Facebook verbiedt vanaf november winacties voor pagina's

Facebook heeft zijn regels omtrent het 'liken' van pagina's en beschrijvingen van mobiele applicaties aangescherpt. In beide gevallen krijgen beheerders tot begin november de tijd om aan de nieuwe regels te voldoen, zo maakte het sociale netwerk duidelijk.

Eén van de aanpassingen is dat games die een verplichte of optionele bijdrage vereisen, dit duidelijk moeten vermelden in de omschrijving van het spel. Op die manier zou duidelijk moeten zijn dat de gameplay kan veranderen gedurende het spel, wat de gebruikerservaring ten goede moet komen.

Daarnaast trekt Facebook de touwtjes aan wat betreft het 'liken' van pagina's voor bepaalde doeleinden, zoals het winnen van een prijs. De beheerder van een pagina mag vanaf 5 november niet meer vragen om de pagina te 'liken', zo staat er in de nieuwe platform policy. Het blijft wel toegestaan om op de pagina te vragen om een bepaalde app te gebruiken, een promotiecode in te voeren of om in te checken.

Vermoedelijk probeert Facebook met de nieuwe regels tegemoet te komen aan de klachten die er lange tijd waren door met name de winacties op het sociale netwerk. Sommige gebruikers vonden dat daardoor hun tijdlijnen werden 'vervuild'.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

08-08-2014 • 20:47

86 Linkedin

Submitter: jip_86

Reacties (86)

Wijzig sortering
In de gelinkte pagina staat alleen dat Apps het niet mogen, niets over pagina's..
Ik ben blij dat we hier van af zijn. Maar zoals hierboven al enkele malen vermeld is, denk ik dat dit gewoon een truc is om dergelijke bedrijven te laten overstappen op het advertentie programma van Facebook zelf.
Ik bedoel, win-acties gaan voornamelijk om het boosten van de naamsbekendheid van een bedrijf en verbieden van win-acties of niet... Facebook blijft een van de grootste, meest bezochte platforms om te adverteren.
Gelukkig zijn voor de gebruiker de facebook advertenties een stuk minder '"luidruchtig" dan acties op basis van delen & liken. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door II_Echelon_II op 8 augustus 2014 21:59]

Ik neem aan dat zo'n westrijden voor facebook ook vervelend zijn. Ze maken namelijk een profiel van je op basis van je likes. Dat profiel is hetgeen facebook nu eenmaal zijn geld mee verdient (door getarget advertenties te tonen). Als iedereen dingen gaat liken die ze niet echt leuk vinden, maar gewoon om een iPhone te winnen, klopt je advertentieprofiel niet meer.
Zijn er hier ook marketeers die echt direct positieve effecten ondervinden van de standaard mogelijkheden van Facebook? Met direct bedoel ik dan dat je na een campagne op fb ook direct je sales/bezoekers aantallen ziet stijgen of een hoger conversiepercentage krijgt, dus niet zozeer voor remarketing doeleinden...

Mijns inziens is marketing op fb namelijk een redelijk kansloos proces. Er zijn snellere en effectievere alternatieven. Met deze stap trekt Facebook de laatste stekker uit een methode die in ieder geval uniek was voor het netwerk. Met goeie advertenties op andere sites kom je imho verder, tenzij je echt een heel erg groot bedrijf bent natuurlijk, maar dat zijn er zo veel niet.
Ja! Ik heb mijn vriendin geholpen om de Facebookpagina van haar bedrijfje naar "the next level" te brengen. In een paar maanden tijd door onder andere "like en win" acties het aantal volgers verdrievoudigd en aardig wat nieuwe klanten aangeboord door klanten die hun afgenomen product delen waardoor vrienden van die klant ook geïnteresseerd raken.

Wat de business is? Acrylnagels, nail art, manicure en pedicure. Ze plaatst zeer regelmatig foto's van de kunstwerken die ze van de nagels van haar klanten maakt en die klanten liken en delen dat vrij spontaan, wat ervoor zorgt dat de klantenkring zich als een olievlek uitbreidt... Wat mij betreft een zeer geslaagde kleinschalige Facebook-marketingcampagne, al zeg ik het zelf. :D
Hehe, zijn we eindelijk van die irritante acties af.
Ik kan je vertellen dat dat niet zo is ;) Ik ben er zelf ook echt geen voorstander van, maar werk zijdelings wel in de internetmarketing en dan ontkom je er niet aan.
Een eerdere regel die was ingesteld is dat je niet mag vragen om een pagina te delen. Wat ze nu doen "Like onze pagina om kans te maken! En delen hoeft niet, maar mag wel!" - al dat volk deelt dan toch wel, want dan denken ze eerder/meer kans te maken.

Nu dat liken ook niet meer mag krijg je waarschijnlijk iets als "Vul hier je emailadres in om kans te maken! Liken en delen mag!"
Zelfde gevolg.
Daar zullen heus wel alternatieven voor bedacht worden. En wanneer Facebook als platform minder interessant wordt voor de commercie, wordt dat elders op een (al dan niet relatief nieuw) platform wel weer gecompenseerd.

Dus van de reclame af zijn.. Denk het niet. :)
Dat zal ongetwijfeld gebeuren, men blijft creatief. Mijns inziens hebben die like-en-win-acties twee problemen: als eerste is het een tamelijk egoistische manier van reclame maken: IK wil iets winnen en dus dump ik 'spam' op JOUW timeline.

Tweede punt is dat de eigenaar van het platform (Facebook in dit geval) er geen cent voor vangt, en die biedt wel precies de gelegenheid om adverteerder en potentiële koper bij elkaar te brengen. Bij reguliere reclame werkt het in elk geval zo dat de websitemaker er nog eens wat aan overhoudt. Deze manier van reclamemaken is dus voor een beheerder domweg ongunstig. Het levert je niets op en de waardering van je bezoekers keldert wel...
3. die zogenaamde 'akties' ...... ik ken niemand die er daadwerkelijk iets mee heeft gewonnen. Vind ze dan ook erg discutabel; niemand is in staat om te verifieren dat de 'prijs' daadwerkelijk vergeven wordt/is.
Ik heb meermaals iets gewonnen. Het is een hele goedkope manier om een grote base te vergaren die je gratis reclame kan sturen middels je posts. Ik snap wel dat veel bedrijven het doen.
ik begrijp alleen niet dat het voor een gebruiker onmogelijk is om een pagina te blokken, zodat als je mensen in je familie hebt die elke willekeurige actie "liked" , maar niet gewoon die pagina en de content ervan kunt blokken , het zelfde geld voor websites buiten het facebook domein die er op gericht zijn mensen domme testjes te laten doen , dat soort acties . Domeinen zou je ook moeten kunnen blokkeren, prima dat het een ander het leuk vindt , maar ik hoef die onzin niet te zien.

[Reactie gewijzigd door stresskiller op 9 augustus 2014 12:47]

Als je geen onzin wil zien: sluit Facebook! ;)
tja geen internet meer , geen telefoon meer, geen radio meer, geen tv meer, brievenbus dichtspijkeren, niet meer op straat gaan
gewoon in een donkere kelder gaan zitten wachten tot je dood gaat en je niet meer hoeft te storen aan een ander ? is dat jouw oplossing uiteindelijk?
Ik heb al diversen van dat soort akties gewonnen, onder andere de game pakket van MSI.

Akties zoals Gratis iPads omdat ze zogenaamd de doos ervan geopend is zijn echter nep, maar dat kan je eigenlijk al direct zien want dat soort akties komen nooit van de fabrikant zelf.

edit: @keepitfrosty: Een winkel of een ander bedrijf uit reclame kan natuurlijk ook, ik bedoel dus: Gebruik eens je gezonde verstand, een aktie van een of andere vaag bedrijf die zichzelf de iPad aktie of de BMW weggeef noemt zal niet zo snel iets gratis weggeven, want wat zijn dan hun inkomsten? Voor echte bedrijven is het echter een voordelige manier van reclame maken.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 9 augustus 2014 12:16]

Ja want een product gratis weggeven moet ook altijd van de fabrikant komen?? Klopt wel dat merendeel van die acties fake zijn maar het slaat natuurlijk nergens op dat de fabrikant daarbij betrokken moet zijn.
Ik heb al diverse keren wat gewonnen, van kleine prijzen tot prijzen van een euro of 400, maar dit waren eigenlijk nooit Like en deel acties, maar dat je een reactie moest geven dat je wilde winnen, iets moest voorspellen, beantwoorden van een vraag of ze vertellen wat je met de prijs zou doen.
Liken van de pagina moest wel altijd
Bij deze ken je er 3 en mij erbij. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel mensen meedoen! Je kansen zijn aanzienlijk groter bij 40 man ten opzichte van 40.000!
Wat dat betreft is Internet dus weer een goede weerspiegeling van de maatschappij. Want zo zijn er natuurlijk voldoende acties bij de lokale handelaar waar je die vraag ook kunt stellen, en waar natuurlijk ook altijd al gesjoemeld is. Misschien wás er wel een prijs, maar was het "toevallig" een neefje die het won.
Er zijn naar mijn gevoel een hoop fake acties. Ik heb zelf wel erg het geluk dat ik meerdere producten heb gewonnen en mogen testen.
Zo heb ik een review competitie gewonnen en meerdere Xiaomi producten.
Uit respect voor diverse gebruikers heb ik laatst de Xiaomi Mi4 aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik gunde de prijs liever aan een ander. Ik hoop dat deze Nederlander zich binnenkort bij Tweakers meld met z'n Mi4 review.
Ik heb al drie keer zo iets gewonnen. Een game, een dvd en 50 euro paypalltegoed via Money2.

Ik doe overigens alleen mee als ik iets echt graag wil en bij bedrijven die ik toch al had geliked.
Mijn moeder heeft al wel een paar keer met like en win acties gewonnen.

Tuurlijk zullen er wel wat bedrijven tussen zitten die niemand laten winnen maar lijkt me dat dit er niet erg veel zijn.
Ook hier weet ik uit ervaring dat er veel pagina's zijn die het inderdaad gewoon 'faken', maar er zijn er ook genoeg die het echt weggeven. Boven een bepaalde schaal moet je wel, want dan krijg je als pagina te maken met kansspelwetgeving.
Anoniem: 551787
@himlims_9 augustus 2014 21:25
Sommige acties zijn wel "ECHT". Ik ken een metal-band en die verlote een cd van hun band, bij 250 en bij 500 likes. De mensen die een cd hadden gewonnen werden netjes getagged in een bericht waarin stond dat ze gewonnen hadden. En deze mensen hebben een "selfie" gemaakt met de gewonnen cd en op de facebook-pagina van de band geplaatst. Deze actie was internationaal en er is een cd naar Mexico en Finland gegaan. Ik heb een pb gestuurd naar deze mensen en zij hebben dus wel degelijk deze cd gewonnen. Dus in sommige gevallen kun je dus wel "iets" winnen bij een "like" (en "share") actie. _/-\o_
Gelukkig is dat met b.v. de staatsloterij anders ;) Waar blijft toch altijd die hoofdprijs van 27,5 miljoen.....
Staatsloterij is vrij transparant (voor zover ik weet hebben ze elk jaar een rapport met hoeveel geld er uitgekeerd is) en er wordt toezicht op gehouden.

"Like en win"-acties, not so much.
Ligt er aan wie de prijs aanbied, lokale pizza boer of je favoriete biermerk, heb geregeld wat gewonnen, geen grote dingen, gratis pizza's en bier, dus voor mij mogen die acties blijven :)
1. Je kunt likes voor al je vrienden uitzetten door naast de naam te klikken en te bepalen welke info je wilt zien.

2. De bedrijven raden mensen aan om hun acties te lijken of te delen. Mensen kunnen hier alleen aan meedoen als ze een Facebook account hebben. Facebook krijgt hierdoor gegarandeerd meer gebruikers en dus gegevens van mensen/inkomsten.
Nou, ik ga geen gebruik maken van Facebook om aan één of ander actie mee te doen, dat is toch te suf!

Ik heb laatst al geklaagd bij een bedrijf daarover. Een beetje de maatschappelijke afhankelijk van Facebook vergroten door Facebook acties. Dat is toch te gek voor woorden.
laatst actie van Ubicap "maak eigen assasin aan en win een xbox."
Na alle stappen te doorlopen , log nu in met FB en geen andere optie.
niet dus.
Hoop dat dergelijke acties dan ook verboden worden.
1. Je kunt likes voor al je vrienden uitzetten door naast de naam te klikken en te bepalen welke info je wilt zien.
Dat klopt, maar dan nog blijft het irritant. Je wil het misschien van bepaalde vrienden niet zien en van anderen wel. Maar bij honderden vrienden is het onbegonnen werk. Ik zal dan ook blij zijn als deze vorm van advertentie / spam van Facebook verdwijnt. Sommige mensen doen immers met elke actie mee.
Re 2.
Als je geen facebook account hebt zie je die spam niet, dus het levert facebook niets op. En als je geen Facebook hebt gaan mensen je echt niet vragen om aub op facebook te komen om die page te liken zodat... Ja zodat zij minder kans hebben om te winnen. ;)
Kortom: het levert FB geen hol op.

En de meeste bedrijven die dit doen zijn vaak behoorlijk onbekend, dus het is ook niet zo dat je t vaak op hun site zal zien... Kortom: voor fb levert t waarschijnlijk erg weinig op. Er gaan eerder mensen uit irritatie weg dan dat er bij komen puur voor die acties.
Grote bedrijven, neem Hi als voorbeeld, gebruiken meestal de prijsvraag methode om interactie te vergroten; maar vragen nooit om te liken of te sharen... Maar als iemand er op reageert krijg je soms als 'vriend' dat ook te zien mits het bedrijf betaalt voor advertenties en de prijsvraag post heeft "gesponsord"; en dat is win-win: ads zie je sowieso al op FB, dus dat maakt geen verschil behalve dat de frequentie vele malen lager is dan al die like&share acties, en facebook houdt er ook geld aan over....

Het is geniaal dat ze die like en share zooi eindelijk gaan verbieden. Voor de gebruikers beter én voor facebook beter.
toch wel, want ook ik, notiar anti facebook, zie te veel van dergelijke acties.
Maar daar ik tegen Spyware ben (ook al lever je zelf actief de data =FB) zal FB mijn zieltje nooit winnen. maar er zullen er altijd wel zijn die toch mar overstag gaan om iets te kunnen winnen.
Ach, jan met de pet op facebook liked en shared nog steeds van alles en er wordt nooit wat gewonnen. Het gaat er alleen maar om dat mensen ergens op klikken en de andere partij ontvangt vervolgens reclame inkomsten. Als een facebook account wordt gesloten zijn het net vliegen die je doodslaat, 1 dood en er komen er 2 voor terug.

Mensen moeten gewoon worden opgevoed en niet van die 'like en win' aanklikken. Het is gewoon spam zoals in de e-mail.

Het klote aan facebook is dat als iemand wat liked je hele vriendelijst het zien in het overzicht. Je kan kiezen om iets helemaal niet te zien, enkel niks te zien van een bepaalde uitgever (en zoals in me eerste gedoog is er morgen weer een andere en blijf je blokkeren) of het maar gewoon accepteren. Ik kan wel allemaal mensen gaan blokkeren, maar dan is het hele idee van facebook een beetje weg.

Maargoed, het draait alleen maar om commercie, dus je moet er gewoon een beetje doorheen prikken...
Jawel, we zijn wel af van die irritante reclame. Het artikel betreft Facebook, niet iets anders. Dat het elders tevoorschijn komt wordt hier niet ter sprake gebracht. De uitspraak van Doruzie in zijn firstpost, klopt. De irritante acties worden hopelijk nihil of in ieder geval drastisch verminderd vanaf 5 November.
Maar wat gaan we er voor terug krijgen? Ik zie nu veel te veel reclames en als je denkt dat je alle spelletjes ondertussen gefiltert te hebben komen er weer nieuwe verzoeken binnen van nieuwe spellen. Ook de auto-playing video is niet mijn keuze, hadden ze juist beter als default op uit kunnen zetten ipv aan.
Inderdaad eingelijk.

Die "share en win" of "like en win" acties zijn echt onwijs irritante spam.

Maar die "share to care" of "1 like is 1 prayer" is net zo irritant voor al die zielige kindjes etc,. dat zijn net zo goed click farms als verschillende bedrijven opzetten.
De regel betreft winacties lijkt mij niet handig. Veel (o.a. kleine) bedrijven leven op de bekendheid die ze produceren op facebook met winacties. Op deze manier lijkt mij facebook minder aantrekkelijk makkelijk om je bedrijf goed neer te zetten.
De likes die je ontvangt omdat je een iPad verloot, zijn naar mijn idee tamelijk 'loze' likes. Ze hebben weinig te maken met het imago of promotie van je bedrijf. Mensen liken namelijk alleen omdat ze een iPad willen winnen, en niet omdat ze interesse hebben in je diensten. Als de actie voorbij is bestaat er vervolgens ook weer een kans dat ze je unliken, want ze hebben immers niks gewonnen.

Overigens dacht ik dat het liken van posts en pagina's al langere tijd verboden was. Dit lees ik ook terug op bv http://www.marketingfacts...book_hou_je_aan_de_regels - mogelijk is beleid ooit ruimer gemaakt, en wordt dat nu weer ongedaan gemaakt.
Maar een groot deel (ik zelf ook vaak) is te lui om die pagina's weer te unliken, waardoor je mooi hun toekomstige spam voorgeschoteld krijgt.
En dat is alleen maar goed.
Facebook vind ik niet iets waar bedrijven op horen te staan, maar mensen.

Een fanpagina is prima, maar een bedrijf, met het doeleinde om via facebook bekend te worden - dan ruikt naar spam en ongepast deelgedrag aan alle kanten.
Heeft er iemand sowieso op deze manier wel eens wat gewonnen? Het is allemaal makkelijke reclame, meer niet.
Ik heb er in mijn directe vriendenkring weleens mensen dingen mee zien winnen, dus in die zin werkt het wel. Of het voor een bedrijf nu werkelijk veel oplevert betwijfel ik. Als ik nu waar dan ook 'Jorgs houten meubelen' tegenkom is de eerste associatie: ohja, die tent die op FB zoveel gespamd wordt (en waar kennelijk mensen dus niet het geld voor overhebben om het zélf te betalen). Da's een twijfelachtige eer die je dan te beurt valt.

Ja, het levert op de korte termijn inderdaad wel wat exposure op maar of het op de lange termijn nou zoveel helpt, ik betwijfel het. Je trekt vooral goudzoekers die kennelijk liever de hand op de knip houden ;)
Ik heb er in mijn directe vriendenkring weleens mensen dingen mee zien winnen, dus in die zin werkt het wel. Of het voor een bedrijf nu werkelijk veel oplevert betwijfel ik. Als ik nu waar dan ook 'Jorgs houten meubelen' tegenkom is de eerste associatie: ohja, die tent die op FB zoveel gespamd wordt (en waar kennelijk mensen dus niet het geld voor overhebben om het zélf te betalen). Da's een twijfelachtige eer die je dan te beurt valt.

Ja, het levert op de korte termijn inderdaad wel wat exposure op maar of het op de lange termijn nou zoveel helpt, ik betwijfel het. Je trekt vooral goudzoekers die kennelijk liever de hand op de knip houden ;)
Maar de wat simpelere internetter - dus niet de nerds zoals wij - zullen juist eerder denken "Hey, dat bedrijf ken ik van Facebook, het zal dan wel goed zijn, want werd gedeeld door {iemand die je kent}"
Hier iemand die daadwerkelijk wel eens wat gewonnen heeft zo, althans mijn vrouw dan :*) het gebeurt dus wel...
bij vorige werkgever deden we dikwijls zulke acties. alle prijzen werden eerlijk uitgedeeld. enige miserie die we hadden, waren de deelnames van winprijzen en fousdeconcours
Yup, een maatje van me heeft een bult BBQ vlees gewonnen.
En dat het reclame is snappen we wel...
Er wordt ook echt gewonnen ja. Zo had een vriendin van me een Mini Cooper S gewonnen en daarna d8 ongeveer iedereen om me heen iets te kunnen winnen. Toen heb ik bij iedereen maar alles uit gezet behalve wat ze echt zelf vermelden. Maarja FB en ik zullen nooit vriendjes worden :p
Dan kunnen ze meer betaalde advertenties gaan slijten dat zal wel mee spelen
Precies, ik durf te wedden dat als je je prijsvraag promoot via hun systeem dat het opeens geen probleem meer is.
Da's toch fair genoeg ? Je bent allebei (als bedrijf en als consument) gebruiker van Facebook. Dan schik je je toch ook (bewust of onbewust, al dan niet morrend) naar de huisregels van FB ?

Natuurlijk zit hier een hele boel belangen achter maar de belangrijkste zijn toch echt dat FB geen stuivers vangt voor dit soort dingen en dat het timelines nogal vervuilt, en dus tot ergernis leidt.
Mijn vrouw heeft een paar keer al een kleinigheidje "gewonnen". Ik haak zelf meestal af als ik wat lees van liken en/of sharen. Alleen die minibar van een pilsmerk vond ik interessant genoeg (geen reclame maken).
Precies, bij hoge uitzondering wil ik ook nog wel eens wat liken.
Sharen van winacties is gewoon stom, want ja... wie help je ermee? Vrijwel nooit jezelf, sowieso nooit je vrienden en altijd het bedrijf. Totaal onlogisch.

Ik word wel ziek van alle meuk die iedereen liked en shared, en vervolgens dus ook op mijn tijdlijn terecht komt en ernstig vervuild. Ben blij dat FB nu gaat ingrijpen, al is het voor hun eigen gewin. Met adblock+ blokkeren we vervolgens hun ads wel. No problemo. :)
zou het jammer vinden. Deed laatst eens mee aan zo een share & win actie en won meteen :D
Maak je geen zorgen, er zijn nog genoeg manieren voor bedrijven om jou bewust te maken van dergelijke win-acties.
Daarnaast hebben we altijd nog Twitter om vol te spammen. En aangezien Twitter niet een soortgelijk advertentie-systeem zou het voor Twitter (puur financieel gezien) niet logisch zijn win-acties te verbieden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee