'Apple toont vanaf 25 oktober twee nieuwe advertentieruimtes in App Store'

De App Store van Apple zal vanaf 25 oktober twee nieuwe advertentieruimtes bevatten. Dat stelt MacRumors. Een eerste advertentieruimte komt naar de Vandaag-pagina, de andere ruimte zal te zien bij de app-suggesties, onderaan elke app-pagina.

Volgens MacRumors krijgen advertentieruimtes een lichtblauwe achtergrond mee en zal er ook een advertentie-label getoond worden zodat het duidelijk wordt voor de consument dat het om publiciteit gaat. De twee nieuwe advertentieruimtes zullen naar verluidt in alle landen getoond worden waar de App Store actief is, maar niet in China.

Bloomberg-analist Mark Gurman stelde in augustus van dit jaar dat Apple plannen had om meer advertenties te tonen in eigen apps. Het bedrijf had toen al tests uitgevoerd met advertenties in de eigen Kaarten-app, maar zou ook richting andere van zijn eigen apps kijken zoals Apple Books, Apple TV+ en Apple Podcasts. Apple verklaarde deze zomer aan 9to5Mac ook dat het nieuwe advertentieruimtes wou introduceren in de App Store. Momenteel bevat de App Store twee advertentieruimtes: een ruimte bevindt zich op de Zoek-pagina, de andere advertentieruimte bevindt zich op de pagina met zoekresultaten.

Apple zou volgens Gurman jaarlijks 4 miljard dollar opstrijken door al de bestaande advertenties in de Nieuws-app, de Aandelen-app en de App Store-app. Dat bedrag moet volgens Gurman de komende jaren doorgroeien naar 10 miljard dollar, of meer.

Advertenties in Apple App Store
Advertenties in Apple App Store

Door Jay Stout

Redacteur

23-10-2022 • 10:52

135

Reacties (135)

135
135
64
2
0
66
Wijzig sortering
10miljard dollar per jaar aan ads 8)7 waar hebben we het nog over joh. Ik snap het nog steeds niet hoe dat zo flink kan oppotten terwijl iedereen ads irritant vindt, blokkeert of negeert.
Reclame werkt. Zo simpel is het. Probeer maar eens een onafhankelijke studie te vinden die zegt dat reclame niet werkt. Lukt je niet. Er wordt niet alleen veel geld uitgegeven aan reclame op zich, maar ook aan studies over hoe men reclame effectiever kan inzetten.

Zelfs als we op internet reclame gaan blokkeren komen we dagelijks nog altijd op vele plaatsen reclame tegen. Al is het maar in het straatbeeld of, zoals hier het geval is, in applicaties waar je het niet kunt blokkeren.

En ja, ik zeg ook vaak dat reclame geen vat heeft op mij, maar besef vaak genoeg dat dat niet het geval is. Het effect van reclame is vaak klein, maar zeker niet verwaarloosbaar. En ik verwacht dat zelfs jij al beslissingen hebt genomen waarbij reclame je onbewust heeft beinvloed.
Probeer maar eens een onafhankelijke studie te vinden die zegt dat reclame wel werkt.
Het is heel simpel. Als reclame niet zou werken was men daar al wel achter na 70 jaar.
“It's difficult to get a man to understand something when his salary depends on not understanding it." -Upton Sinclair”
Gaan we nou echt ontkennen dat elke vorm van reclame zou werken?
Je kunt bij jezelf toch wel nagaan dat iedereen vatbaar is voor een bepaalde vorm van reclame?
Dat er heel veel reclamegeld verkeerd uitgegeven wordt dat geloof ik graag.
Reclame werkt vast wel, al is het maar naamsbekendheid. Als ik moet kiezen tussen merk A en merk B van een productcategorie waar ik niets vanaf weet, dan kies ik voor het merk "waar ik al eens van gehoord heb".
Dat is niet nodig. Loop maar bij een lokale ondernemer waar je een beetje een klik mee hebt binnen en vraag het ze op de man af.

Ik heb hier om de buurt een kleine ondernemer waar ik vaak kom. Hij probeert op meerdere manieren te adverteren. In de regionale krant, werkte niet voor hem. Posts op Facebook zorgen voor hem een verschil in omzet en winst op de betreffende producten. Meedoen met de folders van het lokale winkelcentrum werken ook. Posters van leveranciers op van die borden die winkels voor hun deur zetten werkt ook beperkt voor hem.

Ik weet het: n=1, maar op de juiste manier adverteren werkt gewoon.

Adverteren gebeurd al millennia. Romeinse gladiatoren koppelde hun naam/gezicht al aan producten (uiteraard omdat hun eigenaren daar dan geld mee verdienden, maar dat is een andere discussie).
Wat me wel verbaast is, waar komt deze hoeveelheid aan geld nu vandaan. Google verdient er al miljarden mee, straks Apple ook en er gaan vast nog wat miljarden over de rest van het landschap rond. Miljarden... eet dat niet enorm in de winst van de bedrijven die de reclame maken?
Consumenten betalen er voor door meer producten te kopen dankzij de reclames. Het levert meer op dan het kost.
Dat moet wel ja, maar de schaal er van verbaasd me nogal.
Ja, als consument betaal je dat uiteindelijk zelf, maar de kosten vallen in de praktijk vaak mee. Meestal minder dan 1% van de prijs.

Ik weet bijvoorbeeld van een handelaar dat hij € 500 - € 1.000 per maand uitgeeft aan Google Ads en Marktplaats. Dat is voor mij als consument een flink bedrag, maar hij heeft een omzet van minimaal een paar ton per maand.

Natuurlijk ‘blijft het geld’, maar a) mensen kopen deze producten nu terwijl ze hem anders veel minder snel vinden omdat zijn website nou eenmaal minder bezoekers trekt dan Google Search en Marktplaats ;)

b) Vroeger was zo’n bedrijf vaak veel meer kwijt aan één maandelijkse advertentie in een regionale krant of jaarplaatsing in de Gouden Gids.
Ik heb een tijdje de marketing gedaan voor een bouwmarkt. En daar was de regel 4% van omzet gaat naar marketing. Volgens mij hanteren veel (offline) winkels/bedrijven deze standaard. Dat is best veel geld.
Inderdaad ja, het lijkt allemaal vaak zo "we gooien continue er wat tegenaan" dat het op een bepaald punt geen zin meer heeft en alleen maar geld kost. Maar kan ook goed zijn dat het gewoon in het budget zit inderdaad en men pas echt kijkt als de winst daalt.
Reclame werkt... irritatie!

Zolang het reclame aan het begin of einde is, of zoals in een krant, geen probleem. Maar zodra reclame echt gaat hinderen, popups die je moet wegklikken, irritante onderbrekingen en niet kunnen doorspoelen van reclame bij commerciële zender en alle irritante truuks dan krijg je er jeuk van.

Ik ben er zeker van dat het dan averechts werkt. Denk je echt dat wasmiddel X op mij een positieve indruk achterlaat omdat ik min of meer verplicht die reclame moet zien bij het terugkijken van een TV programma? Dat kijkertje pesten is eerder antireclame. En meer advertentie ruimte betekend niet meer inkomsten, het maakt het alleen goedkoper per minuut want het is kwestie van vraag een aanbod en hoe meer aanbod hoe lager de prijs.

Dus wil je 2 reclame blokken voor en na of 10 reclame blokken tijdens het kijken met dezelfde hersenloze mededeling.

Gevolg voor mij is dat ik eigenlijk nauwelijks meer TV kijk want het is niet om aan te zien. Meestal haak ik bij het eerste beste reclame block af. En op Youtube? Als je mij wilt pesten dan pest ik terug met een ad blokker op de PC en NewPipe op de tablet. En als je dat oneerlijk vindt dan jammer, moet je maar niet je hele platform verzieken met reclame. En als die opties er niet zijn dan kijk ik wel niet want zonder dat is het niet om aan te zien. Ik snap ook niet waarom Google het eigen platform zo de nek omdraait.

En nu Apple. Waarom zou Apple überhaupt reclame nodig hebben in hun AppStore. Echt iets voor de Appe graai cultuur. Ze wringen de software makers al uit maar dat is niet genoeg, nee er moet ook nog reclame bij om nog een paar extra rot centen binnen te graaien. En dat de gebruikers zich groen en geel ergeren aan die troep maakt ze geen bal uit.

Soms lijkt die hele reclame business een groot sociaal experiment. Hoeveel reclame kunnen we door de strot duwen voordat gebruiker echt weg gaan lopen. En dat blijk toch verbazend veel te zijn (of de meeste zijn nog steeds zo inventief om het te ontwijken).

Voor TV heb ik nu een DVB-C kastje dat kan opnemen op een harddisk. Klinkt ouderwets maar als ik een keer een film wil zien die op TV wordt uitgezonden dan kan ik gewoon door de reclame heen skippen. Dat scheelt dan weer zelf downloaden want dat is het andere alternatief.
Het stoom komt je uit de oren, geloof ik.

Toch een simpele test...
Ik ben een man, heb een traditioneel gezin waarbij mijn vrouw het huishouden doet.(*) Wanneer mij de vraag gesteld wordt:
  • Noem eens wat merken wasmiddelen
  • Noem eens wat merken boter
  • Noem eens een merk inlegkruisjes
  • En tampons
Het spijt me, maar ik dreun ze zo op, vrees ik :-(

En wanneer mijn vrouw ziek is en ik een keertje boodschappen moet doen, dan is dat wel het lijstje waaruit ik kies. Simpelweg omdat ik het herken, het daardoor makkelijk kan vinden in de supermarkt en weet dat ik de juiste productsoort heb.

Maak zelf eens een lijstje met dit soort vragen.... Als je eerlijk bent... hoe werkt het bij jou ?

Edit:
*) @lazershark
Voor alle duidelijkheid. Háár keuze !!!

[Reactie gewijzigd door T-men op 24 juli 2024 14:16]

Ik ken ook het lijstje met wasproducten, schoonmaakmiddelen, en boter want ik doe 50% van het huishouden 8)7
Ik ken dat lijstje ook. Dat is mooi want die kan ik dan mooi links laten liggen want dat zijn de merken van de makers die je constant zitten te irriteren. Waarom zou je die belonen met ook nog hun producten kopen? Om ze bedanken voor die waardeloze onderbrekingen van je kijkplezier? Gekke Henkie zeker. En ze zijn vaak ook duurder ook, want iemand moet die kosten van de reclame ophoesten.

Dus om kort te gaan
- Ze irriteren je mateloos met hun hersendode reclame
- Als je die spullen koopt betaal je voor het maken ervan

Je moet wel een behoorlijke masochist zijn om dat te doen. Of het verstand van een pinda.

Ik pak wel het huismerk uit de schappen of iets wat net zo goed is maar waar de geen reclame opslag voor betaald.
Ik heb verschillende artikelen op de correspondent gelezen dat reclame helemaal niet werkt. Ik ben wel benieuwd wat jij van die artikelen vindt.

https://decorrespondent.n...ies/546866207910-cee4cb5f

https://decorrespondent.n...tje/634521220553-c235c7a6

[Reactie gewijzigd door MennoE op 24 juli 2024 14:16]

Leuk om te lezen :)

Alleen richten deze artikelen zich op het onmiddellijke effect van online adverteren van grote bedrijven. Het gaat steeds over eBay en Heineken etc.

Ik denk dat juist kleine, onbekende bedrijven het meeste effect scoren per advertentie.

Anderzijds gaat men ook niet in op het lange-termijn effect. Merktrouw opbouwen duurt jaren, maar als het lukt is het kassa, want Heineken maakt meer winst dan Warsteiner.

Wat dat betreft denken we nu veel te simpel. Adverteren voor Ebay bij het zoekwoord ‘Ebay’ wordt als onzin afgedaan, maar de realiteit is dat de concurrentie zoals Amazon en Bol wel degelijk via die route klanten probeert af te pakken. De vraag is alleen hoevéél cent per klik dat waard is. Niet óf het wat waard is.

Dat Ebay daar veel te veel voor betaalde, wil ik best geloven, maar zo onzinnig als afgeschilderd wordt is het ook weer niet.
Reclame werkt maar tot zo ver.

Dat ziet Youtube waarschijnlijk ook: De 4K optie gaat bijv. wellicht in de toekomst verdwijnen voor ad-supported/gratis bekijkers, en wordt exclusief voor premium gebruikers, omdat je op een bepaald moment een punt bereikt waarbij de gebruiker simpelweg af gaat haken (e.g. 10-15 reclames van 30 seconden voordat je een kattenfilmpje van 2 minuten kan kijken).

Al heb je maar een abbonement van een paar euro (2-5) per maand, dan verdient een platform al veel meer aan jou dan als ze je continu een buffet aan reclames voorschotelen.

[Reactie gewijzigd door Arckedo op 24 juli 2024 14:16]

Dat laatste is niet perse waar. Die ad supported versies zijn er niet voor niets; blijkbaar bieden ze je soms liever een “gratis” versie aan dan een uitgekleed abo van een paar euro per maand, want die gratis versie levert ze simpelweg meer op aan advertenties.
Youtube is ook steeds aggressiever geworden met ads. Beetje bij beetje, als een kikker in een pot kokend water denk ik dan.

Vroeger was het af en toe een pre-roll add die te skippen was na 3 seconden. Nu is het 2 pre-rolls van 20-30 seconden die niet te skippen zijn (of eentje wel en eentje niet), plus een aantal midrolls, etc. etc.

Wel niet vergeten dat de creator ook nog invloed heeft op hoeveel ads er getoond worden. Ik denk dat de uploader kan kiezen of en hoeveel midrolls er getoond worden.
Ik denk persoonlijk dat de industrie beter geld in reviewers kunnen steken dan hopen dat random reclame werkt. Er zullen ook naast reviews wel betere doelen zijn dan reclame spammen op internet.

Let op: naamsbekendheid vergroten en brand awareness moet je niet verwarren met reclame voor de laatste Mercedes. Iedereen weet dat Max iets auto’s te maken heeft en het blikje met stieren. Dus waarom moet daar zoveel geld ingegooid worden? Geen idee. Omdat het werkt? Ik heb al 10 jaar geen blikje gekocht van dat merk.

Ander goed voorbeeld met uit eten gaan, de Italiaan waar ik al 15 jaar kom bestaat al sinds 1947… van vader op zoon en zo verder.

Die huidige eigenaar geeft 0 euro uit aan reclame en toch zit zijn restaurant elke avond vol. Waarom? Ga er gerust eten, je neemt een gast mee en die gaat heus wel terugkomen. M.a.w. in mijn koopgedrag ben ik eerder geneigd iets te kopen nav de mening van anderen zowel groot als klein, dan een mooi reclame blok die mijn aandacht denkt te hebben… die 15 minuten aan “reclame” op de publieke omroep gebruik ik om een bak koffie te zetten.. Melk op te schuimen en voila bij terugkomst begint mijn programma.

Meeste ads vinden een korte dood vs de techniek hier en ik wil een site zoals Tweakers best helpen door een paar euro over te maken maar ook dat is niet zo simpel tegenwoordig om geld over te maken naar een persoon zonder gebruik te maken van bijv een Appstore of Playstore.

Er zullen vast mensen Telsell verslaafd zijn maar gok dat 7 van de 10 mensen reclame gewoon irritant vinden.
Ik wil niet lullig doen. Maar nu maak jij reclame voor die pizzeria. Je zegt. Ga er gerust eten… dit is waarschijnlijk mond op mond reclame. Dus die pizza boer hoeft geen reclame te maken want dat doen de gasten voor hem omdat z’n eten zo goed smaakt.
Knap als jij die Italiaan weet te vinden op basis van mijn reactie… ik heb het over de gasten die ik meeneem naar dat restaurant.

Los daarvan kost mond op mond reclame niets van de budgetten die ter beschikking staan voor bedrijven. Of dacht je dat het Kruidvat gratis op TV en radio iets over voordeel mag roepen?
Ads dragen ook bij aan naamsbekendheid. Ookal klik je er niet op of "negeer" je het, de volgende keer dat jij dat merk/product in bijv de winkel ziet zal het "vertrouwder" aan voelen.

Reclame en psychologie gaan hand in hand.
Nee juist niet. Zoals op de radio, bij reclame gaat het volume altijd naar 0. Ik zit niet te wachten op over energieke mensen die tegen mij schreeuwen dat ik hun product toch echt heel erg in mijn leven nodig heb, en dat ik ze mijn geld moet geven. Krijg juist een hekel aan het merk als ze steeds geef mij je geld tegen mij roepen.
Nee juist niet
Dat jij dat niet vindt, of het er mee oneens bent, maakt het niet onwaar.
Zo bedoel ik het ook niet, had ik duidelijker kunnen formuleren. Want het zal voor de meeste mensen vast wel werken, anders gaat er niet zoveel geld in om. Maar voor mij persoonlijk, aankopen zijn bewust. Je kan mij nog 100 reclames geven van mobiele telefonie providers, ik neem toch degene die in een vergelijking met alle aanbieders het beste voor mijn situatie is. Elke reclame richting mij is weggegooid geld.
Ik verwacht dat dat kortzichtig is, heel veel van die invloed is juist onbewust. Denken dat je niet beïnvloedbaar bent is juist waar ze op inspelen.

Als er uit een vergelijking twee providers enigszins gelijk uitkomen, voor bijna dezelfde prijs, zul je waarschijnlijk voor de bekendere provider gaan. Dát is waar ze (ook) op inspelen.

Neemt niet weg dat sommige mensen nauwelijks, en sommigen heel erg beïnvloedbaar zijn.
Negatief beïnvloed kan ook. Ik reed BMW vanwege de rijeigenschappen maar door de reklame van ze ben ik een grote hekel aan het merk gaan krijgen. En nu rijd ik een ander merk.
Yep, ik zal dus nooit iets van ASR afnemen.
Als je jezelf even wil testen..

Denk even na.. koop je van iets (eender wat!) aan A-merk? Stel dan de vraag waarom.
Grolsch smaakt me nou eenmaal het best ;)
Geen ervaring nog met Accidental Ale, dus doe mij toch maar het oude vertrouwde Grolsch.... dan maar een G-merk :+
Nee ik doe mijn boodschappen bij de lidl en wat ze daar niet hebben koop ik van huismerk jumbo die er tegenover zit.

Calve mayonaise koop ik trouwens wel. Die vind ik lekkerder dan anderen. Persoonlijke voorkeur heet dat.
Ik durf vrij stellig te roepen: ook jij bent hier vatbaar voor als mens. Je zou de wetenschap psychologie anders redelijk op zijn kop zetten.
-Herhaling maakt bekend (hoeft niet schreeuwerig te zijn, zomaar een merklogo laten zien is voldoen)
-Bekendheid maakt veilig en kweekt sympathie
En hups, het zaadje voor een merk/product zit in je hoofd zodra je een ad in de appstore hebt gezien.
Als je meer wilt weten google eens op mere-exposure effect en rule of 7
Natuurlijk werkt reclame. Zalando was gloednieuw, ze pompen er een nogal bijzondere reclame achteraan, iedereen kent Zalando. Ik ook. Maar laat mij een miljoen auto, telefoon, keuken, etc etc etc reclames zien, ik koop er niks van op basis van de reclame. Laatst een nieuwe occasion gekocht denk je dat al die reclames ook maar iets hebben uitgehaald? Nee ik heb geen private lease genomen, ookal hoor je dagelijks dat je dat zou moeten doen. Ik vergelijk alle opties die er zijn, kies de beste voor mij, (had een shortlist van 3), en dan heb ik geduld tot de perfecte langskomt, en hop meteen toeslaan. Mijn aankopen zijn volledig rationeel, iets dat niet geliefd is in reclameland. Daar willen ze dat je emotionele aankopen doet.
En heb je je ook afgevraagd op welke factoren je je short list hebt gekozen?
De reclame waar nu over gesproken wordt hier maakt dat dingen in je long en short list komen. Of helpt bepalen welke eigenschappen belangrijk zijn en waarop je je rationele keuze gaat bepalen.
Welke factoren? Nou onderzoek naar betrouwbaarheid en opties. Ervaringen van anderen op fora. Daar heeft geen reclame ook maar iets aan gedaan. Als ik handgeschakelde stationwagen met trekhaak, tot 150k km gelopen, en max 10 seconden naar de 100 uit een atmosferisch blok als zoekopdracht instel valt er al verschrikkelijk veel af. Daarna schiften op kwaliteit van de auto. Toen bleven er 3 modellen over. Daarna 2 maanden bijna dagelijks die zoekopdrachten checken. Ik zie niet in waar reclame mij tot een 2006 nissan primera 2.0 heeft gebracht.
Maar na die zowkopdracht denk je wellicht nog: ah die past wel bij me. Of "daar heb ik nooit van gehoord".
Bedebk dat ook "redactionele" artikelen vaak reclame/promotie zijn
Nu noem je vooral dure producten, hele grote uitgaven en die zijn bij veel mensen rationeel vanwege het beperkte budget. Iedereen wil dan gewoon max bang for buck.

Maar bijv bij dagelijkse boodschappen ligt dat anders.
Ik vind het op zich prima om ads te hebben, mits de ervaring voor mij dan ook gratis is of voor een zeer laag bedrag. TV kijk ik al jaren niet meer, omdat alles 1 pot nat is met nog eens reclameblokken er doorheen ook. :) Ik luister Spotify met ads, soms neem ik premium, dan weer niet, meestal zet ik even mijn koptelefoon af en ga dan weer verder, werkt op zich prima. Het moet idd niet teveel gaan irriteren en die balans is vaak zoek. Met de iPhone hier vind ik het wat tricky, ik heb daar veel voor betaald en koop regelmatig apps, waarom dan nog ads erbij. Het is dus niet zo dat de service voor mij goedkoper wordt geloof ik.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 24 juli 2024 14:16]

Als je een hekel aan het merk krijgt, ken je het dus wel. Ik vind reclames van Kruitvat altijd verschrikkelijk, maar je weet door je ergernis wel waar de tandpasta in de aanbieding is.
Precies zolang Apple het doet is het toegestaan en bij andere niet toch? |:(
Het blijft overbodig en irritant tegelijkertijd op welk platform dan ook. Een winkel die suggesties van apps naar je hoofd slingert zodat je dat ene ook koopt en download. Hebben wij zelf geen vrije wil meer dat alles maar door onze strot hoort doorgeduwd te worden met ads. En er zijn genoeg mensen die zich zo laten beïnvloeden en laten vangen. Die bloatware hoort nergens thuis. Als er geld mee verdiend wordt is alles tegenwoordig geoorloofd.
Ik denk dat dat idee achterhaald is.
Als de wereld collectief zou stoppen met het gebruik van software-omgevingen die de gebruiker insluiten in een vernauwde beperkende wereld zou de hele online reclame-markt in elkaar storten. Het is niet zozeer het effect van de projectie van reclame die voor resultaat zorgt, maar de kunstmatige afwezigheid van alternatieve produkten en mogelijkheden om daarvoor te kiezen.
Die bekende blauwe reclame banners op deze website zorgen ervoor dat ik een negatieve associatie met die merken krijg.
Ik zal dus voor mijn volgende aankoop die winkels mijden, omdat de vorm waarin ze zich aan mij opdringen mij niet aan staat.
En die sites die het níet weergeven van advertenties als feature van een betaald abo proberen te verkopen: dikke duim omlaag.
Ik denk dat veel mensen het niet interesseert of het überhaupt niet door heeft.
Zelf scroll ik bijvoorbeeld altijd voorbij de gesponsorde resultaten die zoekmachines mij geven, maar de meeste mensen klikken al gauw op het eerste resultaat.
Ik denk dat het vooral is omdat ze niet beter weten en het zoals je zegt niet door heeft. Ik wordt helemaal gek als ik een browser open zonder ad-block bij een kennis of nieuwe install. (installs U-Block-Origin)

Reclame is een van de hoofdredenen dat ik gestopt ben met TV kijken.
Het is deels de oorzaak dat ik nooit radio luister.
En het kan net zo goed de reden worden dat ik geen andere bronnen meer raadpleeg. (Henk! ;) )
Hier nog een. Ik kijk geen tv en luister geen radio meer vanwege de vreselijk lange en veelvuldige reklame. Dit heeft mij compleet van dit platform verjaagd. Ik mag graag folders lezen maar wel op mijn eigen tijd en manier... en niet dat door gedrukte geklameblok van 10 minuten.....
Ik wel maar ik neem alles op en spoel reclames door. En bij de radio enkel dab+ zenders maar zodra er een belspelletjes of reclame komt, dus al het andere dan muziek zap ik naar de volgende.

Online overal adblockers maar dan nog zie ik genoeg reclame overal.
Jammer. vroeger was het wel te doen met de NPO en dan de ster blokken....
denk dat er genoeg mensen naar kijken en op klikken, dat blijkt wel uit t bericht ;)
De ads in de app-store blokkeren is haast niet te doen. Negeren vinden ze helemaal niet erg. Zelfs wie de advertenties negeert ziet ze toch eventjes en dat draagt toch bij aan de naamsbekendheid van het merk of het product.
Er zijn verschillende testen gedaan met verborgen beeldjes in films (één beeldje in de rol). Hoewel niemand dat bewust kan zien kan men mensen daarmee toch beïnvloeden. De verkoop van bepaalde dranken in de pauze kan daardoor een behoorlijke boost gegeven worden.

Er zijn weinig mensen die beseffen dat de huidige maatschappij vol zit met reclame en hoeveel bedrijven leven van reclame. Radio, TV en websites leven voor meer dan 95% van de reclame inkomsten. Ook voor gemeenten, tech-bedrijven, openbaar vervoer, musea enz. is reclame een deel van de inkomsten geworden.

Apple is een wereldwijd opererend bedrijf met een groot markt aandeel (ca 15%). Zelfs zonder China zijn er minimaal 75 miljoen mensen met een Apple telefoon. Dat zou betekenen dat iedereen per jaar zo'n $ 13,3 aan advertenties moet gaan "consumeren". Dat is dus nog geen vier cent per dag.
Het is te doen om de App Store te gebruiken met een website die toegang heeft tot de API (AppApp.io, AppSliced.co) en apps (AppRaven, PutApp) die ook bijv filters hebben om alleen betaalde apps te zien en zonder in-app aankopen tenzij voor full game of versie zonder advertenties. Ik zweer bij AppRaven app die in de officiele App Store is te vinden. De collecties van gebruikers (zelf ook tig gemaakt) en developer zijn ook echt meerwaarde of suggesties van gebruikers op het forum achtige deel.

[Reactie gewijzigd door funrider op 24 juli 2024 14:16]

De app-store is via omwegen zonder reclame te gebruiken, maar het aantal gebruikers dat dat ook daadwerkelijk doet is een minderheid waar Apple zich niet druk over zal maken.

Het gebruik van add-blockers lijkt onder de Tweakers gemeengoed, maar over het algemeen gezien schommelt dat rond de 15%.
Er zijn verschillende testen gedaan met verborgen beeldjes in films (één beeldje in de rol). Hoewel niemand dat bewust kan zien kan men mensen daarmee toch beïnvloeden. De verkoop van bepaalde dranken in de pauze kan daardoor een behoorlijke boost gegeven worden.
Je doelt op het onderzoek van James Vicary, dat was een hoax.
Dat onderzoek was een hoax, maar het onderzoek is meermalen herhaald. Eén keer een reclame beeldje van 1/24e seconden werkt niet, maar als je dat drie tot vijf keer herhaald heeft het wel effect. De hoax is achteraf dus toch bewezen.
In films en series zitten tegenwoordig nog veel meer reclame-uitingen verborgen. Auto's die gebruikt worden, drank die gedronken wordt, kleding en gadges die gedragen worden, overal kan een "product placement" achter zitten.
Je ziet het ook voorbij komen op bijvoorbeeld Disney, dat er product placement plaats vindt. Ik let daar dan op en soms zie ik dan alsnog niet wat ze me proberen te verkopen, zo sneaky zit het verstopt.
De James Bond films zitten er zelfs vol mee. Zonder die extra inkomsten zal men 007 eigenlijk met pensioen moeten sturen. De films zijn eigenlijk te duur om te maken, zeker voor een relatief kleine studio.
Iedereen vindt advertenties irritant, maar tegelijkertijd worden ze wel gelezen, bekeken, aangeklikt.

Meeste mensen vinden advertentiekrantjes rotzooi, maar als er een pakket winkelfolders op de mat valt, wordt dat zakje toch geopend. Gemiddeld 25 kg per jaar bij huizen zonder nee/nee / ja/nee-sticker.

Overigens bestaat er geen Apple Nieuws-app voor Nederland. Die is er alleen voor het VK en de Engelstalige van de voormalige Britse kolonieën.
Iedereen vindt advertenties irritant, maar tegelijkertijd worden ze wel gelezen, bekeken, aangeklikt.
Je hebt het dan ook over verschillende groepen die prima naast elkaar kunnen bestaan.
Mijn neefjes klikken op alle ads en downloaden ook alle spelletjes op de iPhone van hun vader.
Omdat reclamemensen zeggen dat het werkt, wat op zich niet vreemd is dat ze dat zeggen anders zijn ze hun baan kwijt
Dit komt puur door het bereik wat Google niet eens heeft. De ads in de app store vind ik niet eens zo storend want je weet dat de bovenste reclame is en die skip ik al maar is wel gebaseerd op de zoekopdracht. Op de Android Shield TV vind ik hem echt veel storender. 25% van het beeld is weg en is oninteressant.
Weet je waarom maandvervandreclames zo irritant zijn? Omdat dat gaat over low-impact / low-value producten. Kort gezegd: als je met je karretje door de supermarkt rent pak je het eerste dat je bekend voorkomt. Hetzelfde is dat met 1 - 3 dollar apps.
Dan betaal je over het algemeen al meer voor Apple producten, en dan krijg je dit er ook nog bij. Geen goede ontwikkeling.
Brutale vraag van mij, maar ik zou graag betalen om advertenties niet te zien. Ook bij YouTube, dus vraag me af, waar kan ik bij Apple betalen om geen advertenties te krijgen? :D En als dat niet bij Apple zelf kan. Dan met een Private DNS over HTTPS of permanente VPN met DNS Blokkade?

Alle grote ontwikkelaars lijken naar het abonnement model te gaan, Apple heeft hopelijk toch dan ook een optie om dan de advertenties weg te krijgen? :>
Voor iedere aankoop (inclusief abonnementen) gaat er al naar 30% naar Apple, in dezelfde app store waar ze nu ook nog reclame in stoppen.

Dat is van twee walletjes eten, en dan wil jij ze nog meer geld geven om je niet dwars te zitten met meuk waar je niet op zit te wachten?

:) :o :+ <clownmakeupmeme.jpg
Elke winkel maakt reclame; dus ook Apple. Hoe meer apps ze kunnen verkopen, hoe meer geld apple en ook de ontwikkelaar kan verdienen.
Brutale vraag van mij, maar ik zou graag betalen om advertenties niet te zien. Ook bij YouTube, dus vraag me af, waar kan ik bij Apple betalen om geen advertenties te krijgen? :D En als dat niet bij Apple zelf kan. Dan met een Private DNS over HTTPS of permanente VPN met DNS Blokkade?

Alle grote ontwikkelaars lijken naar het abonnement model te gaan, Apple heeft hopelijk toch dan ook een optie om dan de advertenties weg te krijgen? :>
Deze adds werken niet via een dns query en zijn daarom ook zichtbaar met een PiHole of andere manier van DNS ad filtering.
Koop tegenwoordig een high-end TV en ook daar krijg je de advertenties er gratis bij.
Op straat kan je ook niet om de advertenties heen.

Welkom in het advertentietijdperk.
Dit is een kul argument ook wel een drogredenering. Op straat betaal je niet voor de advertenties die zichtbaar zijn, als je er langs loopt. Op een smart TV kun je er zelf voor kiezen, om geen gebruik te maken van het tv platform.

Welkom in het keuzesmakentijdperk.

[Reactie gewijzigd door BramViking op 24 juli 2024 14:16]

Tot een fabrikant middels een 'update' de advertenties er achteraf in monteert.
Of de OS-leverancier (Android TV bijvoorbeeld)
Dan vraag ik mij serieus af welke TV je nog zou willen kiezen om geen advertenties te krijgen.....
LG WebOS: advertenties
Samsung Tizen: advertenties
AndroidTV: Hele bergen advertenties

Er is geen TV fabrikant meer over die géén advertenties in zijn TV heeft zitten. En nee, daar kom je niet omheen als je het smart deel van je TV wilt gebruiken.
Ooit gehoord van de Nvidia Shield? Je hoeft daarmee feitelijk gezien geen gebruik te maken van een tv platform en via instellingen kun je alle adds uitzetten.

[Reactie gewijzigd door BramViking op 24 juli 2024 14:16]

En als je die op een moderne smartTV aansluit heb je alsnog de advertenties van die TV te pakken.....

Dus nee, je kunt niet alle adds uitzetten, alleen die van de Shield. En zo kan ik het ook maar dan beter door een NUC aan te sluiten. Maar ook dan zie je alsnog gewoon de advertenties van je TV.
Nee dat heb je dus niet. Je kunt ervoor kiezen om op het tv platform offline te blijven, en vervolgens wel een verbinding te creëren met de Shield.

[Reactie gewijzigd door BramViking op 24 juli 2024 14:16]

Je hoeft je tv toch niet op internet te zetten? Ik gebruik mijn tv als monitor. Er gaat stroom in en één HDMI-kabel van/naar m’n AVR.

Mijn tv is ondertussen wel of 8 jaar gok ik.
Persoonlijk zou ik geen smart tv willen. wanneer deze vervangen wordt. Gewoon een monitor met minimaal één HDMI-poort is genoeg. De rest gaat via een setop box in een kastje (in mijn geval een Apple TV) waar ik alles mee doe.

Het voordeel is, is dat wanneer m’n setop box vervangen moet worden omdat de apps niet meer ondersteund worden, aanzienlijk goedkoper is dan de hele tv moeten vervangen om die reden.

Het typische is alleen, dat een smart tv van 4K 55” met (eventueel OLED) en HDR aanzienlijk goedkoper is dan een monitor met die functies. (( althans, de laatste keer dat ik keek was dat zo ))

Ik zal dus mettertijd zeker een smart tv kopen maar het smart stuk niet eens proberen/activeren (als dat bestaat bij smart-tv’s)
Tot de keuze door de fabrikant op alles wat je koopt opgedrongen wordt. Er geen omkomen meer aan is. Die rotzooi zit in je tv en je moet m zo activeren en gebruiken met die troep. De nieuwe smart tv met verplichte bloatware en ransomware van eender welk merk wat je koopt is zo. En zo zijn die smartphones ook tegenwoordig. De fabrikant is baas. Geen keuze meer wat een consument nog wel wil. Het zit er gewoon op en je wordt er tijdens het gebruik mee geconfronteerd. Ze worden ook bij de dag slimmer. De toekomst is dit op alle electronica alles wat smart en op het internet hangt.
High end tv is niet aangesloten op internet en mijn Dune speler vind alles op de Synology.
Hier krijg ik geen reclame blokje tussen geperst. :+
Op mijn tv geen ads. Op straat zie ik ze ook niet. Het is maar net waar je komt.
Op straat vallen de reclames je misschien niet op, maar je wordt er mee doodgegooid. Elke winkel heeft een naam en een logo op de pui staan. Daarnaast hebben ze een etalage of een aantal borden met reclame. Dan nog uithangborden, wegwijzers, borden op bushokjes, op masten langs de wegen enz..

Op de TV's van Samsung en LG staan reclames in het menu. Op andere smart-tv's staan allerhande app's van streamingdiensten voorgeïnstalleerd. Dat is niet alleen handig, maar ook een methode om de naamsbekendheid te vergroten. Er wordt ook voor betaald om die app's te laten installeren.
Dit is een buitengewoon terecht punt waar ik al eerdere reacties over heb geplaatst. Ik betaal een stevige prijs voor het toestel waarbij ik een goede gebruikerservaring voor terugkrijg. Daarnaast neem ik ook nog diensten af zoals extra opslag op iCloud. En wat geeft Apple ervoor terug? Advertenties? Laat dat nou een van de redenen zijn dat ik juist weggelopen ben bij Android.

Waar Apple de laatste jaren mee bezig is weet ik niet. Daar komt de laatste vreemde releases van "nieuwe" iPads bovenop. Als een bedrijf niet trouw is aan eigen missie en visie en de klanten vertrouwen het niet meer dan zijn ze zo weer weg. En dat punt dreigt bij mij snel te komen op deze manier.
Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf. Waar gaat dit straks heen?
Apple was al 1 van de rijkste bedrijven onder Jobs, het is niet alsof hij een probleem had met winst maken.
Nee, maar via reclame extra inkomsten willen genereren is wat anders.
Voor jobs niet. Iad heette het programma, waarbij apple 40% van de reclame inkomsten zou krijgen.

Vrij snel is de stekker eruit getrokken, maar niet ingaat apple/jobs tegen het idee was om geld te verdienen met advertenties.
Of Jobs er nou achter gestaan zou hebben of niet doet er niet toe. Dit is gewoon heel on-Apple's. Voor mij was het gebrek aan reclame (of verkopen van gebruikersgegevens) altijd een reden om voor sommige Apple producten te kiezen. Ondanks de relatief hoge prijs van hun producten. Voor mij zou deze reclame dus een reden kunnen zijn om over te stappen, als er een waardig alternatief beschikbaar is dan.
Leer uw geschiedenis.

Jobs heeft zelf bij de aankondiging van ios4 het iad programma opgestart, wat de tegenhanger van Google zou moeten zijn.

Om meerdere redenen is dat keihard gefaald, maar Jobs stond wel degelijk aan de wieg van een apple advertentie dienst.
De zelfde vent die iAds introduceerde in een Keynote ? :O
Die feature ben je vergeten ?
Nog even en we krijgen dit te lezen:
(Insert Tech gigant) heeft nieuwe plek gevonden voor nuttige content in hun advertentie-ruimte,
De Free Software Foundation houdt bij hoe methoden om te adverteren met technologie werken. Je zal het vast interessant vinden dat de FSF melding heeft gedaan over een technologie om mensen over advertenties te laten dromen in hun slaap.

De technologie om te detecteren wanneer mensen in REM slaap verkeren werkt vrijwel al feilloos, reclame boodschappen afspelen bestaat al sinds de eerste radio bij mensen in de slaapkamer.

Het is indrukwekkend hoever wetenschappers zijn gekomen om mensen te beïnvloeden met advertenties.

Heb het terug kunnen vinden, let op, het is de Free Software Foundation, dus met een klein eitje en beetje zout nemen!
https://www.gnu.org/propr...rietary-manipulation.html
2021-07

Advertising companies are experimenting to manipulate people's minds, and impose a new way of advertising by altering their dreams. This “targeted dream incubation” would trigger “refreshing dreams” of the product, according to the companies.
(*knip*)
Admin-edit:Het integraal overnemen en plaatsen van een artikel is niet de bedoeling


Het is al getest op mensen die cigaretten roken zo te zien.

[Reactie gewijzigd door Santford op 24 juli 2024 14:16]

Ik was ooit wetenschappelijk data-analist. Dat is inmiddels al 12 jaar geleden, maar ik ben daar (meer als hobby) mee doorgegaan. Ik doe dat kennelijk niet onverdienstelijk, want ik ben tegenwoordig ook deeltijd aan een universiteit verbonden.
Als ik kijk hoeveel vragen ik krijg die direct of indirect met reclame aanvragen te maken hebben schrik ik daar nog steeds van. Ook de universiteit krijgt regelmatig te maken met vragen uit het bedrijfsleven die uiteindelijk tot doel hebben om mensen te beïnvloeden. Dat beïnvloeden kan je gerust in de meerderheid van de gevallen lezen als het aanzetten om iets te kopen.
Als je ziet hoeveel technieken uit de psychologie en de (neuro)medische wetenschap door de reclame industrie worden opgepakt en "misbruikt" schrik je echt. Eigenlijk komt het er op neer dat je nu gemiddeld ruim 17 uur per dag bloot staat aan reclame boodschappen. Binnen vijf jaar zal dat verder toenemen naar 19 tot 20 uur per dag. Zelfs in je slaap ben je (zoals jezelf al opmerkte) niet meer veilig.


Ik heb er geen behoefte aan, maar ik denk dat ik gemakkelijk 5 tot 10 mensen fulltime aan het werk kan zetten alleen al op opdrachten om de effectiviteit van reclame-campagnes te verhogen. Ik beperk me lekker tot de interessante opdrachten van overheden en ngo's die enig maatschappelijk nut hebben.
Interessant.

Is er ook een manier om je er (nog verder) tegen te wapenen?

Ben zelf redelijk allergisch voor advertenties. Heb een ad-blocker (wel geabonneerd op content die ik interessant vind, waaronder Tweakers), druk bij cookie walls nooit op 'Alles accepteren', verwissel in de auto direct van radiostation zodra er commercials komen (of doe de radio uit), en doe hetzelfde op tv (als ik al kijk).

Doe er dus alles aan om mijn exposure aan reclame te minimaliseren, maar ben bang dat enige beïnvloeding altijd wel blijft.
Je kan het aantal advertenties wat je via internet binnenkrijgt wel beperken. Helemaal weg krijg je het niet. Veel "uitgelekte nieuwtjes" zijn bijvoorbeeld bewust gelekt omdat dat ook al een reclame is. De beste reclame is reclame waarvan je niet beseft dat het reclame is.
Het feit dat jij de vraag krijgt om de effectiviteit te verhogen geeft al aan dat advertenties niet optimaal werken, ondanks dat velen hier het tegendeel beweren.
Men is altijd op zoek naar nieuwe methoden om de effectiviteit van reclame te vergroten.
Google en andere reclame giganten hebben niet zo'n groot belang bij de effectiviteit van reclame (het maakt hen niet uit wat ze tonen), maar merken hebben er wel belang bij en de grote bedrijven hebben daar serieuze bedragen voor over.
Het gaat om de store, dus dat valt nog mee, een winkel waar bepaalde producten in de kijker gezet worden…

Maps is al storender vind ik.

[Reactie gewijzigd door Yalopa op 24 juli 2024 14:16]

Inderdaad en moet zeggen kom nauwelijks in de store, nieuwe apps download ik ook eigenlijk al lang niet meer.
Het is alleen eens om naar tabje van je zelf te gaan, en dan de apps te updaten en dan sluit ik de store weer.
Het kan dan wel een store zijn maar als ik ergens op zoek dan verwacht ik wel dat de app die ik zoek bovenaan staat en niet een app die betaald heeft om boven aan te staan. Daarom heb ik Apple, om die ruis bij me weg te houden zodat ik geen consuschaap wordt.
Zoek in de app store dan maar een letterlijk de Microsoft Authenticator. De eerste hit bovenaan is juist niet die app maar een concurrerende betaalde app. Dan zie je toch allerlei collega’s net de verkeerde kiezen en vervolgens niet snappen dat wij een betaalde app adviseren. Wat we juist niet deden. Reteirritant. Als je bv alleen authenticator zoekt snap ik het nog, maar dit vind ik eigenlijk misleiding
Ja dat werd in mijn bericht niet duidelijk maar ik vind dat ook schandalig.
Apple het meest winstgevende bedrijf ooit wil nog meer winst. Duidelijk geen klantbehoeften meegenomen. Echt schandalig dit.
Zou dit onder druk van aandeelhouders zijn gepresenteerd?

[Reactie gewijzigd door Vaevictis_ op 24 juli 2024 14:16]

Gezien de top van Apple ook gewoon aandeelhouders zijn, zou ik het stukje 'onder druk' maar achterwege laten hoor.
Ik heb al vaak gezegd in de topics waar de overheid ingrijpt in het “monopolie” van Apple: wat we ook doen, Apple zal wel zorgen dat hun inkomsten gegarandeerd blijven en wij als consument zullen daar de dupe van worden/de prijs voor betalen. Developers willen een groter stuk van de koek, Apple wil geen kleiner stuk dus de koek moet groter.

Die 10 miljard reclame-inkomsten zijn daar een mooi voorbeeld van…
Even voorbijgaand aan merk vind ik het bloedirritant dat je ongevraagd reclame krijgt op een product waar je geld voor hebt neergeteld. Samsung doet dat bijvoorbeeld in het menu van mijn smart tv.
Bij Samsung TV's (en concurrentie) zijn de advertenties tegenwoordig het primaire verdienmodel, waardoor de stickerprijs bij de aanschaf laag (of lager) kan/kon blijven dan de concurrentie, wat ik prima kan begrijpen. Het is dan ook nog altijd mogelijk om je hier als consument omheen te werken, door de TV nooit met het internet te verbinden, en exclusief als een HDMI monitor te gebruiken (bijv. met een Apple TV of Chromecast).

Bij een high-end smartphone echter, vind ik het schandalig, en echt niet kunnen. In die situatie sta je eerst je eerstgeboren kind en je linkernier af, en krijg je vervolgens met een "update" alsnog reclame voorgeschoteld. Doe het dan zo dat je een budgetmodel hebt waarbij dit de aanschafprijs drukt en compenseert met reclame, en een high-end model waarbij je dit niet doet, maar ga niet achteraf double-dippen door met een update meer reclames door je strot te schuiven als deel van functionaliteit die verder volledig identiek is gebleven.

[Reactie gewijzigd door Arckedo op 24 juli 2024 14:16]

zijn de advertenties tegenwoordig het primaire verdienmodel
(bijv. met een Apple TV of Chromecast).
}:O
Ja inderdaad bloed irritant, Samsung TV van mijn ouders heeft dit ook en daarom zal ik nooit een Samsung TV kopen. Hoop dat die paar ads het waard is voor Samsung om TV verkopen te missen . Wellicht valt dit te blokkeren met pihole oid, zelfde voor de Apple store?

[Reactie gewijzigd door langestefan op 24 juli 2024 14:16]

Heb dus wel recent een Samsung TV gekocht, ondanks dat ik hier zwaar tegen ben. De TV heeft bij mij gewoon geen internet, en ik gebruik het smart gedeelte van mijn Nvidia Shield zodat ik iig niet de samsung tracking en reclames heb.
Wat ik hieraan vooral interessant vind, is:
De twee nieuwe advertentieruimtes zullen naar verluidt in alle landen getoond worden waar de App Store actief is, maar niet in China.
Waarom niet in China? En worden daar de andere advertenties op dit moment ook al niet getoond?
Ik neem aan de zelfde reden als dat Google daar veelal niet actief is..

Ze gaan niet akkoord met groot schalige dataverzameling, dus heeft het voor Apple ook geen zin
Volgens mij had het meer te maken met dat China eist dat de servers in China komen te hangen en dus inzichtelijk moeten zijn en dat Apple dat vanwege privacyredenen niet wilde. Dat heb ik ooit eens gelezen maar ik kan het artikel niet zo snel terug vinden.
Komt beetje op het zelfde neer toch?

Als ze apps kunnen verkopen en advertenties in die apps toestaan (via derden), en hun app store ook al ads toont, via hun eigen data + algoritme, wat is er dan nu, anders dan eerst?

Dus ofwel Google maakte zich ook al heel druk om privacy jaren terug in China (lijkt me niet), of Apple vergaart meer data dan eerst van zijn users waardoor idd China ook meer wil...

Maar feit blijft, ze toonden al lang advertenties, dit zouden er 'gewoon' een paar meer zijn, wat het dus niet is zo lijkt het..

De privacy bullshit van users is met die advertenties net zo afhankelijk van data bij Apple als bij Google , anders heb je niks nuttigs te adverteren.......

Dus lijkt me niet toevallig dat beide bedrijven China zo apart behandelen, gezien het onder de grootste omzet markten valt..

Ik denk eerder dat China het aktief tegenwerkt om hun politieke calender te kunnen blijven volgen, en het niks met beschermen van gebruikers te maken heeft

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 24 juli 2024 14:16]

De store gebruik ik eigenlijk nooit meer om apps in te ‘ontdekken’

a) na meer dan 10 jaar smartphone heb ik de basics wel goed gedekt. nieuwe use cases komen niet vaak meer voor. ik heb al een kalender-app, een fijne rekenmachine-app en podcast-app.

b) de app store is heel beperkt bruikbaar, zoveel onzin en scam apps: ik krijg nieuwe apps vooral buiten de app store onder ogen: “download onze app” bij een winkel of dienst, of via tech-sites.

Die bieden een directe download link, waardoor het makkelijk is om de juiste app te vinden.

Zoeken via DuckDuckGo + klikken downloadlink op website is vaak sneller/makkelijker dan zoeken in de App Store zelf!!
Moet ook zeggen gebruik de store nog amper, maar ik download geen nieuwe apps meer al een tijd.
Ik heb niks nieuws nodig al geruime tijd meer, spelletjes speel ik niet op de telefoon/tablet.

Het is dus alleen even om soms naar persoonlijke pagina te gaan, en dan je huidige apps eens te updaten.
Dus die hele advertenties etc zie ik niet, omdat eigenlijk toch niks in de store doe.
Apps updaten op automatisch zetten :-)
Ach ja dat kan maar goed dat gebeurt 1 keer in de 2 of 3 dagen, dan moet ik over algemeen de telefoon weer effe laden(Dan laat ik ook effe mijn apps updaten).
Anoniem: 1837468 23 oktober 2022 11:16
Echt nieuw is dit niet, want scrollend door jouw iPhone zul je iets gelijkwaardigs tegenkomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.