Windows 11-update zorgt voor problemen bij Red Dead Redemption 2

Een recente update voor Windows 11 21H2 zorgt ervoor dat de pc-versie Red Dead Redemption 2 niet meer te spelen is. Microsoft erkent het probleem met update KB5023774 en raadt gebruikers aan om het besturingssysteem te updaten naar Windows 11 22H2.

Op 28 maart introduceerde Microsoft een optionele update voor Windows 11 versie 21H2, Windows Update KB5023774. Deze update bracht volgens Microsoft enkele verbeteringen met zich mee, maar zou volgens sommige Red Dead Redemption 2-spelers er ook voor zorgen dat deze game niet meer te spelen valt.

Gamers die de game willen opstarten via de Rockstar Game Launcher, melden na het installeren van de Windows-update immers dat het spel niet van start wil gaan, ook al hebben ze op de Play-knop gedrukt.

Microsoft is zich bewust van het probleem en raadt getroffen gamers aan om Windows 11 bij te werken naar versie 22H2. Dat zou volgens het bedrijf de problemen met Red Dead Redemption 2 moeten verhelpen. Het Amerikaanse softwarebedrijf zegt dat het samen met Rockstar de problemen aan het onderzoeken is. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf met een fix zal komen.

Red Dead Redemption 2, Windows

Door Jay Stout

Redacteur

01-04-2023 • 12:15

50 Linkedin

Reacties (50)

50
46
18
0
0
14
Wijzig sortering
Is 22H2 niet al de standaard versie als je gewoon updates installeert?
Is 22H2 niet al de standaard versie als je gewoon updates installeert?
Ja. Alleen heeft 22H2 de Windows Explorer update met tabbed windows aan boord, en die bevat een lullige bug waardoor op willekeurige momenten de laatste locatie waar de gebruiker in Explorer mee geinteracteerd heeft, terug naar voren gehaald wordt op de desktop en automatisch focus neemt.

Dat kan een oud venster zijn wat nog op de achtergrond rondhangt. Dat kan ook een nieuw venster zijn wat spontaan aangemaakt wordt. Ik heb op m'n werk laptop al beiden meegemaakt. Dat is tijdens werk al irritant genoeg, maar kan me indenken dat gamers die troep niet op hun systeem willen als ze actie games spelen waar split-second reacties nodig zijn.

Als je nu denkt: heh, wat?
Ja echt!

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 1 april 2023 12:45]

Die Explorer bug heb al heeeel lang, met insider. Blij dat ik niet de enige ben. Ik heb er nooit iets van kunnen vinden op internet. Hopen dat het nu meer aandacht krijgt.
Ervaringen kunnen dan verschillen, want ik heb dat dan weer nooit meegemaakt
Blijft alleen wel vervelend dat zo’n bug er maanden in blijft zitten zonder dat er wat aan wordt gedaan.

Ik heb nu al bijna 2 jaar last van dat Windows na iedere reboot de standaard wallpaper terugzet. Geen enkele fix werkt. Echt onmogelijk irritant.
Ik heb een mogelijke (beetje onhandig) oplossing voor je. Ik heb zelf geen Windows 10/11 dus ik kan het niet testen of garanderen dat het werkt. Maar op mijn Windows 7 doe ik dit al jaren.

https://www.makeuseof.com...lpaper-without-activation
Bij voorbeeld 5 zie je hoe ze via de register de wallpaper instellen. Als dit gedaan is dan exporteer je de registry die je aangemaakt heb.

https://www.softwareok.co...Windows-Console&faq=44#S1
Maak een batch file die deze registry opent. Aangezien de wallpaper niet direct veranderd moest ik nog een stap verder en zorgen dat de batch file start voordat je inlogt.

https://www.windowscentra...utomated-tasks-windows-11
In task scheduler voeg je de batch file toe en zet de start optie aan wanneer de computer start. Even uit mijn hoofd moet ik ook aangegeven welke user de script moet draaien wn dit moest een user zijn met administrator rechten en wachtwoord op de account.

Het is wat omslachtig misschien maar ik ben er ieder geval blij mee. Ik hoop dat het voor jou ook werkt. Ik zou het waarderen als je even laat weten of het werkt. Ik moet namelijk snel een andere laptop en ik ben benieuwd of ik dit dan nog steeds kan gebruiken.
Cool dat je Windows 7 nog hebt. Die had wel een mooi thema, ik zou het nu nog wel willen gebruiken maar ja ik stapte ook maar over op 10 vanwege veiligheid en zo. Daar zijn volgens mij ook wel truukjes voor (zoals hier, maar dan moet je dus zo'n checklist volgen) maar ik had liever gezien dat Microsoft het Windows 7 thema gewoon officieel beschikbaar maakt in de Microsoft store zoals je daar ook andere thema's kan vinden. Even downloaden en installeren, klaar. Maar ik kan ze niet mailen met mijn bescheiden suggestie omdat je zoals altijd bij grote megabedrijven nooit geen één email adress kan vinden op de site. Hell, als het aan mij ligt mail ik Bill Gates zelf, voor zover die er nog bij betrokken is maar dat zal al wel helemaal niet mogelijk zijn... Tot zover mijn rant :P

[Reactie gewijzigd door Armselig op 2 april 2023 02:38]

Grappig om eens wat anders te horen. Meestal als ik over Windows 7 begin is het vaak van "Dit is onveilig" of "Windows 10 (met andere start menu) is bijna hezelfde". Maar nee dat is niet mijn ervaring. Ik vind bij Windows 10 zoveel dingen onhandig en gewoon minder mooi. Ja sommige dingen zou ik misschien op een eigen computer proberen op te lossen zoals inderdaad een andere thema. En het zal ook zeker een gedeelte liggen aan mij dat ik gewoon moeite heb met veranderingen.

En mijn ervaring is ook gewoon dat ik Windows 10 minder snel vind dan Windows 7. Maar misschien is dit ook wel dat ik vooral budget laptops voor me krijg om te repareren.
Maanden? Valt nog mee.

Er zitten in Windows 10 taakbalk bugs(ja, meervoud) die er al sinds Windows 7 inzitten. Zal me niets verbazen als daar een groot deel van de reden zit om voor win11 die hele bende opnieuw te bouwen.
Dit was mij inderdaad ook al opgevallen, ben voor een zakelijke relatie een windows 11 image aan het bouwen en dit kwam bij mij regelmatig voor tijdens het testen, terwijl dit bij eerdere builds niet zo was.
Is dit niet gewoon een nieuwe feature dan?
Is dit niet gewoon een nieuwe feature dan?
Is dit sarcasme, of wat?
Hoe kun je een applicatie die willekeurig terug opent wanneer deze al gesloten was door de gebruiker, een feature vinden? Dat slaat toch nergens op.
Daarnaast: Microsoft heeft het al erkend als een probleem, ze weten alleen nog niet waar het precies door komt.
Explorer patcher en gewoon de windows 10 verkenner nemen, heb nergens last van en heerlijk geen tabbladen.
Die gebruikte ik op mijn W11 werklaptop. Omdat ik op de eerste test build zat werd mijn systeem vorige week zonder waarschuwing ge-update naar 22h2 en was het daarna gebricked. Explorer proces kon niet meer starten. Geef maar mee om het wel te deïnstalleren voor een versie update.
Met beta updates is het natuurlijk mogelijk, maar op je werk laptop installeer je die toch niet.
Je installeert een stabiele versie welke getest moet worden, en niet een test Build versie zoveel die wekelijks uitkomen ?.
Bedoelde de test build van ons desktop team. Die zat een paar builds achter van de build van onze gebruikers. Impact was beperkt tot testgebruikers van IT wou ik maar zeggen.
Dat is inderdaad lullig, maar ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt. Ik zit altijd op de laatste stabiele versie/build.
Ik dacht dat ik gek werd... het gebeurde af en toe bij mij maar op momenten waarvan ik niet zeker wist of ik iets geks heb gedaan of dat Windows weer gek aan het doen is.
Totdat ik dit soort berichten minder vaak zie pijns is er niet over om mijn gamebakkie met Windows 10 te upgraden naar Windows 11. :)
Ik denk eerlijk gezegd dat de oorzaak eerder te zoeken zal zijn bij Rockstar, anders zouden er een pak meer games getroffen moeten zijn door de aanpassingen van Microsoft.
Moet wel zeggen dat Windows 11 vaak negatief in het nieuws is, best wel een probleem OS op dit moment, en lijkt een langere weg naar stabiliteit te begaan dan Windows 10.

Hopelijk hebben ze het voor de EOL datum van Windows 10 op een rijtje.

Maar goed, tot medio 2026 Windows 10 gebruiken zou geen probleem moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door TheDeeGee op 1 april 2023 14:20]

Tja, ik ben n=1, maar ik heb nooit, maar dan ook nooit problemen gehad met Windows 11. Ik draai Windows 11 sinds ik kan updaten. Ik ben heel blij met de betere ondersteuning van meerdere monitors en de uitgebreidere snap-mogelijkheden op een widescreen.

Maar to be fair, met Windows 7 en 8, 8.1 en 10 heb ik ook weinig problemen gehad. Wat nooit bij dit soort berichten verteld wordt is hoeveel mensen hier zou echt last van hebben. En ligt het vervolgens aan Microsoft of aan een derde partij? Ik snap dat dat laatste voor de gebruiker weinig uitmaakt, maar ik vind het wel relevant om te kunnen roepen of Windows 11 nou slecht is of niet.
Mijn ervaringen met windows 11 zijn vanaf dag 1 vrij matig/best wel slecht. Waar ik met windows 10 vrij goeie ervaringen had is dit met windows 11 echt kompleet niet het geval. Grafische bugs, audio bugs, features die gewoon krankzinnig slecht zijn, activatie bugs, start menu dat niet werkt, zoekfunctie die niet werkt, geen registratie van input, netwerk problemen, update beleid wat gewoon ronduit k*t is, laatst nog ineens allerlei iconen weg. Noem het maar op.

Ik was echt super tevreden over windows 10. Fantastisch stabiel OS.

Met windows 11 loop ik echt om de zoveel dagen tegen issues aan. Ik moet zelfs in een bepaalde volgorde mijn systeem weer activeren anders heb ik geen output op mijn main monitor (odyssey G9) en moet ik die hard resetten of de hele PC soms een force reboot geven (met alle gevolgen van dien).

Ik heb ook echt het idee dat windows 11 veel vaker updates heeft die dingen stuk maken dan eerdere versies.
Tweakers schrijft natuurlijk ook niet "Windows update heeft geen bugs en veroorzaakt geen problemen". Het valt echt reuze mee.
Als 0.1% van de gebruikers last van een bug heeft heb je weer een nieuw artikel.
Op zich dat negatief in nieuws komt zijn niet echt de bugs, maar meer de keuzes welke Microsoft maakt.
Daardoor is het dus niet echt een probleem OS, alleen als je de keuzes niet aan staan.

Ik draai het al sinds dag 1 dat het uit is, ben ik met alle keuzes blij nee.
Ik heb verkenner en start menu van Windows 10 weer terug door explorer patcher, veel productiever en duidelijker vind ik.
Praktisch elk Windows OS komt negatief in het nieuws want dan krijg je engagement en dat levert geld op.
Ik heb onlangs een nieuwe werklaptop gekregen met W11 en er direct Linux op mogen zetten.
Het is voor mij nog steeds onverkoopbaar dat de hele vertrouwde interface om zeep geholpen is.
Voornamelijk oudere gebruikers hebben hier echt last van. Mijn vader stelde laatst dat hij eindelijk mocht upgraden, maar ik heb hem wel op het hart gedrukt eerst even goed online te kijken hoe het nu werkt.
Ik wacht nog steeds op een RDR1 remake :9 maar na het spektakel met the gta remastered trilogy , ben ik er bang voor
Die heeft geen remake nodig. Een port naar PC met wat quality of life features zou wel leuk zijn.
Sinds een poos (Mei vorig jaar) op de insider beta (22H2 - 22624.1537)
Kreeg daarop gisteren KB5023775 gepushed.
Was even bang dat deze ook RDR2 stuk maakte, maar gelukkig is deze update niet gerelateerd aan KB5023774.
RDR2 speelt vlekkeloos :z
Om de haverklap is er weer zo'n grote cumulatieve update van 100'en MB's en ik merk nooit iets van verbeteringen. En security fixes, waarom kan dat niet in een bestandje van 5MB met een paar gepatchte dll's ofzo ipv het halve besturingssysteem te vervangen.
Beter kunnen is doen hè vriend :)
Dat werkt wel bij Linux als argument, bij windows niet echt...
Komt doordat MS zijn update beleid heeft veranderd en nu werkt met snapshots die custom voor jouw apparaat worden gemaakt als het ware. Je werkt nu het OS bij tot een bepaalde versie in plaats van alle updates los installeren. Dat maakt beheer in enterprise omgevingen een stuk makkelijker (omdat een systeem wat versie 22h2 heeft altijd dezelfde patches heeft als een ander 22h2 systeem). Hierdoor kun je testen op een versie en als dat werkt kun je ieder systeem bijwerken tot die versie ongeacht waar ze waren. Je krijgt immers alle benodigde patches tot aan 22h2. Of dat er nu 10 zijn of 250.
Bij mij werkte BF4, EA App (geforceerd) en COH2 niet in 11, terug naar 10 en nergens problemen mee.
Ik kan BF 4 wel spelen met Window 11.
Maar ik moet dan wel een bestand van de Microsoft site downloaden.
Visual Studio 2013
vcredist_x64.exe
https://www.microsoft.com...oad/details.aspx?id=40784

https://learn.microsoft.c...visual-studio-2013-vc-120

https://help.ea.com/en/he...ly-error-troubleshooting/

[Reactie gewijzigd door Erwin08 op 1 april 2023 13:47]

Hier werkt BF4 gewoon met Windows 11. Niks speciaals voor gedaan en niet bewust van enig probleem ermee.
Visual studio zit niet in windows 11, dus het kan zijn dat een ander programma/game deze heeft geinstalleerd voor dat jij BF4 installeerde.
Misschien tijd voor Microsoft om een redemption van de update te doen? :+
RDR2 (Online in elk geval) is sowieso een beetje wisselvallig. Zo nu en dan onverklaarbare crashes o.a. code FFFFFF zowel op mijn PC als op de Steam Deck (ook bij GF) terwijl die qua configuratie zo'n beetje aan de andere kant van het spectrum zitten. Zowel qua performance (3900x+3090) als OS. Ook verliest ie soms de focus op W10 waardoor controller input problematisch wordt. Alt-Tab en terug (of Windows toets en terug) en het werkt weer, maar wel erg storend. Dat laatste hebben we gelukkig niet op de Steam Decks, dát zou pas echt een probleem zijn. ;) Voor Rockstar(of Take Two) schijnt het spel ook niet interessant genoeg te zijn om er écht aandacht aan te geven.

GTA 4 was helaas ook een tijd niet te spelen op Windows 8.1 of 10(weet ik zo even niet meer), terwijl die prima liep op 7. Hoe dat nu staat weet ik eerlijk gezegd niet. GTA V is de minst problematische van allemaal, maar voor mij ook de minst leuke.
Die Code ffff is je shader cache. Gewoon die cache leeg gooien voor je RDR2 gaat spelen, en dan gaat het wel tot een uur of 6 goed.
Thanks voor de tip, had ik al eens gedaan, maar wellicht dat ik het script.

Maar er zijn zoveel van dat soort dingen.
-Als je geen collectibles meer kan vinden die er wel horen te zijn: player file weggooien.
- Uitkijken dat je niet met je paard de stal in loopt(dan kan je alleen nog de kaart bekijken of quitten). Paard wegsturen en naar binnenlopen is wat je moet doen.
-Niet kunnen joinen van een sessie van een ander(ook niet via de posse). Het zal vast zijn omdat beide sessies(van beide spelers) net te vol zitten, maar private servers (zoals GTA 5 wel heeft) willen ze bij RS óók niet aan. Maar ja de spelers zijn over datzelfde onderwerp ook verdeeld(en ik respecteer de argumenten van de tegenstanders).

Leuk spel maar met wat meer aandacht en kleine tweaks had het nog veeeeel beter kunnen zijn. Ik snap ergens wel dat ze zich blind staren op het GTA Shark Card succes, maar het voelt bijna als een vergeten titel. En dat terwijl de verkopen toch best oké waren volgens mij.

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 1 april 2023 18:35]

Het Amerikaanse softwarebedrijf zegt dat het samen met Rockstar de problemen aan het onderzoeken is. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf met een fix zal komen.
Nee zal ik ook niet op wachten. Grote grap zou zijn geweest als Rockstar een next gen update zou aankondigen
Ergens ook wel logisch, het schijnt dat RDR1 dan wel weer werkt op 21H1 en 22H1, RDR2 alleen op de 21H2 en 22H2. Het wordt weer een uitdaging als 23H1 of RDR3 wordt uitgebracht.
Ergens ook wel logisch, het schijnt dat RDR1 dan wel weer werkt op 21H1 en 22H1,
Red Dead Redemption is nooit uitgekomen voor Windows, of nieuwere generatie consoles. Een groot gemis.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 1 april 2023 12:33]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee