FBI organiseert internationale actie tegen warezgroepen

De FBI is bezig met een internationale actie tegen warezgroepen. Bij de afgelopen woensdag gestarte operatie "Site Down" wordt de FBI bijgestaan door overheden uit Australië, Canada, Israël, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Engeland, Portugal, België en Nederland. Er werden in de verschillende landen in totaal negentig invallen gedaan. Ook ons land is dus betrokken; de actie heeft geleid tot drie arrestaties door de FIOD in diverse plaatsen. In Amerika zijn er vier mensen gearresteerd en tenminste acht belangrijke distributieservers uitgeschakeld.

De georganiseerde warezgroepen hebben kopieën gestolen van de laatste Star Wars-film en andere films, games, muziek en softwareprogramma's ter waarde van ten minste 50 miljoen dollar. De FBI geeft aan dat ze opereren aan het begin van de distributieketen, de plek waar de de verspreiding van een groot deel van de illegale content op het internet begint. Er zijn tenminste twintig warezgroepen in lichte of zwaardere mate geraakt bij de actie. De groepen gaan meestal schuil onder cryptische namen zoals Centropy, NOX en TUN en communiceren met elkaar via irc.

Piracy / piraterij / peer to peer / p2p / brein / playmobil / piraat

Door Gabi Gaasenbeek

01-07-2005 • 13:02

97

Submitter: Erwinvz1

Bron: Department of Justice

Reacties (97)

97
96
51
16
4
15
Wijzig sortering
Wat een stomme reden trouwens om die GoT thread dicht te gooien : "Als er warezhandel wordt opgerold is dat ook niet echt iets waar we hier op GoT nou uitgebreid over hoeven discussiëren, het is immers toch illegaal."

Nee, laten we dan ook gelijk alle topics over aanslagen, moorden etc etc etc sluiten...
Anoniem: 69437 @Rudi1 juli 2005 13:23
Ja, ik vind eigenlijk dat deze nieuwspost 'op slot' moet. Het is immers toch illegaal... :Y)
Er wordt inderdaad geen echte reden aangegeven om het topic te sluiten. Een topic 'die niet tot discussie bedoeld is' is wel heel ruim en dat zijn die topics ook niet die aangeven waar welke aanbieding te halen is.
Ook gaat dit topic niet in tegen de forumregels.
Anoniem: 34169 1 juli 2005 13:06
Hmm, op GoT was hier een topic over, maar dat is op slot gegaan.

Het schijnt dat vooraanstaande leden van een aantal belangrijke groepen, zoals Reloaded en Centropy, in de kraag gevat zijn, dus de scene ligt min of meer op z'n gat.
Ook zou iemand het leven hebben gelaten bij een van de arrestaties, maar dat lijkt me onzin.
Ach joh.. Dat zou een half jaar geleden, een jaar geleden en een paar jaar geleden ook al zo zijn...

't Zijn allemaal verhalen :).. Als mensen ook maar precies zouden weten wie wie is en wie nog wel en niet actief zou zijn dan zou 'de scene' geen schijn van kans meer hebben joh. De 'kracht' zit em er waarschijnlijk in dat alles redelijk gescheiden is, dus alles in 1 keer opdoeken lukt echt niet.

De geruchten zijn verder wel grappig hoor daar niet van :)
ach joh het is net als een vuurlinie in de 19e eeuw. Worden er een paar neergehaald vullen anderen het gat weer op.
dus de scene ligt min of meer op z'n gat.
onzin, iedere keer als er arrestaties worden verricht zou de "scene" op zijn gat moeten liggen. Ik merk er altijd verdomd weinig van, feit is dat er vrij veel mensen zich er mee bezig houden en dat dat op korte termijn niet gestopt kan worden door de omvang van het geheel.
Ach, als we de dappere dienders mochten geloven, lag de mafia ook al jaren op z'n gat - ja, hooguit een paar gepensioneerde capo's, op het strand van Hawaii -, zaten alle drugsbaronnen achter tralies - ja, als ze het goed vinden en de bajes minstens 5 sterren klasse is -, en ging het in de politiek eerlijk toe.
Toch wel apart.. 90 invallen en 7 arrestaties (volgens het verhaal in ieder geval)
Hoeveel van die invallen hebben er dan wat opgeleverd ?
Of was het alleen maar te doen om de servers ?
Tja mischien heeft de FBI ook een paar "server parken" bezocht..
Dit valt ook onder inval, maar echt veel mensen zullen ze daar niet hebben aangehouden.
Bovendien heb je best kans dat een groot deel van de invallen geen resultaat hebben opgeleverd..
Tja 'John' woont hier niet meer bij een studenten flat bijvoorbeeld :)
En ze zullen ook een paar mis-hits hebben .. als iemand slim is en helpt met kraken kan hij ook zijn PC "schoon" houden.. bij een inval hoeft niets van illegaals bij deze beste persoon gevonden te worden.. lastig hem te arresteren dan.. zekers als hij zo slim is om eerst met een advocaat te praten voordat hij tegen de FBI praat.
Zeker een hoop van die "oops, verkeerde pandje" bouwmarkt-achtige reclame invallen :o.
The scene blijft draaien. In de jaren 90 was ik zelf redelijk actief in Belgie. BBS en distrosite plus cd-sales. Een bezigheid als tijdverdrijf. Meestal was het te doen om gewoon een mega aantal bytes te verzetten voordat een ander dat gedaan had. Plus het leveren van qualiteitsproducten. Maar naarmate we ouder werden, werd de fakkel doorgegeven aan de jongeren in eigen groep of werd de handel door andere groups overgenomen.

Deze "wereldwijde" actie bestempel ik louter als een zoveelste noodkreet van de industrie. Kwestie om te voorkomen dat bedrijven zelf ook gaan beginnen met illegale versies.

9 kansen op 10 wordt dit de zoveelste minnelijke schikking waarbij de dudes vriendelijk wordt gevraagd hun bytes te deleten.


Kwestie van illegaliteit. Laten we daar allemaal eens in eigen boezem kijken. Wie doet er nooit een misstap? Rijden we allemaal braaf op de baan en nooit meer dan toegelaten. Steken wij steeds over aan een zebrapad? En indien we dat niet doen, worden we dat door om het even wie vies bekeken of bestempeld als crimineel?

Met alle respect op de mening van anderen, maar laat ons met beide voeten op de grond blijven staan :-)
Anoniem: 97559 @sirskull1 juli 2005 16:22
Kwestie van illegaliteit. Laten we daar allemaal eens in eigen boezem kijken. Wie doet er nooit een misstap?
Rijden we allemaal braaf op de baan en nooit meer dan toegelaten. Steken wij steeds over aan een zebrapad? En indien we dat niet doen, worden we dat door om het even wie vies bekeken of bestempeld als crimineel?


We krijgen er wel een bon voor.

Maar wil het gegeven dat iedereen wel eens foute dingen doet dat we dan maar alles moeten tolereren?

En verkeersovertredingen zijn niet zomaar te vergelijken met softwarepiracy.
bekijk eens procentueel hoeveel bonnetjes er geschreven worden voor alle verkeersovertredingen die er gepleegd worden? En hoe de gewone medemens hierop reageert?

Ga je beweren dat jij het type bent dat iedereen die een aanmaning gaat geven als ze te voet de straat oversteken door het rood licht of die chauffeurs in de cel zou smijten omdat ze hun pinkers (knipperlicht) niet gebruiken tijdens een maneuver? Ik denk dat het merendeel van de mensen dit zelfs niet intresseert.

De vergelijking is een eenvoudig voorbeeld geweest om duidelijk te maken dat je niet enkel zwart-wit moet bekijken. Want tuurlijk ben ik ook van mening dat vluchtmisdrijven of accidenten door onder invloed te rijden, absoluut niet getollereerd kunnen worden. Anderzijds moet men flexibel blijven en niet iedereen die op een oordeelkundinge manier het rood licht als voetganger negeert, direct op de bon te smijten.

Het verspreiden van software kan er enkel voor zorgen dat het product beter gekend wordt en verhoogt het prestatiegebruik hiervan. Hier is de industrie goed mee gediend waardoor deze industrie dan weer sneller geneigd is dit product aan te schaffen. Als voorbeeld het alom gekende Winzip dat zijn ingang heeft gevonden via de sharewareversie die thuis bij menig mensen is ontdekt. Persoonlijk ken ik nu al tal van bedrijven die na de goede komentaar dit dan ook offcieel hebben aangekocht. Microsoft is ook op die manier bekend geraakt want anders werkte we nu allemaal met een Apple daar zij de eenvoudige GUI reeds gebruikte voor MS daar nog maar aan toe was.

Ik blijf nog steeds van mening dat software op huiselijk vlak vrijwel niets mag kosten maar dat in de bedrijven geen illegale software getollereerd mag worden.

Nu hoor ik jou al aankomen. Wat ivm muziek. Wel daar maak ik me nu eens geen zorgen om. Als je ziet welk luxeleven de manager en artisten leven waarvan de muziek het meest gecopieerd wordt... Dan lijkt het me duidelijk dat zij genoeg hebben om te overleven.

Films? Pfff... Als je die films op TV bekijkt dan betaal je er toch ook geen zak voor?
Mooi zo.

Het moet maar eens afgelopen zijn met het oogluikend toezien op deze zaken. Het is eigenlijk sowieso een schande dat het zo lang kan duren.

Ik zal wel weggemod worden op deze mening, maar dat maakt niet uit.

Het willens en wetens publiceren van copyright materiaal is gewoon not-done in mijn optiek.
Ik vind het wel grappig, je zit namelijk met twee dingen.

-Dure en vaak ook betere pakketen worden illegaal verspreid op het internet. Vaak worden deze pakketen gedownload door "jonge" particulieren die anders oudere pakketen zouden zijn blijven gebruiken, daar de kosten van nieuwe pakketten te hoog liggen. Een gevolg hiervan zou zijn dat de leveranciers veel langere/grotere support/compatibiliteit zouden moeten geven op oude pakketen. Wat op zijn beurt weer leid tot hogere kosten.

-Doordat de duurdere pakketen gemakkelijk verkrijgbaar zijn illegaal, worden deze meer gebruikt. Daardoor kunnen startende bedrijven (waarschijnlijk goedkoper) geen voet aan de grond krijgen. Daar ze geen naamsbekendheid hebben kijk naar openoffice of staroffice deze zijn gratis verkrijgbaar (of naar linux distro's). Toch blijven mensen liever op een illegale Microsoft versie werken "wat de boer nie kent vreet ie niet". Waarom: omdat het mogelijk is, ze hoeven zich niet aan te passen aan nieuwe software. Voordeel voor microsoft:
-Veel oem distributie
-Naamsbekendheid blijft in tact.

Wil zo'n bedrijf het onmogelijk maken om illegaal te werken zouden mensen sneller overstappen op gratis of goedkope alternatieven. En dat willen deze bedrijven ook niet. Marketing technisch gezien doen de grote bedrijven dat dus prima (reguleren van de stroom illegale software, niet bannen). Denk maar eens na:

-beeldbewerking uhm Photoshop
-OS uhm Windows
-tekstverwerking uhm MS Office
-webpagina uhm macromedia
-pdf uhm adobe

(kom op jongens, jullie denken toch niet dat microsoft het niet onmogelijk kan maken om windows te installeren zonder dat je hem daadwerkelijk hebben gekocht!)
Ik denk dat je daar weleens geheel gelijk in kan hebben perjan. Als ik het vergelijk met de muziekindustrie waar een hoop bands er juist trots op zijn dat er Bootleg opnames bestaan van hun optredens want: Hoe meer verschillende bootlegs, hoe populairder je bent als band.
Zo maakt Steve Harris (bassist van Iron Maiden) er een sport van om van iedere verschenen bootleg zelf ook een exemplaar te hebben.

Kortom, de hoeveelheid illegale software is net zo goed een maatstaf voor de populariteit van je programma, en degenen die het echt willen kopen toch ook wel wat van je producten vroeger of later!
Off-topic, maar toch.

Als ik naar de moderatie van bovenstaande reactie kijk, daalt mijn achting voor de leden van deze site nogal. Deze persoon uit zijn mening op het nieuwsitem. Het nieuwsitem bericht over mensen die worden opgepakt omdat ze illegale dingen doen waardoor anderen veel geld verliezen. Of de slachtoffers nu engelen zijn of niet is niet aan de orde. Het gaat hier over criminelen.

Iemand reageert er op door te zeggen dat het tijd wordt dat er iets gedaan wordt aan dit soort criminele activiteiten. Als wel-denkend mens zeg je dan "Inderdaad!", want we zijn toch tegen criminaliteit?

Wat gebeurt er? De reactie wordt weggedrukt, troll genoemd, als overbodig bestempeld. Hij wordt zelfs minachtend moraalridder genoemd. Criminaliteit is fout, tenzij wij lekker gratis onze filmpjes, spelletjes en software kunnen krijgen?

Moderatie-systemen zijn leuk. Maar met zulke in-trieste hypocrieten er bij kun je de mensen die kritiek uiten wel mooi de mond snoeren. So much for discussieren.
Jouw achting daalt, maar de meerderheid wint. Als de algemene mening spreekt dat de community een andere manier behoeft om aan media en bestanden te geraken, dan wil het zeggen dat er een andere oplossing gezocht moet worden. Kijk naar online music stores, zij zijn slim afgeweest door dit te begrijpen.

De mensen willen over het algemeen goedkopere software en kwaliteit voor wat ze krijgen. De meesten grijpen dan ook liever naar freeware die vaak beter voldoet aan de eisen van de gevorderde gebruiker. Je verwacht dat je ook wel iets krijgt voor je geld. 200€ voor Windows XP Home is veel geld, als je dan nog voor support 1€ per minuut kan betalen. Het probleem zit niet bij de gemiddelde gebruiker, maar bij het bedrijf. De gemiddelde gebruiker toont heel duidelijk wat de massa wil. En daardoor zijn warez ontstaan. Of dit nu voldoet aan jouw beeld van de wereld boeit weinig, jij bent de minderheid.
Er word zoveel troep aangeboden, de meest lullige software die vaak maar één ding(etje) doen en daar vragen ze gewoon $ 30,- of méér voor; Garbage-ware noem ik het.

Spellen: wat de gek ervoor geeft: Sims 2 á € 60,- , add-on's en gemiddeld € 45,-. De ene slappe kopie van een spelconcept na de andere, de kids worden gek gemaakt met geile reclames, wie koopt dat allemaal én nog belangrijker: waar halen we dat geld vandaan iedere keer.

We worden 24/7 gebrainwashed als we het toelaten, kids zowiezo van die vinden het allemaal prachtig; weten zij veel ?

Als je het dan toch ergens "gratis" kan krijgen zal ik er geen traan om laten. De Muziek-industrie, film-industrie etc.etc. huilen tranen met tuiten. En toch weten ze elke keer geld te vinden voor al hun "sociale" feestjes.

Ze hebben de consument zéér goed getrained om te consumeren, nou dat doen we: via allerlei wegen ;-)
het feit blijft dat te veel tweakers denken dat moderatie bedoelt is om te laten zien of je het eens oneens of oneens ben met een bericht. hierdoor worden vaak hele interesante draatjes weggemod omdat er toevallig iets negatiefs instond over apple, windows, intel of amd.

Iemand wegmoderen zou in mijn ogen alleen moeten gebeuren als daar een goede reden voor is
- offtopic
- first post
- grof taalgebruik
@ Phuncz: dat is gewoon pure onzin hoor, Warez is gewoon puur ontstaan omdat mensen gewoon niet willen betalen, bedrijven moeten ook hun medewerkers betalen, ik vind juist dat er verdomd weinig freeware spul is dat ook goed werkt zonder enige beperkingen. Online shops maken helemaal geen zak uit mbt warez, het gaat gewoon of ze moeten betalen of niet.. de prijs maakt vaak ook niet uit, sommige mensen vinden elke euro die ze voor software/muziek/films moeten betalen te veel..
Ik heb anders genoeg spellen, films en muziek legaal hoor. Er is een verschil tussen niet willen betalen omdat het te duur is en niet willen betalen omdat je geen reet geeft om de minderwaarde en niet willen betalen omdat je meer moet betalen voor minder..

Echter, vooral bij muziek-CD's, is de kwaliteit soms zelfs slechter dan bij de legale schijven, dankzij kopiëerbeveiligingen. Je kan dan ook niet zeggen dat mensen voor minder kwaliteit meer willen betalen.

Warez zijn idd ontstaan uit het niet willen betalen voor software, echter is het na meer dan 20 jaar nog steeds erg populair relatief gezien. Dit heeft een oorzaak en een reden, die de meeste bedrijven die er zich over ergeren, niet inzien.
Nee, gewoon een staaltje van overdrijven. Iets waar de commercie alles van weet. Maar zal het het even in ABN vertalen: het geleverde staat in géén verhouding tot de prijs.

Nou blij ?

Bovendien; het gaat er niet om of ik het wil of niet wil. Het gaat erom of het geleverde de prijs waard is, voor een simpel stukje software wat zéér beperkte functionaliteit heeft vind ik in ieder geval vaak niet.

Neem nou eens 6 a 8 flut-progjes, ben je algauw net zoveel kwijt als Windows XP. Waar liggen de verhoudingen ?
ff offtopic

of als er gewoon dingen instaan die niet kloppen
of fanboygepraat, wat zeer ergelijk is

maar meestal vind de discussies hier in de comments echt heel interessant, kan ik soms een uurtje mee zoet zijn
juist. Ik vind ook dat als je een spel veel speelt moet je er voor betalen als je kan. Als je geen geld er voor hebt wat dan? moeten minder bedeelden maar zonder games en films doen?
Meeste mensen die downloaden geven toch hun geld uit aan films en games maar hoeveel ze hebben.
Als jij nu een game maakt en iedereen vind hem leuk ben je in 1 klap multimillionair, of hij nou gekraakt word of niet.
Ik persoonlijk heb redelijk veel games gekocht, maar ook velen niet. Films idem. Ik betaal ook neit voor een film die ik kut vind, je betaald iets naar zijn waarde vind ik, niet nadat je er voor betaald hebt en je merkt dat het iets is wat zonde van je geld was.
Filmmaatschappijen en game maatschappijen maken genoeg geld, meer dan genoeg. Zie die illegale sjit maar als een robin hood actie ofzo ;)
@Alex4you

Als je het zo rommel vind, waarom moet je het dan hebben?
Als je die garbage-ware zinloos vind, waarom is er dan de nood om die illegaal aan te schaffen?

Een geval van verregaande hypocrisie?
Ach wat... ieder z'n mening hé :)
btw: nog nooit zoveel moderaties gezien! (hier: www.tweakers.net/reacties.dsp?Action=Posting&ParentID=1338322
Anoniem: 61810 @jurrie1 juli 2005 18:40
Laten we allemaal een paar dingen niet vergeten.
O.A. Microsoft is groot geworden door in het begin het min of meer toe telaten dat iedereen "gratis" windows ging gebruiken, dus een bepaalde afhankelijkheidssituatie heeft gecreeerd door de gebruiker zelf.
ondanks dat "gratis" is het bedrijf daar toch nog enorm rijk van geworden.

dit telt ook voor enkele artiesten etc.
maar dit werkt alleen als je een *goed* product levert en het de gebruiker het zo lastig mogenlijk maken het zelf gratis te kunnen maken.

zo zie je Het mes snijdt aan 2 kanten.
Anoniem: 134763 @PWM1 juli 2005 15:08
aha, en jij hebt zeker eerlijk 3 licenties voor je 3 computers gekocht, photoshop gekocht voor 800 euro, en visual studio voor 2000 en al je muziek koop je ook altijd legaal in de winkel, je heb nog nooit een mp3 in je leven horen spelen.

of je werkt natuurlijk met linux :) en luisterd naar de radio :D
of je werkt natuurlijk met linux en luisterd naar de radio.
;) indeed.
Anoniem: 140475 1 juli 2005 13:08
Over de betrokken Nederlanders:
Wel is duidelijk dat de drie zich bezig hielden met het kraken van kopieerbeveiligingen, met name films, muziek en computerspellen.
http://zdnet.nl/news.cfm?id=46901
Die site lijkt best dood.
Mijn fout: niet gekilled proces op de achtergrond.
Wedden dat ze gewoon een paar dump sites hebben gepakt ?

Als ze een Afill pakken, moet er namelijk een verrader zijn.
En die kans, acht ik nogal klein.
Omdat die verrader, dan zichzelf ook verraad.
Inderdaad. De groepen zelf zijn niet of nauwelijks gepakt. En misschien hebben ze wel een paar lastige gasten laten opruimen. Jaren terug zag je dat ook bij die illegale audio cd's. Groot in de krant dat ze de boel opgerold hadden en ene dag later kon je ze toch halen op je oude vertrouwde adres en stond er een excuusje op de achterkant voor de vertraging.
En er is al weer een release van Centropy op het net verschenen waarin ze in de info file de de FBI finaal uitlachen met een opmerking 'You FORGOT me'.
Anoniem: 25624 @Rudi Vader2 juli 2005 13:17
Notes

Hey you stupid bitches FBI you FORGOT ME !!!

And don't think i'll make it easy on you to catch me :D


(8>
Maar als ik het goed begrijp is toch ene ' Griffin' de verrader?

Zie de nfo in het topic op GoT?
ene Griffin (nick @ irc) had 2 gbit sites draaien in canada en zat al een aantal jaar te infiltreren in de scene. Tsja, als je daar siteop van bent en je laat die site een aantal jaar draaien, leert daardoor mensen kennen... die je na een aantal jaar wel redelijk vertrouwen.. en je weer toelaten op hun site, waarna je het ip hebt en dus als je fbi bent kan zien waar die bak staat, van wie hij is etc... Wat wil je er dan aan doen? Ze hebben gewoon heel goed uitgelokt en mensen trappen daar dus in. Het is ook nogal amerikaans, net zoals die jongen van 21 die een meisje van 14 op msn had leren kennen en naar amerika over vloog om haar te zien. vervolgens staat de fbi daar te wachten. Wat dat betreft vind ik ze wel te ver gaan om op die manier uit te lokken/infiltreren..

Om even terug te komen, de siteops/linkowners van die wau.nl (nederlandse ftp site) hebben leech accounts aangeboden tegenover geld. Tsja, als je dat gaat doen met je plain stupid, geen trader die daar respect voor hebt en zelfs ik ben er dan blij mee dat die guys gepakt zijn. Het nadeel is alleen dat bijvoorbeeld de leader van Centropy hierdoor ook gepakt is, door het kloten van zo'n sukkel die accounts loopt te verkopen :/
Anoniem: 145279 1 juli 2005 13:06
Bedoelen ze hier de crackers (Mensen die de software kraken). Of de personen die de software publiekelijk verspreiden (Wat helemaal niet de bedoeling is van de crackers).
:?

Wat is dan de bedoeling van Crackers? De Software kraken en van kopieerbeveiling ontdoen voor.....??
Anoniem: 145279 @PWM1 juli 2005 13:13
Crackers hebben helemaal de intentie niet om warez te verspreiden. Het kraken van bevieligingen is voor hun een sport. Ze strijden tegen andere groups om als eerste een werkende gekraakte versie van een stuk software te tonen aan de andere leden in de scene.
Dat er mensen zijn die op de dump servers komen, alles downloaden en dan publiekelijk is de crackers een doorn in het oog.
Crackers moedigen mensen die hun software in handen hebben gekregen ook aan om het legaal te kopen. Er zijn jammer genoeg maar weinig mensen die daar gehoor aan geven.

Het is alleen niet de meest geliefde sport ter wereld... :P
Crackers moedigen mensen die hun software in handen hebben gekregen ook aan om het legaal te kopen. Er zijn jammer genoeg maar weinig mensen die daar gehoor aan geven.
Je bedoelt dat ze dat zeggen om zichzelf in te dekken ;)
Crackers hebben inderdaad niet de intentie om het te versrpeiden, wel wetende dat ze het maken voor het al verspreide software....
Zelfde als een paspoort vervalsen, ze gebruiken het zelf niet...laten het gebruiken door mensen die daar behoefte aan hebben...
Fout wolfmannetje.

Paspoorten vervalsen leveren die mensen vaak massa's geld op. Crackers krijgen er niets voor.
^ inzichtsvol
Het gaat hier om beide. Dit soort warezgroepen kraken de software/films/games e.d. en verspreiden ze ook.

Alhoewel ik dit een goede actie vind, denk ik dat ze de grote warezgroepen nooit zullen pakken.
Tenminste, niet in zijn geheel.
...en J. Robert Oppenheimer wilde de atoombom ook niet gebruiken. :+
Heeft die ook niet gebruikt, andere mensen hebben de atoombom gebruikt, ken u geschiedenis.

Hij heeft hem alleen maar gemaakt, en een keer getest, maar echt gebruiken niet. ;)
Dat noemt men zover ik weet geen Crackers maar Hackers. Hackers zijn de good guys, crackers de bad guys.

http://www.dsinet.org/hackfaq/html/wat_zijn.html
idd 1 down nogontzettendveel te gaan.
Voordat die hele scene is opgedoekt zijn ze wel een paar jaar verder.
En er komen alsmaar nieuwe groepen bij...

edit:
@peewee1979

De bedoeling van de crackers is om zo snel mogelijk nieuwe software te kraken. Niet om het te verspreiden over de wereld.
Iedere groep wil zo snel mogelijk het nieuwste gekraakt hebben. Om te laten zien dat zij de snelste zijn.
De bedoeling van de crackers is om zo snel mogelijk nieuwe software te kraken. Niet om het te verspreiden over de wereld.
Iedere groep wil zo snel mogelijk het nieuwste gekraakt hebben.
Haha, dat is in zekere zin nog waar ook.

Maar dan, wat gebeurt er dan met die gekraakte software... :+
wat heb je aan een snelle crack als je er niet mee kan pronken? Zoiets doe je niet allen voor je eigen plezier natuurlijk, je wilt wel een beetje erkenning krijgen..
Distribution of warez is usually handled between groups using topsites. The groups also have private sites for internal purposes, such as archiving their own releases and transferring the unmodified material between their members. Through the users of these sites the warez is delivered to people outside groups where it starts spreading through peer-to-peerGenerally, a peer-to-peer (or P2P computer network is any network that does not rely on dedicated servers for communication but instead mostly uses direct connections between clients (peers). A pure peer-to-peer network does not have the notion of clients networks, like KaZaA or eMuleIn computing, eMule is a peer to peer file sharing application that works with the eDonkey network and offers more features than the standard eDonkey client. eMule is open source software released under the GNU General Public License. It runs on the Micro and becomes available to the public.

Unlike the pirated CD manufacturers and street vendors, cracking groups obtain no monetary profit from their actions. The motivation of these groups varies. Warez groups are competitive amongst each other, and a fast warez release is viewed as a social accomplishment. The morality of copyright infringementCopyright infringement is the unauthorized use of copyrighted material in a manner that violates one of the copyright owner's exclusive rights, such as the right to reproduce or perform the copyrighted work, or to make derivative works that build upon it. is also much more disputed than that of conventional property theft, and members of warez groups often view their actions as socially positive. Justifications include the alleged impossibility of copyright enforcement and the perceived injustice of not sharing information with those who could not afford to obtain it otherwise. They also claim that warez may actually increase the value of software through the network effectThe network effect (or network externality causes a good or service to have a value to a potential customer dependent on the number of customers already owning that good or using that service. Ergo, it means that the total value of a good or service that.

bron: http://www.economicexpert.com/a/Warez.html
Zoals hierboven aangeven krijgen groups erkenning van andere groups, het is dus een interne aangelegenheid. Binnen de groups zijn er gewoon een aantal lekken waardoor het wereldwijd verspreid wordt en op media wordt gebrand/gedrukt.

Er is zelfs een serie gemaakt over de warez-scene (http://www.welcometothescene.com/) wel vermakelijk om te kijken.

Maar om even echt on-topic te reageren. Ik vraag me af wat ze gaan doen met de in beslag genomen servers, uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat de topservers compleet ge-encrypt zijn. Op IRC wordt alleen gechat in kanalen met een blowfish key. Ze kunnen alles wel in beslag nemen, maar een reeks 'willekeurige' tekens is volgens mij niet illegaal.
Anoniem: 88331 @xzenor1 juli 2005 22:10
ik denk dat de fbi wel in staat is om iemand te overtuigen zo'n key over te geven, al was het maar door ze tegen elkaar uit te spelen of strafverminderting/immuniteit te beloven.
Anoniem: 123396 @harmageddon1 juli 2005 13:40
De bedoeling van de crackers is om zo snel mogelijk nieuwe software te kraken. Niet om het te verspreiden over de wereld.
Iedere groep wil zo snel mogelijk het nieuwste gekraakt hebben. Om te laten zien dat zij de snelste zijn.
Dat denk ik ook inderdaad, bedrijven brengen software uit die zogenaamd moeilijk te kraken is. Als je die dan met een groep toch kraakt geef het een kick, en dat het illegaal is maakt het alleen maar spannender een grotere uitdaging (dit laatste is denk ik ook de reden waarom dat soort mensen "echte software" cracken prefereren boven legaal cracken, van software die bevoorbeeld getest moet worden of opdrachten die ze voor elkaar zouden maken o.i.d.)...
"Er zijn tenminste twintig warezgroepen in lichte of zwaardere mate geraakt bij de actie."

En net zo hard worden deze groepen ergens anders weer opgericht. Warez an sich heb ik niks tegen :9 . Alleen al om het feit dat veel (de meeste) software onbetaalbaar is voor Jan Boerelul.
Dat er daarentegen groepen zijn die er erg grof aan verdienen en er criminele praktijken op nou houden is wel minder natuurlijk. Aan de andere kant kun je je afvragen hoe 'crimineel' MS soms bezig is, of Adobe die mij toch een flinke poot uitdraait voor een Photoshop.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.