Spotify geeft desktop- en webapplicatie nieuw ontwerp met extra playlistfuncties

De web- en desktop-versies van muziekstreamingdienst Spotify krijgen een vernieuwd ontwerp dat meer moet passen bij de andere apps van de dienst. Het moet onder meer makkelijker worden om liedjes en podcasts toe te voegen aan playlists.

Spotify claimt dat het nieuwe ontwerp cleaner is en meer controle moet geven aan de gebruikers. Zo kunnen gebruikers met de update binnen een playlist zoeken naar externe liedjes, om deze zo toe te kunnen voegen. Gebruikers kunnen van zo'n playlist daarnaast de foto aanpassen, beschrijvingen schrijven en op meer manieren liedjes naar playlists slepen. Met de update wordt het bijvoorbeeld mogelijk om het liedje waar de gebruiker nu naar luistert te slepen naar de playlist.

Met het nieuwe ontwerp verdwijnt de zoekbalk in de desktopapplicatie die altijd bovenin beeld stond. In plaats daarvan komt er aan de linkerzijde onder Home een zoekknop. Onder deze zoekknop is een bibliotheekknop. De Browse- en Radio-knoppen in de huidige desktopversie komen daarmee te verdwijnen. Het starten van een radiosessie moet met de update makkelijker zijn, doordat gebruikers bij ieder liedje of artiest via een rechtsklikmenu een radiosessie kunnen beginnen. De update laat bij profielen van luisteraars tevens zien wat iemands favoriete liedjes en artiesten zijn.

De update brengt daarnaast andere, kleinere aanpassingen. Zo wordt de toggle om playlists te kunnen downloaden nu een knop. Desktopgebruikers kunnen daarnaast hun bibliotheek sorteren en kunnen meer keyboardshortcuts gebruiken. Met de update kunnen gebruikers die shortcuts achterhalen door in de desktopversie control en vraagteken tegelijk in te drukken. Het vernieuwde Spotify-ontwerp komt in de komende weken naar gebruikers.

Door Hayte Hugo

Redacteur

25-03-2021 • 20:06

104 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (104)

Wijzig sortering
Je kunt de nieuwe interface nu aanzetten door deze regel:
ui.experience_override="xpui"
toe te voegen in de prefs file.

Deze is te vinden in:
Windows: %appdata%\Spotify\prefs
Windows Store: AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic...\LocalState\Spotify\prefs
macOS: ~/Library/Application Support/Spotify/prefs
Linux: ~/.config/spotify/prefs (kan verschillen bij de Snap of Flatpak versie)

Het lijkt dat ze de fullscreen modus hebben overgenomen van de TV-versie. Ook is het nu mogelijk om afspeellijstmappen aan te maken in de webversie.

[Reactie gewijzigd door 30carbonclocks op 25 maart 2021 21:07]

is het dan ook mogelijk om naar de oude op deze manier te switchen?
Heb het even getest, als je die regel weer weg haalt uit de prefs file heb je weer de oude UI.
Aah dus de update plaatst deze regel? Ben benieuwd wanneer "xpui" default is voor de experience, of we dan een override naar klassiek o.i.d. kunnen doen.
Ik heb deze regel niet maar wél de nieuwe versie. Dat is jammer want ik wil de nieuwe versie juist uitzetten xD. Zojuist even een googletje gedaan maar ik kan niet vinden of en hoe het mogelijk is de oude versie weer terug te toveren. Any ideas anyone?
Ik heb het net even getest door de toevoeging in de prefs file en begrijp helemaal waarom je deze nieuwe versie niet wilt. Wat een drama. Nu staan albums van artiesten nog mooi bij elkaar, dat is in de nieuwe versie dus niet. Ik begrijp werkelijk niet waarom ze zo'n belabberde UI willen.
Ik vermoed dat de codebase voor de webversie nu leidend is geworden. Onder andere door de 'feel' van animaties en het stuk zijn van friend activity. Die laatste ziet er niet in op web en werkt in de desktop app 1 keer wanneer je de desktop app opent. Ik vermoed dat er nog geen support is voor dat endpoint/websockets in de webversie en dat ze dat maar even hebben gelaten voor wat het is in de desktop app. Wat een drama dit ding xD.
Probeer dit eens:
https://www.reddit.com/r/...iscard_web_player_ui_and/

Voor mij werkt het in ieder geval goed.
Oei Oei Oei, ze hebben subfolders weggehaald.
Ik heb nog subfolders.
Yup, maar enkel in de lijstje in de sidebar. In de mainview zie je gewoon alle playlists van alle subfolders bijeen.
Oh, nu je het zegt. Dat is geen verbetering.
Ik zit op versie 1.1.38 en ben niet van plan te updaten. Ik was één van de "gelukkigen" die onderdeel was van het testprogramma van Spotify en het nieuwe ontwerp enkele maanden geleden al voorgeschoteld kreeg. Muziek luisteren was voor mij nog nooit zo'n onplezierige ervaring en de reacties van andere gebruikers op het forum waren eveneens niet mals (zie https://community.spotify...dback-wanted/td-p/5072418).

Uit het nieuwsartikel van Spotify zelf:
It took months of tests and research, talking to users, and gathering feedback.
Hier lees ik: we hebben maandenlang een inferieure versie door de strot van willekeurige gebruikers gedrukt en hun feedback grotendeels genegeerd.

Al die tijd feedback van gebruikers negeren en vervolgens met veel bombarie en poeha zo'n nieuwsbericht uitbrengen.. Ik ben blij dat downgraden uiteindelijk is gelukt, maar ik stap met alle liefde over naar een concurrent wanneer dit niet meer werkt.

/rant
Ik snap ook niet goed waarom zó veel bedrijven, ondanks heftige kritiek, vernieuwde UI's van hun diensten blijven pushen die door (test)gebruikers worden ervaren als minder intuïtief, nog niet af, buggy, onduidelijk, en, vooral een trend in recente jaren, ruimteverspillend.

Je gebruikers zijn niet je vijand, maar degenen die je platform überhaupt bestaansrecht geven. Niet reageren op kritiek en dan in een persbericht heel happy de "verbeterde" versie aankondigen is onwijs pijnlijk om te lezen als enthousiast gebruiker van die dienst.

Tot het allerlaatste moment heb ik Youtube's oude creator studio gebruikt. Meermaals feedback gegeven, maar na een bepaald moment verdween gewoon de optie om te switchen; zoek het maar uit.

Toen Last.fm overging op een nieuwe UI werkten bijna alle functies niet meer. De site was maandenlang in "beta", maar overschakelen op een vertrouwde omgeving kon niet. Nu staat de site bij mij standaard op 85%, anders scroll ik me een ongeluk. Gebruikers vragen al jaren om zaken als bulk-edits, terugbrengen van groepen, e.d., en de ontwikkelaars presenteren "na maanden werk" vol trots: een nieuw lettertype. Hoezee!

Discogs besloot van de ene op de andere dag dat elke gebruiker in zijn collectie drie extra kolommen wilde zien over de "dagwaarde" van je cd's en elpees. Jaren na een roodgloeiend forum op die site kunnen de kolommen nog steeds niet uitgeschakeld worden (alle andere kolommen wel).

Etc, etc... Ik kan hier nog veel meer voorbeelden voor verzinnen... Facebook's nieuwe UI en push naar Messenger, nieuwe omgeving Mijn ING, Deviantart die met een nieuw thema de hele site op zijn kop zet, noem maar op. Ik ben groot Apple-fanaat en gebruik macOS met plezier, maar de capriolen die zij ieder jaar weer uithalen om alles net weer anders te doen spannen helemaal de kroon.

Tuurlijk, vaak is het even wennen, wij mensen kunnen nou eenmaal niet zo goed tegen verandering. Echter, lang niet altijd is die verandering uiteindelijk een positieve stap, of duurt het erg lang voordat de nieuwe ervaring de oude kan evenaren. Het feit dat het oude Reddit nog bestaat en gebruikt wordt bewijst dat er lang niet altijd behoefte is aan vernuftigheden. Ik erger me aan de arrogantie van de bedrijven die met een big smile éérst de veranderingen pushen en pas daarna kijken wat eraan gerepareerd moet worden om het weer een beetje functioneel te krijgen.

/rant - De frustratie zit erg diep bij mij ;)

[Reactie gewijzigd door robni7 op 25 maart 2021 22:53]

Dit gevoel heb ik dus ook ja en niet alleen met website maar ook met apps, programma's of software op hardware zoals telefoons, consoles, tvs, noem maar op. Dit is echt 1 van de grootste redenen dat ik updates zo lang mogelijk uitstel. Zoals de tv van me moeder. Zo gebruikt de tv toen niet echt heel veel. De smart gedeelte moest vaak informatie ophalen als de tv aangezet werd (ook al stond die op stand-by en verbonden met tv). Maar tenminste onthield die het voor een paar dagen. Nu deed ik een update voor haar in de hoop dat die of sneller zou ophalen of misschien zelfs in stand-by kunnen ophalen. Helaas was het alleen maar erger geworden. Nu moet de tv echt elke keer de informatie ophalen ook al is die 1 minuut geleden gedownload. En dat terwijl ze de smartmenu alleen maar wil gebruiken voor Netflix. Gelukkig heeft de settopbox ook Netflix en is ze die maar gaan gebruiken.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij ik snap dat updates verplicht zijn. Zoals online games wil je dat hebben natuurlijk.

En ik snap ook best dat je niet iedereen tevreden kan houden. Wat de ene handig vind zal de andere irritant vinden. Maar genoeg dingen zouden egenlijk wel met een optie aan en uit gezet kunnen worden/verplaatsen van volgorde en zou je ineens veel meer tevreden mensen hebben. En bij vernieuwing van het hele uiterlijk / bij een nieuwe versie van ern apparaat zorgen dat ieder geval alle oude functies ook erin zitten. Zoals de PS5. Voor de PS4 hadden mensen bepaalde functies gevraagd die er uiteindelijk erbij kwamen. Paar simpele voorbeelden mappen, volledige geïnstalleerde gamelijst om het menu, icoontje van screenshots kunnen uitzetten? De mensen wilden het graag dus waarom zit dit nog niet in de PS5? Het zijn maar simpele dingen om toe te voegen waar mensen wel blij van worden. Of de nieuwe PS Store website. Er staan geeneens meer plaatjes/video's bij de spellen. Dit lijkt mij toch echt wel 1 van de basis dingen die in de store moet. En het is al een halfjaar zo (of nog langer).

En dan heb je ook nog de andere soort updates. De standaard "fixed bugs and improvements" updates. 99% van de tijd zie/merk ik geen verschil.
Ik volg je frustratie volledig, zit hier met exact dezelfde frustraties. Lijkt wel alsof we in 2021 alleen maar achteruit gaan met user experience. Zeker als je dan spotify en sonos samen gebruikt, beide zijn de afgelopen jaren hard achteruit gegaan zeg. Of de TV interface van Netflix, ook heel vervelend om te navigeren. Het ziet er echt allemaal heel mooi en gelikt uit, maar usability is ver te zoeken.
Waarom ga je niet naar Deezer?
Deezer heeft, in ieder geval voor bepaalde muzieksmaken/niches, een sterk verkleinde catalogus t.o.v. Spotify en het 'discovery' aspect van Spotify wordt vaak ook als een stuk beter ervaren.

Naast dat heeft Spotify natuurlijk een aardig sociaal factor om je vrienden te volgen etc. en is het ook aantrekkelijk voor artiesten omdat zij hun profiel kunnen claimen en via daar Spotify kunnen gebruiken bijvoorbeeld.
Gebruikers kunnen van zo'n playlist daarnaast de foto aanpassen, beschrijvingen schrijven en op meer manieren liedjes naar playlists slepen. Met de update wordt het bijvoorbeeld mogelijk om het liedje waar de gebruiker nu naar luistert te slepen naar de playlist.
Dit kan allemaal al in de huidige versie.
ja ik snap het ook allemaal niet zo goed, kan idd al even.
Het zou kunnen dat een deel van de Spotify-gebruikers deze functie al eerder kreeg en een deel niet. Spotify doet aan A/B-testing om nieuwe functies uit te proberen, en kijkt dan a.d.h.v. tracking wat het best werkt.

Zie bijv deze presentatie uit 2015
Dat kan, maar Spotify is echt niet al sinds 2015 een A/B test aan het doen met deze "features", en ik herken deze functionaliteit als iets wat er al jaren bij mezelf en mijn vrouw in zit.
Dit kan inderdaad volgens mijn weten ook al jaren

[Reactie gewijzigd door Finnrt op 25 maart 2021 22:48]

Ik mag aannemen dat dit hoogstens enkele weken is. Anders is het ook lastig bij te houden in versie controle.

Vanuit dev perspectief is het pushen van een nieuw front-end voor A/B testing iets wat niet heel lang mag duren tenzij er enorme gaten zijn in functionaliteit die je over het hoofd hebt gezien.

Als ik echter de berichten hier lees zijn die er nog steeds dus dat heeft dan niet zo'n zin.

Zelf vind ik spotify niet echt een sympathiek bedrijf waarbij de gebruiker echt hoog in het vaandel staat oid. Zelf kunnen ze echt heel goed alleen maar zeuren om functionaliteit bij platform leveranciers (zoals Apple), maar als die dingen er dan zijn duurt het jaren voordat ze er ook daadwerkelijk wat mee doen. Zoals HomePod integratie iets waar ze heel fel op waren omdat Apple daarmee Apple music zou voortrekken.

vervolgens wordt dit vrijgegeven en tot op de dag van vandaag wordt er in de 61 pagina lange feature request nog steeds aangevraagd door gebruikers of ze het willen gaan maken: https://community.spotify.../4985214/page/61#comments

in 2019 was spotify de eerste die z'n smoel opentrok mbt dit issue: https://www.inverse.com/a...pple-dispute-over-homepod

Nu kunnen ze dit bewerkstelligen, maar doen ze het expliciet niet. "Je kunt toch airplay gebruiken"?

Tsja als je zo hard van de toren blaast over dingen die je wel zou willen, maar niet kan en vervolgens als het wel kan direct al je gebruikers die er om vragen keihard negeert, wat is dan je punt?
Eindelijk! Ik had altijd het gevoel dat de desktop app een vergeten stuk was bij Spotify qua uiterlijk, ik gebruikte hiervoor Spicetify (https://github.com/khanhas/spicetify-cli) voor een soortgelijke UI te hebben wat hier te zien is. Fijn om dit te lezen, zijn mijn ogen ook weer blij mee :)
Toch opvallend dat sommige features die in Spicetify zitten, volgens Shopify te lastig te maken zouden zijn (zoals bv een custom start en end punt in een liedje). Dat blijft een doorn in mijn oog: anno 2021 kan Spotify qua playback nog niet wat WinAmp nota bene 10+ jaar geleden wél kan.
Ik mis vooral het sorteren op jaartal en genre. Intern heeft Spotify dat gewoon, getuige de websites die via hun api playlists kunnen maken.

Ik heb 30k liedjes in mijn playlists en soms wil je eens wat nieuwe playlists met die liedjes maken. Dan is niet kunnen sorteren op genre echt een groot gemis
Ik mis vooral het sorteren op jaartal en genre. Intern heeft Spotify dat gewoon, getuige de websites die via hun api playlists kunnen maken.

Ik heb 30k liedjes in mijn playlists en soms wil je eens wat nieuwe playlists met die liedjes maken. Dan is niet kunnen sorteren op genre echt een groot gemis
Google Play Music had de mogelijkheid om je library te sorteren op genre. Sterker nog, het was mogelijk de metadata aan te passen, je kon zelf genres aanpassen. Helaas heeft de opvolger, YouTube Music, deze mogelijkheid nog steeds niet, bijzonder jammer.
Hier liep ik ook al heel lang tegenaan, soms wil ik graag muziek van genre X uit jaar Y luisteren.
Ik had op een gegeven moment tig playlists genaamd:
Hardstyle 2020, 2019, 2018, 2017 etc
Hardcore 2020, 2019, 2018 , 2017
en ga zo maar door.
Dit had als nadeel dat je dus niet meerdere jaren samen in een shuffle playlist kunt afspelen.

Uiteindelijk de switch gemaakt (voor PC) naar lokale media met mediamonkey, dat was voor mij toch een fijnere manier van werken, spotify gebruik ik nu nog maar alleen in de auto voor een simpele recente playlist.
Dat begrijp ik op zich wel. Ik ben juist van mijn locale library afgestapt toen ik een premium abo bij Spotify nam. Vrijwel nooit meer zoeken naar dat ene liedje, fijne suggesties en een prima overzichtelijke interface, icm met nooit met zelf ID3tags moeten opzoeken

Ik kan nog wel andere opties bedenken die ik in Spotify zou willen, maar ik heb eigenlijk nooit meer omgekeken naar Windows Mediaplayer en co. Behalve dus die vermaledijde genres. Hoe kan zoiets simpels niet gewoon in de UI beschikbaar zijn?
Wat dus wel mogelijk is, is playlists in een folder zetten in Spotify. Dan kan je namelijk dubbelklikken op de foldernaam, en dan speelt Spotify alles af uit de playlists in die folder en zodoende kan je dus die meerdre playlists door elkaar shufflen. Ik denk dat dit een overgebleven functie is die ze zelf ook zijn vergeten want mobiel is het bijv. niet mogelijk.

Staat natuurlijk los van het feit dat shuffle in Spotify an sich absoluut ruk is, maar toch :P
Jammer dat de repo niet meer wordt onderhouden
Wel off-topic dit, maar hij wordt wél nog prima onderhouden. De niet cli versie dacht ik, die niet. Laatste commit was 6 dagen terug.
Juist alleen nog de CLI-versie zie ik. De command line tool wordt nog bijgewerkt en werkt met de Spotify clients op Windows, MacOS en Linux.
Thanks, net ff gedaan en het was peanuts om het te installeren. :) Ze hebben vele community thema's gereed: https://github.com/morphe...hemes/wiki/Themes-preview
Nice, maar hoe kan ik die downloaden? Ik zie geen link op die pagina naar de benodigde files ervoor

Gevonden, de files staan gewoon in de repo :)

[Reactie gewijzigd door Watsonus op 26 maart 2021 08:47]

Dit is wat ik nodig had. Merci :D
Zie ik dat goed?!?! Kunnen we eindelijk zelf de volgorde bepalen in een playlist?!
Vooral te hopen dat je nu de playlists zelf op alfabetische volgorde kunt zetten. Kleinigheid, maar ik mis het...
Er komt/zit een dropdown-menu in de Playlist-sectie met de opties:
 • Alphabetical - deze werkt (nog) niet: de volgorde verandert maar het staat niet op alfabetische volgorde.
 • Most relevant - niet duidelijk op welke basis
 • Recently played - werkt
 • Recently added - werkt niet of met veel vertraging
 • Custom order - Ik had hiervan verwacht dat je de playlists kon drag'n'droppen maar dat doet -ie in ieder geval niet.
Een klein dingetje dat ze er uitgehaald hebben: een playlist selecteren in een hoofdoverzicht (bijvoorbeeld Home) opent niet meer de (sub-)folder in het linker-menu wanneer je 'm al ge-liked heb.
Dat kan nu ook al, in de desktop versie zonder sorting aan te zetten 😇
Nu moet je ze een voor een op toevoegen in de volgorde hoe je het wilt, hoe ik het zie in de screenshots lijkt het er op dat de playlist genummerd is en dan lijkt mij het dat je deze dan kan verplaatsen hoe jij ze wil. Dat kan nu niet.
Huh, momenteel kan ik gewoon liedjes slepen op hun plek waar ik ze wil hebben? Het klopt dat het niet kan op mobiele apparaten. Btw, heb ook premium.
Ja ik zit ook op desktop met premium en kan dit niet... raar..
Dat kan met eigen playlists ook gewoon in de mobiele app hoor.

3 puntjes, playlist bewerken en slepen met de streepjes
Nee hoor, je kan die gewoon drag & droppen waar je ze wilt hebben :).
Blijft jammer dat je niet zelf voor een witte UI kan kiezen. Iedereen wil naar Dark, ik ben zelf erg fan van een lichte UI.
Eens! De dark theme hype is alweer oud. ;)
Mijn ogen worden helaas er niet jonger op. ;) Dus het is wel fijn om niet zomaar een flashbang te krijgen. Het hoeft voor mij trouwens ook niet puur zwart te zijn hoor.
Nu nog support voor luister geschiedenis in de mobiele apps en ik ben helemaal tevreden.
En dat de mobiele app onthoud waar je in de webapp bent gestopt en vice versa. Als ik Spotify op mijn laptop uitzet en in de auto via telefoon weer start dan kom ik niet in dezelfde playlist terug.
Ideaal vind ik dat. Ik luister op m'n laptop heel andere muziek dan in de auto. Als ze al zoiets toevoegen mag het wat mij betreft togglebaar zijn..
Hoe kan ik de nieuwste versie nu downloaden?
That’s why, starting today, we’re rolling out a new improved look and feel for the Spotify app for desktop and web—aligning the experience and making both easier to use than ever before.
Door even te wachten, het is een server-side aanpassing.
Zie reactie van CrashDummy

edit: nieuwe informatie binnengekregen

[Reactie gewijzigd door Chloverdose op 25 maart 2021 23:12]

Ja dat is echt een verschrikking. Ik heb wel een keer gehad dat binnen de app de meeste van mijn vrienden het nieuwe ontwerp direct al hadden maar ik bijna 4 maanden heb moeten wachten(!).
Het is een client-side aanpassing:
Je kunt de nieuwe interface nu aanzetten door deze regel:
ui.experience_override="xpui"
toe te voegen in de prefs file.

Deze is te vinden in:
Windows: %appdata%\Spotify\prefs
Windows Store: AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic...\LocalState\Spotify\prefs
macOS: ~/Library/Application Support/Spotify/prefs
Linux: ~/.config/spotify/prefs (kan verschillen bij de Snap of Flatpak versie)
Nice, dit keer anders dus 😮
Laat ze maar eens een waveform graph erin gooien. Makkelijker skippen naar t gedeelte wat je wil :)
Hangt er nogal vanaf waar je naar luistert. Meeste muziek sinds een jaar of 2000 heeft een waveform als een cakeblik op z'n kop.
Haha, dat valt eigenlijk wel mee hoor en hangt er ook van af hoe 'hoog' de resolutie van die waveform is. In house/tech kan ik prima nauwkeurig skippen naar een bepaald gedeelte. Als dj kun je eigenlijk nooit meer zonder :+

Je had heel lang een semi-professionele dj app genaamd DJay en die had als enige een exclusieve deal met Spotify om daarmee te integreren. Ik gebruikte het vooral om waveforms te kunnen zien :') Helaas heeft Spotify dat de nek omgedraaid, zullen wel gezeik hebben gehad met grote labels - officieel mag Spotify niet gebruik worden in een club/danscafé/'professionele sfeer'. Met zo'n DJay app kreeg je natuurlijk veel jongens die dat wel deden :P

[Reactie gewijzigd door Saven op 26 maart 2021 08:50]

Misschien ligt dat dwars met de beoordelings algoritmes van Spotify?
Is de volume slider nu eindelijk eens wat groter?
Ziet er namelijk niet naar uit...

Heel irritant dit dat je met een 15"/17" nog steeds zit te klooien op een klein lijntje om het volume een tandje hoger of lager te krijgen.
Nope:zelfde grootte helaas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee