Volgende Ubuntu LTS komt in april 2008 uit

Het Ubuntu-project zal volgend jaar april met een nieuwe long-term support-versie komen van de populaire Linux-distributie, zo heeft Mark Shuttleworth aangekondigd. In juni 2006 bracht het project de eerste LTS-versie uit.

Ubuntu op laptopVersie 6.06 'Dapper Drake' was de eerste LTS-uitvoering van Ubuntu die vijf jaar lang zal worden ondersteund. Deze speciale versies van de distributie onderscheiden zich van de normale releases door een hogere mate van stabiliteit en een langere supporttermijn. Het project heeft als doel om elke twee jaar een LTS-versie uit te brengen. Met de langere ondersteuning en de betere betrouwbaarheid hopen de ontwikkelaars van de distributie ook marktaandeel in het bedrijfsleven te veroveren. Welke features Ubuntu 8.04 zal gaan bevatten is nog niet bekend, net zo min als de naam van deze nieuwe LTS-distributie. Om Ubuntu verder geschikt te maken voor gebruik in bedrijfsomgevingen heeft Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, ook Landscape geïntroduceerd. Met deze software is het mogelijk om Ubuntu-installaties op verschillende systemen vanaf een centrale computer te beheren. Onder andere het installeren, configureren en beheren van applicaties, gebruiksbeheer en het monitoren van het systeem zijn mogelijkheden die de nieuwe webgebaseerde tool biedt.

Momenteel werken de Ubuntu-ontwikkelaars nog vooral aan de aanstaande release, die gepland staat voor 18 oktober van dit jaar. Deze nieuwe Ubuntu-versie, die de naam Gutsy Gibbon zal krijgen, voortziet in een standaard ingeschakelde 3d-desktop indien de computer waarop de distributie is geïnstalleerd hiervoor geschikt is. Verder zijn de diverse pakketten opgewaardeerd naar de nieuwste versie. Gnome zal in Gutsy Gibbon worden opgewaardeerd naar versie 2.20 en als browser zal Firefox 3 worden bijgesloten, zo is de verwachting. Ook werken de ontwikkelaars nog aan een nieuwe variant van de standaard Ubuntu-distributie onder de naam Gobuntu. Deze variant van de distributie zal uitsluitend software bevatten die beschikbaar is onder een opensourcelicentie en niet beschermd wordt door patenten. Closed source firmwares of drivers zullen dus niet worden meegeleverd, waardoor minder hardware wordt ondersteund in vergelijking met de standaard Ubuntu-distributie. Daarnaast zal bijvoorbeeld Mono, de .Net-implementatie voor Linux, niet in Gobuntu worden opgenomen wegens patentproblemen. Ook zal bijvoorbeeld van een pdf-document de oorspronkelijke bron beschikbaar moeten zijn om in deze distributie te worden opgenomen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Martin Sturm

Nieuwsposter

23-07-2007 • 14:44

60 Linkedin

Bron: Phoronix

Reacties (60)

Wijzig sortering
Gnome zal in Gutsy Gibbon worden opgewaardeerd naar versie 2.20 en als browser zal Firefox 3 worden bijgesloten, zo is de verwachting.
Dat wordt krap met Firefox. De release was toch vertraagd?
De release van Firefox 3 is gepland in November/December. De release van Ubuntu is gepland in Oktober. Het lijkt me dus sterk dat FF3 erbij in komt. Is niet erg trouwens, daar heb je immers updates voor.
Ook hier een Ubuntu Feisty Fawn gebruiker. Als experiment op de laptop van mijn vriendin gezet, gewoon om te kijken hoe zij daarop reageerde. Verder liep de laatste tijd XP regelmatig vast.

In het begin was het een klein beetje wennen, maar nu gebruikt ze de laptop gewoon zonder te morren. Vooral over de werkbaarheid van openoffice is zij goed te spreken, beter dan in windows zegt ze zelf. Ook het bestandsbeheer is volgens haar gemakkelijker.
Verder gat de batterij langer mee en is de leesbaarheid oop het scherm veel beter dan bij windows XP. Vooral dat laatste is volgens haar erg prettig.

Negatieve dingen zijn er ook. De ingebouwde webcam werkt niet (geen drivers). Verder kan ze met Hyves ook geen foto's uploaden. De laptop start trouwens ook beduidend trager op dan met windows XP. Ook de functie (Fn Fx) werken niet allemaal.

Ubuntu is er nog lang niet, maar als gewoon office/internet/mail laptopje werkt het wel.

Eindconclusie is dan ook dat zowel Windows XP als Ubuntu kleine mankementen hebben. Voorlopig blijft Ubuntu nog wel op de laptop staan.
Dat die Fn-toetsen niet werken is een bug, en die kun je dus als zodanig aanmelden op launchpad.net -- dan komen er misschien wat vragen terug, over welke toetsen wat zouden moeten doen, wat het type laptop is, e.d., maar dan zou het in de volgende versie gewoon moeten werken.
Het probleem van mijn laptop (asus A3) is bekend, maar er is nog geen oplossing voor.
Ik heb lang gezocht en veel geprobeerd, maar met name de Fn F2 toets (Wifi) is een probleem. Hij staat nu aan, maar ik kan hem niet uitschakelen, anders kan ik ubuntu opnieuw installeren.
Hyves werkt voor het uploaden van foto's met een java applicatie. Dit kan je dus in Ubuntu eenvoudig werkend krijgen door -> Software toevoegen/verwijderen en dan zoeken op java en dan Java Runtime en de Java Browser plugin te installeren.
Ja dat weet ik, is ook al gebeured. Ik kan helaas niet bij de netwerkschijven.
Dan zal ik waarschijnlijk ook de netwerk shijven moeten mounten. Dat is me na enkele pogingen nog niet gelukt. Grafisch gaat dat in elk geval niet. Leg dat maar eens uit aan mijn vriendin.. ;)
je hoeft niet perse te mounten met Ubuntu 7.04 Feisty
het is wel zo dat ik heb gemerkt dat je het complete windows netwerk niet kan zien als je zelf op ubuntu geen windows share (tijdelijke share) hebt aangemaakt.
na het aanmaken kan je er in het windows netwerk kijken
zie je het dan nog niet, de service herstarten of simpeler ubuntu herstarten
Een paar maanden terug heb ik Ubuntu 7 "Feisty Fawn" geinstalleerd op mijn laptop (ten koste van Windows XP) en het bevalt me prima. Alle hardware, inclusief ATI Radeon Mobility 9700 en Ralink wifi-kaart, werkt prima. Firefox rendert sites keurig, ik kan Skypen, Flash 9 player is beschikbaar, Open Office werkt prachtig. Kortom: heerlijk!
Als wireless lan nou ook eens fatsoenlijk zou werken. Zelfs in de laatste feisty 7.04 werkt dat nog niet. Kan WEP keys intikken wat ik wil maar verbinden ho maar.
Met draad werkt het prima en ik vind ubuntu verder echt een top systeem. Erg gebruiksvriendelijk en goed doordacht! Eindelijk een linux die ook door jan met de pet is te besturen.
Wat voor 'n wifikaart heb je? En heb je al eens op https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/ gekeken?
Ik heb ook de ervaring dat wireless niet perfect werkt. Paar keer key invoeren, geen netwerk. Met de hand kijken in het configuratiebestand, staat m'n oude zooi d'r gewoon nog in!

Het gezeur met het netwerk, alsmede het feit dat de laptop soms gewoon niet uitging als ik 'm afsloot en direct dichtklapte (en ik dus thuis kwam en de batterij leeg was), heeft bij mij tot een overstap naar opensuse geleid. Daar werkte alles in 1x prima. Voor mijn laptop, waar ik geen extra programma's op zet en niet als werkstation gebruik, maar als browse+chat+muziek-beestje, een ideale distro.
0Anoniem: 135698
23 juli 2007 14:49
Het zou mooi zijn als ubuntu in bedrijven zou worden gebruikt, versies als de deze zijn hier toch relatief geschikt voor?

Met wat inzet van de gebruiker moet het mogelijk zijn..
Het grootste probleem bij bedrijven is en blijft het zelfde als enkele jaren geleden: maatwerk software.
Deze software is vaak door een 3e partij geschreven, en puur op Windows gebaseerd, en werkt daardoor gewoon niet in Linux (en Wine beschouwen wij niet als voldoende betrouwbaar).

Hier intern draaien wij ook een aantal van deze applicaties, en daardoor is Linux gewoon geen optie.
Wat de leercurve voor gebruikers betreft: klinkklare onzin!

Mijn vrouw werkt bijna alleen maar met Linux, omdat er simpelweg geen Windows op mijn laptop staat, en ze die toch liever gebruikt dan haar eigen Windows XP bakje.
Daarnaast, heb ik op haar Windows XP bak toevallig laatst Linux geinstalleerd in dual boot... wat denk je? Komt ze trots naar beneden om te vertellen dat iets wat haar in Windows niet wilde lukken, zomaar opeens voor elkaar was in Linux (ben helaas ff kwijt waar het ook alweer om ging... was iets heel simpels, en kwam best komisch over :+)
Same here, het installeren van een printer in dit geval.

Mijn vriendin gebruikt ubuntu, ik hoefde enkel uit te leggen hoe het menu ingedeeld was. (Zodat ze direct aan de slag kon) Sindsdien belt ze nooit meer met de mededeling dat iets niet werkt. Hooguit dat ze iets kwijt is, maarja... dat is de vloek van de home-dir... :+

Ik ben echt blij dat zelfs zij daar problemen mee heeft :p
Maar weet je wat het kost om dat in een grote organisatie voor elkaar te krijgen? Incl training voor je gebruikers, omdat ze geen idee hebben hoe ze het moeten gebruiken. Ik denk dat daarom veel bedrijven zich er niet aan gaan wagen over te stappen. Op misschien een 1mans zaakje na dat gerund wordt door een hobbyist.
En die kosten zijn er niet als je van Windows 2000 naar Windows XP of van Windows XP naar Windows Vista overstapt? MS gooit de interface van hun OS bij elke nieuwe versie dusdanig door elkaar dat een doorsnee gebruiker daar ook opnieuw op cursus moet. --> Non-argument dus.
Niet mee eens.

Windows XP is gebaseerd op WIndows 2000, alleen heeft een likje verf gekregen en een paar extra features, zoals het startmenu met 2 kolommen. De verschillen tussen XP en 2000 zijn er dus ook bijna niet. Van XP -> Vista echter wel, hoewel deze nog steeds vrij duidelijk is.

Is trouwens zo'n LTS versie ook niet geschikt als 'verkoop' bij desktops? Gezien deze 'stabiel' zouden moeten zijn, lijkt het mij wel leuk voor een goedkoop pc'tje bijvoorbeeld..

[Reactie gewijzigd door tdw op 23 juli 2007 16:00]

Ik heb even gecheckt en ook in Vista is het net zoals in XP met welgeteld 8 kliks mogelijk de boel er als Windows 98 uit te laten zien. Dan nog 4 klikjes om het klassieke startmenu terug te krijgen en je hoeft je gebruikers niks te leren of te laten wennen.

Met Ubuntu gaat dat helaas niet zo makkelijk, dan zal een manager eerder nog voor linspire kiezen gezien de gelijkenis in uiterlijk.
Met Kubuntu daarintegen....!
Met een paar klikken heb je de WIndows 2000 looks.
@ Terw_Dan:
En binnen die grote organisatie zijn er hoeveel mensen die precies alles moeten kunnen vinden? Niet veel.

En binnen diezelfde grote organisatie, hoeveel mensen zijn er die gewoon een standaard set applicaties krijgen waar ze het mee moeten doen? Die nog niet eens de rechten hebben om hun bureaubladachtergrond of schermresolutie te veranderen? Een hoop.

Waarom moeten die mensen ineens een omscholing krijgen? Ze kunnen met een willekeurige linuxdistro waar gnome of kde als default staan _zonder_ problemen aan de slag. Linksonderin een icoontje, daarop klikken geeft een naar boven uitrollend menu, waar ze door met de muis op een bepaalde plaats te blijven staan aan de rechterkant een menu uitgeschoven krijgen.

Beschrijf ik nu Windows 98, 2000, XP, Vista, of beschrijf ik Gnome of KDE?

Tuurlijk, er zijn omgevingen waar dermate applicaties worden gebruikt dat linux (nog) geen optie is. Die moeten dan ook lekker onder Windows blijven werken. Maar dat neemt niet weg dat een hoop _wel_ onder linux kan, en dat het uiterlijk er echt geen bal toe doet.

[Reactie gewijzigd door sus op 24 juli 2007 02:02]

Het lijkt mij meer wat inzet van de betreffende IT'er... Dat figuur moet alle systemen klaarmaken... zodat je tenminste als gebruiker enkel maar hoeft in te loggen en proggies moet kunnen gebruiken. Wat moet de normale kantoorgebruiker nou helemaal hebben?

Als een linux distro eenmaal correct geinstalleerd is kan het kind de was doen. Nu alleen nog een zoot capabele it'ers... ipv die oude rotten van 50+ die vast zitten in een bedrijf en cursussen van duizenden euro's moeten volgen.. om vervolgens continue aan de helpdesk te hangen met een vergroeid oor en een besef dat ze niet capabel zijn, maar enkel een contract hebben.

Tweakers... experimenterende mensen.. Mensen die in hun vrije tijd distro's ontdekken en het systeem gaan snappen in bijvoorbeeld een vmware-veilige omgeving (zodat ze niets echt beschadigen, maar dat moge duidelijk zijn), DIE moeten ze hebben bij het starten van zulke producties (tezamen met experts natuurlijk (jonge))

Ohja.. en lekkere chicks... als beloning na het werk. Met gradaties van lekkerheid afhankelijk van je prestaties. Just kidding.
Als de meeste applicaties beschikbaar zouden komen voor Linux wel ja. En uiteraard een betere driverondersteuning met gebruiksvriendeijkere installatie/configuratie. Tot die tijd blijft het binnen de organisaties gewoon Windows.
En uiteraard een betere driverondersteuning met gebruiksvriendeijkere installatie/configuratie.
PARDON?!?!?!?!
Ik denk dat jij de laatste tijd geen besturingssysteem hebt geinstalleerd of geconfigureerd dan. Windows komt wat gebruikersgemak betreft tegenwoordig nog niet in de buurt van linux. Met linux heb ik binnen 20 minuten een volledig geinstalleerd systeem inclusief alle meest gebruikte aplicaties, codecs en drivers. En het mooie is dat je tijdens de installatie gewoon kunt werken met de pc omdat de installatiecd een livecd is. (Heb het over ubuntu)
Laatst heb ik eens Vista uitgeprobeert, maar dit is van het begin af aan een hell. De installatie duurt eeuwen en ondertussen kun je je pc gewoon niet gebruiken. Als de installatie afgerond is heb je een nagenoeg onbruikbare pc omdat er niks op geinstalleerd staat. Ik bedoel er zit nog geen ftp client, editor, word processor of zoiets op. Iets dat is mijn ogen vrij elementair is op een pc. Dus je mag vervolgens vanalles gaan kopen of van internet plukken met alle risico's van dien. Dus je kunt linux mischien niet gebruiksvriendelijk vinden, maar dan zou windows helemaal een hell voor je moeten zijn, omdat dit nog niet in de buurt komt.
Windows komt wat gebruikersgemak betreft tegenwoordig nog niet in de buurt van linux.

Ik denk dat ie 't vooral had over 't dubbbelklik gehalte in XP.

Wees eerlijk. Een dubbelklik is voor de leek honderd keer gebruikersvriendelijker dan een Sudo.
Een dubbelklik is voor de leek honderd keer gebruikersvriendelijker dan een Sudo.
Bij de meest recente versie van Ubuntu heb je (tot mijn opluchting, ook kijkende naar de geschiktheid voor leken) helemaal geen enkel commando meer nodig om software te installeren en te verwijderen, propriëtaire drivers te installeren en 3D-desktopeffecten in te schakelen, en om audio- en videocodecs te installeren.

[Reactie gewijzigd door DeadMetal op 23 juli 2007 19:40]

In linux kun je ook gewoon klikken maar heb je nog geen eentiende van de aantal klikken nodig om een gelijkwaardige desktop te installeren en configureren.
Ooit van images als Ghost e.d. gehoord? Systeembeheerder installeert Windows Vista op 1 pc, gooit MS Office + bedrijfssoftware erop. Maakt een image en zet deze gelijktijdig op (een groot deel van) alle kantoor computers.

En ja, dat kan natuurlijk ook met Linux.. Maar installatie van een OS is dus echt een non-issue.
Maar daar gaat het helemaal niet om. Er beweerd iemand dat linux niet gebruiksvriendelijk is. Dat ontkracht ik alleen omdat het de reinste onzin is.
Tja... met linux kan dit ook nog eens over bittorrent. Erg handig als je een image moet uitrollen over een hele afdeling, het netwerk wordt optimaal gebruikt (lees: ongeveer 80% belast tussen alle clients) en er wordt hiermee enorm veel tijd gewonnen, hiernaast betekend dit dat de server zelf soms maar 1.5 tot 2 keer de image verstuurd.
Drivers is voor het bedrijfsleven al nauwelijks een issue meer. De in een normale kantooromgeving gebruikte randapparatuur werkt vrijwel zonder uitzondering. Ik denk dat de driverondersteuning voor Linux op het moment beter is dan die voor Windows Vista.
En uiteraard een betere driverondersteuning met gebruiksvriendeijkere installatie/configuratie.
Wat moet er gebruiksvriendelijker? Een gewone desktop met tekstverwerker is onder Linux minstens zo gebruiksvriendelijk als onder Windows.
Systeem installatie/configuratie is geen taak voor gebruikers. M.i. is installatie en configuratie onder Linux makkelijker dan onder Windows, alleen de leercurve is wel iets stijler. Met andere woorden: je moet even doorbijten, maar als je het eenmaal doorhebt, dan zijn veel dingen veel makkelijker onder Linux dan onder Windows. En wie wie er nou een beheerder die niet bereid is even door te bijten?
Hoe meer Ubuntu zal worden ingezet in het zakelijke leven, des te meer fabrikanten van hardware hun drivers ook moeten maken voor Linux.

Ik ben erg benieuwd naar het centrale systeem waarmee in 1 keer alle computers kunnen worden voorzien van Ubuntu :) Als er nu ook gelijk een goede conversie tool komt (windows naar Ubuntu) is het helemaal eenvouding om bedrijven te laten overstappen ;)
+2Anoniem: 216001
@Intheweb24 juli 2007 12:15
Er is al een migration assistant in Ubuntu 7.04(Feisty Fawn). Die kan Mijn Documenten, e-mail, favorieten en nog wat meer overzetten. Het zal wel iets te magertjes zijn voor het bedrijfsleven, maat het begin is er.
0Anoniem: 155329
@Intheweb23 juli 2007 16:04
Denk niet dat dit mogelijk is met Landscape, wel het beheren van werkstations :)
Met elke versie springt Ubuntu enorme sprongen vooruit. Laatst 7.04 geïnstalleerd gehad en ik had nergens problemen mee, behalve de drivers van NVidia. Hélaars...
Tsja, maar dat is grotendeels de schuld van NVidia die de specs van zn kaarten niet vrijgeeft. Wordt hard aan gewerkt (http://nouveau.freedesktop.org/), maar ik denk niet dat dat voor 8.04 goed genoeg werkt.
Inderdaad, dat weet ik. Ik houd nouveau ook vol spanning in de gaten. Ondertussen hoop ik nog steeds dat NVidia iets doet aan hun eigen problemen met drivers. :)
Mijn nVidia kaart werkt perfect met wat tuning in Debian 4x en de Beryl 3D desktop. Gewoon wat dingen forcen.. en andere dingen uitzetten.. Het was een gekut.. Maar nu zit ik met beta drivers in een heerlijke desktopomgeving die soepel loopt... (geforce 6800xt-agp)
+1Anoniem: 221602
23 juli 2007 15:16
Microsoft zwaait nog altijd met de scepter als het gaat om desktop machines in het bedrijfsleven. Linux als Server OS wordt gelukkig wel steeds populairder.
Ubuntu is een prima Desktop OS en ik hoop dat er genoeg mensen zullen overstappen naar het open source alternatief :)
Is ook een prima alternatief. Zeker als je beetje af gaat komen van het gamen en dus niet echt een windows pc meer nodig hebt. Laptop ben ik al over gestapt (wireless werkt) pc niet wireless wil niet werken helaas. Dan heeft het voor mij ook geen zin want kan niks binnenhalen.
Als je serieus overweegt ubuntu te installeren op die PC wanneer wireless werkt, moet je even googlen en je firmware (er van uit gaan dat het wel mogelijk is, alleen niet by default) op een USB-stick knallen.

Ubuntu installeren, firmware kopieren naar /lib/firmware, module laden en wireless werkt.
Ik ben groot fan van Ubuntu, maar moet na een paar miskleunen van hun kant toch zeggen dat ik de lts versies als enige serieuze releases zie, zeker als het om het bedrijfsleven gaat. Wat daartussen zit zijn meer beta-versies zo lijkt het.

Bijvoorbeeld. De laatste versie herkent een heleboel ati-kaarten niet om maar wat te noemen en start daardoor gewoon niet op. De vorige versie 6.10 heeft een enorme miskleun gehad tijdens een update waardoor veel gebruikers hun xwindows niet in konden.

Ubuntu doet veel goeds voor linux en voor gebruikers, maar dit soort grappen moeten ze niet te vaak uithalen.

@Intheweb; die conversietool komt er niet. Er zijn zoveel verschillende applicaties... verder dan het overnemen van wat favorites en laatste geopende documten zie ik het niet snel komen. Het foutloos importeren van het volledige outlook gebeuren zou wel een kick zijn. Maar of dat voor zakelijke markt zo'n must is.... als die over gaan staan ze sowieso voor een Enorme Operatie...

@tuxdapinguin:
:) wie heeft het hier over terug naar windows.. om obscure redenen (een "e-learning cd-rom" ) werk ik nu sinds een paar maanden weer even met windows op m'n laptopje. Ik heb al een crash achter de rug (sluit niet af na updates installeren), een horror van en EULA voor m'n kiezen gekregen (wmplayer 11) en tegelijk een probleem met het afspelen van een uitzendinggemist filmpje (verkeerde codec of zo, ziet er niet uit). Dus nee... da's ook niet veel soeps, maar ik houd linux distro's wel aan iets hogere standaarden :D vandaar mijn kritiek.

[Reactie gewijzigd door brobro op 23 juli 2007 21:47]

0Anoniem: 205918
@brobro23 juli 2007 15:37
die xwindows crash had ik ook maar die had ik er ook zo weer uit... het is inderdaad een grofe fout van ubuntu geweest maar de rest vind ik gewoon zeer goed. en teruggaan naar windows? beter niet want de niet lts versies van ubuntu zijn hier nog altijd stabieler dan welke windows dan ook al moet ik zeggen dat de lts versies wel degelijk van wat betere kwaliteit zijn...
0Anoniem: 216001
@brobro24 juli 2007 12:18
Het hele Windows update systeem is brak. Het is extreem langzaam en IE loopt eigenlijk elke keer uit als ik de PC van mijn moeder wil updaten. Ik vind het update systeem van Linux veel beter werken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee