Naughty Dog onderzoekt klachten over prestaties pc-versie The Last Of Us

Naughty Dog zegt dat het de zorgen van pc-spelers van The Last of Us Part I heeft gehoord en dat ontwikkelaars actief bezig zijn om meerdere gemelde issues te onderzoeken. De pc-versie van The Last of Us is onlangs uitgekomen en veel spelers klagen over prestaties en crashes.

Naughty Dog zegt op Twitter dat er meerdere updates zullen komen en dat de ontwikkelaars prioriteit zullen geven aan updates. De genoemde issues worden in komende patches verbeterd. Het is nog onduidelijk wanneer de eerste patch zal uitkomen en welke problemen daarin specifiek aangepakt worden. De pc-port van The Last of Us kwam dinsdag uit en is gemaakt door Iron Galaxy.

Naughty Dog meldt dat het momenteel meerdere issues onderzoekt, waaronder het laden van shaders Dat duurt in de praktijk veel langer dan verwacht. Daarnaast wordt gekeken naar verminderde prestaties en stabiliteitsproblemen die optreden tijdens het proces van het laden van shaders in de achtergrond. Verder zegt de ontwikkelaar dat het kijkt naar een potentieel geheugenlek en een probleem dat de game niet wil opstarten op hardware die aan de minimale systeemeisen voldoet.

Op de Steam-pagina van de game staan behoorlijk veel negatieve recensies van gebruikers. Er wordt melding gemaakt van allerlei issues, variërend van de door Naughty Dog genoemde problemen tot willekeurige crashes, een hoog VRAM-gebruik en frame rate drops. Op Reddit wordt een video getoond van een glitch waarbij de personages doorweekt raken zonder dat daar een aanleiding voor is. In zijn algemeenheid is de pc-port te kenschetsen als een relatief zware game die relatief goede hardware vergt voor een grafisch goede weergave.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-03-2023 • 17:44

115 Linkedin

Submitter: Derice

Reacties (115)

115
113
51
1
0
47
Wijzig sortering
Wel.. ik ga een ps5 aanschaffen. Tegenwoordig draaien de games slechter op mijn dikke game pc dan op een console. Ik ben die slechte optimalisatie beu... en we moeten zoveel langer wachten op de games. . Er komt nu een console langs mijn pc
Dus in de plaats van stemmen met je portefeuille door het spel gewoon niet te kopen, laat je de developers weten dat ze in de toekomst zelfs helemaal geen moeite moeten doen om games voor PC te optimaliseren, want je koopt een console?
Wat een rare gedachtekronkels? Hij wil gewoon dit spel goed en leuk kunnen spelen.
Het gaat helemaal niet om berichten aan studio's of zo, geven.
Als een console uitkomst biedt voor het spelen van een zooi spellen met gewoon alles lekker werkend, so-be-it.
Genoeg andere spellen op PC, inclusief ports.
Hij wil gewoon dit spel goed en leuk kunnen spelen.
En sinds wanneer is het niet meer normaal dat een spel gewoon goed functionerend is?

Een product moet in het algemeen gewoon functioneren. Punt.

Bovendien worden er veel te veel games, voor zowel pc als consoles, in een erbarmelijke staat uitgebracht en dat moeten we simpelweg niet accepteren.
Zo zou het moeten zijn, maar praktijk is toch echt anders. Ben zelf groot fan van Bethesda RPG's en als er iets brak in elkaar zit, zijn het wel die games , op console overigens veel erger dan op pc @conscius; een console is absoluut geen garantie dat het beter draait. Kijk ook naar cyberpunk die op consoles veel erger was dan op pc. Als een spel brak gemaakt is, dan is hij brak gemaakt, het platform maakt dan niet uit.

Wellicht dat deze game nu beter draait op een console, maar de volgende game is weer beter op een pc, je schiet er echt niks mee op.

Ik maak mij er dus ook schuldig aan, want ondanks hoe brak die Bethesda games zijn, ik neem het voor lief en speel ze toch. Ik installeer mods, en klooi met terminal commands om het spel enigszins te laten draaien zoals het zou horen. Eigenlijk zou niemand dit moeten accepteren ... maar toch ... ik heb geen zin om politieke spelletjes met uitgevers te spelen en spul te boycotten, ik wil gewoon een spelletje voor de lol spelen, en thats it. En zo zullen ze er mee weg blijven komen ..

[Reactie gewijzigd door Zoop op 30 maart 2023 10:26]

De laatste tijd werkt geen enkele release fatsoenlijk. Het gaat altijd wel fout op één of meerdere platforms. Van stotterproblematiek (Hogwarts Legacy en veel andere Unreal Engine titels) tot controls die niet werken (Resident Evil remake op Xbox), slechte beeldkwaliteit (Dead Space PS5, Resident Evil remake), ontbrekende features (Cities Skylines Remastered), verslechterde graphics (Outer Worlds Remastered) of gewoon brakke performance (TLOU, Outer World Remastered).

Waar Tweakers over bericht is maar het topje van de ijsberg. Iedere grote release ontbreekt er gewoon iets.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 30 maart 2023 15:05]

Gevoelsmatig lijkt het hier vooral om multiplatform games te gaan, voornamelijk van grote uitgevers (Ubisoft, EA, Activision).
Console exclusives, zeker van eigen studios, lijken over het algemeen toch wel wat minder geplaagd te zijn voor grote bugs, thans in mijn ervaring.
ik heb geen zin om politieke spelletjes met uitgevers te spelen en spul te boycotten
Je hoeft er letterlijk niets voor te doen en het bespaart ook geld om het spul gewoon niet te kopen als het niet functioneert.
Je hoeft je er niet aan te irriteren dat het spel problemen heeft. Je hoeft niet te wachten op updates. Je hoeft geen moeite te doen om je geld terug te krijgen.
En zo zullen ze er mee weg blijven komen
Zo wel ja.

[Reactie gewijzigd door centr1no op 31 maart 2023 00:33]

Ik had het dus over bethesda games, die inmiddels toch wel zo'n beetje 10 jaar oud zijn (fo76 praten we niet over). Er is geen wachten op updates meer. En een spel zoals Starfield ga ik zeker een paar jaar geven voordat ik em ga proberen. En dan zal het spel absoluut nog steeds problemen hebben. Kan je gif op innemen.

Je kan ze ook niet spelen, klopt ... vind ze toch gewoon te leuk, ondanks alles.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 30 maart 2023 22:10]

Ja, ik ben blij dat cyberpunk zo geupgrade is ondertussen.
Maar ik besef nu ook dar ik dit eerder had moeten doen. Een console langs een pc is perfect voor mij. Mijn 3080 pc kan nog wel een hele tijd mee, mijn ps5 ook.
Ik snap je punt, maar als iedereen zo zou denken is er toch geen enkele reden meer voor het beter optimaliseren van pc games? Immers, ontwikkelen voor consoles is veel makkelijker, dus waarom dan die extra moeite doen als mensen toch wel naar console gaan...
Yes. Dan hoef ik ook geen maanden meer te wachten op sony games. Bepaalde games blijf ik gewoon op pc spelen
The Last Of Us was exclusief voor de PS dus was niet de bedoeling om deze uit te brengen op de PC.
De pc-versie is niet per ongeluk ontstaan.
Ze hebben het aangepast voor pc en dat is gewoon slecht gedaan.
Dat zeg ik ook niet.
Ja, dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Jij steunt devs die pc games niet optimaliseren door hun bazaar te kopen? Dat zal hen nogal eens energie geven om de volgende release wel te optimaliseren..
Ik heb the Last of Us Part I op de ps5 gespeeld en vandaag even geprobeerd op de PC (4090). Ja het werkt nog niet optimaal dus ik wacht even op de patches. Maar alles op ultra met 120fps is toch wel een bizar groot verschil. Het is ondanks de bugs voor mij met stipt het mooiste spel wat ik tot nu toe heb gezien.

Neemt niet weg dat het niet oke is dat op launch het niet goed werkt. Daar is geen goed woord voor. Maar als het wel goed werkt zonder bugs blaast het in mijn ogen de consoles toch echt wel uit het water haha.

[Reactie gewijzigd door marco-ruijter op 29 maart 2023 20:49]

Wow, als het op een 4090 nog niet optimaal werkt dan zijn er echt wel prestatieproblemen ja :)

Edit: Of zijn het gewoon game bugs waar je op doelt?

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 maart 2023 22:45]

Gezien hij het heeft over 120fps zal hij geen prestatieproblemen bedoelen, lijkt mij.
Een spel van pak ‘m beet 10 jaar oud zou met een 4090 niet op ‘slechts’ 120 FPS moeten draaien, of het nou een Remaster betreft of niet.
Dat spel van 10 jaar geleden was ontwikkeld voor de PS3 met zijn cell processor. De Remaster was voor de PS4. (2014) The Last of Us Part 1 (waar het hier om gaat) is helemaal opnieuw ontwikkeld voor de PS5 en PC. Je kunt dit spel, met alle grafische toeters en bellen die toegevoegd zijn, dan ook met geen mogelijkheid vergelijken met de versie die 10 jaar geleden voor de PS3 uitkwam.
Wat een rare opmerking, dat ligt toch volledig aan de remaster? Het is goed mogelijk dat de game nu kan meten (qua graphics en performance) aan andere moderne games (ik zeg niet dat dit zo is, het zou kunnen). Dat het origineel 10 jaar oud is heeft daar echt nul komma nul mee te maken.
Ik ben heel blij met mijn PS5. geen geneuzel meer met instellingen. wil ik nou screen ambient resolution op normal of high? how the fk moet ik weten wat dat is? met de ps5 kies ik tussen fps en resolution mode en klaar. Ik hoef ook niet meer 3 uur een forum te volgen zodat ik een stutter in regedit kan oplossen.
Wat een onzin man, ik heb nog nooit in me leven uren op forums gezeten om me settings van me pc game goed te zetten... 8)7 en ik game al jaren

9 van de 10 keer staan de instellingen gewoon goed out of the box, en die andere keer pas ik in een minuut nog even de settings aan en kan je gewoon spelen

Tegenwoordig kan je zelf vaak sneller beginnen met spelen dan op consoles, want op beide moet je het spel vaak downloaden, alleen via Steam gaat dat 10x zo snel als via een Console
Dus als het voor jou geldt moet dat ook voor ander zo zijn?
@semi70 spreekt toch uit zijn eigen ervaring. Voor hem werkt PS5 beter en voor jou blijkbaar PC.
Nou mooi opgelost dus.
Daar is idd een markt voor voor mensen die plug en play willen gamen.
Daar is niets mis mee. Maar het feit dat developers een game maken en optimaliseren voor een handvol consoles, en daarna meer centjes willen verdienen om het te porten naar een platform met ontelbaar verschillende setups en dan falen, dat maakt PC gamers boos als we daar dan nog op de koop toe "jaren" op moeten wachten. Andersom horen we de console gamers toch ook niet klagen dat hun console port niet goed ten einde is gekomen. Enige voorbeeld zal Cyberpunk zijn.
Zat games op consoles die ook dramatisch draaien. nadeel is dat je dan zelf niet kan klooien om het beter te krijgen.
Ik denk dat de grote sony games allen zeer goed draaien op de ps5 ( als ik digital foundry mag geloven) en het is voor die games dat ik een ps5 koop.
De rest blijft gewoon op mijn pc
Klopt de meeste first party games draaien goed, maar kan mijn kilzone op de PS4 herrineren en op een pc zou ik zulke framedrops niet accepteren tot ik gevonden heb wat de oorzaak is.
Ja daar koos ik jaren geleden al voor, ook omdat ik de ps exclusives altijd goed vind en toen werden ze nog niet geport
Tot heden zijn de pc ports van de ps5 spellen een van de meest stabiele games van dit moment. Zelden dat mijn ultrawide scherm ook in cinematics volledig gebruikt wordt.

Enige wat mij tot heden is opgevallen is dat het spel tussen de 160 en 60fps springt (zonder dlss, alles max) wat een behoorlijk groot verschil is. En de 20min shader tijd. Maar buiten dat, veel gaver dan op de playstation.

Hopelijk part 2 ook snel, maar ik denk dat juist daar het verkoop plaatje zit naar playstation. Hetzelfde met God of War 2
HZD was een complete rotzooi bij release en ook daar moesten redelijk wat patches aan te pas komen om het speelbaar te maken. Ik weet niet waar je vandaan hebt dat ze goed zijn want dat zijn ze vaak genoeg ook niet. Spiderman en GoW waren prima ports zover ik mij kan herinneren.
Ik weet niet op wat voor systeem je speelt, maar HZD draaide bij mij althans prima, net zoals Uncharted, beide spidermans, god of war en nu ook the Last of Us. Enige wat ik van digital foundry mee kreeg was the shutter compilation problemen bij Sackboy voor de eerste maand.

Persoonlijk baal ik alleen van dat je nu dus nog niets weet over ports van God of War 2 of Last of Us 2. Gaan die er komen en zoja, wanneer.
HZD draaide prima bij jou voor launch? Dan heb je echt onder een steen gelegen, ook deze port is erg matig of heb je het artikel niet gelezen maar ga je uit van "bij mij werkt het goed!! N=1"
Mha, die pc ports zijn zeker hun prioriteit niet nee
Altijd even een half jaar wachten bij de PC-release.
Gek eigenlijk he..?? Er komt een game uit, waar bugs en performance issues inzitten en je betaalt er de hoogste prijs voor. Namate de tijd vordert en de game is al een tijdje uit en de bugs zijn eruit en je koopt dan eindelijk een product wat af is en waar voor z’n geld is, betaal je minder. Rare wereld leven we toch in heh…

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 29 maart 2023 19:59]

Precies, en als je nog wat langer wacht krijg je er vaak nog DLC bij of the GOTY-editie o.i.d. Pre-orderen van PC games wordt ook zeer slecht beloond.
En daarom ben ik persoonlijk beetje klaar met PC gaming. Veel games tegenwoordig zijn enorm slecht geoptimaliseerd. Kijkend naar deze game, maar ook een Dead Space, Wild Hearts, Hogwarts Legacy.
Is ook gewoon op console hoor :'), al heb je op PC nog vaak de mogelijkheid om via mods & workarounds een boel dingen te fixen, bijv. gebrek aan fov sliders en fps caps in de wolfenstein reboots

Enige verschil is dat je (in ieder geval op steam) onder de 2 uur speeltijd nog een terugbetaling aan kan vragen, al kun je op console met een fysieke editie natuurlijk de boel verkopen (met verlies veelal)
Toch hoor je meer klachten over PC releases tegenwoordig. Snap dat het lastig is om precies elk systeem te ondersteunen, maar het valt wel op laatste tijd.
Los van TLOU heb ik juist het idee dat games van PlayStation PC LLC (aka Playstation Studios) goede ports zijn, bij God of War, Days gone, horizon zero dawn om er een paar te noemen die ik zelf gespeeld heb.

Het is meer iets van deze tijd dat sommige games bij launch tamelijk buggy zijn, bijv. Dying Light 2, Cyberpunk 2077, en waarbij sommige ook ver na launch een ridicule hoeveelheid bugs hebben (Far cry 5 bijv). Ik vind het zelf niet het einde van de wereld, koop nooit games bij launch, prijs/kwaliteit/plezier is dan toch ondermaats, als iets wat meer polished is en nog maar de helft kost dan is het zeker de moeite (DL2 inmiddels gekocht en een boel uur uit gehaald, idem voor FC5).
Horizon was ook erg matig bij de launch wel netjes gepatcht en speelt nu prima. In de regel als het een port van Nixxes is dan zit het sowieso wel goed. Als het van een andere studio is dan zou ik het even aan kijken.
Recent HZD bemachtigd en even een uurtje gespeeld (ook op console destijds). Maar dat de game zelf soepel loopt en je dan naar 30FPS pre-rendered cut scenes (weet niet of het pre-rendered is, maar het is beduidend minder soepel dan de gameplay zelf) zit te kijken is toch wel triest.
Console heb je nooit last van dingen zoals shader stutter en gewoon veel minder rare performances hiccups waar je vervolgens allemaal weer workarounds voor moet opzoeken. Reden dat ik zelf eig alleen nog maar console game terwijl ik een 3080 heb in me pc.
Tegelijk kan een console niet de pure kwaliteit neerzetten van een native pc game. Brakke ports genoeg, maar het is ook kiezen wat je op welk platform speelt en soms stemmen met de portemonnee tegen slechte ports.
Zowel een Xbox series X staan als toevallig ook een 3080 in de game pc, ook wat dingen in VR. Beiden hebben hun sterke kanten. It just works is welzeker een console voordeel ja 👍
Consoles hebben natuurlijk niet de pure paardenkracht van een dure pc maar ik kan tegenwoordig moeilijk meer het verschil zien tussen een pc game op hoogste graphics of een ps5 game zonder side by side vergelijken.

En laatste keer dat ik probeerde was HDR support bij pc games nogal brak wat ik toch wel een belangrijke feature vind als je op je Oled wilt gamen.
Nu is de ps5 misschien ook wel de eerste generatie console die dan nog een beetje 'on par' is met de PC hardware. Bij alle vorige consoles was het t.o.v. een high end game pc bij release al huilen met de pet op.

Maarja, die pc was dan ook 5x zo deur als de console voor 'nagenoeg' de zelfde graphics.

De absurde prijzen van de afgelopen jaren daar gelaten heb je voor de prijs van een PS5 (~600 euro) vandaag de dag ook wel een pc die makkelijk hetzelfde kan (al dan niet op basis van 2e hands hardware of door het upgraden van een recente pc).

En de pareltjes daar gelaten is de rek uit hoe mooi een game kan zijn er vandaag de dag ook wel uit. Die rek zit tegenwoordig enkel nog maar in de resolutie en refreshrate, en niet zozeer meer of je alles op ultra kan zetten en nog speelbare frames overhoud.
Snap ik. Het is wel jammer want pc blijft het beste platform qua hardware. Maar je ziet altijd dat er geprioriteerd wordt waar ze de optimalisatie doen. Op pc is er blijkbaar niet genoeg te verdienen waardoor pc niet d ehoogste prioriteit is. Dat zie je ook wel aan de Unreal engine waar de stutters al jarenlang niet opgelost worden.
Pc-releases wisselen al heel lang van zo goed als perfect tot totaal onspeelbaar, vooral ports en in mindere mate ook pc-eigen titels. Het is een hardnekkig probleem, vanwege o.a. de veelheid aan hardware- en softwareconfiguraties die horen bij een modulair platform, maar ook een alsmaar hoge werklast voor veel devs, gekke deadlines, matige samenwerking tussen management en ontwikkelaars, stijgende verwachtingen qua graphics en omvang, niet elk team is even goed, etc. Bij ports hangt het ook af van de technische opzet, gebruikte engine en dergelijke van de originele versie.

Altijd balen dit te zien; zelfs als het met een patch of twee over maanden wellicht zal worden opgelost. Voor de ontwikkelaar en uitgever zelf is dit ook niet wenselijk en het blijft maar gebeuren. Best vreemd dat het zo gaat; we zien al minstens twee decennia matige ports afgewisseld met goede. Met de huidige organisaties, budgetten en titels is dat blijkbaar het hoogst haalbare. Het Nederlandse Nixxes levert goed werk, en Bluepoint Games staat ook bekend om goede ports, maar het gaat alle kanten op en verslechterd eerder over de tijd dan dat het beter wordt. Multiplatform-titels zijn ook niet altijd je van het op elk van de platforms.

In dit geval lijkt het externe team Iron Galaxy niet te zijn geslaagd ondanks uitstel - misschien te weinig mensen/tijd, gebrekkige organisatie, matige ingenieurs; hoe dan ook zonde met een game als deze, die eindelijk naar de pc komt. Duurt het wachten nog net even weken tot maanden langer.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 29 maart 2023 18:43]

Maar dan speel je weer een pareltje zoals Stalker: Anomaly: Gamma.

Drie oude stalker-games die door krankzinnige Oekraïense modders tot één game zijn gesmeed, die je gratis kan downloaden.

En dan weer een modder die daar 380 mods overheen hangt. En je krijgt een game met een 20-jaar oude engine die atmosfeer weet te genereren waar weinig AAA games bij in de buurt komen.

Dat is ook leuk van PC-gamen.
Even voor de zekerheid, heb je het over officieel gekochte spellen die ook gepatcht worden of over cracks?
Voor cracks komen over het algemeen geen patches voor, hoogstens dat er nog een final edition komt als alle patches en DLC's zijn uitgebracht.
In het geval van Hogwarts Legacy ging het ook nog eens om een pre-release versie.

Niks mis met cracks, ik gebruik ze zelf ook maar daarmee vind ik ook wel dat ik het recht verlies om over de kwaliteit te klagen.
Waarom zou ik het over cracked games hebben? Hogwarts Legacy pre-release? Als de game speelbaar is paar dagen voor officiële releasedatum als je een speciale editie koopt vind ik dat geen pre-release. Zeker omdat er niet eens een day one patch was.

PC gaming en met name de console ports naar PC is laatste tijd gewoon enorm slecht geworden.
Altijd even een half jaar wachten bij de PC-release.
Nou ja; dit is Iron Galaxy, je weet wel van Batman Arkham Knight faam -- dus maak daar maar een jaartje of anderhalf van.

Even handen op steken allemaal:
Wie denkt dat dit in navolging van Arkham Knight de tweede AAA titel wordt die tijdelijk van Steam verwijderd wordt?

Zouden ze goed voor elkaar hebben: two-for-two.
Niemand meer die nog met die studio samen zou moeten willen werken.
Het is wel weer heel Japans om zo'n budgetstudio je belangrijkste IP toe te vertrouwen. Ze leren het nooit.
De uncharted pc port was ook gedaan door Iron galaxy.

Ik ben groot fan van de serie, alle delen meermaals gespeeld, paar jaar geleden ps4 pro verkocht en geen ps5 weten te bemachtigen. Wel een 3080, maar mijn god wat speelde dat spel brak voor een ps4 spel.

Ook erg fan fan TLOU serie, maar de 50,- van uncharted doet nog te veel pijn om überhaupt aan kopen te denken...
Toen ze al aangaven dat je 32gb ram nodig had voor max settings, kon je al raden dat het een waardeloze port zou worden.

Not surprised
32GB is toch niet zo gek meer tegenwoordig? Anders gezegd: toen ik mijn laatste pc kocht eind vorig jaar, was een van de eerste dingen die ik riep: 32GB om future proof voor komende jaren te zijn.
32GB is toch niet zo gek meer tegenwoordig?
Eigenlijk is dat juist wel heel gek.
Ga even na dat de PS5 slechts beschikt over 16 GB totaal unified RAM memory wat onder VRAM en general purpose main RAM gebruik verdeeld moet worden.
Grafische kwaliteit heeft nagenoeg geen impact op main RAM gebruik. Dus waar de PS5 met een paar GB main RAM en de rest van het systeem toegewijd aan VRAM weg kan komen, zou de PC dat ook moeten kunnen.

In plaats daarvan heeft de PC versie naast een bult dedicated VRAM ook nog eens het dubbele nodig van de totale hoeveelheid unified RAM die het console systeem ter beschikking heeft. Kort gezegd: dat zaakje riekt.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 29 maart 2023 20:01]

De ps5 maakt optimaal gebruik van de ssd om bij te staan in het laden van alles zodat het niet via de ram hoeft https://www.tweaktown.com...n-storage-tech/index.html
De ps5 maakt optimaal gebruik van de ssd om bij te staan in het laden van alles zodat het niet via de ram hoeft https://www.tweaktown.com...n-storage-tech/index.html
Dat kan via DirectStorage op PCs ook. En als alles alleen maar vanaf SSD-naar-RAM-naar-VRAM op de videokaart gestreamed moet worden, dan heb je alsnog geen enorme gigabytes grote buffer nodig.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 29 maart 2023 23:51]

Ik vind de serie wel erg leuk maar vraag me af of het nog zin heeft om daarna de game te spelen, het gaat toch voornamelijk om verhaallijn tenslotte begrijp ik
In de game heb je toch een hele andere ervaring, meer gevechten met zombies en veel dingen uitgebreider.

Daarnaast vind ik het verhaal in de game ook beter verteld
De game is veel spannender dan de serie 🙂 ik speelde een aantal jaar geleden de remaster versie en heb na het kijken van de serie de remake ps5 versie gekocht en ik geniet echt weer van dat spel. Ik heb in het hele seizoen van de serie geen band kunnen krijgen met die ellie, Ze is het gewoon niet voor mij en toen ik de game weer ging spelen werd dat alleen maar bevestigd. Ellie in de game is zoveel beter in mijn ogen.
De port is dan ook gemaakt door de developers van gotham knights, dat dit zo zou gaan had je kunnen verwachten.
Precies. Snap ook niet dat ze Nixxes hier niet voor gebruikt hebben. Die hebben een stuk betere track record en is eigendom van Sony...
Voortaan gewoon door Nixxes laten doen.
Ik heb eigenlijk geen problemen gehad, ik had in een sessie van 5 uren 1 crash gehad. Wel netjes de shader eerst laten genereren voordat ik begon (wat wel best lang duurde). De game is best zwaar voor mijn 3090 op max settings op 4K dlss quality met regelmatig dips onder de 60 fps maar dat had ik wel verwacht.
Blij dat ik even heb gewacht na de fiasco van Uncharted... Dit gaat minstens 2 à 3 weken duren, voordat een degelijke patch uitkomt.
We zijn verwend. maar idd kwaliteit holt achteruit de laatste jaren...
Inderdaad, hoe? Lang geleden dat er een absolute topper is uitgekomen voor op de pc
God of War was toch echt een topper in mijn mening. Er zijn er nog meer (Raft, Sons of the Forest, Atomic Heart) dus zo erg is het nou ook weer niet gesteld
Raft en Sons? Je moet ervan houden :D
Dat is een ander verhaal ;)

Punt is, er zijn genoeg gems op de PC in de laatste jaren
Valheim vind ik een absolute topper (en velen met mij).
Je kunt hier en daar titels opnoemen, maar vergelijk het met bijvoorbeeld 2010. Toen werden we "verwend" ;)

Toen kwamen er elke maand toppers uit
Absoluut, je hebt een punt.
@Gunneh

Google eens "pc game releases 2010". Dat noem ik "verwend" worden

[Reactie gewijzigd door MartinPRO op 30 maart 2023 13:56]

New Vegas
Mass Effect 2
BioShock 2
Starcraft II
Bad Company 2
Metro 2033

Ben zelf geen fan van de meeste, enkel Mass Effect 2 en Metro konden mij boeien.
Vind ik niet verwend worden maar cherry picking
Alan Wake, Fable, read dead redemption, GOW, Black ops, Heavy rain etc. Misschien niet voor iedereen maar allemaal grote titels.
We hebben het over PC dus Red Dead en GoW tellen al niet meer mee
Heavy Rain is erg goed maar ook erg niche, ik zou het ook geen grote titel willen noemen.
BLOPS is CoD, elk jaar hetzelfde (niet perse slecht maar CoDMWII vind ik bv ook geweldig)

Alan Wake en Fable ben ik idd met je eens.
Het was een goed jaar, maar elk jaar heeft goeie titels.
Sorry ben een oude tweaker... nog met 2 pixel spellen gespeeld :). spellen zijn in die zin wel beter geworden...
Voorspelbaar. Ook voorspelbaar: velen kopen spel na 't zien van de tv-serie en laten zich toch zo (on)bewust leiden door hype.

Doe jezelf, je portomonnee en je gebrek aan geduld een lol en koop spellen als deze minstens een jaar uit zijn. Problemen opgelost, niemand die shit verklapt en meer waar voor je geld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee