'Netflix overweegt om reclame te tonen in games'

Netflix overweegt om advertenties te tonen in de games die het aanbiedt, schrijft The Wall Street Journal op basis van interne bronnen bij de streamingdienst. Netflix zelf heeft de plannen nog niet bevestigd.

De bestuurders van het bedrijf hebben de afgelopen tijd nagedacht over verschillende manieren om Netflix Games winstgevend te maken, zeggen betrokkenen tegen The Wall Street Journal. Volgens de krant wordt er gekeken naar reclame in de gratis games, maar ook naar het toevoegen van in-game aankopen.

Verder zou Netflix overwegen om geld te vragen voor de 'geavanceerdere games die het ontwikkelt'. Nu kunnen Netflix-abonnees zonder extra kosten een selectie van iOS-games spelen. Of Netflix de plannen gaat uitvoeren is niet bekend. Netflix heeft hier zelf nog geen mededeling over gedaan.

Netflix Games is sinds eind 2021 beschikbaar. Sinds de release is het aanbod fors gegroeid.

Netflix Games

Door Loïs Franx

Redacteur

05-01-2024 • 19:22

174

Reacties (174)

174
170
42
0
0
102
Wijzig sortering
Ik weet dat het kennelijk de enige manier is hoe bedrijven nog geld kunnen verdienen, maar ik vind het de laatste jaren echt verschrikkelijk vervelend worden. ''Vroeger'' in de jaren 80 en 90, toen had je maar 1 kort reclameblok tussen de programma's door en tijdens een show of film nooit reclame, ik verlang soms terug naar die mooie tijd. Ik ben niet per se een tegenstander van advertenties, maar ze maken er wel een sport van om deze zo vervelend mogelijk te injecteren -of projecteren. De techniek is tegenwoordig niet meer passief (aan de zijlijn) maar keihard - bam in your face- dat je er wel iets mee moet doen op 1 of andere manier, terwijl je er niet voor gevraagd of voor betaald hebt. En dat is toch geen wereld waar wij in willen zitten? De betreffende aflevering van Black Mirror wordt zo wel heel erg actueel..

[Reactie gewijzigd door Silent Thunder op 23 juli 2024 16:31]

Reclame betalen we zelf indirect. Dus als er reclame komt voor, ehm, pannekoeken mix, dan is een paar cent van die mix, als je die koopt, voor Netflix. En het werkt, anders zou reclame niet het vehicel zijn waar de samenleving op drijft.
Reclame is onnodig. Zonder reclame wordt er ook nog steeds wel pannekoekenmix verkocht. Het enige wat reclame doet is producten verkopen die niemand nodig had. Oftewel de afvalberg vergroten. En een oneerlijk voordeel creëren voor bedrijven met diepe zakken. Reclame is een push naar meer megacorporaties en slecht voor ons als consument.
Het punt is nu juist dat men MIJN pannekoekenmix moeten kopen, en niet het merk dat al bekend is. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn plekje in de markt verover? Naamsbekendheid... reclame dus. Neemt natuurlijk niet weg dat de mate waarin we geforceerd die bende moeten kijken storend is.

Ben heel gelukkig met de pi-hole, die filtert al een heleboel weg. Als je buiten huis eens 'neutraal' sites bezoekt schrik je je dan echt wezenloos. En kennelijk vinden we dat tegenwoordig allemaal normaal. Je moet tussen de reclame zoeken naar datgene waar je voor kwam.
Als jouw pannekoekenmix de beste is, wordt die vanzelf wel verkocht. Mensen die m kopen en lekker vinden kopen m daarna nog meer. En vertellen door aan anderen dat jouwe de lekkerste is. Wat iemand in mijn omgeving vindt, hecht ik veel meer waarde aan, dan wat een of andere schreeuwerige drukdoener in een reclamefilmpje vind. Alles wat van adverteerders of verkopers komt, beschouw ik als leugen tot anders is bewezen. En als jouw pannekoekenmix zo slecht is dat niemand m wil kopen, verdient ie het wellicht niet om verkocht te worden? Dat is lullig voor jou, maar beter voor de wereld. Moet je maar wat anders gaan verkopen wat wél waarde toevoegt aan de samenleving.
Als jouw pannekoekenmix de beste is, wordt die vanzelf wel verkocht.
Dat denk ik niet, want om pannenkoeken te bakken heb je helemaal geen pannenkoekenmix nodig!!!!

Het super simpele recept voor pannenkoeken is immers:
  • 250 gram (tarwe)bloem
  • snufje zout
  • 500 ml (haver)melk
  • 2 grote eieren
Je weet dat jouw (haver)melk ook een van de grootste hypes is die er is....
Officieel heet het haver drink, (melk komt van dieren)
Een pakje havermout kost 50-89 cent, een liter haver drink 2 euro.
je kan zo 4 liter haverdrink halen uit 1 pakje havermoet, oh ja, de havermout pulp
die je overhoud kan je weer gebruiken in je pannenkoeken mix..
Ssst dat is toch geheim, zo kunnen ze nooit pannenkoekenmix meer verkopen.

Maar alle gekheid op een stokje, geen idee ook waarom mensen een mix kopen voor pannekoeken. Dat is zo simpel. 8)7
Dezelfde reden als dat men ook geen banketbakkersspijs zelf maakt (simpelweg noten malen met suiker en klaar zo ongeveer) of voor gesneden groenten koopt. Gemak, maar ook gewoon onbekend zijn met hoe het ook kan.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 juli 2024 16:31]

Terwijl het bepaald niet ontbreekt aan kookprogramma's op tv. Kijken, kijken, niet koken.
Er moet nog eiwit bij in je recept voor spijs.
Klopt ja, kijk daar ga ik al. :)
En iets van alcohol. Daarna moet het 4 weken (als ik me goed herinner) "rijpen".
In banketbakkersspijs zitten juist geen noten, maar bonen en abrikozenpitten.
De reclame/marketing wil je doen geloven dat het amandelspijs is.
Maar alle gekheid op een stokje, geen idee ook waarom mensen een mix kopen voor pannekoeken. Dat is zo simpel. 8)7
Omdat een pakje complete mix minder kost dan twee eieren?
crisp Senior Developer @mcbeef6 januari 2024 13:01
Nou ja, 2 eieren kost ongeveer 45 cent, en een goedkoop pak mix al gauw een euro (de bekende Koopmans zelfs een stuk meer nog).

Een liter beslag kost totaal ongeveer (250 bloem=25 cent, 500ml melk=50 cent, 2 eieren=45 cent) € 1,20. Iets duurder dan het goedkoopste pak kant-en-klaar mix waar alleen nog water bij moet, maar goedkoper dan een pak Koopmans :)
De eieren in mijn koelkast kosten bijna 40ct per stuk. Dan een halve liter melk à 50ct en je zit al aan de prijs van een pak huismerk pannenkoekenmix compleet.

Omdat ik voor m'n zelfbouw pannenkoeken ook gewoon deze eieren uit de koelkast zou trekken denk ik dat het niet raar is om met deze prijs te rekenen en is zo'n pakje kant en klaar gewoon goedkoper.

Mijn antwoord op de vraag van @hsb85 is mijns inziens ook gewoon valide.
crisp Senior Developer @mcbeef7 januari 2024 19:56
Nou ja, als jij rekent met de prijs van vrije-uitloopeieren dan is het denk ik niet helemaal fair om aan de andere kant wel te rekenen met een huismerk pak pannenkoekenmix en niet bijvoorbeeld een pak Koopmans van € 1,60 ;)

Maar ik moet eerlijk bekeken dat ik vantevoren had gedacht dat het verschil wel groter zou zijn. Een kant-en-klaar pak is qua prijs zo gek nog niet.
We dwalen enorm af maargoed,

Dat het niet fair is lijkt zo.
Nu kan ik in de winkel heel gemakkelijk de keuze maken tussen een pak pannenkoekenmix van het huismerk of een a-merk. Ze staan nagenoeg naast elkaar.
Kleine moeite dus.

Als ik zelf ga mixen van losse bestanddelen dan koop ik slechts de benodigdheden welke ik nog niet thuis heb liggen. En als ik deze moet halen koop ik de merken/typen welke ik normaliter ook koop voor ontbijt e.d.
Dus biologische melk en vrije uitloop eieren.

Zelf maken is in mijn geval dan duurder dan een complete mix kopen.
Voor zover ik weet bestaat er ook geen complete mix met vrije uitloop eieren en melkpoeder van biologische herkomst dus de keuze om dit te kopen wordt inderdaad slechts bepaald door de gemaksfactor. Een a-merk verkiezen boven een huismerk voegt niet meer "bewuste keuze" of gemak toe.

Edit: laatste zin toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door mcbeef op 23 juli 2024 16:31]

Ah had niet door dat er ook compleetmix pakken zijn.

Ik dacht dat je altijd nog steeds melk en eieren toe moest voegen.
Voor echt lekkere pannekoeken moet dat idd nog steeds. Als je tevreden bent met mindere smaak en je gooit er toch een lading stroop overheen ... dan neem je compleetmix waar alles ?gevriesdroogd? in zit. Voor kinderen maakt dat vaak niet uit, voor hun is het belangrijkste dat ze er uit zien als pannekoeken. Hetzelfde geldt voor voorgesneden groenten daarvan is de smaak ook vaak minder. Maar als je dat maskeert met een sausje (ook uit een zakje uiteraard) dan maakt dat ook niet meer uit.

Gemak dient de mens, maar tegen een prijs ... dat is vaak de smaak of structuur.
Helaas dat klopt niet :)
Het gaat om het gemak en daar betaal je voor. Ik weet uit ervaring dst mensen het heel erg lastig vinden om dingen af te wegen en meten. Je betaalt voor een paar handelingen minder. Daar is de reclame voor… ze verkopen een ideaal of gemak om winst mee te maken.

Sommige pakketten zijn wel interessant.. je moet echt goed kijken en rekenen 🧮.

De beste reclame is dan ook mega irritant, sluip of mond op mond reclame ^^ want dat blijft bewust en/of onbewust bij.


Reclame gaat puur om geld verdienen en dat is toch het doel?

De games van Netflix zijn wel aardig en ik vindt t ideaal voor de kids omdat er geen reclame in zit. Als er reclame in games zitten dan worden ze daardoor echt beïnvloed.. en dan installeer ik zo’n game en dan zijn ze teleurgesteld ^^ wat ik weer een leermoment vind.
Edit: geen toegevoegde waarde over andere reacties. Wat mcbeef zegt klopt niet, zoals andere mensen aangeven en ik herhaalde.

[Reactie gewijzigd door iam2noob4u op 23 juli 2024 16:31]

Omdat echte eieren en echte melk beter smaken dan poederei en poedermelk aangemaakt met water? Omdat alle voedingswaarde compleet verdwenen is? Omdat je je mix kan aanmaken met minder zout? En bovenal omdat de pannenkoeken meer vullen, dus je hebt per persoon minder voedsel nodig.

Kant en klaar mag misschien een euro kosten en een eigen mix kost misshien 1,50. Maar je moet ook meerekenen hoeveel je eruit haalt.

Het is net een auto. Een volvo is misschien duurder dan een chinese auto. Maar de eerste gaat wel minstens twee keer zo lang mee.
Of je vult gewoon uit de losse pols die ingrediënten in een bidon. Voor 1 pers. kun je veel minder gebruiken. Goed schudden en vloeibaar houden. Je merkt het vanzelf.

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 23 juli 2024 16:31]

En toch vind ik pannekoeken met Pannenkoekmeel Kabouter mix lekkerder smaken dan wanneer dit ingredient niet wordt toegepast. Dit zal natuurlijk ook gewenning zijn ;).
Als je buiten huis eens 'neutraal' sites bezoekt schrik je je dan echt wezenloos.
Precies dat, D&D spelen bij vrienden, via hun wifi en dan vaak spells/regels opzoeken, overal filmpjes, flikkerende elementen, reclame - en het viel op dat de batterij opvallend veel sneller leeg liep. Dus ondertussen ook daarop blockers geinstalleerd.

Wat betreft TV - dat wordt hier niet meer gekeken. Het zit nog erin omdat ik een oud (niet meer verkocht) totaalpakket heb, en wijzigen erop uit loopt dat het duurder is, maar straks bij de overstap op glasvezel vliegt het TV pakket eruit. Success met de reclame, zonder kijkers.
Wat natuurlijk lastig is als je tegen grote "brands" moet knokken als kleine partij. Die gooien er factor X budget tegenaan om jouw klein te houden. Bovendien speelt naamsbekendheid hierin ook een grote rol.
Zo kopen we massaal LAYS chipsm want dat is zogenaamd "de beste". Wel, ik vind bijv. hun paprikachips inferieur aan die van Croky. En toch zie ik grote niet/amper groter worden, ondanks hun, in mijn ogen, betere paprikachips.

Met de huidige manier van adverteren, is het nagenoeg onmogelijk de grote brands weg te drukken. Wat je ook duidelijk ziet bijv. in de supermarkten. Het zijn de gevestigde brands die al tientallen jaren de toon zetten. Kom daar maar eens tussen...
Een eeuwigheid geleden was het chipsvak "Croky vs Smiths (later Lays) ", maar ze hebben hun bekendheid en productlineup nooit weten uit te breiden.
Ik snap het ook niet.
Ah, tenminste iemand met een goeie smaak... Ook zijn de pickles van Croky niet te evenaren!
Ook koop je een lokaal merk in plaats van die globale bagger. En veel mensen zijn gewoon een bende schapen en gewoontedieren.

[Reactie gewijzigd door Wim Cossement op 23 juli 2024 16:31]

Jouw mix verkoopt beter als je die dan door social influencers laat oppakken en bij Rudolfs Bakkery en de rest van de cooking kanaal programma’s op tafel krijgt.

Ik heb werkelijk nog nooit iets van de TV/in-app reclame gekocht. In app reclame heeft juist het resultaat dat ik een alternatief voor de app zoek of een Blocker run of als het niet te gek is ad free koop. Waar ik dan wel iets door koop is bijvoorbeeld een goede YouTube review of een aanbeveling van iemand op zeg een product/hobby forum. Maar er zullen vast mensen zijn die zo Telsel reclame blokken leeg kopen al hoopte ik stiekem dat dit wel in de jaren 90 was blijven liggen.
VPN installeren, en die automatisch laten verbinden bij het verlaten van het thuisnetwerk. Dan heb je buitenshuis ook de pihole als DNS-server.
Ik gebruik Wireguard icm Automate op de gsm.
Reclame is onnodig. Zonder reclame wordt er ook nog steeds wel pannekoekenmix verkocht. Het enige wat reclame doet is producten verkopen die niemand nodig had
Dat is onzin, als we op geen enkele manier reclame maken, dan zal niemand er ooit achter komen dat er nieuwe merken zijn, of nieuwe aanbieders van telefonie, of verzekeringen etc. Als er geen concurrentie meer is, dan is er ook geen reden meer om prijzen laag te houden. Reclame, in welke vorm dan ook, is tot op zekere hoogte gewoon nodig voor de groei van een economie.
Als je ooit reclames ziet, zou je zo’n opmerking niet maken. Het gros is om bekende producten nog meer in de aandacht te brengen. Reclame heeft het tegenovergestelde effect van wat jij beweert. Ze promoten grote bedrijven met grote marketingbudgetten. Kleintjes komen er zo nog veel minder snel tussen.
Reclames bestaan al sinds het ontstaan van de beeldbuis dus waarom zouden bedrijven enorme bedragen uitgeven als het niet werkt? Omdat het wel werkt namelijk en zelfs bij jou zonder dat jij het door hebt. Iedereen is wel ergens gevoelig voor vroeg of laat. En als je geen reclames wil zien in games moet je gewoon betalen en anders speel je het niet.
Dat begrijp ik, en reclame is er al langer dan vandaag. Producten moeten worden verkocht en men promoot deze door middel van reclame. Zo werkt de wereld.
Alleen de laatste jaren is er een duidelijk omwenteling van tactiek. Het moet steeds harder, perverser en manipulatiever. Even als metafoor, jij zit op de bank of achter je computer -of telefoon en elke 10min slaat iemand je keihard met een bamboe stok op je hoofd en zegt, koop Stimorol kauwgom. En dan nog een keer iets harder met een nog vervelender stemmetje.. koop Stimorol!
Natuurlijk willen ze geld verdienen maar men overschrijdt een grens qua banaliteit en fatsoen. Mijn vraag is dan, waar stopt het…? Stel over een paar jaar breng ik mijn auto naar de dealer voor een standaard onderhoudsbeurt, en als ik 'em terugkrijg is het hele interieur volgeplakt met stickers over een autoverzekeringsmaatschappij die ik eraf moet schrappen. Is dat fatsoenlijk of netjes? Nee, maar ik was vergeten om die premium autobeurt te nemen zonder reclame. Het is wel waanzin, en we gaan langzaam toe naar een bepaalde waanzin…
Games met een enorm marketing budget en een klein developer budget verkopen beter dan games met een klein marketing budget en een enorm developer budget.

Er is een reden dat Ubisoft elk jaar dezelfde game recycled met een gigantische marketing campagne en het beter doet dan de concurrentie
Dus Valheim, Battlebit zijn sprookjes?Die games hebben praktisch 0 marketingsbudget gehad en aan Valheim werkten 5 man en Battlebit welgeteld 3.

Beetje Ubisoft inzicht: ze doen het nu redelijk omdat ze eindelijk luisteren naar feedback. Ik kom toch regelmatig in Duitsland/Zweden en die community mensen geven feedback op hun early alpha. Op het forum zie je vaak hetzelfde voorbij komen. Vroeger ging men gewoon door en werd er praktisch niets uit die alpha feedback gehaald.

Dus je hoeft geen enorm marketingsbudget te hebben als je gameplay maar goed zit. Daar zie je dat Battlebit echt gameplay voorop heeft staan en dat Battlefield zichzelf gewoon een kuil gegraven heeft en er weigert in te gaan liggen. Die game hebben ze praktisch gratis moeten weggeven voor het leven wat die game nu heeft. Reclame is daarom imho niet nodig. Er zijn genoeg consumenten die zaken kopen als iets goed is. Niet omdat ze tussendoor een film 12 minuten naar diverse reclame filmpjes kijken.
Dat zijn echter uitzonderingen, geluk moet je dan ook nog hebben. Marketing en reclame probeert juist de geluksfactor eruit te halen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 juli 2024 16:31]

Feit dat Battlebit met 3 man kan wat BF2042 met 3 complete studio’s niet voor elkaar krijgt heeft weinig met geluk te maken. EA heeft melkkoeien… ze hebben nog 2 kansen met een nieuwe mass effect en dragon age kunnen ze nog hun zelfstandig voortbestaan behouden anders verwacht ik wel dat ze opgekocht gaan worden ondanks de sport games die ze drijvend houdt.
De "uitzondering" die jij beschrijft, is reclame. Deze ontwikkelaars hebben wellicht geen budget gehad, maar reclame door middel van reviews, mond-op-mond en streams zijn de reden dat de games uiteindelijk zo succesvol zijn geworden.
Dat is niet helemaal waar. Ik heb genoeg games voorbij zien komen in de gamedev subreddit die echt honderden tot duizenden dollars tegen marketing aangegooid hebben om vervolgens te komen janken dat hun spel niet verkoopt.

Dan kijk je vervolgens naar de Steam pagina, blijkt dat het spel gewoon ronduit ruk is en de trailer waanzinnig slecht. Dan kun je nog zoveel geld er tegen willen smijten als je wilt, als je spel slecht is verkoopt het evengoed niet. En jammerlijk genoeg in geval van die ontwikkelaars komen ze er achteraf pas achter.

Dat is waarom early feedback een ding is en enorm waardevol zo blijkt, mits je er voor open staat natuurlijk, wat vaak niet het geval is spijtig genoeg.
Sterker nog...het is al waanzin. Kijk al naar die idiote tv programma's waarbij ze steeds opnieuw hetzelfde blik BN'ers opentrekken. Het probleem is dat absurditeit en extremiteit alleen nog volstaat om binnen te dringen in het reptielbrein van de gemiddelde bankzitter met z'n zak chips op schoot. Een triest gegeven.
Anoniem: 91634 @pjottum6 januari 2024 00:24
Werkt reclame en influencers of is het puur het placebo effect voor de gene die zijn product wilt verkopen.

Zelf heb ik het idee dat voor vele het laatse het geval is. En dat reclame echt wordt over rate.
Die mening deel ik ook, maar om een generieke visie te geven zonder enige kennis van de reclame sector.

Dus, kleuterklas redenatie.
Als je product eenmaal in de supermarkt ligt en vervolgens reclame maakt op grote platvormen zoals de tv en youtube waar je product onder velen ogen komt te vallen, dan zul je een stijging in de verkopen zien.
Of die stijging gerelateerd is aan de reclame of dat die stijging ook had plaatsgevonden zonder of minder door andere factoren zoals prijs/verpakkings ontwerp is achteraf wat moeilijk te zeggen.
Als je na maanden geen stijgende verkopen ziet en je maakt reclame en de verkoop stijgt dan werkt het.

Als je adverteerd waar het bezoekers aantal niet hoog is en het maar 50 euro kost om een banner voor een maand op de website te tonen zal je achteraf tot de conclusie komen dat het niet waard was , waarschijnlijjk was de adverteerder overtuigt met een praatje over statistieken.
Alsnog staan er tien anderen in de rij om deze conclusie te trekken.

Aan de andere kant, mijn vader vertelde over een kennis van hem die een shopaholic was over het internet en de meest onnodige prullaria aankocht en hierdoor in de schulden kwam te zitten en vaker werd belazerd.
Er zal altijd wel een doelgroep/effect zijn.

[Reactie gewijzigd door Nostalgmus op 23 juli 2024 16:31]

Ik denk dat je de (deels onbewuste) factor van het 'hé dat (her)ken ik, dus laat ik het eens proberen' (bij het zien van het product in de winkel na een reclame) factor niet moet onderschatten hierin.

Los van mensen die je bereikt welke toevallig interesse in het product hebben en anders niet van het bestaan zouden weten. :)

[Reactie gewijzigd door WeZZeY op 23 juli 2024 16:31]

Reclame : Typisch geval van "man in the middle" dus.
... dat het kennelijk de enige manier is hoe bedrijven nog geld kunnen verdienen, ...
Een claim waar ik geen letter van geloof. Zoals zo vaak in dergelijke gevallen van het verslechteren van het product, zal het hier gaan om meer verdienen.

Veel bedrijven zijn niet tevreden met veel of absurd veel, maar willen alles.

[Reactie gewijzigd door emphy op 23 juli 2024 16:31]

Dat is een populaire mening inderdaad. Maar mijn idee is dat het genuanceerder ligt. Reclame is een manier om inkomsten te genereren, en als jij die manier niet benut, dan zal je worden afgetroefd door je concurrenten die het wel benutten. Je hebt als bedrijf niet de luxe om inkomsten te 'laten liggen'. Zeker in de streaming markt is er nu keiharde concurrentie. Het is echt niet per se dat het die bedrijven alleen maar om 'meer meer meer' gaat. En vergeet niet, ook jouw pensioenfonds heeft waarschijnlijk mede in aandelen van Netflix geïnvesteerd.
het gaat juist wel om 'meer meer meer' geld, reklame zenders genoeg zoals RTL en SBS, iedereen betaald er toch al voor ?
De reden om geen 'betaalde tv-reclame opties tenemen ,en de bagger op de rtl-sbs'en zou voor betaald moeten worden
Npo 1,2en3 alleen nog via www en de netflix en dergelijke , reclame hoor ik alleen nog maar sporadisch via een radio van iemand
Volgens mij begrijp je niet helemaal wat ik probeer te zeggen.
Tegelijkertijd is het niet tonen van reclame dan een "selling point".

De reden dat ik bij Netflix en niet bij Amazon Prime ben is o.a. omdat Amazon teveel laat zien waarvoor ik nog extra moet betalen. Het niet hoeven zien van reclame is ook wat waard. Door te "dreigen" met reclame is het nu ineens iets positiefs wanneer ze 't niet doen.
Dat ben ik zeker met je eens. Voor commerciële diensten is dat denk ik ook steeds de uitdaging: zoveel reclame als mogelijk zonder consumenten weg te jagen.
Tja, entertainment is verworden tot een vehicle om reclame door je strot te duwen. En het liefst zo persoonlijk mogelijk.

[Reactie gewijzigd door evilution op 23 juli 2024 16:31]

Dat, terwijl de meeste mensen entertainment gebruiken voor ontspanning en een beetje escapisme. Je krijgt werkelijk waar de hele dag overal reclame door je strot gedouwd. Ook als je al ergens voor betaalt.
Vroegah had je geen aandeelhouders die snel rijk willen worden.
Dat speelt zeker mee, aandeelhouders moeten tevreden worden gehouden en dat kan alleen met iedere keer maar met betere cijfers.
Probleem met aandeelhouders is dat ze nooit tevreden zullen zijn.

Al zou je technisch gezien heel de mensheid voorzien van een product. Dan krijg je toch de vraag of je er niet iets aan kan koppelen wat men dan weer “nodig” heeft. Ja soms komen daar hele nuttige dingen uit voort.

Maar heel aan het begin is het puur hebzucht/eigenbelang om zoveel als mogelijk winst uit de investering van je aandelen te krijgen. Money makes the world work.. kijk maar naar de verkiezingen in de VS
Wat dacht je van de laatste (corona) jaren.
Record winst voor sommige bedrijven, nu is dat voorbij en gaan de prijzen omhoog om de winst op pijl te houden. (Door alleen al minder winst als verlies te zijn bijvoorbeeld)

Er speelt nog veel meer en zijn ook voor veel producten andere redenen maar naast inflatie en krimpflatie is er ook graaiflatie gaande.
Denk dat hebzucht van de aandeelhouders de lading dus wel dekt in deze… tis nooit genoeg voor dat personen die zo denken.
Stijgende beurskoersen zijn vam alle tijden.

Bovendien zijn we allemaal “aandeelhouder”, wie wil er niet meer salarisstijging (door promoties of ander werk) dan de inflatie. Wie wil niet dat zijn volgende huis groter en mooier is? Of de volgende auto minimaal iets meer opties heeft?

Tientallen miljoenen kopen crypto, echt voor de technologie of toch voor (snelle) waardestijgingen.
Die bedrijven zitten er niet om jou een plezier te doen maar hun aandeelhouders: op het moment dat ze met een ander model meer geld denken te kunnen binnenhalen doen ze dat meteen. Ik heb zelf meer Prime omdat die in Duitsland waar ik woon erg uitgebreid is en (nog) vrij goedkoop. Echter zijn daar zelfs Hollywood films vaak alleen Duits gesproken en Duitse ondertitels, dus ook niet ideaal... kennelijk kost het Amazon teveel extra om die andere talen ook erbij te leveren..
Sja, en ik ben niet op deze planeet terecht gekomen om bedrijven en aandeelhouders te plezieren. Dus als ze dit soort onzin door m'n strot gaan rammen gaat mijn geldkraan dicht. Advertenties blokkeer ik sowieso al zoveel ik maar kan.
Dat is idd de enige manier denk ik. Zo lang men geld blijft geven, gaan die bedrijven de grens opzoeken naar nóg meer geld. En als alle streamingdiensten reclame gaan tonen, is dat het nieuwe normaal.
tuurlijk moet er geld verdiend worden.
Ik wil aan het einde van de maand ook betaald worden.
Maar ben het er wel mee eens dat het echt to much wordt.

Nog even en de CV boer staat voor je deur. En voordat die je CV maakt moet je eerst 2 reclames luisteren.
Of als je de SD belt om je te helpen met je PC. Ja hoor. En voordat de SD mee kan kijken met de remote support tool moet jij en de sd medewerker eerst even reclame kijken.

Zowat alle betaalde streaming diensten spelen met de gedachte om reclames te laten zien.
Dit terwijl je juist betaald omdat niet te hebben.
Tuurlijk kost het maken van een serie veel geld. Maar ipv 100 te maken kunnen ze bv ook 20 (en van goede kwaliteit) maken. Veel nieuwe series worden ook weer snel gedumpt.
Dat is nog een beetje logisch, hier in België vaak alleen Frans, en dat is bijna schandalig.
Dat is inderdaad een schandaal. Als het nog een origineel Franstalige film is, kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar anders: bestaat er in België niet zoiets als een taaldiscriminatie instantie, dat lijkt me een gevalletje van mag niet. Anders wellicht een suggestie voor een grote Vlaamse krant of zo? Dan is het snel voorbij…
Om heel eerlijk te zijn, zelfs als zoiets bestaat zal het jaren duren en bergen aan papierwerk opleveren vanwege de vele regels en chaos hier. Het is één van de redenen waarom ik naast Netflix nog andere.. "methoden" heb om de films en series te zien met de correcte ondertiteling.
Zou dat niet eerder zijn vanwege het publiek daar? Mijn ervaring met Duitse entertainment is verschillende keren tv proberen te kijken op hotelkamers in Duitsland: Je kon geen enkele film kijken die niet in het Duits gedubbed was. Inclusief blockbusters. Snap dan ook wel dat Prime daar handig op in probeert te spelen.
Tuurlijk, maar als Amazon de rechten op die film koopt, waarom dan niet meteen alle beschikbare talen en ondertitelingen erbij leveren, hoeveel extra zou dat kosten om Fins nagesynchroniseerd met Swahili ondertitels mee te leveren voor de liefhebbers? Natuurlijk moeten ze er geen extra werk instoppen om zelf Swahili ondertitels toe te voegen als die er nog niet waren voor die film, maar zelfs daar denk ik dat je met een slim stuk software al heel wat zou kunnen bereiken...
Waarschijnlijk zijn de rechten voor talen/ondertitels per land, dus wanneer er geen vraag is naar Swahili in België/Nederland hoeven ze daar ook geen licentie voor af te nemen.
Begrijp ik, maar de vraag is hoeveel duurder een infernationale versie extra moet kosten. Zelfs in Duitsland zijn er mensen die b.v. de originele , meestal Engelstalige versie willen zien.
Dit heeft weer met iets anders te maken.

Hier in Nederland kennen we het ABN, als voertaal en daarbij natuurlijk een hoop dialecten en accenten.

In italie/Duitsland/oostenrijk, word er om onder de bevolking het gebruik van het ABN van daar te stimuleren, dus gekozen om alles te dubben/nasynchroniseren in het ABN van het betreffende land.

Heb ik mij laten vertellen althans :+
Volgens mij gaat prime in Duitsland reclame's in hun films zetten (stond in een mail die ik overvlogen heb)... Je kunt dan wel 3 euro meer betalen om dat weer kwijt te worden.
Dank je, maar ik wist het…. wellicht zeg ik dan Prime op. Door de “German only” content is de waarde van die films toch beperkt.
Ach ik download alles nog, ik zie nooit reclame.

Net als dat ik vrijwel nooit meer kerstmuziek hoor want ik luister ook geen radio.

Voor de rest overal een adblocker.
Vroeger in de jaren 80 was er ook nog niet zoveel te zien, kosten waren lager om uit te zenden dus moeten ze ergens hun geld halen.

Daarbij in de jaren 80 en 90 waren reclameblokken om het kwartier a 20 min heel normaal dus zeggen dat er toen geen reclame klopt niet.

Bv de serie 24 was zelf gemaakt om een kwartier reclame te kunnen in steken per aflevering omdat het dan real time kon verlopen.

[Reactie gewijzigd door Manderlay1 op 23 juli 2024 16:31]

We gaan wat at betreft gewoon de VS achterna.. Daar is het decennia lang al heel normaal dat je meer naar reclames zit te kijken dan de werkelijke content.. Talkshows etc die hier 20 minuten duren duren daar een uur door alle reclameblokken tussendoor..
Is toch nog steeds zo? Op NPO heb je nooit een reclame halverwege een programma. Alleen de commerciële zenders doen dat. En zij worden weer bediend door rechtse partijen die de publieke omroep als de grote vijand en hoofdpijn zien. En daar stemt Nederland op, dus voor je het weet is de publieke omroep zodanig wegbezuinigd dat ook zij reclame tonen tijdens een programma. De grootste partij nu is een van de grootste vijanden van niet-commerciële televisie en de Nederlandse cultuur zonder commercie die daar vertegenwoordigd is, dus het is een reëel risico geworden.
"vroeger" en nu nog gooien de commerciele zenders elke 10-15 minuten 2-5 minuten blokken tussen de film door. De frequentie is niet veel hoger. De lengte wel.
Ik vind zelfs reclame in de openbare ruimte erg. Toen ik een tegenlicht keek over -volgens mij- Grenoble waar ze alle reclame in de ban hebben gedaan. Toen werd ik wel jaloers. Het blijft spijtig dat mijn adblocker niet werkt voor de abri die ik vanuit de woonkamer altijd moet ‘zien’.
Ik merk dat de ‘haat’ soms zo groot wordt dat ik bepaalde bedrijven echt links laat liggen vanwege hun reclame.
Let wel, Nederland is een walhalla geweest wat reclame betreft. 1,2 en later 2 tv zenders zonder reclame, daarna alleen reclameblokken tussen de programma's in, terwijl in Amerika (waar al dit soort ideeen vandaan komen) het heel gewoon was (en is) om een 40 minuten durend programma te onderbreken met 20 minuten reclame, OOK in de jaren 80 en 90.
Nederland was dus de uitzondering, niet de regel.

Verder helemaal met je eens, de toevoeging van reclame is wel het minst creatieve verdienmodel en dat voor één van de meest creatieve bedrijfstakken die er bestaat.
Ze zouden natuurlijk ook de prijzen kunnen ophogen om hun winst hieruit te halen, of geld kunnen rekenen per spelletje, maar dan zal er nog met steen en been geklaagd worden over hoe duur alles tegenwoordig wel niet is, en waarom het nou weer een maandelijkse dienst moet zijn, en waarom de spelletjes van Disney+ beter zijn, enzovoorts.

Reclames zijn gratis en de meeste mensen hebben liever 100 reclames dan dat ze een euro per maand betalen. Het is triest, maar dat is nu eenmaal de maatschappij waar we in leven.
Ja, en nog eerder betaalde je voor je TV abonnement en was er helemaal geen reclame. Toen kwam er reclame tussen de programma's door en je bleef nog steeds betalen voor TV. Ik zie bij streaming diensten dezelfde trend.

Tegenwoordig is het inderdaad wel heel erg aan het worden in reclameland.
Meer. Altijd maar meer. En dan nog meer.
Ik begin zo onderhand, ondanks de proza in het lied 'over de muur' van Harrie Jekkers , te verlangen naar een communistische heilstaat.
Ja je hebt helemaal gelijk. Geen woord gelogen en het klopt maar gaan we dit nu echt op elke post met reclame benoemen? We verlangen allemaal naar die o zo oude goede tijd (ja, ik ook). Maar dit hoort er ook bij. Verandering, het is niet altijd leuk, het is niet altijd beter, maar het gebeurt wel... Om nou op elke post weer zo een morale reactie voor de likes te krijgen. Ik weet het niet... dat is het ook gewoon niet
Ik weet dat het kennelijk de enige manier is hoe bedrijven nog geld kunnen verdienen,
Ik heb even gemist waar Netflix verlies begon te draaien.

Winstmaximalisatie. Het moet blijven groeien, op elke mogelijke manier. De natuurlijke groei van nieuwe leden is weg, dus dan zoekt men de groei wel elders. Tadá, reclames.

Foi, een paar redenen waarom we massaal naar het internet gevlucht zijn achtervolgt ons.
De techniek is tegenwoordig niet meer passief (aan de zijlijn) maar keihard - bam in your face- dat je er wel iets mee moet doen op 1 of andere manier, terwijl je er niet voor gevraagd of voor betaald hebt. En dat is toch geen wereld waar wij in willen zitten? De betreffende aflevering van Black Mirror wordt zo wel heel erg actueel..
Vroeger was alles beter? Reclames op tv zijn altijd extreem ambetant geweest, ze stonden ook heel erg luid en galmden door je woonkamer. Ze waren duur waardoor steeds dezelfde multinationals en grote bedrijven dicteerde wat je moest kopen. Vaak ook vet en ongezond eten. Ook erg eng.
terwijl je er niet voor gevraagd of voor betaald hebt
Tja, Meestal vraag je er naar door niet te betalen ;)

Veel bushokjes of kranten zijn al 100jaar ‘gratis’ of goedkoop omdat er reclame inhangt of staat. Het concept bestaat al even omdat reclame effectief nut heeft in een moderne economie.

Nu reclame toegankelijker is geworden hebben ook kleine spelers de mogelijkheid om op te boxen tegen de multinationals. Wat het spel democratischer maakt.

Wat niet wil zeggen dat reclame niet beter kan maar veel mensen denken dat een wereld zonder reclame de oplossing is. Dan ga je van dystopie naar Utopie omdat ze het reclamemechanisme in onze economie niet kennen.

Reclame tonen in gratis games is dus niets nieuws onder de zon.
ik leefde in die tijd nog niet maar ik ben het wel met je eens, de hoeveelheid advertenties die in je gezicht worden gesmeten op een dagelijkse basis op TV, social media, streamingdiensten of websites is gewoon eng. Het zal niet lang duren voordat ze het futurama stukje over reclames in je dromen gaan toepassen. Het eerste wat ik doe als ik een browser of uberhaupt een computer instaleer is er gelijk een goede adblocker op te zetten, websites zijn tegenwoordig mijnenvelden van nep-artikelen, dropship advertenties en clickbait. ik zal ook niet liegen dat ik de zwarte vlag weer gehesen heb als het gaat om streamingdiensten, niet alleen vanwege advertenties maar ook exclusiviteiten.
Vooral doen Netflix.. Dan lopen al je abonnees weg en worden ze gedwongen om de prijzen weer te verlagen.. prima joh.
Ik denk dat bijna iedere Netflix abonnee het heeft om het video aanbod, en dat er niemand is die het puur voor de games heeft. Als ze dat hele game uitstapje afschieten zal ik er geen traan om laten. Ik geef niks om games op zo’n flutmobieltje.
Ik zat al op het denkspoor (volgende perron) dat ze ads breder gaan trekken dan alleen games. Ze proberen via allerlei kanten geld los te krijgen.
Als ze het in hun hoofd halen om ads in de duurdere abo’s toe te voegen ben ik weg. Ik ben allergisch voor ads. Dan maar een andere service, of weer helemaal terug naar de zeeschuimers. Wat ze met hun games doen zien ze maar, de kans dat ik die ooit ga spelen is heel klein, maar van hun video aanbod moeten ze afblijven.
mensen lopen niet weg, ze zijn al zo gemanipuleerd dat ze alles slikken, of gewoon meer gaan betalen, want je kan toch niet zonder Netflix?
Kijk maar hoe het is gegaan met het delen van je account op Netflix.
Dit is een hele goede zet geweest voor Netflix, en krijgen bakken meer geld en abonnees, ondanks dat iedereen zei dat ze hun contract op zouden zeggen.
Neeeeeee, doe dat nou niet....
Dat is het hele doel waarom die enkele gebruikers, die al betalen voor Netflix, het gebruiken.
Er komt vast een Netflix abonnement: "voor maar 2€ extra per maand reclamevrij spelen"!
En extra perks in de games zoals lootboxes of geld. De helft van de games zijn nu al van die pay-to-play games waar ze het betaalgedeelte uitgesloopt hebben.
Maar echt, ook gewoon hilarisch dat het nog werkt ook
Klopt, maar dat merk je ook wel. Sommige progressie-stukken gaan echt veel te snel. Je merkt wel dat sommige van die spellen uit balans zijn.

Je ziet het ook met bepaalde titels van Apple Arcade.

Het had beter geweest als ze de spellen echt hadden aangepast op gebrek aan in-app-aankopen.
Lullig, zit je net in het gevecht met de eind-boss, komt er ineens een banner in het scherm of je coca cola of zoiets wil kopen. Ik weet het niet hoor...
Jazeker Netflix, nu bij de games en straks nog bij elk abonnement tenzij je nog eens extra betaald. De helft van de games werken al niet op mijn Samsung S22 Ultra, vraag me niet waarom, maar als ik ze wil downloaden geven ze aan dat mijn devices niet geschikt is. En om nou reclame te gaan kijken op die 2 games dat ik eventueel wel speel dan hoeft het van mij niet.

Wat Netflix beter kan doen is het loskoppelen van het huidige abonnement en het als add-on aanbieden voor mensen die er gebruik van willen maken.
Sja, de paar games die ik heb geprobeerd waren eigenlijk niet de moeite waard, maar met advertenties er bij...
Dan had ik liever een kop gezien als "Netflix overweegt games naar een eigen abo te schoppen".
Of zelfs "Netflix overweegt games tak de nek om te draaien".
Wat mijn part wisselen ze die in voor betere kwaliteit video.
Misschien zijn het niet de games die jou interesseren, maar mat de 3 GTA titels, Bloons, Farming Sim 23, Football Manager, Sonic Prime, Death's Door, World of Goo, TMNT, Dead Cells (en nog veel meer) hebben ze tegenwoordig toch echt wel een flinke rij erg goede titels in de aanbieding, die je momenteel nog gratis kan spelen.
Eervolle vermelding voor Spiritfarer en Moonlighter.
Ze zijn helemaal niet gratis te spelen. Of zijn de films en series ook gratis op Netflix?
Je betaalt toch een abo?
Ok, 'zonder extra kosten'...
Ik snap niet waarom Netflix überhaupt games aanbiedt. Vrijwel niemand die ik ken interesseert dat, maar ongetwijfeld dat je er aan mee betaalt. Ik had liever een Netflix gezien zonder games en dat je voor games zou moeten bijbetalen.
Als Netflix ook maar 1x in mijn BETAALDE abonnement, reclame laat zien.. Dan kiep ik m'n abo de deur uit en dan neem ik nooit meer Netflix.

Ik betaal JUIST om geen reclame te zien. Als het zo moet, word ik wel gewoon voltijd piraat. Schijven zijn tegenwoordig niet zo heel duur meer gelukkig.

Edit: dit geldt overigens voor alle abo's waar ik gewoon voor betaal... Niet alleen NF.

[Reactie gewijzigd door SilentDecode op 23 juli 2024 16:31]

"Volgens de krant wordt er gekeken naar reclame in de gratis games, maar ook naar het toevoegen van in-game aankopen."

Gratis? Je betaald toch abonnement.
Dus alle films en series op Netflix zijn ook gratis?
Het zou waarschijnlijk minder controversieel zijn als Netflix games stand-alone zou uitbrengen, al dan niet met met advertenties. Door games in de video app te integreren en aan het abonnement te koppelen lopen ze het risico om gebruikers die geen interesse hebben in games weg te jagen.

Liever een wat goedkoper abonnement voor de videodienst dan deze vreemde investering in mobiele games.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.