Xiaomi kondigt Redmi Note 11-telefoons aan, waaronder model met 120W-snelladen

Xiaomi heeft drie nieuwe telefoons aangekondigd in China, een Redmi Note 11 Pro+, Note 11 Pro en een reguliere Note 11. De twee Pro-varianten zijn vrijwel identiek, hoewel de Pro+-variant 120W-snelladen ondersteunt. Het 'gewone' Pro-model heeft een grotere accu.

De twee Redmi Note 11 Pro-smartphones hebben een 6,67"-amoledscherm met een refreshrate van 120Hz en een full-hd-resolutie, meldt GSM Arena. De selfiecamera zit verwerkt in een gat in het scherm. Xiaomi voorziet de Note 11 Pro-telefoons daarbij van een MediaTek Dimensity 920-soc met Cortex-A78- en Cortex-A55-cores van Arm. De twee telefoons komen beschikbaar in varianten met 6GB geheugen en 128GB opslag, en 8GB geheugen met 128GB of 256GB opslag.

De Redmi Note 11 Pro+ krijgt een 4500mAh-accu die snelladen op 120W ondersteunt. Volgens Xiaomi kan de accu daarmee ongeveer in een kwartier volledig worden opgeladen. De Note 11 Pro ondersteunt 67W-snelladen en krijgt een 5160mAh-accu. De achterkant van de toestellen krijgen een camera-eiland met een primaire Samsung HM2-sensor met 108-megapixelresolutie. Die wordt bijgestaan door een ultragroothoeklens met 8-megapixelsensor en een telemacrocamera met resolutie van 2 megapixel. De Pro-toestellen krijgen een 3,5mm-jack, stereospeakers en dualsim-ondersteuning.

Redmi Note 11: 6,6"-lcd op 90Hz, Dimensity 810-soc en 33W-snelladen

De reguliere Note 11 is lager gepositioneerd dan de Pro-toestellen en krijgen daarmee een kleiner 6,6"-scherm met een lagere refreshrate van 90Hz. Het amoledpaneel van de Pro-varianten wordt daarnaast omgeruild voor een lcd, wederom met een full-hd-resolutie. De gebruikte Dimensity 820-soc heeft daarnaast A76-cores in plaats van A78-kernen. Verder krijgt de reguliere Note 11 een 5000mAh-accu die 33W-snelladen ondersteunt, een primaire 50-megapixelcamera en een 8-megapixelsensor met ultragroothoeklens.

De Redmi Note 11 komt op 1 november uit in China en krijgt daar een omgerekende adviesprijs vanaf 160 euro. Voor dat geld wordt een model met 4GB geheugen en 128GB opslag geleverd. De fabrikant komt ook met varianten met meer geheugen en opslag. De Pro- en Pro+-varianten volgen op 5 november in China en krijgen respectievelijke adviesprijzen vanaf omgerekend 227 en 268 euro. Het is nog niet bekend wanneer de smartphones buiten China uitkomen, dus officiële europrijzen worden nog niet vermeld.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-10-2021 • 17:15

55 Linkedin

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ik was altijd een trouwe Xiaomi fan van 2014! Ik heb zelfs de Redmi Note 4 nog die een Android 12 op Pixel Experience draait.
Xiaomi heeft goede punten - hardware en prijs. De zwakste punt is de software - naar mijn ervaring behoorlijk rommelig, volledig bloated, irritante ads en genoeg exploits die je zelf kunt checken in metasploit.
Nu ze met MediaTek in zee gaan, heb ik geen spijt dat ik geen Xiaomi gebruik nu. MediaTek - geen custom ROMs - dus je zit vast gebonden aan MIUI. In mijn ogen - hele slechte keuze. Ik denk dat dit hun cijfers in Europa omlaag gaat halen.

Prima toestellen, maar na 7 jaar nog altijd geen verbetering in de software…ik heb de hoop opgegeven. Jammer voor de kans om grootste de worden die ze gaan missen.

Xiaomi is al langer een naam in de “Oostblok” - maar na jaren gek*t met de software,zijn mensen het zat en de cijfers gaan na beneden. Het is kwestie van tijd om ook hier te gebeuren.

Stiekem hoop ik dat ze een update gaan uitbrengen die de software minder druk, beter georganiseerd en een keuze geven voor de ads of minder “aggresief” implementeren. Ik snap dat de ingebouwde ads zorgen dat de toestellen zo goedkoop zijn, maar als de eindervaring daardoor minder wordt ga je klanten verliezen.

Ik heb ook een Redmi Note 8T - als je daar officiële software op zet is het toestel echt veel trager dan iedere custom ROM die je erop gaat zetten. Dat is absurd….
Alsof de gemiddelde consument zich bezig houdt met custom Roms :p Die paar Tweakers doet geen pijn. Overigens kan je gewoon Snapdragon varianten krijgen in de Poco en MI serie, dus zie het probleem niet zo.

Ook vraag ik me af wat er zo bloated aan MIUI is? Ik zie op 1 scherm ads en dat is als ik op het home screen naar links swipe en verder heb ik geen last van ads of veel bloatware. Volgens mij is dat toch alleen op de China Rom van MIUI het geval?
Op die ads moet je ook nog gewoon instemmen als je hem opzet. Ik snap dat veel mensen niet per se alles lezen, maar als je niet gewoon OK OK OK OK klikt maar even kijkt wat je wel/niet wilt is het verdomd makkelijk om geen ads te hebben. Laat staan dat je ze achteraf ook uit kan zetten, dus als je geergerd bent is het even 10 min ddg/google en je bent er van af
Als je niet op OK klikt werkt het ook niet ;).
Ben benieuwd waar je de ads kunt uitzetten, heb je misschien een screenshot of een bron?
PS: Uitschakelen van gepersonaliseerde apps schakelt de apps niet uit ;)
Je kan ze gewoon uitzetten.
Bij mijn vrouw gedaan en bij mijzelf en nu totaal geen last ervan.

Link voor het uitzetten
Je moet het per app uitzetten in de Xiaomi apps die je gebruikt. De browser gebruik je waarschijnlijk niet, maar dan heb je beveiliging en dat soort dingen.
Alsof de gemiddelde consument zich bezig houdt met custom Roms :p Die paar Tweakers doet geen pijn.
De gemiddelde consument houdt zich inderdaad niet bezig met custom roms. Ik heb er wel eens over nagedacht (o.a. destijds voor mijn Galaxy Gio) maar meer ook niet. Maar Mediatek komt er hier niet in, ook niet een Dimensity Soc, ongeacht het nummer of de variant, en zelfs al het toestel gratis was waarschijnlijk niet (hooguit als ik op dat moment niets had en ook geen geld voor een ander toestel).
Kun je dat ook onderbouwen? Wat is er zo erg aan Mediatek? Het is net zoals Qualcomm toch allemaal ARM?
Hoe is dat anders dan bijv. Samsung Exynos?

Heb geen ervaring met Mediatek, maar zo erg kan het toch niet zijn? Ik ben in ieder geval benieuwd naar de argumentatie.
Kun je dat ook onderbouwen? Wat is er zo erg aan Mediatek? Het is net zoals Qualcomm toch allemaal ARM?
Hoe is dat anders dan bijv. Samsung Exynos?
Ja het zijn allemaal ARM-cpu´s maar daar houden de gelijkenissen op. De GPU´s zijn bv tussen de verschillende fabrikanten niet hetzelfde, maar ook de andere onderdelen zoals modemchip, wifi-chip, 4G-chip, ...
Bij alle fabrikanten heb je overigens snellere en langzamere cpu's en gpu's, maar daar heb ik geen problemen mee.
Met Exynos heb ik geen ervaring. We hebben hier wel meerdere toestellen gehad met verschillende Mediatek chips, o.a. een Wileyfox Spark+, Acer Liquid 630Z en een Wiko Jerry Pink. Tussentijds zijn we verhuisd, dus we hebben ze in verschillende huizen gebruikt, en de modem-router van de provider is eveneens twee keer vervangen, zowel in het oude als in het nieuwe huis. In het oude huis van een oud naar een nieuw model gegaan, in het nieuwe huis is het vervangen door een identiek model vanwege de klachten, maar dat hielp niet.

Met alle drie de toestellen waren de de ervaringen als volgt
Huis 1 (bouw 1982, vloeren en 1 dragende muur van beton, laatste met veel betonijzer, overige binnenmuren van ytong-blokken, voorgevel en achtergevel baksteen 1-steens + gipsplaat, muren tussen de huizen beton met betonijzer)
° Beneden overal goed Wi-Fi-signaal behalve toilet ( ten opzichte van plaats router achter een dragende muur)
° Bovenverdieping met Mediatek geen Wi-Fisignaal te ontvangen, enkel met een snapdragon-toestel was er een slecht signaal te ontvangen.
° 4G destijds niet geprobeerd, we hadden alleen pre-paid sims (Lebara e.d.) zonder data.
° Zolder/2e verdieping niet geprobeerd.

Huis 2 (bouw 1952-1954, vloeren van beton, binnenmuren baksteen, binnenmuur van buitengevel beton.)
° Beneden overal goed Wi-Fi-signaal, ook over 4G geen klachten.
° Boven met Mediatek wel een Wi-Fi-signaal zichtbaar en verbinding mee te maken, maar bruikbaar was het niet.
° Op de bovenverdieping is met Mediatek ook geen 4G-signaal te ontvangen, Snapdragons ontvangen prima signaal, evenals de sinds kort aanwezige iPhone.
° Zolder/2e verdieping niet aanwezig (plat dak)

Overigens is met de Apple iPad 2017 en 2019 boven ook een goed signaal te ontvangen, al ondervinden we de laatste tijd wel dat er wel verbinding is, maar geen internet, ook beneden. WiFi terug uit zetten en terug aanzetten helpt.
Heb geen ervaring met Mediatek, maar zo erg kan het toch niet zijn?
Jawel. Vanwege het volledig ontbreken van WiFi en 4G ontvangst op de bovenverdieping zijn voor ons Mediatek-toestellen volledig onbruikbaar. Op d bovenverdieping moet namelijk wel huiswerk gemaakt worden en schoolroosters ingekeken worden.
Ik ben in ieder geval benieuwd naar de argumentatie.
Nu die heb je dan hier. Ik verbaas me er over dat het spul nog steeds verkocht wordt.
In een wijk vlakbij zijn tussen 2016 en 2018 oude huizen gesloopt (117) en vervangen door 95 nieuwe "energiezuinige" huizen, en ook daar zijn de buitenste muren van baksteen, maar is de rest allemaal beton, en ook de andere bouwprojecten hier in de stad zijn volgens zat ik kon zien allemaal zo gebouwd: alles beton, en tot slot een mooie baksteen aan de buitenkant, dus ook daar zul je met een Mediatek-toestel steeds tegen muren aanlopen.
Stomme vraag.. maar in hoeverre ligt dit aan het modem? Waren de toestellen verder wel identiek aan elkaar? Want ontvangst is ook voor een groot gedeelte afhankelijk van de antenne in het toestel en hoe dit geïmplementeerd is.

Als we naar specsheet van de Dimensity 1200 kijken, dan is dit wat betreft cores volledig ARM:
CPU: Cortex A78 + A55
GPU: ARM Mali G77

Wat voor merk modem erin zit weet ik niet (ik vermoed de MT M80?), maar een modem is niet verantwoordelijk voor ontvangst. Daarbij zijn behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Een Dimensity 1200 is heel wat anders dan chips van enkele jaren geleden. Net zoals dat Qualcomm, AMD en Intel allemaal slechte chips hebben geproduceerd. De Qualcomm chip van vorig jaar en dit jaar hebben stevige overheat issues.

1 ding wat wel zeker is: het 4G/5G modem is i.i.g. bij de Dimensity 1100/1200 geïntegreerd en verschilt dus niet tussen fabrikanten.

Ik snap dat je huiverig bent om iets opnieuw te gebruiken als je slechte ervaringen uit het verleden hebt, maar in de chip/soc wereld zijn er elke generatie weer nieuw ronden/nieuwe kansen. Wie had immers vóór 2017 (Zen1) gedacht dat AMD er nu zo goed voor zou staan?
Stomme vraag.. maar in hoeverre ligt dit aan het modem?
Volgens mij lees je niet. Ik heb in de loop der gebruik gemaakt van
- provider-kabelmodem + Asus router
- provider-kabelmodem + TP-link router
- provider-kabelmodem "type 1" met ingebouwde router, onbekend merk
- provider-kabelmodem "type 2", met ingebouwde router, merk Cisco
- provider-kabelmodem "type 2", met ingebouwde router, merk Cisco, vervangend model.
- kpn experiabox, als ik het me goed herinner, type 10A.

De laatste was aanvankelijk op de ADSL, en nu op glasvezel, maar de tijd dat de Mediatek-troep hier gebruikt werd, was voor de glasvezel.
Waren de toestellen verder wel identiek aan elkaar? Want ontvangst is ook voor een groot gedeelte afhankelijk van de antenne in het toestel en hoe dit geïmplementeerd is.
Tja, hoe het geïmplementeerd is, daar heb je als abonnee/gebruiker geen invloed op. Waar je het ding neerzet heeft ook invloed, en dat was ook beperkt tot 30cm van waar de kabelaansluiting de kamer binnenkomt (gelukkig in geen van beide huizen de meterkast, dat had helemaal onbruikbaar geweest.)
Als we naar specsheet van de Dimensity 1200 kijken, dan is dit wat betreft cores volledig ARM:
CPU: Cortex A78 + A55
GPU: ARM Mali G77
Zoals ik al aangaf, heeft dit met de cores niets te maken.
Wat voor merk modem erin zit weet ik niet (ik vermoed de MT M80?), maar een modem is niet verantwoordelijk voor ontvangst.
Nee, het gaat om de WiFi, en 4G-chips en om de antennes. De gebruikte telefoons waren verschillende modellen, maar de Wileyfox en de Acer hadden dezelfde Mediatek SOC, de Wiko een iets andere.
Daarbij zijn behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
Nee, maar als ze besparen door er een goedkope SOC, zoals Mediatek, Allwinner, Rockchip in te plaatsen, dan is de kans ook groter dat er bezuinigd is op de antennes.

In beide huizen zijn er trouwens ook laptops en een (desktop met) ASUS USB-dongle (Realtek chip) gebruikt, zonder dat er daarmee problemen waren.
Een Dimensity 1200 is heel wat anders dan chips van enkele jaren geleden.
Tja, maar de 4G- en WiFi-chips zijn waarschijnlijk nog net zulke rommel.
Net zoals dat Qualcomm, AMD en Intel allemaal slechte chips hebben geproduceerd. De Qualcomm chip van vorig jaar en dit jaar hebben stevige overheat issues.
Oververhitting heeft weinig te maken met 4G- of WiFi, al kan het wel die chips kapot maken.
1 ding wat wel zeker is: het 4G/5G modem is i.i.g. bij de Dimensity 1100/1200 geïntegreerd en verschilt dus niet tussen fabrikanten.
De chips in de toestellen die ik noemde hadden geen 5G, maar ook daar was het 4G-modem al geïntegreerd in de SOC. Bij alle drie de fabrikanten was dat dus dezelfde rommel. Van wie Mediatek de 4G-chip/licentie betrekt weet ik niet.
Ik snap dat je huiverig bent om iets opnieuw te gebruiken als je slechte ervaringen uit het verleden hebt, maar in de chip/soc wereld zijn er elke generatie weer nieuw ronden/nieuwe kansen.
Ja, het kan verbeterd zijn, maar gezien dat 4G betrof wat toen eigenlijk al als basisfunctionaliteit gold (budgettoestellen hadden het allemaal, enkel senioren- en dumbphones niet), en men heeft dus niet echt een nieuwe chip/licentie nodig tenzij men van 4G-LTE overstapt op 4G-LTE-A, en nu naar 5G.
Wie had immers vóór 2017 (Zen1) gedacht dat AMD er nu zo goed voor zou staan?
Wie had er niet verwacht dat AMD uiteindelijk terug zou komen. Ten tijde van de Athlon liepen ze voor op de P3, met de Athlon XP voor op de P4, maar in beide gevallen konden ze het niet verzilveren omdat ze self geen chipsets hadden. Met Core en Core Duo was Intel weer voorop, en Intel heeft heel lang voor gelopen. Eigenlijk had ik met Bulldozer al verwacht dat AMD het terug over zou nemen, maar dat is niet gebeurd, men haalde Intel net niet in, en o.a. vanwege financiële problemen bleef dat zo, en Intel had haar antwoord toen al klaar. Zen1 voldeed eigenlijk ook niet helemaal aan de verwachtingen, maar nu had Intel geen antwoord en kon AMD wel vervolgstappen zetten en daarmee met Zen2 de leiding pakken. Inmiddels word Zen3 uitgerold, met nog meer verbeteringen, maar nu heeft Intel weer wel een antwoord, de little-big-architectuur van de Alder Lake (Sunny Cove) bijna klaar, maar in een samenwerking met Microsoft (Windows 11) om AMD weer af te troeven. De volgende architectuur van AMD zal ook wel little-big gaan bevatten, ook AMD heeft min-of-meer zuinige cores (Bobcat, Jaguar, Puma), maar de vraag is hoe lang AMD hierover gaat doen.
De gemiddelde consument houdt zicht niet bezig met ROMs maar met de officiële software hoef ik ze niet. Ads komen ook vaak na het installeren van een app uit de Play Store, voor het openen van bepaalde apps, het is ver niet enkel op een scherm hoor ;) en dat is niet de Chinese Rom.
Ik vind het enkel jammer dat beide toestellen met MediaTeks uitkomen - een snapdragon variant was wel mooier geweest.
Dat er voor mediatek chips geen custom rom community is klopt al lang niet meer, mediatek chips zitten in steeds meer populaire smartphones dus de community is ook gegroeid. Ik snap uberhaupt niet waarom denken dat mediatek chips geen custom rom support kunnen hebben, ik had al een custom rom op een mediatek smartphone in 2016.
Er is niet veel ander keuze.
Ik gebruik al jaren, naar tevredenheid, Xiaomi telefoons. Na een Redmi note 9S nu een Mi 10 lite. Ik heb nog geen reclame gezien op mijn telefoon, die kan je ook gewoon uitzetten. De software is even wennen maar werkt gewoon goed. Er zit niet meer bloatwear op een Xiaomi telefoon dan bij Samsung.
Hoe zit het eigenlijk met die modellijnen bij Xiaomi?

Ze hebben Redmi, Poco en Xiaomi. Wat zijn de verschillen en waar ben je het beste mee af als je niet veel wensen hebt behalve een goede camera?
Even heel generaliseren:
Redmi budget lijn
Poco beste prijs kwaliteit
Xiaomi (Mi)premium lijn (en naam van moederbedrijf)

En om het nog ingewikkelder te maken heeft de naam xiaomi (Mi) ook nog een budget en midden lijn
En om het nog ingewikkelder te maken:
alle POCO's zijn rebranded Redmi's en sommige Xiaomi-telefoons zijn Xiaomi in het westen en een Redmi in het Oosten.

Voorbeeld:
POCO F3 = Redmi K40
Redmi K20 = Mi9T

Dus elke POCO is gewoon een Redmi, terwijl ze Redmi ook hier verkopen. Daarnaast prijst POCO zichzelf als losstaand merk terwijl ze eigenlijk dus alleen een marketingbureau zijn.

Voor ons zou het niet uit hoeven maken. Maak een goede vergelijking tussen de hardware en koop de beste/goedkoopste :)
En dan hebben ze ook nog Mi Band voor sport trackers, huami voor smart watches, en black shark voor gaming telefoons
En Yeelight is ook een sub-brand. En Youpin.
https://xiaomipedia.com/en/b/

Dit is makkelijker. Lijstje met alle sub-brands, want het zijn er nogal wat
Youpin is geen merk maar een verkoopplatform. Veel merken verkopen op Youpin maar je kan geen Youpin kopen. Hier is veel verwarring over omdat verkopende partijen al snel alles in Youpin oormerken als 'Xiaomi' omdat dat beter verkoopt. Baseus en uGreen staan ook op Youpin maar hebben niets met Xiaomi te maken, niet eens met hun ecosysteem. Over dat ecosysteem:

Yeelight is ook geen Xiaomi. Ze bestaan sinds 2012, begonnen voornamelijk als Signify copy-cat en sloten zich in 2014 aan bij het Xiaomi IoT-platform (ecosysteem) om hun producten aan een grotere markt kwijt te kunnen. Dat bekent alleen dat als je wil, je je Yeelights ook in de Mi Home app kan aansturen. Je kan ook gewoon hun eigen Yeelight app gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Call of Duty op 29 oktober 2021 21:12]

Xiaomi Wearables hebben gewoon een eigen naam. Huami is een fabrikant, geen merk. Huami maakt wearables voor Xiaomi én voor zichzelf, onder het merk Amazfit. Verwarrend? :D

Black Shark is gewoon een compleet eigen merk ook. Deden ooit iets samen met Xiaomi maar is stand-alone.
Te verwarrend. Ik houd het gewoon bij de Mi (Nu dan Xiaomi) lijn :P

[Reactie gewijzigd door kameleon20 op 29 oktober 2021 18:21]

De Poco modellen zijn altijd zeer goede prijs kwaliteit. Is ook een kleinere reeks telefoons.

De redmi is een sub-brand van Xiaomi en zijn budget tot mid-range telefoons met goede performance en een redelijke camera.

De Xiaomi telefoons (hiervoor de mi range) zijn de mid- tot top-range telefoons met goede camera's en goede performance.

Als je een goede camera zoekt kan je het beste voor de mi 11 gaan op het moment. Die heeft all round een goede camera voor rond de €700.

Goedkoper heb je de mi 11t pro die erg goede prijs kwaliteit heeft.

Ik zou wat reviews bekijken en zelf een goed beslissing maken, is niet elke dag dat je een telefoon koopt.
Op Reddit legt iemand het vrij uitgebreid uit www.reddit.com/r/Xiaomi/c...Vaw2ZoSnZqhw5n1Fo0vb6SYMK

[Reactie gewijzigd door Jorgen op 28 oktober 2021 17:56]

voor een smarphone met een goede camera kun je beter kijken naar Samsung, Oneplus of zoiets. Bij de budget merken draait het vaak vooral om de specs en niet de software.
OnePlus? Goede camera? Denk dat je in de war bent ;)
Ah oke ik dacht dat ze goed waren uit reviews.
Deze toestellen hebben een 108mp Samsung sensor, daar is weinig mis mee in deze prijsklasse ;)

Google en Apple maken de beste camera-toestellen voor 'medium' budgetten (Pixel 4a, iPhone Mini) omdat zij feitelijk de beste software hebben met de beste algoritmes. De sensoren zijn niet altijd je-van-het maar de uiteindelijke plaatjes zijn meestal best-in-class, vooral de Pixel 4a.

Maar Xiaomi's van tegenwoordig hebben gewoon uitstekende camera's, vaak beter dan veel concurrerende modellen in hun price range.
Ik had verwacht dat ze in de pro versie de MediaTek Dimensity 1100 cpu zouden stoppen, die zit ook in de pas uitgekomen Poco X3 GT.
Al denk ik dat de MediaTek Dimensity 920 geen slechte cpu is voor de note 11 pro, en heeft de Poco X3 GT ook geen amoledscherm.
Altijd als ik zie dat een telefoon een MediaTek chip heeft ben ik erg huiverig om hem aan te schaffen.
Geen idee of dat nog steeds het geval is maar de support is vaak erg beperkt en custom ROM's zijn er (vrijwel) geen voor MediaTek telefoons.
Zover ik weet zijn er tegenwoordig steeds meer telefoons met mediatek cpu's waar custom rom support voor zijn, zal komen omdat ze steeds vaker in(populaire) smartphones zitten, dan volgen de custom roms vaak vanzelf.
En hier wordt natuurlijk gewoon een lader bij geleverd ander heb je helemaal niks aan dat snelladen, want niemand heeft nu thuis een lader liggen die 120W doet
Klopt, zat ook bij mijn 11t Pro. Best een unit ;) En volledig vol in ~17 minuten is echt mindboggling goed. Spontaan de deur uit voor een avondje stappen? Even aan de lader terwijl je naar de WC gaat en je jas aandoet en je zit op 90-100%. Waanzinnig.
Ik weet niet hoe betrouwbaar de opinions zijn op GSMarena maar ik lees over een aantal POCO/Xiaomi-toestellen dat ze problemen vertonen met de proximity-sensor. Hier op Tweakers zie ik in de fora sowieso weinig meer over de Redmi toestellen.
Voor mij reden om de RN10Pro (nog) niet aan te schaffen. Hopelijk scoort de 11 beter.
Wat is eigenlijk de te verwachten levensduur van de accu met het snellaad geweld van 120 watt ?
Zal vergelijkbaar zijn met andere toestellen, Xiaomi zelf geeft aan 80% capaciteit na 2 jaar normaal/intensief gebruik.

Komt omdat het (bij mijn 11t Pro in ieder geval) feitelijk 2 accu's zijn die elk met 60w worden geladen.
120 Watt laden leuke spec. voor Xiaomi, maar potentieel nadelig voor de consument want natuurlijk degradeert de accu hierdoor sneller. Wat is er toch mis met 'n 30 of doe gek 45 Watt laden?

Mogelijk zal de accu in 2 of 4 segmenten zijn opgedeeld, maar de ontwikkelde warmte blijft 4x30 Watt dus 120 Watt en juist dat gaat de boel degraderen.

En dan komen de argumenten dat een telefoon maar 2 jaar hoeft mee te gaan en dat het degraderen binnen de perken blijft.. etc. Ja dikke BS.
Warmte is niet 120 W. Het grootste deel van de energie wordt niet in warmte omgezet maar chemisch opgeslagen.

Desalniettemin zal hij vast niet langer ervan leven.
Akkoord. Had duidelijker kunnen stellen 'de warmte die vrijkomt bij laden met 120 watt'.
Xiaomi zelf geeft aan 80% capaciteit na 2 jaar normaal/intensief gebruik. Komt omdat het (bij mijn 11t Pro in ieder geval) feitelijk 2 accu's zijn die elk met 60w worden geladen. Ze degraderen dus 'normaal' - is althans de bedoeling, we weten het pas over 2 jaar.

Warm wordt 'ie overigens niet tijdens het laden, verre van zelfs.
Iemand die wat kan zeggen of deze note ook daadwerkelijk een vooruitgang is? Uit mn hoofd is alleen de soc misschien een upgrade?

Toen de note 10 pro uitkwam, zat ik ik te twijfelen om mijn pocophone 1 om te wisselen (mede door het amoled scherm) nu vraag ik me af of ik nu beter op een prijsdaling kan wachten van de 10 of nu gelijk voor de 11 te gaan?
Klopt het dat Xiaomi geen play store van google meer heeft. Of is dit ondertussen al weer oud ?
als je hem bij Trading Shenzhen of iets dergelijks haalt
dan moet je google services los installeren.
(Alhoewel dat al voor me gedaan was toen ik me Mi11 Ultra kocht :+ )
Haal je hem gewoon in een westerse winkel, dan heb je google services al :)
Betaalde je ook import kosten bij Trading Shenzen ?
Hoe nsle had je het toestel binnen ?
Ik zou sowiezo wachten op global versies van deze smartphones, de versies die nu uit zijn missen veel mobiele frequenties die hier in het westen gebruikt worden, dus je zal geen goede connectiviteit hebben met alle providers.
Toen ik hem bestelde duurde het ongeveer 2 weken voor ik hem had.
Had geen importkosten en trading had zelfs al the play store voor me geïnstalleerd.
Maar het kan voor iedereen anders zijn tho ^^
Wij hebben nog altijd playstore op een Redmi Note 10 en Redmi Note 9
Verwar je niet met Huawei die android ging afschaffen ....
Denk dat je in de war bent met Huawei, die hebben dat inderdaad niet meer. Xiaomi is gewoon 100% Android, inclusief Play Store en Google Services. Er zit alleen een MIUI schil overheen met een soort Android/iOS best-of-both-worlds vibe.
Weet iemand hoe dat 120Watt laden net gaat dan? Ik dacht dat usb-c maar tot 100W ging. Is dit geen standaard? Of hebben ze zelf wat verzonnen?
Officieel is USB-C tot 100w inderdaad, volgens de 'standaard'. Van die standaard kan worden afgeweken, wat Xiaomi inderdaad heeft gedaan. Het is dan ook niet aan te raden een andere telefoon aan de 120w charger te hangen.

Maar de standaard gaat straks gewoon naar 240w, dus ze zijn hooguit een stapje voor ;)
https://www.theverge.com/...-extended-power-range-epr

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee