Lenovo brengt Legion Phone Duel 2 met twee fans in mei uit voor 799 euro

Lenovo heeft de Legion Phone Duel 2 onthuld, een gamingtelefoon met twee ventilatoren en twee accu's met een totale capaciteit van 5500mAh. De twee fans zitten in het midden van de achterzijde tussen de accu's en koelen de Snapdragon 888-soc.

Naast de Snapdragon 888 met 5G-ondersteuning krijgt de gamesmartphone 12GB tot 18GB geheugen en 256GB tot 512GB-UFS 3.1-opslag. Het scherm is een 6,92"-amoledscherm met een resolutie van 2460x1080 pixels en een maximale ververssnelheid van 144Hz. De 8bit-display ondersteunt HDR10+, kan 111,1 procent van de DCI-P3-kleurruimte weergeven en heeft een piekhelderheid van 1300cd/m².

De Legion Phone Duel 2 heeft een pop-upselfiecamera die uit het midden van de rechterzijkant komt. Deze camera gebruikt een Samsung GH1+-sensor met 44-megapixelresolutie en kan video's in 4k met 60fps opnemen. Ook kan de pop-upcamera met 240fps filmen in 720p-resolutie. Lenovo zegt deze camera bewust in het midden van de rechterzijde te hebben geplaatst, omdat dit een goede plek zou zijn voor streamers. De smartphone krijgt software om achtergronden van de selfiecam te blurren.

Aan de achterzijde zitten twee camera's, een 64-megapixelcamera met OmniVision OV64A-sensor en een tweede 16-megapixelsensor met ultragroothoeklens. Met de camera's aan de achterkant kan de telefoon HDR10+-video's opnemen met 4k en 30fps, of reguliere video's met 8k en 24fps. Slowmotion kan eveneens met maximaal 720p en 240fps.

Die twee achterste camera's zitten eveneens in het midden van de telefoon, op het koelblok. Dit blok heeft twee fans met 29 bladen. De intake-fan draait op maximaal 12.500rpm, de outtake-fan draait op maximaal 15.000rpm. De fans produceren volgens Lenovo maximaal 27dB geluid, gemeten op 30cm afstand.

Het koelblok zit bovenop de soc, tussen de twee 2.750mAh-accu's. Deze accu's kunnen met de twee USB-C-poorten tegelijk worden opgeladen met maximaal 90W. Laadt de gebruiker 17 minuten op met deze maximale snelheid, dan kan 4500mAh aan capaciteit worden opgeladen. Volledig opladen duurt 30 minuten. Met de twee volledig opgeladen accu's moet de smartphone 19 uur video's kunnen tonen of maximaal 8 uur 'periodieke' gameplay.

De Legion Phone Duel 2 heeft verder twee speakers aan de voorzijde, vier microfoons, een vingerafdruksensor, vier ultrasonische schouderknoppen, Android 11, dualsim en rgb-verlichting. De smartphone verschijnt in de kleuren zwart en wit, meet 176x78,5x12,56mm en weegt 259 gram. Verkoop start 'in bepaalde Europese markten' in mei. De Lenovo Legion Phone Duel 2 met 12GB geheugen en 256GB opslag kost 799 euro, een 16GB/512GB-exemplaar kost inclusief laaddock 999 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

08-04-2021 • 17:02

40 Linkedin

Reacties (40)

Wijzig sortering
Alleen jammer dat ik het ding net in 3 stukken heb zien breken bij jerryrigeverything. Natuurlijk kan je er ook voorzichtig mee doen, of een sterke case gebruiken, maar 2 van zulke zwakke breekpunten lijken mij verre van ideaal.
Natuurlijk kan je er ook voorzichtig normaal mee doen.
Dat was ook het eerste waar ik aan dacht. Maar ik heb dan het filmpje bekeken en hoewel hij uiteraard toch wat kracht uit oefent, vind ik het ook wel sneller breken dan verwacht:
The coolest phone I've ever broken - Legion Duel Phone 2
wow....dat is zeg maar net zoveel kracht als ik echt regelmatig op mijn telefoons heb gezet (broekzakken, reparaties enz :D) wowwww....niet normaal!
Tja, mijn laptop of iPad kan ik ook met gemak breken (als het moet) maar toch gebruik ik ze iedere dag en is er nog niks aan verbogen??
Een laptop of tablet stop je niet in je broekzak. En als ik mijn telefoon in mijn broekzak heb, en stel ik squat ofzo, breng mijn knie richting mijn hoofd, dan komt er best wat spanning op te staan. Geen idee of een telefoon als deze dan breek of niet, maar ik weet wel zeker dat de telefoons die hij niet weet te breken wel heel blijven. Ik vind het goed om te weten of het wat abuse aan kan, ik heb een telefoon met flip camera. Op youtube is ie flink mishandeld, werkte nog prima, dus dat geeft mij vertrouwen dat het ding niet zomaar kapot kan.
Daar ben jij helemaal niet Lenig genoeg voor 😏
is uiteraard grappig bedoeld, maar ik heb een keer een Huawei van mijn vader in bruikleen gehad. Ik geloof een P8 of iets dergelijks. een beetje rond de grootte van een samsung note was die, maar die heb ik meegenomen naar een verjaardag van een vriend toen. ik ging daar op de fiets heen. toen ik halverwege de verjaardag even mijn telefoon er bij pakte was het scherm opeens gebroken, puur door de druk die deze tijdens het fietsen te verduren heeft gekregen.
Tja, het is ook een telefoon die voor de overgrote meerderheid van de consumenten totaal niet interessant is. Echt een niche markt, vooral in Aziatische landen waar mobiel gamen heel populair is
mobiel gamen is stiekem overal populair.

2020 was de mobiele gaming markt goed voor 86 miljard, consoles voor 51 en pc voor 37. Dat kan haast alleen als in alle grote regios er behoorlijk aan besteed word.
Vergeet ook niet games als Fortnite, die over al die platforms verspreid zit (en dus op al die platforms omzet hebben). Dat komt echt niet alleen vanuit een van de drie genoemde platformen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 april 2021 18:02]

Alleen klopt van je argument geen kant.

De persoon boven je zegt dat het voornamelijk populair is in Azië en hier meer een niche.
Jij zegt dat het overal populair is met als argument dat de omzet in de mobiele markt groter is dan console en PC. Maar dat is niet hoe het werkt.

Als Azië 100% van de mobiele gaming markt in handen heeft betekent niet dat het overal populair is omdat het een grotere omzet heeft. Je moet kijken naar de omzet in Amerika en Europa om te kunnen zeggen waar het populair is, de wereldwijde omzet zegt niks over geografie.
mobiel gamen is stiekem overal populair.

2020 was de mobiele gaming markt goed voor 86 miljard, consoles voor 51 en pc voor 37. Dat kan haast alleen als in alle grote regios er behoorlijk aan besteed word.
de Chinese markt was in 2020 verantwoordelijk voor 18% van de omzet in mobile gaming.
Europe valt hier onder overige samen met de andere niet genoemde regios maar t toont een behoorlijke gelijke verpreiding

https://www.statista.com/...e-game-revenue-by-region/

m.a.w. Ik heb wel gelijk maar je punt dat ik dat niet correct beargumenteerde klopt.
Bij gemiddeld een paar keer laten vallen of er als een idioot mee omgaan?
Als een idioot me omgaan zulke filmpjes zeggen niks en zijn louter verspilling van een goede telefoon.
Dat is niet helemaal waar. Het geeft duidelijk het verschil in bouwkwaliteit weer tussen verschillende telefoons. Daar kun je je voordeel mee doen.
Ik gebruik al 20 jaar telefoons en ik heb nog nooit daar zoveel kracht op gezet, dat toont dus niks aan en is louter voor de likes/clicks.
Al die verspilling van telefoons op dergelijke kanalen is walgelijk .
Jij mag je mening hebben, ik ben er zeer blij mee dat men dit soort experimentjes uitvoert.
Nu gaat er 1 telefoon kapot, in plaats van de talloze kapotte telefoons van de mensen die dit wellicht hadden willen kopen, maar nu toch afhaken. Scheelt kapotte telefoons, maar ook de aanschaf van nieuwe. Als het verspillen van telefoons door 1 persoon op YouTube je al irriteert, hoe denk je er dan over als men massaal steeds nieuwe telefoons moet aanschaffen bij defecten?
Ik zie talloze van dergelijke kanaaltjes en video's. Dit is echt niet louter bij 1.
EN neen dat toont niks aan buiten dat als je onredelijk veel kracht op een telefoon zet die kapot gaat, je ziet er gewoon de bias in die je wil.
Voor de nieuwste iPhones en Samsungs heb je vast gelijk. Echter zijn er maar weinig kanalen waar zoveel verschillende telefoons worden behandeld. En nog minder waar daadwerkelijk nuttige testjes (scratch resistance bijv.) en demontage aan bod komen. Echter blijf ik bij mijn standpunt dat ik mij er wel geholpen mee voel, ook wanneer een toestel niet in 3 stukken eindigt.

PS. YouTube heeft zo'n fijn algoritme waarmee het je meer filmpjes van hetzelfde voorschotelt als je er herhaaldelijk naar kijkt. Als je ze een tijdje niet aanklikt zul je ze ook niet meer tegenkomen.
Dat doet hij toch op iedere telefoon die hij test? En de ene breekt in bonken, terwijl de andere geen krimp geeft... Dan heb je toch iets aangetoond? Of het een realistische danwel nuttige test is mbt dagelijks gebruik is een andere vraag.
Nou inderdaad zeg. Was met nog vrij weinig kracht ook zo leek het. Toch wel een designflaw me dunkt. Ik weet nog dat een aantal jaar geleden de gebogen iPhones hot news waren. Dit heeft een beetje dezelfde vibe, maar dan toch iets destructiever.
Hoewel ze qua hardware iets hebben neergezet wat best netjes is, vraag ik mij af of gebruikers de ontzettend slechte Android-ondersteuning van Lenovo zullen accepteren. Voor dit geld verwacht je minimaal 2 versie-updates, maar van wat ik heb begrepen mag je bij dit merk al blij zijn als je een handjevol beveiligingsupdates krijgt in totaal.
Meestal 1 Android versie ten opzichte van de versie waar het toestel mee uitkomt. Soms duurt dat wel erg lang, vooral als er problemen zijn met de nieuwe versie. Dan wordt zo'n update OnHold gezet en is het inderdaad maar afwachten.
Security updates, wat zal het zijn, anderhalf jaar?
Persoonlijke smaak natuurlijk deze telefoon, maar eerlijk deze telefoon design is wel uniek in tegenstelling wat Nokia vandaag liet zien nieuws: Nokia X-smartphones krijgen Android One en drie jaar OS-upgrades. Wel vraag ik me af hoe de ondersteuning is, op dit vlak is motorola/lenovo kennende niet super met android ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 8 april 2021 17:13]

Hoe houdt een dergelijke telefoon zich versus een Samsung S10+ of de nieuwere S20/21? Hardware lijkt top te zijn. Twijfel alleen over de kwaliteit van de camera's.
Matig, zeker slechter dan die 2, daar is hij niet voor gemaakt :)
Even een herhaling voor de gene die mijn reactie van de vorige nieuwspost niet hadden gezien:

Voor mij geen Legion Phone meer. De eerste Legion Phone was een disaster met updates: Geen enkele firmware update voor modellen die zijn uitgebracht buiten China, tenzij je de Chineze rom erop zet...
Dus voor de EU gebruiker: Teveel bugs die niet opgelost worden, geen system upgrades en geen beveiligingsupdates

Zolang ze de westerse markt verwaarlozen, zou ik deze afraden!

Edit: Ik zie dat MKBHD een review heeft gemaakt. Wie weet komen ze dit keer wel met updates omdat de vorige editie niet in de US verkocht werd. Desondanks, kijk ik vanuit een hoek hoe het zal verlopen met de updates van de Duel 2.

[Reactie gewijzigd door HtheB op 8 april 2021 18:03]

Leuk, maar wat speel je hier eigenlijk op? Zijn er überhaupt Android spellen die de investering in deze telefoon waard zijn?
Ik ben helemaal niet into Android phones, maar dit is wel een nasty piece voor gaming. Na het zien van de MKBHD review denk ik dat deze phone/console best wel eens een hit zou kunnen worden.
Al te bestellen in de Nederlandse Lenovo webshop, maar de prijs van €799 zie ik daar niet. De 16GB/512GB-exemplaar inclusief laaddock wel en is tijdelijk €899,99.

https://www.lenovo.com/nl...hone-Duel-2/p/PPIPPIZ7081

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 8 april 2021 19:13]

ziet er vet uit, maar ik zie hele 2 3 grote nadelen in het ontwerp:

Ten eerste is het middenblok met koeling en camera's dikker dan de uiteindes met de batterijen, dus je kan hem niet stabiel op tafel leggen en het touchscreen gebruiken zonder dat het een wipwap wordt. Het zou misschien met gamen wel lekkerder in de hand liggen, maar ik zou voor dikkere batterijen gaan zodat je 8 uur echte ipv "periodieke" gameplay hebt en hij stabiel ligt.

En dan hoe glimmend hij is (de achterkant) - wordt volgens mij erg snel vies met vingerafdrukken ik zou er een matte carbon-afwerking met goede grip van hebben gemaakt.

edit: net de video van JRE gezien;

Dat je een telefoon zo makkelijk in drieën kunt breken is toch ook wel een nadeel te noemen 8)7

Als je zo'n enorm zwakke plek in je ontwerp hebt, zet er dan op z'n minst een waarschuwing op die dat aangeeft. Op zich zou ik met de wetenschap dat ik met een kwetsbaar ontwerp loop best kunnen leven, maar de meeste telefoons zijn tegenwoordig zo stevig dat je dit echt niet hoeft te verwachten.

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 8 april 2021 19:36]

Fans???
Wat is er mis met passieve koeling?

[Reactie gewijzigd door Ben Adar op 8 april 2021 20:17]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee