Misschien lijkt het eenvoudiger maar uiteindelijk is het net zo veel werk en misschien komen er wel conflicten boven die het juist weer moeilijker maken of anders negatieve resultaten leveren.
Bedenk dat een android kernel op een telefoon en op een tablet in het verleden al zoveel verschil gaf dat er aparte android versies nodig waren. Nu is er hier een 'generieke' computer die ook een 'android' kernel gaat krijgen. Gezien de verschillende soorten hardware in een telefoon, tablet en chromebook wordt het een uitdaging om daar 1 kernel voor te bakken.
Voor zover ik weet is de ChromeOS kernel gebaseerd op GenToo. Naar mijn idee houdt dat in dat er mogelijk heel veel verschillende kernels gebakken kunnen worden gebaseerd op de configuratie in de gentoo-bouw-bestanden. Allemaal lean-and-mean kernels voor specifieke hardware combinaties. Daar 1 grote kernel voor bouwen (eventueel met genoeg diverse modules) is op zich al een uitdaging.
Wel kan ik mij voorstellen dat de applicatie interface die de kernel biedt voor android kernels anders is dan voor gnu/linux. En dat ChromeOS tot nu to de gnu/linux applicatie interface biedt en dat de android/linux applicatie interface gebruikt gaat worden. En vooral dat mogelijk gnu/linux specifieke zaken die in android/linux niet gebruikt worden ook uit de ChromeOS kernel gehaald gaan worden.
Uiteindelijk hoop ik dat ChromeOS wel de debian/linux omgeving gaat blijven aanbeiden. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, daar zit nog een laag tussen die zaken kan oplossen.
[extra]:Nu ik er wat langer over na denk: ChromeOS biedt zowel een linux als ook een android omgeving. Waarschijnlijk gaat met deze aanpassing de android omgeving beter werken, helaas mogelijk wel ten koste van de linux omgeving. Wel verklaarbaar omdat de Android apps onder ChromeOS ongetwijfeld meer gebruikt worden.
[Reactie gewijzigd door beerse op 22 juli 2024 14:45]