Google heeft, net als Apple, een abonnementendienst voor uitgevers geïntroduceerd. Via One Pass kunnen gebruikers zich abonneren op digitale kranten en tijdschriften. Het is niet bekend hoeveel Google verdient aan de dienst.
De aankondiging van One Pass komt kort nadat Apple een abonnementendienst heeft geïntroduceerd. Waar Apple uitgevers weinig vrijheid gunt, lijkt Google hun meer speelruimte te geven. Zo spreekt Google in zijn aankondiging nergens over een verplichting om gebruik te maken van One Pass. Uitgevers die in hun iOS-apps content willen verkopen, zoals muziek, films of edities van kranten en tijdschriften, moeten deze juist altijd verplicht aanbieden via Apples abonnementenmodel. Uitgevers die een eigen winkel hebben opgezet, mogen die wel naast de App Store gebruiken, maar mogen niet vanuit hun app naar die winkel linken.
Google spreekt in zijn aankondiging niet specifiek over Android; One Pass laat gebruikers eenmalig content aanschaffen die ze vervolgens zowel op websites als in apps kunnen lezen. Het is niet bekend wat Google overhoudt aan verkochte abonnementen; volgens MocoNews gaat het om 10 procent van de omzet. Dat is fors minder dan de 30 procent die Apple afroomt. Afhandeling van betalingen geschiedt via Google Checkout. One Pass is nog niet beschikbaar in Nederland en België; het is onbekend of daarin verandering komt.
Met de aankondiging van One Pass lijkt Google zich als een redelijk alternatief voor Apple neer te willen zetten. Apples verplichting om van de dienst gebruik te maken, net als de 30 procent die het bedrijf van elke verkoop afhaalt, zet kwaad bloed bij uitgevers. Ook muziekstreamingdiensten als Spotify en Rhapsody lijken onder de nieuwe regels te vallen. Laatstgenoemde heeft gedreigd zijn applicatie uit de App Store terug te trekken.