Realme kondigt magnetische draadloze 50W-lader aan

Realme heeft een serie magnetische accessoires en draadloze laders aangekondigd, waaronder de MagDart, een magnetische 50W-lader voor in ieder geval de Realme Flash-smartphone. Ook verschijnt een 3,9mm dikke magnetische 15W-lader.

De MagDart is vooralsnog de eerste draadloze en magnetische lader die aangekondigd is voor een Android-telefoon. De MagDart moet een 4500mAh-accu in 54 minuten volledig opladen. De lader werkt vergelijkbaar als bijvoorbeeld de MagSafe van Apple. De lader klemt met magneten achterop de telefoon om vervolgens draadloos de telefoon op te laden. De MagDart is voorzien van een ventilator om ervoor te zorgen dat de lader niet oververhit.

De aankondiging van de MagDart was een week geleden al uitgelekt, maar toen was nog niet bekend dat de lader tot 50W kon opladen. De MagDart kan draadloos laden, maar ook bedraad via Realme's 65W SuperDart, dezelfde laadtechnologie achter OPPO's SuperVOOC en OnePlus' Warp Charge 65.

Naast de MagDart van 50W komt Realme met een ronde draadloze 15W-lader van 3,9mm die een 4500mAh-accu in 90 minuten moet kunnen opladen. Deze lader is aanzienlijk dunner dan zijn grote broer. Ook komt Realme met een reeks magnetische accessoires, waaronder een magnetische powerbank die vergelijkbaar is met Apples MagSafe Battery Pack, maar die ook als dock en telefoonstandaard gebruikt kan worden.

Behalve de powerbank brengt Realme een ringlamp uit, de MagDart Beauty Light, die van stroom wordt voorzien door de omgekeerde laadfunctie van een telefoon, waarmee bijvoorbeeld ook oordopjes opgeladen kunnen worden. Verder verschijnt de MagDart Case, een hoesje voor drie creditcards, die voorzien is van een kickstand.

De MagDart-lader is in eerste instantie gemaakt voor de aankomende Realme Flash-smartphone. Wel brengt Realme een MagDart-compatibel hoesje uit voor de Realme GT. Het is nog onbekend of de lader ook op andere telefoons werkt die draadloos laden ondersteunen. Ook heeft Realme nog geen prijs en verkoopdatum aangekondigd voor de laders en accessoires.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

03-08-2021 • 17:29

35 Linkedin

Reacties (35)

35
33
27
0
0
4
Wijzig sortering
Als groot fan van MagSafe is het mooi om te zien dat de Android makers nu ook overstappen op zo'n systeem. Eigenlijk vreemd dat niemand eerder bedacht had dat dit wel handig kon zijn. In ieder geval scheelt het een hoop zoekwerk om de draadloze lader juist uit te lijnen, haha.

Voor wat betreft het 50W, dat hoeft voor mij niet zo, ik blijf toch van mening dat het -ook vanwege hitteproductie- iets teveel invloed heeft op de levensduur van de batterij. En ik kan de momenten in mijn leven dat ik echt daadwerkelijk zo snel mijn telefoon vol moest hebben omdat ik niet in de buurt van een stroombron kon zijn op een hand tellen. Maar goed, gevalletje leuk dat het kan, misschien.
De Nexus 4 had gewoon magneten waarmee hij aan de oplader vast zat hoor. Daarnaast is het belangrijkste aan "magsafe", het draadloze opladen zelf, gewoon iets dat echt al sinds 2012 op android beschikbaar is.

Ik weet dat apple fans het denken, maar Apple heeft echt heel weinig nieuwe dingen uitgevonden hoor ;)
Nu Apple dit heeft heb je wel zekerheid dat er een boel accesoires uitkomen, dus nu wordt het echt populair: de iPhone verkoopt nu eenmaal een factor honderd tot duizend beter dan een Nexus 4. Maar er waren dus wel al een boel fabrikanten die dit bedacht hadden.

[Reactie gewijzigd door kiang op 3 augustus 2021 20:27]

Zever, de Nexus 4 had inderdaad een magneet in zich, maar dat was niet om te verbinden met de Nexus 4 Orb Charger, niks magnetisch aan, enkel een elektromagnetisch veld, zoals elke draadloze lader. Op de orb zat een rubber ring, zodat de nexus er niet afschoof, die magneet deed niks.
De Nexus 4 misschien niet, maar Palm's/HP's webOS-telefoons hadden wel degelijk magnetisch draadloos opladen.
Broodje aap: https://www.androidpolice...reless-charger-right-now/
It has been erroneously reported in a few places that the unit holds the phone with magnets. In reality, the top is just extremely grippy. I suspect the rubber charging surface is using some sort of micro-suction texture to hold onto the phone. You can tap and swipe on the screen and it won't fall off. In fact, I've found that I can press on the top of the screen hard enough to tip the entire phone and Orb backwards (see below). Basically, it's not going anywhere until you lift up.
Eigenlijk vreemd dat niemand eerder bedacht had dat dit wel handig kon zijn.
Al 10 jaar geleden hadden Japanse Android telefoons support for Qi, ver voordat Apple daarmee kwam.
Maar omdat Samsung en Chinese fabrikanten die 2 dollar extra aan kosten te duur vonden, verdween Qi weer van het toneel.
Nokia had het ook al.... inmiddels zijn ze er al jaren vanaf gestapt.....
Er waren wel eerder smartphones die met magnetische accesoires werkten, de Essential Phone die ik vroeger had had zo'n systeem, al was er nooit een battery pack omdat ie geen draadloos laden ondersteunde. Ik had nooit een accesoire maar vond het wel leuk dat ik het toestel met 1 hoekje op een metalen tafelblad kon leggen en het dan bleef 'zweven'. De magnetische contactpunten zaten in de hoek en waren vrij sterk :)

[Reactie gewijzigd door PhWolf op 3 augustus 2021 17:59]

Hier fan van dash charge van oneplus. Hitte productie is hierbij in laadblok en niet in de telefoon. He5 veranderd compleet hoe ik ben omgegaan met opladen. Daarvoor had ik iPhones en lette ik altijd op dat ik ze elke nacht aan de oplader had. Snel weg moeten en erachter komen dat je telefoon nauwelijks batterij had was balen.

Nu is voor mijn gebruik 10 minuten opladen meestal genoeg om de rest van de dag door te komen.
Eigenlijk vreemd dat niemand eerder bedacht had dat dit wel handig kon zijn.
Je bedoelt zoals jaren geleden toen Palm/HP de Touchstone had om webOS-telefoons op te laden? Dat was magnetisch draadloos opladen. Af en toe krijgt Apple hier veel te veel credit voor uitvindingen die ze niet gedaan hebben…
Ik vind het heel interessant de ontwikkelingen in draadloos laden en magnetische powerbanks op de achterkant enzo. Alleen ik snap niet helemaal het voordeel wat een magnetische draadloze lader zou hebben op en een bedrade lader. Het draadloze aspect oké, get it. Maar als je je mobiel wilt gebruiken kan dat nu aan de draadloze lader ipv een normale draad? Wat is het nut hiervan?
Het draadloze aspect oké, get it. Maar als je je mobiel wilt gebruiken kan dat nu aan de draadloze lader ipv een normale draad? Wat is het nut hiervan?
Mja, vooral hiermee denk ik dat de term "draadloos laden" steeds belachelijker gaat klinken. Nu heb je een ding achterop je telefoon geklikt dat met een draadje vastzit. Geen verschil met vroeger, alleen de energieoverdracht is minder efficiënt.
Ik ben geen fan.
Ja, precies dat heb ik dus ook. Nou heb ik nog nooit draadloos laden gehad dus misschien veranderd het voor mij nog, maar het is vooral iets om extra geld te verdienen lijkt het.
Ik gebruik sinds 2 jaar draadloos laden en gohja...het is makkelijker om je telefoon op de lader te leggen dan de kabel in te pluggen. Is het een grote meerwaarde? Nee, maar het is soms wel handig. Zou is het missen? Niet echt, doe mij maar enkele millimeters extra batterij ipv zo'n coil.
Zeker wel meerwaarde. Samsung telefoons met ip68 jammeren bij warm weer nogal eens dat de usbc port nat zou zijn. Bedraad laden is dan onmogelijk.
Nog nooit problemen mee gehad met mijn iPhone XR. Als ik het goed voor heb gebruik jij draadloos laden dus eerder als workaround voor een issue dat je hebt op je Samsung?
Als een alternatief wanneer opladen aan de draad niet mogelijk is. Klapperende usb-c en en overactieve vochtsensor is al jaren een samsung dingetje. Afgelopen week aan Italiaanse kust wilde ie niet aan de draad laden, dus maar n draadloze lader gehaald. In uurtje in Nederland en het werkte weer als vanouds.
In de auto: plop, telefoon in zicht en aan het opladen.
In mijn auto zit een niet magnetische draadloze lader: hop, telefoon uit het zicht en aan het opladen.
Dat heb ik 1 auto ook, maar daar zit al een groot scherm in. De andere is van ‘82, toen deden ze nog niet aan schermen.
Het grote voordeel zit hem er met name in dat je geen stekkers en poorten meer nodig hebt, wat o.a. invloed heeft op waterdichtheid. Ook slijt het minder hard, want waar je USB poort kan vervormen/afbreken/volzitten met stof is dat probleem een stuk kleiner als je 2 stukken plastic met een magneetje tegen elkaar aanlegt.
Oké, kan ik inkomen, echter zit er nog steeds ook een gewone poort op. Wat mij dan interessant lijkt is die ene conceptphone met überhaupt geen poorten en ook geen selfiecamera in plaats daarvan draadloos laden en een spiegelende achterkant.
Ik ben er zelf niet per se voorstander van, maar ik verwacht een beetje dat de toekomst wel meer 'poortloze' telefoons gaat brengen.
- In auto gewoon telefoon in het bakje leggen en wordt opgeladen. Vind dat in de auto altijd zo'n gedoe om de telefoon nog te moeten inpluggen en uittrekken voor een ritje van 10 minuten.
- Op je bureau telefoon kunnen opnemen zonder die kabel nog te moeten uittrekken, want die is dan altijd net te kort.
- Op de (elektrische) fiets waarbij je je smartphone als gps wil gebruiken, is het handig dat deze opgeladen wordt via de houder. Kabel inpluggen op de fiets lijkt me niet handig, hangt dan te bengelen als je de kabel niet gebruikt.
- Geen slijtage aan poort

[Reactie gewijzigd door skelleniels op 4 augustus 2021 10:16]

Fascinerend dat in een land als China zo maar van niks binnen enkele jaren een producent van faam en naam kan worden.

Transsion kennen we vb ook niet in het westen, maar heeft een heel sterke positie in afrikaanse landen met merken als tecno, infinix en itel.

Daar waar de illusie wordt gewekt dat china kan worden “tegengehouden” is het westen niets meer of minder dan een onderdeel van hun portfolio dat niet doorslaggevend is.
Hoezo van niks, honderden jaren geleden waren de Chinezen al berucht om hun kwalitatief hoogwaardige aardewerk wat hier in Nederland nagemaakt werd en nu als Delfts Blauw te koop staan.

Het is een land waar ze tot veel in staat zijn als je maar betaald.....
Transsion kennen we vb ook niet in het westen, maar heeft een heel sterke positie in afrikaanse landen met merken als tecno, infinix en itel.
Infinix-telefoons liggen ook in veel Amerikaanse electronicaketens en telefoonwinkels, dus die kennen “we” in het westen wel, maar niet in Europa.
China produceert natuurlijk al decennia alles voor de wereld, zo gek is het niet dat ze ondertussen meer dan genoeg kennis en kunde hebben, plus fabrieken, materiaal en mensen om het werk ook te doen.
Geld was een dingetje, en ook dat hebben ze nu in overvloed. En een gebrek aan mensenrechten, plus de overheid die overal schijt aan heeft - succes gegarandeerd helaas.
En een gebrek aan mensenrechten, plus de overheid die overal schijt aan heeft - succes gegarandeerd helaas.
Daarom hebben we hier mensen die in armoe leven en zelfs mensen die naar de voedselbank gaan omdat het allemaal niet uitkomt.
Ondertussen financieren we tesla’s omdat het zo belangrijk is om goed voor de dag te komen 🤦‍♂️
Oeh, dat draadloze laden hoesje lijkt mij heel interessant, vooral om uit te proberen met draadloze laders voor op de motor of in de auto.
Hopelijk komt er ook een versie uit die het geel goed laat uitkomen.
Ben wel een fan van draadloos laden, helemaal als het innovatief gaat worden toegepast. Cowboy stopt het in die nieuwe fietsen op de plank waar de mount voor je telefoon zit.
Jaren geleden al smartphones gehad met een QI laadsysteem. Ik vond het waardeloos.

Het was traag,of ging lastig of je moest je hoesje eraf halen en dan lag je telefoon onwennig te wiebelen op een soort van puck op je nachtkastje....

Ik heb al een tijdje laadkabels via AliExpress die dmv magneten in tweeën te delen zijn. Een deel blijft in de telefoon en is nauwelijks merkbaar.
De rest van de kabel klik je er blindelings met een hand eraan.
Werkt snel en simpel en je spaart de ingang van je telefoon.

Daar zie ik toch meer in dan dat draadloze opladen.....
Die lijken mij ook heel handig! Heb je toevallig nog aanraders? Ik heb verschillende soorten gezien, en ben wel benieuwd naar verdere ervaringen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee