YouTube gaat advertenties tonen bij gepauzeerde video op tv's

YouTube gaat in zijn tv-app advertenties toevoegen bij gepauzeerde video's. Ook worden er reclames van dertig seconden geïmplementeerd die gebruikers niet kunnen overslaan. Nu worden er nog twee onskipbare reclames van vijftien seconden achter elkaar getoond.

Deze opties komen vooralsnog alleen beschikbaar voor adverteerders van het YouTube Select-programma, laat YouTube weten tijdens zijn jaarlijkse Brandcast-evenement. Dat is een programma dat zich enkel richt op de vijf procent meest bekeken 'advertentievriendelijke' video's. Volgens YouTube wordt zeventig procent van de Select-advertenties op een tv afgespeeld en zijn langere advertenties al iets waar tv-kijkers aan gewend zijn. Daarnaast leiden reclames van dertig seconden volgens het platform tot 'rijkere storytelling'. De onskipbare reclames van dertig seconden moeten voor YouTube Select-content de twee opeenvolgende reclames van vijftien seconden gaan vervangen.

Als gebruikers bij Select-content de video pauzeren, wordt deze mogelijk in het vervolg in een kleiner vierkant getoond, terwijl er een advertentiebanner aan de zijkant zichtbaar is. Die banner kan verwijderd worden door op de Dismiss-knop te drukken. Deze vorm van adverteren is vooralsnog een experiment, zegt YouTube tijdens de Brandcast-presentatie, schrijft Variety. Het is onduidelijk wanneer beide opties voor adverteerders beschikbaar komen.

Een reclamebanner bij een gepauzeerde YouTube-video op de tv-app. Bron: AdWeek

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

19-05-2023 • 15:27

258 Linkedin

Submitter: Munchie

Reacties (258)

258
256
87
3
0
136
Wijzig sortering
Zolang die advertentie maar stil (niet zachtjes, maar stil) zijn. Veel van onze pauzes zijn als er gebeld wordt, de baby mogelijk geluid maakt, er iemand aan de deur staat of we iets bespreken samen. Dan moet het gewoon stil zijn. Wordt ook niet duidelijk uit het gelinkte artikel helaas.
De advertenties worden zo ingericht om het je zo vervelend mogelijk te maken, zodat je uiteindelijk overstag gaat en Premium neemt. Ga er maar vanuit dat ze juist geluid maken.

Overigens kan je natuurlijk simpel op de mute knop drukken op je afstandsbediening. Maar je zal al snel merken dat wanneer je weer de video verder afspeelt, nadat je telefoontje klaar is, je geen geluid hebt en weer moet unmuten. Dus ook dat wordt een beetje vervelend, waardoor YouTube Premium weer aantrekkelijker wordt.
Áls je een dempknop hebt. Op mijn huidige Fire TV-afstandsbediening heb ik die wel, maar op mijn vorige Mi Box S-afstandsbediening niet. Dan moest ik volume omlaag ingedrukt houden om te dempen.
Ik gebruik zelf gewoon de afstandsbediening van m'n TV ivm de TV app. Maar ook via GoogleTV gebruik ik gewoon m'n TV remote dmv HDMI CEC.
Alleen werkt HDMI CEC niet op mijn tv. Nogmaals: nu geen probleem met Fire TV, maar voorheen dus wel.
Ik ga daar juist niet vanuit. Dat is namelijk totaal niet gebruiksvriendelijk. Eigenlijk zeg je dus dat je 2 knoppen moet indrukken om iets stil te krijgen. Daarnaast zie ik wel meer praktische bezwaren. Soms zet je Youtube op Pauze, omdat er nood aan de man is (dat kan een huilende baby zijn, maar ook erger). Dan wil je niet dat Youtube toch nog geluid maakt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.....
Nouja, behalve als je YouTube echt sporadisch gebruikt leveren die advertenties natuurlijk ook best wel wat centjes op.
Daar zal YouTube dus wel een tussenweg in nemen om jou als gebruiker niet ál te veel te irriteren en toch zoveel mogelijk te verdienen op de advertentiehandel.
YouTube premium is juist een enorme uitkomst voor de actieve YouTuber ( en muziekliefhebber/alternatief spotify ) en YouTube zelf kan dan weer mooi aan haar aandeelhouders verkondigen dat ze vaste inkomsten hebben.
Nouja, behalve als je YouTube echt sporadisch gebruikt leveren die advertenties natuurlijk ook best wel wat centjes op.
Daar zal YouTube dus wel een tussenweg in nemen om jou als gebruiker niet ál te veel te irriteren en toch zoveel mogelijk te verdienen op de advertentiehandel.
YouTube premium is juist een enorme uitkomst voor de actieve YouTuber ( en muziekliefhebber/alternatief spotify ) en YouTube zelf kan dan weer mooi aan haar aandeelhouders verkondigen dat ze vaste inkomsten hebben.
Als actieve gebruiker vond ik het zonde om voor de inferieure YouTube music dienst te betalen. Bij het opzeggen van mijn proefabonnement kreeg ik echter de optie om Youtube Premium goedkoper voort te zetten, maar dan zonder de muziek dienst. Ja dat scheelde een paar euro per maand. Dus dat zou mijn tip zijn.

Ik weet trouwens niet of je nu als je Premium selecteert om je er op te abonneren of iedereen nu al meteen de goedkopere optie krijgt? Toen kon je alleen de volledige versie abonneren en kreeg je de goedkopere variant pas aangeboden als je bij het opzeggen “te duur” als opzegreden opgaf.
Dat wordt dus op vakantie naar Turkije of India voor een paar jaar.
De advertenties worden zo ingericht om het je zo vervelend mogelijk te maken, zodat je uiteindelijk overstag gaat en Premium neemt.
Af en toe is een advertentie tot hiertoe,maar daar bovenop nog in het Frans is serieus irritant.
zodat je uiteindelijk overstag gaat en Premium neemt
Dat heeft mij overstag doen gaan om uYou te installeren op iOS met integratie van verbeteringen, werkende PiP, SponsorBlock, ad block en nog meer.

Heb zelfs reclames voorbij zien komen van een uur. Letterlijk een tutorial van iets willekeurigs.
Hele optredens van dj’s zelfs. 1.5 uur dj set. :F

[Reactie gewijzigd door PdeBie op 19 mei 2023 18:39]

Overigens kan je natuurlijk simpel op de mute knop drukken op je afstandsbediening.
Totdat de volgende 'feature' van de YouTube app natuurlijk wordt dat je niet op mute kan drukken of het volume kan veranderen wanneer er een advertentie afspeelt.

Bij 'traditionele' lineaire televisie zijn er duidelijke regels waar reclames aan moeten voldoen, één daarvan is dat het volume niet meer mag zijn dan de rest van de programmering. YouTube of andere apps hoeven zich daar natuurlijk niet aan te houden en daar maken ze dan ook misbruik van.

YouTube is bezig met een race naar de bodem. Mensen blokkeren al reclames, waardoor de strategie wordt om ze nog irritanter en indringender te maken, waardoor mensen ze nóg harder blokkeren. Dit is het begin van het einde van YouTube, op dezelfde manier als andere grote platformen al ten onder zijn gegaan.

[Reactie gewijzigd door Stoney3K op 21 mei 2023 11:19]

Nee ze moeten geen reclame tonen, je word er dood mee gegooid. Gelukkig heb ik een work around en reclame vrije YouTube. Men als ik soms YouTube bij een ander zie, word ik gek van de hoeveelheid reclames
Ik heb ook een workaround... Ik betaal gewoon voor het product dat ik graag gebruik. Bizar, ik weet het, maar echt waar.
Alleen jammer dat je dan nog geen reclame vrije YouTube ervaring hebt... want er is altijd wel een "Segway to our sponsor" die dan nog niet wegvalt...
Daar heb ik Floatplane voor :+
Maar sponsors storen me niet zo over het algemeen. Je kunt daar sowieso wel gewoon doorheen skippen en creators die het te erg maken daar kijk ik gewoon niet meer naar.
Sponsorblock for youtube is de oplossing :)

https://chrome.google.com...bhaepdhchncahnbgone?hl=nl

[Reactie gewijzigd door System op 20 mei 2023 10:13]

Sponsorblock skipt deze interne blokjes, maar dat is alleen in de browser en via de Shield met tubeNext.

Niks vervelender dan een YouTube ster die met dode ogen een product moet verkopen haha.
Dat doe ik al. Met m'n data. Je betaalt dan gewoon dubbel. Invidious en Newpipe to the rescue.
uw data is slechts 12€/jaar waard volgens schattingen....
Waar is mijn maand reclamevrij yt dan?
Met 12€ per jaar dek je de kosten niet, dus komt er reclame bij.
Maar het staat u vrij om aandelen te kopen in alphabet. Dan deel je in de winst :)
Als ik ze cash kon sturen was het wel te overwegen, maar ik vind nu al genoeg informatie richting google vloeien zonder ook een naam, adres, en IBAN prijs te geven. Die zijn wat moeilijker te veranderen dan een e-mailadres en wachtwoord. Op nlziet, spotify, enz. heb ik wel een abo, en ik doneer ook aan dingen waar ik gratis gebruik van maak zoals firefox, libreoffice, enz.: ik betaal graag voor mijn gebruik maar vind het een veel lastigere keuze wanneer het gaat om een monopolist die op een gigantische zak geld zit (jaarlijks een vergelijkbare omzet als de Nederlandse overheid) waarbij ik ook niet vertrouw wat vervolgens met de aanvullende informatie over mij gedaan wordt.

[Reactie gewijzigd door Lucb1e op 20 mei 2023 00:19]

De dag dat ik voor Youtube betaal is de wereld gestopt met draaien.
Als je het doet. Wil je het dan in de ochtend doen? Alvast bedankt!
Op iOS is uYou de beste optie. Ben nog wat aan t zoeken voor Apple TV.
Wat is oYou?Ik heb gezocht maar kan in de nl AppStore niets vinden.

Ben erg geïnteresseerd in een iOS app om YouTube zonder reclame te kijken. Of is voor jailbroken iPhones?
Zoeken op *oYou levert ook niets op ;(

@Spykie of @xoniq hebben jullie wellicht een link of kunnen jullie meer uitleg geven over wat *oYou is? Alvast dank.
Je schrijft het nog steeds verkeerd ;-) Ik heb geen iPhone maar heb even voor je gegoogled: https://github.com/MiRO92/uYou-for-YouTube
Werkt helaas niet voor YouTube. Zo uit mijn hoofd komt de reclame van urls die ook nodig zijn voor de video.
Een van mijn grootste problemen met advertenties, het volume van de advertenties is altijd belachelijk hoog, hoger dan het normale volume, gek werd ik er van.
Waarom zou YouTube zich daaraan confirmeren?
Het is gratis content die je consumeert, dus YouTube mag zelf bepalen wat die doet. Ik snap dat het vervelend is, maar dat is de waarheid. Dan moet je maar betalen. Persoonlijk word ik ook gek van die reclames die steeds meer opduiken en de prijs voor een abonnement is niet mals, maar heb het maar te slikken als ik er niet voor wil betalen.
Zodra je gewent raakt aan het de advertentie, gaat het geluid aan… dan kan je daar ook aan wennen. Vervolgens moet je later. Minuut ads kijken… kun je daar ook lekker. Aan wennen.
Ik erger me aan advertenties die door je neus worden gedrukt, ik ben zo blij met adblockers.
Samen gebruiken met het mute knopje, zal even wennen zijn lijkt mij.
Dat vind ik dan weer een beetje onzin. Het is gewoon ff een kwestie van wennen dat je naast de pauzeknop ook de muteknop indrukt als je het stil wilt hebben. Ja, het kost een extra handeling, maar ik heb toch een stuk liever dit soort reclames dan de reclames die midden in de content erin geramd worden.

Het is natuurlijk aan ieder zelf om te bepalen wat vervelend genoeg / te vervelend is, en of dan YT Premium het geld waard is, of je liever ergens anders naar kijkt.
daarom kijk ik youtube alleen nog via browser met(adguard,adblockers en de rest). _/-\o_
Ze zijn duidelijk aan het testen om adblockers te blokkeren. Dat zal ook wel niet lang meer duren ben ik bang.
Dan geen Youtube meer..
Of overstappen op Firefox, want dit forceren ze waarschijnlijk alleen op Chrome(ium).
nee hoor, ik zit op firefox, en icm met ublock origin begint het af en toe te haperen en komen toch ads al dan niet zonder beeld door.
Maar thuis heb ik premium, en dat is het voor mij zeker waard, zeker met youtube music.
uBlock Origin in combinatie met adblocker voor video's werkt bij YouTube anders nog steeds prima in Firefox... ;)
Op Vivaldi (chromium based) is ABP (bij mij) nog altijd 100% effectief. Ik erger me altijd meteen dood aan de reclames als ik YT kijk op een Chromecast, dat verschil valt me meteen op.
Ik denk eerder aan iets als NewPipe. Firefox heeft sinds versie 57 (als ik me niet vergis) het krachtige extensiemechanisme eruit gegooid om compatible te zijn met de extensies van Google. Van de ene kant snap ik dat: als hun browser 80+% browsermarktaandeel heeft (zei iemand ooit iets over dat MSIE dominant was?) dan zou ik daarop ook willen meeliften. Als gebruiker werken nu veel dingen niet meer soepel, waar ik nog altijd dagelijks tegenaan loop. Bijvoorbeeld gestures moeten nu als javascript in de pagina zelf geïnjecteerd worden, dus die werken niet totdat de pagina klaar met laden is, werken niet op speciale pagina's zoals de JSON parser (als ontwikkelaar werk ik daar vaak mee) of de ingebouwde wachtwoordkluis, enz. Vroeger draaide dat mooi op browser UI-niveau, veel soepeler en betrouwbaarder en universeel beschikbaar. Nu zijn extensies veredelde greasemonkey-scripts.

Je kan in het hedendaagse Firefox met extensies niet veel meer dan de pagina zelf ook al kan. Ik weet niet éxact de ins en outs, maar voor zover ik het begrijp is het een lastig kat-en-muisspel vergeleken met het oude XUL-systeem waarbij je op een hoger niveau draait en de pagina niet door hoeft te hebben wat er gebeurt.

NewPipe is een alternatieve front-end voor Android, dus heeft alles zelf in de hand. Het moet doen alsof het een browser is, maar tot dusver lijkt dat goed te werken. Vergelijkbaar is ook yt-dlp (vroeger: youtube-dl), daarop zou je ook relatief eenvoudig een interface kunnen plakken (ik meen ook dat zoiets al bestaat). Misschien ook als proxy die op de achtergrond draait terwijl je de gewone browserinterface kan gebruiken. Als Google het écht doordrukt en denkt dat hun monopoliepositie voor online filmpjes sterk genoeg is om mensen zo te kunnen irriteren, ben ik bang dat je eerder in deze hoek moet denken dan een random extensie in je Firefox/IEdge/Chromium te kunnen installeren.
Zal altijd een kat en muis spel zijn.
Ik zie het niet snel gebeuren.
Als je toch via browser de filmpjes wilt bekijken dan kan je net zo goed naar yewtu.be gaan. Dan heb je zeker geen reclames.
Ik snap heel goed dat ik geen mening mag hebben en het gewoon moet slikken omdat ik niet voor de diensten van Youtube betaal. Maar ik vind het aantal reclames wel echt enorm in aantal toegenomen. OM de paar tellen, hup, weer 1 of 2 korte reclames. De lol is er voor mij wel echt een beetje vanaf en ik merk ook aan mezelf dat ik het steeds minder gebruik.

Normaal gesproken sluit ik wel een abonnement af, maar de hele manier van doen van Youtube is mij ook echt tegen gaan staan. De gunfactor is soort weg. Dat komt omdat het zo enorm wordt opgedrongen.
Dit. Nu wordt het gewoon een principekwestie om een ad-blocker te draaien.
Op pc gaat dit wel, maar andere apparaten is stuk lastiger. ik vind het voormijzelf wel waard een abbo, maar het beleid mag van mij wel wat losser. Mis de oudere tijden dat meer kon wel.
op android zijn er wel opties verder is een op dns gebazeerde blocker ook altijd een optie.
Dat werkt niet voor youtube video's. Voor video's heb je een aparte player of een andere software optie nodig om de ads te skippen.
Ok duidelijk, lijkt inderdaad veranderd te zijn. Maar op android zijn er in ieder geval voldoende opties van aparte apps tot firefox + ad blocker. Ik zelf download alle video's eerst en speel ze daarna lokaal af.
Daarom ook Pi-Hole of AdGuard. Daarna nog effe WireGuard opzetten voor VPN naar huis en je hebt nooit meer gezeik.
Sind wanneer helpt dat tegen YouTube ads?
Ik heb wel van mensen gehoord dat dat kon en zij succes hadden met hun pi-hole, maar inderdaad ik heb dat ~twee jaar geleden geprobeerd en werkte toen in ieder geval niet (meer).
Ik kan je uit de droom helpen: het kan helaas niet (al jarenlang Pi-Hole en/of AdGuard draaien hier).
Ze hebben voor ad-blockers ook al maatregelen genomen, bij uBlock kun je een foutmelding gaan krijgen.

Tevens heb ik het gevoel dat ze YouTube mobile (https://m.youtube.com - niet de app) voor expres fouten laten gaan in browsers die reclames kunnen blokkeren. Zo gaat hij bij mij op Firefox Nightly (incl. Sponsorblock - anders is het niet te doen), vaak in een lage resolutie afspelen of komt hij vaker met een popup 'Wil je nog verder spelen?'. Vooral irritant als je muziek of gewoon iets op de achtergrond wilt op hebben staan.

Ik zou natuurlijk YT Premium kunnen aanschaffen, maar dan heb ik nog altijd geen Sponsorblock en ik vind ook wat @Inevitable zegt, de gun factor enorm laag. Het is in feite reclame op reclame (omdat content creators ook weer sponsors hebben in hun videos), wat ik nogal onzin vind. Bij iets als Spotify en streamingdiensten is dit veel eerlijker.

Dus nee, ik hoop op een alternatief binnenkort, zoals Peertube. :)
Revanced moet je hebben. Werkt fantastisch, enkel wel op Android.
Thanks! Ik was erg teleurgesteld toen YT Vanced stopte, dus dit maakt me dan weer blij.
Met de Brave browser heb ik dit probleem niet op de mobiel, wellicht kan je die uitproberen.
Volledig mee eens. Ik snap dat reclame nodig is voor een gratis dienst en ben dus bereid om reclame te zien. Maar er is een grens van wat aanvaardbaar is, daarboven wordt het ronduit storend. En YouTube gaat er de laatste tijd ver over.

Dit is ongetwijfeld bedoeld om de consument richting een betaald abonnement te pushen, maar zulke pesterijen werken bij mij juist averechts. Ik kijk dan ook nog nauwelijks YouTube.
Ik maak een VPN connectie naar het buitenland (meestal Japan). De producten zeggen mij niks en dat vind ik minder storend.
Ach, vergelijk het eens met lineaire tv :+ dan valt het nog altijd mee.
Bij lineaire tv zit het tussen de programma's en heb ik de mogelijkheid om het op te nemen en de reclames door te spoelen.
Dat is lang niet bij alle providers en aanbieders mogelijk (het doorspoelen van reclame) en het word steeds moeilijker gemaakt..
En het doorspoelen duurt waarschiijnlijk langer dan de Youtube reclames :+

En bij TV zit reclame enkel tussen de programma's? Dan kijk je alleen NPO denk ik, want op andere zenders is dat absoluut niet het geval :+ Probeer eens een film te kijken op SBS6 bijvoorbeeld :Y) weet niet hoe dat nu zit, maar vroeger deden ze daar nog het nieuws en weerbericht tussendoor als het een wat langere film was :X

[Reactie gewijzigd door Waah op 20 mei 2023 20:23]

Gebruik zelf SmartTubeNext
YoutTube zonder reclame en naar eigen wens in te stellen. Werkt goed hier.

Snap zelf ook wel dat YT niet gratis kan zijn, vind het nu wel te gortig worden, 3 reclames tijdens de video, reclame als je pauzeert en de content creator die zelf reclame maakt in zijn video over de samenwerking.
Met name fijn dat sponsorblock er in zit gebakken. Voor Youtube zelf wil ik best premium betalen, maar dan nog zitten de video's vol reclame.
Tja dat is aan de content creator. Die verdient daar zijn brood mee. Als je dat niets vind moet je naar een andere content creator gaan die dat niet doet. Die zijn er ook.
Het slaat ook veel dingen over die iedereen in de video's stopt. De intro's, outro's, like/subscribe, zelf promotie e.d. Scheelt in veel video's soms ook wel een paar minuten aan nutteloos geneuzel terwijl ik al geabonneerd ben op hun kanaal. Als je een boek leest ga je ook niet elke keer het voorblad bekijken, het voorwoord lezen en de achterkant als je klaar bent.

[Reactie gewijzigd door barbarbar op 19 mei 2023 16:27]

Hoe herkent die tool die segmenten? Veel creators hebben geen nette chapters of nette aanduidingen.
Crowdsourcing. Gebruikers markeren zelf de segmenten en uploaden hun werk.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 mei 2023 20:23]

Het is community driven.
Maw, je kan zelf die timestamps aanduiden.
In de praktijk zijn de meeste video's van grotere creators wel gedekt.
Verwacht wel niet dat het al meteen zal werken om zeer recente video's. Het kan 1-2 dagen duren eer ze geïmplementeerd zijn, tenzij je het zelf doet :)
Als je dat niets vind moet je naar een andere content creator gaan die dat niet doet.
Of als content creator zorg je ervoor dat kijkers ook op andere manieren kunnen bijdragen, zoals Patreon. Verder is het gebruik van in-video sponsors een geaccepteerd risico van de beperkingen van de technologie.

+1 voor SmartTubeNext, dus met @walterworld.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 mei 2023 16:27]

Die optie hebben ze, maar het is niet aan ons om te dicteren wat een content creator moet doen. Ik ben een partreon van een paar kanalen, maar zegt nou eerlijk. Hoeveel mensen doen dat? Veel te weinig. De sponsor segmenten zijn gegarandeerd inkomen voor de content creator. Partreon e.d. moet je maar afwachten.

[Reactie gewijzigd door bzuidgeest op 19 mei 2023 16:30]

Die optie hebben ze, maar het is niet aan ons om te dicteren wat een content creator moet doen.
Klopt. Een content creator bepaalt zelf of die elke bron van inkomsten wil aansnijden of niet.
De sponsor segmenten zijn gegarandeerd inkomen voor de content creator.
Als het gegarandeerd is hoef ik er niet naar te kijken. Ze krijgen namelijk hun geld sowieso wel.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 mei 2023 16:36]

Klopt. Een content creator bepaalt zelf of die mijn geld wilt of niet.
Dat klinkt een beetje krom maar vooruit. Hij maakt keuzes en die kunnen leiden tot verlies van jou als "klant". Ik denk niet dat hij wakker ligt over jou specifiek.
Als het gegarandeerd is hoef ik er niet naar te kijken. Ze krijgen namelijk hun geld sowieso wel.
In tegenstelling tot een YT ad-blocker is dat waar denk ik. Ze krijgen geld om het segment er in te stoppen, dus ze verliezen niets als jij er niet naar kijkt. Dit in tegenstelling tot YT advertenties blokken en gratis kijken. Dan neem je inkomsten weg van content creator en YT zelf. Reclame is de prijs van de gratis tier. Je hoeft er nog steeds niet naar te kijken, maar blokken is anders. Maar ik denk dat dit een subtiel verschil is dat verloren is op een hoop mensen.
Ik doe dat niet nee, en irriteer me aan dit soort sponsoring.
Het probleem, voor mij, is dat iedereen er geld mee wil verdienen. Hetzelfde gold voor podcasts, zeker nu die allemaal achter zo’n achterlijk bedrijf als Podemo zitten. Vroeger had je nog podcasts en YouTube video’s, amateuristisch en met liefde gemaakt over een onderwerp dat je boeiend vond. Nu is er vooral veel 13 in een dozijn meuk. Ik luister al geen podcasts meer en YouTube is erg naar beneden geschroefd.

Overigens zijn er duidelijk uitzonderingen op de regel, as always.
Werk jij gratis? Content maken is gewoon werk. Een die videomakers die het met hart en ziel doen zijn er nog steeds. Je moet alleen wat beter zoeken. Als dit mensen dagen besteden aan een goede video niet dat ergens van betaald worden. Als mensen zoals jij niet bereid zijn dat te doen is de enige keuze reclame.

Jeff Geerling was onlangs nog duidelijk in een video. Hij heeft een grotere ruimte gehuurd voor grotere projecten. Hij zei er ook bij dat het waarschijnlijk dus met sponsor segmenten betekende, in ieder geval voor even, om ervoor te betalen. Eerlijk en duidelijk. Ik ben niet eens een fan, maar dat soort duidelijkheid waardeer ik, het is gewoon hoe het werkt en ik kan gewoon vooruit spoelen in een video. Ik zie het probleem niet. Met Parteon sponsors zou het overbodig maken, maar dat is niet de realiteit. Vooral als mensen als jij denken dat creators maar van lucht moeten leven of het in hun vrije tijd moeten doen of zo. Ook in je vrije tijd kost gereedschap, camera etc nog steeds geld.
Ikzelf heb premium, dus betaal ik creators op die manier. Volgens die creators zelf is dat redelijk ok in vergelijking met gratis viewers.
Daarom heb ik er ook geen probleem mee die 'segways' te skippen. :)
Of je blokkeert de afzetters, dat is nog steeds een valabele optie.
Ik denk dat youtube meer inkomsten binnen harkt als men 3,50 per maand zou vragen
Reclame levert meer op.
Ik denk dat Youtube weet dat dat niet zo is :+ want daar zitten geen pannenkoeken :Y)

Dat gevoel heb ik zelf ook vaak hoor. Maar de praktijk is toch vaak dat veel mensen er toch niet voor willen betalen, al was het een euro. Zag je bij Whatsapp ook. Dat was op iOS ook ooit betaald voor nog geen euro. Maar ondanks dat mensen het superveel gebruiken, zodra er betaald moet worden?

Dus je moet het hebben van een groepje mensen dat het wel veel gebruikt en daar geld voor over heeft. En die hebben er vaak 3,50 voor over maar ook 15 euro. Zeker in combinatie met YT Music als vervanger van spotify
De oplossing kan toch niet altijd maar meer en langere reclames zijn? Ergens houdt het op. Ik denk dat een van de redenen dat TV faalt is dat mensen zat zijn van al die reclames. Maar YouTube is op dit moment veel erger dan normale TV ooit geweest is.
De oplossing kan toch niet altijd maar meer en langere reclames zijn? Ergens houdt het op. Ik denk dat een van de redenen dat TV faalt is dat mensen zat zijn van al die reclames. Maar YouTube is op dit moment veel erger dan normale TV ooit geweest is.
En groeit nog steeds al kool. Je punt? Dat er steeds meer mensen betalen voor YT?
En groeit nog steeds al kool.
Doet het dat?

Edit: https://www.statista.com/...ewer-number-growth-world/ gevonden, daar blijkt uit dat de groei in de jaren 2016 t/m 2021 elk jaar afneemt. Dus het groeit nog steeds, maar in 2021 met <5% noem ik niet "als kool". Ook geen kijkcijfers meer te vinden sinds dat ze in 2017 voor het laatst publiceerden dat er een miljard uur per dag werd gekeken.

[Reactie gewijzigd door Lucb1e op 20 mei 2023 01:15]

Ik zou als weldenkend mens (dat hoop ik dan in ieder geval) toch hopen dat mensen eens de ken: genoeg is genoeg. We kijken geen YouTube meer.

Ik heb zelf geen goed vergelijkingsmateriaal. YouTube heeft voor mij de TV verstoten, dus ik ben al gezwicht en betaal voor YouTube. Maar ik zou nooit meer de gratis variant kunnen gebruiken. Dan maar geen YouTube meer.
Mooi man die trackers die alle user activiteit bijhouden. En men middels big data zo kon uitvogelen waar winst te behalen valt met, opnieuw advertenties.
Even voor de duidelijkheid, dit geld niet voor YouTube premium members toch? Ik betaal met alle liefde voor Premium, maar als ik dan als nog ads krijgt dan houd het voor mij héél snel op
Ze kunnen ermee weg komen, maar wij kunnen dan ook weg gaan :). Ik ga er vooralsnog van uit dat dit premium niet treft.
nieuws: Google: experiment met meer YouTube-advertenties op tv's is nu afgero...
Niet alle YouTube-gebruikers lijken echter een hoger aantal advertenties voorgeschoteld te krijgen. Mogelijk gaat het om een test van YouTube in bepaalde regio's of onder enkele gebruikers. Het is ook denkbaar dat YouTube gebruikers met deze toename in advertenties wil overhalen een abonnement te nemen op Premium of Premium Lite. Met deze abonnementsvormen worden er geen advertenties meer getoond.
Lijkt er dus op dat Google mensen op deze manier willen pushen om Premium te nemen, zodat de inkomsten omhoog gaan.
Ze kunnen natuurlijk ook kleur bekennen en net zoals in de jaren 90 elke 5 minuten een 'nag screen' laten zien die je weg moet drukken tenzij je voor Premium betaalt.

Blijkbaar wil Google er een sport van maken om de kijkers zo veel mogelijk te irriteren, en dan als een verwende kleuter gaan stampvoeten wanneer iedereen vertrekt.
YouTube adsfree is gewoon net effe wat te duur.. Erg jammer, want ik heb er best ±5 euro per maand voor over om deze ellende niet meer mee te hoeven maken. Een familie account kost 18 euro per maand, aan individual heb ik thuis niks.
Je hebt er wel YT music bij. Dus die spotify kan de deur uit :)
Ja dat is een goed punt. Ik overweeg het ook sterk ;)
Even met VPN inloggen op bijvoordeeld Turkijke, premium afsluiten en je betaald zo'n €1,50 per maand. Werkt voor mij al tijden en op al m'n apparaten.
Moet je wel een nieuwe account aan maken. Persoonlijk hou ik liever mijn origineel account. Noem me lui :)
Ik kom het gewoon met mijn huidige account doen, ben zelfs al een paar keer zonder problemen van land geswitched.
Wat is de werkwijze dan? Adres wijzigen via vpn en premium aan gaan?
Ja precies. VPN aan, inloggen op youtube en premium afsluiten. Kan daarna gewoon verder zonder VPN of ander land. Dus kan gewoon Youtube NL kijken, maar er word per maand 30 Turkse Lira (€1,43) afgeschreven.

Betaalwijze verschilt wel per land, sommige landen paypal, anderen creditcard.
Zoals ook hieronder genoemd door Solex kan je ook een nieuw account aanmaken en die aan je familie koppelen. Mocht het met je eigen account niet werken.
Graag raad ik het volgende aan: regel een vpn en zet hem op een derdewereldland. Sluit vervolgens een familie premium abonnement af voor 40 cent per maand en plaats 6 “familie” leden hun google account erop aan. Je doet jezelf en je vrienden een groot plezier.
Hoe doe je dat met een bestaand account? Las dat dat een issue kan zijn, heb geen zin om opnieuw te beginnen puur voor YouTube.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee