Vampire Survivors beste game op BAFTA Awards; uitgever kondigt nieuwe dlc aan

Indiegame Vampire Survivors is tot beste game verkozen op de BAFTA Game Awards. De populaire roguelike won ook de prijs voor beste game design. Daags na de ceremonie kondigde de Engelse uitgever Poncle een tweede dlc voor de game aan. Die komt uit op 13 april.

De nieuwe dlc krijgt de titel Tides of the Foscari mee. Deze uitbreiding speelt zich volgens Poncle af in een bosrijk gebied waar spelers een eliteschool moeten trachten te lokaliseren. Op weg daarnaartoe moeten ze vampieren proberen te verslaan. Volgens Poncle bevat de dlc acht nieuwe personages, dertien nieuwe wapens, nieuwe in-game muziek en 21 nieuwe achievements. De uitbreiding is op 13 april beschikbaar voor Steam, Xbox, Android en iOS en kost 1,99 euro.

God of War Ragnarök viel zes keer in de prijzen op de BAFTA Game Awards. De game van Santa Monica Studio won een BAFTA Game Award voor beste animatie, beste muziek en beste audioprestatie. De Amerikaanse actrice Laya DeLeon Hayes won een award voor beste acteerprestatie in een bijrol. Acteur Christopher Judge, die de rol van Kratos speelt in de games, won de prijs voor beste acteerprestatie in een hoofdrol. God of War Ragnarök is ook verkozen tot EE Game of the Year. Dat is de publieksprijs die tijdens de BAFTA Game Awards wordt uitgereikt. Elden Ring viel ook in de prijzen op de BAFTA Game Awards. De game van FromSoftware won een award voor beste original property en beste multiplayer game.

Vampire Survivors is een roguelike die in 2021 op de markt kwam. De game heeft een van de hoogste waarderingen op Steam; 98 procent van de 180.000 gebruikersrecensies over dit spel, zijn positief. In december van 2022 maakte ontwikkelaar Luca Galante bekend dat de mobiele versie van de game gratis werd.

Vampire Survivor: Tides of the Foscari

Door Jay Stout

Redacteur

01-04-2023 • 10:39

56 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (56)

56
54
22
2
0
23
Wijzig sortering
Dit spel ziet er niet uit, maar is zo verschrikkelijk verslavend en leuk. Puur de gameplay want voor verhaal enzo hoef je het niet te doen. Het geeft op een of andere manier ontspanning en veel plezier. Dlc komt er voor mij zeker. Dat soort prijzen maakt het ook een no brainer.
Dit soort games zijn voor mij nu dat ik een beetje ouder ben en grotendeels uitgekeken ben op de AAA titels die eigenlijk al 10 jaar het zelfde doen perfect, ik kan even tussendoor een run doen of twee en het is gewoon een dopamine feest.

Bergen included unlockables zoals vroeger, geen verplichte dagelijkse login en honderdem cosmetics tegen echt geld, en geen shady praktijken om je maar in de game te houden.

[Reactie gewijzigd door lepel op 1 april 2023 10:52]

Heel goed verwoord. Wat je zegt een dopamine feest. Geen trucjes om geld te verdienen maar gewoon pure gameplay.
Ik heb begrepen dat de ontwikkelaar voorheen in de gokindustrie had gewerkt. Dat "dopamine feest" is dus specifiek waar de game voor gaat.
'pure gameplay' is het moeilijkste trucje. 8-)
"Indiegame" kinda gave it away, dat is de nieuwe AAA, niet voor looks maar voor gameplay. Het zijn games gemaakt door gamers, in plaats van games gemaakt als kruiwagen voor macrotransacties voor investeerders
Thx, dankzij jouw reaktie weer eens iBomber defense op steam opgestart. Geniaal en inderdaad een dopamine feest. Voor mij dan..
Ik heb dit een uur of 3 gespeeld maar kan er niet inkomen. Ongeacht hoeveel zooi er te unlocken is. Enkel rondlopen is mij te simpel. Doe mij maar 1 van die AAA games die het wel goed doet zoals Elden Ring, of RDR2.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 1 april 2023 14:11]

Precies de games waar ik dus totaal geen interesse meer in heb omdat het voor mij voelt alsof dat de zoveelste game is die ik al heb gespeeld, met een ander verhaal en setting. Maar ieder zijn eigen uiteraard!
Er zijn nog 1000 overige indie games die voelen alsof het niet de zoveelste game is. RDR2 en Elden Ring zijn toppertjes, echte blockbusters. Niet te vergelijken met iets als vampire survivors, een game die door 1 of 2 personen in een week in elkaar gesleuteld kan worden. Het is mij te simpel en het ziet er in mijn optiek niet uit, niet mijn stijl. Dus idd, ieder zijn ding.
geen verplichte dagelijkse login
Wow.. dat Is dat een ding in sommige games. Stuitend.
Verplicht is een groot woord, maar heel veel games geven je inderdaad een beloning als je elke dag inlogt. Ik speel nu bijvoorbeeld (als pauze op Vampire Survivors!) op de mobiel het nieuw released Mighty Doom. Ook een P2W mobiel met dit soort login rewards, maar zonder PvP is dat ondertussen niet meer dan een /shrug. Het spel is een directe cloon van Archero, maar goed, ik vermaak me er mee en ben oud genoeg om de drang te kunnen weerstaan.

Ik zou het totaal niet erg vinden als op dit soort shit een block komt, of een simpele 18+ vereiste. Ik verwacht dat er dan veel game makers toch nadenken wat ze willen, want een groot deel is natuurlijk <18.

Waarom CSGO nou een van de weinige games is die wordt geblokkeerd voor dat soort dingen snap ik niet helemaal. En Diablo Immortal, die wel.
Het is meer zo dat FOMO (Fear Of Missing Out) een trigger is in moderne games, waardoor je je verplicht voelt om in te loggen.
Het is meer zo dat FOMO (Fear Of Missing Out) een trigger is in moderne games, waardoor je je verplicht voelt om in te loggen.
Niet in alle moderne spellen. Sterker nog, ik denk dat het er niet is in de meeste moderne spellen.

Een vuistregel is alles vermijden dat AAA is met een online component.
Het komt uit MMO's. World of Warcraft bijvoorbeeld met de daily quests. Veel free to play games doen ook zoiets. Het werkt verslavend.

De meeste AAA's volgens mij niet. Battle passes lijken tegenwoordig meer in trend - die zijn wat flexibeler.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 1 april 2023 13:40]

Toevallig heeft die mobiele Doom game er niet een toegevoegd zag ik, wat een lef. 7 euro voor praktisch niks, en dan nog een extra P2W skin/armor voor 13 euro erbij (niet als reward) :D

WoW is toevallig recent terug naar 2x per week "dailies" in plaats van dagelijks.
Wow.. dat Is dat een ding in sommige games. Stuitend.
Nee hoor.
Elden Ring heeft niks van de troep die @lepel benoemd. GoW R btw ook niet en eigeijk de meeste goede games van het jaar.

Maar Vampire de beste game geven is natuurlijk wel lekker. Gewoon even 'anders' doe. Net als Dice met die gans game ofzo toch? ER is dan toch een beetje de saaie mainstream keuze dit jaar.....

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 3 april 2023 00:02]

Dan vind je Undermine ook heel vet denk ik ;). Ook sprite achtige graphics maar toch een stuk mooier.
Dit. Als vader met een steamdeck is dit voor mij de oplossing. Epic game op een epic handheld.
Ga je mond spelen. de Deck is van Valve en dit is een indie game ;)

Verder helemaal mee eens. Heerlijke game voor de Deck. Wel even de performance mode aanvinken want anders is het echt een diashow zodra je wat verder komt.
Ja, op reddit lijkt iedereen boos dat dit Game of The Year is geworden, maar als ik naar vorig jaar kijk denk ik dat ik hier ook het meeste plezier aan heb beleefd.

Het aller aller fijnste vind ik dat de game je tijd zo enorm respecteert. Het eerste potje is direct leuk, je hoeft geen ingewikkelde build guides te volgen, of gear te unlocken, niet wekelijks in te loggen voor weekly missions, niks van dat. Je logt in, doet een potje of 2, en logt weer uit. Je kan de game ook gewoon 2 maanden niet spelen, dan ineens weer op pakken en het voelt gewoon direct weer goed.

Misschien was de gameplay van een God of War, Horizon of Elden Ring wel beter, maar bij die games ervaarde ik toch allemaal een soort van druk om door te spelen. Vampire Survivors heb ik nu over het hele jaar heen misschien 50 uur in gestopt, en alle 50 waren leuk en ontspannen.
Een paar super belangrijke zaken naast wat je al aangeeft. De prijs was (en is) extreem laag, ik kocht het 10 april vorig jaar voor €2,39, het is nu nog steeds €4,99. De drempel om het te kopen is daarmee extreem laag en zal je daardoor veel eerder verrast zijn door hoe leuk het is.

DLC gekocht voor €1,79, nu €1,99... Horse Armor was $2.50...

Het spel is simpel om te spelen, dat maakt het inderdaad 2 maanden later nog steeds makkelijk om weer op te pakken. Bij veel andere spellen kan je eigenlijk vaak weer overnieuw beginnen. Daarmee kan je het op veel meer punten spelen en zelfs als je onderbroken wordt en het spelletje moet afkappen is er niets aan de hand... Ik heb het regelmatig gespeeld dat ik bijna in slaap viel, niet in slaap van het spelletje zelf, maar gewoon kaput van de dag/week. Dat kan ik gewoon niet bij veel andere spelletjes!

In een jaar tijd ruim 180.000 reviews en staat nog steeds op Overwhelmingly Positive op Steam. Als je ziet in de graphs hoe weinig negatieve reviews er zijn geweest is dat heerlijk om te zien.

Laten we dat nu eens vergelijken met Call of Duty®: Modern Warfare® II, in iets meer dan 5 maanden bijna 200.000 reviews welke allemaal mixed zijn, ook de graphs geven een bijna gelijke verdeling tussen positieve reviews en negatieve revies. Dat is natuurlijk ook niet heel vreemd dat je heel andere verwachtingen heb van een spel van €70-€100 met bijna 20 stuks DLC van €10-€20...
Op mobiel zelfs gratis. Speelt heerlijk weg, en de basis uitspelen op 100% gaf toch een leuke uitdaging. Doorgaan totdat je helemaal niets meer ziet van wat er gebeurt en een iPhone het qua processing niet meer trekt… met een concept wat mega simpel is.
Als ik het goed heb was de maker van dit spel in het verleden betrokken bij de ontwikkeling van gokkasten. Manieren vinden om dit spel verslavend te maken was dus niet zo ingewikkeld. :P
Heb bij Vampire Survivors alle achievements gehaald en alle characters unlocked. Ook veel op Endless gespeeld om zoveel mogelijk Golden Eggs voor powerups te kunnen kopen. Mijn meest gebruikte char is "Gains" en daarvoor heb ik 9544 Golden Eggs gespaard. Wanneer je daarmee een level speelt krijg je binnen 2 minuten al zoveel level ups dat je je wapens al bijna max hebt. Valt in de categorie "Easy to learn and difficult to master". Eenmaal bezig vergeet je dat de graphics niet triple A zijn. Dan ben je alleen bezig met overleven, de juiste keuzes te maken bij elke level up, je route aan het plannen. Kortom een erg leuke game. Een aanrader. Ik verheug me al op de uitbreiding.

[Reactie gewijzigd door mickla op 1 april 2023 11:29]

Valt in de categorie "Easy to learn and difficult to master".
Eerder "tedious to master". Het is geen moeilijk spel, heeft een hele lage skill ceiling, maar het kost flink wat uren om je unlocks allemaal te hebben
Eenmaal bezig vergeet je dat de graphics niet triple A zijn.
Ik denk dat je niet eens het verschil zou zien met een AAA game als het beeldscherm zo vol en zo hectisch is, het enige verschil dat je zou merken is dat je 4090 op volle snelheid zit te popen en het niet 60fps haalt op 1080p (en erg warm in de kamer)... ;)
Mijn steam deck heeft het met vs al moeilijk genoeg als het druk wordt op het scherm :+
Gelukkig is de game op 15 fps nog steeds speelbaar.
Nou ja, wel een nieuws artikel over de BAFTA award winnaars, en dan niet eens vermelden dat Neerlands Trots in Bange Dagen Guerrilla Games de Technical Achievement heeft gewonnen dit jaar, met Horizon: Forbidden West.
Ga je schamen, redactie :P

[Reactie gewijzigd door XanderDrake op 1 april 2023 17:08]

Tja, dit artikel is geschreven door een Belg... :+
Ik heb het in het begin veel gespeeld. Elke keer dat er iets nieuws uit kwam weer proberen te alles te ontdekken. Dit begon mij toch een beetje tegen te staan. Sinds Brotato heb het spel niet meer aan geraakt. Ondertussen veel meer (belachelijk veel) tijd in Brotato door gebracht. Dus ik zou zeker die ook aanraden.
De switch van "oh shit, oh shit, oh shit" naar "come get some" is zo goed gedaan in dit spel.
Ik vraag me af of dit draait op een 2060.
Ik zag iemand zelfs zijn 3090 terug draaien omdat er ondanks de graphics er echt te veel op het scherm gebeurde.
Lijkt me eerder een CPU bottleneck. Een beetje GPU kan met 2 vingers in de neus miljarden van die pixelart poppetjes op het scherm tekenen.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 2 april 2023 00:31]

Het is 1 April....
Elden Ring Multiplayer game........??? Dat is bijna niks in de game
Vampire Survivors beste game, best game design??? Leuke game hoor maar best?

[Reactie gewijzigd door Ralph84 op 1 april 2023 11:50]

The BAFTA Games Awards took place on Thursday 30 March
Dat snap ik, maar omdat het vandaag hier gepubliceerd wordt, lijkt het op een 1 April grap.
Ja, ja, dat kennen we nu wel. Al het nieuws wat op of rond 1 april geplaatst wordt is een grap. Het wordt een beetje oud dat mensen dat steeds maar blijven herhalen...
Lees nog een keer wat ik schreef en deze langzaam en snap je het dan nog niet, nog een keer lezen 8)7
Desalniettemin,
Elden Ring Multiplayer game........??? Dat is bijna niks in de game
Vampire Survivors beste game, best game design??? Leuke game hoor maar best?
Beiden inderdaad een grap.
Leuk en terecht dat dit spel twee BAFTAs in de wacht heeft gesleept. Het is ondanks de relatief eenvoudige gameplay erg verslavend. De graphics, (soms schuine) grappen en verwijzingen en aanstekelijke muziek maken het een extreem vermakelijk spel en ik heb er meer uren in zitten dan ik voor mezelf durf toe te geven. :)
Dit spel. Man toch zoveel uren in gezonken en speel het nog met regelmaat.
Ik hoor er erg veel goede dingen over. Gameplay op 1 ben ik zeker voor maar jongens toch, zó lelijk hoeft toch ook weer niet..
Ik denk dat het ook een bepaalde retro art style is. Het ziet er uit als een MSDos game, maar die speel je op je smartphone. Ijk vind het wel wat hebben.

Ik heb het overigens ook best wel veel gespeeld en het is een van de betere smartphone games (die lat ligt ook wel vrij laag). Maar beste game award vind ik wel erg veel van het goede.
zó lelijk hoeft toch ook weer niet..
Are you really going to notice:
https://www.youtube.com/watch?v=mQSg5sGaoQw
;)
Het spel is maar door 1 persoon gemaakt, gewoon als hobby, wat de grafische karigheid verklaart. Hij had nooit verwacht dat het zo'n succes zou worden.

Overigens maakt het mij werkelijk geen zak uit hoe "mooi" een spel eruit ziet - ik heb genoeg spelletjes gespeeld die prachtig zijn om te zien maar gewoon ruk zijn qua gameplay. Ik vind het een vrij kinderachtige houding dat een spel in principe al niet goed kan zijn omdat het grafische stukje minimalistisch is.
Da's prima natuurlijk, en daarom ook heb ik liever dat indie devs zich richten op gameplay. Maar zo eenvoudig is deze artstyle ook weer niet, voor een pixelart game zit er behoorlijk wat detail in. En je kunt ook een eenvoudige artstyle maken die wel mooi is (lees: die ik wel mooi vind). Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat er in Binding of Isaac, Enter the Gungeon of Streets of Rogue, om maar wat vergelijkbare games te noemen, veel meer tijd is gestoken in de graphics.

Ieder z'n ding, uiteraard, maar ik kan hier niet echt van genieten.
Ik kan me bijvoorbeeld niet voorstellen dat er in Binding of Isaac, Enter the Gungeon of Streets of Rogue, om maar wat vergelijkbare games te noemen, veel meer tijd is gestoken in de graphics.
Kennelijk wel:
Vampire Survivors: 1 dev
The Binding of Isaac: 2 devs
Enter the Gungeon: 1 studio
Streets of Rogue: 1 dev

Alleen Streets of Rogue is vergelijkbaar qua devs, maar is bijna 4 jaar oud, heeft 1/14e van de reviews en kost 4x zoveel. En als ik eerlijk ben vind ik de graphics van Streets of Rogue niet echt beter dan die van Vampire Survivors, hoogstens anders.

Iets als Nova Drift heeft simpele graphics, maar ziet er imho erg mooi uit! 1 man development studio, alleen het geluid is uitbesteed. Het ligt heel erg aan de developer, het type game en waaraan een homage wordt gedaan.
Er zit inderdaad zo weinig gameplay in dat ik er pas 54 uur zoet mee ben, het is eigenlijk schandalig voor deze prijs. Ontwikkelaar mag zich schamen.
Prima natuurlijk, heen en weer lopen.
Je hebt de game duidelijk niet veel gespeeld. Dan lijkt het inderdaad alsof er niks anders in zit dan gewoon lopen en vijanden ontwijken. Ik snapte ook niet waarom de game zo goed zou zijn... Maar omdat ik maar bleef horen hoe goed hij wel niet was toch eens geprobeerd en ik ben absoluut om. Er zit veel tactiek in wat je er zo op het eerste gezicht niet achter zou zoeken en de mogelijkheden zijn veel uitgebreider dan het op het eerste gezicht lijkt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee