Amazon krijgt 'in de komende maanden' Belgische webshop

Amazon krijgt een lokale webwinkel voor Belgische gebruikers. De webwinkel komt binnenkort beschikbaar via de url 'amazon.com.be'. Top op heden kunnen Belgen alleen via de Nederlandse, Duitse of Franse versie van Amazon aankopen doen.

Amazon wil zijn lokale webshop voor Belgische gebruikers 'in de komende maanden' beschikbaar maken, schrijft het bedrijf in een persbericht. De webwinkel is vanaf dan te bereiken via de url 'amazon.com.be'. Het bedrijf kiest voor dat adres, omdat 'amazon.be' al jarenlang in gebruik is door de Belgische verzekeraar Baloise. Belgische kmo's die hun producten via Amazon België willen aanbieden, kunnen zich daarvoor nu al aanmelden, schrijft het bedrijf.

Dat Amazon een Belgische webwinkel begint, komt niet geheel als een verrassing. Het bedrijf zei in februari al dat het in de herfst een bezorgcentrum in Antwerpen opent. Business Insider bemachtigde vorige maand al documenten waaruit zou blijken dat de retailer naar België zou komen. Die documenten stelden dat de Belgische webwinkel eind september beschikbaar is. Amazon bevestigt dat niet in zijn persbericht.

Amazon maakt nog geen concrete informatie bekend over het aanbod dat het via Amazon België gaat aanbieden. Belgische gebruikers kunnen al langer producten bestellen via Amazon, maar dat moet dan via andere landen. Vlaamse gebruikers kunnen bijvoorbeeld in het Nederlands winkelen bij Amazon Nederland en Duitsland. Gebruikers uit Wallonië kunnen Amazon Frankrijk gebruiken.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-07-2022 • 14:03

123 Linkedin

Submitter: Arator

Reacties (123)

Wijzig sortering
"Top op heden kunnen Belgen alleen via de Nederlandse, Duitse of Franse versie van Amazon aankopen doen."

Ik begrijp wat er bedoeld wordt, maar de tekst is feitelijk onjuist. Men kan in nagenoeg elke buitenlandse Amazon winkel (zoals Amazon.com en amazon.es) producten kopen. Uiteraard is een land binnen de EU aan te raden, en verzendkosten zijn meestal lager dan de korting die je krijgt.

Een voorbeeld:
https://www.sonyalpharumo...7iv-sold-by-amazon-italy/
Reageer
Als je dat van plan bent dan kan ik Hagglezon aanraden: https://www.hagglezon.com/

Vergelijkt de prijzen over de verschillende Amazon landen. Als voorbeeld:

De SAMSUNG Galaxy S22 256GB in "Phantom Black" kost bij Amazon Duitsland 849 euro, maar bij Amazon Spanje 870 euro en Amazon Frankrijk 849 euro (op het moment van schrijven).

Bij Amazon in Nederland kost hij 843,57 euro, ergens tussenin. Maar als je het niet erg vindt om via Amazon.it te bestellen, dan heb je 'm al voor 749 euro, toch een prijsverschil van bijna 100 euro.

Amazon UK is voor dit voorbeeld de op 1 na duurste, met meer dan 1000 euro. Zweden spant de (Zweedse) kroon, met een prijs van 1200 euro.

Ter vergelijking: Belsimpel.nl verkoopt hetzelfde toestel voor 889 euro, maar met cashbackactie van Samsung van 100 euro. Dus in Italië halen is alsnog goedkoper, én je moet niet wachten op geld terug.

[Reactie gewijzigd door bramvandeperre op 28 juli 2022 16:51]

Reageer
Ik gebruik die site ook meestal, alleen klopt het niet altijd. Vaak staan producten er ook dubbel in met verschillende prijzen in hetzelfde land.

Of https://camelcamelcamel.com, alleen ondersteunt die NL niet.
Reageer
Hier kan je ook bstore.be bijvoegen. Deze vergelijkt tezelfdertijd ook met bol.com.
Reageer
En als ik iets wil terug sturen moet ik eerst met deepl de hele site vertalen van Italiaans naar Nederlands?
Reageer
Ja, of gewoon niet moeilijk doen en hun CS contacteren, er is een "Support in English" optie.
Reageer
Dat weet ik niet, daarom vraag i khet.
Reageer
Ik bestelde in het verleden steeds op de Duitse Amazon maar toen de Nederlandse er gekomen is ben ik aldaar gaan bestellen. De prijzen zijn dikwijls anders maar bij het afrekenen (en alleen bij het afrekenen!) op de Duitse Amazon krijg ik alsnog de hogere prijzen van de Nederlandse Amazon te zien.
Opletten!
Reageer
dit is ivm btw. amazon.de rekent gewoon nl btw. maar zijn niet verplicht die op product pagina's te tonen. dus op de pagina zie je altijd duitse prijzen.
Reageer
ik herinner me nog dat ik in het verleden verschillenden Films op blue-ray op amazon.es en amazon.it heb besteld. Dit kwam telkens goedkoper uit, de films waren om amazon.de vaak meer dan het dubbele (.nl was er toen nog niet, En vaak was de verzending zelfs gratis bij x bedrag)
wel eerst kijken of ze Engelse audio hadden, enkel de boxart was soms wel in het Spaans of Italiaans.
Reageer
Vind datzelfde ook irritant.. om die reden bestel ik ook bijna nooit iets bij een amazon (of ebay, of bol.com).. zelfde product vind je op amazon idd ook als je kijkt op een .de of .uk.. en dan 10-20% goedkoper.. met dezelfde verzendkosten... of soms (vaak) is het op amazon.nl niet leverbaar.. maar ga je naar .fr is het ineens wel leverbaar... vervelende website.. ze moeten het gewoon houden bij amazon.com
Reageer
Nog vervelender: als je de app gebruikt moet je elke keer in de settings het land en taal aanpassen. :X
Reageer
Verkopers kunnen per Amazon site verschillende prijzen aangeven.
Ik heb bijvoorbeeld standaard 5% hogere prijzen op amazon.FR, omdat ik jaarlijks allemaal "recycle" belastingen in Frankrijk moet betalen.
Trouwens, je zegt dat .co.uk goedkoper is, maar ja, daar zit BTW dan nog niet inbegrepen. Dat betaal je pas als je pakket in NL aankomt.
Reageer
heb slecht nieuws voor je...zeker een op de vijf spaanse blu-rays is een illegale versie die op een schijf is gebrand (kaft niet te onderscheiden van legitime blu-ray). In Italie schijnt het ook niet altijd fris toe te gaan. Dus dan denk je een koopje te doen maar koop je iets wat wat je niet veel verschilt van een illegale download.
Reageer
Ach, gelukkig betalen we thuiskopie belasting.

Overigens, piraterij van films/series is voor de politiek/politie niet meer interessant sinds dat Netflix/Videoland bestaat.
Reageer
Ik vraag me dan ook wel eens af hoe dit juridisch zit. Want in principe heb je al een bedrag betaald voor het illegale deel. Dus dat maakt het dan legaal?
Reageer
Je kan al jaren via het prime abonnement op Amazon.de alles veel goedkoper bestellen als op Amazon.nl en verzending is gratis.
Reageer
Het kan zelfs in de Nederlandse amazon, maar waarom je dat zou doen? Veel beperkter en duurder dan de andere land-versies.
Reageer
Is com.be een tld? Of heeft Amazon het com.be domein in bezit?
Reageer
.be is het tld, com is het 2ld, en dan heb je amazon, wat dan het 3ld is.

amazon.com.be is op dezelfde manier opgebouwd als gathering.tweakers.net:

DNS Belgium beheert .be, daar heeft iemand/een bedrijf com.be geregistreerd. amazon neemt daar dan weer een subdomein af, waardoor je DNS request voor amazon.com.be via DNS Belgium naar com.be gaat, die vervolgens naar amazon.com.be redirect.
Reageer
Ah ok, ik dacht dat bijv co.uk ook een TLD was. Vandaar mijn vraag.
Reageer
De cTLD is gewoon .uk en je hebt dan ook .gov.uk, .mil.uk enzoverder. .co.uk is dan ook geen TLD in de strikte zin van de betekenis maar is heel lang de enige vorm van TLD geweest dat commercieel verkrijgbaar was in dat land.
Reageer
Het verschil dat zowel .uk als .co.uk beheert worden door Nominet, het uk registry.
(en .uk kan sinds een aantal jaar)

Waar com.be gewoon een domeinnaam is welke door een commerciële partij geregistreerd is, en amazon in dit geval een subdomein huurt.
Amazon zal dus op papier geen eigenaar zijn van com.be en volgens mij kun je niet eens eigenaar worden van een subdomein, een groot risico voor zo'n organisatie lijkt mij.
Reageer
Vertrouw gerust op de juridische afdeling van Amazon of elke andere top 500 multinational, dat ze daar een pakket sluitende contracten met allerlei zekerheden hebben afgesloten alvorens in een nieuw land hun hele marketing campagne op die domeinnaam in te steken. Er zal vooraf grof geld geboden zijn voor amazon.be, dat kan niet anders, en er zal vervolgens des te meer uitgezocht en besproken zijn rondom alternatieven voordat ze finaal gekozen hebben voor amazon.com.be.

Van de andere kant bekeken als je com.be in handen hebt en Amazon als klant:
Stel je gaat ooit amazon.com.be onbetaalbaar maken voor ze, of blocken / verhandelen, dan succes alvast met Amazon legal en hun miljoenenclaim wegens gemiste omzet voor de bekende naam in de markt. Ik zou mijn DNS redundantie en herstelplannen ook nog even dubbelchecken als ik die partij was, want stel hun com.be domein gaat onderuit qua DNS door een of andere storing, dan gaat amazon.com.be onvermijdelijk ook onderuit qua bereikbaarheid... dan komen ze vervolgens elke keer dat dat gebeurd ook even kloppen vanuit Amazon vermoed ik.
Reageer
Goh, dat valt wel mee allemaal hoor. de eigenaar van com.be hoeft niets te hosten van Amazon, maar enkel DNS requests te resolven/redirecten. Besteedt dat uit aan een grote partij als Cloudflare, en ik denk dat je een solide Return on Investment hebt.
Reageer
Je kunt er wel op vertrouwen, maar dat geeft alsnog geen zekerheid.
Ze nemen een dienst af bij een commerciële partij (een subdomein), waarbij het niet op je eigen naam staat (want .com.be is van een commerciële partij).
Reageer
Vermoedelijk een soort clausules dat bij overdracht com.be ook de contract verplichten rond amazon.com.be overgedragen moeten worden.

Dat bij staken activiteiten rond, of verkoop van com.be, Amazon altijd ook geïnformeerd wordt vooraf en overwogen moet worden als kandidaat overname partij. Zo kun je heel wat dichttimmeren als beide partijen bereid zijn, genoeg van zulke juridische constructies.

Intel en HPE met de Itaniums bijvoorbeeld, je kan het zo gek niet bedenken.
Reageer
Maar zo'n commerciële partij kan ook failliet gaan, terwijl dat bij een registry niet zo snel kan gebeuren.

Het probleem is vooral het risico, de financiële risico's voor amazon zijn dusdanig groot op basis van zoiets dat je het wel juridisch kan dichttimmeren. Maar het kan ook het bedrijf failliet laten gaan door je eigen juridische stappen.
Reageer
Faillissement is nog altijd te regelen dat de boel operationeel blijft, als je goed afspraken hebt staan. Dan kan Amazon het desnoods van de curator overnemen als voorkeurspartij. Een curator heeft er weinig baat bij dat de boedel door reputatieschade in waarde keldert, klanten praten met elkaar, gaan dan allemaal offline. Die zal dat stukje vast wel technisch door laten lopen en over laten nemen door een partij, indien niet Amazon zelf, dan een meer technische overnamepartner die de dienstverlening voortzet. Hoe dan ook, Amazon kan gewoon door, ook in die voorzienbare gevallen.
Reageer
Een curator gaat niet iets in de lucht houden voor 1 klant ;-)
Reageer
Het lijkt wat gek als daar maar 1 klant op zit, als dit com.be domein al sinds 2003 meedraait. Als dat werkelijk zo is, dat daar in 19 jaar tijd nog niets fatsoenlijks aan verdiend is, dan zou ik dat hele com.be maar best direct aan Amazon overwegen te verkopen als geheel, en zo één keer goed met hen de kassa passeren. Heb je er ook verder geen werk aan en gedoe van, je richten op andere zaken die wel lopen, dat kan na 19 jaar eens een heel goede keuze blijken :Y)
Reageer
Maar waarom zou Amazon niet gewoon amazon.be registreren? Dat is toch een stukje eenvoudiger?
Oeps, lees net dat Amazon.be al in gebruik is door een andere partij.

[Reactie gewijzigd door Luuk2015 op 28 juli 2022 23:35]

Reageer
Ik vond het ook wat vreemd. Website lijkt in bezit te zijn van een bedrijf genaamd Com Laude. Als je naar hun website toe gaat, dan doen ze inderdaad iets met domeinen, maar verder ben ik niet heel veel wijzer geworden. Ik kan niet zo snel een bestel pagina vinden.
Domain: com.be
Status: NOT AVAILABLE
Registered: Mon Sep 1 2003

Registrant:
Not shown, please visit www.dnsbelgium.be for webbased whois.

Registrar Technical Contacts:
Organisation: Com Laude
Language: en
Phone: +44.2074218250

Registrar:
Name: Nom IQ Ltd COM LAUDE
Website: https://www.comlaude.com


Please visit www.dnsbelgium.be for more info.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 28 juli 2022 14:20]

Reageer
Ik denk in ieder geval dat er een verzekeringsmaatschappij in België straks een grote stijging in verkeer naar hun website zal zien.
Reageer
Deze ochtend, toen het (nogmaals) in de belgische pers verscheen, is onze amazon website inderdaad een uurtje onbeschikbaar geweest.

[Reactie gewijzigd door PerfectPC op 29 juli 2022 11:00]

Reageer
ik zou hem nu gewoon aan nonkel bezos verkopen voor een hoop centen als ik jullie was
Reageer
Nee het is geen tld, en dat is een risico.

Browsers zien co.uk wel als tld, en dat heeft effect hoe er met cookies omgegaan wordt.

Een derde kan mogelijk hacker.com.be registreren en dan een cookie zetten op de volgende manier:
Set-Cookie: name=value; domain=com.be
Dit cookie wordt dan gewoon uitgelezen door Amazon.com.be. Hier zijn wel maatregelen tegen te nemen, maar het is een extra risico.
Reageer
Hier kun je dat bekijken.
Reageer
Amazon .be is van een ander bedrijf, dat langer bestaat dan Amazon .com
https://be.hardware.info/...maar-amazonbe-is-al-bezet
Reageer
Zeer slechte evolutie dat Amazon dit gaat gebruiken, ik zou initieel denken dat een phishing site is. Hoewel ik kan geloven dat Amazon de bezoekers wel zal kunnen overtuigen dat hun .com.be adres effectief hun winkel is en geen phishing is dit een trend die ik niet zie zitten.
In phishing zie je belachelijk veel misbruik van echtebanknaam.online.be en gelijkaardig. Door de zet van Amazon dat dan legitiem is ga je een gedrag aanleren dat dit “normaal” is.

Het is verdomd moeilijk digibeten regels aan te leren op wat ze moeten oppassen als ze op het internet zitten en het is tegenwoordig al erger aan het worden dan het aantal uitzonderingen in de Franse grammatica .
Ik snap dat Amazon voor een verdomme feit stond dat het adres niet beschikbaar was, maar hun oplossing vind ik verre van ideaal.
Reageer
Wie zegt dat amazon de naam .com.be gaat gebruiken? Amazon heeft alleen gezegd dat ze eind September met een Belgisch domein komen. Ik denk eerder dat het zoals in de UK amazon.co/be zal zijn.
Reageer
Ik snap je bericht niet, het staat toch letterlijk in de bron (van Amazon zelf) dat ze .com.be gaan gebruiken als commerciële URL.
Today, Amazon announced its plans to launch Amazon.com.be, a dedicated, local online shop to better serve local customers in Belgium.
https://www.aboutamazon.e...m-be-in-the-coming-months
Winkels die willen verkopen kunnen zich al aanmelden op sell.amazon.com.be

En volgens dit artikel (https://www.vrt.be/vrtnws...nkel-van-amazon-op-komst/) staat de reactie zelf van Amazon
Het meer logische amazon.be is namelijk al jarenlang in handen van verzekeraar Baloise. Of er tussen beide partijen onderhandelingen zijn geweest, daar wil Amazon niets over kwijt. "Wij geloven dat amazon.com.be een fantastische domeinnaam is", zegt Faict. "We hebben er vertrouwen in dat de klanten ons zullen vinden. Tot nu toe hebben ze ons zelfs over de grens kunnen vinden."
Amazon mag het misschien fantastisch vinden, ik vind dat niet om mijn bezorgdheid dat uitleggen wat veilig en niet veilig al moeilijk genoeg is. Volgens mij zijn er betere oplossingen (be.amazon.com of be.amazon.eu is al 10x beter, het amazon.eu domein is immers van hun). Dat ze Baloise niet hebben kunnen overtuigen, dat begrijp ik (geen kleine speler en die hun product noemt nu eenmaal Amazon dus hebben alle recht op dat domein). Die zullen nu wel een pak meer verkeer mogen verwachten lijkt me :p

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 30 juli 2022 10:02]

Reageer
Het laatste is de TLD, dus de .be.
Reageer
Wij zijn in België tweetalig (om correct te zijn drietalig) en in Vlaanderen worden wij automatisch omgeleid naar primevideo.com omdat amazon.be in het bezit is van de verzekering Baloise.
In Brussel en Wallonië worden ze omgeleid naar amazon.fr
Omdat waarschijnlijk Baloise te veel geld vraagt, zou amazon in September naar het domein amazon.com.be gaan of zoals in de UK amazon.co/uk naar amazon.co/be

[Reactie gewijzigd door KefRef69 op 29 juli 2022 11:50]

Reageer
Ik snap niet goed waarom ze niet gewoon be.amazon.com nemen. Is voor mij veel vertrouwder dan amazon.com.be. Hier zou ik echt aan fishing denken…
Reageer
Hopelijk blijft niet alleen Amazon als webshop straks over zoals in sommige landen het geval is. Dit is een bedrijf die niet heel goed is voor zijn werknemers. Het is vooral goed voor Bezos.
Reageer
Het blijft een vrije markt. Het enige dat we als consument eraan kunnen doen is stemmen met de portemonnee en ergens anders kopen. Of veel mensen dat doen is de vraag...
Reageer
Jammer genoeg stemt de meerderheid voor hun portemonnee ipv met.
Reageer
ik betaal liever paar euro meer om de lokale webshop te steunen ipv een amazon oid.
Reageer
Zover dat mogelijk is, doe ik dat ook.

Als het echter om meer dan 40-50 euro, of zelfs 100+ verschil begint te gaan...
Reageer
Ligt eraan op welk bedrag. Ik betaal voor een tv ook makkelijk 100 euro meer omdat ik hem dan bij de lokale ondernemer kan kopen. Ik krijg er vervolgens wel enorm veel terug. De service bij dat soort ondernemers is vaak ongekend.
Reageer
ik denk dat je een verschil moet maken tussen dezelfde Chinese rommel kopen bij een lokale shop of niet Chinese rommel kopen. en het verschil qua product bij een lokale ondernemer. ik bedoel daarmee dat amazon meer en meer een aliexpress begint te lijken met matige kwaliteitsproducten. maar er is vraag naar net als de action. een product bij een lokale ondernemer is niet alleen het tastbare product zelf maar ook de service en advies daarnaast. als voorbeeld mag ik een camera lenen van een winkel met lenzen omdat ik voornemens ben deze aan te schaffen voor naast mijn Sony A1. even setje lenen a 12k-15k. mocht mijn camera kapot gaan en zit ik omhoog voor een shoot, ook dan springt de ondernemer bij. korting hoef ik niet meer want zijn toegevoegde waarde is het mij meer dan waard. ik volg je en ben het met je eens.
Reageer
"mocht mijn camera kapot gaan en zit ik omhoog voor een shoot, ook dan springt de ondernemer bij"
Mijn voorkeur (vertrouwen) zou dan uitgaan naar de support van de fabrikant Sony. En waarom twee keer voor support betalen?

https://campaign.odw.sony...sp?country=gb&language=en
Reageer
omdat als vanmiddag mijn camera kapot gaat ik vandaag nog een leen toestel heb. mijn ervaring met SOny en canon is dat dat toch anders gaat. je moet dan ook nog, zoals je al naar verwees, een sony Professional account hebben waar eisen aan verbonden zijn. Sony sluit mij expliciet uit als ik kijk naar de voorwaarden. niet impliciet maar expliciet. ik betaal niet twee keer voor support. ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang en krijg een service van een vakhandelaar met een netwerk waar ik via sony geen toegang tot heb .
Reageer
ja echt!! eindelijk een vrouw die me begrijpt
Reageer
Helaas is lokaal kopen geen garantie op betere service. Bij Amazon.de kreeg ik probleemloos na net geen 2 jaar onmiddellijk mijn volledig aankoopbedrag terug voor een defecte JBL speaker, zonder al te veel vragen. Gemeld 1 dag voor m'n garantie verviel.

Bij een lokale winkel zoals Alternate heb ik ooit 2 maand moeten strijden en dreigen met een ombudsman om mijn gelijk te krijgen over een defecte muis na minder dan een jaar ...

Ik heb persoonlijk slechtere ervaring met aftersales bij lokale bedrijven dan online webshops. Over de aftersales van Amazon.de heb ik niets dan lof. Al 2x beroep op moeten doen en al 2x perfect geholpen.
Reageer
Dat komt gewoon door schaalvoordeel. Een defecte (game) muis vervangt Amazon gewoon voor een nieuw, de oude gaat waarschijnlijk bij het schroot of naar een opkoper. Dat is een verlies van enkele tientjes waar Amazon niet wakker van ligt, al helemaal niet als ze het in de nek van een onderaannemer kunnen draaien. Voor een kleinere zaak is zo'n verliespost al moeilijker en dan kan moeilijk doen minder kosten voor de ondernemer, ze moeten immers toch weer meer verkopen om het verlies te compenseren. Daarom lijkt de service van Amazon voor de consument goed maar op lange termijn zijn ze voor de retail een slechte zaak.
Reageer
Alternate staat gewoon bekend voor z'n enorm slechte service dus niets nieuws onder de zon.
Reageer
Als je TV stuk gaat dan komen ze die aan huis herstellen, of je die nu online of bij de lokale tv boer koopt. En hier in Belgie heb je 14 dagen geld terug garantie bij online aankopen, die garantie heb je niet bij lokale winkels.
Reageer
Ik vertrouw dan meer op een Amazon dan op die lokale shop.
Reageer
prijsafspraken, dumpen van oude rommel via ecocheques (shops limiteren wat je kan kopen met ecocheques), hoge prijzen en hele strikte garantie..ik kan er wel inkomen dat je meer vertrouwt op Amazon dan een Krefel of Vandenborre.
Reageer
Ik heb zelf goede ervaringen met Amazon. Beter dan bijvoorbeeld Coolblue. Bovendien is er een zeer ruim aanbod. Maar mijn ervaringen hoeven natuurlijk niet voor iedereen te gelden.
Reageer
Ik ook tot op zekere hoogte maar soms praat je over 20-30% of meer prijsverschil. Ik ben geen dief van m'n eigen portemonnee.
Reageer
Dit inderdaad. Als Amazon een TV verkoopt aan 799,99, en de lokale winkel vraagt 849,95, Ok, tot daar aan toe. Dat €50 prijsverschil krijg je dan wel terug aan service.

Maar ik heb al (te) vaak gezien dat bvb die TV bij Amazon 799 euro kost en bij de lokale winkel 949,95. En dan weegt het toch wel door.

Natuurlijk niet alleen TVs maar met veel producten is het zo.

En dan zijn er nog de producten die ik gewoon niet bij de lokale handelaar gevonden krijg. Zo verkoopt Amazon Duitsland ook vaak producten uit de Benelux die ik hier niet kan kopen omdat niemand het importeert of verkoopt.

Ik stem dus inderdaad tot op zekere hoogte met mijn portefeuille, maar soms vooral voor m'n portefeuille.
Reageer
Action is een Nederlandse winkel en bied werk aan tienduizenden mensen. Nooit begrepen waarom mensen daar zo badinerend over doen.

De economie gaat naar de tering, gas prijs gaat 10 keer over de kop en weinig mensen krijgen de inflatie gecompenseerd met hun salaris of ZZP tarieven. Voor veel mensen is het geen keuze maar overleven.
Reageer
Waar ik woon kun je bij de action geeneens met cash betalen dus ik bedenk wel twee keer eer ik daar iets koop.
Reageer
Een paar euro wel. Ook een paar tientallen euro's?

Hoe kunnen we makkelijker locale webshops vinden? Ik zoek via ddg/google en de tweakers pricewatch. Vaak weet ik welk product ik wil, en zoek ik dus gewoon een Nederlandse of Belgische webshop die het product in stock heeft voor een redelijke prijs en die er betrouwbaar lijkt.
Reageer
Ja, die instelling heb ik ook, maar het is lastig hoor. Laatst weer: Een weegschaal, 60 eur bij fabrikant, ah, 55 bij Bol, nice! Amazon: 30 eur :| Dat kan ik niet weerstaan, zeker omdat het er vrijwel altijd op voorraad is en morgen in huis.
Reageer
Goed, totdat er flinke invoertaksen kwamen, stemde de meerderheid gewoon op goedkope, gevaarlijke rommel uit China trekken. Mensen die letterlijk 30 laadkabeltjes kopen omdat ze na een maand stuk zijn, want het is toch maar 2 euro.

Als je het doorsnee-volk geen duw de juiste richting op geeft, gaan ze niet het juiste doen.
Reageer
Probleem is dat die chinese laadkabeltjes ook hier te koop zijn voor een veelvoud.
Reageer
Ik kon tijdens de Amazon Prime dagen bij het uitzoeken van een buggy kiezen tussen Lokale Webwinkel A en Amazon. Prijsverschil was ruim 125 euro. Even goede vrienden, maar met 125 euro kan ik een boel andere leuke dingen doen.
Reageer
Dat is inderdaad jammer, ik bestel ook niks daar, en veel (hardware) artikelen zijn zelfs duurder of niet/slecht leverbaar als je regelmatig in de pricewatch kijkt.
Reageer
Nee protest, sabotage en lobbyen kunnen ook
Reageer
Webwinkels zijn geen boeren toch?
Reageer
Hmmm... beide strijden ze voor eigen winst en onnodige producten ten koste van maatschappij en milieu. Dus je vergelijking is verrassend accuraat
Reageer
Is van toepassing op (veel) meer ondernemingen.
Reageer
Zeker waar. Daarom probeer ik er altijd wel rekening mee te houden. Maar je weet het soms ook niet van sommige ondernemingen.
Reageer
En toch heeft Amazon ook een positieve invloed. Zo zijn er in de VS vele ontevreden ondernemers omdat Amazon net hogere lonen betaald dan gemiddeld bijvoorbeeld en daarmee het voor andere ondernemers duurder maakt om werknemers te vinden.

Stellen dat Amazon alleen maar slecht is voor zijn werknemers is dus een beetje kort door de bocht. Zijn er mistoestanden? Absoluut. Moeten die aangepakt worden? Absoluut. Maar noem eens 1 groot bedrijf waar niets mis gaat.
Reageer
Ach bij Bol werken ook allemaal onderbetaalde overwerkte Oost Europeanen maar het interesseert mensen niet echt het is allemaal virtue signaling :O
Reageer
Volgens mij is de "employee turnover rate" zo hoog op bepaalde plekken dat ze werknemers van buiten de regio moeten halen. Dus ik vraag me af hoe positief die invloed daadwerkelijk is.

Bij deze:
Amazon could run out of workers in US in two years, internal memo suggests.
https://www.theguardian.com/technology/2022/jun/22/amazon-workers-shortage-leaked-memo-warehouse
Reageer
Hoezo Bezos? Hij is toch geen CEO meer?
Reageer
Dat niet maar hij bezit nog altijd heel veel aandelen :)
Reageer
Hij zit nog steeds in de raad van bestuur. En hij zal waarschijnlijk nog een hoop aandelen hebben.
Reageer
Maar wel de grootste aandeelhouder, dus degene die het meest profiteert van Amazons wanpraktijken. ;)
Reageer
Bezos heeft het stokje toch overgedragen?
Reageer
Zo zit ons Westers kapitalistisch systeem in elkaar, onze kleren werden vroeger in Turkije gemaakt, dat land werd te duur en zijn ze uiteindelijk naar Bangladesh gegaan. Die mensen zitten letterlijk met hun voeten in al dat chemisch spul. Ze blijven die mensen uitbuiten en gaan naar Vietnam waar ze momenteel kleren het goedkoopst kunnen produceren. Of daar nu in Bangladesh gebouwen instorten omdat op alles word bespaard maakt niet uit, moet en zal spotgoedkoop gefabriceerd worden zodat de aandeelhouders op het einde van het jaar hun dividenden krijgen uitbetaald.
Vroeger bestond er alleen winter- en zomerseizoen, tegenwoordig zijn er praktisch elke week nieuwe seizoenen. Kleren zijn zo goedkoop geworden dat men ze na een week weggooien, die kleren komen terug naar Bangladesh om te 'recycleren'. Het word daar allemaal gewoon verbrand, mensen leven er in de chemische stank.
Reageer
Laten ze eerst maar eens het bezorgen in NL op orde maken.
Voordat ze hun eigen bezorg service hadden, was het overzichtlijker dan nu.
Voorheen, kreeg ik een tijdslot van post nl tussen 13:00 - 15:00
Bij amazon delivery tussen 8:00 - 20:00
Reageer
Ah hier juist andersom. Postnl geeft een tijdslot op basis van historische gegevens die nooit kloppen. Resultaat: tijdslot 12:00 - 16:00 en ze komen in de ochtend...

Amazon gebruikt dan weer een veelvoud aan diensten en vrijwel allemaal geven ze tijdslots van 2 uur waar ze ook gewoon binnen bezorgen.
Reageer
In Belgie ook het omgekeerde, bij Amazon heb je zekerheid dat je uw item zult krijgen (ze bellen zelfs naar uw gsmnummer als je de deur niet opent). Wss gaan ze ook meer zelfs leveren zodat ze deze vroeg of laat kunnen vervangen door drones.

[Reactie gewijzigd door silent785 op 28 juli 2022 14:53]

Reageer
Ik heb dan weer andere ervaringen met Amazon in België... Tijdslot klopt niet en als je de deur niet binnen de 5 seconden open doet, laten ze het pakje gewoon op de stoep staan. Het is niet de eerste keer dat er hier een pakje "verdwijnt".

Met PostNL zijn ze dan weer veel correcter bij ons.
Reageer
Hier laat zowel postnl, dpd als colis prive de pakjes gewoon voor de deur achter, soms bellen ze niet eens aan. (Edit: hebben ze geen toestemming van mij voor, bpost wel die zetten het achteraan)

[Reactie gewijzigd door datakiller op 28 juli 2022 15:41]

Reageer
Dat heeft niet echt iets met Amazon te maken, dat zijn de lokale postbedrijven zoals Bpost of PostNL en dan is het nog afhankelijk van welke chauffeur, iedereen lijkt daar maar te doen wat ze willen. Of je nu vooraf invult om het pakje bij de buren af te geven of aan de achterdeur te zetten, uiteindelijk doen die mannen toch gewoon waar ze zin in hebben, maar zelden wat je vraagt.
Reageer
Nochtans levert Amazon zelf hier ook hoor… letterlijk al voor gehad: rond de middag belt Bpost aan met een pakje van Amazon, een uurtje later die van Amazon zelf met nog een pakje van dezelfde bestelling om tenslotte de dag erna PostNL te hebben met het 3de pakje uit de bestelling
Reageer
Prachtig lol :). Dat heb ik hier nog niet gezien, wist niet dat ze hun eigen leverdienst hadden in BE/NL.
Reageer
Klopt, dat wordt allemaal door externe bedrijven geleverd. Pakjes chauffeurs die zwaar en onderbetaald onder stress staan en geen 5 sec hebben om te wachten want dan komen ze pas om middernacht thuis. Wij willen alles zo goedkoop tot gratis geleverd worden.
Reageer
Dat hangt vooral af van de lokale bezorger.
Enkele jaren geleden was de Bpost postbode hier een ramp, om de haverklap pakjes die niet toekwamen, tot ik zag dat de man een pakje gewoon aan de straatkant bovenop mijn brievenbus plaatste, en ik daar een filmpje naar Bpost en naar de ombudsman van gestuurd heb.
De man werd ontslagen, en vanaf er een nieuwe postbode was, is er geen enkel pakje meer verloren gegaan.
Met de bezorger van PostNL is er ook nooit een probleem, vriendelijke man trouwens.
Met DPD daarentegen moet ik om de haverklap mijn pakje in hun afhaalpunt halen, omdat de bezorger meestal zelfs niet de moeite doet om aan te bellen.
Reageer
Neem dan aan dat je in België woont?
Bij PostNL in Nederland worden eens in de zoveel tijd (jaar meestal) de routes opnieuw ingedeeld.
Ingedeeld als in kijken of er straten bij of weg moeten, maar ook kunnen de vaste chauffeurs de volgorde veranderen. Zo verander je dan straat A 1 t/m 67 van plek 3 naar plek 2 en komt boven straat A 2 t/m 68 te staan.
Deze volgorde houden ze aan bij het bepalen van je tijdvak vooraf, wanneer het pakket nog niet is ingeladen in de bus. Dit is tevens een tijdvak van 2,5 uur. Het kan ook zijn dat een pakket naar een andere route wordt gezet, dan krijg je grotere verschillen met je eerste en uiteindelijke tijdvak. Als het pakket is ingeladen en de route is vrijgegeven komt er een tijdvak van 2 uur en een melding dat de bezorger onderweg is.
Dit is allemaal "normale" bezorging. De avond bezorging gaat allemaal door een routeplanner.
Reageer
Woon midden in Nederland en nu al drie adressen gehad en op alle drie even ruk qua tijdsvakindicatie. Alleen bij het eerste adres ging het uiteindelijk goed, omdat de bezorger in de straat zelf woonde en ik aangegeven heb dat ze maar gewoon moesten afmelden en in de avond langsbrengen wanneer ik altijd thuis ben.
Reageer
Dat heet een luxe positie die je toen had. De TVI kan altijd compleet verkeerd zijn doordat pakketten van route wisselen voordat ze de band opgaan. Kan ook liggen aan de grootte van het pakket, als één stop (huis) gecombineerd een groot volume heeft wil je die eigenlijk wel snel weg hebben voor de beschikbare ruimte in de bus. Uit eigen ervaring als bezorger en "klant" vind ik de TVI voor- en achteraf goed.
Tevens als je alleen in de avond thuis bent of laat in de middag, laat het dan bij een pakketpunt bezorgen (als dat kan).
Reageer
Eens! Hun bezorgingen zijn slecht geregeld.

Je kunt bezorgtijden instellen, per adres, maar die negeren ze vervolgens doodleuk.

Voorbeeld:
Werkadres (ma-vrij 09:00-17:00u). Als ze met DHL verzenden dan geven ze DHL opdracht na 17:30 te bezorgen (ze negeren dan hun eigen bezorgopties). Als ze zelf bezorgen komen ze keurig overdag.
Thuis (ma-vrij 17:30-22:00u). Als ze met DHL verzenden komen ze keurig 's avonds. Als ze zelf bezorgen komen ze overdag (en negeren ze de bezorgopties)

Kortom, als ik iets laat bezorgen is het een 50/50 gok of ik het echt de volgende dag heb, of dat er een extra dag vertraging is omdat het op werk adres pas 's avonds wordt bezorgd (als ik daar niet ben) of overdag op thuisadres (als ik daar niet ben) en dus met een da vertraging wordt afgeleverd of bij buurtwinkel wordt achtergelaten.

Ze hierover bellen is zinloos (meerdere keren gedaan, nul resultaat).
Reageer
In Amsterdam gaat het juist heel goed...
Hier bezorgen ze met hun eigen bestelbus
Reageer
Als 'centraal inkoper' met meerdere locaties in meerdere steden, en regelmatige bestellingen, kan ik je helaas vertellen dat het op de meeste plaatsen gewoon niet goed gaat. Ook in Amsterdam. Het ligt er echt aan of ze toevallig een tijdstip inplannen die jou uitkomt. Ze negeren op zo veel plaatsen de ingestelde bezorgtijdwensen. En je kunt zelf niet kiezen welke bezorgdienst bij jou bezorgt. Dus het blijft een grote gok.
Reageer
dit begrijp ik niet. belgie is frans/nederlands en dus heel klein. ze hebben een franse shop en een nederlandse shop, wat voegt een belgische shop nog toe. ik verkoop via bol.com en zie dat ik verkoop in de franse en nederlandse taal. bol.com start ook geen bol.be.
Reageer
Iets wat ik fijn vind (en waarschijnlijk sommige Belgen in de toekomst ook):

Als ondernemer kun je ook bestellen via je eigen prime account. Je stelt een adres in met bedrijfsnaam. Je krijgt dan ook keurig de factuur met BTW op bedrijfsnaam/adres. Dat werkte niet toen ik nog een amazon.de prime account had (immers DE BTW, niet NL BTW).

@tja Als je geen business account neemt (heeft voor mij geen voordeel) kun je je zakelijke items met consumenten voorwaarden (die zijn doorgans beter) EN gratis laten bezorgen, met NL BTW bon. Beste van beide werelden dus. Maar als NL ondernemer heb je niet veel aan een de DE site met DE BTW bonnen (tenzij je heel veel afneemt en een verrekening aanvraagt met de DE belastingdienst).

[Reactie gewijzigd door Strebor op 28 juli 2022 18:09]

Reageer
dit werkt. ik heb zowel duits als een nederlands account. je kunt de facturen met btw specificatie uitdraaien. je kunt je ook laten aanmerken als bedrijf. let wel op dat je dan geen consumenten account meer hebt.
Reageer
Goh, het werkt? Ondanks dat duizenden mensen het dagelijks gebruiken?
Weet je zeker dat je geen ondernemer nodig hebt om die facturen uit te draaien? ;)
Reageer
nog even gechecked maar ik krijg gewoon een factuur met btw specificatie. of moet ik het een aankoop bon noemen met btw specificatie ? de wet zegt, dacht ik, dat je voor consumenten voor kleine aankopen geen factuur hoeft uit te schrijven, zie dagelijkse boodschappen etc. voor grotere aankopen wel zoals bv een TV. ik heb geen ondernemers account bij amazon, maar gewoon een prive prime account.
Amazon Media EU S.à r.l. 38 avenue John F. Kennedy L-1855 Luxemburg


bij mijn duitse aankopen idem met 21% btw. en verkopende partij staat vermeld als
Amazon EU S.à r.l., Dutch Branch Mr. Treublaan 7 1097DP.
Reageer
Amazon is een internationale firma die in elke land zijn eigen site wil. Daarom is Bezos ook een van de rijkste mens ter wereld geworden.
Reageer
Wellicht zal bestellen via amazon.nl ontmoedigt worden om vlamingen dan te leiden naar amazon.com.be

Maar primevideo is nog wel via .nl. Dus dan betaal je tweemaal voor Prime.

Of komt er wel een Belgische primevideo (met nog meer Franstalige content) ? Hoe dan ook zal de prijs voor Prime wellicht hoger worden dan 2.99/maand
Reageer
Waarom alles niet bundelen naar een .EU versie. Lijkt me een stuk makkelijker dan al die landelijke afdelingen. Zo kun je het qua aanbod weer wat meer met de .com versie vergelijken.
Reageer
Omdat ieder land zijn eigen prijzen heeft, marketing beleid, maar ook eigen verkoop partners (amazon verkoopt veel niet zelf, maar dus lokale partners).
Reageer
Ik hoop dat ze het beter regelen dan de aliexpess in luik(liege)
Overstroming, opengesneden zeildoeken van de vrachtwagens, verdwenen pakketen, verdwenen containers, inval&illigale post sorteerders afgevoerd.

Belgie staat niet echt bekend als het beste logistiek ontwikkelde land van europa.

Vroeger wisten we presies wanneer we het land verlieten, dat was te voelen aan het wegdek. (Als kinderen achter in de auto zittend)

Ik snap wel waarom mensen kiezen voor bepaalde prijsvechters als amazon. Het is soms niet mogelijk om aan bepaalde spullen te komen in nederland omdat men hier behoorlijk achterloopt, zelf geen onderzoek uitvoerd en graag 70% te veel betaald voor exact het zelfde product.
Men weet soms echt niet wat er te krijgen is.
Reageer
leuk want bol.com's service in belgie is serieus afgezwakt, voornamelijk postnl die in BE zo moeilijk doet bij elke levering
Reageer
We gaan toekijken op de taalwetgeving - als Amazon het duits vergeet - dan gaan ze zweten!
Reageer

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee