Nieuwe glasvezelprovider richt zich op mkb

De nieuwe internetprovider Heldenvannu biedt kleine tot middelgrote bedrijven 'op maat gemaakte' internetdiensten via glasvezel aan. Als er geen glasvezel voorhanden is, kan een ondernemer ook kiezen voor vdsl of adsl.

Heldenvannu, opgericht door oud-XMS-directeur Folkert Moolenburgh en voormalig consulent Tom Martin, biedt sinds deze week zijn diensten aan via de glasvezelnetwerken van KPN. Op dit moment zijn volgens Moolenburgh circa zestigduizend bedrijven op deze glasvezelverbindingen aangesloten. Hij stelt dat de nieuwe isp met op maat gemaakte diensten beter aansluit op de specifieke wensen van klanten dan bestaande isp's.

Een standaarddata-abonnement kost 49,95 euro per maand, waarvoor de klant een symmetrische 30Mbps-glasvezelverbinding krijgt. Als er geen glasvezel op een adres aanwezig is, kan het bedrijf ook een vdsl- of adsl-verbinding opleveren. Tegen een meerprijs kunnen extra diensten worden afgenomen, zoals voip, pinmogelijkheden, camerabewaking en online-backup. Het is ook mogelijk om een backuplijn af te nemen, zodat bij storingen kan worden overgeschakeld naar een adsl-lijn.

Moolenburgh laat weten dat het bij Heldenvannu tegen een meerprijs mogelijk is om de download- en uploadsnelheid op te hogen naar 50 of 100Mbps. Ook overweegt het bedrijf om extra diensten zoals iptv aan zijn pakketopties toe te voegen. Wanneer dit gebeurt, is echter nog niet duidelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

15-03-2011 • 16:47

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
niet duur opzich :
Een standaarddata-abonnement kost 49,95 euro per maand, waarvoor de klant een symmetrische 30Mbps-glasvezelverbinding krijgt

ik vind dat wel leuk !
Dat valt ook wel mee, zelfs als particulier heb je tegenwoordig op locaties met glasvezel in de grond al veel keuze tussen pakketten die minstens zo goedkoop zijn, soms zelfs goedkoper (meestal meer Mbps voor dezelfde prijs)

Zo heb je bijvoorbeeld Lijnbrandt, Glashart, Solcon en OnsNet die particuliere pakketten voor die prijs aanbieden, waar dan ook nog eens digitale TV en telefoon bij inzit.

Dat het nu voor de zakelijke markt ook meer aantrekt is in ieder geval een goede zaak! Ik vraag me af wat voor extra garanties/voordelen ze bieden tov die particuliere pakketten die ik noem van dezelfde prijs.

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 15 maart 2011 17:13]

Verbindingen voor particulieren zijn bijna altijd goedkoper met dezelfde (of zelfs hogere) snelheden. Er is dan ook vaak geen garantie m.b.t. uptime en ook de overboeking (zelfs bij FttH) is echt wel hoger.
Van de 50Mbit die ik bij Concepts krijg haal ik er ongeveer 30 - 35, waarschijnlijk door de overboeking. Daar betaal ik dan ook minder voor dan een zakelijk abonnement waarbij die 50Mbit gegarandeerd is + een betere SLA.
niet duur opzich :
Zeg maar gerust goedkoop. Bij KPN kost 10MBit symetrisch iets van 160 Euro.
Ja maar als je geen glasvezel kunt krijgen en geen vdsl betaal je net zo goed 49.95 voor een 8/1 ADSL verbinding.

Bij ziggo betaal je voor een 30/4 met 99.7 uptime 49 euro met radio en tv.

Ziggo was al bezig over het synchroon maken van abbonementen dus dikke kans dat je daar straks ook 30/30 kunt krijgen.
Idd ik ruil mijn 50/5mbit ook graag in voor een 30/30 :) En daarbij vind ik het niet duur.

[Reactie gewijzigd door et36s op 15 maart 2011 17:13]

ja en zo goed als nergens verkrijgbaar, spuit11
Ligt eraan waar, hier betaal ik 50,- voor 100mbit up en down inclusief tv en telefonie.
50 euro voor iets waar je als consument 50 mbit voor krijgt ik zie het nut er niet van als mkb kan je beter een 30/30 pakker ergens anders aanvragen voor minder geld.
enigste voordeel lijk de backup adsl te zijn maar ook dat bied geen garanties en is meer voor groteree bedrijven aangezien er bijna geen mkb is dat platlicht als er even een internet storing is.
de rest van alle opties kan ook gewoon via een gewone verbinding.
Voor sommige MKB betekent geen internet geen arbeidsproductie. Dus back-up adsl voor sommige bedrijven zou juist uitermate slim handig zijn om zo reduntantie wat betreft internet te hebben.
Daarnaast zie je dat men vaak cloud-achtige applicaties gebruikt, zoals CRM, email, hosted telefonie, etc. Geen internet betekent dan geen applicaties = geen productie.

Vandaar dat je nu bij XS4ALL internet kan aanvragen, wat het doet, ook als "internet het niet even doet." Maar XS4ALL gebruikt hier UMTS voor.

Een extra backuplijn heeft meerwaarde, maar dit hoef je natuurlijk niet bij één ISP af te sluiten. Je hebt een Dual WAN router of firewall nodig. Maar dit is onafhankelijk van de ISP.
De site is duidelijk bedoeld als een gimmick, oud uitziende foto's, oude krantenlettertype, ambachtelijk sfeertje.

Voor mijn glasvezelloos adres zijn de kosten minstens 49,95 en eenmalig 99 euro (8/1Mbps ADSL).

In het algemeen zijn hoge zakelijke prijzen zijn niet aleen te verklaren door een SLA. Ook als die hetzelfde is als een consument is de prijs doorgaans hoger.
Gezien dat - mijn inziens - de gemiddelde tweaker niet dagelijks zakelijke aansluitingen afsluit, lijkt het me de moeite waard om te benadrukken dat het om 50 euro ex btw gaat zoals dat in zakelijk verkeer praktisch altijd gerekend wordt.

Ik vindt 30/30 toch wel netjes. MKB heeft daar vaak wel genoeg aan waar een DSL toch vaak te weinig bandbreedte heeft (met name upload). Probeer je collega die naast je zit maar eens dat mailtje te sturen met die grote bijlage, waarbij de mail server off site staat. Reken dan maar uit hoe lang 5+ MB duurt via een a/v-dsl lijntje dat actief wordt gebruikt... Ja goed theoretisch 40 seconden, maar wanneer dat in de praktijk over de twee minuten gaat krijg ik neigingen om "iets door een ruit te smijten" |:(
Ik hoop dat dit bedrijf het beter gaat doen dan de toko die Folkert Moolenburgh heeft achter gelaten.

Want in het artikel wordt alleen XMS genoemd: Folkert was echter ook directeur van Lijbrandt (bedrijven waren op het laatste digit van het telefoonnummer en marketing na hetzelfde).

En beide bedrijven zijn nou niet echt in een "nette staat" achter gelaten. En ik kan hier uit ervaring als klant een boek over vullen..... Ik mag toch hopen dat dhr. Moolenburgh zich beseft dat zakelijke klanten een dergelijke bedrijfsvoering niet echt zullen pikken.....

Enkele highlights:
* Chaotische facturering
* Servicedesk met egotrippende medewerkers die je van alles beloven om te laten zien hoe goede service ze jou wel niet bieden, maar ondertussen worden beloftes niet nagekomen
* Matige kwaliteit IPTV op alle FttH netwerken waar KPN de operator is (o.a. Almere, Berkel&Rodenrijs, Leeuwarden), veroorzaakt doordat precies dezelfde streams worden aangeboden die KPN ook via ADSL biedt.
* Een PVR set top box die zich regelmatig verslikt in de Verimatrix encryptie van KPN (en daardoor herstart moet worden) en waar opnames jammerlijk mislukken als je tijdens het opnemen andere dingen met de box doet.

Maar vooral:
* 0,0 communicatie! Niet (meer) vanuit het webteam dat eerst in het leven was geroepen om aanloopproblemen en communicatie het hoofd te bieden. En ook op mail m.b.t. facturering en de al 2 maanden durende storing van radio via IPTV wordt niet meer gereageerd.....

Lijbrandt: vragen en klachten
Hmm, voegt voor mij op dit moment weinig toe: VDSL / FTTC voor ongeveer dezelfde prijs als mijn huidige xs4all pijpje - maar daar jas ik nu ook iptv overheen. Zodra glas voor mij beschikbaar is, ga ik wel weer nadenken (maar waar moet ik dan heen met met mijn iptv? Technisch kan het prima over glas maar Helden van .Nu (wat een naam...) levert het (nog?) niet. Daarnaast, ik wacht eerst maar ff af of dit geen 1--dag vlieg is.
Dit is wel erg goedkoop. Wij betalen nu voor onze KPN zakelijk glas 20/20 mbit lijn iets van 200,- / maand. En dat bedrag is een jaar geleden verhoogd, op last van de Opta, omdat de vorige prijzen van KPN (iets van 160 euro / maand voor ons pakket) eerlijke concurrentie in de weg zouden staan... vraag me af hoe deze aanbieder in dat plaatje past ?
Of betaal je dan nog steeds een deel aan KPN voor de glas lijn en een deel aan deze provider voor de internet toegang?
klinkt leuk, maar ik zie de meerprijs t.o.v. bijvoorbeeld ziggo alles in 1 plus nou niet echt gerechtvaardigd worden. als ze een hogere uptime hebben kan ik het me nog voorstellen, maar dat ligt aan allerlei omstandigheden die vooraf nauwelijks ingecalculeerd kunnen worden.
Zakelijke abonnementen zijn altijd veel en veel duurder, omdat je daarbij een SLA afsluit waarin bepaalde garanties zijn opgenomen en afspraken over uptime e.d. in worden gemaakt. Dat gaat je met Ziggo niet lukken. Wanneer de glasvezelboer zich niet aan deze afspraken kan houden, kun je hem een fikse claim sturen voor de geleden schade.
Klopt.
Ik werk voor een grote telco, die ook actief is in de zakelijke markt.

Een glasvezelverbinding kost al gauw 1000 euro per maand (en zit je nog maar op 5Mb).
Glasvezelverbinding zelf kost ongeveer 700 euro ex btw in de maand, en daar komt het internet abonnement nog bovenop.

Maar, er komen 2 fibers binnen op een Nortel switch, welke zich in een redundante ring bevindt.

Stukje veiliger dan het glasvezel in het bovenstaande bericht.
Maar ook een klein stukje duurder, door de redundantie & 24/7 SLA.
Dus als je het slim wil neem je en deze goedkope glasvezel en kabel (indien voorhanden) ligt de ene er uit heb je de ander nog.

Redundant oplossingen worden op die manier stukken goedkoper. Je kan dat ook met adsl /kabel doen. Van beide neem je er eentje af. Of adsl bij 2 providers.

Eneige probleem is al er voor je deur beide kabels doorgesneden worden, dan heb je een probleem. Natuurlijk kun je dat alleen ondervangen door dure glasvezel van 2 kanten het gebouw in te laten komen. De vraag is of dat echt nodig is. Mocht het niet nodig zijn kun je ook nog draadloos 3g netwerk als backup nodig hebben.

Backup hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn.
Mhm, totdat je bedrijfsprocessen hebt draaien waarbij outages killing zijn.
Echter, aangezien het hier om mkb gaat zal het allemaal wel weer meevallen.

Geen idee overigens wat het mkb met een full redundante oplossing moet.. Kwestie van business casje maken; wat gaat het me kosten als we er x minuten/uren uitliggen vs. een 2e internetpijp.

(en dan bij een power otuage alsnog fucked zijn.. Écht redundant is DUUR)
Zo te lezen werk je bij die telco waar je je groen en geel ergert en daarnaast gezien de bedragen die je noemt ook nog eens blauw betaald...

1000 euro per maand voor 5Mb is niet meer van deze tijd, aangezien wij in Groningen voor de helft 100Mb hebben rechtstreeks aan de GNIX met 24/7 SLA incl. internet...

En nee we zijn niet bepaald naast de GNIX gevestigd... maar aan de andere kant van de stad.
Ik erger me er niet groen en geel aan, waarom zou ik?

Ik doe mijn werk zoals het hoort. Ik hou me bezig met Managed internet services.
Dat de prijs hoog is, ja, dat is een bijkomend feit van een redundante zakelijke internetverbinding.

Niet meer van deze tijd? Zoek de prijzen van alle providers maar eens op.

Dat jij een lijntje rechtstreeks naar de GNIX hebt is fijn, maar hoeveel dataverbruik heb je met je 100Mb? Daar betaal je ook voor.

Bij ons gaat er op een rustig moment van de dag komt er 12Gigabit vandaan. Dat zie ik jou niet doen. Daar zit ook nogal een prijsverschil in.

Dus je kunt jouw lijn, met geen enkele mogelijkheid vergelijken met de onze.
Wij pompen er meerdere gigabit's overheen, plus dat wij onze zakelijke eindklanten een managed service tot op de CPE aanbieden.
Prijs gaat 'm ook niet persee in de verbinding zelf zitten inderdaad; maar in de manuren om de boel te managen.. En da's nu eenmaal duur.

Met een beetje mazzel heb je daarnaast met een redundante oplossing bovendien nog es een torenhoge OTC, doordat men voor het kunnen waarborgen van hoge SL's via derschillende ducts naar buiten moet etc.

Anyway, vergelijken van een zakelijke lijn met garanties en een consumentenlijntje is sowieso appels met peren vergelijken.
0Anoniem: 295601
@Gravit0n15 maart 2011 19:33
ligt ook aan de locaties.
Wij betalen voor sommige locaties ruim 1000 euro voor een managed 2mbit lijn.
ah ok dat verduidelijkt een hoop. je betaald dus eigenlijk alvast voor het geval er ooit een keertje teveel uitval is (en dus schade) zodat die dudes er niet al te diep voor in de buidel moeten tasten. ik snap wel dat de vergelijking met ziggo nergens op slaat natuurlijk, maar ik wilde wel eens weten waarom het duurder is. dus @Geniusz hieronder. ook bedankt voor je verhelderende antwoord.
Je betaalt inderdaad voor de grote beschikbaarheid en de SLA van zo'n dienst (op glasvezel 99.98% op jaarbasis, 24/7 SLA).

Denk aan een IPVPN verbinding van een brandmeldcentrale, of van pinautomaten (geen vpn = geen alarm).
Ziggo Zakelijk bied zeker wel SLA's, en dan met name op de door hun geleverde glasvezel verbindingen.

[Reactie gewijzigd door WoBBeL op 15 maart 2011 20:15]

Wanneer de glasvezelboer zich niet aan deze afspraken kan houden, kun je hem een fikse claim sturen voor de geleden schade.
Maar waarin gewoonlijk de meest voorkomende gevallen van storing zijn uitgezonderd (uitsluitingen voor "overmacht" en zo) zodat de kans dat je die claim ook betaald krijgt niet zo groot is.
Maar je krijgt nooit de dekking die je zou krijgen als je 1 adsl en 1 kabel internet abonnement zo krijgen. Je bent daarmee goedkoper uit maar ook nog eens stabieler.
Wij gebruiken dergelijke combinaties geregelt bij klanten, maar je hebt dan wel verschillende IP adressen. In bepaalde gevallen is dat niet wenselijk.
De website ziet er een beetje spartaans uit (en is momenteel erg traag, slashdotted? :P)
Maar verder is het denk ik best een goed initiatief. Van mij mag KPN wel opschieten met het uitrollen van dat glas. Wanneer in Zwolle? :)
http://www.destentor.nl/r...-de-snelste-glasvezel.ece
ZWOLLE - Na een jaar van graven en aanleggen is KPNin Zwolle klaar om de knop om te draaien en Zwollenaren aan te sluiten op het nieuwste glasvezelnet, dat in het grootste deel van de stad is aangelegd (alleen de Aa-landen en Stadshagen wachten nog). Glasvezel kan veel grotere hoeveelheden data aan, omdat het met lichtsignalen werkt en overbrugt langere afstanden zonder verlies van kwaliteit en snelheid, ook niet als er veel mensen tegelijk gebruik van maken.
Dat in begin 2010. Ik woon net in Dieze, aan de rand van de AA-landen, en bij mij ook geen glasvezel. Geen zin in om nog meer postcode checks te doen, maar in het grootste deel van de stad ligt dus al een vezel.
Ik vermaak me nu overigens ook wel aardig met mijn 120/10 Ziggo lijn :).

edit @supersnathan94:
Toch maar gefixed, anderen, ik tikte licht ipv ligt.

[Reactie gewijzigd door thegve op 16 maart 2011 12:15]

vraag is soms wat ze onder glas verstaan. FttH of FttC.
deze worden vaak onder de noemer glasvezel aangeprezen terwijl je in het geval van FttC het laatste stukje koper hebt.

Heb bij een glasboer gewerkt en weet dat ze daar losjes mee omgaan.
In Zwolle betreft het dus FTTC wat ziggo hier in Zwolle al lange tijd heeft is KPN in 2010 begonnen in Zwolle, en het klopt dat er glas ligt in Zwolle maar...zoals eerder gezegt dat is FTTC, de binnen stad heeft geen FTTO/H misschien dat hier en daar een aparte glaskabel naar een pand is toe gegraven, er is wel een glas ring verschillende bedrijven op bijvoorbeeld marslanden zitten op glas.

[Reactie gewijzigd door Peaky op 15 maart 2011 19:39]

Ziggo heeft ECHT geen FTTC. Dat zou namelijk betekenen dat er in iedere streetcabinet DOCSIS modems staan en dat jouw huis-aansluiting z'n dedicated coax verbinding met de DOCSIS modems heeft.......
Wij hebben FttC en dat is niet te merken in snelheid hoor. Upload is wel verschrikkelijk traag, maar qua download komen we op de beloofde 60Mb/s.

Helaas wilde mijn zusje zo nodig Disney Channel en moesten we dus UPC ipv KPN, anders had ik ook nog fatsoenlijke upload gehad.
Hier ook Zwolle, er zal dan wel glas liggen in de buurt, maar dan moet het nog wel bij me naar binnen geschoten worden.
Maar goed Ziggo doet het prima, maar 30/30 klinkt ook goed
haha leuke typo :P wel raar dan dat dat zo lang duurt.
Website komt amateuristisch over en ik kan niet in 1 overzicht de snelheden zien.
Ik dacht even dat het een zustersite van Geenstijl was, met die roze kleuren- voor een zakelijke provider, gewaagd, wel origineel, maar verstandig?

30/30 is idd wel leuk en niet duur voor pakweg vijf tientjes per maand.
Zij het niet dat glas maar dun gezaaid is helaas.
Voordeel van glas&kabel is met name de zuiverheid van het signaal, geen ruis van buitenaf, zoals met de DSL-varianten vaker wel dan niet het geval is.

Zij zouden echt HELDEN zijn, als ze ook durven te concureren op de kabel, Ziggo dwingen bandbreedte via hen te verkopen, master! Dan een leuk abo met 30/4 voor 25-30 euro per maand zonder televisie incl bellen, then we're talkin! ;)
Jawel, ik vind die stijl wel goed. Het is onderscheidend en het voelt dichtbij. Als ik bel dan neemt vast een van beide heren zelf de telefoon op. In plaats van een anonieme helpdesk die zich niet voor je interesseert en van niets weet.
Dat zou je wel willen he? ;)

Dan maken ze wel veel uren in de week...

De openingstijden van onze supportdesk zijn:
Werkdagen van 09:00 – 21.00 uur
Zaterdag van 09:00 – 17.00 uur

Het lettertype op die site ziet er trouwens echt niet uit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee