Spotify lijkt te werken aan functie om lokale mp3's af te spelen in Android-app

Spotify lijkt te werken aan een functie om lokaal opgeslagen mp3's af te spelen in de Android-app, zo heeft een ontwikkelaar ontdekt. Spotify heeft nog niet gereageerd op de vondst. De functie zit wel al jaren in de desktop-app.

Een Import-functie is verborgen in de instellingen, ontdekte ontwikkelaar Jane Wong. Zij onderzoekt vaker bekende apps om nog niet aangekondigde functies te vinden in de code. Vaak blijken die bevindingen achteraf te kloppen, zoals toen Twitter werkte aan de optie om antwoorden op tweets te verbergen of toen Instagram als test het aantal likes ging verbergen. De optie vermeldt dat gebruikers de optie krijgen om lokale bestanden te laten zien in de Your Library-sectie van de muziekstreamingdienst.

Wong zegt dat zij zich er niet bewust van is of de functie ook in de iOS-versie aanwezig is. Spotify ondersteunt de functie sinds jaar en dag wel op desktop. Door lokale bestanden in een playlist te zetten en die op iOS of Android offline beschikbaar te maken, kunnen gebruikers lokale bestanden van desktop afspelen op mobiele apparaten. Met de komst van deze functie zou die omweg niet langer nodig zijn. Spotify heeft nog niet gereageerd op de vondst.

Spotify: lokale bestanden afspelen op Android, december 2020

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

07-12-2020 • 10:14

103

Reacties (103)

103
101
32
2
0
60
Wijzig sortering
Het word tijd dat spotify een functie bouwt waarmee je muziek die je elders hebt aangeschaft gewoon kunt importeren in je online library.
Dit vind ik absoluut het grootste minpunt ten opzichte van bijv Apple Music (en volgens mij kan YouTube Music het ook?)
Als ik bijv via Bandcamp een album aanschaf (of een gekochte cd rip) die niet op de streaming diensten beschikbaar is kan ik die bij Apple Music toevoegen aan mijn library en is dat album meteen af te spelen op alle apparaten die ik bezit.
Lokale files afspelen zijn onhandige workarounds die niet werken als je bijv spotify connect gebruikt of überhaupt meerdere devices.
Die functionaliteit is goed maar ik heb me altijd al afgevraagd wat de mogelijke legale consequenties zijn voor een partij als Spotify. Als ik een antieke, 'illegale' mp3 collectie upload dan worden die gegevens opeens gehost door een legitieme partij.
Zoals het nu werkt niet. Dat wordt lokaal naar je Spotify op je telefoon gesynchroniseerd via WiFi. Bij Apple Music is ‘t anders, dat gaat via iCloud naar al je devices/on-demand; waar die ook zijn. Maar dat is een ISP, dus beperkte aansprakelijkheid. ;) Daar zijn regels voor. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 13:19]

In eerste instantie probeert Apple te matchen met songs uit de iTunes store, als dit niet lukt word je file geupload.
Deze is echter alleen voor jou beschikbaar en op geen enkele manier te delen met anderen, dus ik denk dat het met die consequenties wel meevalt (en apple betaalt hiervoor een vergoeding volgens mij (thuiskopie heffing maar dan anders)
Neem aan dat die niets anders zijn dan wanneer je ze upload op Google Drive of Dropbox? Wordt pas een dingentje als andere gebruikers ze zouden kunnen vinden en afspelen denk ik
Ik denk dat het wel meevalt. Het is niet heel anders dan wanneer je bestanden upload naar cloudopslag zoals iCloud of Onedrive. Het is dan ook niet publiekelijk toegankelijk, maar alleen voor jou.
Ooit, toen MP3 nog maar kort bestond, kwam de site MP3.com al met die mogelijkheid. Je eigen cd's uploaden, zodat je ze overal kon streamen. Dat werd toen kapot geprocedeerd door de muziekindustrie die het zagen als een illegale radiozender.

Nu kun je hetzelfde doen met YouTube music (en Google music daarvoor) en hoor je er niemand meer over.
Het verschil zit m in dat het op die site wel openbaar kon (als ik dat goed lees). Je mag muziek, films, etc. gewoon uploaden naar cloudopslag, de aanbieder is daar niet verantwoordelijk voor. Je mag het alleen niet verspreiden via zo'n dienst. Dat doen Youtube Music en Apple Music etc. ook niet.
Maar bij Apple betaal je gewoon voor die opslag dus dan is het veel overzichtelijker qua kosten. Als je elke willekeurige torrent van een nummer en 600 verschillende slechte mixtapes moet gaan hosten zonder dat iemand daar meer voor betaald dan nu is het toch lastiger.
Nee hoor, dat is niet waar.
Je iCloud storage word hier niet voor gebruikt, er zal ongetwijfeld ergens een limiet zitten in de hoeveelheid muziek die je zelf kunt toevoegen, maar het zit gewoon bij de prijs van je Apple Music abonnement in.
Ik gebruik het zelf ook. Er zit inderdaad een limiet aan, namelijk 100.000 tracks.En ook een limiet van 200mb per track

[Reactie gewijzigd door ijskonijn op 22 juli 2024 13:19]

die 100,000 tracks is dan wel erg groot. dat is echt goeds.
Je krijgt dat ook niet je eigen track, maar een unlock van de track in de Apple-dienst.
Ik begreep dat je ook 128kbps-mp3's kon toevoegen aan je library en dan in hogere kwaliteit kon beluisteren.
Klopt, zo was er een tijd (wellicht nog steeds) dat je met iTunes Match je getorrente muziek kon witwassen naar drm-vrije 256Kbps acc.
Nog steeds inderdaad.
Je krijgt alleen een unlock als de track herkent wordt. Zonder match wordt de track ge-upload. Je krijgt dan dus wel je eigen track.
En dat is ook niet helemaal waar. Je hoeft geen Music abbo te hebben. Je kunt voor 25 euro per jaar iTunes match aanschaffen. Dan kun je je eigen muziek uploaden en beschikbaar maken in de muziek app.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 22 juli 2024 13:19]

Dat klopt idd. Ik had vroeger idd iTunes match hiervoor, in Apple Music is itunes match geintegreerd.
Ik wist niet dat het nog steeds mogelijk was om een los itunes match abonnement af te sluiten.
Ik keek er ook naar/kwam er achter. Wilde alleen een playlist die ik op de iPad had ook op de iPhone hebben. Kan niet gewoon copy/paste doen of zo, nee dan moet je dus itunesmatch/music hebben perse.

Maar ja, daarvoor "zoveel" geld betalen hoeft ook weer niet... maar gewoon beide lijsten consequent updates zodra ik nieuwe muziek heb gekocht.
Je betaalt alleen voor Apple Music. Dan krijg je ook de mogelijkheid om je muziek te "matchen", en wat niet gematched kan worden wordt dan geüpload, dit telt niet mee met je iCloud opslag. Er is wel een beperking (100.000 nummers las ik in een andere reactie).
Je betaalt alleen voor Apple Music. Dan krijg je ook de mogelijkheid om je muziek te "matchen", en wat niet gematched kan worden wordt dan geüpload, dit telt niet mee met je iCloud opslag. Er is wel een beperking (100.000 nummers las ik in een andere reactie).
Geen enkel nummer telt mee voor je iCloud opslag.
Dat zeg ik, "dit telt niet mee met je iCloud opslag". Er is wel een limiet van 100.000 voor je hele library, exclusief de muziek die je via iTunes koopt.
You can have up to 100,000 songs in your music library. Songs that you buy from the iTunes Store don't count against this limit.
https://support.apple.com/en-us/HT204926
Roon is all you need.
helemaal mee eens, maar je hebt hiervoor wel weer een servertje oid nodig en roon on the go op jke android is niet helemaal makkelijk op te zetten (vpn naar je eigen netwerk)
Even de advocaat van de duivel spelen: Moet apple dan geen een brein boete krijgen voor het opslaan/verspreiden van muziek die ze niet bezit? Ik kan mij niet voorstellen dat deze device to device kopieert. Heeft er iemand info over hoe dit werkt? En als ze dit wel mogen, wat het verschil is met andere kopies?
Muziek staat gewoon op je device.
Nee, die muziek wordt door Apple gehost (het is immers op al je apparaten beschikbaar via Apple Music). Echter heeft het voor Apple geen consequenties als jij zelf op een illegale manier aan die muziek komt en via Apple Music aan je bibliotheek toevoegt, zolang ze dat niet publiekelijk beschikbaar maken. Het is niet anders dan cloudopslag, je kunt prima illegaal verkregen content op een clouddienst uploaden zonder problemen in de meeste gevallen.
Nee, Apple is gewoon een ISP en doorgeefluik. Daar zijn regels voor; zie wet beperkte aansprakelijkheid ISP’s in NL en regels omtrent mere conduit binnen EU of de DMCA-wetgeving binnen USA. Als er een klacht binnenkomt van Brein dat jij illegale kopietjes in iCloud hebt, en Brein dient dan te specificeren wát dat precies zou zijn, dán moet Apple in principe actie ondernemen als Brein het hard kan maken. In de praktijk kan Brein echter niet zien wat jij op je iCloud hebt staan dus zal er niet snel zoiets gebeuren. Net als dat je het gewoon op Dropbox zou kunnen zetten. Zolang je de link niet publiek deelt is dat niet na te gaan en ben jij noch Apple/Dropbox iets aan het distribueren naar derden. Overigens: als je het dus niet publiek deelt, verspreid je niets behalve naar eigen apparatuur. Hoe kan Brein ruiken, ALS ze er om een of andere vage reden überhaupt achterkomen dat je er MP3’tjes hebt staan (en hoe dan? :P), of je die MP3’tjes niet gewoon netjes hebt gekocht en hebt ge-backupt...? :) Dat gaat niet zomaar... Dit levert te veel gezeik op, dus zolang je niets publiek deelt gaat er niet snel iets gebeuren en zo wel: dan kan men niet achter Apple aangaan zolang die netjes actie ondernemen. (Al is het volgens mij bij Apple niet eens mogelijk om een linkje te delen met derden naar nummers in je iCloud-library... ;) Of althans, dat geeft dan gewoon aan dat het nummer niet (in jouw regio) beschikbaar is. Dus dat gaat niet gebeuren. Het kan wel als het een *matched* nummer is, maar dan moet de gene met wie je ‘t deelt eerst dokken voor een AM-abonnement en is ook daar geen rechten probleem. :P)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 13:19]

Dat dit soort diensten bestaan, is waarschijnlijk wel de reden dat je een kopieerheffing betaald voor je smartphone.
Apple heeft hiervoor ten tijden van iTunes Match al afspraken gemaakt met auteursrechtenorganisaties.
Als je lokale muziekbestanden toevoegt in iTunes, zal dit gematched worden met de Apple Music catalogus, en wanneer een track niet beschikbaar is, zal deze geüpload worden naar je iCloud (met een limiet van 100.000, telt niet mee met je normale iCloud opslag), zodat het op al je apparaten beschikbaar is via Apple Music. Volgens mij geldt dan hetzelfde als voor wanneer je illegale content op je cloudopslag zet, Apple loopt hier geen risico.
Hier sluit ik me zeker bij aan.. ik heb een paar 100 nummers via Bandcamp en zou deze graag importeren in Spotify omdat dat het streamen naar mn chromecast makelijker maakt.. alles onder 1 dak..
De mogelijkheid om lokale bestanden af te kunnen spelen heeft als doel om van Spotify een quasi standaard audiospeler te maken ter vervanging van bijvoorbeeld Windows Media Player. De gebruiker raak hierdoor vertrouwd met (GUI van) Spotify en met een druk op de knop waardeert men op van een gratis naar een betaald abonnement. Een drempel verlagende actie van Spotify en het kost vrijwel niets.
Oh ik begrijp de motivatie vanuit spotify.
Echter om mij (en waarschijnlijk best veel anderen met mij) als klant terug te krijgen zouden ze best wat meer mogen investeren hierin en iets ontwikkelen wat wel gebruiksvriendelijk werkt zoals bijv de cloud library functionalteit zoals die in o.a. Apple Music zit.
Welke functies mist het nog dan wat het geen music player maakt? Het kan muziek afspelen, je kunt muziek pauzeren, voor en achteruit skippen, etc.
Dat kan een 2 euro mp3 speler ook, correct, maakt het nog geen redelijke muziekspeler.

-je kan je muziek geen rating geven, het is like of geen like.
-library management is absoluut verschrikkelijk, als je 20 albums hebt die je leuk vind, probeer dat maar eens ergens op een centrale plek zichtbaar te maken/verzamelen. In de spotify app kan je 20 afspeellijsten maken of gewoon opgeven (of alles in een afspeellijst, nog onoverzichtelijker).
-current playlist is eigenlijk onmogelijk te overzien, laat staan aanpassen: als ik een album aanklik om af te spelen en er 2 albums aan toe wil voegen zodat die erna spelen is hier geen mogelijkheid toe: je enige optie is "add to queue" wat ervoor zorgt dat het album direct na je huidige nummer afspeelt. Wil je gewoon dat na je huidige album een ander album afspeelt kan je weer lekker een nieuwe afspeellijst gaan maken, absurd.
-Hetzelfde geld voor een nieuw nummer toevoegen aan je afspeellijst, het is "nu of nooit" ipv gwn aan het eind van je afspeellijst
-browsen kan op een manier, de spotify standaard interface, die kan je nog zo mooi vinden, maar ik wil gewoon een leuk overzicht van de albums van genesis, maar dan mag ik eerst 40 meter naar beneden scrollen omdat ze ook alle nummers bij ieder album zetten. Een beetje customizatie mag wel vind ik.

Spotify is als afspeler "oke", het is bruikbaar, maar als het streamgedeelte niet aanwezig zou zijn, zou dit een bottom of the barrel music player zijn. Foobar, winamp en musicbee zijn allen geveloped op een shoestring budget en kunnen wel gewoon je je huidige queue laten aanpassen live zonder moeite, en alle andere features mentioned above natuurlijk.
Rating is een dingetje, maar dat is vergelijkbaar met andere diensten. Zelf vind ik het wel handig, aangezien ik nooit ratings heb gebruik voor mijn muziek, alleen een "like" zodat het in een slimme afspeellijst komt (dit kan ik met 2 klikken onder het rijden doen zonder mijn focus van de weg af te halen).

Library management ben ik het ook deels mee eens, maar op wat voor manier wil jij die 20 albums verzamelen? In vrijwel elke muziekspeler of streamingdienst die ik ken moet je dan per artiest kijken, of in het album overzicht waar alle albums staan. Misschien wel een idee om een functie toe te voegen om een album op zich te liken, zodat je naast gelikete nummers ook gelikete albums kunt bekijken.

"Add to queue" is wel iets wat ik eerder bij Spotify mistte (inderdaad irritant dat het altijd na het huidige nummer komt), dit is in Apple Music wel mogelijk, óf aan het einde van je huidige playlist, of na het huidige nummer. Ideaal als je een aantal albums achter elkaar wilt afspelen.

En wat bedoel je met "nu of nooit"? worden nummers niet altijd aan het einde van je playlist gezet? Dit is volgens mij bij elke app die ik heb gebruikt wel zo.

Ik weet ook niet hoe het browsen op dit moment werkt, ik vond het toen wel fijn werken, maar heb het al even niet meer gebruikt.

Al met al valt het dus nog wel mee hoe slecht Spotify werkt als ik het zo lees.
Maar... deze functie is ergens rond 2012 juist verwijderd. Kan mijn nog wel herinneren dat ik hier flink van baalde. De synchronisatie optie vanaf desktop vond ik altijd wat omslachtig en een tijdrovend proces. Spotify op Android stond toen niet echt bekend als een stabiele app, dit is in de versie hierna beter geworden, wellicht dat dit er iets mee te maken had.

Goed dat het in ieder geval terug lijkt te komen. Eigen content als aanvulling tussen playlists kan ik zeker waarderen. Alleen nu weer doen alsof het allemaal nieuw is... ;)

[Reactie gewijzigd door TheAviator op 22 juli 2024 13:19]

Ik zie het probleem niet.
Gewoon je eigen mp3'tjes in de 'Music' folder pleuren op je telefoon en een lokale mp3 player app installeren en klaar.
Dan kan je nooit een playlist maken en moet je de hele tijd switchen tussen apps. Dat is super omslachtig.
Ik wil het ook geen probleem noemen, maar dit is iets wat te verwerken valt in de app en er vroegâh ook gewoon in zat. Een goede build-in muziek app heeft mij telefoon wel, maar dan krijg je inderdaad, zoals WhatsappHack aangeeft, switchen tussen apps. Dit is gewoonweg makkelijker op te lossen, concurrenten als bijvoorbeeld Apple Music, Deezer en YouTube Music hebben deze feature wel en werken ook uitstekend.

Ik zit al sinds jaar dag bij Spotify, dus heb ook geen interesse om over te stappen.

[Reactie gewijzigd door TheAviator op 22 juli 2024 13:19]

Het probleem is het moeten switchen tussen apps. Je kunt niet 1 afspeellijst maken met muziek vanuit Spotify, en muziek wat niet op Spotify staat. Dan is er nu nog wel de mogelijkheid om op de pc een afspeellijst te maken met beide bronnen, en dan wanneer je met je telefoon op hetzelfde netwerk zit, deze afspeellijst offline beschikbaar te maken. Op die manier heb je wel al je muziek in 1 app. Het zou dus fijn zijn als lokale muziek gewoon overal beschikbaar is, of zoals Apple Music het doet, alle muziek wat je in de desktop app toevoegt beschikbaar maken op al je apparaten, zonder work-around zoals die in Spotify.
Maar... deze functie is ergens rond 2012 juist verwijderd. Kan mijn nog wel herinneren dat ik hier flink van baalde.
Dat dacht ik dus ook al, ben dus niet gek! Hier precies hetzelfde gevoel toen. Vooral handig voor nummers die niet beschikbaar waren op Spotify. Nooit geweten da het via de desktop nog wel kon, uiteindelijk wen je er ook aan als het niet kan.
Nou op de desktop app werkt het echt waardeloos, dus als dit echt op de markt komt hoop ik dat het stabieler en gebruiksvriendelijker werkt, en dan hoop ik van harte dat ze dat ook terugporten naar de desktop app.

Als ze dat op tijd doen kunnen ze mij misschien nog als klant behouden.. Spotify is al jaren een 'radio' en geen serieuze 'bibliotheek' meer te noemen met albums die zomaar verdwijnen uit je library omdat ze toevallig van label veranderd zijn, om maar niet te spreken over allerlei tracks die opeens niet meer af te spelen zijn.

Ik ben al weer een tijdje een externe HDD aan het vullen met een lokale mediaplayer en een SD kaartje op de telefoon..
De implementatie van de lokale mp3's op de desktop laat al erg te wensen over. De eigen verzameling verdwijnt regelmatig, zeker als die op een gedeelde netwerk schijf staat. De eigen verzameling wordt ook niet in de Spotify verzameling geïntegreerd.

Ik hoop dat Spotify de eigen verzameling wat beter gaat integreren en ook een verzameling op het eigen netwerkt ondersteund. Daarbij moet het natuurlijk wel herkennen wanneer men verbinding met het eigen netwerk heeft.
Anoniem: 454358 @WillySis7 december 2020 12:40
Dit inderdaad, het gaat ze echt niet om de klant beleving, zie bijvoorbeeld ook hoe de zoekmachine werkt bij bijvoorbeeld Amazon, zoek naar een bepaald videokaart, goede kans dat de eerste 3 compleet andere zijn dan dat je zocht, maar dat zijn de resultaten waar ze de meeste marge op hebben.
Ugh ja Amazon, een webshop van het type 'onbetrouwbare verkoper'. Het zijn vaak producten die er fysiek op lijken, al zijn ze volkomen niet-uitwisselbaar.
De klantbeleving staat niet echt voorop bij Spotify. Dat hebben we destijds wel gemerkt bij het verdwijnen van de widget. Alle miljoenen werden steevast op "afgehandeld" gezet, zonder enige verdere reactie. Gelukkig kwam de widget na een maandje wel weer terug.
De ondersteuning van een lokale muziek verzameling is natuurlijk handig, maar het is niet de core-bussiness van Spotify. Dat is natuurlijk hun eigen bibliotheek. Ondersteunen van de lokale bibliotheken kan ze echter wel geld besparen. Zolang jij je eigen nummers afspeelt, hoeven zij ook geen rechten af te dragen.
Ik vraag me af hoeveel ze er mee zouden besparen, als dat invloed heeft. Ik denk dat het voornamelijk gebruikt zal worden voor ontbrekende nummers. Waarom zou je nummers gaan importeren die al in de Spotify catalogus staan?
Het mooiste verdien model is natuurlijk je laten betalen voor een abonnement (of reclames moeten slikken), terwijl je maar voor een deel content hoeft te leveren waarvoor je zelf ook weer moet betalen.

Natuurlijk ga je geen nummers downloaden die al op Spotify staan (tenzij de kwaliteit bagger is). Als je de eigen verzameling vanuit Spotify kan draaien, dan kan Spotify ook vaker de eigen nummers toevoegen en dus wat besparen. Per nummer scheelt het misschien maar een cent, maar met een paar miljoen abonnees kan dat toch aardig oplopen richting tonnen per maand.
Het is zo jammer, de nieuwste versie van de Spotify app is echt waardeloos en er is geen manier om terug te keren naar een oudere (betere) versie want hij update automatisch en op de achtergrond. Ik heb helaas geen werkende manier gevonden om dat te voorkomen.

Wat is dat toch met apps tegenwoordig? Ze worden vaak met elke update minder bruikbaar...
Ze worden per update beter voor de omzet van Spotify. Spotify verdient best goed geld door bepaalde artiesten te promoten, en dat gaat het makkelijkst als jij naar hun radio-station luistert, in plaats van naar jouw eigen playlists en artiesten.

Alle producten hebben dit. Als er meer geld te verdienen valt door de UI verwarrend, ontransparant en 'smart' te maken, dan doen ze dat. Zie ook je Facebook timeline, YouTube recommended en dergelijke.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 22 juli 2024 13:19]

De nieuwste versie is inderdaad waardeloos en de opmerkingen op het forum van Spotify liegen er niet om.

Gelukkig is er wel een manier om terug te gaan naar een oude versie. Zie onderstaande instructies:
https://www.reddit.com/r/...est_update_on_windows_pc/

Zelf gebruik ik versie 1.1.39.612, wat een iets nieuwere versie is dan men in het artikel suggereert.

Edit: link aangepast
Ik ben gestopt met het bijwerken van afspeellijsten omdat er voortdurend nummers/albums/artiesten niet meer af te spelen zijn. Mijn afspeellijst met tientallen nummers van King Crimson en Robert Fripp is op dit moment feitelijk leeg. En zelfs als ik nummers uit mijn lokale bestanden aan deze lijst toevoeg is dat geen garantie dat ze af te spelen blijven... |:(
Vraag me uberhaupt af hoeveel mensen weten dat je lokale muziek bestanden van je desktop offline kan syncen met je mobiel
Voeg je lokale bestanden op je PC toe aan een playlist en download vervolgens diezelfde playlist op je mobiele device
Weet niet of het nog steeds zo is, maar bij de playlist die lokaal op je computer staat moet je ook op "Download" zetten evenals de playlist op je telefoon
Naar mijn weten is dat nooit nodig geweest, alleen je moet je PC wel even aan laten staan met Spotify omdat je telefoon de nummers van je PC download.
Waarom wordt expliciet "MP3" genoemd? Is dat dan daadwerkelijk het enige formaat dat ondersteund is?! Alleen muziek uit de jaren '90 heb ik nog in MP3. Ik verwacht dat ze bedoelen "lokaal opgeslagen muziek", maar zeg dat dan ook.
Ik gok omdat dit toch de meest bekende term is bij de massa.
Bij Samsung Muziek kan je nu Spotify en mp3 afspelen (account voor Spotify nodig).
Maar niet je eigen Spotify lijstjes. Of ik doe iets grandioos verkeerd, maar ik zie alleen maar van die voorgestelde lijstjes.
Nee hoor. Inderdaad alleen afspeellijsten van Spotify
Dit zou een welkome aanvulling zijn voor (je eigen) content dat niet op Spotify te vinden is.
Een aantal CD's die hier stof liggen te happen (heb geen CD speler meer in de woonkamer), zou ik toch nog wel eens willen luisteren.
Ik sync al jaren mijn lokaal opgeslagen mp3s (op pc) met mijn android Spotify. Werkt zeer gemakkelijk. Natuurlijk zou het ook handig zijn als je je mp3s direct vanaf je telefoon kan opslaan in een playlist.
Zeer gemakkelijk zou ik niet zeggen, je moet het maar net weten dat je dit kunt doen door de nummers op je pc toe te voegen in een playlist, en dan op je telefoon (op hetzelfde netwerk) deze afspeellijst op offline beschikbaar te zetten. Maar het kan inderdaad al wel langer.
Ja nu je het zegt was deze functie mij initieel ook niet bekend en heb ik hier eerst naar moeten zoeken. Nu ik het al jaren gebruik is het een gewoonte geworden maar dat maakt het niet makkelijker vindbaar als je de functie nog nooit hebt gebruikt.
Dat kan nu al, mits je deze ook op desktop beschikbaar hebt als mp3. Je kan deze zichtbaar maken in de desktop client van Spotify, en deze vervolgens synchroniseren met je smartphone.
Dat is toch niet handig?
Wat nu als ik die muziek ook wil afspelen met een Sonos Play 1 of een Sonos One?
Apple Music heeft de mogelijkheid om lokaal opgeslagen muziek in de cloud op te slaan om dit daarna op alle apparaten te kunnen streamen.
Vroeger, toen Spotify net nieuw was en het vol met bugs zat op Android telefoons (muziek stotterde omdat de telefoons nog traag waren en Spotify een lage prio had), kon dit 'gewoon'. Daarna is het heel lang weggeweest en kon het op Desktop opeens weer. Zou fijn zijn als het weer kan op Android (zonder te syncen vanaf je PC).
Zou tijd worden. Bij Apple Music werkt dit heerlijk. Snel, makkelijk en gratis inbegrepen; via iCloud synct het feilloos naar al je apparaten. Bij Spotify met die lokale sync was het altijd gezeik, zeker als je een nieuwe telefoon had. Spotify invalideert soms gedownloade nummers om je online te forceren, dan moet ie die ff opnieuw downloaden. Geen probleem, maar als dat gebeurde met een synced nummer: dan kreeg je dat met geen mogelijkheid terug. Moest je eerst die hele offline playlist desynchroniseren en dan de hele playlist opnieuw downloaden. Super irritant. En bij een nieuw device wilde het soms helemaal niet syncen totdat het willekeurig opeens ging lopen of je alle toggles uit en weer aanzette. Waardeloos.

Een goed werkende functie voor zowel Android als iOS, ala Cloud Library van Apple Music óf een echt goede lokale sync zonder gezeik, zou echt welkom zijn. :) En als we ‘t over tekortkomingen van diensten hebben zou ‘t wel fijn zijn als Apple Music eens afkijkt bij Spotify Connect. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 13:19]

Waarom zou je dit willen. Spotify is voor online streaming. Niet voor lokale playback.

Ik kan, 1 voordeel bedenken. Als ik in de auto zit en ik heb spotify open, maar wil toevallig een lokaal mp3 album afspelen.
In alle ander gevallen, gebruik een andere APP.

Ik vraag me af of Spotify zelf ook niet een of andere spyware in gaat bouwen om te bepalen waar je 'lokaal' naar luistert. Welk voordeel zouden ze hier anders bij hebben. (Btw, voor online content tracken ze je al)

[Reactie gewijzigd door The Wrecker op 22 juli 2024 13:19]

Omdat je al je muziek door elkaar wilt luisteren, zowel je Spotify muziek als je lokale muziek. En dus niet wilt wisselen van app. Dat jij liever de moeite wilt nemen om dan van app te switchen (en dus bewust de keuze tussen Spotify en lokale muziek moet maken) dat betekent niet dat iedereen dat wil doen.

Spotify heeft er niet per se een voordeel aan. Anders dan dat er mensen zijn die Spotify wegdoen om deze reden. Die hoeven dat dan niet meer te doen.
Ik snap je punt, time will tell of ik het zal gebruiken. Blijft een keuze (hoop ik).
Ik heb/gebruik Spotify puur voor de streaming dienst (premium btw.). Niet voor de mooie app.
vraag me af als je lokaale mp3's luistert of ze dan ook reclame er tussen stoppen.
En of de reclame dan ook meer is afgestemd op je luistergedrag van je lokale content!
Misschien is dit Premium only. Maar als ‘t gelijk is aan hoe ‘t nu werkt: als je nu muziek synchroniseert met je PC, dan zijn die gesynchroniseerde nummers vrij af te spelen. Dus geen shuffle, geen advertenties.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 13:19]

Omdat je dan niet steeds hoeft te wisselen tussen apps als je veel lokale muziek hebt wat op Spotify ontbreekt. Waarom zou je dan 2 verschillende apps willen hebben. Dat ene voordeel wat je noemt, als je in de auto zit, is een heel goed voorbeeld. Je moet niet tijdens het rijden afgeleid willen worden door het moeten wisselen van app als je even andere muziek af wilt spelen.
Daarbij: Spotify loopt hierbij achter. Google Play Music en nu Youtube Music kan het, Apple Music kan het (en kan daarbij ook heel eenvoudig je lokale muziek op al je apparaten streamen), Groove Music kon het (helaas is die dienst er niet meer), etc. Dit is nou net 1 van de redenen waarom ik naar Apple Music ben gegaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.