Mobiele game LEGO Star Wars Battles keert terug als Apple Arcade-exclusive

LEGO Star Wars Battles, een mobiele rts-game die eerder dit jaar werd geschrapt, keert terug als een Apple Arcade-exclusive. De game kwam in 2019 beschikbaar in een aantal landen, maar in juli werden de servers van het spel offline gehaald door ontwikkelaar TT Games Brighton.

De studio kondigt de terugkeer van LEGO Star Wars Battles aan op de Star Wars-website. Het is een realtime strategiegame waarin spelers het tegen elkaar opnemen in PvP-gevechten. Spelers moeten daarbij strijden om territorium en uiteindelijk de basis van de tegenstander overnemen om te winnen.

Spelers kunnen onder andere legotorens op het speelveld bouwen. Gebruikers kunnen ook upgradebare personages, troepen en voertuigen verzamelen uit de Star Wars-franchise, waarbij men ook kan kiezen uit de light en dark side. Personages beschikken daarnaast over unieke vaardigheden. De game bevat daarnaast gevechtsvelden op iconische planeten uit het Star Wars-universum, zoals Naboo, Hoth en Endor.

Het is niet bekend wanneer het spel precies verschijnt op Apple Arcade, maar de ontwikkelaar stelt dat dit 'binnenkort' gebeurt. LEGO Star Wars Battles is geen nieuwe game. Het spel verscheen in 2019 al in een aantal landen, als een soft launch. In mei maakte ontwikkelaar TT Games Brighton echter bekend dat de smartphonegame geschrapt zou worden, schreef ook PocketGamer. Toen meldde de ontwikkelaar dat de game op 1 juli zou 'sluiten', en werden spelers aangeraden om in-game valuta voor die datum uit te geven.

Met de terugkeer is het spel weer speelbaar op Mac-computers, iPhones, iPads en Apple TV-apparaten. Daarvoor hebben gebruikers wel een Apple Arcade-abonnement van vijf euro per maand of vijftig euro per jaar nodig. De game bevat geen advertenties maar is alleen speelbaar zolang het Apple Arcade-abonnement actief is.

Afbeelding via Star Wars

Door Daan van Monsjou

Redacteur

30-08-2021 • 20:55

34 Linkedin

Reacties (34)

Wijzig sortering
Nou ben ik geen fan van exclusive, de redenering er achter kan ik begrijpen tot bepaalde hoogte. Als een kleinere gameontwikkelaar een redelijke garantie krijgt van een console/platform dan kan dat wat meer zekerheid geven.

Echter als partijen als Microsoft, Apple, maar ook Netflix games gaan aanbieden puur gebaseerd op kapitalisme, dus alles opkopen en later kijken waar winst in zit, dan weet je hoe laat het is. Je gaat heel veel kwaliteiten verliezen doordat enkele partijen het semi onder controle hebben en je bent als land aan de wolven overgeleverd.

China heeft de markt allang geleden zwaar beperkt en dat heeft ze geen windeieren gelegd, daar bestaat een compleet eigen industrie. India houd ook strak vast aan de regels, lijken op een paar vlakken op die van China en ze hebben een flink aantal chinese apps eruit gegooid maar ook social media uit met name de VS hebben ze in de tang door ze verantwoordelijk te stellen voor de inhoud.
Leuk of niet, het geeft lokale initiatieven wel een boost.


De EU leunt te veel achterover waarbij al te veel schade is aangedaan. De macht van Amazon werd pas een issue nadat partijen als alibaba er niet voor schroomde ook de markt hier te betreden en dat ook doen. Afghanistan laat zien dat je social media ook heel snel heel groot risico kan worden. Etc Etc.

Nu is het weer de gamemarkt die ze gaan verzieken met als resultaat 13 in een dozijn.
In dit geval zou het zo kunnen zijn dat de game anders helemaal niet meer te spelen was.

Game was het niet het succes dat de studio / uitgever er van gehoopt had. Maar wordt nu toch uitgegeven.
Microsoft heeft niet bepaald met hagel geschoten bij hun aankopen, maar wat mij betreft gewoon de crème de la crème ingelijfd.
Tja exclusives in games is niks nieuws, zelfs niet bij Apple. Zeer veel games zijn zelfs ontstaan als iOS exclusives. Angry Birds was een platform "exclusive". Niet omdat Apple en Nokia dat zo wouden maar omdat het gewoon eenvoudiger was voor het toen bijna opgedoekte Rovio om voor iOS te werken dan voor duizenden Android configuraties. Ik snap dan niet zo goed de kritiek "als zelfs partijen zoals Apple, Microsoft, ..." Sorry maar die 2 partijen mogen wij als consumenten en game ontwikkelaars toch echt wel dankbaar zijn voor veel gems die we al gekregen hebben. Microsoft ondersteunt gaming al sinds ik kan herinneren en Apple is de mobile games king. Nope, "kapitalisme" als enige motivatie inroepen vind ik zo fout maar ja dat is de geest van de tijd natuurlijk.
Als Apple de “mobile games king” is, waarom is gamen op Android-gamingtelefoons in Azië dan zo gigantisch populair?
Omdat het net als hier ook in Azie populair is op de iPhone? Ik snap de vraag niet goed. Kijken we naar wat beide stores verzetten, Play en App Store dan loopt de App Store nog steeds mijlen voor in downloads en omzet ondanks de veel grotere userbase van Android. iPhones zijn ook in Azië razend populair net zoals hier.
Lol. Kleinere ontwikkelaar. Het is EA*.

Met een licentie van Lego en Star Wars (Disney) hebben we het hier niet bepaald over een ‘onbekend juweeltje’ dat aan de gamers onttrokken wordt. Dit is nogal een verzameling gecommercialiseerde IP bij elkaar.

Sowieso hang je wel heel veel lot van de wereld aan een spelletje.

*Correctie: een divisie van Warner Bros, recent gekocht door EA!

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 30 augustus 2021 22:35]

Lol. Kleinere ontwikkelaar. Het is EA*.
Niet de ontwikkelaar.
*Correctie: een divisie van Warner Bros, recent gekocht door EA!
Nog steeds niet de ontwikkelaar.


Uitgever en ontwikkelaar is niet hetzelfde.


Overigens heeft Ilbies het niet eens over deze game, hij legt alleen uit wanneer hij exclusives zou snappen. Hij legt echter geen link tussen deze game in zijn eerste alinea.
Ok, wie is de ontwikkelaar dan? Volgens mij in ieder geval geen partijtje dat “gewoon een leuke game wilde maken”, en vervolgens over de lego star wars IP is gestruikeld.

Wat ik kan vinden is het Travellers Tales, dat onderdeel is/was van Warner Bros, maar nu gekocht door EA, maar excuseer me dat ik wat verdwaald raak in alle holding-maatschappijen.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 30 augustus 2021 22:54]

Weet niet waar je EA vandaan blijft halen, Travellers Tales is nog gewoon van Warner. EA heeft alleen Playdemic gekocht, een andere Warner studio, en hoewel die studio voorheen door TT is gekocht hebben ze voor Warner de mobile game Golf Clash ontwikkeld, niet de TT Lego games.
Zoals gezegd: verdwaald in de holdingmaatschappijen. Niet bepaald kleintjes!
Ok, wie is de ontwikkelaar dan?
TT Games Brighton (TT Odyssey heet het nu).
Exclusiviteit (e.g. niet op Android) is een eis van Apple Arcade. Je kunt er wel over klagen, maar betaalde games overleven normaal gesproken niet op de mobiele markt. De kans om winst te maken is echt minimaal.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 31 augustus 2021 11:01]

Juist géén 13 in een dozijn, want het is een Apple Arcade (AA) spel. Apple vereist dat alle spellen in AA geen in-app aankopen hebben én geen advertenties. Apple probeert juist hiermee het imago van mobiele games op te krikken.

De mobiele gamemarkt is juist totaal verziekt dankzij in-app aankopen, Apple probeert er juist wat aan te doen. Omdat ze verwachten dat een abonnement service meer oplevert en omdat het huidige type mobiele games niet oneindig houdbaar is. Heel nobel is het allemaal vast niet, maar voor de gamer is het geen slechte ontwikkeling, want er komen nu eindelijk games naar mobiel die niet gebaseerd zijn op ‘grind or buy’.
De voorloper Lego Battles op de Nintendo DS was echt een hidden gem.
Thanks, gelijk opgezocht
Of het zit al bij je Apple One gezins abbo :)
Ja. dat zit het

[Reactie gewijzigd door xbeam op 31 augustus 2021 01:47]

vraag aan de mobiele gamers;

wat is 'wel' een goeie RTS voor mobiel? (zo eentje dat je niet 'betaal x coins' om gebouw-y te bouwen)
Ben op zich wel gek op de Lego franchise, en Star Wars. Maar niks Apple in huis, en gaat er ook niet komen, in mijn persoonlijke opinie overpriced hardware. Zal de titel maar laten gaan, hopelijk later dan maar een Android exclusive titel als goedmakertje
Er komt ook een exclusieve Castlevania voor Apple Arcade.
Lekker al die gratis soft en hardware in je huis van wereld grootste reclame bedrijf. Het is al lang geen kwestie van hardware prijs meer. Maar wie vertrouwen je het meest met al je persoonlijke informatie en gedrag.

En als ik dan moet kiezen scoort Apple bij veel hoger dan Google tel daar het veel beter ecosysteem en de gesloten en zeer strike App Store bij op dan betaal ik graag wat meer voor de hardware.

Bij mij komt er geen Google gedrag detecterende hardware in
https://arstechnica.com/g...ends-to-apple-study-says/

Grappig Google die vindt dat Apple privacy niet tot luxe product mag verheven, je zou dan denken dat het aan Google is om Apple te volgen en goed koper te maken. Nee Google vindt apple te veel privacy gericht en te bewust makend 😂 Vreemde redenatie voor een reclame bedrijf dat vindt dat privacy geen luxe product mag zijn.
https://www.onemorething....-apple-privacy-geen-luxe/

[Reactie gewijzigd door xbeam op 31 augustus 2021 01:45]

Voel je je aangesproken omdat hij apple overpriced vond? Deze reactie slaagt toch nergens op?
Ik vind beide reacties eigenlijk nergens op slaan . Dit artikel gaat over een Lego spel en niet Apple vs Google.
Ik zit eigenlijk te wachten op reacties of dit spel de moeite waard is.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 31 augustus 2021 07:06]

? Iemand die zegt dat het spijtig is dat hij niks apple heeft mijkkt me nog relevant.
Apple hun anti-repair beleid is honderd keer erger dan wat Google uitspookt met jouw data. Hoe je het ook draait of keert, die data doet elk groot bedrijf iets mee.

https://www.youtube.com/watch?v=o2_SZ4tfLns
https://www.youtube.com/watch?v=sfrYOWlKJ_g
https://www.youtube.com/watch?v=rwgpTDluufY

Komt er op neer:
- Apple zelf repareert niets maar vervangt alleen maar toestellen
- Als er toch iets vervangen wordt in een toestel is het meestal bijna heel je moederbord
- Ze liegen over welke delen los te verkrijgen zijn (charge port op een iPhone bv.)
- Ze verbieden chipfabrikanten om losse chips uit te leveren aan iedereen behalve Apple zelf
- Apple zegt dat onderdeel X defect is in een laptop terwijl het onderdeel Y is

En over dat gesloten ecosysteem dat zogezegd zoveel beter is:
- Ik heb liefst zelf controle over wat ik wel of niet op mijn apparaten installeer zonder dat de fabrikant dat voor mij beslist en dan zit je bij Apple op de verkeerde plaats!

[Reactie gewijzigd door Tasandriel op 31 augustus 2021 00:54]

Apple repareert wel toestellen, maar in eerste instantie vervangen ze voor nieuw.
De gerepareerde toestellen worden later door Apple refurbished verkocht.
Apple repareert zelf niets. Alles wordt outsourced naar herstelbedrijven buiten West-Europa.
Ze willen niet dat mensen hun toestellen repareren (daarom doen ze de laatste jaren ook zo belachelijk als het aankomt op hardware matching met serialisatie). En ze rekenen je een arm en een been aan als je iets wil laten herstellen buiten garantie.

En die gerepareerde toestellen worden weer verder verkocht voor premium prijs, dubbel kassa kassa.
Je negeert wel ff heel mijn punt ivm right to repair. Daar heeft Apple een veel grotere blamage aan dan Google.
Ze huren lobyisten in om op alle mogelijke manieren hun gelijk te krijgen met wat betreft beschikbaarheid van reserve onderdelen.

Daar komt ook nog bij kijken dat Apple sinds de iPhone 10 aan serialisatie doet waar door jij de goedkeuring nodig hebt van Apple om een onderdeel te wisselen (en daarna te laten werken), zelfs al zou dat onderdeel van een andere volledig nieuwe iPhone komen.

Geen enkel groot bedrijf is goed, of niet kapitalistisch, maar de achterlijke bullshit die Apple de laatste 10+ jaren pusht in hun anti-repair praktijken (om nog maar te zwijgen over andere zaken als FoxConn etc) is echt klucht.

Soit, als jij elke keer je een iPhone koopt een nier wil verkopen om het te blijven betalen, moet jij weten.
Uiteindelijk is wat iedereen zelf kiest en voorkeur aan heeft. Na Jaaaaren intel/windows pc’s en android telefoon zoals de galaxy s6 edge, galaxy S8, S21 ben ik nu overgestapt op apple. Dus macbook air M1 en apple iphone.
Mijn overstap was juist dat ik niet alles zelf meer hoef uit te dokteren wanneer er weer iets niet werkt na een grote update.

En moet zeggen dat de Air M1 mijn zeer goed bevalt. Kan alles mee doen wat ik wil doen. Het werkt gewoon.

Ben ik nu een apple fanboy? Verre van dat.
Ben ik windows / android fanboy? Idem verre van dat.

Net zoals iedereen kiest die hardware wat werkt en voldoet aan zijn doeleinden.
ik heb me redelijk goed vermaakt met deze game. En ik heb al arcade. Hier wordt ik wel happy van :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee