Abonnement voor gebruik Twitter Ads-api gaat 100 dollar per maand kosten

Een abonnement voor het gebruik van de api van Twitter voor Ads gaat 100 dollar per maand kosten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het Premium-abonnement voor toegang tot de api vervalt. Er blijft een gratis versie bestaan met beperkingen.

De wijzigingen zouden donderdag moeten ingaan, maar dat is uitgesteld tot komende maandag, zegt Twitter. Het bedrijf maakt nu enkele details bekend. Met een enkele geautoriseerde usertoken blijft het mogelijk met de gratis versie om tot 1500 tweets per maand te versturen, maar andere beperkingen van de gratis versie noemt het bedrijf niet. Hoeveel het kost om tweets in batch op te halen bijvoorbeeld is onduidelijk.

Het Premium-abonnement, dat vanaf 150 dollar per maand kost, vervalt. Klanten daarvan kunnen over naar het Enterprise-abonnement, dat al langer bestaat voor bedrijven. Daarvan staan geen prijzen openbaar online.

Het bedrijf geeft verder nog geen details over de exacte prijzen en voorwaarden van api-toegang vanaf maandag. Eerder zei het bedrijf dat er geen enkele vorm van gratis toegang tot de api zou zijn, maar Twitter kwam daar eerder deze week op terug.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

09-02-2023 • 13:14

72

Reacties (72)

72
72
43
5
0
20
Wijzig sortering
Kan er iemand nu de actuele 'status' van Twitter delen vanuit objectief oogpunt? Genoeg mensen die ik in mijn kringen hoor zeggen "Twitter is een zinkend schip", maar er lijkt ontzettend veel development (gericht op beperkingen / maniere van geld verdienen) te zijn. Gaat Musk Twitter beter maken dan ooit of hebben we hier toch te maken met een Titanic? Even nieuwsgierig, want met al die frontpage berichten weet ik nou niet welke kant dit schip op gaat.

Disclaimer: Zelf al jaren geen Twitter gebruiker meer.

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 27 juli 2024 17:05]

Twitter heeft vooralsnog niets fundamenteels gewijzigd voor de eindgebruiker.

Maar als Musk alles gaat paywallen, dan zal het daarna snel gedaan zijn met Twitter, anders zal het gradueel steeds minder en minder gebruikt worden, wellicht voor een peuleschil verkocht worden als Musk denkt zonder gezichtsverlies te kunnen verkopen, en dan zal het wel doodgaan.

Dit soort dingen gaat sowieso nooit van de ene op de andere dag dood (tenzij de site gewoon offline gehaald wordt). MySpace ging niet binnen een dag dood. Hyves ook niet. En zo zijn er nog wel wat andere sociale media voorbeelden te bedenken. Het zal gewoon heel langzaam leeglopen. Over een paar jaar kun je dan wijzen naar een specifiek moment waarop het einde begon, maar het zal nooit een grote exodus worden.
maar er lijkt ontzettend veel development (gericht op beperkingen / maniere van geld verdienen) te zijn.
Dat is het dus precies, sinds Musk de toko heeft overgenomen is ongeveer 50% van de adverteerders gestopt met adverteren via Twitter. Dat was hun business model... Dus dat stukje development is eigenlijk een last straw en niet zozeer om nog meer te verdienen...
Dat business model was al jaren dik verliesgevend. En moest en moet dus dringend aangepast worden.
Ze hebben op zich gewoon 2 jaar winst gemaakt met dat model en maakte maar paar 100 miljoen verlies in de andere jaren. Vergeleken nu musk het heeft overgenomen met debt leverage waar een dikke 1.5 miljard verlies geleden wordt.
Waarde zegt niet veel over de prestaties van het bedrijf. Zeker als een bedrijf niet meer op de beurs staat en niet actief in gehandeld word. Waarde is maar net het gene dat iemand ervoor over heeft.

Twitter had alleen in 2018 en 2019 winst, en een MEGA loss in 2020. Dus dat zegt niet heel veel.
Ach ja, om een lang lijden te voorkomen, kun je ‘het zinkende schip’ het best torpederen…. 😂🥴
Het schip was sowieso gezonken. Disruption was nodig en daar is niks mis mee. Ook dat kan fout gaan, maar fout was het sowieso al
Meer dat iemand het voor elkaar heeft gekregen om een zinkend schip voor 44 miljard te verkopen. En dat ze nu verbaasd zijn als de nieuwe eigenaar probeert de gaten in de romp te dichten in plaats van iedere maand een extra lenspomp bij te schakelen.
Dat is eerder gebeurd: Hyves is ook net op tijd verkocht. De een-na-laatste eigenaar lacht zich nog steeds de ballen uit de broek toen de Telegraaf het kocht voor €53 miljoen.
Ik denk dat Hyves een hoop meer had opgeleverd als het 1 of 2 jaar eerder verkocht was...
Tja wat is objectief, maar zelf merk ik echt dat het hard achteruit gaat, steeds meer kleine dingetjes lijken kapot te gaan; Op de app moet ik nu meerdere keren de pagina herladen voordat ik nieuwe tweets te zien krijg, wat voorheen gewoon ging door op de home knop te drukken. Laden van tweets en andere pagina's lijkt ook een heel stuk trager geworden.

Ik zie twitter ook best wel als langzaam zinkend schip .
Ik merk niets van jouw opmerkingen dus ik denk dat het sterk afhankelijk is van gebruiker, toestel, app-versie, netwerk, etc...
Allicht, maar ik ben niet de enige in mijn kring met deze issues, anders had ik het ook wel afgewuift op "zal wel aan mij liggen"
Ik merk het ook wel hoor. Heb de app ondertussen al verwijderd van de telefoon, enkel op pc is het nog doenbaar (met adblocker).
Ik moet de webversie soms ook 3x refreshen omdat hij oneindig mijn feed blijft laden. Dacht al dat het aan mij lag :P
De browser op het werk wel, thuis met EDGE en met de app nergens last van.
Wat jij beschrijft is het uiteinde van het systeem. Dus de gebruikerskant. Wat veel belangrijker is bij een systeem als dit: blijft de content (?) nog wel komen. Of komt er nog meer reclame bij?

Het wonderlijke is dat aan de ene kant discussies bestaan over de kosten van streaming diensten waarbij reclame bijna geheel afwezig is en content wordt ingekocht of gemaakt door de aanbieder.
Twitter is zo'n typisch portal - zelf biedt het geen content maar wel reclame.
Dus waarom zou iemand daarvoor willen betalen (als gebruiker)? Ik verwacht dus weinig.
Maar als het dus enkel betaald gaat worden vanuit de reclame en de bedrijven die daarin hun zegje kunnen doen is het toch ook een kansloos geheel?
Dat is een bewuste verandering, geen 'klein dingetje dat kapot gaat'.

Volgens mij gebeurt er net veel bij Twitter momenteel. Daar zit best wel wat experimenteren bij, dus niet alles zal even goed zijn. Ik hou ook niet zo van deze verandering maar op lange termijn zal dit soort probeersels misschien wel gunstig zijn.
Nee dat klopt niet, ik heb het echt over mijn following tijdlijn, niet de for you
mja. twitter doet het nog. er zijn wat dingen veranderd waar van ik denk: "why?". De voor jou tijdlijn is weer zo'n "wij bepalen voor jou wat je leuk vindt" en is nu standaard.

Titanic was een zinkend schip. Al hadden ze nog zoveel schotten om compartimenten af te sluiten. Zinken deed het schip toch wel.
mja. twitter doet het nog. er zijn wat dingen veranderd waar van ik denk: "why?". De voor jou tijdlijn is weer zo'n "wij bepalen voor jou wat je leuk vindt" en is nu standaard.
Zou ik prima vinden, als het geen dagen oude content zou zijn. Daar heeft het algoritme van Instagram ook een handje van trouwens.
nou...iedere keer hetzelfde laten zien en dan daardoor bepaalde posts missen (want wij denken dat jij dat toch niet boeiend vindt en we gaan daar gewoon lekker volledig de mist in, kan ons het schelen, yolo) plus een hele hoop shit die ik niet wil zien (want ik volg die lui niet, hint hint)
Nu is dat maar waar je naar kijkt en van wie je het hoort. Passagier zou gillen 'WE ZINKEN!!', de kaptein zal zeggen 'gaat prima', de ontwerper van boot 'kan niet zinken', de mensen die de boot hebben gemaakt 'in principe niet', de reguliere kijkers 'boeit mij het', de anti-twiters 'anders laten we dat ding zinken!', de overige 'ik maak zelf een betere boot'.

En eerlijk, ik ben een reguliere kijker.. mij boeit het niet zo. Ik zie nog steeds dezelfde hoeveel/frequentie van posts als pre-musk, dezelfde informatie/nieuws dat ik eerder zag.

Ik kan je 10 dingen noemen die al jaren 'zinkend schip' genoemd worden, of gedoemt te falen, zijn er nog steeds. Misschien niet zo groot, of juist groter, maar eigen doen ze gewoon nog steeds 'hun ding'.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 27 juli 2024 17:05]

Anoniem: 221563 @SinergyX9 februari 2023 15:25
Alleen in dit geval roepen de bouwers van de boot allemaal dat het zinkt. Die werden vrolijk door musk ontslagen want ze zouden overbodig zijn.

En daarna bleken ze toch nodig te zijn, kregen ze gelijk en vroeg musk weer of ze asjeblieft wilde terugkeren want de shit was los…
Vergis je er niet op wat al die media aandacht Musk ook allemaal opleverd. Hij heeft ook zo veel geld, ergens een keer een paar miljard verlies maken is alsof jan modaal 100 euro kwijt raakt.
Wel mooi dat de ontwerpers van de Titanic ook dachten dat het niet kon zinken... :9
Als reguliere gebruiker die via de app op iOS het gebruikt en via de browser op de computer kan ik vertellen dat ik vrij weinig merk van de overname. Het schijnt iets sneller geworden te zijn, maar ik heb nooit last gehad van traagheid. Verder qua Tweets gewoon net zo druk als anders en net zo veel uiteenlopende meningen als anders.Misschien is het zelfs iets drukker/actiever geworden.
Gisteren heb ik op Mastodon veel berichten voorbij zien komen waarbij men niet meer kon tweeten op Twitter. Blijkbaar was de hoofdfunctie van het platform kapot. Wel werd er gedel dat je nog steeds tweets kon plaatsen door een scheduled tweet te sturen die een minuut later de tweet plaatst.

Ik heb zelf geen Twitter dus ik weet niet wat ervan klopt, maar als de hoofdfunctie van je platform er opeens een uur uitligt klinkt het bij mij wel als een zinkend schip. Mijn enige bronnen hiervoor zijn GamingOnLinux en een aantal MS medewerkers, dus ik weet niet in hoeverre dit probleem wijdverspreid was.
Ik kom er eens per dag en zie eigenlijk geen verschil, behalve dat er iets vaker notificaties binnenkomen voor "aanbevolen tweets" die vlak naar de overname wel erg absurd waren (veel pro Trump terwijl ik daar enorm tegen ben)
Vind Twitter prima. Meer controversiele accounts zijn terug, wat het alleen maar leuker maakt door de gigantische frictie en flamewars. voelt beetje als 2010 internet. Heerlijk!
Er is meer evenwicht qua berichten op Twitter en dat is een verademing. Verder gebruik ik voornamelijk de website en die werkt prima tot nu toe. Je merkt dat er niet meer duidelijk één soort geluid in je timeline zit maar meer gemiddeld.

Net als vroeger worden er nog steeds accounts geblokkeerd zonder goede redenen dus qua dat is er blijkbaar niet veel veranderd
Er is meer evenwicht qua berichten op Twitter en dat is een verademing. Verder gebruik ik voornamelijk de website en die werkt prima tot nu toe. Je merkt dat er niet meer duidelijk één soort geluid in je timeline zit maar meer gemiddeld.
Wat dat betreft vond ik deze observatie over het effect van Musk's ontslagrondes op de Japanse Twittercultuur wel amusant:
In Japan, Twitter’s largest market outside the United States, staff cuts and other changes have produced a different feel to the service without inflaming passions.

In the past, a small team curated topics of interest and promoted them, which made Twitter an important resource for people to discuss serious issues anonymously. That produced more varied takes on political and cultural issues than did the relatively uniform media.

But with the news curation team gone, trending topics that are surfaced automatically are less about political events and more about entertainment topics, a review of posts found.

Users said topics that disappeared from their timelines in recent weeks included the divisive issue of the U.S. military’s presence in Okinawa and socially sensitive topics like infertility and feminism.

Users reported that they no longer see tweets about issues such as human rights or criticism of the administration of Shinzo Abe, a polarizing political leader who was assassinated in July.
Bron: Washington Post (14 januari 2023)

Mijn interpretatie: Japanners voelen intuïtief aan dat Twitter eigenlijk enkel geschikt is voor personal branding en eindeloos lichtzinnig geleuter over dingen die er niet toe doen. Pre-Musk wilde Twitter "serieus" genomen worden en probeerde het actief "conversaties" over "serieuze" maatschappelijke thema's (zoals gedefinieerd door de mediaklasse, m.a.w. "wokeness") te promoten. Nu Musk de zuurstofdieven die zich daarmee ledig hielden ontslagen heeft, krijgt het lot van drugsverslaafde zwarte transseksuele tieners met zgz. "mentale gezondheidsproblemen" in de V.S. plots heel wat minder aandacht in Japan, en gaat het terug over de organische Japanse social media-thema's zoals J-Pop en funny cat videos.

[Reactie gewijzigd door EmbarrassedBit op 27 juli 2024 17:05]

Musk laat elke keer proefballonnetjes op en hoopt de kip met de gouden eieren te ontdekken.
Ondertussen lopen de aantallen adverteerders en beurskoers nog steeds terug zover ik weet.
Opstarten Twitter lijkt inderdaad vaker mis te gaan, en dan moet je het opnieuw proberen. En ik krijg het idee dat ik steeds meer onzin krijg te zien van mensen en bedrijven waar ik totaal niet geïnteresseerd in ben..
Voor zover ik weet is het aandeel Twitter direct na overname op 8 november stopgezet en van de beurs gehaald. Tenzij het weer op de beurs is gezet kan de beurskoers dus niet teruglopen.
Nog steeds varende, zolang er geen centraal werkelijk alternatief is zal dat ook wel zo blijven. Hier geen enkele last van bugs, en de meer dan honderd collega's, en journalisten & media org. die ik volg zijn nog steeds volop actief op Twitter.

Het gaat vooral buiten Twitter om Twitter zelf.
Je kan de site https://twitterisgoinggreat.com/ eens volgen. Die houden als een soort nieuwsblog de nieuwtjes rond Twitter bij. Ik heb de site in mijn RSS reader gegooid en volg het zinken de ontwikkelingen
En nu is mijn bot stuk die lokaal nieuws verzamelt en met 70 mensen uit ons kleine dorp deelt. Dit kan ik niet ophoesten hiervoor. Erg jammer wel!

Ik hoop dat de gratis versie hiervoor te gebruiken is.

[Reactie gewijzigd door daanmd op 27 juli 2024 17:05]

Die API is nu nog actief.
Althans.... 20 minuten geleden heb ik hem nog gebruikt om het nieuws van mijn site te delen. Wat er in het artikel wordt besproken gaat weer over de Twitter Ads API om te adverteren. Niet de API waarmee bots werken.

Verder kunnen veel bot-eigenaren denk ik wel prima leven met 1.500 tweets per maand. Vergeet ook niet dat er veel klantenservices tussen zitten die een cliënt (en dus een API) gebruiken om te communiceren.

Waar ik me wel aan stoor is de onduidelijkheid in alle beslissingen, en de korte tijd die tussen zit.
Laat Twitter liever de gebruikers de tijd nemen om alles voor te bereiden. Dat gaat niet altijd van ene op de andere dag of week.

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 27 juli 2024 17:05]

Bedrijf staat aan de rand van het faillisement, verandering moet snel gaan om het in leven te houden. Maar de communicatie mag inderdaad wel beter.
Als een faillisement inderdaad aanstaande zou zijn dan zal deze verandering erg weinig uitmaken. Grootste deel van de API-gebruikers zijn kleine projectjes die er niet voor zullen gaan betalen, alle backlash vorige week was meer dan duidelijk.
Dat is helaas het gevaar van API's en afhankelijkheden: de kans dat die veranderen, worden beperkt of zelfs volledig uit worden geschakeld is altijd aanwezig... dat heb ik wel altijd in mijn hoofd als ik moeite steek in een bot of applicatie die er gebruik van maakt, dan hoop ik dat de moeite niet over een tijd nog eens opnieuw gedaan moet worden...

Dat gezegd hebbende is dat over het algemeen natuurlijk een klein risico, maar bij Twitter zou ik niet al teveel moeite steken in het aanpassen van je bot naar een eventueel alternatieve API, of een dirty oplossing schrijven zonder API. Als ik op dit moment één partij niet met mijn tijd vertrouw, is het Twitter wel met alle gekke acties.
Met een enkele geautoriseerde usertoken blijft het mogelijk met de gratis versie om tot 1500 tweets per maand te versturen, maar andere beperkingen van de gratis versie noemt het bedrijf niet.
Lezen is ook een kunst, dan zou je 50 tweets per dag gaan versturen.
Verder is twitter geen publieke dienst maar een private dienst, die mogen doen wat ze willen.
Dit klinkt misschien hard, maar:

Wellicht zou je eigen dienst die je aanbied geld moeten kosten, als 70 mensen daadwerkelijk het lokale nieuws bij elkaar willen hebben kunnen ze prima 100,- per maand splitsen. Dat is 1,42 per maand per gebruiker of 17,- per jaar. Lijkt me goedkoper dan welke lokale krant dan ook, en ook nog eens digitaal.

En dan ga ik er nu even uit dat er echt niks mogelijk is met de gratis api of iets anders.

Kijk ik snap ook zeker dat het jammer is, maar dat is wel het risico wat je neemt als je op een API van een andere partij gaat bouwen. Daarom is het handig om ook een exit strategie te hebben en al bewust te zijn van alternatieven.
stuur je meer als 1500 tweets per maand dan..?
Nee, maar de diensten die gekoppeld zijn aan het account misschien wel. En wat een gratis geautomatiseerde usertoken inhoudt is me niet duidelijk.
Als je originele twitter post leest:
A new form of free access will be introduced as this is extremely important to our ecosystem – limited to Tweet creation of up to 1,500 Tweets per month for a single authenticated user token, including Login with Twitter.
Dus gewoon jou twitter account zijn unieke token.
Tot er helemaal duidelijk is wat die authentication is, ben ik skeptisch bij Twitter. Het kan van alles zijn.
Waarschijnlijk gaat het hier om:
Responding to feedback, Twitter will enable a light, write-only API for bots providing good content that is free
https://twitter.com/elonmusk/status/1622082025166442505
Lekker van Twitter. Aangeven dat je over 4 dagen de stekker gaat trekken uit abonnementen van gratis en premium klanten! Daarnaast is het allemaal nog erg vaag. Wat is "low level of API usage"?

Mooi dat ze een gratis API aanbieden voor 1500 tweets per maand, dat zal genoeg zijn voor veel bots die automatisch nieuws plaatsen, etc. Maar hiermee worden 3rd party Twitter apps wel definitief de nek omgedraaid. Twitter is zo onstabiel en onvoorspelbaar op zakelijk vlak, je denkt als bedrijf/app bouwer wel 2x na voor je hun nieuwe APIs gaat integreren. Je weet dat ze het op elk moment kunnen stopzetten.

De aankondiging van Twitter zelf:
We have been busy with some updates to the Twitter API so you can continue to build and innovate with us.

We’re excited to announce an extension of the current free Twitter API access through February 13. Here’s what we’re shipping then 🧵

Paid basic access that offers low level of API usage, and access to Ads API for a $100 monthly fee.

A new form of free access will be introduced as this is extremely important to our ecosystem – limited to Tweet creation of up to 1,500 Tweets per month for a single authenticated user token, including Login with Twitter.

Also on February 13, we will deprecate the Premium API. If you’re subscribed to Premium, you can apply for Enterprise to continue using these endpoints.

This is a new chapter for the Twitter API to increase quality, reduce spam, and enable a thriving ecosystem. We appreciate your patience as we implement these changes and we can’t wait to see what you build next!

Stay tuned for more information on continued Twitter API access.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 27 juli 2024 17:05]

Het werd ook actief misbruikt. Prima dat ze daar werk van maken lijkt me :)
Yeah, free API is being abused badly right now by bot scammers & opinion manipulators. There’s no verification process or cost, so easy to spin up 100k bots to do bad things.

Just ~$100/month for API access with ID verification will clean things up greatly.
https://twitter.com/elonmusk/status/1621259936524300289
Maar dat is toch absoluut geen argument ervoor? Ieder sociaal media platform heeft een open API, dus waarom zou Twitter hier als enige last van hebben? Daarbij zijn het juist die bots die er volgens Musk misbruik van maken die juist wél dit soort onkosten gaan ophoesten, ze halen er tenslotte hun inkomsten uit. De enige die hier een hak worden gezet zijn mensen die hun blogs automatisch berichtjes laten uitsturen, app ontwikkelaars, leuke hobby bots, etc. die er gewoon nooit het geld aan zouden kunnen geven.

Musk kan gewoon liegen hoor. Of zijn we nu echt al vergeten dat hij een jaar lang een tantrum heeft gegooid over het aandeel bots en dat hij die informatie publiekelijk wilt, maar nu hij eigenaar van Twitter is zwijgt hij erover?

Nee, wat je hier ziet gebeuren is Musk die koste wat kost uit ieder aspect van Twitter geld wilt slaan, hoe onnozel het ook is, met als gevolg dat basic features van een sociaal media plots stoppen met werken of achter belachelijke paywals gaan. Twitter Blue heeft duidelijk gefaald, dus nu moet het ergens anders van komen... Maar dit gaat Twitter alleen maar verder isoleren van de rest van het web.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 27 juli 2024 17:05]

Als jouw blog die 1500 berichten per maand haalt kan die 100 euro er ook wel af denk ik ;)
Mischien stuurt het per half uur file berichten door en af en toe een 'special' :9
Abuse is ook wel op andere manieren tegen te gaan dan rücksichtslos de stekker uit een API trekken. Hoe denk je dat Facebook dat bijvoorbeeld doet?
hahahaha mensenlief dat jij dat soort onzin allemaal serieus neemt. Dat kan toch niet meer?

"bot scammers" dat zijn die bots die hij allemaal van het platform ging halen toch?
"opinion manipulators" hij is er zelf eentje, met al z'n nepnieuws dat hij zo graag wil verspreiden.

Stay tuned.. Helemaal van 't padje.
Lekker van Twitter. Aangeven dat je over 4 dagen de stekker gaat trekken uit abonnementen van gratis en premium klanten!
Je kan het ook als onderhandelingsstrategie zien: geef mensen geen tijd om rustig na te denken over de gevolgen, risico's en alternatieven maar ze zet het mes op de keel: "nú betalen, of anders...."
Dan vullen mensen zelf wel in dat "anders" betekent dat z'n hun bedrijf/hobby/fans/uitlaatklep/... kwijt zijn.
Een deel zal voor de zekerheid maar betalen. Als bedrijf ga je geen risico's nemen voor 100 euro.
Ik lees dit en denk... hoe zit 't nou met de NL-alerts? Die hebben vaak zo'n melding met 'kijk op twitter'. Neem aan dat de belastingbetaler dit niet hoeft op te hoesten?
Anoniem: 454358 @Aapje9 februari 2023 13:28
waarom zou de belasting betaler dat niet hoeven te betalen? 100 euro per maand is toch niets voor de overheid? Moeten ze anders een eigen app gaan ontwikkelen? Verwachte kosten 10 miljoen, wat uiteindelijk dan 500 miljoen is, en wat dan zo brak is dat niemand het gebruikt?
Omdat het niet nodig is. Europa is aan het pushen om minder afhankelijk te zijn van partijen buiten Europa, en als het even kan open source en in eigen beheer.

Wat voor informatie moet er op Twitter staan dat niet in het alert zelf, op een website of een open platform kan staan?
Waar haal je dat vandaan? Europa is nog steeds voor het grootste deel MS, dus closed source of cloud-gebaseerd.
Ze gebruiken inderdaad nog veel MS maar bij elke nieuwe aanbestedingen wordt er wel grote pluspunten voor opensource gegeven.
Bestaande dingen proberen ze ook langzaam over te zetten. Zo hebben ze ook een eigen Mastodon server voor communicatie. Natuurlijk zullen ze eerst de minder kritieke systemen overzetten en zal er in de komende tien jaar nog steeds veel op MS systemen draaien, maar je ziet ze wel steeds meer prioriteit aan geven.
Een probleem is dat OSS dermate efficient is dat het een economische dreiging is. Als iedereen genoeg heeft aan systeemvereisten van 20 jaar geleden stagneert de verkoop van nieuwe hardware. Daarnaast betekent serieus open ook mogelijk 100% anoniem en beveiligd tegen allerlei bemoeizuchtige instanties.
Gewoon omschrijven in de NL Alert die je ontvangt. Probleem is echter dat ik die alert zo snel mogelijk uit zet en niet eens heb gelezen waar het eigenlijk over gaat. Een NL alert history zoals een SMS zou wel ideaal zijn. Maar niet afhankelijk zijn van een platform zoals twitter

[Reactie gewijzigd door moonlander op 27 juli 2024 17:05]

Als we meer dan 50 NL alerts per dag gaan versturen hebben we grotere problemen 8)7
Anoniem: 454358 9 februari 2023 13:20
toch nog 1500 gratis tweets, voor een hoop kleine bedrijven of verenigingen lijkt mij dat voldoende.
Zijn toch bijna 50 tweets per dag.
Ik dacht dat apple goed was met developers melken $100 per jaar te vragen om een beetje fatsoenlijk je app te kunnen ontwikkelen, en dan nog extra betalen als je developer support wilt.

Ach ja, dan maar mijn kleine spambotje omschrijven om een headless browser te gebruiken.
Wat een onzin! 100 dollar per maand voor gebruik van de Twitter Ads-API, het lijkt wel of Twitter zich niet bewust is van de impact hiervan op kleinere bedrijven en individuele gebruikers. Het is teleurstellend dat er geen duidelijkheid is over de beperkingen van de gratis versie en de prijzen van de Enterprise-abonnement. Het lijkt erop dat Twitter alleen geïnteresseerd is in geld verdienen, in plaats van haar gebruikers te ondersteunen.
Het lijkt erop dat Twitter alleen geïnteresseerd is in geld verdienen, in plaats van haar gebruikers te ondersteunen.
Is dat niet het hele doel van tech bedrijven? Geld verdienen over de rug van gebruikers?
[...]

Is dat niet het hele doel van tech bedrijven? Geld verdienen over de rug van gebruikers?
Ik mag hopen dat twitter wel een goed platform wil faciliteren aan hun gebruikers. Dat lijkt hier toch wat minder hoog op hun prioriteitenlijst te staan.
Hoe zit het met bots die tweets aggregeren uit bepaalde kanalen en van bepaalde users en die dan gewoon retweeten ? Hoe ik het nu zie zal dat mogelijks niet meer werken, er wordt namelijks nergens gesproken of je nog steeds searches gaat kunnen op de twitter api, maar enkel over het posten van tweets
je hebt dus een gratis versie, een 100 euro per maand versie en een $$$ enterprise versie.
op zich niet echt een probleem

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.