De Chrome-extensie van Cyberhaven werd op 24 december gehackt en via een update van malware voorzien die gebruikersdata kon stelen. Het securitybedrijf heeft de update ingetrokken en klanten ingelicht. De kans bestaat dat er meerdere Chrome-extensies zijn getroffen.
Het cybersecuritybedrijf schrijft in een blogpost dat een hacker of hackers erin geslaagd waren om inloggegevens voor de Google Chrome-webwinkel buit te maken. Dit gebeurde door een medewerker van het bedrijf te hacken. De actoren zouden vervolgens een nieuwe versie van de extensie hebben geüpload naar de Google Chrome Web Store, inclusief malware. Die malware was naar verluidt in staat om cookies en sessiedata van gebruikers te registreren. Onderzoek van het bedrijf toonde aan dat de actoren zich voornamelijk op specifieke socialemediawebsites en AI-platformen hadden gericht, zoals Facebook Ads-accounts.
Cyberhaven schrijft dat alle klanten op 26 december werden ingelicht, ook de klanten die niet werden getroffen. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers de malware hebben gedownload, al blijkt uit een screencapture van de Google Chrome Web Store dat de extensie op 27 december ongeveer 400.000 gebruikers had. Cyberhaven meent dat de schadelijke versie van de extensie onmiddellijk werd verwijderd en dat er ook een veilige versie werd opgeladen. Er worden in het bedrijf ook extra beveiligingsmaatregelen genomen om gelijkaardige incidenten te voorkomen. Klanten die de Cyberhaven-extensie gebruiken, worden aangeraden om hun versie bij te werken naar versie 24.10.5 of nieuwer, en alle wachtwoorden te resetten.
Het bedrijf vermoedt volgens TechCrunch dat het niet om een gerichte aanval op Cyberhaven gaat, maar dat er sprake is van een grotere phishingcampagne. Die zou zijn pijlen hebben gericht op de ontwikkelaars van Chrome-webbrowserextensies. Cyberhaven is een Amerikaans cybersecuritybedrijf dat oplossingen biedt voor het beschermen van vertrouwelijke data.