Microsoft brengt bètaversie vernieuwde Outlook-app voor Windows uit

Microsoft is begonnen met het testen van de vernieuwde Outlook-app onder deelnemers van het Office Insiders Beta-programma. De desktopapp heeft veel overeenkomsten met de huidige webversie van de mailclient.

Om in aanmerking te komen voor de bètaversie van de Outlook-app moet een tester een betaalde versie van de zakelijke of educatievariant van Office 365 of Microsoft 365 gebruiken, zo legt Microsoft uit. Wanneer Build 15225.20000 of nieuwer geïnstalleerd is, verschijnt er een opt-inknop rechts bovenin het Outlook-scherm.

De vernieuwde Outlook-applicatie ondersteunt onder meer de functionaliteiten van Microsoft Loop. Ook kunnen bètatesters door middel van het commando @naamvanhetbestand direct documenten en bestanden in een mail verwerken, mits het beoogde bestand in OneDrive staat. Tot slot introduceert de nieuwe Outlook-app de To-Do-functie onder het Mijn Dag-tabblad, een nieuwe vormgeving van de Agenda en een slimme functie waarbij Outlook zelf filtert op belangrijke e-mails die nog een antwoord vereisen.

Door Yannick Spinner

Redacteur

18-05-2022 • 19:52

145 Linkedin

Submitter: NielsHarley

Reacties (145)

145
145
56
4
0
73
Wijzig sortering
Mijn zakelijke mailbox(en) hebben zo'n ~300 mappen, gezien de ziekelijke whitespace, wordt dan 10 minuten scrollen om naar beneden te gaan? Wat een draak lelijk ding, elke functionaliteit is foetsie.
Bij 300 mappen raad ik je echt aan een goede cursus Outlook / time management te doen. Echt nergens voor nodig. Tip, gebruik categorieën en het archief. Pas de weergave instellingen aan voor minder whitespace.

[Reactie gewijzigd door MrX_Cuci op 18 mei 2022 20:55]

Ik raad je aan eens bij bedrijven te gaan kijken die puur draaien op administratie, honderden klanten en projecten waarbij alles gescheiden moet blijven en bewaard moet blijven. Dan leer je znel dat er mensen zijn die honderden folders nodig hebben. Ik geloof dat de aanbevolen limiet in Outlook vroeger op 1000 folders zat, net even opgezocht en een Exchange mailbox mag vandaag zelfs 9000 folders hebben. En ja, ik heb mensen gekend die meer dan 1000 folders in hun mailbox hadden.
Op zo'n moment stop je met scrollen en maak je gebruik van de zoekfuncties, als die goed werken tenminste (heb meerdere keren gehad dat Outlook gewoon weigert gefilterd te zoeken, zoals "from:email@domein.nl"), maar dat is wel de manier als het eigenlijk teveel is voor een UI.

Je kunt natuurlijk alles verstoppen onder meer mappen, maar op een gegeven moment is dat ook niet meer effectief voor het navigeren.
Wat je zegt klopt helemaal. Zoeken werkt dan niet efficiënt meer. Mappen loslaten en Outlook gebruiken alsof het een document management systeem is @Blokker_1999 Ik zou zeggen probeer het eens.
Dan leer je znel dat er mensen zijn die honderden folders nodig hebben.
Ik denk dat je bedoelt: dan leer je deze mensen snel dat ze dat niet in Outlook moeten doen als een caveman :+

Je moet de tool gebruiken die geschikt is voor de klus en ja, Outlook / Exchange kan veel aan maar dat wil niet zeggen dat het een goed idee is. Ticketing of document management systemen zijn hier specifiek voor gebouwd....
Outlook /exhange is geen document management systeem. Wat je per klant moet bewaren hoor je gewoon in een goed dms te zetten. Gebruik de tool waar voor deze gemaakt is.
En dan heb je 300 categorieën en 1 groot archief waar je niks terug kan vinden.
Ik heb zelf een vergelijkbare situatie, met 3 mailboxen en correspondentie met heel veel verschillende klanten, waarvan ik ook van 5 jaar geleden nog wel eens wat terug moet zoeken. Dat werkt niet als je dat niet overzichtelijk in mapjes per klant/locatie bewaart voor elke mailbox.
Sorry, maar dat is echt niet mijn ervaring. Dan doe je wellicht iets verkeerd met zoeken. (Archief niet meegenomen bij zoeken, exchange cache uitgeschakeld?) Dan heb ik het niets eens over uitgebreid zoeken, maar direct uit de zoekbalk. Ik gebruik 1 mailbox met 15 aliassen. Oudste mailtje is van 7 jaar geleden. We gebruikten ongeveer een jaar geleden nog een extern programma om mailtjes te vinden. We werkten toen ook nog met mappen structuren.

[Reactie gewijzigd door MrX_Cuci op 18 mei 2022 23:08]

Het gaat mij erom dat ik niet altijd weet hoe je iets moet zoeken. Zelf zorg ik altijd dat het onderwerp van mijn mails duidelijk zijn, maar anderen doen dat niet altijd.
Onderwerp van ontvangen mails aanpassen is mogelijk.
'boxen', ik beheer er niet eentje, eerder 15+.
E-mail is niet echt gemaakt daarvoor ;)
Ik cringe altijd hard bij het zien van degelijke inboxen bij klanten.

Onlangs nog een elektricien die sneller groeit dan hij ooit had kunnen denken (5+ man in dienst) , zit daar dan met zijn 1000 submapjes in een trage logge email omgeving omdat het er niet mee overweg kan. Wist niet eens dat dergelijke systemen bestonden en ging er direct naar kijken want op alle vlakken was het een zootje.

Naargelang je type zaak en noden zijn er tal van systemen waardoor je veel overzichtelijker/efficiënter kan te werk gaan. Denk aan een ZoHo, Odoo, EasyRedmine, of een van de vele speciefiek gericht op bepaalde sectoren (bouwsoft, skarabee voor immo, Fuga voor dierenartsen, ...)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 18 mei 2022 22:25]

Haha heel herkenbaar. Bedrijven die Office 365 shared mailboxen als ERP pakket gebruiken en dan klagen als ze aan het limiet van 100GB gekomen zijn 8)7
Dan ze je de UI toch gewoon op compact? Altijd leuk om dit soort commentaar te zien zonder ook maar enige kennis van hoe het echt werkt te hebben.
Ik snap de +2 niet bij jou, heb je weleens compact ingesteld in de testomgeving, nou, dat scheelt echt maar een heel klein beetje en ben het volledig met SinergyX eens.

Misschien is het voor een deel wennen, maar alles is weer veel te veel uit elkaar getrokken, compact en veel in beeld is er niet meer bij, zelfs niet met compact ingesteld...
Zelfs dan is het drama. Whitespace is helemaal hip, maar zit alleen maar in de weg bij dit soort dingen.
Mee eens. Soms wordt ik echt positief verrast als er eens een keer echt veel informatie in 1 schermopslag staat. Met een slider of instelling kan de density voor iedereen ook uiteindelijk wel wenselijkerwijs ingesteld worden, maar vaak ontbreekt dat.
Outlook dient dan ook niet als document storage solution.
Hoezo niet? Iedereen gebruikt het als zodanig. met msTeams heeft microsoft nu weer een volgend 'echt' document management systeem de wereld in geholpen. Maar helaas de 'public folders' in msOffice/msExchange (al 15 jaar niet meer beschikbaar) sluit nog het beste aan bij wat de gebruikers doen.
Dat is sharepoint op de achtergrond.
EN neen outlook word dan wel als zodanig gebruikt het is echter totaal niet geschikt daarvoor.

Mensen die zo bezig zijn zijn gewoon slecht bezig en vragen om problemen en dat is niet de fout van outlook dan.
Sharepoint is een (1 van de) opvolger van 'public folders'. Die zaten namelijk echt in exchange ingebakken en zo.

Als we het over tools gaan hebben die anders worden gebruikt dan waar ze voor zijn ontworpen, dan kan je de hele msOffice bundel wel opruimen. De mooiste vind ik nog altijd dat spreadsheets zijn ontworpen als reken-blad voor de (US) belastingdienst. tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt voor presentaties en als database...
Huh, hoe kom je erbij dat SharePoint de opvolger is van Public Folders?
Een public folder is exchange, SharePoint is filesharing, niet mail sharing.

SharePoint is een "file server" oplossing, maar ook weer niet zoals een traditionele fileserver.

Public Folders is niet voor documenten en samenwerken hiermee.
Dat public folders niet voor documenten bedoelt was, wil niet zeggen dat het er niet voor gebruikt is. Er zijn meer organisaties geweest die opeens geen public folders meer konden gebruiken en als alternatief voor hun gebruik zijn overgestapt naar sharepoint. Bij heel veel organisaties worden documenten vooral bewerkt in outlook/exchange door het steeds heen en weer te mailen. Zelfs nu in de (cursus) documentatie rond msTeams wordt daar uitgebreid melding van gemaakt.

Het grote voordeel van het gebruik van email voor het samenwerken aan documenten is dat de rechten altijd goed genoeg staan. Iedereen met het mailtje kan bij het document. Met sharepoint is dat veel te vaak niet het geval. En de oplossing bij veel organisaties is dan het document uit sharepoint toch maar te mailen. Het is er niet voor bedoeld maar het wordt er wel voor gebruikt. Met msTeams gaat dat straks anders maar neem van mij aan, de uitwijk door het document per mail toe te sturen zal altijd blijven en gebruikt blijven worden.

sorry, het lijkt wel vrijdag middag..... :o

Enneh, oh ja, outlook/exchange biedt ook een automatische en vooral passend versie beheer. De oude mailtjes met de vorige versies van het document zijn altijd nog uit de prullenbak te halen. kom daar maar eens om met sharepoint. Daar moet versie beheer worden aangezet en met uitchecken en inchecken van de juiste commentaar worden voorzien. Dat is handwerk wat meestal wordt overgeslagen. Bij outlook/exchange staat dat in de begeleidende mailtjes. :+

Sorry, het lijkt wel reclame voor exchange/outlook als document management systeem... .dat zou niet de bedoeling zijn geloof ik }>
Neen sharepoint is iets heel anders hoor, en shared folders is ook geen document opslag tool. Net zoals exchange/outlook misbruiken sommige mensen dat zo mar dan is het dikwijls gewoon wachten wanneer het verkeerd zal gaan niet of het verkeerd zal gaan.

En elkeen die excel als DB gebruikt kan je als net zo goed daaronder scharen. Het is niet omdat je een text file kan gebruiken als DB dat ultraedit plots een DB tool is.
Ik heb de test versie al even gedraaid en je kunt de weergave aanpassen. Dus een compacte lijst mappen hebben etc.

Ik moest helaas toch terug naar de normale client om 2 redenen:
Zoom addin is niet beschikbaar dus kon geen meeting invites Dit is gek want in OWA is deze week beschikbaar

De shortcuts naar de apps in de linker balk waren niet te wijzigen en dat is bij de normale client wel het geval.

Ook lijkt het toch iets langzamer dan de normale versie. Het kan over als een html app en het is verder gewoon de OWA ervaring.

[Reactie gewijzigd door Hann1BaL op 19 mei 2022 08:49]

Is de linkerbalk ook weer naar onderen te verplaatsen?
Ik zie nu dat ik een test versie van Outlook kan gebruiken (schuifje rechtsboven) waarin de balk van de onderkant naar links gaat. Dit is een aanpassing die totaal niet handig is en alleen maar ruimte voor je mail kost. Daarbij is dan de popup met de maand als je op het kalender icoontje zit ook super onhandig geplaatst, dwars over je knoppenbalk en favoriete mappen van je e-mail...


Ik wacht stiekem vooral nog steeds op een goede integratie (en doorontwikkeling!) van Microsoft Todo, dit was met Todoist in de vorige versie van Outlook altijd perfect geregeld, maar dat is door monopolist Microsoft er vakkundig uitgesloopt en geblokkeerd.
Ik moest helaas toch terug naar de normale client om 2 redenen:
Zoom addin is niet beschikbaar dus kon geen meeting invites Dit is gek want in OWA is deze week beschikbaar
[etc.]
Dat is toch niet zo gek? Dit is nog een betaversie.
Sinds het een wrapper om de OWA versie lijkt is dat misschien we een beetje gek ja.

Het is ook geen klacht van mijn kant maar een constatering op dit moment.
Sorry maar, 300 mappen? Er ontbreekt dan ook iets aan je werkproces..
Als je er 300 hebt zou ik eens gaan nesten..
Dan heb je er nog 300 hoor.

Als je als consultant werkt heb je nu éénmaal veel mappen nodig. Ik zelf kom nog niet aan 300 denk ik. Maar daarnaast heb ik nog 5 extra mailboxen, zucht ...
Mappen zijn zo 1995
Je zakelijk leven klinkt als een nachtmerrie. Ik heb mijn inbox en een folder archief. Alles wat ik zoek kan ik vinden.
Je mailbox is idealiter leeg.
Maak wat flows aan die automatisch archiveren in echte bestanden. Is wat wennen maar heeft zeker voordelen.
In je brievenbus (mailbox) bewaar je ook niet je fysieke post?

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 22 mei 2022 22:40]

een slimme functie waarbij Outlook zelf filtert op belangrijke e-mails die nog een antwoord vereisen.
Wat mij betreft probeert Microsoft teveel voor ons te denken met hun filters. Net zoals focused inbox, wederom een functie die we standaard bij iedere klant uitschakelen.
Tja dat maar wel jammer dat je mensen niet zelf de keuze geeft om dit in of uit te schakelen.
Gebruikers kunnen bijvoorbeeld focused inbox weer inschakelen, maar veel klanten klaagden juist dat ze email kwijt waren geraakt.
Dan is vast ook de ‘mail-draad’-view uitgeschakeld waar alle mails bij elkaar gebundeld worden? (Dat is pas echt de manier op dingen kwijt te raken).
Wat ik irritant vind is dat het blijkbaar nog steeds niet normaal is dat je eigen mails ook gewoon in je inbox komen. Sure, als je reageert dan komt ie er wel bij uit de Sent Items folder, maar alsnog sorteert hij daar niet op.

Als ik een topic open op een forum dan zie ik mijn eigen topic toch ook gewoon in de topiclijst staan. Waarom moet dat met email weer anders werken?
Dat doet die optie toch juist? Die maakt een soort forumtopic view van mails. Ik vind het irritant omdat ik daardoor een individuele mail soms mis of een complete mailuitwisseling in 1x weg gooi ipv een los mailtje.

Heb het echter al heel lang geleden uitgeschakeld. Dus weet eigenlijk niet of het er nog steeds in zit.
Nee, want precies wat ik zeg, je eigen mails doen er niet goed in mee.
Als je het draadje uitklapt zitten je eigen mails er gewoon tussen, gebruik het zelf redelijk vaak.

Desondanks genoeg te verbeteren in outlook.
Er is geen draadje als jij de eerste mail stuurt. En het draadje komt niet bovenaan te staan als jij de laatste mail hebt gestuurd.
Klopt, werkt enkel met draadjes. Dat je eigen mail nooit de bovenste is vind ik zelf wel handig, maar nog beter zou een optie zijn natuurlijk.
De threaded-view van Outlook (en andere mailclients) vind ik mateloos irritant. Het werkt gewoon niet voor mij.

Er was ooit een optie in Outlook om jezelf altijd een BCC te sturen van elke mail die je verstuurt, maar als je er nu op zoekt in je favoriete zoekmachine dan gaan de meeste resultaten over het aanzetten van threaded-view of over het instellen van een rule die de BCC voor je regelt (die negen van de tien keer gewoon niet werkt, zoals wel meer gebeurt met rules in Outlook).
Ik heb een tijd bij een organisatie gezeten waarbij de 'smart' functionaliteit niet aan kon ivm. verwerking van de informatie door MS en het legal advies. Maar toevallig zie ik nu bepaalde smartfunctionaliteit actief in het opstellen van bv. Engelse emails, Teams berichten, quick replies, etc., dat is toch bijzonder geavanceerd en zeer handig. Het is natuurlijk wennen, maar ik ben van mening dat het veel tijd kan besparen en het geeft me zo nu en dan beter inzicht in het Engels taalgebruik (wil ik het op de voorgestelde manier schrijven of op mijn manier en kan mijn manier wel, let me google that).

Ik ben over het algemeen ook vrij vlot met het uitschakelen van nieuwe functionaliteit totdat duidelijk is dat het A.) mag binnen de nieuwe organisatie en B.) duidelijk is gecommuniceerd naar de organisatie.
Dat is weer iets anders.
Focused inbox maakt email onzichtbaar waarvan de AI denkt dat het niet belangrijk is.

Daarnaast heeft Microsoft bedacht dat elke agenda uitnodiging een Teams meeting is. (Klachten over gekregen van klanten)

Een nieuwe functie laat nu maar 3 adressen zien met Autocomplete in het AAN veld, daarnaast worden er 3 adressen weergegeven waarvan de AI denkt dat het handig is om naar te mailen.
(Klachten over gekregen van klanten)
Ik snap dit niet…. Ik gebruik de focussed inbox met veel plezier en er is niets onzichtbaar, alleen een ander tabje… bij mij werkt ie goed en een keer per dag kijk ik de other in …. Is vaak genoeg
Hier ook no problemo ik wacht nu op een functie die automatisch mijn agenda regelt ;)
Bedenk je hoeveel kennis de gemiddelde gebruiker heeft. En bedenk je dan, dat de helft van alle gebruikers onder dat gemiddelde zit.

En anders even een maandje 1e lijns servicedesk draaien dan leer je het snel genoeg :+
Niet onvindbaar. Het is gewoon een gefilterde view van de ‘other’ tab.
Die van mij doet zijn werk eigenlijk wel perfect. Groot deel van de onbelangrijke mail (waar ik in de cc sta en dus geen direct aandacht van mij behoeft, nieuwsbrieven, grote mailgroepen, mails met onderwerpen die ik gewoonlijk snel weggooi, antwoorden op afspraken) wordt netjes weggefilterd.

De Teams link kun je ook met 1 druk er weer uit halen. In de tijd dat 95% van de afspraken met meerdere personen een teams meeting is, is het wel praktisch. Overigens doet die dat niet als je een ruimte of een adres invoert bij locatie en daarna de mensen toe voegt.

Het is natuurlijk wel zo dat mensen slecht tegen verandering kunnen :)
Met focus inbox worden niet belangrijke mails niet onzichtbaar, ze staan gewoon in tabje er naast bij others.
Maar eens dat het irritant is op mijn werk staat ook default aan, verschrikkelijk
Laat me lekker alles zien bepaal zelf wel wat belangrijk is en wat niet.
Het vervelende van die zaken is dat je geen enkel zicht heb op de parameters waarop bepaald is wat 'gefocused' moet zijn volgens MS. Een inzicht hierin zou mijn gedacht hierover misschien kunnen veranderen, maar tot op heden vind ik het gewoon 'troep'.
Jij bepaald vooral wat er naar Other gaat.
Meest belangrijke feature voor mij om Outlook / O365 te blijven gebruiken.
Vooral omdat het meteen een filter is voor je telefoon (en Desktop) notificaties.
Daarnaast heeft Microsoft bedacht dat elke agenda uitnodiging een Teams meeting is. (Klachten over gekregen van klanten)
Dat is een setting, kun je uitzetten.
Inderdaad, dit is hoe je mail kwijt raakt.
Wat ik om me heen zie is dat verreweg de meeste mensen geen enkel beleid volgen met betrekking tot hun mail en alles in hun inbox houden en de 'deleted items' als archief. Al een paar keer meegemaakt dat mensen me roepen omdat ze geen mail meer kunnen versturen. Nee, duh, als je letterlijk tienduizenden items in je inbox hebt staan dan is de kans best groot dat je aan de limiet van je account zit. Mijn eerste voorstel: "joh, je hebt ruim 48000 items in je deleted items, zullen we die eens... " - "NEEE! niet doen, daar zitten belangrijke oude mails in".

Dus laat Microsoft inderdaad standaard voor zijn gebruikers denken en daarnaast een mogelijkheid bieden voor de kleine minderheid die zijn mail wél op orde heeft.

(p_tingen kijkt naar zijn lege inbox)
Gebruik nog steeds Windows Live Mail 2012, heb nog geen vervangende e-mail client gevonden met een soortgelijke interface.
Die interface is bijzonder simpel, en zo zijn er toch wel meer? Thunderbird heeft veel verschillende themes die aardig in de buurt komen maar ook bijvoorbeeld de ingebouwde mailclient van Windows 11 heeft een erg rustige en overzichtelijke interface.
Is een layout als deze mogelijk met 3 e-mail accounts?

https://i.imgur.com/p5K3FEA.png

Dat is namelijk de rede waarom ik nog steeds Live Mail gebruik.
Naast dat Outlook dit al zo'n 10 jaar doet, zijn er ook nog gratis alternatieven.

Thunderbird doet de verticale paneellayout al jaren als je die aanzet. Afhankelijk van je voorkeuren moet je View > Layout > Vertical inschakelen en onnodige kolommen in je inbox uitzetten. Je krijgt alleen niet de eerste regels van een bericht in je berichtenlijst.

Qua eenvoud komt Geary je misschien uit. Het is een Linux-applicatie, maar die kun je op moderne versies van Windows gewoon draaien via WSL2. Deze guide legt het meeste uit, al hoef je in Windows 11 volgens mij niet meer moeilijk te doen met VcXsrv en DISPLAY.

Ik vind Geary zelf ietwat beperkt, maar ik denk dat het voor jouw gebruik echt uitstekend is.
Thunderbird werkt helaas niet bij Ziggo, krijg elke keer de melding configuratie waarschijnlijk onjuist is, en op Ziggo's website vertellen ze voor Thunderbird niet wat die instellingen moeten zijn.
De instellingen zijn voor elke mailclient hetzelfde:
Inkomende serverinstellingen

server: imap.ziggo.nl
serverpoort: 993
type versleuteling: TLS/SSL
verificatie vereist: ja
gebruikersnaam: volledig e-mailadres
wachtwoord: je e-mailwachtwoord
Uitgaande serverinstellingen

server: smtp.ziggo.nl
serverpoort: 587
type versleuteling: STARTTLS, TLS of SSL
verificatie vereist: ja
gebruikersnaam: volledig e-mailadres
wachtwoord: je e-mailwachtwoord
https://www.ziggo.nl/klan...e-mail/serverinstellingen
Daar zal als 1ste mee stoppen de mail van je provider gebruiken, mocht je eens overstappen alleen maar ellende.
Thunderbird gebruikt gewoon IMAP en SMTP, daar is niets Ziggo-specifieks aan. De instellingen die voor alle andere mailclients werken, werken ook gewoon voor Thunderbird.

In mijn ervaring doet Thunderbird's autodetectie het best goed voor normale providers. Meestal is het een kwestie van mailadres invullen, wachtwoord ingeven, en op volgende drukken.

Wat ik wel vaak heb meegemaakt met oude mailclients als Outlook Express en Windows Live Mail is dat ze standaard POP3 gebruiken en alle mail van de server verwijderen nadat ze de mail hebben opgehaald. Daardoor kan het lijken dat Thunderbird je alleen een lege inbox geeft, maar dat komt dan doordat je mailclient staat ingesteld om de mail niet met andere apparaten te kunnen gebruiken. Dit probleem zul je overigens hebben met elk ander mailprogramma als je Windows Live Mail-instellingen verkeerd staan en je mail terugkrijgen op de server van Ziggo is een heel gedoe (onder andere omdat de exports van Windows Live Mail heel vaag zijn).
zo is outlook toch standaard? heb meerdere mail accounts en die hebben elks zo'n blok links
Zelfs Apple Mail of de Mac is zo ;)
Zo ziet mijn Thunderbird onder Linux er ongeveer uit.
Letterlijk elke e-mail cliënt kan dit
Probeer eM Client eens? Ik zou zelf mijn mails in een zeer verouderd mailomgeving laten draaien iig.
Oei, houd er rekening mee dat dit product al jaren geen updates meer krijgt en zo lek is als een mandje!
Bij een zakelijke klant het geval gehad dat een zakenrelatie een flink bedrag naar de verkeerde rekening over heeft gemaakt doordat windows live mail gebruikt werd, binnengedrongen was door malware/virus/?, een betalingsmail had onderschept, vervolgens door heeft gestuurd naar een online PDF editor voor een geautomatiseerde aanpassing van de betaalgegevens.
De originele mail was verwijderd voor deze gelezen was, en de nieuwe factuur was in een nieuw mailtje van dezelfde afzender netjes in de inbox geplaatst.
Als gebruiker van de Windows Live Mail client had de zakenrelatie geen enkele kans om dit te zien, alleen als hij achteraan had gebeld om het IBAN nummer te vergelijken was het probleem aan het licht gekomen voor het overmaken, maar helaas doen mensen dat niet.
Leuk dat vermeld wordt wat er nieuw is, maar aangezien het een 'vernieuwde' Outlook app is, ben ik als ITer veel meer geïnteresseerd wat er niet (meer) werkt...

Edit:
Meer info over zaken die het nog niet doen:
https://techcommunity.mic...-for-windows/ba-p/3383964

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 18 mei 2022 21:00]

Dat kan je gaan ervaren in de beta :P beetje beheer / functioneelbeheer afdeling heeft een aantal mensen in het insider program zitten om tegen issues aan te lopen die straks bij GA de organisatie kunnen raken. Dan kan je als organisatie hier vast op acteren en niet voor een verassing komen te staan.
Vast... Echter is dat super risicovol, want de kans is groot dat dan de organisatie al beslissingen gaat nemen op basis van een beta ipv. een release versie. En MS heeft over de jaren heen een nare reputatie opgebouwd om zaken die in beta's zitten niet in de uiteindelijke release te gooien... Als je dan niet 100% alleen maar met product X bezig bent kan dat voor hele nare situaties zorgen...

Ik zit momenteel (en de komende maanden) geheel niet in het Exchange/Outlook voor de verandering, maar dit zijn toch wel de zaken die ik interessant vind om te weten als ITer die zeer waarschijnlijk in de toekomst er weer mee te maken gaat krijgen...
Alles hangt en staat met wat je afspreekt in de organisatie :)
Ik had even de beta geprobeerd, ongeveer een week of 4 geleden en ik merkte dat alle add-ons niet beschikbaar waren. Voor een bepaalde reden doet Outlook niks als ik op "signatures" klik, dus heb ik via een add-on twee templates gemaakt met mijn signature. (ik heb het programma helemaal opnieuw geinstalleerd en een complete cleanup gedaan met het office uninstall tool van MS).
Heb het maar weer terug gedraaid, dan maar geen nieuwe UI voor nu.
Ik neem aan dat dit wel (binnenkort) opgelost is.
Ik vond Outlook 2003 e.d. toch wat fijner. Meer ruimte voor het e-mail leesvenster en een duidelijker verschil tussen het uiterlijk van de interface en de content.
Gewoon wat vaker bellen! ;)
Ik gebruikte in die tijd geloof ik Outlook Express, wat zelfs nog iets meer ruimte had. Maar laten we niet vergeten dat schermen nu doorgaans ook weer een stukje groter zijn dan toen.

Overigens is Office nog tijden trouw gebleven aan de indeling op het breder worden van het e.e.a. na. Zo herken ik in Outlook 2016 echt nog wel de indeling van 2003, maar dan veel moderner. Met 2021 is het wel iets veranderd, maar opzich niet heel anders. De app hierboven is wel opeens een omslag, dacht eigenlijk dat het om een of andere Windows Store app ging ipv de Office versie van Outlook... maar daar lijkt het niet op. Dit lijkt me echt tien keer niks dus ik hoop dat ik iets mis.
Nog meer nutteloze witruimte…… bah…
Hebben ze de network thread eindelijk losgekoppeld van de rendering thread?
Ik hoop het echt. Ons systeem is zo groot en log dat outlook soms minuten lang plat licht met adresboek updates. Vaak schakel ik dan maar naar webmail om de email te lezen.....
Is dat de reden dat Outlook (en Excel/Word bij documenten vanaf een nas) zo vaak vastloopt als je die na een week weer opstart?
Anoniem: 1439850
18 mei 2022 20:05
In dit geval is less more wat mij betreft. Ik vind beide screenshots te druk met alle informatie die wordt weergegeven.
Het lijkt er gelukkig op dat de agenda ook gewoon op week of iets dergelijks gezet kan worden, want op al die extra vensters zit ik echt niet te wachten.
Tijd om de GPOs bij te werken en hopen dat er eentje tussenzit dat dit nog lange tijd kan wegduwen. Heb echt geen tijd om dit er ook nog eens bij te nemen.
Ik slaag er niet in de nieuwe Outlook te krijgen.
Ik heb een 365 abbo, zit in het insiders beta office programma, en heb de nieuwste Outlook update binnen gehaald (15313.20000) en nog steeds zie ik geen knop om de nieuwe Outlook te testen :(
Heb je een zakelijk of edu abo en heb je jezelf toegevoegd aan het Beta Channel? Je heb namelijk twee niveaus: Beta Channel en Current Channel (Preview).
Nee, gewoon een family 365 abbo. Wschl is dat het probleem...
Menu Help -> What's new proberen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee