Google geeft Maps nieuwe functies voor fietsers en locatiedelers

Google gaat nieuwe Maps-functies introduceren voor fietsers en om locatiedelen nuttiger te maken. Fietsers krijgen te zien welk percentage van hun route bijvoorbeeld gemarkeerde fietspaden heeft. Locatiedelen kan gepaard gaan met notificaties bij specifieke locaties.

Maps kan ook informatie geven over een fietsroute, bijvoorbeeld als gebruikers op een hoofdweg fietsen, of dat ze op een gegeven moment een trap op moeten met de fiets. Ook zal er een waarschuwing komen als de route erg druk is wat betreft autoverkeer, of wanneer er een steile klim bij komt kijken. Maps toonde eerder al in ondersteunde gebieden een grafiek die het hoogteverloop van de fietsroute weergeeft.

Google Maps features voor fietsers zomer 2022Google Maps features voor fietsers zomer 2022Google Maps features voor fietsers zomer 2022

Locatiedelen ondersteunt Maps ook al langer. Gebruikers kunnen als ze willen een andere gebruiker aanwijzen en diegene kan dan altijd of voor een beperkte tijd de locatie van het toestel van de ander zien. Wat daar nu aan toegevoegd wordt, zijn notificaties op basis van locaties. Die verschijnen wanneer een gebruiker arriveert en vertrekt. Gebruikers die locatiedelen inschakelen, kunnen notificaties daarover alsnog verbieden.

Google schetst het voorbeeld van een concert. Een groep die daarheen gaat en onderling de locaties deelt, kan een notificatie instellen voor het concertgebouw, waarna het voor die groep makkelijker coördineren is bij het betreden en verlaten van het gebouw. Een ander voorbeeld is van een gebruiker die in de wildernis gaat wandelen: een andere gebruiker kan dan een notificatie instellen voor de parkeerplaats vanwaar de wandeltocht begint en eindigt. Zo ziet diegene dat de wandelaar veilig terug is gekomen van zijn reis.

Nieuwe Maps-features voor locatiedelen zomer 2022Nieuwe Maps-features voor locatiedelen zomer 2022Nieuwe Maps-features voor locatiedelen zomer 2022Nieuwe Maps-features voor locatiedelen zomer 2022

Een laatste functie die Google introduceert, is een uitgebreid vogelperspectief van 'bijna honderd van de populairste bezienswaardigheden ter wereld'. Gebruikers kunnen 360 graden om deze locaties heen draaien. Als een dergelijk perspectief voor een locatie beschikbaar is, dan vinden gebruikers die bij de fotogalerij. Google noemt dit de opmaat naar zijn immersive view, waarbij gebruikers virtueel als een vogel over een driedimensionale stad kunnen vliegen, kunnen inzoomen op locaties en deze ook op verschillende tijdstippen en onder uiteenlopende weersomstandigheden kunnen bekijken. De techgigant stelt dat de feature later dit jaar beschikbaar zal zijn voor Los Angeles, Londen, New York, San Francisco en Tokyo. Andere steden volgen 'binnenkort'.

De vogelperspectiefbeelden en de locatienotificaties worden momenteel wereldwijd geïntroduceerd en de nieuwigheden voor fietsers volgen 'in de komende weken in de honderden steden waar fietsnavigatie beschikbaar is', aldus Google.

Freeze frame aerial view landmarks
Klik op het plaatje voor een gifje van de vogelperspectiefbeelden

Door Mark Hendrikman

Redacteur

27-07-2022 • 16:54

91

Reacties (91)

91
89
43
6
0
35
Wijzig sortering
Ik ben op dit moment in Engeland (Cornwall) en daar is de dekking heel slecht. De app die ik voor wandelen, fietsen en soms voor de auto gebruik is maps.me. Google maps is vaak offline, en niet erg bruikbaar
Is een van de openstreetmap derivaten zoals bijvoorbeeld OSMAnd niet iets voor jou? Je kunt de kaarten die je wilt gebruiken downloaden (al kon google maps dat volgens mij ook), zodat je gewoon kunt blijven navigeren als de dekking wegvalt. En mijn ervaring is dat OSM behoorlijk accurate kaarten heeft.
Maps.me en osmand gebruiken beide gewoon OSM. Osmand geeft véél meer opties, zodanig veel dat het voor velen overdonderend kan zijn. Maps.me is in dat opzicht veel toegankelijker.
OsmAnd is inderdaad erg complex. Overigens is "organic maps" een open source spinoff van maps.me die is afgesplitst door "de ontwikkelaars" toen maps.me closed source werd.
Organic maps heeft veel snellere rendering dan OsmAnd, maar de bnavitagie is nogal primitief in vergelijking.
Andere offline opties zijn Here en Magic Earth.
Ik gebruik altijd OSMAND+ omdat die veel zuiniger met de accu is dan Maps.me. Maps.me is een goede app, heel nuttig en bruikbaar, maar als ik fiets en zie wat Maps.me met de accu uit haalt... :?

Google Maps gebruik ik zelden. Het contrast is bedroevend slecht. Als ik het vergelijk met Maps.me en vooral met OSMAND+ dan wil je het gewoon niet gebruiken. Dat geldt ook voor de computer (web) versie van Google Maps. Dat ze daar eerst niet wat aan gaan doen.

Nog een tip voor de OSM gebruikers. Wil je snel bijvoorbeeld een huisnummer van een straat vinden, gebruik dan OSM Viewer. Die leest razendsnel de Openstreet maps uit en is bijzonder snel. Geen zoekfunctie, maar snel even checken op de kaart waar je bent en start snel op.
Interessant dat jij zo'n goede ervaring hebt met het batterijverbruik in OSMand. Bij mij slurpt hij de batterij binnen een uur leeg. Is er een speciale setting ergens die daarbij helpt?
Vaak een kwestie van zo min mogelijk zaken aanzetten. Hoogte en eventueel snelheid en dergelijke heb ik niet nodig. Alleen tijd, aantal satellieten, batterij level, meer heb je in principe nodig. Net als een kerstboom, hoe meer zaken je erin hang, hoe zwaarder die is. Hoe minder zaken (dan de echt essentiële) hoe minder batterij verbruik.
Ik zeg ook niet dat OSMAND+ zuinig is, maar vergeleken met Maps.me zeker wel.

Overigens gebruik ik voor tochten die ik zelf maar Bikemap om de routes te maken, die download ik als .gpx bestand en gebruik dan All-In-One Offline Maps van Psyberia https://play.google.com/s...syberia.offlinemaps&hl=nl om de route te rijden. Die is pas echt zuinig en heeft ook en explorer modus waardoor je de route als het ware 3D voor je zie. Gewoon het lijntje volgen en klaar.
Ik heb daar de Cycle/Hike map (knooppunten) versie van Openstreet maps en download dan het gebied naar de telefoon.

[Reactie gewijzigd door WOteB2 op 22 juli 2024 23:21]

OSMAnd is erg goed. En veel gedetailleerder dan Google maps op gebied van wandelen en fietsen. Je kunt o.a. hoogtekaarten toevoegen en dat is wel verdomd handig als je in de bergen gaat wandelen :)
Verder staan de meeste (onverharde) bospaadjes erop. Terwijl Google maps een leeg vlak toont, zie je met OSMand genoeg paden in een bosgebied.

Enige reden voor mij om Google maps te gebruiken voor file informatie. De rest doe ik met OSMand.
Osmand is geweldig voor fietsers. Kaart is gedetailleerd en fietspaden goed aangegeven. (google maps geeft voetpaden regelmatig aan alszijnde fietspaden) Gedeeltelijk gratis, als je meer wilt (meer kaarten en hoogtelijnen) kost het niet veel om het eenmalig aan te schaffen (abonnement vind ik wel duur).
Je kan op de kaart de fietsroutes aan en uitzetten (inclusief fietsknooppunten) is handig in Nederland en Belgie. Routes plannen gaat goed, als je een ommetje wil maken (of beslist langs een bepaald punt wil fietsen) kan je zelf een aantal tussenpunten in de geplande route zetten.
Ik gebruik deze al jaren met de telefoon in een fietshouder en bevalt nog steeds.
OSMAnd is inderdaad de beste navigatie app, jammer alleen dat ze geen live verkeers / bouwdata hebben.
ik ga osmand downliaden en eens naast maps.me gebruiken. dank voor de tip

de 25 euro voor de plus versie, is dat eenmalig?

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 22 juli 2024 23:21]

Je kan in google Maps ook een gebied downloaden voor offline gebruik
Dit inderdaad en dan krijg je live traffic updates (fietsfiles 3x woordwaarde O-) ) alsnog binnen wat je amper data kost en altijd verbinding heeft. De maps nemen niet heel veel ruimte en als dit je hobby dan heb je die ruimte (OSM kost ook flink ruimte). Mijn pa gebruikt een oude tablet, werkt prima.

Edit; je krijgt ook de gebruikers recensies en reviews en via opties kun je Scenic doen

[Reactie gewijzigd door yared op 22 juli 2024 23:21]

Je kan bij Google maps ook stukken kaart downloaden zodst die offline beschikbaar zijn.
Wist je dat je in Google Maps hele regio's kan downloaden voor offline gebruik? :)
dan nog vindt ie een route niet als offline bent volgens mij? moet ik ff testen
Anoniem: 361276 @tw_gotcha28 juli 2022 15:49
Jawel, je kan gebieden offline beschikbaar maken en daarbinnen navigeren zonder data gebruik.
De beste kaarten in het Verenigd Koninkrijk zijn van de Ordnance Survey. Hun tools zijn heel geschikt om wandel/fiets tochten mee te plannen. Een abonnement (5£ per maand) geeft je toegang tot de beste kaarten in de apps en je kunt via de website kaarten uitprinten.

https://shop.ordnancesurv...ps/os-maps-subscriptions/
Voor 5 euro per maand heb je bij Komoot ook het wereldpakket.
Navigatie voor fiets/wandel en nog een hoop sporten meer.
Geef highlights of adressen aan waar je langs wilt komen, bijvoorbeeld op de fiets en er wordt een route over zoveel mogelijk fietspaden voor je gemaakt.
Achter de schermen maakt het ook gebruik van OSM.
Je kunt ook eenmalig 30 euro betalen. Dan krijg je ook het wereldpakket. Zit je niet vast aan het abbonnement.
Naviki heeft me nog niet in de steek gelaten: geen dataplan nodig, routeprofielen (e-bike, speedbike, recreatief, etc.), en nog wat fietsspecifieke mogelijkheden. Niet gratis als je bijv. gesproken aanwijzingen wilt, maar echt een super fietsapp.
Dekking, maar ook het datagebruik, is eigenlijk de reden dat ik voor een vakantie altijd even de moeite neem om de regio waar ik ga zijn als een offline map beschikbaar maak op mijn mobiel, werkt ideaal.

Als het een regio is waar ik anders eigenlijk niet kom, dan verwijder ik de offline set weer na de vakantie. Anders staat die er gewoon lekker op om sowieso dataverbruik te beperken. Heb dus ook nagenoeg heel Nederland en Vlaanderen om die reden permanent als offline maps beschikbaar.

Fijne vakantie verder, geniet van het mooie Cornwall.
Maps.me is overgenomen een tijd geleden, en de nieuwe ontwikkelaar wil er meer geld uithalen volgens mij. Sinds enkele maanden hebben die originele developers van Maps.me het project geforked en zijn ze het verder aan het verbeteren onder de naam Organic Maps: https://organicmaps.app Tot nog toe geen grote veranderingen, maar wel al wat kleinere verbeteringen.
Voor fiets routen is komoot een goede app. kan ook gebruikt worden voor wandel routers. het is meer om een tocht de kreeren van A naar B. maar je kan ook bestaande routes van andere volgen.
en natuurijk bikemap. om routes wat aan te passen op de PC. je kan ook offline kaarten en routes downloaden. Dus geen dekking nodig.
Je kan toch offline kaarten downloaden> Als je de navigatie start als je bereik hebt dan oan je maps gewoon blijven gebruiken.
Wat mij vooral heel erg stoort (En ik kan online geen alternatief/setting vinden) is dat hij i.p.v. richtingen, windrichtingen gebruikt. En ik weet niet hoe het met de gemiddelde persoon zit, maar ik ben niet heel handig met windrichtingen bepalen terwijl ik ook nog rondfiets in de stad.
uh? als je een route opvraagt zegt die toch gewoon links/rechts/rechtdoor...?
Enkel als ie geen idee heeft op welke weg je zit (of denkt dat je in een weide of woonblok rijdt }:O )begint die met windrichtingen... althans zo ervaar ik dat!
"Vertrek in noordelijke richting" is heel gebruikelijk. Weet je nog niks zonder kompas.
Het is maar waar je je aan ergert. Als ik fiets of loop en de navigatie lijkt onzeker, dan begin ik gewoon te fietsen/lopen. Je ziet snel genoeg of je de goede kant op gaat. Zo niet, dan keer je om. Je kunt overal een probleem van maken.
* zodra je de route start verschijnt er een kompas in beeld
* als je verkeerd vertrekt is dat al na 20sec duidelijk)
* bij mij zegt google (enkel) bij de eerste instructie: fiets naar het *windrichting* op de *straatnaam* richting *straatnaam eerste zijstraat*, daarna is het links/rechts/...
* de zon geeft ook een idee van windrichtingen

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 22 juli 2024 23:21]

1. True, maar op de fiets mag je je telefoon eigenlijk niet bedienen hé
2.=2x20 seconden verloren tijd ;)
3. Klopt
4. De zon schijnt niet altijd.
Je start je route dan ook voor je vertrekt hé. Niet als je al onderweg bent.

De zon schijnt altijd.
4. De zon schijnt niet altijd.
oh jawel hoor, nog een paar miljoen jaar.- ze is alleen niet altijd zichtbaar :+
Spoken like a true smart ass 8-)
Oh ja naar mijn ervaringen gebruikt hij enkel windrichtingen. Bij hoge uitzondering links/rechts/rechtdoor. En dit is midden in Eindhoven, dus misschien iets teveel weg opties? Ik zou het anders niet durven zeggen haha
Ik heb wat jij zegt nog nooit gezien, dus ben even in Google Maps op mijn mobiel gedoken. De eerste instructie is inderdaad 'Ga noordwest naar ...' om direct daarna met links, rechtdoor en rechts te komen. De enige stap zoals jij die omschrijft is de 1e, wat logisch is omdat Google Maps niet nauwkeurig jouw richting kan bepalen en daarmee voorkomt dat je verkeert begint.

[Reactie gewijzigd door Bux666 op 22 juli 2024 23:21]

Misschien dat m’n gps module dan stuk is ofzo, en google maps vaker verdwaald is. Maar ik heb ‘m best vaak
Maar dan moet je alsnog goed op de kaart kijken als je niet uit je hoofd weet welke windrichting waar is. Maakt niet uit of dat stap 1 of stap 31 is.
Toch alleen als je stilstaat? Omdat Google dan nog niet weet welke richting je gaat.

Vind het vooral heel matig hoe een flauwe bocht “linksaf slaan” wordt, of rechtdoor met een klein stukje links/rechts (omdat het fietspad niet perfect aansluit) een heel circus van instructies.
Vind het vooral heel matig hoe een flauwe bocht “linksaf slaan” wordt, of rechtdoor met een klein stukje links/rechts (omdat het fietspad niet perfect aansluit) een heel circus van instructies.
Ja, precies dit. Fiets ik op een fietspad in Drente die ik 8 kilometer moet volgen (rechtdoor dus), komt Google elke keer met "flauwe bocht naar rechts" (zijweg) gevolgd door "flauwe bocht naar links".. Zo suf.
Welke ik ook onhandig vind: bij een Y-splitsing, ga rechtdoor. Ik heb een houder voor op het stuur en heb de mondelinge instructies uitstaan aangezien je daar niet altijd op kunt vertrouwen.

[Reactie gewijzigd door hcQd op 22 juli 2024 23:21]

Ik gebruik googlemaps weinig voor échte fietsroutes. Al veel te vaak meegemaakt dat ik een ‘pad’ opgestuurd werd welke zelfs met de MTB een uitdaging zou zijn laat staan de ‘gewone’ fiets :(
En dan nog gewoon niet meer bestaande of privé wegen die ook doodleuk meegepakt worden.
En in de Randstad/ stadscentra die voetgangers-only zijn en waar Maps doodleuk overheen stuurt :(

Apps als Komoot doen het wat dat betreft stukken beter en geven baan ook aan als iets bv een grindpad is.

[Reactie gewijzigd door sapphire op 22 juli 2024 23:21]

Ik denk niet dat voor 'recreatieve' routes Google maps aangewezen is: te generiek/weinig specifiek. Bovendien wil je dan liever een route die xx km langer is, maar grotere wegen ontwijkt (al is Nederland daar missch wel de uitzondering, met die preachtige fietsinfra) en alle mogelijke uitzichtjes en standbeelden meepakt :D
Maps lijkt me meer geschikt om de kortste/meest efficiënte weg te zoeken van A naar B. In dat geval is het afaik ook vaak het snelst die paar 100 meter voetgangerszone idd te voet te doorkruisen, met de fiets aan de hand.
Ik hen een tijdje terug een lange fietstocht gemaakt. Gebruikte Gmaps maar merkte dat ik vaak niet de beste route kreeg. Je wordt bijvoorbeeld door een woonwijk gestuurd terwijl er direct naast een prachtig fietspad ligt waar je lekker door kan fietsen zonder afslaan / ander verkeer te kruisen. De route door een woonwijk is misschien net iets korter maar een goed fietspad gaat veel sneller / relaxter. Kon het meestal wel afleiden vanaf de kaart en als je dan eenmaal op het fietspad zit pakt die meestal wel.
Als ik hier probeer dan stuurt Google me langs een drukke weg die wel een fietspad heeft maar niet fantastisch is.
De Fietsersbond-planner is 10% korter qua route, veel rustiger, maar met een stukje centrum waar je moet oppassen voor toeristen op de straat.
Op een andere route heeft Google een korte en goede route, en als optie een omweg die nergens op slaat. De Fietsersbond is nog iets korter en gaat niet langs een autoluwe weg langs het water, maar op een fietspad door een park.
Via Route.nl (app) kan je een route samenstellen op basis van de knooppunt routes. Gegarandeerd mooiste routes dus. Ideetje voor een volgende keer.
Aangezien google al lange tijd een verschil maakt tussen routes voor auto, fiets of lopen mag je er eerder vanuit gaan dat het bij de keuze fietsroute werkelijke routes toont die voor fietsen geschikt zijn, ongeacht of je recreatief of ergens het snelste wil komen. De verbeteringen die ze nu willen lijken meer te gaan om uit goede suggesties de aantrekkelijkste route te kunnen kiezen, niet omdat de fietser fouten mag verwachten of dat je onderweg aan andere verplaatsing als lopen moet doen.

Overigens geeft het regelmatig niet de snelste of kortste route, zelfs als het alleen voor de fiets geschikt is. Op onbelemmerd dicht bij elkaar gelegen locaties als startpunt kan een paar meter al het verschil maken tussen een suggestie om kilometers langere route die meer tijd kost voor te stellen boven een alternatief dat veel korter en sneller is.

[Reactie gewijzigd door kodak op 22 juli 2024 23:21]

Of Maps die een fietsroute met daarin een weg met eenrichtingsverkeer, voor auto's, vermijdt 8)7

Ze hebben nog een lange weg te gaan.
Ik zou het waarderen als ik kon aangeven dat de route niet persé over een fietspad hoeft te gaan.
Probeer in Nederland eens de "Fietsersbond Routeplanner". Nadeel is dat de app niet werkt met scherm uit, maar hij heeft de opties Makkelijk Doorfietsen, Knooppunten, Recreatieve Route, Natuurroute, Racefiets Kortste route, Autoluw en Strooiroute (bij sneeuw).
Dank je, er zijn dus ook apps voor iPhone en Android. Die site heeft de opties niet zo te zien, de Android app in ieder geval wel.
Want? Fietsers horen thuis op 't fietspad. Niet op de weg ernaast (nee, wielrenners ook niet). Of gebruik je het op de brommert of speedpedelec?
vaak is het beter en leuker de kleinere binnenwegen te gebruiken om de fiets ipv de grote drukke banen met een fietspad naast. Ik ga er dan ook van uit dat dit hetgene is dat MPC60 bedoeld.
Mensen horen wel vaker ergens niet.

Maar verder is google maps voor fietsers ook gewoon niet altijd ideaal. Weet niet waar dat in zit maar volgens mij heeft Maps een sterke voorkeur naar gemarkeerde fietspaden ofzo. Of wegen waar het van "weet" dat je er mag fietsen.

Kan natuurlijk niet in het hoofd van de persoon kijken waar je op reageert maar ik zeg geregeld tegen google dat ik een voetganger ben, want ik heb toch regelmatig dat je dan een efficiëntere route krijgt.
En dan doe je echt geen rare, illegale of anderszins hufterige dingen zoals over het troittoir fietsen.
Google is voor fietsers gewoon nog niet waar ze moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 22 juli 2024 23:21]

Alle fietsers horen niet op het fietspad. Fietspaden zijn voor trage fietsers. Heeft de fiets meer dan 2 wielen en is breder dan 75 cm (denk velomobiel, trike, transportfiets) dan mag die fietser daar ook fietsen = is niet verplicht het verplichte fietspad te nemen.

Uit de RVV:
Bestuurders van fietsen op meer dan twee wielen die met inbegrip van de lading breder zijn dan 0,75 meter en van fietsen met aanhangwagen die met inbegrip van de lading breder zijn dan 0,75 meter mogen de rijbaan gebruiken.

En ja, bij staande houding heeft de Politie de regel voor me bevestigd.
Vraag 100 mensen of ze een 'fietser' willen beschrijven en werkelijk niemand komt met de uitleg die jij geeft. Maar bedankt voor de aanvulling, ik heb weer een zinloos feitje geleerd vandaag.
U bent wielrenner?
Die mogen inderdaad niet volgens de wet. Maar heb je meer dan 2 wielen en breder dan 75 cm (denk velomobiel, trike, transportfiets) dan mag die fietser daar ook fietsen ie is niet verplicht het verplichte fietspad te nemen.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 22 juli 2024 23:21]

Nee, ik fiets gewoon veel en probeer zoveel mogelijk overal op de fiets naar toe te gaan. Dan blijkt nogal eens dat Google maps niet de snelste routes geeft.
Dat zou mooi zijn. Er zijn steeds meer gedeelde wegen welke veel beter zijn dan vaak belabberde fietspaden. Met onverhard/verhard kiezen komen we gelukkig al een eind.
Het toevoegen van hoogteverschillen voor fietsers is met name in het buitenland erg nuttig. Toen ik eens een fietsvakantie had gepland en we daadwerkelijk moesten kiezen welke routes we wilden nemen, hebben we ook echt hier gebruik van gemaakt. Dat wil je wel als je bepakt fietst ;)

De toevoeging over wat voor soort weg je zal gaan als fietser is dan een mooie toevoeging. In Nederland (en België) is het over het algemeen redelijk gesteld met fietspaden en fietsstroken langs wegen, maar in het buitenland fiets je regelmatig op de provinciale weg terwijl de auto's en vrachtwagens je met 90 passeren. Geloof me, als je van te voren dan een andere route kan kiezen, dan pak je die _/-\o_
Google maps is hiervoor nagenoeg geheel ongeschikt. Services als Komoot, Routeyou en Strava laten je toe om veel fijnmaziger met meer informatie zo'n rit te plannen. Al dan niet met toevoeging van streetview/mapillary en satellietfoto's als je tijd hebt.

Bron: al enige duizenden kilometers fietsreis gepland en gereden.
Ik gebruik ook vooral RouteYou, Komoot minder en Strava... wist niet dat je daar ook mee kon plannen. Ga ik alvast eens proberen.
Bij de meeste van die apps moet je wel betalen om te navigeren. Maar niet op de PC... enkel in de app. Gewoon de route op PC opzoeken, opslaan in uw profiel en dan openen op uw smartphone en je kan alsnog gratis onbeperkt navigeren.
Voor NL lijkt me de fietsrouteplanner van de fietsersbond toch wel de meest aangewezen om te gebruiken. In het buitenland is Komoot of Brouter een prima planner als je niet al een Garmin, Hammerhead of Wahoo gebruikt die prima zelf zijn route kan maken.
Dat van je route voor een percentage wordt aangegeven of het over fietspaden gaat... Dat doet mij denken aan fietspaden in Birmingham in Engeland: Daar zijn op een aantal doorgaande routes in de middenberm heel mooi fietspaden aangelegd. Maar juist ter hoogte van de kruispunten ging dat niet helemaal zoals ik dat zou verwachten.. Daar moest zo ongeveer worden afgestapt en lopend het kruispunt genomen worden.

Misschien was het omdat er wat anders aan de hand was of dat het allemaal nog 'in oprichting' was en is het ondertussen beter. Maar als de route langs de banen wel fietspaden heeft en op de kruispunten niet, heb je met 90% fietspaden toch een uitdaging op de kruispunten...
Ik heb afgelopen vakantie google maps een aantal keer gebruikt om vanuit Cadzand naar naburige dorpen te fietsen.
Tsjonge jonge...
Dat is echt geen aanrader. Met een plooifiets rijden over gravel paden waar de gravel meer lijkt op hetgeen ze tussen de sporen gooien bij treinen. 8)7
Dat werd dan aangekondigd als 'verharde weg'. Nou, hard was het zeker, maar om dat nu een verharde weg te noemen? }:O
Dat zijn leuke toevoegingen, maar in Nederland mag je op de fiets geen telefoon meer vasthouden en die goedkope Chinese houdertjes daar durf je je telefoon niet aan toe te vertrouwen.

Wanneer gaan ze ervoor zorgen dat Google Maps meldingen op alle smartwatches en fitbandjes (zoals hun eigen Fitbit) geeft? Daar heb je als fietser in Nederland veel meer aan :Y
€2,69
Deze heeft mijn gsm al honderden km's vast gehouden, zelfs in de regen.
Die ziet er wel interessant uit. Thanks! :Y)
"Nederland" en "goedkope" zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik gebruik al jaren Quadlock op zowel mijn mountainbike al op mijn gewone fiets en die zijn onverwoestbaar. Ik denk zelfs tijdens forse afdalingen al niet meer aan mijn telefoon.
Google Maps werkt prima op Google Wear
Een leuke functie zou zijn om aan te vinken dat je met een speed pedelec rijdt.
Vaak word ik toch ergens een weg ingestuurd waar ik eigenlijk niet door zou mogen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.