OPPO claimt smartphone met 240W in 9 minuten volledig te kunnen opladen

OPPO kondigt vernieuwingen voor zijn SuperVOOC-snellaadtechniek aan die laden met een vermogen van 240W mogelijk maken. In het tweede kwartaal van dit jaar komt eerst een smartphone met ondersteuning voor 150W-snelladen uit.

OPPO toont in een video hoe een smartphone die bijna leeg is, in negen minuten volledig opgeladen wordt met een vermogen van 240W. De accucapaciteit van het toestel is 4500mAh. De fabrikant gebruikt een 24V-voeding en een USB-C-interface. De lader bevat drie ladingspompen. Deze voldoet volgens OPPO aan 'de bestaande toestelspecificaties en is getest op warmteafvoer'. Het bedrijf geeft geen details over wanneer de betreffende SuperVOOC-techniek voor snelladen ook echt in commercieel beschikbare smartphones verwerkt wordt.

OPPO kondigde tijdens Mobile World Congress eveneens de komst van een 150W SuperVOOC-generatie aan. Deze moet in het tweede kwartaal naar een OnePlus-smartphone komen. De snellader kan een 4500 mAh-accu in een kwartier volledig opladen en in vijf minuten tot de helft laden. OPPO meldt galliumnitride en twee laadpompen te gebruiken voor de lader. Hij heeft een gewicht van 172 gram en afmetingen van 58x57x30mm, vergelijkbaar met de bestaande SuperVOOC-lader met een vermogen van 65W. De fabrikant claimt dat na 1600 laadcycli nog 80 procent van de oorspronkelijke laadcapaciteit behouden blijft. Dit zou het bedrijf bereiken door onder andere het elektrodemateriaal beter te beschermen en verbeterde energiebeheerchips te gebruiken.

Realme kondigt daarnaast de snellaadtechniek onder zijn eigen naam 150W UltraDart aan. Deze komt als eerste beschikbaar voor de GT Neo 3-smartphone. Realme is net als OnePlus en OPPO onderdeel van het bedrijf BBK Electronics.

OPPO SuperVOOC 150WOPPO SuperVOOC 150W

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-02-2022 • 17:36

135

Submitter: robcoenen

Reacties (135)

135
119
61
5
0
31
Wijzig sortering
Kan mij iemand verduidelijk wat een 'laadpomp' is ?


ps: ik vlieg met RC-heli's van 2S ,3S (micro's), 6S en de grootste op 12S en 14S Lipo.
Ik heb hier een arsenaal aan voedingen en krachtige laders achtermij op het rek staan.
cellen in parallell/serie , balanceren, laadstromen , mAH , C's , laadcurves kan ik mij goed in vinden maar laadpompen ???
In het nieuwsartikel van Oppo zelf hebben ze het over een 'Charge Pump', ofwel een spanningsconverter.
Wat ze dus bedoelen is dat de lader de netspanning (230 volt) omzet in een 24Vdc, en deze aan de telefoon geeft met 10A. (de eerste omvorming) De telefoon maakt er eerst 10V 24A van (de tweede omvorming), en de laadelectronica zelf maakt hier een cc/cv spanning van met zo'n 25A aan laadstroom bij 8.6 volt (de derde conversie). O f zoals OPPO het zelf omschrijft:
OPPO Launches Multiple Breakthrough Flash Charge Technologies at MWC 2022

240W SUPERVOOC is designed with 24V/10A technology on the Type-C interface. It boasts three charge pumps and the power supplied to the handsets can be converted to 10V/24A
Ik ben het wel compleet met je eens dat een laadpomp een erg originele vertaling is voor iets dat tot nu toe nog nooit naar het Nederlands vertaald is.. Een beetje alsof je een webbrowser vertaalt naar een internetsnuffelaar :P
ik wil gewoon even zeggen dat je men dag maakt met "internetsnuffelaar " :')
Nu zie ik die zwarte hond van Lycos voor me.
Anyway, the charger outputs 7.5A at 20V. Inside the phone are two battery cells, each with its own charge pump, which converts the incoming electricity to 5V/15A and feeds that into the battery.
Article
@kaas-schaaf heeft het hieronder allicht aan het rechte eind.

Ach ik dacht dat ik een nieuwe technologie gemist had , ik dacht eerst dat 'het PR-praat was'

/s=ON (meer naar OPPO dan naar @LurkZ )

Want ik zet een chemische vloeistof (die ik terzijde verkrijg via een mechanische vloeistof pomp aan het pompstation)
Op het veld gebruik ik een soort van thermische roterende pomp en daaruit krijg ik dan via een
elektrische golf generende pomp => 230V die zet ik via een
golf naar gelijkstroom pomp naar 24V /50A (feitelijk zijn dit 2 pompen van 2 keer 12V ) dan heb ik een
lipo laadpomp die dat om zet naar 40A ouput op de lipo laadkabels en heb ik nog via the balaceer connector een paar mini pompjes om te balanceren ?
want ik heb 14 cellen in parallel ?

[Reactie gewijzigd door blahenazo op 24 juli 2024 15:28]

Is dat niet gewoon de letterlijke vertaling van een charge pump?

edit: Met lading vervangen voor laad.

[Reactie gewijzigd door kaas-schaaf op 24 juli 2024 15:28]

Dit lijkt mij inderdaad de meest logische verklaring
Zijn er eigenlijk al (uitgebreide) testresultaten bekend mbt toestellen die zo snel vermogen in een accu proppen en wat dit met de accu doet op de lange termijn? Dit kan toch nooit goed zijn? Leuk dat je toestel zo snel geladen kan worden, maar als je bv. na een jaar de accu al kan vervangen omdat deze helemaal aan gort is geladen... of erger, door hoge belasting kans op kortsluiten en Galaxy Note 7 taferelen? Of ben ik nu te angstig wat dit soort zaken?
In het artikel staat dat de fabrikant claimt dat na 1600 laadcycli er nog 80% resterend batterijleven over is. Dat is best imposant in mijn ogen.
ik maak me niet zo druk over de levensduur, maar dat het ding vlam vat.
met meer dan 6C een Li accu laden. Dit doen we in de modelbouw wereld ook wel, maar dat doen we buiten het vliegtuig, buiten op een laadbank omdat we gewoon weten dat het fout kan gaan.
6C valt ontzettend mee, dat is echt geen hoogrisico met hedendaagse tech.
Ik zou me meer druk maken over het aantal ampere's wat door de kabel gaat lopen. Een te dun draadje of een brakke connectie kan zo gaan smelten met 6 to 10 Ampere. Hopelijk zijn de laders ook daar tegen beveiligd, het valt vast wel te meten aan de weerstand van de kabel.

Het verlies in de kabel zal ook exponentieel toenemen als het aantal Ampere omhoog gaat.

P (Vermogen) = I^2 (Ampere) * R (Ohm,weerstand)

Oftewel 10A heeft 100 keer zoveel vermogen in de kabel dan 1 Ampere. Goede kabels met lage weerstand worden dus echt belangrijk.
Euhm 120W bij 4.2V (is maar 1 cel in een batterij meestal) is iets meer dan 10A (28,57A)
Hij had het over de kabel. 240w 24v is gewoon 10a
Waar ga jij in een foon 24V duwen? Het laatste sukt is altijd batterij spanning, als je 240W erinduwt gaat dat uiteindelijk 4.2V zijn tegen 57A.

*heb ergens een verkeerd getal ingeduwd.

[Reactie gewijzigd door Damic op 24 juli 2024 15:28]

Dit zijn géén single cell accu's. Het gaat dus niet om 240w op 4.2v dus je 57a klopt niet.

Al zou het wel kloppen, ik heb hier cellen van 320Ah en die geven echt absoluut geen kik als je er 320A in pompt. Ik heb ook cellen van maar 3Ah die je gerust met 200A kan belasten bijv. Het gaat om de verhouding tussen de capaciteit en het ampèrage, niet het ampèrage an sich. We drukken dat uit in een C rating. Bij 1C is de laad/ontlaadstroom hetzelfde als de capaciteit/uur dus een 3Ah accu met 3A laden is 1C. 2x zo snel dus in een half uur 'vol' maakt 2C. Half zo traag dus 1500mA laden dan is dat 0,5C. Deze batterij krijgt zo ongeveer 6-7C te verduren. Dat is relatief veel maar een goede batterij heeft daar geen problemen mee.
De OPPO heeft een batterijcapaciteit van 4500 mAh, verdeeld over twee accu's die in serie staan. Ofwel, het is een 2.25 Ah 7.6 volt accupakket, met een totale cellcapaciteit van 4.5 Ah

Volgens OPPO wordt de laadspanning (24V 10A) in de telefoon verlaagd tot 10V 24A, en wordt hiermee de accu opgeladen. (bron)Gezien het accupakket maar 2.25Ah is wordt deze dus met zo'n 12C geladen.

Dit is ook logisch; de accu kan in totaal 16.7 Wh opslaan (4.5Ah x 3.7V, of tweemaal 2.25Ah x 3.7V) terwijl er 250 watt in wordt gepompt; dat is een factor 15 verschil waardoor (na aftrek laadverliezen) je dus aan het laden bent met zo'n 12-14C.

Als je een batterij snellaad dan zal je nooit op de maximale laadstroom laden; het laatste stukje duurt altijd wat langer. Dit is ook mooi weergegeven in dit figuur; de eerste 50% (bij 150 watt snelladen) duren 5 minuten,maar de laatste 50% daar is 10 minuten voor nodig. Dus in theorie zou je een batterij die je met 10C laadt in 6 minuten vol kunnen hebben, echter doordat de laadstroom afneemt als de batterij vol begint te geraken heb je over het algemeen 1.5 tot 2 maal zoveel laadtijd nodig. Dus laden op 10C duurt dan 9 tot 12 minuten ipv 6 minuten.

OPPO beweert in 9 minuten een cell te kunnen laden. Dit kan alleen maar wanneer ze laden met een laadstroom van 10 tot 13C.
Ja alleen gebeurd die omzetting in de telefoon en niet de kabel waar hij een berekening over maakt. Groot kans overigens dat het minimaal twee cellen zijn.
Dan nog heb je te maken met hoge stromen 240W blijft 240W maar de spanning word telkens wat minder en de stroom hoger.

Zoals @LurkZ meld zijn het dus 2 of 3 cellen dan heb je temaken bij 240W en 2 cellen: 28.57A, bij 3 cellen nog 19A
Anyway, the charger outputs 7.5A at 20V. Inside the phone are two battery cells, each with its own charge pump, which converts the incoming electricity to 5V/15A and feeds that into the battery.
Uiteraard zijn ze daartegen beveiligd, dit zal alleen werken met de eigen kabel vermoed ik. (Dus met een chip). Of de vdrop bekijken of kabel weerstand meten. Of all of the above. Genoeg manieren om met 10a te laden zonder issues.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 24 juli 2024 15:28]

dat ligt aan de gebruikte chemie. voor de "accuboor/drone chemie" is dat niet zo erg. voor de "smartphone chemie" is dat zeker wel een issue.
ik maak me niet zo druk over de levensduur, maar dat het ding vlam vat.
met meer dan 6C een Li accu laden. Dit doen we in de modelbouw wereld ook wel, maar dat doen we buiten het vliegtuig, buiten op een laadbank omdat we gewoon weten dat het fout kan gaan.
Ja maar hier zijn uiteindelijk ook jaren aan technologische vooruitgang aan voorgegaan.
Xiaomi heeft nu al 120W laden, terwijl er al jaren telefoons zijn die opladen met +50 watt zonder al te grote problemen.

Een fabrikant gaat het denk ik ook niet zomaar aandurven als er een risico is dat het ding in de fik vliegt.

Samsung heeft jarenlang een slechte reputatie gehad door de note 7 bijvoorbeeld.
inderdaad, dat kan je niet vergelijken met een hobby-bouwer, zelfs al zijn er daar die serieus ver nadenken, maar geen commercieel veilig product op de markt moeten zetten
Chinezen staan niet echt bekend om het waarmaken van de gemelde specificaties.
Voor normaal laden is 1600 laadcycli al veel. Meestal noemt men 1000 laadcycli als levensduur van een lithum-ion accu. Snelladen maakt nog altijd dat lithium-ion accu's sneller slijten. Mij lijken 600 laadcycli met een snellader een stuk realistischer. Met 600 keer laden kom je normaal gesproken wel een jaar verder en dan verloopt de garantie op de accu. Als je er een (half) jaar later achter komt dat 1600 laadcycli verre van realistisch is heb je dus pech. Oppo kan dus straffeloos een absurde levensduur opgeven.
Ik weet niet hoeveel dagen jij in een jaar stopt. Maar ik reken meestal met 365 dagen.
En het gebeurt maar zelden dat mijn accu helemaal leeg is aan het einde van een dag, dus 0%.
Een laadcyclus is van 0->100% Dus als jij bv tussen 20% en 80% laadt is dat maar 0.6 laadcyclus.

Met 600 cycli kom je dus al vlot 1000 dagen verder. En dan is der accu 80% geworden. Dan doet hij het nog, maar niet zo lang meer.

En dat maakt weinig uit als je hem dan in pakweg 5 minuten weer het grootste deel van de dag kan laten mee gaan. Dus dat is dan bv bij het ontbijt 3 minuten laden en bij thuiskomst nog een keer 3 minuten. Zelfs als hij nog maar 60% capaciteit heeft lopen die 3 minuten op tot 2*4 minuten.
Geen enkel probleem dus om een jaar of 4 met die accu te doen.
de claim gaat niet over hoe lang je met een accu doet maar hoe vaak je die op kan laden.
Er zijn ook mensen die regelmatig geen dag redden met één acculading. Dan zit je na krap twee jaar al aan de 600 cycli. Je mag daar best een jaartje bij optellen, maar als een batterij binnen drie jaar versleten is, dan vind ik de levensduur van de telefoon eigenlijk te kort. Zeker een topmodel moet gewoon vijf jaar mee kunnen. Na drie jaar de batterij vervangen is natuurlijk een mogelijkheid, maar in de praktijk doet niemand dat. De meeste toestellen zijn dat dan ook niet meer waard.

Als ik mijn eigen gebruik bekijk, dan heeft mijn telefoon 's avonds gemiddeld nog zo'n 15% prut, maar er zijn ook dagen dat ik extra moet laden. Tot 80% laden doet bijna niemand en voor de huidige batterijen is dat ook helemaal niet nodig. Die kan je gewoon tot minimaal 95% opladen, zonder dat het de degeneratie versneld.
Bij het opladen met hogere stroomsterktes loopt de kathode schade op, waardoor die minder goed gaat werken. Voorheen kon dat (in theorie) ook bij die laatste 20% optreden., maar in de praktijk zien we dat eigenlijk niet terug.
Wij verbruiken veel batterijen en de levensduur is voor ons wel belangrijk. Daarom testen we uit elke batch een aantal batterijen waarbij ze 1000 keer worden opgeladen en ontladen (5 tot 100%). Dat doen we bij drie stroomsterktes (10, 20 en 50 watt). De beste batterijen halen de 1000 keer opladen met de laagste stroomsterktes, maar met 50 watt opladen zakken ook die tussen de 400 en 600 keer laden onder de grens van 80%. Mede met die achtergrond denk ik niet dat de 600 cycli gehaald gaan worden en dat de accu eerder al na 300 cycli volledig de geest geeft. Zoals jij berekent zit je dan inderdaad op een dik jaar en kan je dus niets meer met de loze belofte van 1600 laadcycli, maar mag je op eigen kosten de accu laten vervangen.
Mits het waar is en niet enkel onder de meest gunstige test omstandigheden is
dat lijkt me erg rooskleurig en niet onafhankelijke waardes.
Heb mijn p30 pro nu 3 jaar en laadt altijd op met 40W snelladen. Accu is nog steeds top.
Goed lezen 1600 x laden stond er en dan nog 80% over
Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat de accu van mijn Find X2 Pro het nog steeds prima doet.
En bij snelladen heb je altijd dezelfde vragen. Gaat dit niet ten koste van de batterij? Dit kan toch nooit goed zijn?
Ja, snelladen geeft nog altijd schade aan lithium-ion batterijen. Af en toe een keertje snelladen is niet zo erg. Als je na een keer snelladen weer een aantal keer traag laadt herstelt een lithium-ion batterij ook wel weer iets. Snelladen als standaard methode is nog steeds niet aan te raden.

Snelladen is ook niet echt nodig. Ik leg mijn telefoon 's nachts aan de lader en de volgende ochtend is hij weer helemaal vol. Dat kan gewoon met een oude, trage oplader en die heeft dan echt geen hele nacht nodig.
Langdurig op 100% houden is erg slecht voor de accu. Dus als jij hem om 23.00 aan de lader hangt, en dan is hij bv om 03.00 vol. Daarna houd je hem dus nog een uur of 4 op 100%.
(Dat is wat anders dan druppelladen dus. Het laden zelf stopt, wordt hij weer 99% gaat hij weer laden)

Een accu gaat het langst mee als hij zo tussen de 60-80% wordt bewaard.
Dus snelladen naar 80%, is wellicht minder schadelijk dan een hele nacht traagladen.
Het druppelladen betekent dat je een batterij eigenlijk een tijd lang steeds een paar tiende procent van een laadcyclus oplaad. Afhankelijk van het gebruik door het toestel is dat gedurende een nacht misschien 5% van een laadcyclus, maar dat is al een hoge schatting.
Voor langdurig bewaren wordt een batterij meestal tot 80% geladen. Het duurt dan een aantal jaar voordat de restcapaciteit door zelfontlading onder de 60% komt. Voor de huidige generatie van accu's mag je de bewering dat laden boven de 80% de levensduur verkort tot het land der fabelen verwijzen. Steeds meer fabrikanten leveren hun batterijen tegenwoordig gewoon volledig opgeladen.
lithiumaccus herstellen zich niet in die mate. alle schade is permanent en niet terug te draaien.
Volgens mij is helemaal vol laden schadelijker dan snelladen. Die Tesla's doen niet anders dan snelladen zowel aan de lader als bij regeneratief remmen.
ja en ja, dat is zeker niet goed voor de batterij.

[Reactie gewijzigd door flippy op 24 juli 2024 15:28]

Als je het artikel leest is het geen extra degradatie voor batterij. 1600 laad cycli betekent na 4 jaar nog 80% capaciteit. Dus nee en nee.
je moet even de marketing van de feiten scheiden. en voor iemand die al jaren in de accuindustrie zit durf ik rustig een kratje bier op te zetten dat hun claims niet waargemaakt kunnen worden in de praktijk. wat men claimt is alleen mogelijk met speciale chemieen die een idioot veel lagere energiedichtheid hebben in vergelijking met wat normaal in telefoons zit. je accu word dus 2x zo klein qua nuttige inhoud voor dezelfde maat/volume. dus een 8000mAh accu word ineens maar 4000mAh of minder om dit geintje te kunnen zonder te ontploffen.

het is in de basis geen rpobleem om een accu van een boormachine in een telefoon te stoppen, andersom loop je wel tegen problemen aan.
Waarom moet ik jou geloven? Als VOOC al sinds 2017 bestaat? Het werkt met 3 segmenten en dus 250 watt in 3 verspreid. Maar goed. Je weet het allemaal zoveel beter dan een conglomeraat als OPPO.
Waarom geloof je een marketingafdeling die berucht is om zijn grandioze claims die nooit onafhankelijk gecontroleerd zijn?

En ja, ik weet het beter dan die marketingafdeling.

[Reactie gewijzigd door flippy op 24 juli 2024 15:28]

Joh. Hoelang bestaat VOOC al? Ze komen niet om de hoek kijken. Heb je klachten gehoord over superVOOC?
Kom maar op met je feiten.
Dus als iemand op twitter zet zonder de bevestiging van OPPO zelf geloof jij het.
Ik noem dat goed journalistiek onderzoek.

Heb het voor jou makkelijk gemaakt
Hieronder is de reactie van OPPO. In house test resultaten en extern getest door TÜV Rheinland met jawel een certificaat van TÜV Rheinland.
https://soyacincau.com/20...-degradation-allegations/

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Je stelt een vraag, iemand geeft antwoord, en vervolgens geef je terug antwoord op je eigen vraag…
Houdt de vraag dan gewoon voor je..

Ik ben het eens met Flippy. De hitte tijdens het opladen zorgt voor extra degradatie tijdens de chemische veroudering. Onder ‘normale’ omstandigheden (lees: dagelijks gebruik 2 jaar lang, in alle temperaturen) zal deze accu een stuk sneller slijten dan een fabriekstest waar deze batterij 36 keer per dag wordt ontladen en terug opgeladen voor 44 dagen lang…
Lees het artikel eens. Misschien moet je eens je oude reacties lezen over snelladen van 4 jaar geleden.
Interessante discussie! Graag zou ik mijn reacties over snelladen (van 4 jaar geleden) willen teruglezen. Misschien kan ik mijn 'mening' dan bijstellen. Maar op dit moment heb ik écht geen idee waar je het over hebt. Mocht je mij willen voorzien van voorbeelden over wat ik 4 jaar terug heb getypt, dan zie ik deze reacties graag tegenmoet en ga ik deze discussie graag verder met jou aan!
Dit is gewoon aantoonbaar onjuist. Laden en ontladen degradeert de batterij, als je het met hogere c-rates, exotische temperaturen of over het volle bereik (0-100 vs 30-70% laden) versnelt dit proces. Snelladen zal daardoor altijd schadelijker zijn voor de batterij dan gewoon laden. Of de extra slijtage acceptabel is hangt van je gebruik af, voor de meesten zal hij na 2 jaar toch vervangen worden en dat zal ie ook snel ladend nog wel redden. Als je 5 jaar met je telefoon wil doen zou ik die snellader in de doos laten zitten en wat anders gebruiken.
Hier leggen ze het uit
https://youtu.be/L7z4PmNaJwo?t=792

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Komt ie eindelijk met een linkje en wat info, is het uit de categorie "Wij van WC-eend raden u WC-eend aan..."
Ik heb het al door, ik ben met een complete idioot aan het discussiëren. Eerst loop je te beweren dat ik 4 jaar geleden iets geroepen moet hebben, dan vraag ik ernaar, blijkt dat je gewoon niet typen kan.

[Reactie gewijzigd door Woodsnaps op 24 juli 2024 15:28]

Helaas heb je niet goed gelezen wat ik typte. Verder wens ik niet met jou te discussiëren als je zulke woorden uit spreekt. En voor de duidelijkheid de testen zijn geverifieerd door TUV. En certificering gegeven. Een beter onafhankelijk partij is er niet. Maar waarschijnlijk zeg je dat het omgekocht is. Want jij weet het allemaal zo goed.

https://soyacincau.com/20...-degradation-allegations/

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Zover ik weet heeft Oppo hiervoor speciale technologie dat bestaat uit 2 accu's. 1 accu voor het snelladen en 1 accu voor opslag van stroom. De snellaadt accu druppelt het langzaam over naar hoofdaccu.
cellen in serie zetten is geen speciale technologie hoor, je TV afstandbediening heeft die speciale technologie ook. ;)
Het is wel een methode om hitteontwikkeling binnen de perken te houden. 24v omzetten naar 1 cell zal net wat minder efficiënt zijn dan naar een paar cellen in serie. Inefficiëncy is hitte. Hitte is de vijand van de accu.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 24 juli 2024 15:28]

Hitte komt door de interne weerstand van de cel en staat doorgaans in directe relatie met de energiedichtheid en vermogen wat je erin en eruit kan krijgen. De efficientie van de laadchip wil ik voor het gemak nog wel even negeren.
VOOC bestaat al sinds 2014. De 250 watt heeft 3 oplaadpompen en laadt dus 3 batterijen (segmenten) op. Het huidige 150 watt laadt 2 batterijen tegelijkertijd.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Ik ben vooral onder de indruk van de claim dat:
De fabrikant claimt dat na 1600 laadcycli nog 80 procent van de oorspronkelijke laadcapaciteit behouden blijft.
Ik was namelijk in de veronderstelling dat de gangbare wijsheid was dat langzaam laden beter was voor de accu. Maar 1600 cycles tot 80% resterende levensduur is best een hoop, zeker als Apple het heeft over 500 cycles tot 80%:
A normal battery is designed to retain up to 80% of its original capacity at 500 complete charge cycles when operating under normal conditions.
Apple claimt maar 500 omdat hogere claims tegen je zullen werken. Stel je claimt 1600 en in de werkelijkheid (dus geen super gunstige lab opstelling!) blijkt dat de accu nog maar 80% is na 1000 zullen er schadevergoedingen geeist worden.
Snap de nut net helemaal, laad mijn telefoon gewoon nog steeds met een 5W lader elke dag mijn 4.000mA accu in 1 uur weer helemaal vol, waarom zou ik mijn accu (veel) sneller slopen met een hogere laadstroom.

Alleen als ik echt helemaal leeg ben, en haast heb, gebruik ik QC3, en laad ik met 18W, maar voorkom dit zoveel mogelijk.

Daarnaast heb ik een App Battery Charge Limit [ROOT], waar ik mijn mijn accu limiteer tot 80% van de volle lading, uitmuntende App als je de levensduur van je accu wil verlengen!

Mijn telefoon is nu 3 jaar oud en heeft nog steeds geen merkbaar verschil met accu duur van toen hij nieuw was.
5W is wel heel erg weinig en daar krijg je je accu echt niet vol van in 1 uur. Zeker niet 0 tot 100%, of 0 tot 80%.
Mijn batterij 4.000mA 4.4V, dat is 4A x 4.4V = 17.6W/uur.

En als ik thuis kom van werk heb ik gemiddeld 30% van mijn lading verbruikt, 30% van 17.6W/uur = 5.28W/uur, dus ja ik laad mijn telefoon makkelijk op in ongeveer 1 uur, zie het probleem niet echt
En in 3 uur van 0 naar 80% is ook prima te leven, daar ik meestal toch wel meer dan 3 uur slaap elke nacht.

Heb 3 draadloze laders in huis (naast bank/bureau/bed), dus ligt mijn telefoon altijd op een lader, zodat ik hem nooit kwijt ben, en hij altijd geladen is, kan mij niet herinneren de laatste keer dat ik een lege telefoon heb gehad.
Ah als je inderdaad maar zo'n klein gedeelte hoeft op te laden is 1 uur een stuk realistischer. Voor een zwaardere gebruiker zou dat wel erg lang duren als je hem niet elke nacht aan de lader wilt leggen omdat 100% laden ook slecht is.

Heb zelf ook wat apps geprobeerd maar uiteindelijk zelf gedaan via config files (pixel 6 pro). Telefoon ondersteund ook een bypass mode, dus hetzelfde niveau houden kost geen batterij leven. Die van mij gaat maar tot 65% en begint weer bij 55%. Heb altijd stroom in de buurt en zeker met het thuiswerken heb je het niet echt nodig. Vorige telefoon laadde sneller (oneplus 8), me kan mij wel voorstellen dat het voor sommige erg makkelijk is. Nu is het iets meer plannen om te zorgen dat je niet zonder zit.

[Reactie gewijzigd door vanthome op 24 juli 2024 15:28]

5W is wel erg weinig voor een 17,6Wh accu, namelijk 0,28C. Over het algemeen wordt bij lithium accu's 0,5 - 0,8C aangehouden als grens voor opladen zonder negatieve effecten. Zelfs die 18W lader valt met 1,02C niet ver buiten dat gebied.
Ach, in tegenstelling van te snel landen, kan je nooit te langzaam laden, en de laadsnelheid is nog steeds ruim voldoende voor mij, dus ik houd het bij het lekker langzaam laden dat ik nu doe.
Ik ben benieuwd hoe warm het ding wordt. Mijn huaweii pro 30 warmt toch behoorlijk op tijdens het snelladen met 45 watt. Het is niet zo dat je je vingers verbrand maar hij is toch warmer dan kamertemperatuur. Ik denk inderdaad heel vaak niet na bij wat ik doe. De mens is een gewoontedier. Routine routine. Vrijwel alles gaat op muscle memory. Maar voor onderweg neem ik altijd mijn power bank mee. Je weet maar nooit.

Fast charging is niet slecht voor je batterij. Moderne laders en smartphones hebben een gesofisticeerd battery management systeem. Het begint met een grote burst met hoog voltage. Als de batterij ongeveer voor 80% vol is gaat ie naar een lagere stand. (druppel laden). De laatste 20% kan dus wat langer duren. Overcharging is funest voor je batterij maar dit kan met moderne laders niet gebeuren tenzij er iets kapot is. (1)

(1) https://www.cnet.com/tech...ttery-questions-answered/
Voor wie is dit. Is een half uur van 0 naar 100 niet goed genoeg? Want dan kan je dus als je telefoon een beetje leeg is van 10 minuten naar een procentje of 60, kan je weer toch.
Ik snap niet dat dit gewoon goed blijft gaan met die minuscule USB-C stekkertjes / contactjes. 240W bij 24V is gewoon 10 Ampère. Als je kijkt wat voor stekkertjes je in de modelbouw nodig hebt voor 10A, dan kan je niet geloven dat ze dat over die minuscule contactjes durven te persen. En wat zijn de lang termijn gevolgen hiervan. In het begin zijn die contactjes mooi schoon, maar naar verloop van tijd komt er allemaal stof in die poorten, vuiligheid, corrosie... Ga je dan met 10A proberen te laden, brand misschien de hele poort wel uit (met misschien nog veel ernstigere opvolg schade).
Ik blijf me afvragen waar dit in vredesnaam nuttig voor is. Voor mensen die niet nadenken bij wat ze doen is het misschien handig. Vergeten je telefoon op te laden en toch de deur uit moeten -> snel opladen. Maar voor de meeste mensen is dit toch helemaal niet nodig. Je toestel de hele nacht aan de oplader (langzaamladen) en je kunt er de hele dag mee doen.
Ik zal je vraag beantwoorden als ervaringsdeskundige. Langzaam laden is prima in de avond en dat doe ik ook. Maar soms is het niet genoeg, bijvoorbeeld wanneer ik veel onderweg ben of als ik veel video's of games gebruik. Andere keren val ik in slaap voordat ik de lader heb aangesloten.
Het ontneemt in die gevallen een zorg als je weet dat je met een kwartiertje je telefoon vol genoeg krijgt. Dat kan dan perfect tijdens je ontbijt of tijdens een pauze.

Zelf vind ik net als veel anderen laden noodzakelijk kwaad. Niet hoeven te laden zou ultiem zijn, niet hoeven te wachten op laden is al een stap in de goede richting.
Het is gewoon handig. En indien waar1600 laad cycli met 80% capaciteit is indrukwekkend.
Jouw conclusie is nergens op gebaseerd dan op je onderbuik. VOOC bestaat al sinds 2014. En sinds snelladen bestaat heb je altijd dezelfde vragen en betweters. Vertel mij dan eens waarom er niet massaal door gebruikers geklaagd wordt bij Oneplus toestellen die ook VOOC hebben?

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Dat word er ook maar dat negeer je kennelijk. Net als mensen die de apple snelladers gebruiken.
en kennelijk de Oneplus toestellen die VOOC gebruiken. Heb je massaal klachten gehoord?
Ja of nee? graag een antwoord met onderbouwing
Nee, zo werkt het niet. ALLE batterijen worden slechter bij sneller opladen dat staat letterlijk zo in de datasheets. JIJ moet bewijzen dat oppo een accu heeft die dat niet doet.
Oppo zegt nergens dat ze een accu hebben die niet slechter wordt. Ze zeggen alleen dat ze een snel laad techniek hebben die accu's niet (veel) sneller laat degraderen.
Ze zeggen toch hoeveel die slijt? Wat is je punt!?

Lijkt wel of je je verveelt :z
Ze stellen dat:

"fabrikant claimt dat na 1600 laadcycli nog 80 procent van de oorspronkelijke laadcapaciteit behouden blijft."

Dus ze zijn eerlijk dat ie slijt.

Dat zie ik niet bij fabrikanten als Samsung en Hauwei.
pak de datasheets van die accus er dan bij. dan hou je je eigen (flink sterke) mening uit de discussie en kan je puur op de cijfers richten. iets wat ik al sinds de eerste vraag probeer voor elkaar te krijgen bij jullie. harde cijfers en geen marketing. ook niet die van andere fabrikanten.
Ik heb toch helemaal geen mening? Waar lees je die? Ik vind de discussie enkel kul zoals je die voert.

Dát!
Kunt je dat aantonen dat er meer dan gemiddeld er geklaagd wordt door oneplus gebruikers ben hun accu?

Je weet het goed voor anderen dat je met bewijs moet komen, dus ik kijk uit naar die studies....
daar is geen studie voor nodig, ga maar kijken naar de verkoopcijfers of garantieclaims bij telefoonwinkels. of een paar minuten rondkijken op reddit op het oppo sub, genoeg geklaag erover. percentagegewijs een klap meer dan op het samsung deel.
Ik zie geen percentages in vergelijkbare rapporten. Je roept maar wat in de ruimte.

Nu had je de kans om te laten zien hoe je je statement dient te onderbouwen zoals je van anderen vraagt en nu komt t niet.

Jammer.......
en ipv te onderbouwen dat oppo een magische accu heeft gemaakt blijft men het proberen het op de man te spelen.

jammer....
Punt is dat je net zo slecht onderbouwd als de rest.

Feit is dat oppo errug snel kan laden _/-\o_
je kan zelf van tientallen dan wel niet honderden verschillende cellen de datasheets downloaden en zelf bekijken wat de gegevens zijn. dan zou het een kleine moeite moeten zijn voor jou om die van oppo erbij te halen die de marketingclaim kan staven.

hier heb je er eentje om in te komen: https://eu.nkon.nl/sk/k/30q.pdf

ga jij nu even zoeken naar die van oppo en kom dan maar eens terug op het net.
Ik zie nog steeds geen vergelijkend warenonderzoek van je.

Maar ik geef me gewonnen, je hebt helemaal gelijk. Oppo is een prutsbedrijf met ongekend veel accu problemen. |:( :z
ah gut, puntje paaltje komt er dus geen harde data van deze magische accus op tafel? wat een verrassing.
Je mening is nergens op gebaseerd.
Ook oppo is onderhevig aan de bestaande natuurwetten en accuchemie. En er is geen chemie op de markt die hun claims waar kan maken.
waarschijnlijk zei je dit ook al toen ze 50 watt snel laden presenteerden.
Ja en dat is nog steeds waar. De kern van het probeem blijft hetzelfde ongeacht de stunts en claims van een marketingafdeling.
Je kan het blijven herhalen. Snelladen bestaat gewoon al jaren en de grenzen worden verlegd.
Volgens jou was 30 watt snelladen ook al marketing. Tuurlijk hoor.
Niemand zegt dat het _geen_ schade oplevert. Er wordt alleen gesteld dat het niet (veel) _meer_ schade oplevert
Wat kunt u drammen zeg!
ik vraag alleen onderbouwing, niks meer of minder. ik vind het ook vervelend dat ik het 10x moet vragen.
Onder welke steen leef jij? De claim met 6C kunnen laden en na 1600 cycles nog 80+% van de capaciteit is zeker niet iets wat nog niet op de markt is.
Ik zie geen claims over de energiedichtheid. Ik zie alleen iemand die bij elk artikel over snelladen de zelfde dingen zegt en ik zie dat accu's door de jaren wel degelijk beter worden.
Je bent idd de accu specialist. Beter dan al die 1000en technici bij OPPO. Er zullen velen smartphones in vlam vatten. Je hebt gelijk. Wat ze voor spiegelen is onzin.
Blijkbaar niet specialist genoeg. Oppo heeft dat met VOOC in 2014 bewezen. Ik vertrouw hun track record toch meer dan jou geleuter hier. Je hebt niks bewezen. En gezien je felle reactie probeer je alleen maar je gelijk te halen waar iedereen over jouw kritiek zijn schouders bij ophaalt.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

er is helemaal geen bewijs. hou nu eens op met oppo marketing te herhalen en kom op met de datasheets van de gebruikte batterijen.

extraordinary claims require extraordinary evidence.
wat is je track record vs VOOC?
ik kom niet op een cricuit, dus ik heb ook geen records.

je mist volgens mij een beetje de kern van het probleem. je bent druk bezig de marketing te verdedigen van een concept die je zelf niet eens begrijpt en weigert zelf te onderbouwen buiten de buitengewone claims van een marketingafdeling om.

is het zo lastig voor je om daadwerklijk met harde gegevens te komen die jouw positie en daarin ook die van de makretingafdeling van oppo kan staven?

je kan het. zoek een datasheet op van de oppo batterijen. dus stoppen met het op de man spelen en kom op met harde cijfers.

[Reactie gewijzigd door flippy op 24 juli 2024 15:28]

Waar heb ik gezegd dat ik een accu specialist ben. Ik leg gewoon de dots waar jij in een bubbel blijft
Hier leggen ze het uit.
https://youtu.be/L7z4PmNaJwo?t=734
Je gelooft het toch niet. 3 jaar in ontwikkeling. Het is een combinatie van tech en chemie.
150 watt komt gewoon in het product Oneplus uit.
Mag je dan zelf kopen en uit elkaar halen om je testjes uit te voeren en OPPO ontmaskeren.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

ik geloof het als ik harde cijfers zie. en ik zie tot zover alleen maar marketing, geen harde cijfers.

je hoeft geen specialist te zijn om datasheets op te zoeken en door te linken.

[Reactie gewijzigd door flippy op 24 juli 2024 15:28]

luister je wel? Het komt in Oneplus product 2e kwartaal en dan mag je zelf testen.
220 mln VOOC gebruikers tot nu toe. Aangezien er genoeg kopers er zijn voor komende Oneplus is dat al een eerste indicatie. Blijf maar bij je standpunt die in elkaar valt.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

hier is je bewijs
https://soyacincau.com/20...-degradation-allegations/
TUV Reinland is natuurlijk vergeleken met jou een amateuristisch bedrijfje. Ow nee. OPPO heeft de certificering gephotoshopt. Of wellicht omgekocht. Nee ze spelen onder 1 hoedje. Je hebt ze ontmaskerd.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 24 juli 2024 15:28]

Ik ben benieuwd waneer de eerste komen met een CCS-Lader en dan met 150kW kunnen laden. :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.