MySpace 'vergrijst'

Volgens de onderzoekers van ComScore vergrijzen de bezoekers van socialnetworkingsite MySpace gestaag. Dat is een verschijnsel dat bij dergelijke sites in het algemeen waar te nemen is, en gedeeltelijk voort lijkt te komen uit een bredere aceptatie van het fenomeen social networking waardoor de leeftijd van de bezoekers de leeftijdsverdeling op het internet steeds dichter gaat naderen. Bij MySpace is het effect echter sterker. Ruim de helft van de MySpace bezoekers is inmiddels ouder dan 35 jaar en elf procent bestaat uit 55-plussers. In het afgelopen jaar is er een duidelijke afname van het aantal jongeren waar te nemen tegen een sterke toename van het aantal ouderen, waarbij het omslagpunt om en nabij de 25 jaar ligt.

MySpace t-shirt MySpace is overigens allerminst in de mineurstemming die wellicht met de midlifecrisis van veel van de huidige bezoekers gepaard gaat. In hetzelfde jaar dat de 'vergrijzing' toesloeg, is de waarde van de site, die inmiddels wereldwijd op de zesde plaats staat qua populariteit, namelijk bijna verdrievoudigd - van de 580 miljoen dollar die Rupert Murdoch ervoor betaalde tot tegen de anderhalf miljard dollar. Medeoprichter van MySpace Brad Greenspan is wel uit zijn humeur geraakt, en houdt de wereld via de website Freemyspace.com op de hoogte van zijn pogingen om via een rechtszaak de acquistitie door Murdochs News Corporation ongedaan te maken. Hij is met een aantal andere ex-aandeelhouders van mening dat het management van voormalig MySpace-eigenaar InterMix wist dat het bedrijf veel meer waard was, maar dat verzweeg.

Door Mick de Neeve

08-10-2006 • 16:38

40 Linkedin

Bron: ComScore

Lees meer

'News Corp. wil Digg overnemen' Nieuws van 25 oktober 2006
Opnieuw geld in Friendster gepompt Nieuws van 21 augustus 2006
'YouTube haalt MySpace in' Nieuws van 3 augustus 2006

Reacties (40)

Wijzig sortering
Het tijdperk dat de jongeren het internet domineren is langzaam wat af aan het zwakken. De wat ouderen onder ons beginnen een behoorlijke inhaalslag wat dat betreft.

Oma die even een eigen profiel op internet zet begint al normaal te worden :P
internet bestaat 15 jaar, net als ik :Y)
in die 15 jaar zijn alle toenmalige gebruikers 15 jaar ouder geworden, daarom komen er nu steeds meer oudere mensen.
Nou, 't Internet is echt wel ouder dan 15 jaar hoor. Volgens (b.v.) deze site:

The Internet was invented by the US Department of Defence as a means of communication if we were attacked by Russia. That was in 1969. The WWW on the other hand was invented by an Englishman called Tim Berners-Lee in Switzerland in 1989. The Internet dates back to the 1950s and 60s, although few of us knew of it then as it was part of the American defence system.

Dus grof gezet bestaat het WWW ~17 jaar, maar het Internet zelf veel langer ...
Hmmm...telnet...gopher...ftp...email...en zo zijn er nog wel een paar dingen te noemen die volgens jou niet nuttig zouden zijn?
Ik gebruikte ruim voor het www al intensief het internet hoor. WWW is maar een van de vele toepassingen die je over het internet uitvoert.

Wat denk je van email, mailinglists, usenet, ftp, telnet en chat? Die zijn allen ouder dan het WWW en nog steeds actueel. Gopher is door het WWW wel naar de geschiedenisboekjes verdreven.

Misschien een idee om eens een artikeltje over de geschietenis van internet op te duikelen. Lees meteen even het hoofdstuk over de filosofie en de politiek van het internet... Zeer leerzaam, vooral in deze tijd nu allerlei overheden grip trachten te krijgen op het van oorsprong anarchistisch ingestelde internet.
Volgens mij geeft SKiLLa geen mening over wat wel of niet nuttig is. Hij zegt enkel dat het Internet bestaat sinds 1969 en het WWW sinds 1989. Beide beweringen kloppen.
Ja, maar WWW is de motor van het internet(zonder WWW, geen nuttig internet).
Nee, inderdaad niet, maar ik weet genoeg van het internet hoor. Tuurlijk kan je wel dingen zonder WWW(mail, verbindingen opzetten met andere PCs enz.) maar waarom zou het internet pas gegroeid zijn toen WWW in beeld kwam? En raadt eens wat je nu gebruikt? Juist WWW. Zonder WWW was internet nu nog steeds een nerdproject.
Maar 15 jaar geleden waren er nog maar heel weinig gebruikers...

Zijn al die oudjes er nu bij gekomen om te zien wat de kinderen allemaal uitspoken op internet, of heeft de jeugd de oudjes zo ver gekregen dat ze het internet zijn opgegaan :-)

Mij heeft het 7 jaar gekost om mijn ouders aan een mail adres en een pc te krijgen... (en ja, soms heb ik wel eens spijt :-) )

Verde is dit goed nieuws, internet is nu ongeveer een leuke spiegeling van de werkelijkheid.
En ook geld: Hoe meer zielen.. hoe meer vreugd....
0Anoniem: 170345
@BizzieBis8 oktober 2006 17:54
Merk ik anders niks van. Zitten alleen maar peuters op internet; vooral bij games.
+1Anoniem: 184718
8 oktober 2006 16:50
35 jaar en dat is dan grijs? :o
Ik ben 22 en er zit al jaren grijs in men haar :+
Als je 40 bent krijgt niet eens meer een baan omdat je 'te oud' bent. Ze vergeten voor het gemak dat dat nog voor de helft is van je arbeids leven (20-> 40 ->65)
+1Anoniem: 117053
@Ortep8 oktober 2006 18:14
Niet omdat je te oud bent maar omdat je teveel kost. Als 40+er ga je niet zo gauw werken voor een starters tarief.
Er wordt ook gezegd dat men boven de 40 vaker ziek is. Dat wordt ook vaak als reden opgegeven om ze niet aan te nemen. De statistieken wijzen precies het omgekeerde uit.

Dat een 40iger duurder is kan zijn, Maar hij brengt ook ervaring mee. Inwerken gaat veel sneller, ze weten het vaak al.

Ik zie bij ons op het werk dat gedrag ook. Ze nemen iemand van 23 aan...goedkoop, jong en dynamisch...Klopt...zodra hij ingewerkt is gaat hij heel dynamisch weg omdat iets anders leuker lijkt. Dat was dan weggegooid geld voor het inwerken. Zo ben je doorlopend bezig mensen in te werken. Maar dat staat nergens in de boekhouding. Daar staat alleen een lager salaris.
Geef me in hemelsnaam twee man van 45 ipv drie van 25.

Dat komt trouwens heel aardig overeen met wat een aantal anderen hier ook al schreven. Jongeren staan op 10 sites ingeschreven en doen met geen van die dingen wat. Hun ouders komen pas 2 jaar later, maar kiezen dan wel voor datgene waar ze wat aan hebben en daar werken ze dan gewoon mee door
Dat een 40iger duurder is kan zijn, Maar hij brengt ook ervaring mee. Inwerken gaat veel sneller, ze weten het vaak al.
Wel als het werk is dat die persoon al eerder gedaan heeft. Als het ander werk is, gaat het inwerken juist lastiger omdat de ervaring dan als ballast gaat werken. Een algemeen bekend verschijnsel is immers dat leren lastiger gaat naarmate je ouder wordt.
Deze 17 jarige jongen vind van wel. :+
Is wel leuk om er even bij te zeggen wat myspace is.
Ken het nieteens :Z
Anders zoek je op google eens naar MySpace?
Kort en krachtig: een profielensite in het groot ;)
wat is er mis met myspace ?

als muzikant is het bvb een fantastische mannier om andere zielsverwanten , vooral internationaal dan, te leren kennen en weer een extra kanaal erbij om je muziek naar buiten te brengen.

Ja, ok, verder zitten er een hele hoop pop star wannabees en mensen die hopen met een paar blury pics beroemd te worden, maar er is een goede filter/search op myspace aanwezig :)
Een nare kinderziekte.
Je lult weer vrolijk mee met de clueloze meute. Meer dan 50% van de gebruikers is boven de 35 jaar. Maar goed, het is hip om bijna alles af te zeiken met Breezah (sp?), toch?
Ik ben wel benieuwd hoe ze dat hebben gecontroleerd. Zullen ze de mensen van 16, die op hebben gegeven dat ze 99 zijn, ook mee hebben geteld? Waarschijnlijk wel en daar zijn er genoeg van. Helemaal precies is de telling dus natuurlijk niet. En dan ben ik ook nog wel benieuwd naar het aantal (non)actieve gebruikers. Enzovoorts. :)
"Zullen ze de mensen van 16, die op hebben gegeven dat ze 99 zijn"

Goh, en bosjes mensen die 16 invullen terwijl ze 45 zijn. Wellicht dat het elkaar netjes opheft?
0Anoniem: 172162
@Dint8 oktober 2006 18:56
Want vanzelfsprekend ligt het aantal nonactieven bij ouderen hoger, ze gaan toch eens naar het hiernamaals.
Je bedoelt Internet2? :+
+1Anoniem: 161725
9 oktober 2006 16:02
'MySpace vergrijst'.... oftewel, jongeren hebben gewoon geen zin in om de hele tijd MySpace, Hyves, enzenz bij te houden. Oudjes wel (als ze al weten wat een computer is)

Ik zie mijn oma tenminste nog niet achter de computer zitten... die weet nog geeneens hoe je geld moet pinnen :+
Alles bijhouden is ook zo'n gedoe. MySpace en Hives kosten teveel tijd...

Over oudjes gesproken, vorige week stond ik in een telefoonwinkel, staat er zo'n oudje (65+) voor me aan de toonbank met een nieuwer model GSM:
"Hij doet het niet meer, moet er iets niews in?"
"Nee mevrouw, de batterij is op"
"Mag ik dan een nieuwe!?"
"U kunt hem beter opladen mevrouw, gewoon met het stekkertje in het stopcontact steken"
"Dus er hoeft niks nieuws in?"
"nee mevrouw"
"Als het niet lukt bel ik mijn zoon wel, die weet daar veel van"

lal, telefonie vergrijst ook al, maar tegen welke prijs :P
+1Anoniem: 89252
8 oktober 2006 17:08
Jongeren hebben de tijd niet meer om veel tijd op 1 site te blijven. Ze gaan altijd mee met vriendjes en vriendinetjes om zo op tig profielensites iets te hebben staan zonder dat ze er iets mee doen.

De wat oudere mensen zijn daar toch minder makkelijk mee, wat misschien voorkomt uit het feit dat je vroeger niet zo heel veel pionieers werk deed met je sociale leven.
Klopt inderdaad.

Ik zie bijvoorbeeld ook dat mijn moeder, 57 jaar, sinds ongeveer een jaar ook zeer veel aan het internetten is.

Laatst startte haar laptop niet op en toen raakte ze lichtelijk in paniek; "Nu kan ik niet internetten en mailen!". Dit terwijl ze er een jaar geleden nog niks van moest hebben :) .
Ik zit liever op MySpace dan op Hyves. Ten eerste ben ik de mentaliteit van de nederlanders wat respect en dergelijk aangaat beu !
Al zitten er nederlanders op MySpace deze zijn anders ! Vergrijzing, wat is vergrijzing ? 35 jaar zeker niet !!! als iemand nu 60 is ala...

:Z

Zowiezo zoals ook al in het artikel stond en wat ik nog niet definitief wist is dat het zou overgenomen zijn door die jup van vorige keer !?
Wat jammer is want nu wordt het teveel opgefockt, het is beter om het gewoon een beetje rustig te houden en niet dat je die van die hyper sukkels krijgt !

Er was laatst trouwens een onderzoek gedaan of status onderzoek net hoe je het wilt noemen... 1,5 miljoen mensen op Hyves (das wel incl. mensen die af willen kapper zoals ik want er is geen bal meer aan).
Als ze dat bij MySpace doen dan is de kans nihiel behalve bij die Grijzo's dan !

|:(
0Anoniem: 20084
8 oktober 2006 16:53
Hmmmm....
Ben 34 maar voel me nu opeens eeeeeeeeeeeeeeeerg oud...
Vooral niet naar myspace gaan, blijf je jong van :+
Waarom achter de garaniums zitten als je ook achter je PC kan!
+1Anoniem: 30025
@T!mothy8 oktober 2006 19:46
Wedden dat ze Geraniums als screen saver hebben?!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee