WhatsApp werkt aan functie voor door AI gemaakte profielfoto's

WhatsApp krijgt een functie om gebruikers profielfoto's te laten genereren op basis van een tekstprompt. Dat kan nu al met stickers. De functie zit in een bèta van de Android-versie van de app.

WhatsApp: AI-profielfoto (bron: WABetaInfo)
WhatsApp: AI-profielfoto. Bron: WABetaInfo

De functie zit in versie 2.24.11.17 die in de Play Store staat voor bètatesters, meldt WABetaInfo. Die site houdt nieuwe functies in testversies van WhatsApp bij. Met de tekstprompt kunnen gebruikers Meta's AI-bot vragen om een afbeelding te genereren die dient als profielfoto.

WhatsApp lijkt sowieso bezig met het verbeteren van de privacy rond profielfoto's. Zo heeft het bedrijf onder meer gewerkt aan het laten zien van een andere profielfoto aan vreemden dan aan bekenden en zou het maken van screenshots van profielfoto's mogelijk worden beperkt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

23-05-2024 • 09:46

52

Reacties (52)

52
52
13
3
0
34
Wijzig sortering
Al zon 2 jaar domineert AI het nieuws (waarmee nu meestal LLM's bedoeld worden). En het enige dat ik tot nu toe gezien heb zijn gimmicky usecases als
- Plaatje genereren
- Tekst samenvatten
- Tekst genereren

Soms handig, meestal niet zo heel boeiend. Of het zijn features die al jaren bestaan en een oud algoritme gebruiken en nu ineens AI worden genoemd.

Ik geloof echt wel dat er waarde in zit, maar de huidige ontwikkelingen die meer gericht lijken op het kunnen genereren van AI-marketing mag voor mij wel snel voorbij zijn.
Er zijn al enorm veel praktisch toepasbare ontwikkelingen beschikbaar op AI gebied.
Zo uit m'n hoofd:

- Herkennen van personen, dieren en voorwerpen in foto's (ik kan op m'n iPhone al lange tijd zoeken op mensen namen of "kat", "knuffel", "pizza" in de foto app)
- automatisch nasynchroniseren van audio bij video in een andere taal (zoals nieuws: Edge krijgt native vertaling en nasynchronisatie van video's in real ...)
- Door AI gegenereerde stemmen (soms best realistisch) worden al heel veel toegepast in YouTube video's
- Muziek genereren. In sommige gevallen al beter dan wat op de radio gedraaid word. (heb net in een advertentie voor een eigen hobby project al naast een eigen in GarageBand geschreven track ook een via AI (Udio) gegenereerde track gebruikt.)
- Met image generators, Photoshop (en ook de de AI tools daarin) heb ik al custom designed broodbakjes voor mijn kinderen gemaakt. Zie bijvoorbeeld: https://www.instagram.com/p/C1eLepftRnm/
- Sinds maart 2023 genereert MidJourney al fotorealistische personen. Ik zie tegenwoordig soms accounts of Instagram met influencers die AI generated zijn. Waarbij er simps bij foto's commenten over hoe mooi en geweldig de vrouw op de foto er uit, niet door hebbende dat het een niet bestaand persoon is. Ze zullen er wel aandacht of geld mee verdienen. (maar is dat gimmicky?)
- in video AI gebruikte videofragmenten laten verlengen (Adobe Premiere)
- In video storende elementen kunnen selecteren en uitwissen (Adobe Premiere)
- In video elementen toevoegen op basis van tekst query (Adobe Premiere)
- Games waarbij AI gestuude NPC's op basis van een backstory met jou en andere NPC's kunnen praten
- Omzetten van 2d afbeeldingen naar 3d
- Op basis van een reeks foto's uit verschillende hoeken en fly-by video kunnen maken van die omgeving
- Splitten van muziek in losse zang, drums, synth, overige in stems (losse audio tracks)
- Onderdrukken van ruis en andere ongewenste geluiden bij stemgeluid
- Snellere simulaties van water en rook (voor o.a. in video en games)
- Upscaling van afbeeldingen en video (b.v. voor verbeteren van foto's voor print, of verbeteren FPS in games doordat de initiele frame op een minder hogere resolutie gerenderd hoeft te worden)
- Bij design van chips wordt nu ook AI ingezet bij verschillende stappen in het design proces van de chips en vind daarbij performance verbeteringen en versnelt het ontwikkelproces enorm (https://www.forbes.com/si...gn-but-where-will-it-end/)
- AlphaFold 3 die de structuur en interactie van proteins voorspelt (wat helpt met ontwikkeling van medicijnen)

[Reactie gewijzigd door spellcoder op 22 juli 2024 15:22]

je vergeet een (historisch) grote technologische driver: porno. Deepfakes en andere generated/enhanced content begint serieus op te komen en laat dat nu net een domein zijn waar veel mensen hun fantasie niet op kunnen ;)
je kan er cynisch op zijn en sceptisch en dat moet ook, 1 ding is wel duidelijk, de onderscheid tussen van wat nog echt is en fake wordt steeds lastiger te bewijzen. gelukkig heb je voor een goede deepfake nog behoorlijk veel rekenkracht nodig. omgekeerd kan AI ook zelf fake opsporen met bv duckduckgoose. bijvoorbeeld.
Ik denk dat je de impact van AI echt onderschat. Er zijn zo veel meer doeleinden, zoals het analyseren van code en optimaliseren, refactoren en testen, en in allerlei categorieen antwoorden genereren op complexe vragen die niet te Googlen zijn.
Baseren veel AI zich niet op de enorme hoeveelheid informatie die op internet staat? Dat is dus heus wel te Googelen dan toch? En hoe weet je of een gegenereerd antwoord waar is of deels de waarheid schetst?

Mensen die blind vertrouwen op dit soort dingen zonder zelf na te denken worden echt een probleem merk ik. Ook bij ons op het werk. Bijvoorbeeld mensen die AI gebruiken om een samenvatting te maken waar juist daardoor essentiële informatie mist. Bij het schrijven van code merk ik dan er ook veel mensen zijn die door AI het zelf niet meer leren. Die vragen gewoon bijna alles aan AI en die spuugt dan wat moois uit (of dat mooi is kan je ook nog over discussiëren trouwens) Van een topic op internet zoeken leer je veel meer.

In die zin onderschatten we in impact van AI. Maar ik denk we ook moeten uitkijken dat het mensen niet lui en in zekere zin, dom maakt.
Nou dat is ook wel een beetje overdreven. Dat is net zo'n instelling als mensen die zeggen dat informatie op Wikipedia niet klopt. Tuurlijk moet je er niet blind op vertrouwen, maar het helpt je enorm.

De antwoorden die je op complexe vragen krijgt van ChatGPT zijn in mijn ervaring 9 van de 10 keer beter dan wat je op Google kan vinden, en met een beetje common sense kan je er best wel vanuit gaan dat het niet zomaar uit de lucht gegrepen is. Het ligt er misschien aan wat je precies vraagt, want extreme niche antwoorden zijn wellicht niet altijd even compleet, maar ChatGPT weet echt bijna alles.
Het is wellicht een kwestie van gebruiker en AI die een beetje aan elkaars manier van werken moeten wennen, maar ik vind het echt onzin om te zeggen dat het niet goed genoeg is, of eng, of met een korreltje zout genomen moet worden, of niet te vertrouwen...
Je kan gewoon tegen je AI zeggen dat de samenvatting van een tekst een bepaalde lengte moet zijn, en dan is het toch gewoon logisch dat niet alle informatie er in past?
Het probleem is dat antwoorden daadwerkelijk niet te vertrouwen zijn. En omdat LLM's als ChatGPT ook niet 'weet' wat het niet weet, komt er altijd een overtuigend antwoord. En dat kun je ook niet met gezond verstand uit het antwoord halen.

Het voorbeeld met samenvatten uit het artikel geldtook met GPT4o nog steeds:
Prompt:
Vat het volgende nieuwsartikel samen:
De planten werden gevonden tijdens de doorzoeking van een magazijn nabij Ashbourne op zaterdagochtend. De politie zei dat ze in "een uitgebreide kweekruimte" stonden. Een man van eind 40 werd ter plaatse gearresteerd.

Antwoord:
Tijdens een doorzoeking van een magazijn nabij Ashbourne op zaterdagochtend, vond de politie een uitgebreide kweekruimte met cannabisplanten. Een man van eind 40 werd ter plaatse gearresteerd.

Prompt:
Hou je bij de feiten

Antwoord:
Natuurlijk, hier zijn de feitelijke details:

De planten werden ontdekt tijdens een politieonderzoek in een magazijn nabij Ashbourne op een zaterdagochtend. De politie beschreef de locatie als een "uitgebreide kweekruimte". Een man in de leeftijd van eind 40 werd ter plaatse gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de illegale teelt van cannabis. Verdere details over de operatie en de identiteit van de gearresteerde persoon zijn niet vrijgegeven door de politie.
Dat het om cannabisplanten zou gaan verzint het model er gewoon bij. Wat heel verklaarbaar is vanwege de manier waarop zo'n model werkt, maar ook onwenselijk. Het is ook heel onvoorspelbaar: de eerste drie keer gaf 'ie een antwoord zonder cannabisplanten te noemen. Bij de vierde keer gaf 'ie bovenstaand antwoord.
Dat lees je toch gewoon effe na? Als je dat klakkeloos gaat overnemen dan is het toch echt je eigen fout.
Het is een hulpmiddel, geen vervanger van een menselijk brein.
Het punt wat ik probeerde te maken was dat er veel mensen zijn die het niet nalezen en blind erop vertrouwen. Veel mensen zijn het (wellicht onbewust) gaan gebruiken als vervanging van het menselijk brein. Het voorbeeld wat @Koekhapperrr beschrijft is een beetje waar ik op doelde. Conclusies trekken of samenvattingen maken die niet kloppen of waar informatie mist of erbij verzonnen wordt met aannames.

Ik zeg ook niet dat je het niet kan gebruiken, maar dat je dus wel zelf moet kunnen blijven nadenken over de antwoorden die de AI geeft.
Ik vermoed dat dezelfde commentaren bij de eerste landbouwmachines en huishoudapparaten te horen waren. 'Expertise' is een relatief gegeven deinend op golf van technologie (en economie).
ChatGPT 4o doet dus ook voice daarbij. Tesla heeft met FSD een ML bestuurder die steeds dichterbij komt bij een menselijke bestuurder (in de VS).
Ik kreeg ergens in 2015 allemaal minnetjes ondat ik zei dat volledig autonoom rijden nooit voor 2024 zou zijn. Sterker nog ik zei dat het eerder rond het jaar 2080 zou liggen (er van uitgaande dat cpus en gpus linear blijven doorschalen). Ik denk nog steeds dat ik gelijk hebt :)
Als je ziet welke stappen er vooruit worden gezet de afgelopen 2 jaren dan is het ruim voor 2080.
Waymo rijdt in geofenced gebieden al met autonoom rijdende taxi's, Tesla FSD begint ook echt serieus goed te worden. De v12.4 update zou nog weer ~8x beter moeten zijn (dus veel minder interventies).

Maar zolang iets er nog niet is kan je inderdaad volhouden dat het pas 2080 wordt.
Als het er is, dan niet meer.
Ik stel niet "any day now" maar het is ook wel overduidelijk dat het ook niet meer tot 2080 duurt.

Blijkbaar is het niet acceptabel dat bedrijven er 20 of 25 jaar over doen om een ingewikkeld probleem als autonoom rijden op te lossen.

Onder andere Waymo (Google) en Tesla zijn nu zo'n 10 jaar bezig en dat is op de hele schaal van dit soort uitvindingen te verwaarlozen.

Kijk eens hoe lang de mens er over gedaan heeft om te vliegen, tot en met de eerste vlucht van de gebroeders Wright. En dan nog duurde het jaren voor we de eerste commerciële vluchten hadden.
Het gaat erom dat de hardware en sensors niet goed genoeg zijn voor autonoom rijden. Er zijn echt een aantal studies op gedaan. Je hebt bijvoorbeeld sensors nodig die 360 graden beeld kan opnemen met een resolutie van 64k minimaal. Dan moet je hardware hebben die dat realtime processed. Dat kan echt bij lange na niet. Gpus moeten factor 1000 tot 10.000 sneller zijn. Dit zijn niet de enige pitfalls. Er zijn er nog een hoop meer.
En ja. Op een afgesloten baan autonoom rijden kan wel. Logisch.
Ik gooi dat echt op het stapeltje "ongenuanceerde onzin".

De hardware in de auto's (rekenkracht) die benodigd is, is juist maar heel gering. FSD maakt gebruik van getrainde modellen en de FSD computer (in de auto's) neemt maar zo'n 100 Watt aan vermogen. Dat is peanuts.

Het trainen vergt wel gigantisch veel GPU's. Momenteel heeft Tesla bijvoorbeeld het equivalent van zo'n 40.000 Nvidia H100's aan rekenkracht en eind van dit jaar moet dat rond de 85.000 stuks zitten.

De sensors / camera's zijn het probleem niet, het is nu meer de "puntjes op de i zetten" om de auto's beter te leren rijden, dus meer trainen op bepaalde datasets.

Met de huidige FSD versies zie je al dat er ritten van zo'n 30 tot 90 minuten zonder enige ingreep gedaan worden. Met de v12.4 versie die binnenkort beschikbaar komt, moet dat nog eens ~8x beter worden. Uiteraard is 1 ingreep per werkdag nog steeds teveel maar het geeft wel aan hoe groot de stappen zijn die gezet worden.

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

Het probleem is dat de puntjes op de i zetten juist zolang duurt. Zie ook https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ninety%E2%80%93ninety_rule.

Ik noem maar even een voorbeeld, hoe weet een radar/lidar + infra rood camera 's nachts of er een krant/piepschuim opengevouwen op de weg ligt, of een stuk beton. En zo zijn er natuurlijk heel veel dingen te bedenken.

En we hebben ook nog de ethische kwesties die we nog niet besloten hebben. Rijden we de bestuurder tegen de boom, of de tegen de oude vrouw, en wat als het een groep kinderen is?

Dus ja ik denk dat er zeker capabele 'self-driving' is, deze zie je ook op universiteiten, maar ja capabel is wel eerder een oud persoon waarvan de meeste zouden zeggen dat het rijbewijs moet worden afgepakt.
Die ethische kwestie bestaat praktisch niet. De AI zal het op tijd zien en remmen.
En als daar geen tijd meer voor is, dan is er ook geen tijd om een "ethische kwestie" af te handelen.
Toch zien de autobouwers, hier als voorbeeld Audi, omgaan met de ethische keuze’s als een grotere opgave dan het ontwikkelen van de techniek zelf.
https://www.zelfrijdendve...ijdende-auto/?gdpr=accept
Ik zie dat scenario gewoon niet. Autonoom rijden moet goed genoeg zijn om situaties op tijd te kunnen inschatten en om te remmen indien nodig is. Je zal ook niet alle ongelukken kunnen voorkomen maar wel fors verminderen. Autonome auto's zijn niet bezig met ethische kwesties, ze zijn bezig met zo veilig mogelijk autorijden.
Je hoeft het scenario ook niet te zien.
Zolang de wetgever, wetenschappers en autofabrikanten het maar wél zien.
Heb je dat eerste artikel eigenlijk wel gelezen? Er zit heel vele nuance in, juist over dat punt met dat je zo driftig aanhaalde.

Daarom herhaal ik ook: AI moet gewoon zo goed mogelijk rijden, dan hoeft het niet bezig te zijn met ethiek. Sterker nog, het is niet bezig met ethiek of met een best mogelijke uitkomst.

Het is een vals dilemma, dat hele "trolley problem". Zelf rijdende auto's doen daar, zoals ze nu getraind worden, niets mee.

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

Heb je hier een bron voor? Interessant.
Het is prima dat bedrijven er een tijdje over doen. Wat niet acceptabel is om grandioze statements te maken over autonoom rijden en dat dan steeds voor je uit te schuiven. Bijkomend om de publieke ruimte als test ruimte te gebruiken met alle gevolgen van dien.
Alle automotive bedrijven gebruiken de publieke ruimte als testruimte. Er is echter een groot verschil tussen testen door speciaal daarvoor opgeleide mensen die weten wat de beperkingen van het systeem zijn en yolo de software aan iedereen verkopen. Het is de reden dat de Autopilot stack in de EU al ruim 2 jaar nauwelijks updates heeft gezien terwijl die in de VS wel grote stappen neemt.

Dit neemt niet weg dat Tesla FSD wel in de EU test met zijn eigen testers, niet met consumenten.
Maar dat gaat puur om "beloften / verwachtingen". Ik vind dat ruis in de discussie over autonoom rijden. Wat voor mij telt is de echte, tastbare voortgang die ik zelf zie.

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

En welke tastbare vooruitgang is dat? Lane assist dat wat minder ruk is? Dat is een "far cry" van de robot taxis die Uber en dergelijke ons "any day now" beloven. Met als echte consequentie dat landen/gemeenten/steden hun openbaar vervoer verwaarlozen omdat auto's op afroep er "bijna" zijn.

Link: https://sf.streetsblog.or...olly-of-self-driving-cars
Therein lies the crux of the issue, which is that all this autonomous driving technology further reinforces unsustainable, car-oriented societies. The grand future vision of everyone being ferried around in synchronized autonomous vehicles is both an impossible fantasy (geometrically speaking) and a textbook case of elite projection. Promoting these kinds of car-centric solutions will only lead to less walkable built environments and further entrenches #CarBrain in American society.
Nee, dank je. Betere treinen en bussen graag ipv iedereen weer in een tank op de weg. Dat is nu al een drama met SUVs waar 2,5 ton de weg over raast en als je toevallig aan het verkeerde eind van zo'n ding komt je veel sneller het loodje legt vanwege de enorme massa.
FSD is momenteel echt wel wat meer dan "lane assist dat wat minder ruk is".
Het rijdt zelfstandig maar wel onder toezicht, het is nog steeds "supervised".

YouTube: FSD 12.3.6 First Drive with Commentary

YouTube: Tesla FSD 12.3.6 Ride with my Dad

Dit is tastbare vooruitgang.

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

Denk ik ook, tegelijk met Linux op de desktop :+

Dat zeggende, moet ik zeggen dat de vooruitgang wel merkbaar is. Sinds een maand heb ik een andere auto (Hyundai Bayon) en de lane-keeping techniek is vele malen beter dan in mijn vorige auto (Mazda CX30). Dus in vier jaar tijd echt merkbare vooruitgang; ik kan bij niet al te scherpe bochten de auto gewoon zelf de bocht laten nemen en dat gaat prima. En "niet al te scherp" betekent tot nu toe zo ongeveer alles wat niet een haakse bocht is. In de Mazda corrigeerde de auto het ook wel als ik over de lijn dreigde te gaan, maar deed dat te hard waardoor ik ging "stuiteren" tussen de twee lijnen en steeds wildere uitslagen maakte. In de Hyundai totaal geen last van; hij rijdt mooi tussen de lijntjes.

Maar for the record: FSD, altijd en overal zie ik nog steeds niet voor 2080 gebeuren

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 22 juli 2024 15:22]

Als je ziet waar FSD nu is in de VS is het in ieder geval een veel betere rij-assistent dan veel andere systemen. Wanneer het de grens over gaat waar het volledig autonoom zonder toezicht kan rijden blijft inderdaad gokken.
Het probleem is nu met name infrastructuur en het moeten mixen van wel/niet autonoom. Dit gaat de komende jaren simpelweg niet samen. Hierdoor zal de politiek bovenal terughoudend zijn, ondanks de techniek er al ruim en breed klaar voor is.

Denk je dat in Engeland men nooit heeft overwogen 'rechts te gaan rijden'? De ingreep is simpelweg te groot, waardoor het voordeliger is/blijft de indeling van de auto voor die markt aan te passen, dan de hele infrastructuur op de schop te gooien.
Ergens tussen 2030 en 2050 is voorspeld dat we een Technological singularity gaan krijgen. Stephen Hawking had het zelfs over de mogelijkheden van uitsterven van de mens hierdoor.

In 2080 zijn we misschien wel slaven/batterijen voor de AIs ;)
Ik denk dat het meer zegt over wat er in mainstream nieuws komt en wat er toevallig in jouw bubble binnenkomt.
Dit is wat je veelal in de buitenwereld ziet. Achter de schermen zijn er wel een aantal toffe projecten die niet direct voor jou of mij relevant zijn, maar processen kunnen versnellen.

Bijvoorbeeld wat Linus Media Group nu op de achtergrond mee bezig is, dat ze een AI model alle beelden van hun filmbestanden laat scrubben waardoor je kan zoeken naar "geef mij alle beelden van Alex die een videokaart vast houdt" en vervolgens het resultaat hebt. Zodat als je iets wil toevoegen in een edit niet door uren footage hoeft te zoeken of de jaren kennis moet hebben om in je hoofd te onthouden welke filmpjes er allemaal gemaakt zijn.

Ik ben overigens wel altijd sceptisch om het "AI" te noemen want ik vraag mij wel altijd af hoe intelligent de modellen daadwerkelijk zijn. Misschien dat Machine Learning beter op zijn plaats is?
je snapt toch dat iets "gimmicky " als "tekst genereren" het werk is van een hele boel mensen?

Een programmeur "genereert wat tekst" en ik zou dat toch niet als "gimmicky " omschrijven.
Ik gebruik AI in Photoshop al heel vaak om foto's uit te breiden, storende elementen te verwijderen, etc.

Een goed voorbeeld is een foto die ik ~3 jaar geleden geschoten heb.
Op de originele foto moest ik rechts een stuk weg croppen om een storend element uit beeld te houden.

https://i.imgur.com/kJCxi6T.jpg

Een paar weken heb ik die foto nog eens onder handen genomen en kon ik de foto uitbreiden met behulp van de AI in Photoshop. Een klusje van 3 minuten.

Daarna in Topaz Photo AI nog even de ruis beter weg gefilterd (werkt vaak net iets beter dan in Photoshop) en hij was klaar.

https://i.imgur.com/REUD38i.jpg

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

Helaas is met de ruis ook een hele bak detail in de veren weg gegaan. Zie ik toch liever de eerste van de twee die je hier toont.
Dat is niet iets wat je op Instagram nog ziet. Het ging in dit voorbeeld vooral om het redden van de compositie. ;)

[Reactie gewijzigd door BlueTooth76 op 22 juli 2024 15:22]

Ik denk dat ze dit gaan gebruiken voor enorm veel dingen. Jou foto's , jou gezicht in AI en net even aangepast. Filmpjes is de volgende stap en het is net anders en moeilijk te bewijzen dat jij het zelf bent. Ik vraag me af hoe dit gebruikt en misbruikt gaat worden.

Ze geven aan wellicht privacy aan te bieden, maar verkopen data aan de achterdeur en ondanks dat die server in de EU staat heb ik er geen vertrouwen in.

Ik deel al zo min mogelijk via whatsapp alleen als mensen vragen hebben, maar voor de rest is het voor mij om afspraken te maken om even ergens wat te drinken of koffie te drinken. Ik ben sowieso tegen AI dat zelflerend is, dat neemt zo vreemd normen aan en vooral doordat AI zichzelf wil verbeteren dan en dat kan heel anders zijn dat hoe wij denken of handelen.
Fun fact: Vandaag al vier nieuwsberichten met AI in de titel en dan is het nog geeneens middag :+
Ik kan mij de internet bubbel nog herinneren.

Ja 90% was bullshit maar dingen zoals Google en Facebook hebben wel de wereld verandert.
De grote LLMs moet je zien als providers van de technologie, anderen bouwen tools bovenop de technologie. Deze tools zijn dan hooggespecialiseerd in het uitvoeren van een bepaalde taak.

Het oogt als niks meer als een leuke chatbot, maar de mogelijkheden liggen veel breder. Voer iets zoals ChatGPT of Llama de juiste prompt en informatie en het kan vrijwel elke rol aannemen.

Bijvoorbeeld; Als jij een publicatie of uitgever bent kan je ChatGPT inzetten om je artikelen of boeken te controleren op fouten en feedback te geven. Voor een boek zal een mens kan hier een dag mee bezig zijn, ChatGPT doet het in enkele seconden.

Met deze tools kan jij gigantisch veel tijd besparen, dit kan van grote waarde zijn als het goed wordt ingezet. Het is zeker geen vervanging van de mens, maar het kan de stomme foutjes er wel makkelijk uithalen.
Ik gebruik het dagelijks voor werk en privé. Bijna niet voor te stellen dat mensen op Tweakers niet goed weten hoe het in te zetten is. Het is geen bubbel zoals blockchain, maar iets dat mijn leven betert.
Ik heb het gevoel dat Whatsapp heel veel features uitrolt die volgens mij nauwelijks gewenst of gebruikt gaan worden. Persoonlijk heb ik liever een update waarmee ik per whatsappgesprek/groep kan instellen of media wel of niet direct op mn telefoon wordt opgeslagen. Nu is het alles of niets. De foto's die mijn vriendin van mijn kinderen stuurt vind ik leuk om te bewaren maar ik hoef niet al die flauwe grappen uit de derde helft app op mn apparaat te hebben.
Vakantieplanningen kan je ermee maken. Of vrije dagen op werk dusdanig in laten plannen om de algemeen bekende vrije dagen heen, zodat je zoveel mogelijk vrije dagen achter elkaar hebt. Even snel iets vertalen? Zomaar een paar voorbeelden. En binnenkort de Recall functie..

Maar ben het deels met je eens, vooral op het gebied van consument. Het lijkt alsof de algemene trend/agenda is creativiteit af te laten nemen door alles maar te automatiseren, en soms niet eens heel goed ook. Het lijkt soms alsof de desbetreffende afdeling echt niet weet wat ze aan het doen zijn, maar gewoon iets erin laat zetten omdat het kan.

[Reactie gewijzigd door whersmy op 22 juli 2024 15:22]

Of vrije dagen op werk dusdanig in laten plannen om de algemeen bekende vrije dagen heen

Ja dat zou kunnen maar zo moeilijk is dat toch ook niet zelf te doen?, die dingen staan vaak in je agenda al of in de verlof tool van het werk al gemarkeerd.

Maar goed het zal ook allemaal heel erg per persoon verschillen, ik doe er echt helemaal niks mee. maar deed ook niks met de digitale assistenten of smart apparatuur(Maar goed dat ben ik).
Maar het zal inderdaad voor vele wel de creativiteit weg halen, ze gooien ergens in en krijgen resultaat en klaar.
Sommige zullen ook nog wel bekijken en iets mee doen aanpassen, maar denk dat veel idd niet weten wat ze doen. gooien ergens in krijgen antwoord ok mooi klaar.
Als ze de risico’s (die al bestonden overigens) maar indammen. Zo wordt het nog makkelijker om je (met slechte intenties) uit te geven voor een meisje van 15.
Het zal wel aan mij liggen, maar dit zijn toch echt features om features, puur om AI te integreren. Er zijn nog genoeg whatsapp chat gerelateerde features die missen vs concurrentie
Tja wat heeft die ai functie met berichten sturen te maken..juist..helemaal niets.
Normaal gesproken vindt ik AI toepassingen handig als ik vooruit kijk naar hoe dingen gaan zijn later. Maar bij dit soort dingen lijkt het me vreselijk. Ben ik de enige die graag een echte profiel foto van zijn of haar contacten ziet? Ik vindt het nu al vervelend als iemand geen whatsapp foto heeft en "Anoniem" probeert te blijven of een foto van bloemen ipv gezicht. Ik weet nooit zeker of ik de juiste contact te pakken heb bij het toevoegen, het ziet er afstandelijk uit en krijg bijna het gevoel dat het een phishing contact is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.