Foto's tonen engineering sample van Intel Core i9-12900K-desktopprocessor

Er zijn afbeeldingen opgedoken van een engineering sample van de komende Intel Core i9-12900K-desktopprocessor. Een Twitter-gebruiker heeft daarvan foto's gepubliceerd. Er gingen eerder al berichten rond dat dergelijke samples verkocht worden in China.

Twitter-gebruiker YuuKi_AnS publiceerde deze week foto's van een engineering sample van een Alder Lake-processor. Het betreft een vroege versie van een Intel Core i9-12900K. YouTube-kanaal Linus Tech Tips publiceerde eerder deze week ook een foto van eenzelfde sample op Twitter, hoewel deze later werd verwijderd, merkte ook VideoCardz op. Er gingen eind september al berichten rond dat er tweedehands Alder Lake-samples werden verkocht op het Chinese e-commerceplatform Taobao.

De foto's tonen een Intel Confidential QX7H-sample. Dat zijn zogeheten 'ES2'-samples, die volgens VideoCardz doorgaans in de maanden voorafgaand aan een release verstrekt worden aan board partners. De testchip heeft kloksnelheden tussen de 3,5GHz en 4,5GHz. Dergelijke cpu's komen qua specificaties echter niet overeen met de uiteindelijke chips die op de markt verschijnen, omdat ze kunnen kampen met kleine bugs en lagere kloksnelheden hebben dan de releaseversies.

Er verschenen eerder al details over de Intel Core i9-12900K bij Nederlandse webshops, en in de maanden daaraan voorafgaand gingen ook al veelvuldig geruchten rond over Intels Alder Lake-processors. De Core i9-12900K krijgt acht krachtige P-cores met hyperthreading, gecombineerd met acht energiezuinige E-cores zonder hyperthreading. Daarmee beschikt de chip over 16 cores en 24 threads.

MSI liet eerder weten dat het bedrijf op 4 november Alder Lake-upgradekits voor zijn aio-waterkoelers uitbrengt, waarmee deze koelers geschikt worden gemaakt voor socket LGA1700-moederborden. Dat doet vermoeden dat de Alder Lake-cpu's op diezelfde datum uitkomen. De processors worden gemaakt op het Intel 7-procedé, dat vroeger bekendstond als Intel 10nm Enhanced Superfin. De chips ondersteunen DDR5 en PCIe 5.0. Intel deelde eerder dit jaar informatie over de Alder Lake-generatie chips en Tweakers publiceerde daarover een achtergrondverhaal.

Afbeeldingen door YuuKi_AnS via Twitter

Door Daan van Monsjou

Redacteur

02-10-2021 • 17:07

49 Linkedin

Reacties (49)

49
49
28
2
0
15
Wijzig sortering
Eerlijk gezegd vraag ik mij wel af of de big-little techniek nut heeft bij desktop pc's in tegenstelling dan tot mobiele devices. Bij mobiele devices heeft het in zoverre nut dat daar wel het energieverbruik belangrijk is in verband met accutijd. Daarentegen denk ik niet dat iemand die een i9 12900K met 16 cores aanschaft, zit te wachten op 8 z.n. energiezuinige cores. Mij lijkt dat je dan ook 16 snelle cores wilt hebben dus of dit nu zo'n succes is heb ik zo een beetje mijn twijfels bij.

Het zou een ander verhaal zijn als deze techniek in b.v. het middensegment cpu's zou worden toegepast, b.v. een i7 met dan 4 snelle en 4 energiezuinige cores. Dit kan dan b.v. handig zijn voor gebruik in kleine desktops of media pc's dat je net iets meer pit hebt maar ook daarentegen de cpu heel zuinig kan zijn.
Iedereen lijkt te vergeten dat de E-cores niet alleen voor zuinigheid zijn, maar ook voor performance. Alleen dan niet voor low / single threaded performance, daar heb je de P-cores voor. Nee, juist in multithread gaan die E-cores helpen t.o.v. meer P-cores op dezelfde die size. .

Immers je kan 4 E-cores kwijt op de ruimte van 1 P-core. Intel had dus op een gelijke grootte die moeten kiezen tussen 10P cores of 8 P cores en 8 E-cores.

1 E-core is volgens Intel (moet dus in de praktijk nog blijken) in performance te vergelijken met een Skylake core, als 4 E-cores dus in een multithread workload meer performance geven 1 dan P-core heb je uiteindelijk in multicore workloads dus een stuk meer performance dan wanneer gekozen was voor 2 extra P-cores ipv 8 E-cores.

Kijk bijvoorbeeld naar de 11600K en de 12600K (volgens de geruchten).

De 11600K heeft 6 P-cores / 12 threads.
De 12600K heeft straks 6 P cores / 12 threads (met volgens de geruchten 19% hogere IPC) met daarnaast 4 E-cores.

Als alle geruchten kloppen is die 12600K straks vergelijkbaar met een 11600K met 19% meer IPC en daarnaast nog eens een 6600K geïntegreerd op dezelfde die. Zelfs als Intel in de geruchten enigzins 'overpromised' wordt zal dat alsnog een flinke stap zijn.

Hetzelfde voor de 12900K, dat is in de basis een 11900K met 19% hogere performance en 2x een 6600K op dezelfde die. Ook dat kan, als de prijs goed is, een geduchte concurrent worden voor bijv. de 5900X van AMD en mogelijk zelfs in bepaalde workloads de 5950X verslaan.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 2 oktober 2021 19:20]

Ik was mij er even niet van bewust dat de z.n. E cores kleiner zijn dan de P cores dus in daarin kan ik je wel volgen. Alleen blijf ik toch van mening dan dat een I9 12900 K vooral interessant is voor de echte performance gebruiker. Daar even vanuit gaande denk ik dat een echte performance gebruiken dan liever 8 P cores erbij zou hebben dus 16 P cores.

Maar oke, zoals je al schrijft zal ook de prijs natuurlijk uitmaken en of het zich dan wel of niet loont een extra meerprijs te gaan betalen voor b.v. 19% winst. Let wel dat ik dat big-little principe zeer zeker niet verkeerd vind vooral dan voor de meer mobiele en kleinere systemen. Kan mij b.v. best voorstellen dat dit een hele stap vooruit zou zijn bij de high-end mobiele cpu's.
Ik was mij er even niet van bewust dat de z.n. E cores kleiner zijn dan de P cores dus in daarin kan ik je wel volgen. Alleen blijf ik toch van mening dan dat een I9 12900 K vooral interessant is voor de echte performance gebruiker. Daar even vanuit gaande denk ik dat een echte performance gebruiken dan liever 8 P cores erbij zou hebben dus 16 P cores.
Dat zal heel erg afhankelijk zijn van een aantal factoren, als jij workloads draait die goed schalen met P-cores, dan heb je zeker liever 16 P-cores dan een 8P+8E config. Voor gebruikers die echter ook workloads draaien die minder goed schalen met 6+ of 8+ cores, maar wel goed schalen met ST performance zoals bijv.gaming verwacht ik echter dat bijv. een 12600K of een 12900K het mogelijk beter kan gaan doen dan de concurrentie met meer P cores. Ik zou er bijv. niet raar van staan te kijken als de 12600K zich kan meten met de 5800X en de 12900K met bijvoorbeeld de 5900X en mogelijk zelfs de 5950X.

Terwijl wanneer je de hele dag aan het renderen bent, je mogelijk beter af gaat zijn met een 5950X.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 2 oktober 2021 20:42]

Bijkomend: als alle minder tijdskritische achtergrondtaken worden uitgevoerd door iets minder performante maar energiezuinige E-cores, dan is er meer TDP-budget voor de P-cores om hoge-prioriteitstaken af te werken. Het zou een grote win kunnen zijn voor desktopgebruikers met het profiel van een gamer.
Zeker speelt de workload een rol en zullen er absoluut situaties zijn waarbij wel weer de 8 E cores doeltreffender zijn dan 16 P cores. Alleen zoals je zelf ook al schrijft denk ik dat toch ook wel veel af gaat hangen van de prijs. Gevoelsmatig denk ik dat toch performancegebruikers 8 E cores afschrikt wanneer ze b.v. voor dezelfde prijs een cpu met 16 P cores kunnen krijgen. Even dan onafhankelijk gezien van de workloads en of dit in de praktijk dan zin heeft.

Tja, renderen, vanuit mijn praktijkervaring en ondanks tegengestelde reviews/berichten valt mij wel op dat Adobe Premiere Pro beter presteert met Intel cpu's. Althans op mobiel gebied is mij wel opgevallen dat een i7 1165G7 soepeler werkt als een vergelijkbare Ryzen 7 5800 H, vreemd. Rendertijden zijn ook gewoonweg korter met de Intel cpu net zoals ook mijn praktijkervaring op desktopgebied. Momenteel werk ik met een relatief 'simpele' Intel Core i5 11400 zonder externe gpu. Verbazingwekkend werkt dit goed en gezien de prijzen van videokaarten blijf ik voorlopig op deze manier werken.
Als de verhouding "performance/die size" daadwerkelijk zoveel groter is bij de E-cores, waarom hebben ze dan niet gekozen voor bijvoorbeeld 2 P-cores en 32 E-cores? Zo kan je alsnog perfect single-threaded applicaties opvangen en zou je in theorie nog meer performance uit de chip kunnen halen? Het zal wellicht wel te maken hebben met het vertrouwen van intel in de schedulers van de OS'en, maar theoretisch is dat toch nog een mooier plaatje?

Ik ben wel benieuwd naar deze chips: het nieuwe procédé (althans voor desktop) en de nieuwe architectuur kunnen potentieel veel betekenen voor intel. Laten we hopen dat ze het ook effectief waar maken.
Dat zal voor desktop niet direct zo zijn, veel games schalen niet lekker met cores, maar willen toch wel graag 4+ P-cores hebben. In denk dat voor desktop 6/8 P-cores toch wel de norm gaat zijn. Voor mobile lijken er wel Sku's te kopen met 2 P cores en 4/8 E-cores.

Verder is dit natuurlijk pas de eerste generatie. geruchten voor Raptor Lake (opvolger van deze chips eind 2022) zijn dat deze 8 P en 16 E-cores gaat krijgen voor de top Sku en ik heb voor de generatie daarna al 8P/32E langs horen komen, al is dat natuurlijk wel heel erg verre toekomst muziek en dus nog zeker geen zekerheidje.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 2 oktober 2021 23:04]

ik ben zeer benieuwd hoe deze nieuwe processoren lijn van intel gaan presteren met name tegen het amd
geweld wat dat bedrijf de laatste jaren goed bezig zijn.Het is een 8 core processor, ikzelf heb een 9600k met 6 cores.Maar als het dezelfde cores zijn van de alder lake mag je meer prestaties verwachten.
Ik ben zeer benieuwd met een synthetische benchmark hoe snel deze processors zullen zijn.
pciexpress 5.0 en ddr5 als ze veel sneller zijn zal je dat natuurlijk ook gaan voelen wat snelheid betrefd.ik ben tevens benieuwd omdat dit dus een nieuw platform is of ze ook bij intel een hedt platform gaan maken.Die atom cores gaan ze denk ik gebruiken bij laptops.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 2 oktober 2021 23:55]

1 E-core is volgens Intel (moet dus in de praktijk nog blijken) in performance te vergelijken met een Skylake core, als 4 E-cores dus in een multithread workload meer performance geven 1 dan P-core heb je uiteindelijk in multicore workloads dus een stuk meer performance dan wanneer gekozen was voor 2 extra P-cores ipv 8 E-cores.
Daar heb je een behoorlijk intelligente scheduler voor nodig om te kijken welke permutatie van E/P cores i.c.m. workload de meest geschikte is, vziw doet intel per thread een P/E selectie.
Het zal ongetwijfeld helpen dat de Thread Director de scheduler van het besturingssysteem een handje helpt.
Nu ben ik allang niet meer zo kundig in processoren maar ik kan me goed voorstellen dat specialistische software dedicated gebruik maken van de p-processoren en vervolgens simpelere applicaties of processen op de e-cores kunnen draaien.

Hierboven is duidelijk dat je in ieder geval 4 e-cores op de plaats van 1 p-core kan doen..

Dus als op de processor sprake is van 8 p-cores en 4 e-cores. Dan heb je gelijk aantal zware/lichte taken te verdelen. Wil j alleen p-cores dan heb je er 9 en moet je dus 4 lichte taken die mogelijk simultaan moeten draaien dus over 4 p-cores kwijt en houd je slechts 5 p-cores over ipv 8…

Erg theoretisch maar dat is wat in mijn gedachte het meest logisch lijkt
16 cores op volle snelheid, en dan weer commentaar krijgen als bedrijf: technisch inferieur, veel te heet, niet efficiënt.

Zoveel toepassingen zijn er niet voor 16 hele snelle kernen, en daar heb je threadrippers en dergelijke voor.
Ik ben vooral erg benieuwd naar de performance/Watt. Ik vermoed dat Intel z'n CPUs erg hoog gaat klokken met dito stroomverbruik om maar de 'beste' te zijn.
Ik ben vooral benieuwd naar de multicore prestaties.

Juist daar valt voor intel veel winst te halen tov AMD. Intel kan dan wel goed meekomen met single-core, maar word in multicore compleet weggevaagd door de AMD processoren. En volgens de geruchtenmolen gaat Intel dit zeer goed lukken, al valt dat nog te bezien, gezien Intels marketing claims/geruchten vs de werkelijkheid de afgelopen 2 gneraties.

Dat ze dan erg hoog gaan klokken en flink wat energie verstoken geloof ik dan wel weer. Er is Intel alles aan gelegen om weer te concurreren met AMD en het kan een hoop mensen blijkbaar weinig schelen dat het verbruik onder vollast bizar hoog is.

Edit: Offtopic? serieus?

[Reactie gewijzigd door ZenTex op 2 oktober 2021 18:56]

Ik denk dat we beter gewoon geduldig de reviews moeten afwachten. Intel heeft afgelopen jaren vaker hoog van de toren geblazen om vervolgens toch een beetje teleur te stellen
Uiteraard is dat altijd het beste.
Maar we blijven Tech aficionado's natuurlijk, volgen alle geruchten en speculeren er graag op los.
IIntel heeft afgelopen jaren vaker hoog van de toren geblazen om vervolgens toch een beetje teleur te stellen
Intel's marketingafdeling is... Erg creatief. Als ze een IPC verbetering van 20 procent suggereren liegen ze technisch gezien niet, aleen vermelden ze er niet bij dat het enkel om AVX512 prestaties gaat, of ze vermelden er niet bij dat ze met 2 generaties terug vergelijken.

Dus inderdaad, Reviews en benchmarks, bij zowel Intel als AMD. De geruchtenmolen heeft nogal de neiging om zaken tot in het absurde te overdrijven en te hypen.

[Reactie gewijzigd door ZenTex op 2 oktober 2021 18:54]

Volgens mij was juist avx512 niet meer aanwezig in deze generatie, dacht ik hier op tweakers gelezen te hebben, maar verder wel eens hoor. En al helemaal met al die fixes die ze de laatste jaren hebben moeten doorvoeren; die hebben een groot deel van de gewonnen ipc weer doen verdampen…
Nijs mis met vooraf speculeren, als het maar duidelijk is dat het speculatie is.

Elke (sport)wedstrijd op tv wordt ook pas beslist met de wedstrijd, dat gepraat vooraf doet er echt niet toe en veranderd niks maar toch zijn er hele volksstammen die dat wel graag doen :)

Nou, hier doen we dat dus ook maar dan over hardware en de strijd die die mogelijk gaat leveren!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 3 oktober 2021 09:13]

Daar ben ik ook benieuwd naar, maar kijk je naar de snelle en zuinige cores dan zou alleen onder vollast de processor veel verbruiken. Voor de eenvoudigere taken kunnen de zuinige cores gebruikt worden.
Ben vooral benieuwd naar de prijs.
Benieuwd hoe hard ze bij Amazon werken om die voorraad aan te vullen (;
Rest staat er nu ook op, dat wordt geen i9.
Performance per watt zal vooral afhangen van de moederbord afstellingen, waarschijnlijk gaan de DiY fabrikanten (Asus, MSI e.d.) voor verhoogde PL2 en Tau waardes en zal daardoor de performance per watt op die moederborden waarschijnlijk tegenvallen, echter zal je waarschijnlijk wel een hoge maximale performance zien op die borden.

Op moederborden / prebuild PC's van fabrikanten die de door Intel geadverteerde spec volgen zal de performance per watt waarschijnlijk een stuk beter zijn, maar de maximale performance mogelijk wel minder, zeker in workloads die langer duren dan de maximale Tau window (56 seconden) binnen de Intel spec.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 2 oktober 2021 19:05]

Ik kan je denk nu al vertellen dat ze erg veel tdp en erg heet worden, maar wel op bepaalde plekken boven AMD uitkomen. Denk ik dan :) Maar ben gewoon blij dat de competitie weer terug is. Nu word het pas echt leuk..
Terug naar het Pentium 4 tijdperk dus , zou kunnen. we gaan het zien , ik hoop op wat beters.
Kloksnelheid =/= snelheid van de CPU, daar spelen vele andere factoren aan mee.
Ik ben vooral benieuwd of dit niet de enige is. :)
Ik ben vooral benieuwd naar de prijs; als er zuinige cores zijn toegevoegd omwille van het stroomverbruik dan moeten de aanvullende kosten er wel uitgehaald worden.

Overigens zien we hier een ontwikkeling die al langer gaande is. SoCs met energiezuinige cores worden op mobile veel ingezet.

Ik vraag me af of er een toekomst is voor chipsets met 2 sockets; 1 voor de conventionele CPU en 1 voor een 'lichte' CPU, misschien wel ARM. Indien gebruikers de conventionele CPU maar heel weinig nodig hebben kunnen ze dan een lichte CPU kopen om de stroomrekening te drukken.
4 e cores nemen even veel plek op de die als 1 p core
Dus dan kun je óf een 10-core hebben, of een 16 core met 8 kleinere cores
Dat lijkt me echt een gaaf idee. Wel een beetje terug naar oldskool met die coprocessors die je vroeger erbij kon prikken.
Amr en intel cpu ? Kan je dat mixen.?
De software kan alleen een soort gebruiken.
Ik vraag me af of er een toekomst is voor chipsets met 2 sockets; 1 voor de conventionele CPU en 1 voor een 'lichte' CPU, misschien wel ARM. Indien gebruikers de conventionele CPU maar heel weinig nodig hebben kunnen ze dan een lichte CPU kopen om de stroomrekening te drukken.
Waarschijnlijk niet, dual socket moederborden zijn al prijzig omdat je veel dubbel moet uitvoeren incl controller en daar zou bovenop nog task switchen tussen sockets moeten komen.

Voor veel gebruikers zal een ARM soc dat gaan bieden voor een aanzienlijk lagere prijs en verbruik.
De eerste keer dat desktop chips ook het 'Big Little' concept gaan volgen. Ben erg benieuwd hoe het omgaan met die energiezuinige cores in the praktijk zal uitpakken.
Wat is dat voor gek patroon bij de pads op de 3e foto?
Dat zijn de plekken waar de copper pads kleiner zijn dan het gat in de soldermask. Daar zie je dus dat dat individuele pinnen zijn. Die zijn licht omrand, omdat je daar de kleur van de PCB zelf ziet.
De pinnen waar je geen lichte rand omheen ziet maken deel uit van een groter copper plane, zoals de ground of voeding, dat zijn vaak hele groepen pinnen naast elkaar. Je kan het op foto 1 ook goed zien als je inzoomt, daar is wat meer detail. Zie dit plaatje.
Erg benieuwd naar hoe dit in de praktijk uit zal pakken in verschillende gebruiksscenarios, lijkt me dat dit toch vroeger of later (grote) aanpassingen van Windows en andere softwaremakers gaat vragen om er echt gebruik van te kunnen maken? We zien nu al dat bv games nog steeds baat hebben zij zo hoog mogelijke single core performance, al willen/kunnen ze nu eindelijk toch wel van 4 cores gebruik maken.

Anyway, tegen de tijd dat ik aan een nieuwe processor toe ben, zijn we alweer 2 tic toc cycly verder (verwacht mijn 3700x toch nog wel minimaal 5 of 6 jaar te blijven gebruiken)
Hehehe, over 6 jaar ben ik zesenzeventig, dus daar kijk ik nog niet echt naar uit...
Bovendien, ik heb recent een AM4 gebouwd, 2600 op 4050 na sinds de bulldozer niks meer gedaan te hebben,
Dus ik heb nu een 2de PC met FX 8120, op 4000,
kan ik nu meer?, nauwelijks, BD rebuilder gaat sneller...
Stockfish schaken gaat sneller,
maar dat is allemaal zeer betrekkelijk.
Ik vind het leuk om wat te klooien met koelpasta en overklokken, en een mooi kastje maken,
maar die 20% IPC dat merk je niet meer.
Gamer ben ik niet, ja, rustige point en click adventures, dus ik heb geen stress door frames/s :-)

Ga je niet van de 3700X naar de 5950X? LOL
Ik heb nu een 2600 voor 145 euro en ga kijken hoe de prijzen van de 12 en 16-cores zich gaan ontwikkelen.

Greetz
Deze processoren worden zeer interessant. Overigens, in het artikel staat "De Core i9-12900K krijgt acht krachtige P-cores met hyperthreading, gecombineerd met acht energiezuinige E-cores zonder hyperthreading. Daarmee beschikt de chip over 16 cores en 24 threads'.
Deze cpu zou dus 16 cores en 16 threads moeten hebben omdat slechts de P-cores over hyperthreading beschikken.
Ik zie duidelijk iets over het hoofd.....
8 krachtige cores met HT zou volgens het artikel uit komen op 16 threads en daarnaast nog eens 8 zuinige cores zonder HT dus 8 threads.
16+8=24 threads
Argh, natuurlijk 8)7

Bedankt voor je uitleg
Nee hoor, 16 cores en 24 threads klopt wel hoor:
8 cores met HT = 16 threads
8 cores zonder HT = 8 threads
Maakt totaal 24 threads
Nee want de 8 efficient cores hebben 1 thread per core. De 8 performance cores 2 threads per core.
Dus even ruw vertaalt 8*2 +8= 24 threads op 16 cores
8 cores met hyperthreading + 8 cores zonder is 24 threads, 2x8+8=24
Tijd om de bak weer leeg te gooien.
Ik ben zeer benieuwd of de claim van veel meer IPC waar gemaakt kan worden.
Dat wordt interessant.
Het concept van 8 grote en 8 "kleine" cores lijkt mij noodgedwongen, wegens warmteontwikkeling
bij hoge kloksnelheden.
Het liefst heb je toch 16 beste cores?.... Zoals de 5950X.
Het concept van die kleine cores lijkt mij vooral geschikt voor mobile, laptops, enzo.,
waar je normaal gesproken geen 16 cores in kan proppen tenzij de kloksnelheid laag is...
Ik denk dat Intel die zgn snelle cores veel boost wil geven, terwijl ze toch kunnen claimen een 16-core te hebben, dus in spellen weer veel performance hebben en toch 16 cores hebben voor multitasking...
Verbruik zal wel hoog zijn, maar mijn kastje met een Ryzen 2600 op 4050 Mhz gaat ook ruim boven de 200 watt als het flink aan het werk gezet wordt :-)
Kortom, ik kijk uit naar de reviews.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee