Mario Kart 8 Deluxe-dlc-pas krijgt deze lente Yoshi Island-circuit en Birdo

Nintendo voegt een nieuw Yoshi Island-circuit toe aan de betaalde Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass. Het bedrijf introduceert daarnaast Birdo als speelbaar personage. De toevoegingen zijn onderdeel van Wave 4 van de Booster Course Pass, die deze lente moet verschijnen.

Nintendo bevestigt tijdens zijn Direct-presentatie dat Birdo wordt toegevoegd aan de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass-dlc. Het is de eerste keer dat Nintendo een nieuw speelbaar personage toevoegt als onderdeel van die dlc-pas. Birdo was eerder al speelbaar in Mario Kart Double Dash voor de GameCube en de Mario Kart-games die daarop volgden. Het personage ontbrak echter in Mario Kart 8.

Net als eerdere lichtingen, krijgt de game met Wave 4 van de Booster Course Pass weer acht nieuwe circuits, verdeeld over twee verschillende cups. De eerste daarvan is Yoshi Circuit, zo is te zien in een nieuwe trailer. Dat betreft een geheel nieuw circuit. Het is niet bekend wat de andere zeven circuits worden. Bij eerdere waves werden, naast nieuwe circuits, veelal ook circuits uit oudere games toegevoegd aan Mario Kart 8 Deluxe. In eerdere lichtingen kreeg de game bijvoorbeeld Coconut Mall, Mushroom Gorge en Waluigi Pinball.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

09-02-2023 • 12:51

69 Linkedin

Reacties (59)

59
54
31
0
0
17
Wijzig sortering
Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit aanschaf? Ik heb een ''offline' switch voor de kinderen, dus zonder Nintendo account etc.
Online met een Nintendo account via de eshop. Je kan mogelijk ook een DLC code in de winkel kopen, maar je hebt dan alsnog een Nintendo account nodig om deze code te verzilveren.

[Reactie gewijzigd door L23 op 9 februari 2023 16:19]

Dankje! Dan toch maar een account aanmaken, de kinderen vinden Mario kart helemaal geweldig :+
Mijn neefje van 4 is ook helemaal fan van Mario Kart, die heeft een Hori Mario Kart racestuur, grappig om te zien :P Eerst vond hij het voornamelijk leuk om steeds het water in te rijden, nu wint hij meestal de 50CC.
En dan nu 150cc en 200cc, daar zit de grote competitie
Ja en dan? Als ie een beetje oefent is 200cc veel leuker met al die NISCs die heel moeilijk zijn op 150CC (zoals die op het einde van Mute City en GBA Mario Circuit). Oh ja en het is veel spannender als er in het derde rondje een blue shell komt
Wij spelen ook alleen offline, maar krijgen wel updates via internet. In de Nintendo shop kun je de DLC kopen en gewoon offline spelen.
Het ligt even aan welke versie switch je hebt, of de investering die je wilt doen. Maar via de 7 zeeën zijn er dan ook wegen om dit soort content toe te voegen op een Offline switch O-)
Zo, poe poe nou nou een heel nieuw personage. Snap niet dat ze er niet wat meer in stoppen dan gerecyclede banen en één enkel personage. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een leuk spel en heb ook de pass gekocht, maar vind het wel jammer dat het niet allemaal wat sneller opgeleverd wordt.
Het is een onderdeel van een groter DLC pakket, die Nintendo in fasen uitbrengt, om de kwaliteit ervan te waarborgen. Dus ja, dat kost meer tijd, maar gamebreaking bugs kom je nauwelijks tegen bij Nintendo. Uitzonderingen erop zullen er vast zijn, maar ik vind het nog best meevallen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 9 februari 2023 13:07]

De "nieuwe" banen worden rechtstreeks geport uit de mobiele game Mario Kart Tour. Ik heb niet het idee dat hier super veel werk in zit, en de kwaliteit is ook lang niet zo hoog als wat er al in de game zat.
Per wave inderdaad 1 of 2 uit Mario Kart tour. Dat vind ik zelf de minste banen eigenlijk. Moet ook eerlijk zeggen dat ik de nieuwere banen eigenlijk allemaal niet zo heel leuk vind in MK8.
Heb wel alle Mario Kart games gespeeld, maar toch.
Ik vermaak me er prima mee. Maar merk dat ik Mario Kart niet vaker online aan het spelen ben door de nieuwe banen. In totaal nu ook zoveel banen dat het een beetje kwantiteit wordt inplaats van kwaliteit. Al zitten er een aantal toffe nieuwe banen tussen.
De banen zijn allemaal geport uit Mario Kart Tour. Ook de niet-city tracks worden uit MKT geport. Ze worden wel voorzien van andere/betere textures en belichting, waardoor de banen er (zeker in de meest recente wave) een stuk beter uit zien dan hun versie in Mario Kart Tour.
Beter dan Mario Kart Tour maar slechter dan de originele tracks in Mario Kart 8. De details, textures etc lopen allemaal ver achter in verhouding.
Zeker minder werk dan de oorspronkelijke Mario Kart 8 banen, minder detail. Maar het zijn niet alleen rechtstreekse ports van Mario Kart Tour, zitten ook nieuwe banen tussen.
Met kwaliteit bedoel ik nu vooral dat er weinig bugs in zitten e.d. Als de tracks een copy zijn uit een andere game, is dat natuurlijk minder foutgevoelig dan wanneer je een track from scratch toevoegt.
Sommige banen worden inderdaad gewoon gestolen van Mario Kart Tour, maar er zijn ook een paar hele goeie in die ervoor niet in Tour zaten of veel betere graphics hebben (Maple Treeway en 3DS Rainbow Road bijvoorbeeld)
Kwaliteit waarborgen heeft er volgens mij niet veel mee te maken aangezien de kwaliteit van de DLC banen aanzienlijk lager is dan die van de banen uit de main game... De textures en assets zijn behoorlijk lelijk in de DLC.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 9 februari 2023 13:31]

Tja ook dat lijkt me niet van toepassing. Wat ze daadwerkelijk doen is gewoon de content uitsmeren over langere tijd zodat mensen langer lid blijven van Nintendo Online...
Dat zou ook kunnen inderdaad, maar alleen de gebruikers die per maand betalen hebben hier het meeste last van. De klanten die per jaar betalen (want niet zo heel duur), zal dit werkelijk ergens oxideren, zeg maar.
De klanten die per jaar betalen (want niet zo heel duur), zal dit werkelijk ergens oxideren, zeg maar.
Behalve dan dat ze onnodig moeten wachten.
Dit wachten is precies de rede dat ik de DLC heb laten lopen.
holy shit wat een verschil!
Zat nog aan de DLC te denken, maar ik laat hem nu lekker voorbij gaan, het is niet alsof het origineel er nou zo geweldig uitziet (qua hdr, 4k etc)
Je kunt de DLC ook gewoon spelen zonder het te kopen als je online speelt.

Daar heb je de pass niet voor nodig. Kan je wel de levels spelen, echter geen trofeeën halen of time trails. En je hebt geen controle over wanneer je echt kunt spelen.
Ik speel niet online :)
om de kwaliteit te waarborgen of om mensen aan het lijntje te houden..?

Verder wel leuk dat er eindelijk zoveel banen in 1 game zitten, dat vond ik in de vorige edities erg tegenvallen

[Reactie gewijzigd door Tweakwondo op 9 februari 2023 13:13]

Hoezo om mensen aan het lijntje te houden? :? Die hebben er toch al voor betaald, immers. Met een gefaseerde rollout speel je als klant de game misschien juist vaker dan wanneer je de gehele DLC in een keer uitbrengt.
Nou, nu is er iedere paar maanden een reden het spel er weer bij te pakken. Om vervolgens de beide nieuwe cups een keertje te spelen, en dan weer op de oude tracks terug te vallen. Zo gaat het bij mij en m'n vrienden tenminste met deze drip-feed.

Ze hadden het ook in twee batches kunnen doen waardoor je werkelijk een avond kan vullen met enkel de nieuwe cups.

Het is dat het in m'n online abonnement zit, maar ik zou hier dus nooit geld voor op tafel leggen. We zijn nu een jaar verder en de helft is net uitgebracht. Voor een spel wat al even op de markt is, had ik eigenlijk verwacht dat men nu wel alles uit had gebracht, dat houdt het momentum er immers wat beter in.

Maar daar kunnen de meningen over verschillen.
Ik vind bij dit soort DLC juist drip feeding fijn.

Ik speel geregeld online. Ik zou overrompeld worden als ik in 1 klap 48 tracks zou krijgen. Dan weet ik zeker dat het te veel is voor mij. Waardoor ik de tracks niet goed genoeg onder de vingers krijg om lekker te spelen. Nu hoef ik maar 8 tracks per keer te leren wat behapbaar is terwijl ik de vorige alleen maar hoef bij te houden.

Daarnaast heeft het drip feeden ook als voordeel dat het online langer leuk blijft.
Dan heb je niet opgelet bij de aankondiging van deze dlc. Het was direct al duidijk dat ze dit gingen verspreiden over 2 jaar.
Daarvoor bestaan er mods als CTGP (Nitro voor DS, R voor Wii en 7 voor 3DS). Mario Kart 8 Deluxe modding is echter niet echt heel erg populair momenteel en ik denk dat Nintendo daar gewoon gebruik van maakt (ookal bestaat er wel een CT pack van Sitbar die best wel ok is)
Het lijkt mij eigenlijk wel leuk dat het in fases komt; als je in 1 keer 48 banen krijgt wil je ze toch allemaal een keer gespeeld hebben en dan is de lol er in een paar dagen vanaf.
Lijkt me ook helemaal niks alles in een keer. Ben per wave best een aardige tijd zoet met alles goud halen met 3 sterren. En de time trials, zeker op 200CC, zijn uitdagend.
Je merkt het online ook, tegen de tijd dat de nieuwe wave komt. Is iedereen zoveel beter dan in het begin. Ik zie de groei geleidelijk gebeuren bij veel spelers.
Zoals @CH4OS aangeeft is het onderdeel van een wave pakket (6 waves van 8 tracks) waarbij de meeste tracks 'gerecycled' zijn. Heb het hier tussen quotes gezet omdat de nieuwe banen de essentie van het origineel bewaren maar toch een MK8 twist hebben doordat elke baan een stuk 'magneetrijden' (weet niet precies hoe dit heet) heeft wat in de originele banen niet zat. Er komt ook minstens 1 nieuwe track per wave uit wat, naast de dus niet gerecyclede banen, voor nog meer verfrissing zorgt in MK8.
Niet elke baan heeft een magneetsectie. Wat in mijn optiek niet erg is.

Maar bijna elk level is toch wel iets opgepoetst.

Zo vind ik Boo Lake, voor een een GBA level super goed gelukt. Heb er verrassend veel plezier mee.
Maar ze heeft Maple Treeway geen veranderingen wat juist goed is. Dat level was al mega goed.
In de originele banen Snes en GBA zit geen hoogteverschil en dat is nu wel. Dus zijn er echt wel op vooruit gegaan.
Lijkt me wat ik tot nu toe kon zien een leuk level, En leuk dat ze Birdo toevoegen als een extra personage.
Ik heb laatst de game gekocht met de oude circuit pass moet ik hiervoor nog weer de nieuwe pass kopen om de nieuwe maps te krijgen?
Wat is de oude circuit pass? Als jij Mario Kart 8 Deluxe bedoeld en daarbij de circuit-uitbreidingspas hebt gekocht (er is maar 1 soort dlc), dan krijg je in totaal 48 nieuwe banen. Wave 4 waar dit artikel over gaat valt daar ook onder.
Ach , het zal wel op de Switch 2 uitkomen als Mario Kart 8 Super-Deluxe met alle dlc er bij 8-)
Momenteel heb ik een WiiU met MK en zit al een tijdje een switch te overwegen maar ik vraag me af of het de upgrade waard is. Zeker vanwege de MK, kan iemand mij vertellen of deze veel meer toevoegt dan de WiiU of voorgaande versies?
Als je Mario Kart Wii hebt met CTGP-R, nee. Als Mario Kart 8 de enige is, probably ja, maar of je ervoor een switch wil kopen moet jij weten
hier deelt de vrouw een gezins abbo met haar whats app groep heb je een heel jaar alles voor 8 euro
Hier is heb je minimale een objectief mening en meer een subjectief ervaring vanuit jouw perspectief. Prima maar je hoeft het niet negatiever te maken dan je eigen waarneming want het klopt feitelijk niet wat je zegt tenzij je dit gewoon zo maar roept om je frustraties ergens te uiten. Mag ook hoor maar ze doen wel meer hun best dan 4 banen extra maken per Mario Kart game.

Datzeggende is er altijd wel heel veel ruimte voor extra dingen in een Mario Kart game of uberhaubt een Nintendo game.

[Reactie gewijzigd door deniz280 op 9 februari 2023 15:01]

Hier klopt echt geen hout van:
- Mario Kart 8 Deluxe bevat 48 banen en iets van 40+ personages. De basisgame was dus al zeer compleet.
- De Booster Course Pass bevat 6 waves. Elke wave bevat 8 nieuwe banen. Dus met de Booster krijg je dus 2x zoveel banen erbij. Prijs voor dit totale pakket: 25 euro. De DLC bestaat dus niet uit slechts één personage + één nieuwe baan. Enige wat Nintendo doet is de content geleidelijk releasen ("waves").
- Wave 4 waar deze content in komt te zitten bevat dus een nieuwe baan: Yoshi Island Circuit. Maar de overige 7 banen moeten nog aangekondigd worden.
- Toen de Booster werd aangekondigd, werd er alleen geroepen dat er 48 nieuwe banen bij zouden komen. Het feit dat Nintendo er toch nog een personage bij doet, is dus een extraatje waar je geen euro meer voor hoeft te betalen. Dat is gewoon tof.

Enige waar je als consument over mag praten/zeuren is de prijs van het totaalpakket. Zijn de 48 banen waarvan een deel remasters zijn (+ 1 personage) de 25 euro waard? Vind je van niet, klaag dan gerust verder. Vind je het leuk, koop gerust de Booster. Maar jouw post komt nu een beetje over alsof je aan zeiken bent om het zeiken...

[Reactie gewijzigd door Robkazoe op 9 februari 2023 14:02]

Je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt
Maar we hebben 't hier over Mario Kart 8 DX, een compleet ander spel. Dus nee, je weet nog steeds duidelijk niet waar je het over hebt.
Heb je niet een of andere na maak gekocht ofzo? Garfield kart misschien :+
48 vind ik niet een paar banen.
En je hebt ook Nintendo Switch Online Plus (of de DLC-pas), waardoor je de toegang krijgt tot de DLC? Want ze voegen in iedere wave 4 banen toe. Overigens zaten er in het origineel ook 12cups x 4 banen = 48 banen. En daar komen dus in totaal nog 48 bij. Dat maakt een totaal van 96 banen. Als 48 'een paar' is, wil ik wel weten hoeveel je eigenlijk had verwacht.

Hier een lijstje.
Nogmaals, het oorspronkelijke spel bevat er 48.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee