Ontwikkelaar bouwt sync-app via wifi voor iPhone

Een ontwikkelaar heeft een applicatie voor de iPhone, iPod en iPad ontwikkeld, die het mogelijk maakt om de handhelds via wifi te synchroniseren met iTunes op een Mac. Het is echter de vraag of Apple de applicatie zal goedkeuren.

Tot nu toe zijn bezitters van een iPhone, iPod of iPad aangewezen op een usb-verbinding met een pc of Mac om hun apparatuur te synchroniseren met de iTunes-software. De WifiSync-applicatie, die is gebouwd door Greg Hughes, moet daar in ieder geval voor de Mac een einde aan maken. Door het starten van de WifiSync-app kan een Apple-handheld draadloos het synchronisatieproces met een op de Mac geïnstalleerde iTunes-versie inzetten.

De ontwikkelaar Hughes heeft de applicatie ter goedkeuring naar Apple gestuurd, in de hoop dat WifiSync in de App Store zal opduiken. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat Apple de applicatie zal afwijzen, omdat het mogelijk in de ogen van de iPhone-fabrikant op een ongeoorloofde manier communiceert met iTunes. Mocht de applicatie worden geweigerd, dan kan Hughes zijn creatie nog kwijt in Cydia, de 'App Store'-variant voor gejailbreakte iPhones.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

26-04-2010 • 14:18

97 Linkedin

Reacties (97)

97
96
61
1
0
8
Wijzig sortering
Goed dat het er eens komt, ik denk echter wel dat de angst dat de applicatie niet goedgekeurd wordt terecht is. Dit omdat Apple het hoogstwaarschijnlijk (het is immers een vrij basale functie) anders allang ingebouwd had. Ik kan me bijna niet voorstellen dat niet iemand anders (al dan niet bij Apple) al eens op het idee is gekomen.


Het zou wel mooi zijn als deze applicatie ook voor andere platforms dan de mac uit zou komen: nu moet ik bestandjes naar mezelf emailen om ze vanaf mijn iphone te krijgen; ik heb hem immers niet gejailbraked en ik gebruik Linux op mijn pc's.

[Reactie gewijzigd door Boudewijn op 26 april 2010 14:26]

Probeer dan eens iFuse, kan je gewoon je iPhone benaderen zoals je dat met iPhone-Explorer zou kunnen. Met een JB kan je net als i-E je device vanaf de root benaderen ipv alleen via /var/private/mobile/media/.
In geval je Ubuntu gebruikt, kan je hier een PPA vinden: https://launchpad.net/~jonabeck/+archive/ppa
Heb je een andere smaak, dan zal je de sources moeten zoeken en handmatig compilen (of hopen dat er alsnog een recente versie in je repo is).
Jammer dat het alleen voor Mac is..
Het is niet alleen voor Mac hoor. Voor Windows is het er ook. Je moet wel zorgen dat je Wifi en Itunes heb. Ik heb je dit? Dan moet je bij de router Wifi aan te zetten. Eerst kijken of de Ipod de Windows OS ziet. Lukt dit allemaal dan kan je 'WifiSync-app ' activeren. DIt moet je wel doen als je ingelogd bent bij de apple store. (Dit kan niet werken omdat je bij het instellen van je werkgroup niet 'gedeelde map' aan heb gezet. Hierbij zie je de PC wel maar kan je niks doen.)

Lukt dit niet. Dan kan je het ook gebruiken als je Wifi op je PC/laptop aanzet maar ook open zet voor binnenkomen bericht. Dit kan je instellen bij de eigenschappen van de Wifi. 'Eigenschappen' klikken via rechtermuisknop op de Wifi verbinding.

Dit moet je een soort wel vergelijken met bluetooth op je telefoon.

Ik heb dit pas getest, waarbij alles openstond in mijn Antivirus en firewall afgesloten was. Dit was de eerste test. Twee test zal met antivirus aan zijn en met firewall aan.

[Reactie gewijzigd door Stefanto op 26 april 2010 14:45]

Anoniem: 314471
@Stefanto26 april 2010 15:15
Sorry Stefanto maar hier is voor mij geen touw aan vast te knopen.. Gelukkig maar dat ik een mac heb :Y)

OT: Super hier zit ik al een tijdje op te wachten, ik had eigenlijk gehoopt dat ze het stiekem in OS4 zouden stoppen. Maare nu kan Apple de code van deze knakker opkopen en implementeren, zonder app, gewoons als backgroud service.. :)

'minder OT': Nu nog een keer een goede oplossing voor het synchroniseren van 2 of meer iTunes Libraries.. :| Meer mensen met dit probleem? Ik heb een soort van oplossing, laat maar weten dan leg ik het uit..
Als je daar geen touw aan vast kunt knopen dan zit je verkeerd op tweakers. Vervelende Appelaars zijn ook geen echte computer gebruikers... :P
WTF?!

Gelukkig heb ik na 20 jaar "Microsoft, Windows" gebruik al mijn PC rotzooi door het open raam gekeild, nu zo'n 2 jaar geleden! Ben ik in jouw ogen geen échte computer gebruiker, ik ben er wél eentje zonder maagzweren intussen.

Once you go Mac, you never go back.
Same Here met Linux!

Gebruik "Windhoos" alleen voor games... verder Ubuntu!

OT:
Naize, ken iemand die een iPhone heeft en op dit soort apps zat te wachten, hij is constant zijn kabeltje kwijt xD
Gelukkig heb ik na 20 jaar "Microsoft, Windows" gebruik al mijn PC rotzooi door het open raam gekeild, nu zo'n 2 jaar geleden! Ben ik in jouw ogen geen échte computer gebruiker, ik ben er wél eentje zonder maagzweren intussen.

Once you go Mac, you never go back.
Ach, een fanboy... En dan lees ik weer in de openingsalinea:
Het is echter de vraag of Apple de applicatie zal goedkeuren.
Dan krijg ík maagzweersymptonen. Waar Microsoft ongenadig hard is aangepakt door de Europese commissie aangaande het meeleveren/embedden van mediaplayer en web browser, blijft het mij verbazen dat Apple nog steeds niet een keertje stevig op z'n donder heeft gekregen aangaande de restricties/beperkingen en censuur die men over z'n hardware gebruiker uitoefent middels z'n OS, iTunes, iPod apps, etc.

Maar goed, elk volk krijgt de leiders die het verdient, dus ook als die Steve Jobs cum suis aanbidden.
U hoéft geen iPhone te kopen. Het is een vrije keuze die iedere consument voor zichzelf kan maken.
Dat U er niet voor kiest, betekend niet dat anderen er niet voor mogen kiezen.

*zucht* |:(

[Reactie gewijzigd door JanvdVeer op 27 april 2010 00:00]

Je hoeft ook geen Microsoft Windows te kopen bij je nieuwe PC, ook dat is een vrije keus. En toch krijgt Microsoft keihard op z'n kop en komt Apple met heel veel meer weg.
Omdat mensen die geen verstand van computers hebben, er altijd Windows bij krijgen. Da's niet echt een keuze die ze maken. Sterker nog, loop een gemiddelde computerwinkel binnen en probeer maar eens een systeem te ontdekken waar geen Windows op zit.
Mensen die er geen verstand van hebben en een Mac kopen, krijgen er altijd het Apple besturingsysteem erbij. Dus niet echt een goed punt dat je aanhaalt

Aan allen die reageren op barf: bemerk de smily die achter zijn bericht staat é
lol....

"once you go Mac, you nver go back"

Wat een joke man. Ik draai linux, os X, BSD en windows... vind ze allemaal wel leuk... en elk platform heeft zijn voordelen. Stop met OS fanboy spelen en gebruik wat je nodig hebt voor wat je wil doen...

Dit is idd wel een zeer mooie ontwikkeling. kan men vriendin eindelijk veilig haar kabel kwijt spelen ^^
Je hebt helemaal gelijk. Sinds ik een mac gebruik heb ik veel meer tijd voor dingen die ik wel leuk vind om te doen. Zeg maar in plaats van het fixen van problemen met Windows. :9
Niet helemaal waar natuurlijk, ik help vrienden, familie en collega's nog wel eens met hun probleempjes.
welke problemen met windows. Leer is met een computer werken? of blijf van die porno site weg... idd jongeman die torrent waar in het groot VIRUS INCLUDED bijstond is ook niet echt veilig... oh verkeerde link op facebook aangeklikt... yup nog een virusje erbij...
Anoniem: 157093
@murderface26 april 2010 22:13
Zo makkelijk gaat dat dus met Windows. Maar desondanks is het een goed en veilig systeem hoor, echt waar!
:/
Precies, windows moet je mee leren werken. Osx werkt gewoon...
"Mompelt iets met library id's en batch files"
Het werkt inderdaad naast Mac ook op Windows, staat op de site getwifisync.com:
Thanks for your interest in Wi-Fi Sync.
I'm hoping to submit to the App Store shortly. When I do, I'll post an update here. Some people have asked whether it will also work on Windows - the answer is yes.

[Reactie gewijzigd door bartje545 op 26 april 2010 15:17]

Waar haal je deze informatie vandaan? de app is nog niet eens beschikbaar?
Als het een succes wordt, zal het tezijnertijd denk ook wel voor Windows beschikbaar worden. (maar uiteraard is dat slechts een aanname ;))
Inderdaad.... lijkt me super om dat op een windows machine te hebben :)
Ik denk dat Apple dit express niet geimplementeerd heeft vanwege de beperkte doorvoersnelheid via Wifi (b/g)? Bedenk dat je niet alleen je nieuwe mp3/foto's etc synct maar ook een complete backup. Top app alleen vraag ik me af in hoeverre het ook werkbaar/nuttig is.
Ik denk dat Apple dit express niet geimplementeerd heeft vanwege de beperkte doorvoersnelheid via Wifi (b/g)?
Waarom doet iTunes het zelf wel op 2 verschillende computers via homeshare?
JAH! Homeshare ondersteuning voor iPhone OS. Whahah sorry maar dat is niet eens zo'n slecht plan als ze dat gaan doen.
JAH! Homeshare ondersteuning voor iPhone OS. Whahah sorry maar dat is niet eens zo'n slecht plan als ze dat gaan doen.
een soortgelijk iets (enterprise functie voor bedrijven, voor het via 3G/WiFi uitrollen van apps) zit al in iphone OS 4. ( kijk maar op de apple USA site)
Gelt dat niet alleen voor inhouse ontwikkelde apps?
Anoniem: 280166
@ShinAkuma26 april 2010 14:42
De backup die iTunes maakt van de iPhone/iPod is niet zo groot. Het zijn gewoon een aantal bestandjes met instellingen, niet alle bestanden die op de iPhone staan, die staan toch al op de computer.
Bij mij is het toch sowieso een dikke 120mb. Dan tel ik natuurlijk geen apps, mp3s en films mee, dus het is wel degelijk aanzienlijk mijns inziens.

En je gaat er vanuit dat al die andere bestanden al op de computer staan, maar ik update wel eens een app uit de app store over wifi, dan moet het daarna dus terug gesynced worden naar je pc. Je snapt dat het toch wel degelijk snel kan oplopen.

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 26 april 2010 15:31]

Wifi (variant G) heeft een doorvoersnelheid van 2,5MB/s. En volgens mij heeft een macfoon max 32GB aan boord dus echt slecht is dit niet hoor.
Anoniem: 261542
26 april 2010 15:02
beetje zinloze toepassing, je moet immers toch al de iphone opladen aan de usb poort en bovendien gaat wireless syncen mbv wifi ook nog een pak trager. en dan heb ik het nog niet eens over de security implicaties van wifi tov usb gehad.

daarnaast hoort dit soort sync functionaliteit thuis in het os, of in iedergeval in de service/daemon laag van het os.

al met al genoeg redenen voor apple om deze sync-app te weigeren.
Je kunt je iPhone ook gewoon opladen met netstroom. Zou anders prettig onpraktisch zijn op vakantie e.d. (ik neem bijvoorbeeld geen laptop mee tijdens vakantie). Die doorvoersnelheid is ook maar een drogreden; jij synced toch niet alle dagen 20GiB muziek, of wel? Het zou hoofdzakelijk de agenda, wat losse nummertjes en nog meer kleine zaken zijn die je best wel draadloos kan doen.

Veiligheid kán een issue zijn. Maar als ik graag een minder veilige WIFI verbinding verkies boven mijn fantastich veilige USB kabeltje... Dan zou ik daar toch zeker wel zelf over mogen beslissen? Apple plaatst een notificatie: "Pas op WIFI kan minder veilig zijn dan via USB!", en dan kan ik lekker zelf kiezen.

Mijn vermoeden is dat de enige echte reden waarom het niet mogelijk is, de hierboven al besproken DRM op verschillende iTunes zaken.
het is totaal niet praktisch om te syncen over wifi. het vreet batterij. als jij een laptop meeneemt op vakantie neem je ook je usb-kabeltje mee. daar kun je dan tegelijkertijd mee opladen en je data syncen. mooi he?

ik zie echt het praktisch nut niet van deze wifi sync app. het is leuk om het te ontwikkelen als developer ("gewoon omdat het kan" mentaliteit) maar het functioneel nut ontbreekt en apple zou er verstandig aan doen deze app te weigeren.

edit: lees net dat garageholic alleen zn iphone meeneemt en toch wil syncen met zn laptop die hij thuis laat... volgens mij moet je dan in tuinesie gaan kamperen want wifi is niet krachtig genoeg om vanaf je vakantieadres je laptop te bereiken. onmogelijk scenario dus wat ie schetst :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 261542 op 26 april 2010 15:21]

pc is in andere kamer, je iphone is je wekker, stopcontact naast je bed,

iphone aan de lader, en syncen met de pc in andere kamer.. mooi he ?:)
Anoniem: 261542
@[Remmes]26 april 2010 15:40
slecht voor het milieu, want je pc moet je dan s'nachts aan laten staan ;)
dus?, er zijn vast wel meerdere mensen onderandere ikzelf die de pc 24/7 aanhebben :)
slecht voor het milieu
Sorry, dit is vreselijk offtopic, maar... :+

Hier staat mijn pc ook dag en nacht aan. Syncen doe ik dan ook vaak 's nachts, vooral als ik er (een) nieuwe film(s) op wil zetten die hij eerst moet converteren...

[Reactie gewijzigd door JanvdVeer op 27 april 2010 00:17]

Apple heeft qua security geen enkel probleem om een AppleTV te laten syncen over WiFi (ook DRM materiaal), en de Zunes syncen al vanaf dag 1 zonder problemen via WiFi (ook met DRM materiaal).

We scharen het voorlopig maar onder het kopje "Apple eigenaardigheden door de jaren heen", naast de eenknopsmuis en de terughoudendheid tegenover opeenvolgend: DVD, Bluetooth, BluRay.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 26 april 2010 15:34]

Nadat ik me hele bibliotheek op me iPhone/iPod heb gezet, heb ik de afgelopen jaren steeds me iPhone moeten laten syncen met usb om slechts één nummertje, appje of fotootje erop te moeten zetten. Als ze die Homesharing functie nou eens uitbreiden naar iPhone, iPad en iPod Touch ben ik weer blij.
Briljant, dit zou top zijn. Nu maar hopen dat als het niet geaccepteerd wordt, hij het ook daadwerkelijk in Cydia uitbrengt.
echt top inderdaad. Ik charge mijn iphone altijd naast mn bed en niet aan mn computer. Als ik nu agenda's e.d. wil synchroniseren moet ik nog steeds niet vergeten hem aan mn computer te hangen. Zou niet de eerste keer dat ik een afspraak dubbel plan.

Vond het al een beetje gek dat dit niet standaard kon bij iPhones, moet toch niet al te moeilijk zijn. Ik ben alleen bang dat deze applicatie niet automatisch verbinding zoekt als hij een netwerk vind met jouw iTunes op een computer. Dan vergeet ik nog steeds om te synchroniseren

Als het niet toegelaten wordt, heeft het mogelijk te maken met het feit dat je hier normaliter mobileMe voor gebruikt en dat is bepaald niet gratis.

[Reactie gewijzigd door Garma op 26 april 2010 14:51]

Als ik nu agenda's e.d. wil synchroniseren moet ik nog steeds niet vergeten hem aan mn computer te hangen.
Agenda syncen aan de computer? Wat voor agenda gebruik je dan? Ik zou lekker mijn iCal even aan een Google account knopen, dan kun je die zo on-the-go syncen. Enige waarvoor ik de iPhone aan de computer hang is muziek en af en toe een backup/update. Het zou inderdaad makkelijk zijn als dit via WIFI kon. hopen dat Apple dit toelaat!
Niet iedereen wil zomaar snel even gebruik maken van commerciële diensten om prive info te syncen.
Commerciele diensten? je kunt gewoon een google calendar automatisch syncen met een iPhone als ware het een exchange Server; dus wijzig je iets op je telefoon, dan staat dat ook meteen online; Hetzelfde geldt voor contacten; ik zou sowieso wegblijven bij de iPhone contact sync met outlook, al die horror verhalen van mensen met kapotte adresboeken door die brakke implementatie uit iTunes houden me iets teveel tegen.
Ik mag op grond van Europese wetgeving mijn kalender en adressenboek niet eens syncen met Google's platform omdat mijn data in Azie, Australie of Noord- of Zuid Amerika terecht zou kunnen komen en dan moet ik al m'n klanten, leveranciers en andere contacten apart om toestemming vragen.
Dan mag je ook nooit hardop ook maar een hint geven wat je in je agenda hebt staan als je met iemand staat te praten, want een spion zou dat kunnen opvangen en doorsluizen naar Azië/Australië/Amerika. Dit gaat wel erg ver als je het mij vraagt.
Je zit op tweakers-net
de plaats waar de afgelopen 5 jaar een ommezwaai is gekomen, en relativeren en sarcasme verboden is

Je kan beter de formule neerzetten waarmee je water als transporteenheid kan berekenen dan je mening geven
en kijk vooral uit voor misplaatste d's en t's, of nog erger je gelijk !

achter elke boom staat de duivel, en zal je harde schijf laten ontploffen bij een misstap
Ik ben alleen bang dat deze applicatie niet automatisch verbinding zoekt als hij een netwerk vind met jouw iTunes op een computer.
Dit zou volgens mij in theorie mogelijk moeten zijn dmv push-notificaties en anders met OS 4.0 als background-job.

[Reactie gewijzigd door CJ_Latitude op 26 april 2010 14:59]

Beetje lastig om hier wat zinnigs over te zeggen; ik vind zo snel niks anders dan het filmpje. Dus geen website waarop staat uitgelegd wat er nu eigenlijk gebeurt.

Maar wat je in het filmpje ziet, is dat het apparaat via iTunes zelf wordt gesynct. En het lijkt me heel sterk dat Apple daarmee akkoord zou gaan. Het is in feite hetzelfde als met die Palm: ongeoorloofd inhaken op Apples eigen software wordt niet op prijs gesteld.

Ik kan me ook niet voorstellen dat het qua App store policy zou kunnen. Normale apps hebben namelijk geen lees/schrijf toegang tot de datastore van iTunes. Ze kunnen wel muziek selecteren uit iTunes of bijvoorbeeld foto's uit je 'Camera Roll' maar dat is het dan ook. In feite is het synchroniseren dus: het schrijven buiten de ruimte waar het programma eigenlijk mag komen. Een app die dat doet, zal door Apple echt niet worden toegelaten.
Anoniem: 261542
@mddd26 april 2010 15:15
ik denk dat je gelijk hebt. ik zie het praktische nut van de wifi sync app ook niet.

het langdurig gebruik van wifi voor syncen neemt veel batterij, het zou me dan ook niet verbazen als je een schermpje krijgt :

"plaats uw iphone in de usb cradle om het wireless syncen te starten, voorkomen moet worden dan de batterij leeg raakt tijdens de sync"

maar wat is het voordeel dan nog? je moet je iphone sowieso af en toe al opladen in de usb cradle. is het niet veel handiger om tijdens dit opladen ook de sync uit te voeren ipv over het tragere en minder veilige wifi?

ik vind het een butt applicatie, maar goed die developer heeft zn lolletje gehad om het allemaal uit te zoeken :)
Mensen die alleen 's avonds in de cradle op het nachtkastje de telefoon opladen en dan meteen 's nachts draadloos kunnen synchen?

Mij lijkt het wekl makkelijk, ik heb mijn telefoon vrijwel nooit aan de laptop hangen, alleen op het werk om op te laden.
Hoef ik geen kabeltje meer mee te nemen om hem vervolgens te vergeten, laten liggen in een werkruimte/schoollokaal. Weg kabeltje. Hoe duur zijn die kabeltjes ook al weer?

Ik denk dat ik al functies weet die in iTunes 10 (iTunes X ?) gaat zitten die in september tijdens de jaarlijkse presentatie van Steve Jobs met nieuwe iPods/iTunes. Wireless syncing, Over the air software update, no iTunes required at first use on iPhone, iPad and iPod Touch... Ik hoor hem het al zeggen daar op dat podium.

Het enige wat er nu nog moet komen is dat je bestanden kan openen met (andere) verschillende apps. Dat kan al in Mail, nu nog in andere apps. Dat als je in safari een mp3 of m4u bestand aantikt dat je hem dan kan openen en opslaan in de iPod/Muziek app. En om het af te maken moet het mogelijk zijn om items uit de iPod/Muziek app te wissen. Maar of dat er allemaal komt?
Hoef ik geen kabeltje meer mee te nemen om hem vervolgens te vergeten, laten liggen in een werkruimte/schoollokaal. Weg kabeltje. Hoe duur zijn die kabeltjes ook al weer?

Zo duur zijn de kabeltjes ook weer niet

onder de 3 euro
Ik denk dat er weinig kans is dat dit ooit wordt toegelaten in de App Store, aangezien je ook een client app moet installeren om te syncen. Apple kan niet weten wat er allemaal voor code in die client app zit (want zo'n client app gaat natuurlijk niet via de App Store), dus ze zullen uit veiligheidsoverwegingen dit niet toestaan. Over veiligheid gesproken, wordt dit encrypted verstuurd?

En als laatste punt lijkt me dit ook vrij nutteloos zonder wifi 802.11n :)

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 26 april 2010 15:16]

Ik denk dat er weinig kans is dat dit ooit wordt toegelaten in de App Store, aangezien je ook een client app moet installeren om te syncen.
De aanwezigheid van een client app hoeft geen belemmering te zijn. Er zijn wel meer iPhone apps die enkel bestaansrecht hebben door een bijbehorende desktop app (Bento, Pocketpedia (hoewel de laatste tijdelijk on hold is vanwege ruzie met Amazon, maar niet vanwege Apple)).
Apple kan niet weten wat er allemaal voor code in die client app zit (want zo'n client app gaat natuurlijk niet via de App Store), dus ze zullen uit veiligheidsoverwegingen dit niet toestaan.
Apple kan ook vrij eenvoudig in de code zien of gedownloade data op een gegeven moment executed wordt, want dat is inderdaad een grote no-no op dit moment (vandaar dat de Commodore 64 emulator in eerste instantie geweigerd werd), want dit zou potentieel het hele businessmodel van de appstore onderuit halen.
En als laatste punt lijkt me dit ook vrij nutteloos zonder wifi 802.11n
iPad heeft 802.11n, en de volgende vast ook. ;) Maar om adresboeken en agenda's te syncen, volstaan tragere protocollen ook nog wel

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19339 op 26 april 2010 15:40]

iPad heeft 802.11n, en de volgende vast ook. ;) Maar om adresboeken en agenda's te syncen, volstaan tragere protocollen ook nog wel
Ik zeg ook dat het me nutteloos lijkt zonder 802.11n, dus alles met 802.11n zou me iig een stuk nuttiger lijken ;)
Dit syncen gaat alleen niet om alleen maar wat adresboeken en agenda's, maar veel meer (apps, muziek, films).
Anoniem: 262821
26 april 2010 14:28
Dus een gratis alternatief voor MobileMe wat onderdeel is van Apple zelf?
Alleen dan kan muziek en foto's ook gesynct worden draadloos..
Mooi concept, maar denk inderdaad dat Apple dit niet gaat goedkeuren omdat hun betaalde dienst MobileMe dan ook de prullenbak in kan.
Bijna goed.
Met Mobile Me kan je niet muziek synchroniseren, wel foto's.
Daarbij is het wel een heel ander systeem maar er zullen wat punten zijn waar me en deze app overlap hebben inderdaad. Dat zal dan waarschijnlijk ook de reden zijn die apple opgeeft bij het wijgeren van de App.
Als het toegelaten wordt is het wel een feest; ben die kabeltjes wel een beetje zat. Met mijn nokia kon ik via Bluetooth al synchroniseren, wat het al een stuk makkelijker en sneller maakte.

Als deze kerel zijn app erdoor krijgt kan hij er veel geld mee verdienen trouwens, denk dat ik niet de enige ben die het tijd vindt voor een draadloze synchronisatiemogelijkheid.
kan ook zijn dat ze het weigeren en dan vervolgens het zelf gaan toevoegen aan het OS
Ondanks dat ik deze functionaliteit vanaf dag 1 al mis, hoop ik dat hij niet word goedgekeurd.

Apple wil dat goede apps niet van apple komen maar van de appledev comunity, maar deze functie wil ik liever door apple zelf aangedragen zien worden.

Dit is niet iets voor de devcomunitie.
Sow, dat is wel heel erg. En waarom niet?
Dit is communicatie tussen apple eigen producten. En in het verleden hebben ze dit alteid zelf gedaan, en dat werkte ook alteid. ik zie dit bij deze functie ook graag.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee