Gerucht: Xiaomi brengt Redmi Note 11-telefoons volgende maand uit

De Chinese smartphonemaker Xiaomi zou zijn budgetmodellen in de Redmi Note 11-reeks volgende maand willen uitbrengen. De telefoons zouden 5G aan boord hebben en een presentatie krijgen op 11 november.

Beide telefoons krijgen 5G-ondersteuning via de ingebouwde modem van de MediaTek Dimensity-soc. Bij de Redmi Note 11 gaat het volgens een bekende leaker op Weibo om een Dimensity 810, de Pro-versie zou een Dimensity 920 aan boord krijgen. Het verschil tussen die twee is dat de 920 twee Cortex A78-kernen heeft, terwijl de 810 A76-kernen heeft. De 920 heeft bovendien een nieuwere gpu, een Arm Mali G68, tegenover een G57 van de 810.

De Note 11 zou een 120Hz-lcd krijgen, terwijl de Pro-versie een oledscherm zou bevatten met dezelfde verversingssnelheid. De resolutie staat er niet bij, maar Redmi Note-telefoons hebben al enkele jaren full-hd-schermen.

De Note 11 zou een 50-megapixelcamera op de achterkant krijgen, de Pro-versie heeft volgens de leaker een 108-megapixelcamera. De accu's hebben beide een capaciteit van 5000mAh, maar de Note 11 kan die opladen met 33W, terwijl de Pro uitkomt op 67W. De duurste telefoon uit de Redmi Note 11-serie, de Pro Max, krijgt volgens een eerder gerucht een systeem om met 120W op te laden. De presentatie zou op 11 november zijn. Behalve dat het de elfde dag van de elfde maand is, is het in China koopfestijn Singles Day. De prijs van de Redmi Note 11 zou omgerekend beginnen bij 160 euro, terwijl de Pro bij 240 euro moet kosten. Bij release in Europa liggen die prijzen altijd hoger.

De Redmi Note-telefoons behoren al jaren tot de meest geleverde smartphones ter wereld en zijn de succesvolste modellen van de Chinese smartphonemaker.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

18-10-2021 • 07:29

52

Reacties (52)

52
46
18
3
0
18
Wijzig sortering
Hoe is de support hiervan qua android updates en veiligheidsupdates?
Een beetje googlen en je komt vanzelf tegen dat xiaomi kwa support redelijk goed is en zelfs als je niet wilt googlen en gewoon even doorleest bij andere xiaomi nieuwsberichten bij tweakers zie je dat er best wel veel mensen positief zijn over de support van xiaomi. Ze zijn redelijk geprijsd i.t.t sommige brands die hun toestellen veelste duur verkopen.

Goedkoop is maar een woord dat aangeeft wat in jouw budget past. De prijs van 160/240 is toch wel redelijk gemiddeld/hoog voor mensen uit een niet zo welvarende land of omgeving (SEA). Telefoons tjah, het is wat de gek ervoor geeft, of het wegwerp of niet hangt van de persoon af. Zo heb ik nog een Xiaomi note 3 en MAX 1 die nog prima werken die ik gewoon als backup gebruik als m'n huidige telefoon niet meer werk.

naast de normale support heb je natuurlijk ook de custom rom's community - https://xiaomi.eu/community

Redmi note 7 of mi8 nog wordt ondersteund in de nieuwe miui updates en dat is dan al een telefoon van ongeveer 3 jaar terug. (https://xiaomi.eu/communi...2-5-stable-release.56191/)
3 jaar terug! Straks vinden we dat nog positief.
Xiaomi heeft een lange software ondersteuning in tegenstelling tot bijvoobeeld samsung. De prijs heeft daar niks mee te maken.
Volgens mij doet Samsung het tegenwoordig als 1 van de beste qua software updates en ondersteuning. Het lijkt mij sterk dat Xiaomi het beter doet. Heb je hier iets van bewijs voor?
Klopt tijd geleden was er nog artikel hier op tweakers dat ze 4 jaar lang updates zouden doen op hun toestellen https://tweakers.net/nieu...er-jaar-lang-updates.html
Dat geeft xiaomi ook.
Vlak voor, of tijdens de presentatie van de 11T heeft Xiaomi aangekondigd dat ze 4 jaar software ondersteuning geven voor die modellen (ik weet niet of links hier zijn toegstaan, maar als je 'xiaomi mi 11 software support' googled dan kun je verschillende artikelen vinden). Of dit ook voor de Note 11 gaat gelden weten we natuurlijk niet, maar dat zullen we tijdens de officiele presentatie vermoedelijk wel te horen krijgen.
Mijn Samsung Note8 uit 2017 ontvangt nog steeds security updates!
Neuh. Samsung doet het beter. Alleen de high-end toestellen van Xiaomi doen het even goed. De rest van de toestellen krijgen minder lang updates vermoedelijk. Op zich niet zo heel vreemd want Xiaomi heeft gigantisch veel budget/midrange toestellen en van zustermerken.
Het spijt me hoor. Ik heb hier een Poco x3 Pro, en het software is belabberd. Waarom belabberd: de nodige bugs (vensters die blijven schuiven), tjokvol met advertenties (gelukkig hier pihole en pivpn) en nu het ergste: ghost touching. Poco herkent deze ghost touching, maar nog steeds geen oplossing: https://www.google.com/se...+x3+pro+ghost+touch+issue

Snelle mooie telefoon, maar dagelijks de nodige problemen met ghost touching. ipv elke week nieuwe telefoons uitbrengen, fix de huidige telefoons met hun problemen!!
Ik heb persoonlijk geen last van 'ontzettend traag' op mijn 9t Pro. Alle updates zijn altijd goed gegaan en evenzo bij de mensen in mijn omgeving met een Xiaomi (aardig wat).

Ik ben het eens dat de toestellen (lees: software) niet perfect zijn maar je doet het overkomen alsof het onwerkbaar is, terwijl dat natuurlijk onzin is. Een ramp? Overdrijven is ook een vak. Werkt allemaal prima, advertenties kun je goeddeels uitzetten (zelf geen enkele te bespeuren op mijn toestel) en de telefoon doet gewoon wat 'ie moet doen.
Ben het niet met je eens. Hoe vergelijk je je 9t? Zet eens even LineageOS en ga dan weer terug na MIUI - denk dat je van mening veranderd.
Overdreven - nope…leg ze gewoon naast een Pixel dan merk je het verschil. Software is tegenwoordig even belangrijk als de hardware, dus ik zou het zeker niet onderschatten. Na 8+ jaar ervaring met Xiaomi heb ik het opgegeven.
Wat ben je niet met me eens? Ik geef alleen aan dat je in superlatieven praat ('zo een ramp' enz.) en dat ik niet hetzelfde ervaar en mijn omgeving evenmin. Ik geef je gewoon gelijk dat de software van Xiaomi niet perfect zijn en ik geloof je meteen dat een 'schone' ROM ongetwijfeld sneller is. Maar ik heb ruim 2 jaar na dato nog geen problemen ondervonden, m'n 9t is nog altijd snel en doet wat 'ie moet doen. Ook zijn alle updates altijd vlekkeloos verlopen, niet anders dan ik van bijvoorbeeld mijn HMD Nokia's gewend was of de Lumia's daarvoor.

Je zegt het zelf al - software ervaring. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld iOS als fijn, terwijl ik er van gruwel. MIUI heeft verbeterpunten maar zit wat mij betreft precies op het snijvlak tussen best of both worlds van Android en iOS. Weer andere mensen ervaren TouchWiz/OneUI van Samsung als fijn, ik vind het verschrikkelijk.

Voor mij is MIUI in ieder geval prima werkbaar en intuïtief. Vanmiddag krijg ik mijn 11t Pro binnen en wie weet gaat die tegenvallen, of niet... we shall see.
Jij hebt een punt! Ik begrijp wat jij bedoelt. Ervaring verschilt - goed om te horen dat je geen problemen hebt gehad. Misschien verschilt het per toestel?
Vwb. PixelExperience heeft Android 12 voor redmi note 4! Dat is lange software ondersteuning.
MIUI moet je inderdaad leuk vinden. Sommige vinden het leuk, maar het is niet naar mijn smaak - wilt niet zeggen dat het slecht is, maar niet mijn voorkeur.
Het is kwestie van smaak. Gelukkig kosten Xiaomi toestellen niet veel. Het is het geld waard - zoek wel vooraf of er ROMs beschikbaar zijn, gewoon voor in het geval dat het nodig is.
Gelukkig heb ik hier een Motorola met een schone Android. Kan ik naast mijn X3 Pro gebruiken. Nogmaals, het zijn prima toestellen..
wat een bs :) mijn zoon heeft 4 jaar een minote3 gehad. Dat ding krijgt nog steeds updates en is rete snel. Echter wou die een iphone dus nu een iphone.
Ik krijg op mijn Redmi Note 7 nog steeds beveiligingsupdates, dus dat zit wel goed, zeker voor die prijs.
Inderdaad, gebruik hem ook nog dagelijks. Prima toestel en lange updates
Android upgrades lopen achter (Android versies). Bij de meeste Xiaomi, Redmi en Poco smartphones krijg je zo'n 3-5 jaar software ondersteuning. Veel bugs die in de kale Android versie zitten, komen niet voor in Miui, doordat niet alle instellingen 1:1 worden overgenomen, waardoor je niet altijd last krijgt van een ontdekte Android bug. Als ik terugkijk naar mijn Xiaomi Mi 6, dan heeft die "slechts" 3 jaar lang Miui updates ontvangen. Als ik kijk naar de voorgangers, dan was dat wel een stuk langer. De Mi 2 kreeg 5 jaar lang softwareupdates.

Tegenwoordig zitten veel patches in de individuele apps en niet meer in een grote update. Hierdoor kunnen bugs snel worden hersteld in de apps. Bugs in het OS worden de ene keer veel sneller voorzien van een fix dan de andere keer. Vooral bij de Global rom's (die in NL gangbaar is) is het updatebeleid niet geheel helder. Bij de Chinese rom's worden updates wel veel vaker doorgevoerd (althans dat was het vooral in het verleden met de wekelijkse Weekly builds).

Het lijkt er momenteel nog wel op dat je de beste ondersteuning krijgt via de Xiaomi.eu roms die de Weekly Chinese rom's omzet naar een Europese variant (met onze talen en zonder de specifieke Chinese apps en toepassingen).
Ik zet zelf altijd de xiaomi eu versie er op.
Dat doe ik voor mijn ouders en schoon ouders. Meestal zijn er voor de telefoons wekelijks updates en dat voor 2+ jaar.
Daarnaast draai ik nu al android 12 op mijn 2 jaar oude K20 pro. De telefoons zijn erg populair bij de custom rom makers.

Maar de vraag is of je dat wil natuurlijk..
Ik heb de Redmi Note 10 Pro. Het was even wennen (p10 Lite). Ander soort opzet van menu en vooral de reclame in bepaalde apps ( 8)7 ) deden mij van mijn stoel rollen.
Waar ik wel over te spreken was was 128GB opslag (tegenover de p10 heeft er 32GB en een bug dat alles vol doet lopen).
Ik vind de vraag over hoelang ondersteuning over het algemeen erg vaag.
Wat ben je met 4 jaar ondersteuning als de updates 1 x per half jaar of per jaar pas uitkomen.
De rest van de tijd zit je op een toestel dat een gatenkaas is.
Laatste beveiligingsupdate dateert van 01/07/2021. Er zijn sindsdien toch een paar behoorlijke gaten gevonden.
Nog steeds de reden waarom ik absoluut geen banking apps op mijn mobieltje heb staan.
Mijn collega is zo al zijn geld kwijt geraakt. Ze zijn erin geslaagd zijn banking app te kopiëren, rekeningen geblokkeerd toen ze ontdekten dat er geld verdween en terwijl ze aan het slapen waren werd de spaarrekeningen leeggehaald via het buitenland. Men had er (ook bij de bank) niet in gedacht om de banking app te blokkeren.
Het is niet hoelang je updates krijgt, maar ook hoe snel.
elke keer als ik dit lees en en specs / prijs zie denk ik: waarom geef ik 1000e uit aan een iphone die misschien marginaal beter is. Misschien wordt ik oud en ben ik te lang in het apple ecosysteem, vind dan altijd dingetjes die apple beter doet. Maar hoe lang is dat nog 500e waard? :S.
elke keer als ik dit lees en en specs / prijs zie denk ik: waarom geef ik 1000e uit aan een iphone die misschien marginaal beter is. Misschien wordt ik oud en ben ik te lang in het apple ecosysteem, vind dan altijd dingetjes die apple beter doet. Maar hoe lang is dat nog 500e waard? :S.
Het feit dat je jezelf die vraag stelt, is de eerste stap van erkenning dat je zo'n dure telefoon helemaal niet nodig hebt ;)

Even zonder gekheid, als je de performance van een iPhone of een willekeurige high-end Android telefoon afzet tegen het dagelijks gebruik van 99% van de mensen, dan is dit vergelijkbaar met iemand die een Ferrari koopt om er dagelijks mee naar de supermarkt te rijden.
is wel iets genuanceerder dan ik het in eerste instantie opschreef. Gebruik het toestel 3/4 uur per dag. IOS werkt echt heeel fijn, interface is een stuk soepeler dan android. Dat is ook wat geld waard. Klopt wel dat de browser, instagram app en spotify hetzelfde werkt. (eerst stap van erkenning zit ik nog in :P )
"interface is een stuk soepeler dan android" dit kun je niet meer zomaar stellen tegenwoordig. Vroeger was dat nog erg aan de orde, maar tegenwoordig zijn de verschillen heel klein en heeft het vooral met animaties te maken. Android fabrikanten kunnen een eigen schil over Android leggen wat voor/nadelen heeft t.o.v. de gevoelsmatige "smoothness". Andere zaken die invloed hebben op een vloeiende ervaring zijn:

- Scherm ververssnelheid
- Clean Android
- Welke custom ROM (en welke versie) wordt gebruikt (Xiaomi probeert met MIUI een mix te vinden tussen de flexibiliteit van Android en het esthetische/gebruiksgemak van iOS)
- Werkgeheugen
- CPU (CPU is al heel lang geen beslissende factor meer voor de interface, ook low/medium end socs zijn krachtig genoeg).
- App Launcher (sommige zijn zwaar en/of niet goed geoptimaliseerd).

De smoothness zit hem naar mijn mening vooral in UX (vloeiende en logische animaties die begeleiden i.p.v. alleen mooi zijn) en niet zozeer in de hardware beperkingen. Je kunt dus een Android toestel hebben dat nagenoeg gelijkwaardig is aan iOS, maar je kunt ook een variant van een fabrikant krijgen die aanzienlijk inferieur aanvoelt.

[Reactie gewijzigd door quintox op 23 juli 2024 20:50]

Zelfs op 60 hrtz voelt de UI van mn iphone soepeler aan dan de 120 hrtz oneplus 9 van mn vriendin. Dat t te maken heeft met optimalisatie / schil / cpu of animatie boeit me natuurlijk helemaal niets. Het is het dagelijks gebruiksgemak waar ik naar kijk. Probeer maar eens op een iphone naar het homescreen te gaan door een swipe naar boven, of het app switch menu te openen. Voelt (mijn mening) 10x zo soepel als een android.

Vervalt nu weer in een android vs iphone, dat was niet mn bedoeling. Ik vind de interface van IOS op dit moment nog het extra geld waard, maar weet niet voor hoe lang nog (dat was het punt dat ik wilde maken in mn eerste post :) )
Daarmee beschrijf je Oxygen OS, maar niet per definitie Android. Onderschat niet hoeveel effect custom software (noem het een schil) kan hebben.

Om die reden ben ik juist wél fan van MIUI, niet iedereen is er fan van, vanwege bovengenoemde redenen. De animaties zijn goed doordacht en smooth, er is veel aandacht voor gebruiksgemak en het totaal heeft een clean uitstraling zoals je dit ook van iOS gewend bent.

Terwijl ik dan weer geen fan van Oxygen ben. Beide draaien ze op Android, maar er zit een merkbaar verschil in. Voor mij persoonlijk zit MIUI zéér dicht tegen iOS aan, iig dicht genoeg om een meerprijs van >500,- niet meer te kunnen verantwoorden.

Ik probeer je niet in een Android vs iOS discussie te trekken, ik probeer duidelijk maken dat je niet alle Android fabrikanten/devices op één hoop kunt gooien. Er zit écht veel verschil tussen de OS'en: Pixel Experience, LineageOS, Oxygen OS, MIUI etc. Net zoals je verschillende Linux distro's niet met elkaar kunt vergelijken. Dit heeft juist met het dagelijks gebruiksgemak te maken.

[Reactie gewijzigd door quintox op 23 juli 2024 20:50]

Ik koop uberhaupt geen top-end modellen, omdat die toch na een jaar geen topmodel meer zijn.
Alles wat de gemiddelde persoon met z'n telefoon doet kun je ook doen met een toestel van €200/300.
Natuurlijk gaan sommige dingen net iets langzamer, en de camera is misschien niet het beste van het beste, maar geef dan 400/500 euro uit aan een budget telefoon met een goede camera.
1000+ euro voor een toestel is echt alleen maar om 'er bij te horen'.

En ik weet het, voor die paar uitzonderlijke gevallen dat het aller aller nieuwste toestel de enige is die voldoet: denk even, hoe heb je je leven kunnen leven vóór dat toestel op de markt kwam? Juist, je kon gewoon zonder die ene optie.
Ik heb hier een low-end Samsung liggen van €200 maar die wil ik echt niet als daily driver gebruiken. Het scherm ziet er niet uit, de UI is merkbaar traag en de plastic behuizing voelt vervelend aan.
Ja, hij doet inderdaad grotendeels hetzelfde, maar fijn is anders.

Voor een apparaat dat ik 4 uur per dag gebruik wil ik wel een beetje kwaliteit. Ook al kost het 4x zoveel.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 23 juli 2024 20:50]

Dan heb je een redelijke miskoop gedaan....of je stelt eisen aan een toestel waardoor je niet bij de gemiddelde mens hoort (op dat vlak).
Ik heb altijd goedkopere Samsungs gehad, en tja, voor de merknaam betaal je extra. Lage specs, maar het werkte. Ook voor 'dagelijks gebruik'.
Het scherm van Samsung is overigens een van de beter kenmerken (want Oled), dus die opmerking snap ik niet helemaal....of, wat ik al zei, je hebt een miskoop gedaan.

Als je vervolgens merknaam los laat, zijn er voor minder geld beter alternatieven te vinden, zoals (voorheen) Huawei, en nu bijvoorbeeld Xiaomi. En er zijn ook andere voorbeelden als je die twee merken niet vertrouwd.

Ik vind het prima als jij €800,- euro voor een telefoon wil betalen, maar ik vind het verspilling van m'n geld. Het ging mij erom dat je voor 200 a 300 euro ook een telefoon hebt waar de gemiddelde mens prima zijn dagelijkse dingen mee kan doen.
Zelfde als m'n autotje: een opel agila van 20 jaar oud. Was goedkoop, is goedkoop en doet alles wat hij moet doen en er kan meer in als de lease auto van m'n werk.... Maar ik ga jou niet tegenhouden om een nieuwe auto te kopen....moet je zelf weten :)
Dan heb je een redelijke miskoop gedaan....of je stelt eisen aan een toestel waardoor je niet bij de gemiddelde mens hoort (op dat vlak).
Ik gebruik 'm alleen voor app development, en heb 'm gratis gekregen van een kennis (die heel graag van dat onding af wilde). En sowieso, geen merkbare traagheid in het homescreen lijkt me geen gekke eis.
Het scherm van Samsung is overigens een van de beter kenmerken (want Oled)
Het is een Galaxy A10 met LCD scherm. Ik kan het niet precies beschrijven, maar ik vind 'm onprettig om naar te kijken. Iets dat ik niet eerder heb gehad met een scherm.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 23 juli 2024 20:50]

Beide telefoons krijgen 5G-ondersteuning via het ingebouwde modem van de MediaTek Dimensity-soc.
Het schijnt dat de Redmi Note 11 inderdaad een MediaTek SoC krijgt. Dit houdt in dat, in tegenstelling tot voorgaande exemplaren, er geen Snapdragon in zit. Hiermee zijn deze toestellen minder interessant qua software (Android versie ondersteuning en custom ROMs), door de korte ondersteuning en missende sources van MediaTek.

Ter vergelijking, ik heb een Redmi Note 7 van 2,5 jaar oud. Werd geleverd met Android 9, en Xiaomi gaat na upgrades niet verder dan Android 10. Inmiddels draai ik Android 11. Met een MediaTek SoC zou dit niet lukken.

Een MediaTek SoC is natuurlijk goedkoper, en dat compenseert voor de zaken die je normaliter enkel op luxere toestellen ziet (120 Hz, OLED, ...) om de prijs laag te houden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 20:50]

"Hiermee zijn deze toestellen minder interessant qua software (Android versie ondersteuning en custom ROMs), door de korte ondersteuning en missende sources van MediaTek."

En hiermee zijn deze toestellen dan weer wél interessant voor de gemiddelde consument, want die ziet liever 120Hz en OLED en zal toch nooit via niet-officiële wegen updaten. Die zal het een worst wezen of het ding op Android 10 of 11 draait, als ie maar doet waarvoor deze gekocht is.
Heb sinds dit jaar mijn eerste Xiaomi. Een redmi note 9t. Hiervoor een aantal jaren alleen Nokia. Nokia was na een tijdje gewoon belabberd qua updates, de specs/ en bouwkwaliteit zijn ook een stuk minder.

Heb altijd de nova launcher op alle phones gehad en tot nu toe bevalt de Xiaomi prima.

Heb nog getwijfeld over een oneplus/pixel, maar dan ben ik 3/4 keer zoveel kwijt voor een phone

Heb 1 keer een Samsung gehad, maar nooit meer, wat een ramp qua accuduur enz.

Voor het werk heb ik een iPhone, maar vind deze niet fijn werken.
Ik blijf me verbazen in het rappe tempo waarmee Xiaomi constant nieuwe modellen en smartphones uitbrengt. Je zou toch denken dat er op een gegeven moment meer (teveel) aanbod dan vraag is.
Anoniem: 1664360 18 oktober 2021 10:30
Ik heb zelf n goede motorola g60s is niet echt van mij n reden om naar xiaomi nog toe te gaan ben ik bang.
Black Shark, de gaming toestellen van Xiaomi, heeft op vlak van updates geen al te goede track record:
1. nog steeds geen upgrade naar Android 11... verwact tegen eind 2021.
2. security updates slechts mondjesmaat (laatste dateert van 04/2021)
Wel performante hardware... :/
Helaas zitten hier MediaTek Dimensity-soc in. De software voor deze chips is vaak minder geoptimaliseerd.
Op papier zijn deze chips vaak sneller dan de qualcom varianten, maar in praktijk valt dat vies tegen.
Ook worden ze vaak erg warm.

Ik neem alleen nog de snapdragon telefoons.
Snapdragon heeft anders óók issues gehad met oververhitting, in het verleden met meerdere modellen, maar ook nu met het high-end 888 model.

Wat betreft performance zit MediaTek tegenwoordig prima en kunnen ze zich meer dan prima staande houden t.o.v. Qualcomm. Waar ze met name nog op inleveren is efficiëntie/hoger verbruik. Zowel MediaTek als Qualcomm gebruiken de ARM architectuur en/of cores.

Het gaat heel hard in het CPU landschap en het kan met elke generatie gigantisch vooruit gaan. Zie AMD met Zen. Ook hier geldt: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
En mondje dicht over dat alle chips zon beetje daar vandaan komen.
Wat heeft dit met deze toestellen te maken? Moet er bij elke Chinees product een mensenrechten speech? Vrijwel alles wat je in huis hebt komt waarschijnlijk uit China.

Bij een Goudse kaas review moet er ook gesproken worden ons slavernij verleden en de toeslagenaffaire?
Hun hardwarewinstmarge staat op 5% met opzet in tegenstelling tot Apple en Samsung. Ze verdienen vervolgens op services en diensten.

Wist je nog toen de nieuwste iPhone nog geen 500 euro kostte? Ja, tegenwoordig kost het je al gauw 2 tot 3 keer die prijs ;)
Goedkoop en mensenrechten / milieu gaan niet vaak samen.
En dat gaat dan weer niet samen met een tech-site. Artikels schrijven is keuzes maken.
tja Apple en Nike hebben ook geen goede track record en het verkoopt als een tierelier, ik geloofde vroeger ook in een betere wereld( nog steeds wel maar goed) :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.