Oppo introduceert 125W-snellader en draadloze 65W-lader

Oppo heeft een reeks nieuwe laders voor smartphones aangekondigd, waaronder een snellader met een vermogen van 125W. Daarmee is een accu met een capaciteit van 4000mAh in 20 minuten volledig op te laden, claimt het bedrijf. Ook introduceert Oppo een draadloze 65W-lader.

De snelste Oppo-lader tot nu toe was de SuperVOOC 2.0 van 65W, die een 4000mAh-accu in 30 minuten volledig kon laden. De nieuwe 125W Flash Charge doet dat in 20 minuten en in 5 minuten is een 4000mAh-accu tot 41 procent van zijn capaciteit geladen, luidt de claim. De lader bevat een usb type-c-interface en levert 125W via de Programmable Power Supply-functie die de USB-IF Association in 2017 aan de USB PD 3.0-standaard toevoegde. Daarnaast is de lader compatibel met snelladen volgens de 65W PD- en 35W QC-functies.

Oppo maakt verder melding van de aanwezigheid van twee afzonderlijke 6C-cellen in de lader met drie dc-dc-converters die de 20V/6,25A-input om zouden zetten met een efficiëntie van 98 procent. De lader bevat tien temperatuursensoren voor de beveiliging van laadsessies. De 125W-lader is volgens Oppo niet veel groter dan zijn 65W-voorganger.

Oppo 125W snellader

Naast de 125W-snellader introduceert Oppo ook een draadloze 65W-lader in de AirVOOC-lijn, een kleine 50W-lader met de naam mini SuperVOOC en een compacte 110W-snellader. De draadloze 65W-lader is een model met Qi-ondersteuning met twee spoelen die parallel functioneren en een 4000mAh-accu in een half uur volledig kunnen laden.

Oppo 65W draadloze lader

De 50W-minisnellader heeft een dikte van 1,05 cm en een gewicht van 60 gram en is bedoeld om makkelijk mee te kunnen nemen. De omvang van de lader kan zo beperkt blijven omdat deze gebaseerd is op galliumnitride. Laders op basis van GaN zijn efficiënter en zetten minder energie om in warmte. De hogere kosten worden gecompenseerd doordat minder componenten nodig zijn. Tijdens de CES-beurs begin 2020 toonden meer fabrikanten GaN-laders. De 50W-lader is compatibel met Oppo's eigen VOOC-protocollen en 27W- en 50W-laden via usb's Power Delivery-protocol. Oppo brengt ook een 110W-minisnellader uit, met een omvang van 35,76cm³, vergelijkbaar met een reguliere 18W-lader.

Oppo 50 100W laders 2020Oppo 50 100W laders 2020Oppo 50 100W laders 2020

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-07-2020 • 10:36

81

Submitter: Potenscia

Reacties (81)

81
81
54
4
1
18
Wijzig sortering
125watt naar een accu toe. Om een of andere reden ben ik altijd wat panisch met het laden van batterijen. Opladen van motor accu's en fietsaccu's en dergelijke doe ik altijd in een schuur met zo min mogelijk brandbaar spul in de buurt, maar een telefoon met een 125watt lader zal ik mij ook niet echt lekker bij voelen. Of zijn die zorgen wat onterecht?
Voordat je een USB lader koopt, onafhankelijk van of deze wel of geen keurmerk heeft, moet je websites zoals deze controleren: http://lygte-info.dk/info/ChargerIndex%20UK.html
Gaaf, zeer informatief, thanks!
Of gewoon de meegeleverde lader van telefoon opnieuw kopen of gebruiken.
Anoniem: 736981 @Cyb15 juli 2020 14:02
Bookmark :)
Damn al die doodshoofden 8)7
Thx voor de link!
Die zorgen zijn onterecht.
Ondanks het feit dat heel wat woningbranden te wijten zijn aan opladers of batterijen die "over de rooie gaan", is het risico extreem beperkt.
Zet het aantal woningbranden als gevolg van "opladen" eens uit tegen het aantal oplaadsessies die er elke dag plaatsvinden?

Zelfs met die nuance in het achterhoofd, kan je wel voorzichtig zijn:
- A-rated opladers
- niet opladen op een kussen of stoffen ondergrond (brandbaar + warmte geraakt niet weg)

Er is een grote zone tussen een fiets opladen met de lader op een baal hooi/stro, en opladen in een betonnen bunker met koeling naar 15°C :).
Bij branden waar Salvage in actie moest komen, gaat het om minimaal zo'n 2.5% als gevolg van een accu/batterij. (19.4% van de brandoorzaken is onbekend.)
https://www.stichtingsalv...ic-jaaroverzicht-2019.pdf
https://www.verzekeraars....n-om-accu-s-en-batterijen

Verder is het goed om onderscheid te maken tussen kans en risico. De kans is klein, de gevolgen kunnen groot zijn. Risico = kans * gevolg.
Risico = Kans x Blootstelling x Gevolg
Link :)
Ja leuk.
Maar in absolute zin is het tegenwoordig.

Drogers
Magnetrons
Opladers

Zoals jij het benaderd hoef je gordels ook niet om te doen. “In de meeste gevallen gaat het goed”

Ik heb ze immers na 500dkm zelf gereden kilometers nog nooit nodig gehad. Daarbij heb ik ook nog wel 600-700dkm bij andere in de auto gezeten en ook nooit nodig gehad.
Goedkope USB kabels zijn veel gevaarlijker.
Met gecertificeerde hardware zou er geen reden tot zorg mogen zijn. Maar het is natuurlijk veel goedkoper om via Chinese webwinkels te kopen en dan is de kans vele malen groter dat er iets niet goed aangesloten is of het wattage niet overeenkomt met wat het apparaat vraagt (onderdeel van de usb c spec). Dus ik hoop dat mensen daar toch wat verstandiger in gaan zijn.

[Reactie gewijzigd door thomasmoors op 24 juli 2024 20:48]

Aan de andere kant is het voordeel dat je binnen 20 minuten weer een volle accu heb.

Ik doe het hier al 4 maanden met de 45watt oplader van Samsung en heb nog steeds niets gemerkt dat de accu achteruit gegaan is.
Heel handig dat je telefoon op 20 minuten opgeladen kan zijn, maar jammer genoeg vermelden ze niet na hoeveel minuten de batterij om zeep is door het snelladen ;).

Of kunnen de batterijen in hun telefoons daar wel relatief goed tegen? Anders lijkt me het niet aan te raden om dagelijks zo'n krachtige lader te gebruiken.
Daarnaast vermelden ze ook niet hoeveel impact dit heeft op de capaciteit van de accu's. Hoe sneller je een accu wil laden, hoe meer ruimte een accu nodig heeft in een behuizing. Dit omdat hitte ervoor zorgt dat de accu uitzet. En bij 125W zal er vast wat hitte vrijkomen.
Ik heb een 65W lader voor m'n Realme X50 Pro en de telefoon wordt eigenlijk helemaal niet warm. Dit komt doordat Oppo, Realme en Oneplus de hitte vooral in het oplaadblok weten te houden met hun oplaadtechnologie. Daarnaast is de efficientie van deze opladers zeer hoog, wat zorgt voor weinig warmte 'afval'. Verder krijgen veel telefoons nu 2 accus die samen 1 geheel vormen, een beetje hetzelfde concept als Tesla gebruikt in haar autos maar dan op grotere schaal. Hierdoor kunnen 2 accus tegelijk worden opgeladen wat voordelen oplevert tov 1 grote accu volknallen.
Dat hele 2 accu's vs 1 is een beetje onzin natuurlijk. Bij gelijke totale grootte kan je er nog altijd maar dezelfde maximum hoeveelheid in pompen. Je kleine batterij blijft een kleine batterij, of je zou die in 20 kunnen delen en 20x sneller claimen te laden.

Vanaf een bepaalde schaal werk je met groepen van cellen die afzonderlijke monitoring hebben, apart geladen worden, apart vervangen kunnen worden. Maar in zo'n klein ding ter waarde van 2AA's?
Afhankelijk van je adapter, kan het dus wel sneller opgeladen worden. De warmte wordt ook nog eens beter verdeeld waardoor je accu langer mee gaat (elke verhoging in temperatuur kan in theorie je accu degraderen)

Je hebt gelijk, 1 accu van 3000mA of 2 accu's van 1500mA hebben een gelijke capaciteit, maar er komen dus andere voordelen bij kijken :) die voordelen zijn hetzelfde als bij andere grotes, maar die hebben inderdaad schaalvoordeel.

Wat mij betreft zouden ze wel 4 of 8 losse accu's mogen gebruiken i.p.v. 1
Dééls kan het misschien voordelen opleveren, maar op deze schaal zal het niet zoveel meer maken. Je verliest ook telkens weer enkele procent aan verpakking, dus in gelijke body gaat je capaciteit er op achteruit.
Zo had ik nog niet bekeken. Elke accu heeft natuurlijk weer een behuizing/omhulsel nodig. Sowieso mogen ze van mij telefoons wat dikker houden. Waarom niet gewoon een 8Ah accu er in, en de telefoon 1cm dik. Dat gehannes van (bijna) elke avond opladen...
nee, zo werkt het niet.

het gaat om totaalcapaciteit en de gehaalde C waarde. dat is alles. dat je het over 30 piepkleine losse cellen verdeelt veranderd er niks aan.
Volgens mij gaan C-waardes over de capaciteit die een Li-Po accu continu mag leveren. In telefoons worden doorgaan Li-Ion accu's gebruikt en die hebben geen C-waardes :)
een lithiumaccu is een lithumaccu, er zijn verschillen in chemie maar omdat een accu in een telefoon zit is niet ineens de natuurwetten niet meer van toepassing?

ik wil ERG graag onderbouwing hebben hiervan. ik denk dat tesla en andere fabrikanten HEEL graag een accu willen die met oneindig veel stroom opgeladen kunnen worden.

dat fabrikanten de C waarde niet geven wil niet zeggen dat ze er niet zijn. even nadenken.

[Reactie gewijzigd door flippy op 24 juli 2024 20:48]

Euh, ben je daar zeker van? Ik dacht dat die rating los stond van de chemie. Verschillende waardes per type batterij, maar de rating bestaat toch nog wel?
Je wil geen 20 volts accu met hoog vermogen in je zak. Ze kunnen bij beschadiging dan namelijk ook alle 8 via kettingreactie in meltdown gaan. Das een heel flinke steekvlam, veel erger als met 1 of 2 cellen.
Anoniem: 1330988 @Arrigi15 juli 2020 17:03
Dat hele 2 accu's vs 1 is een beetje onzin natuurlijk. Bij gelijke totale grootte kan je er nog altijd maar dezelfde maximum hoeveelheid in pompen.
Dat is natuurlijk niet waar. Stel we hebben cellen van elk 4.2 V maximaal. Als je een batterij hebt van 1 cel dan laad je deze dus met max 4.2 V. Heb je een batterij met 2 cellen van halve grootte in serie dan laad je deze tot 8.4 V. In beide gevallen gaat er evenveel Ampere door de laadkabel maar omdat de spanning en dus het vermogen het dubbele is laad je dus 2 keer zo snel. Terwijl het per cel bekeken in beide situaties hetzelfde is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1330988 op 24 juli 2024 20:48]

Máár met minder capaciteit kan je niet zonder meer met dezelfde stroom laden. Aan gelijke (ont)laadsnelheid (0-100% in x tijd) was je stroom voordien misschien 6A, en nu 3A per pack. In totaal laad je nu per accu-inhoud nog evenveel energie.

Het gaat niet 100% identiek op en ik heb er geheel geen doctoraat in, maar je kan echt niet zomaar stellen dat het opsplitsen in 2 accu's zomaar ineens 2x laadsnelheid geeft, of elk batterij-aangedreven apparaat had al lang miljoenen cellen...
Anoniem: 1330988 @Arrigi15 juli 2020 17:29
Ik ben er ook niet in afgestudeerd :P maar recentere lithium-cellen laden volgens mij al veilig met 2C of meer. Het voordeel van cellen in serie is dat je per cel de juiste laadspanning hebt. Deze hoeft dan niet intern omgezet te worden naar een lagere spanning zoals bijv met Qualcomm quickcharge gebeurt. Daardoor heb je veel minder warmteontwikkeling in de batterij en kun je deze sneller laden zonder de levensduur negatief te beinvloeden.
Maar die C-rating is relatief tegenover de inhoud van die cel.
2C op 500mAH is een andere stroom dan 2C op 2000mAh. Zover ik het begrijp, als je 4x 500mAh elk aan 2C zou laden, is dat identiek aan 1x 2000mAh aan 2C.

500mAh aan 2C (2x nominale capaciteit) is 1000mA voor 30 minuten lang. Doe dat maal 4, je hebt 4000mA op diezelfde 30 minuten.
2000mAh aan 2C (2x nominale capaciteit) is 4000mA voor 30 minuten lang.

Of je dan een 4000mAh batterij hebt die 3C doet of een boel kleinere die elk 3C doen, het komt op hetzelfde neer.
Anoniem: 1330988 @Arrigi15 juli 2020 17:41
Je mist alleen nog het gedeelte over de laadspanning over de hele batterij met meerder cellen die je niet met een spanningsregelaar hoeft te verlagen waar dat met Qualcomm en een enkele cel wel moet. Dat is namelijk het cruciale verschil. Dat verklaart ook waarom telefoons met Vooc tijdens het laden een stuk koeler blijven dan telefoons met bijv Quickcharge. De spanning wordt met Vooc intern automatisch over alle cellen verdeeld terwijl met Quickcharge en een enkele cel een spanningsregelaar intern de spanning moet verlagen. Dat laatste produceert relatief veel warmte. Niet de laadstroom op zich maar de warmte bepaalt hoe snel een batterij opgeladen kan worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1330988 op 24 juli 2024 20:48]

De techniek die OPPO en 1+ nu gebruiken laden met 5v wat er voor zorgt dat de accu minder warm wordt en dat adapter warmer wordt. Alleen staat in dit artikel dat flash charge op 20 volt werkt, wat anders is dan de superVOOC van OPPO
De batterij/accu begint tijdens het opladen met een onderhandelproces met de lader, om af te spreken welk voltage/amperage er ondersteund wordt door beiden.
Ondersteunen ze niet allebei die 125W modus, wordt er een andere modus gebruikt als die wel door beiden wordt ondersteund.

Dat proces zie je heel goed bij brakke kabels en bijvoorbeeld QC3.0. Mijn telefoon en lader kunnen beiden QC3.0 aan, maar de kabel is brak (ik denk een of meerdere aderen stuk) en begint wel met laden voor 1 seconde, maar wanneer er daarna overgestapt wordt op een hoger QC3.0 wattage, lukt het niet en valt de oplaadactie uit, waarna er wordt teruggeschakeld naar het begin van de onderhandelfase. Rinse & repeat ;( . Dus tijd voor een nieuwe kabel.

[Reactie gewijzigd door AceAceAce op 24 juli 2024 20:48]

Het vervelende is dat niet elk stuk tech hier mee om kan gaan (ook al is de kabel prima).
Wanneer ik mijn Sony wh-1000xm3 inplug op mijn Dash charger komt er geen prik bij.
Pak ik een goedkope 1a Huawei brick en plug dat in de Sony werkt het prima.

Het is positief dat de charge protection van Sony ingrijpt natuurlijk maar vervelend dat er dus toch een wildgroei aan chargers begint te ontstaan die niet altijd compatibel zijn. Wanneer ik op reis ga (wat ik voor Corona tijd veel deed) moet ik nu dus 2 bricks mee nemen ipv 1 of genoegen nemen met traag laden van mijn OnePlus.

[Reactie gewijzigd door Razwer op 24 juli 2024 20:48]

Als het goed is zou je Oneplus lader waarschijnlijk wel 5Volt2Ampere kunnen supporten (oftewel non dash-charge modus). Beetje apart dat je Sony helemaal geen stroom krijgt hiervan.
Het lampje brand wel maar status blijft hetzelfde. Ik vind het ook apart...
Het idee erachter is dat het laadcircuit dus in de oplader zit en niet in de telefoon. Dus veel van de warmte blijft achter in de oplader zelf en dus niet (zoals bij normale opladers) in je telefoon. In theorie dus beter voor je telefoon, tenzij je batterijen zelf ook erg warm worden.

Ik ben meer benieuwd of het effect ook echt is onderzocht van snelladen tov andere laadtechnieken (laatste restje erin "druppelen" etc.) en als het onderzocht is wat de resultaten zijn. Er zijn veel mensen die roepen dat het slecht is, maar dat kan best gebaseerd zijn op oudere batterijtechnieken.
Per type batterij zijn verschillende laadtechnieken efficienter of minder efficient.
Lithium ion en lithium polymer zijn hier minder gevoelig voor dan bijvoorbeeld het oudere nickel cadmium of lead acid (wat in je auto zit).

Charge cycles hebben veel meer impact op de batterijen tegenwoordig dan de manier van laden.
Warmte ontwikkeling is wel een issue en dit is ook vaak de reden dat telefoon laders terug schakelen. Op actief gekoelde batterij systemen in EV's is dat bijvoorbeeld minder een issue en daarom laden die weer sneller op.

[Reactie gewijzigd door Razwer op 24 juli 2024 20:48]

Voordeel van steeds sneller laden is aan de andere kant dat het houden van de batterij tussen de 40% en 80% steeds makkelijker wordt, wat weer ten goede komt aan de levensduur van de batterij.
maar niet als je dat ding volstopt met een brandslang ipv een tuiinslang.
Als je een glas vult, dan laat je de kraan toch niet continu druppelen, omdat je bang bent dat als je de kraan hard aan zet het glas overloopt?

Je laadt snel als het kan, en vanaf 80% ga je langzamer laden. Vandaar ook dat de rating van 65 naar 125W gaat, maar het maar van 30 naar 20 minuten gaat qua laadtijd.
als je niet weet hoe een accu werkt, zeg dat dan gewoon.
Tja, mijn OnePlus laad al jaren op met snelheden die volgens sommigen "gevaarlijk" waren voor de accu. Doet het nog prima.

Als jij jezelf wil beperken, be my guest.
niemand zegt dat het gevaarlijk is. het verkort de levensduur, dat is een feit, niet een mening.
maar jammer genoeg vermelden ze niet na hoeveel minuten de batterij om zeep is door het snelladen
Is dat zo? Ik laad al 3,5 jaar op via dash charge, en de batterij is nog steeds prima. Volgens de diagnostic tool van OnePlus zelf 84% health.
Zover ik weet claimen sommige producenten wel dat het geen invloed heeft, maar zelfs op accu's ter grootte van een Tesla is het merkbaar. Auto's die continu aan de supercharger hangen ondervinden meer slijtage dan auto's die langzaam thuis opgeladen worden.

https://cleantechnica.com...tion-than-age-or-mileage/

Data en claims over dit verschijnsel kunnen wel tegenstrijdig zijn, maar mensen die continu aan de supercharger hangen lijken sneller terug te vallen in laadsnelheid en range.
Normaliter geldt voor een conservatief laadprofiel een laadsnelheid van 1C (1 uur) voor laden, moderne lipo-accu's kunnen daar wat beter tegen, 2C is dan te doen. Daarboven heeft het vaak wel gevolgen voor de accu.

De warmte komt vaak van de charge-controller die de apanning van 5v naar een 4,x volt terug regelt. Daar komt warmte bij vrij. Bij dash-charge en vooc etc. zit de charge controller in de lader zelf en kan deze direct de accu opladen zonder tussenkomst van de interne charge controller om hitte te vermijden. Dit werkte uitstekend bij mijn OP3.

[Reactie gewijzigd door Nox op 24 juli 2024 20:48]

Na 4 jaar opladen met "Dash Charge" van OnePlus, heeft mijn Oneplus 3 nog steeds 80% van zijn originele capaciteit...
Als het zo doorgaat is snachts laden verleden tijd! :)
Ja dat is zo.
Maar welk probleem lost dat op? Ik laad m’n telefoon s nachts. Het maakt mij dan echt niks uit hoelang het duurt. Vervolgens werkt hij de hele dag prima.

Ik snap deze hype niet helemaal. Het is beetje desperate zoeken naar innovatie.
's nachts laden van telefoons wordt afgeraden door brandweer en verzekeraars ivm brandgevaar.
Het risico is klein, maar aanwezig. Dat is er natuurlijk ook overdag maar de kans op overleven bij een brand wanneer je wakker bent vs wanneer je slaapt is wanneer je wakker bent natuurlijk veel groter.

Vanuit dat oogpunt is zulke innovatie misschien zo gek nog niet...

[Reactie gewijzigd door Razwer op 24 juli 2024 20:48]

Bij mensen met zonnepanelen zou dat sowieso al het geval moeten zijn... ik laad alles wat op te laden valt overdag op.
Tenzij je stroom opslaat. (Tesla Powerwalls) :+
Zolang we kunnen salderen maakt dat weinig uit :)
Wel een beetje aan de natuur denken hé ;)
Ik hoop eigenlijk dat op relatief korte termijn elektrische auto's gebruikt kunnen worden als zijnde een Tesla Powerwall, dat je bij wijze van 30KwH beschikbaar stelt als opslag/gebruik. Dan hoeft dat niet meer :D
EN geeft me een excuus er een te kopen.
Dat is het toch sws al wel? Ik hang mn telefoon aan de oplader als ik wakker wordt en als ik uit huis vertrek haal ik em er weer vanaf. Wat zal het zijn, 20-30 minuutjes. Nog nooit een lege batterij gehad.
Dat moet kunnen! Ik laad mijn smartphone ook nachts op met 45watt naast mijn bed op de nachtkastje en dan zou 125watt ook moeten kunnen
Das bij mij al 4 jaar verleden tijd, na opstaan en tijdens ontbijt aan de lader...
Zouden deze dan ook straks met de nieuwe OnePlus telefoons werken? Was destijds ook zo met Dash charge en OPPO's VOOC tech.
Zeer waarschijnlijk wel. Ik heb een Realme X50 Pro (dochterbedrijf BKK zoals OPPO en Oneplus) en daarbij zit een 65W SuperDart charger (35 min voor 100%). Ik heb deze getest op een Oneplus 6 en 7 Pro en hij ondersteunt zowel Oneplus Dash Charge als Warp Charge. Ik verwacht, en hoop, dat Realme + Oneplus + OPPO allemaal dezelfde oplader en oplaadtechnologie gaan gebruiken. Warp Charge is namelijk gewoon een licensed gebruik van SuperVOOC, maar dan rebranded naar Warp Charge.
Dan kan die draadloze lader best wel eens interessant zijn!
Let wel dat OnePlus 30watt wireless charge support heeft en deze wireless een 65watt is. Mocht het compatibel zijn zal de OnePlus niet sneller dan 30watt gaan laden wireless.
OnePlus heeft ook SuperVOOC niet overgenomen. De chargers zijn wel compatibel maar schakelen terug naar het "tragere" protocol van OnePlus.
De tech zal ongetwijfeld hetzelfde zijn gezien het uit de BBK club komt.

Er is overigens redelijk wat commentaar op de OnePlus 30watt wireless charger van sommige mensen ivm hitte en geluid van de coolingfan. Ik ben benieuwd hoe Oppo daar rekening mee heeft gehouden, zeker nu ze het vermogen nog meer hebben opgeschroeft.
Ik laad mijn telefoon gewoon snachts op met mijn 7.5w Qi lader en is na een uurtje of drie ook weer vol. Batterij is na 10 maanden nog steeds 100%. Snachts heb ik de telefoon toch niet nodig en een telefoon met een capaciteit van 4000 zou het in principe de hele dag moeten doen.
Dat zeg je nu wel, maar met veel watt laden kan indirect ook goed zijn voor de batterij. Je kunt dan namelijk met 30-60 minuten je telefoon bijladen en op 75% loskoppelen, na een alarmpje. Als je dat tenminste op je bureau doet. Als dat 3 uur duurt is het onhandiger om dat overdag te doen.
Ik ben benieuwd hoeveel die 125W lader gaat kosten. Zou een mooie tweede lader zijn voor mijn MacBook Pro. 😊
Moet die wel PPS van PD 3.0 ondersteunen... Reken er maar niet op.
Bijna alle devices die je kunt opladen met PD ondersteunen ten hoogste PD 2.0.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 24 juli 2024 20:48]

Indrukwekkend dat zulke snelheden tot de mogelijkheid behoren. Ik dacht 45watt supersnel is. Hier op mijn Galaxy S20 Ultra doe ik het met de apart gekochte adapter van Samsung.

Ik ben benieuwd hoe het zit met de kwaliteit van de accu op zulke snelheden. En of het allemaal veilig gaat.

Ik verwacht dat Samsung en Apple ook richting deze snelheden gaan in de toekomst

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 24 juli 2024 20:48]

Apple zit op dit moment op 18 watt. En zijn laptop chargers doen het nog niet eens met 100 watt! Ik zou dus niet verwachten dat dat snel gebeurt.
Het lijkt erop dat ze gewoon Power Delivery gebruiken.
Dus wat is SuperVOOC dan?
Ondersteunt zo een oppo charger power delivery ? Zou wel fijn zijn om een kleine 110W adapter mee te nemen inplaats van een grote laptop oplader.
Omdat je er bijvoorbeeld ook een laptop mee op kan laden.
in tegenstelling tot nu, waarbij als de batterij leeg is ik mijn laptop weggooi en een nieuwe koop?
Als jij dat wilt moet je dat vooral doen. Andere mensen hebben de voorkeur voor 1 compacte oplader waar ze al hun spul mee op kunnen laden onderweg.
Ik laad liever enkele dingen gelijktijdig op, waarna ze dan allemaal klaar zijn als ik vertrek, dan de kabel de hele tijd te wisselen om allemaal maar relatief opgeladen uit te komen. Er zijn gewoon laders met meerdere outputs.
Deze bijvoorbeeld: https://www.anker.com/pro...erport-atom-pd-4/A2041122

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.