De nieuwe Belgische provider DIGI ontslaat een twintigtal mensen, een tweetal maanden na de vorige ontslagronde. Tegelijkertijd roept de Belgische minister van Digitalisering de telecomoperator op het matje vanwege honderden klachten die zijn binnengekomen bij de ombudsdienst.
De general manager van DIGI België, Jeroen Degadt, bevestigt aan HLN dat 'een twintigtal' mensen hun baan verliezen. Hoeveel mensen er precies worden ontslagen, is niet bekend. De krant kreeg van voormalige medewerkers te horen dat de nieuwe herstructurering overal in het bedrijf een impact heeft: van ondersteunende diensten tot technisch personeel dat is betrokken bij de uitrol van het mobiele en vaste netwerk.
In een mail die Degadt naar het personeel stuurde, schrijft hij dat de reden voor de ontslagronde 'puur economisch' is om 'alle middelen te focussen op het hoofddoel: het uitbouwen van het vaste en mobiele netwerk in België'. De DIGI-topman zegt aan HLN dat de provider wel nieuwe mensen aanneemt voor 'de bouw en commercialisatie' van het netwerk.
De ontslagronde volgt nauwelijks twee maanden na het ontslag van vijf directieleden, waarvan vier direct werden vervangen. Ook een twintigtal werknemers en zelfstandigen werden toen aan de deur gezet.
DIGI zal zich ook moeten verantwoorden bij de federale overheid. Minister van Digitalisering Vanessa Matz roept namelijk het bedrijf op het matje omdat de federale ombudsdienst telecom in vijf maanden tijd driehonderd klachten registreerde tegen DIGI. Dat zou veel zijn in verhouding tot de omvang van de nieuwe operator. Een grote provider, zoals Orange, krijgt op jaarbasis tweeduizend klachten.
Volgens Degadt is de meerderheid van die klachten net na de lancering ingediend. DIGI is sinds medio december actief als telecomprovider met een eigen netwerk in België. Sinds midden januari heeft het callcenter van DIGI een gemiddelde wachttijd van minder dan twee minuten, aldus Degadt. Wat hem betreft zijn de problemen opgelost.