Bronnen ontkennen Athlon XP - Windows XP connectie

Bronnen van News.com hebben bevestigd dat de nieuwe generatie Athlon CPU's voor desktop computers de merknaam Athlon XP zal krijgen. Het achtervoegsel 'XP' zou geheel zelfstandig door het bedrijf zijn bedacht, als we de informanten mogen geloven. De letters XP staan hier voor eXtra Performance. In tegenstelling tot hetgeen velen veronderstellen, is er hélemaal geen link met een besturingssysteem genaamd Windows XP .

Over de nummering van de Model-ratings bestaat nog onduidelijkheid. News.com spreekt over een Model-nummer 1900+ voor de 1,5GHz Athlon XP, terwijl The Register dit cijfertje twee dagen geleden nog had gereserveerd voor de 1,6GHz Athlon XP. Volgende maand zullen we zicht krijgen in deze intrigerende kwestie. De Athlon XP wordt dan geïntroduceerd op kloksnelheden tot 1,53GHz:

The XP designation, sources say, is an unfortunate coincidence. In AMD's case, the letters XP stand for extra performance. In Windows XP, the XP stands for experience. AMD apparently had been contemplating the branding scheme at the time Microsoft announced the software. The letters X and P appear to have captured the spirit of the times. Trident Microsystems came out with a graphics chip in spring 2000 called the Blade XP.

Door Femme Taken

Architect

20-09-2001 • 05:11

76 Linkedin

Bron: News.com

Reacties (76)

76
69
63
18
6
0
Wijzig sortering
gaat dit niet tot juridische kwesties leiden? moet wel -- maarja, wie was er eerder.. Microsoft of AMD, ik denk dat als Microsoft hier een zaak van wil maken (met in het achterhoofd de gedachte dat zij eerder waren met de naam, nou ja.. XP deel dan) dat zij een grote kans maken om dit te winnen omdat AMD zich denk ik financieel niet echt in zo'n zaak kan werpen...
Ach, dit zie je toch al jaren

Windows 95
Office 95
Programma X 95

idem met 2000

nu gaat iedereen gewoon alles XP noemen en dat amd zijn processoren XP noemt is alleen maar meer een stap in de richting wat M$ wil
Getallen kan je moeilijk beschermen. Versienummers dus ook. Maar XP is geen versie nummer, maar eerder (deel van) de naam van een produkt. Dus als MS het wil hebben ze een aannemelijke kans om een geschil te winnen mijns inziens.
Windows
- WinZip
- WinRar
- WinDVD
- Win-vulmaariets in.

Microsoft doet daar echt niet moeilijk over, het geeft ze juist extra bekendheid. Mensen die overal XP horen en zien zullen eerder geneigd zijn om ook Windows XP te kopen.
"Win" is waarschijnlijk niet een beschermde merknaam
Maar XP is geen versie nummer, maar eerder (deel van) de naam van een produkt.
In Nederland kijken de rechters bij geschillen over namen ook naar de producten.
Aangezien de processor geen concurrent is/kan zijn van het besturingssysteem, denk ik dat de rechter(s) allebei de namen toe zullen staan...

Bovendien zal M$ geen probleem hebben met een processor met dezelfde naam: het betekent indirect alleen maar meer reclame voor een M$-product...
Aangezien de processor geen concurrent is/kan zijn van het besturingssysteem, denk ik dat de rechter(s) allebei de namen toe zullen staan...
de tv-zender ME (yorin) was ook geen concurrent van de kledingzaak WE. Toch heeft WE een rechtzaak aangespannen en gewonnen

Maar zoals al gezegd, ik denk niet dat microsoft hier moeilijk over gaat doen... het zorgt alleen maar voor extra naamsbekendheid
helaas is het er nog steeds ;-)
de tv-zender ME (yorin) was ook geen concurrent van de kledingzaak WE. Toch heeft WE een rechtzaak aangespannen en gewonnen
Er was ook Windows ME
[offtopic]
We heeft later verklaard dat er nooit een rechtzaak of intentie tot een rechtzaak is geweest. Dit alles is een enorme reclamestunt van Yorin geweest. Of denk jij dat Yorin al hun trailers en reclamefilmpjes binnen enkele dagen heeft gemaakt. Alles was al klaar ( spotjes, papier, site, de hele meuk ) en Yorin, was echt geen ME gaan heten.
[offtopic]

Beetje meer [ontopic], je kunt lettercombinaties volgens mij ook niet wettelijk beschermen. Zou wat worden met aanduidingen als GT, GTI, en de overbekende i of E op auto's. En AMD geeft er blijkbaar een net iets andere uitleg aan als Microsoft. En waarom zou AMD wel voor de rechter gesleept moeten worden, terwijl er een videokaart op de markt is met dezelfde achtervoeging ?
www.microsoft.com/WindowsXP/

Zien jullie hier een (r) of een TM of iets dergelijkt boven de XP staan?

Ik niet, dus hebben ze hem niet geregd, en beschermen ze hem ook niet als ze hem in het openbaar gebruiken, dus kunnen ze niet zo makkelijk een eventuele rechtszaak winnen.
Check de licentieovereenkomst die j bij elke Windows versie kan zien. Daar staat precies wat een trademark is en wat niet.
En die Blade XP chip die genoemd wordt in de nieuwspost, die zorgt er niet voor dat MS het moeilijk zou krijgen zoiets te winnen?

Suuuuuuure.
Wie weet gaat microsoft het eigenlijk wel grappig vinden. Koop een computer met winXP, een processor XP en evt zelfs nog een XP videokaart.

Er zullen vast klanten zijn die dom genoeg zijn om te denken dat die drie gemaakt zijn om erg goed met elkaar samen te kunnen werken en dus 'de betere' combinatie zijn voor een betrouwbare snelle PC.
Een XPC dus, klinkt meer als een pilletje. :7
Ik denk niet M$ zich hier aan waagt. Er zijn al vele andere bedrijven die XP ook allang gebruiken als kenmerk voor hun naam of produkt. Dan zouden ze een rechtszaak tegen al die bedrijven moeten gaan voeren.
Vraag me ook af of je op een losse letter combinatie wel een patent kunt leggen. Ik denk dat Windows XP en WinXP enzo wel gepatenteerd zijn, maar XP op zich niet. Dan zou je op elke letter combinatie een patent kunnen aanvragen en dan stroomt het geld binnen... lijkt me sterk...
misschien een juridische stap van intel naar amd jah :P want amd haalt hier veeeeeel voordeel uit echt wel!
bedoel veel mensen zijn zo snugger om de link met winxp te leggen en vinden XP nu voor "goed" staan al..
AMD gaat intel toch ook niet aanklagen voor het feit dat intel mer naamsbekendheid heeft door de vele reclames die intel maakt, heeft intel ook erg veel voordeel bij namelijk
misschien een juridische stap van intel naar amd jah want amd haalt hier veeeeeel voordeel uit echt wel!
En waar zou je die aanklacht juridisch gezien dan op baseren??

AMD doet nu met die PR-rating en die naamgeving gewoon hetzelfde als Intel, het feit dat mensen nog iontel-cpu's kopen ondanks het feit dat amd een extreem veel betere prijs/prestatie bied laat wel zien dat deze trucjes de enige manier zijn om cpu's te verkopen aan de domme massa's
Ik denk dat dit eerder met de nieuwe marketing strategie van AMD heeft te maken.

Aangezien Intel op dit moment voorloopt met het aantal Gigahertzen en dit als verkoop strategie gebruikt om een groter markt aandeel te krijgen, probeerd AMD het op deze manier.

Omdat bijna iedereen op dit moment al wel van XP (windows) gehoord heeft, zullen (misschien) veel computer analfabeten denken dat deze processor speciaal voor deze windows versie is gemaakt.
De letters XP staan hier voor eXtra Performance. In tegenstelling tot hetgeen velen veronderstellen, is er hélemaal geen link met een besturingssysteem genaamd Windows XP.
Ja ja, XP staat misschien niet voor eXPerience zoals Microsoft heeft gekozen, maar die letters zijn wel degelijk gekozen om net zoals Windows XP te klinken.

Wie het tegendeel beweert klinkt hetzelfde als iemand die beweert dat de vorige mogelijke naam Athlon 4 niet zo gekozen was zodat men een link zou leggen met de Pentium 4. ;)
Tja, en bij Nvidia was het zeker ook zeer toevallig: Detonator XP drivers

Binnenkort in de winkel: Calve pindakaas XP: Extra pinda's :+

Ben benieuwd wat men allemaal gaat verzinnen
En bij Creative doen ze ook mee aan de trend met hun Game Theatre XP.
Ermmm, was de Game Theatre XP niet vannuh, dat vage merk..... Ik heb er ooit een geluidskaart van gehad, enorm brak ding.... Ohja, Maxi ofzo... ;)
Briljante zet van AMD. Ik wil wedden dat ze bij Intel zitten te huilen omdat zij dat niet hebben bedacht. Het ligt ook niet erg voor de hand :z .

Even over die nummering: wat is dat nou weer lache. Je hebt een 1500 MHz processor en je noemt hem 1900+. Marketing: ik kan er geen genoeg van krijgen! :P
IBM Cyrix heeft dat jaren geleden ook al een keer geflikt met de 166+ en de 200+. Die processoren draaiden op resp. 133 en 166 Mhz.
Kijk er zijn NU al onduidelijkheden over de model rating. Hoe ze aan de rating komen is zelfs een wonder, ik ben bang dat AMD gewoon met de megahertsenrace moet meedoen en dan met hun 1,8GHz vele malen beter presteren dan de Intel 1,8GHz.

Het nomale publiek is mondig genoeg tegenwoordig om zelf wel achter de verschillen tussen AMD en Intel te komen, per slot van rekeking, wie kent er niet een 'computer-expert' in de familie/kenissen kring??
Als een Athlon 1400 zien voor een veel lagere prijs dan een P4 1400 gaan ze echt niet denken dat die Athlon misschien wel veel sneller is dan een P4. Andersom gaan ze zich misschien wel afvragen wat er aan de hand is als een Athlon XP 1900+ eigenlijk op 1,53GHz draait, maar dat zal alleen maar positiever voor AMD uitpakken omdat de benchmarks zullen bewijzen dat de Athlon XP 1900+ vergelijkbaar is met een P4 op die kloksnelheid.
Dat is allemaal aardig, maar feit is wel dat AMD zich spiegelt aan Intel's klokspeeds met hun naamgeving (die 1900+ duidt niet op een benchmark getal, maar op 'vergelijkbaar met intel mhz'). En je spiegelen aan een concurrent is IMHO een teken aan de wand dat je maar een kleintje bent. Door nu een gelijkenis met 'Windows XP' te suggereren maar dat krachtig te ontkennen ("oh, is er een OS dat ook zo heet? Wat toevallig!") doen ze in feite precies hetzelfde, ipv gewoon zelf iets te kiezen en ZELF aan branding te doen. Zo worden hun merken spiegelbeelden van andere merken, wat tot gevolg heeft dat je eigen merk nooit los komt van het 'origineel'.

Nee, AMD heeft OOK in marketing opzicht nog een LANGE weg te gaan.
AMD heeft toch helemaal geen geld om een enorme wereldwijde reclame campagne op te zetten om de pc koper ervan te overtuigen dat prestaties en kloksnelheid niet vergeleken kunnen worden tussen 2 processors. Als ze er dan eindelijk in slagen om deze wijsheid over te brengen is het bedrijf failliet.

De model-rating omzijlt het hele problemen én geeft de koper een handig cijfertjes waarmee ze de Athlon met de P4 kunnen vergelijken. Zelfs als de pc koper is bijgebracht dat kloksnelheid niet alles zegt weet die [slecht geïnformeerde] pc koper nog steeds niet dat een 1,4GHz Athlon net zo snel is als een 1,8GHz P4 en heeft AMD nog steeds een probleem.
Het frappante is wel dat AMD met het invoeren van een Pentium Rating van 1900+ voor de 1,6GHz Athlon XP, toegeeft dat Intel kennelijk de snelste processor heeft (er vanuitgaande dat hiermee aan de Pentium 4 gerefereerd wordt en niet de Pentium III). Prijsstelling is een ander verhaal:

http://www.tomshardware.de/news/nachricht-20010918-1 705.html
AMD führt "Pentium-Rating" ein

Um die Vergleichbarkeit der Leistungsfähigkeit von Prozessoren aufrecht zu erhalten, wird AMD für seine Prozessoren das sogenannte Pentium Rating einführen. Da die AMD-CPUs bei geringerer Taktfrequenz ähnliche Leistungswerte erzielen wie Intel’s schneller getaktete Prozessoren, könne man die Taktfrequenz-Angaben nicht mehr als Maßstab verwenden. Aus diesem Grund führt AMD nun neue Modellbezeichnungen für seine Athlon-CPUs mit Palomino-Kern ein. Diese werden dann unter dem Namen Athlon XP vertrieben und erhalten anstelle der Taktfrequenz eine fiktive Angabe zum Vergleich mit Intel-Prozessoren. So wird z.B. der mit 1,6 GHz getaktete Athlon XP die Bezeichnung Athlon XP 1.900+ tragen. AMD plant vorerst fünf Modelle mit Taktfrequenzen von 1,3 GHz bis zu eben genannten 1,6 GHz. Zu Preisen wurden bisher keine Angaben gemacht.
Kijk er zijn NU al onduidelijkheden over de model rating. Hoe ze aan de rating komen is zelfs een wonder, ik ben bang dat AMD gewoon met de megahertsenrace moet meedoen en dan met hun 1,8GHz vele malen beter presteren dan de Intel 1,8GHz
Ik vind het ook onduidelijk, vooral omdat AMD niet zegt op op welke P4 de rating is gebasseerd. Als dat op de huidige P4 is gebasseerd hebben ze straks een probleem als de Northwood uit is omdat dat de opvolger van de huidige P4 is, alleen sneller door allerlei core optimalisaties en een groter L2 cache.

Als de XP dus op de performace van de huidige P4 is gebasseerd, hoe gaat AMD dat dan oplossen? Want een 2000MHz P4 of 2000MHz Norhwood verschilt nogal van elkaar qua performance.
Want een 2000MHz P4 of 2000MHz Norhwood verschilt nogal van elkaar qua performance.
Als AMD slim is de Northwood. Als ze de pr schaal gelijk stellen aan de Willamette core dan zet je jezelf wel erg voor schut om te zeggen dat je even snel/sneller bent dan een vergelijkbare p4, want dat ben je dan niet in vergelijking tot Northwood p4's.
Voordeel is dat je voorlopig ZEKER sneller bent tegenover P4's omdat je hem gelijk stelt aan Northwood en omdat Northwoord clock voor clock sneller is dan Willamette, wat weer goed is voor naamsbekendheid
edit:


Blech, blijkbaar nie goed gelezen.
Welke was nou eerder, Northwood of Willamette.
Lijkt me nie slim van Intel om een Willamette te introduceren als ie clock voor clock langzamer zou zijn dan een Northwood. Verwarrend :? :? :?
De Northwood is de opvolger van de huidige Williamette core. Intel gaat dus niet een opvolger uitbrengen die veel langzamer is :) (De Northwood moet ongeveer in het 3de kwartaal uitkomen en past op alle huidige s478 mobo's).
Als AMD slim is de Northwood. Als ze de pr schaal gelijk stellen aan de Willamette core dan zet je jezelf wel erg voor schut om te zeggen dat je even snel/sneller bent dan een vergelijkbare p4, want dat ben je dan niet in vergelijking tot Northwood p4's.
Aangezien de Northwood nog niet uit is en AMD wil inderdaad de XP met de Northwood vergelijken, hoe doet AMD dat dan?

Ze kunnen wel gaan raden, maar als ze de Northwood te langzaam in schatten zitten ze straks met bijvoorbeeld een XP met model rating 2,2 terwijl de 2,2GHz Nortwood veel sneller is.

Aan de andere kant, als ze de Northwood te snel in schatten hebben ze straks een XP met nummer 2,2 die even snel is als een 2,4GHz Northwood wat ook weer rare situaties op leverd in de winkel.

Dit wordt zeer interessant om te weten met welke CPU ze de XP gaan vergelijken.
Het gaat erom dat ze in beeld komen, dan kan de verkoper de rest doen. Nu zijn de meeste mensen nog niet eens geinteresseerd om te weten hoe het zit.

Gewoon proberen een discussie aan te gaan, zodat je een kans maakt om te verkopen, ipv. iNtel, ja dat ken ik, doe die maar, is trouwens ook de snelste hier.... :+
Extra Performance, dat meen je toch niet. De volgende intel gaat Intel EF heten. "Extremly fast". Het lijkt wel op een verkooppraatje bij TellSell!! Damn mensen, amd is bij mij in punten gedaald.
Anoniem: 29047
@Shook20 september 2001 08:26
Damn mensen, amd is bij mij in punten gedaald.
Zijn ze biij jou al in punten gedaald alleen om de naam???

Het gaat mij persoonlijk om factoren zoals kwaliteit, snelhied, prestatie e.d

No flame intented, maar Pentium 1, Pentium2, Pentium 3 & Pentium 4 getuigt ook niet van de nodige creativiteit ;)
Tuurlijk zijn kwaliteit, snelheid en prestatie belangrijk. Ik zeg ook niet dat amd geen punten meer heeft, maar minder, ik vind alleen de naam blijkbaar belachelijker dan jij. Daarnaast P1 t/m 4 is noodzakelijk brood. Ze heten toch ook niet Pentium, Pentium Snel, Pentium nog weer sneller, Pentium deze is wel heel erg snel. ;)
Pentium 1, Pentium2, Pentium 3 & Pentium 4 getuigt ook niet van de nodige creativiteit
Gelukkig is er nu Itanium :)
Al met al toch een leuk toeval dat men XP verzonnen hebben. Hierdoor kunnen ze toch een graantje meepikken van de marketing campanje van M$.

"Wat voor proc. adviseert u voor win XP?" Een XP natuurlijk.... }:O
Tja... Intel heeft ooit reclame gemaakt dat "als je geen Intel Proc had je niet 100% compatible met Windows was" wat bij veel mensen er bewust of onbewust nog steeds tussen de oren zit.

De toevalligheid van gelijke namen kan hun aandeel op de nono-markt vergroten :)
bijna...
chipsets voor AMD werden vaak niet ondersteundt en die van Intel meestal wel, daarom dus dat Intel vaker perfect liep op een Windows platform. nu spreek ik dus wel over toen...nu is dit anders.
Ben ik de enige die geen problemen heeft met z'n VIA chipset? Lijkt me sterk. Ik heb dan wel een MSI plankie, maat het lijkt mij dat dat niet veel uit moet maken. Ik ken trouwens zat mensen die ook wel eens problemen met hun BX chipsetje hadden hoor.

Ow ja ik kan er ook alles indouwen....tenminste als het maar hardware is :P
*kuch*. Nu is dit niet anders. De chipset voor de Thunderbird (de KT133, KT133A) is alles behalve perfect. Ik ken 4 mensen goed die een mobo met een van die chipsets hebben, en er is altijd wel iets:
- problemen met USB (scanners/printers/etc)
- problemen met VIA IDE drivers
- problemen met VIA 4-in-1 stabiliteit
- problemen met adressering van geheugen (1 GB bout)
- etc

Oke, in bepaalde configs draait het allemaal prima, stabiel en snel. Maar het is zeker niet perfect. Dit in tegenstelling tot de BX chipset die ik nog steeds heb (en een pc met BX chipset is niet per definitie verouderd: PIII @1060, 1 GB RAM, 110 GB Hdd, GF2). Je kan er alles indouwen wat je wil, en het blijft gewoon stabiel.

Ik geef toe: AMD doet het erg goed, de processors zijn snel. Maar het AMD platform is wel minder dan (delen van) het Intel platform.
Burat:
- problemen met USB (scanners/printers/etc)
- problemen met VIA IDE drivers
- problemen met VIA 4-in-1 stabiliteit
- problemen met adressering van geheugen (1 GB bout)
- etc
Ja, daar heb je ViA weer... De AMD chipset geeft toch in het geheel geen problemen? Brakke ViA....... :( Ik wil eigenlijk mijn P3B-F/Cellie366 eens gaan upgraden, maar de prijs/performance van de procs die op het mobo kunnen (alles eigenlijk, 133 MHz FSB wordt alleen afgeraden omdat de BX het niet kan) zijn te onaantrekkelijk en het AMD platform zit te vol met al dit soort problemen...
Ik hoop dat NViDiA het in 1 keer goed doet met de nForce. En dat de moboboeren niet denken dat het een of ander budget chippie is.... (hoewel de prijs ze ongetwijfeld wel anders zal doen vermoeden ;) )

edit: Mijn smileys hebben neusjes, dat vindt de parser schijnbaar niet goed :-) :)
Nitro, je bent niet de enige hoor. Ik heb een ASUS A7V266 mobo, dus de VIA KT266 chipset. Draait hier uiterst stabiel met Win98SE en Win2000. En de prestaties zijn ook toppie!
Vandaar dat m'n Win98SE / Win2000 systeem zo superstabiel en supervlot werkt met m'n Thunderbirdje... :)
Athlon XP? Wat is de codenaam geweest van deze processor. Ik zag Athlon XP niet in de vooruitzichten staan van AMD, is dit nou de hammer of zo???
Athlon XP? Wat is de codenaam geweest van deze processor. Ik zag Athlon XP niet in de vooruitzichten staan van AMD, is dit nou de hammer of zo???
De codenaam was de Palamino, die door AMD dus omgedoopt is tot Athlon XP en Athlon MP voor de server versie.

De Hammer is dit niet, aangezien dat een hele nieuwe CPU is, terwijl de XP een TB core heeft met allerlei core optimalisaties. (edit: moet natuurlijk Palomino core zijn i.p.v. TB, ben weer lekker in de war).

De Hammer komt ergens volgens jaar uit en beloofd zeer snel te worden en dat is een x86-64 CPU.
De Hammer is dit niet, aangezien dat een hele nieuwe CPU is, terwijl de XP een TB core heeft met allerlei core optimalisaties.
De Palomino is niet alleen de codenaam voor de Athlon XP/MP, maar is wel degelijk een andere core. De Athlon XP maakt dus geen gebruik van de T-bird core, maar van de Palomino!
Ik snap ook niet waarom Microsoft AMD zou aanklagen. Ze zijn geen concurrenten en niet alleen AMD profiteert van de marketing van WinXP door MS maar ook andersom :7
Anoniem: 26175
@rubby20 september 2001 19:46
Ik denk ook niet dat Micro$oft AMD zou aanklagen, en als ze het doen zou het waarschijnlijk zijn om de grote massa aan het verstand te brengen dat de AMD XP en Win XP niets met elkaar te maken hebben.

Ik denk niet dat ze een rechtzaak zouden winnen aangezien het beide om een afkorting gaat.

Maar laten ze het wel doen dan is het naturlijk gratis eXtra Reclame (XR :-) Melige bui ) voor AMD.
D'r was toch ook een PC fabrikant (toshiba??) die een T-bird model had. (zat een P4 in)
futsie-Siemens
dat geval dat bij Apie Heijn verkocht wordt.
edit:
typo

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee