AdSense) en mijn ervaring is dat het beide vrijwel niet werkt. Je besteedt er geld aan maar je krijgt er bijna geen hits voor terug, en als je ze al krijgt zijn het hits van enkele seconden. Conclusie: ze serveren beide irrelevante ads, mensen zijn professioneel banner-blind geworden en de penetratiegraad van AdBlockPlus begint ondertussen een serieuze vorm aan te nemen.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 15 augustus 2012 17:31]

Ik heb al veel op Google advertenties gelicked (deze die bij mijn zoek resultaten worden weergegeven). Dus deze advertenties vorm werkt zeker.

Alle andere vormen van advertentie hebben op mij nooit meer effect gehad behalve een beetje naambekendheid misschien (als je de advertentie genoeg ziet ken je wel het bedrijf).
Jep, Attention Whores to the rescue ...
Ik heb zo het vermoeden dat Facebook straks gaat ervaren hoe makkelijk mensen overstappen naar een nieuw hip platform. En dat investeerders zullen zien, wat iedereen al wist, dat Facebook nooit 100 miljard waard is geweest. Gebruikers zonder contract zijn vrijwel niets waard. Het aandeel heeft de bodem dan waarschijnlijk nog niet gezien (de waarde is meen ik iets van $7-8 per aandeel heb ik me laten vertellen). Net als Warren Buffett zou ik dus (nog) geen aandelen FB kopen.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 15 augustus 2012 17:32]

Ik heb zo het vermoeden dat Facebook straks gaat ervaren hoe makkelijk mensen overstappen naar een nieuw hip platform.
Volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat ze onderzocht hadden, dat zodra er 5 van je 'social network vrienden' de overstap maakt naar een nieuw social network, de kans groot is dat jij er ook achteraan gaat en het oude in de steek laat. Dat is toch best een onstabiele basis om je miljoenenbedrijf op te bouwen, want is het dus enorm belangrijk om je gebruikers tevreden te houden en allerlei irriterende advertenties helpen daar natuurlijk niet bij ;)

[Reactie gewijzigd door S913 op 15 augustus 2012 18:05]

Moet er natuurlijk wel een nieuw hip platform zijn dat al zo geintegreerd is met veel websites.. zal toch lastig worden..
Anoniem: 153298
15 augustus 2012 16:29
Tot nu toe toont Facebook alleen gesponsorde updates als een gebruiker expliciet heeft aangegeven 'fan' te zijn van de betreffende adverteerder.
Klopt. Alleen krijgen al je vrienden het ook te zien: 'lennartje likes Tweakers', met daaronder de advertentie.
Facebook maakt er steeds meer een chaos van, gedreven door de aandeelhouders natuurlijk. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat we Facebook in hetzelfde rijtje als MySpace mogen gaan zetten.
Voor zover ik weet kan je dergelijke associaties blokkeren zodat je vrienden die niet zullen zien over jou.
Klopt. Pijltje rechts bovenin (naast Startpagina) > Accountinstellingen > Facebook Ads > beide linkjes die verschijnen aanklikken en publiek op "Niemand" zetten. Op dit moment worden alleen 'netwerkadvertenties' (onderste linkje) gebruikt, maar dat kan veranderen...

Direct linkje: https://www.facebook.com/settings?tab=ads
Ik denk inderdaad dat Facebook gebruikers het niet zullen apprecieren. Ik denk ook niet dat het ze extra inkomsten zal opleveren maar dat het gewoon langzaam door gaat tot de meeste gebruikers het gewoon niet meer slikken en weg gaan.

Ik denk dat de beursgang Facebook in een paniek modus heeft geduwd, de aandelen blijven kelderen en de investeerders zullen nu ook in de nek van Marc staan te hijgen.
Eerder was met reden gekozen voor de huidige implementatie omdat de gebruikers al niet blij werden met het hele sponsord story gebeuren.

Ik denk dat er nog een paar van dit soort verhalen zullen komen binnen afzienbare tijd, want Facebook is momenteel nog steeds geen 20 Dollar waard en dart weten ze.
Inderdaad, ik denk niet dat gebruikers dat zullen appreciëren en accepteren. Ik vermoed dat er dan ook naar alternatieven gezocht zullen worden voor ofwel Fb an sich (Google+ kan hier eventueel van profiteren) of alternatieve manieren om de Fb-feed te bekijken, zoals in apps in WP bv,
Op deze manier maakt Facebook zichzelf kapot en houdt Google geen concurrentie over.
Gebruikers hebben een rothekel aan willekeurige advertenties, dat is juist de reden dat de gepersonaliseerde advertenties beter lopen bij zowel Facebook als Google.

Zorg er dan voor dat je op basis van je uitgebreide opgestelde profiel van een gebruiker (rondom het officiële profiel en op basis van pageviews en locatie) relevante advertenties toont.

Hoe komt het toch dat de reclamemarkt zo'n chaos is en slecht loopt? Gepersonaliseerde reclame is toch juist 'de' oplossing voor de meeste problemen op die markt?

[Reactie gewijzigd door Fawn op 15 augustus 2012 16:59]

Net zolang tot iedereen dit zat is en facebook ten einde is opgeschreven....
Reclame is niet erg, maar zoveel en ze geven niets om privacy....daar doet men overigens zelf ook aan mee men beseft niet wat men allemaal over zichzelf op internet zet e.d....
Daarom 1 tip van mij, geen FB geen Hyves, geen social media at all....gewoon de postduif nemen...of email...lol

gr. John
Ik zal eens vast een pen gaan zoeken en een notitieblok, om een social networking omgeving te gaan ontwerpen, als ik straks weet ik hoeveel van die Facebook stumpers moet herbergen, dan moet het wel goed zijn.
Anoniem: 234453
15 augustus 2012 19:29
Je ogen en oren alleen zij niet genoeg. Ze willen gewoon in je kop, van 's morgens tot 's avonds. Minority Report heeft al laten zien waar ze naartoe willen, nu moet dat alleen nog eventjes in praktijk omgezet worden. Dus stop maar al met zelf denken, dat is alleen maar lastig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee