FCC-keuring toont nieuwe versie Spotify Car Thing

De keuring van de FCC toont de hardware van een nieuwe versie van Spotify Car Thing, een apparaat om muziek van de dienst te streamen in de auto en te bedienen met stemcommando's. Het is nog onbekend of en wanneer Car Thing uitkomt.

Hoewel Spotify de FCC heeft gevraagd om foto's een half jaar onder de pet te houden, staan er in het testrapport toch foto's van het apparaat. Doordat er een liniaal naast staat, is te zien dat het apparaat rond 12x6,5cm groot is. Dat is iets groter dan bijvoorbeeld een iPhone 4, maar veel kleiner dan hedendaagse smartphones.

Op de behuizing is een grote knop te zien voor de bediening. Volgens Spotify gaat het om een 'stemgestuurd accessoire voor de telefoon en Spotify-app met een scherm en knoppen'. Daarnaast heeft het apparaat bluetooth om te communiceren met een autosysteem en stroom komt van een 12V-aansluiting in de auto zelf. Spotify bevestigt tegen The Verge nog steeds te werken aan Car Thing, zonder te zeggen of het apparaat zal uitkomen.

De Zweedse muziekdienst zei twee jaar geleden al de hardware te testen. Volgens Spotify is het belangrijkste doel erachter te komen hoe mensen Spotify gebruiken in de auto en zijn er niet meteen plannen om de hardware op grote schaal uit te brengen. Het is ook niet direct duidelijk welke informatie Spotify hoopt te vergaren. Het bedrijf benadrukt dat het in de kern een streamingdienst blijft en dat hardware geen belangrijke plaats inneemt in de bedrijfsplannen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-01-2021 • 14:41

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
@himlims_
Fijn, ik zit nog steeds te wachten op een mooie oplossing voor spotify in de radio.
Gebruik nu af en toe mijn gsm, icm met bluetooth, maar dat werkt allemaal niet handig.

-Ik kan geen playlist selecteren op de radio, alleen op de gsm die in mijn broekzat zit.
-als ik mijn gsm koppel met bt met de autoradio gaat ie ook automatisch telefoons daarop aannemen, wat ik neit wil.
-Hij begint niet automatisch te spelen als ik de auto start.
-Ik wil in de auto andere muziek dan thuis.
-Heb niet altijd mijn gsm bij
-BT wil nog wel eens zijn verbinding kwijtraken.

Dus ik zoek al tijden een mooie stand alone oplossing voor Spotify in de auto :)

[Reactie gewijzigd door heuveltje op 15 januari 2021 14:51]

Mocht je nog een oude telefoon in een la hebben liggen die stof verzameld, dan is het misschien nog een redelijke oplossing om die te resetten/wipen, opnieuw te configureren en er enkel Spotify (of andere muziekdiensten) op te zetten.

Download je favoriete afspeellijsten nog naar het interne geheugen, haal alle icoontjes van het startscherm die je niet gaat gebruiken (en vergroot eventueel de iconsize met bijv. Nova launcher) en haal het lockscreen er af voor het gemak.

Dan zou je een redelijke dedicated muziekspeler kunnen hebben in de auto waar je een vast plekje voor kan zoeken. Je kan het eventueel nog helemaal afmaken met een bluetooth afstandsbediending.

Geen idee hoe fijn dit werkt in de praktijk, maar het is maar een idee voor een projectje :)
Wat ik nog niet begrijp is hoe je dan contact met het internet maakt, automatisch met je telefoon of doe je dat via een verbinding van je auto? Je gaat niet elke keer je sim overzetten als je moet rijden.
Hotspot op je telefoon met internet en je oude telefoon verbind je daar mee.
Exact! En als je geluk hebt heb je een oprit binnen het bereik van je wifi-signaal thuis!
als je een telefoon koppelt aan een autoradio vraagt die toch altijd toestemming mbt 2 profielen?
- telefoongesprekken
- media

Als je alleen die laatste accepteert wordt het telefoonverkeer er niet door afgehandeld.
Playlist moet je gewoon selecteren voordat je aan het rijden gaat of via stemcommando's "play playlist xxx on spotify" werkt zowel met Alexa als met Google Assistant. En als je andere muziek wil in de auto, selecteer je gewoon een andere playlist.

En als je een standalone oplossing zoekt, zou ik gewoon een goedkope 2de hands telefoon nemen en die gebruiken. Ben je waarschijnlijk stukken goedkoper uit dan dit ding.
Inderdaad, geen idee waarom dit extra schermpje opeens een probleem zou oplossen.

Via Assistent of Siri kun je allang welke playlist dan ook opzetten, nummers skippen, en het volume aanpassen.
leuk :+ oplossing voor niet bestaand probleem
Nee? Mijn autoradio heeft wel Bluetooth, maar geen ingebouwde apps of iets dergelijks. Nu kan ik zo'n schermpje op m'n dashboard monteren, en hoef ik geen telefoon meer erbij te pakken om een andere lijst te kiezen. Voor jou bestaat het probleem misschien niet, maar voor andere wel.
Maar dan heb je de oplossing toch zelf al bedacht? Klik je telefoon in zo'n houder, verbind met Bluetooth, en hoppa, Spotify in de auto. Waarom je in dat proces nóg een apparaat zou toevoegen, ontgaat me een beetje.
1. Kleiner dan de meeste smartphones
2. Grote knop voor besturing
3. Fatsoenlijke? stembesturing.

Ik zie wel meerwaarde t.o.v. de telefoon in een houder hoor. Stembesturing via Android vind ik echt nog steeds waardeloos, veel functionaliteit mist nog. En in car mode heb je ook niet alle functies binnen bereik.

En ja, ze zouden beide ook in de app kunnen bouwen, maar dan heb je dus nog steeds het stukje minder real estate die de Car Thing minder inneemt als plus punt.

Oja en telefoon notificaties die door de muziek heen gaan en geen optie om standaard op busy te gaan wanneer je tel. met de radio verbonden is.

[Reactie gewijzigd door DdeM op 15 januari 2021 15:13]

Ik kan me daarintegen wel voorstellen dat dit device verward wordt met een gsm door potentiele dieven. Raampje intikken is helaas nog steeds een probleem in veel steden.
Ik rij altijd weg en denk dan "fuck, Spotify vergeten aan te zetten" en omdat ik dan al rij, ga ik mijn telefoon er niet meer bij pakken. Daarnaast vind ik het hele gedoe van telefoon pakken, in je houder zetten, scherm unlocken, Spotify starten, playlist zoeken, playlist starten behoorlijk omslachtig voor dat ritje naar de supermarkt. Daarom zet ik dan meestal maar gewoon radio of een cdtje op terwijl ik liever Spotify zou gebruiken.
Mijn telefoon start altijd vanzelf Spotify op en begint met af te spelen. Weliswaar luister je dan naar de playlist die je voor t laatst gebruikt hebt, maar dat vind ik niet zo heel erg.

Misschien dat jouw telefoon ook zo'n functie heeft?
Heb je ooit spotify op apple carplay of android auto getest? Ik weet niet of dit even goed is als alternatief, maar bovenstaande oplossingen vind ik wel stukken beter dan een telefoon in een houder.
Natuurlijk werkt dat beter, maar ik reageerde op iemand die speciaal voor Spotify een apart apparaat zou gaan kopen.

Dat is met Android auto of Carplay nog grotere onzin, maar ook met een losse smartphone in een houder al onnodig.
Heb je ooit spotify op apple carplay of android auto getest? Ik weet niet of dit even goed is als alternatief, maar bovenstaande oplossingen vind ik wel stukken beter dan een telefoon in een houder.
Dit. En met name voor oudere auto’s zijn er diverse aftermarket radio’s met CarPlay / Android Auto. Heb je gelijk een betere routegeleiding dan welk meegeleverd fabrikantensysteem dan ook 😄
Ik heb een omklaphoesje om mijn telefoon, waardoor deze al niet meer lekker in een houder gaat. Daarnaast heb ik ook geen zin om m'n telefoon steeds in een houder te klikken.

Tuurlijk, het zou een oplossing zijn. Maar dat is dit product ook.
En dan gaan mensen hun gsm weer als hotspot moeten gebruiken waardoor ze die alsnog uit hun zakken moeten halen om die hotspot op te zetten.
Ik heb ergens nog wel een oude smartphone rondslingeren waar Spotify op kan. Kwestie van in een houder prikken, koppelen met je bluetooth radio en de optie om het scherm automatisch uit te schakelen uitschakelen. Dan heb je een prima bedieningspaneeltje voor je muziekstreams 8-)
Haha, nu komt de aap uit de mouw. Ik snapte al niet waarom de spotify integratie met mijn BMW connected drive (android) discontinued was. Ze hebben de feature er gewoon uitgesloopt om hun eigen rommel aan de man te brengen. Behoorlijk schaamteloos als je het mij vraagt.

Het wordt tijd om over te stappen van Spotify, ze beginnen steeds meer "eng gedrag" te vertonen. Het voorbeeld waar ik het over heb staat hieronder:

Vorig jaar zomer bleek de spotify integratie met BMW connected drive niet langer te werken, in de nieuwe update hebben ze de integratie eruit gehaald. Dus in de oudere versies van de app werkt het nog altijd prima. Het gaat hier niet om BMW's van 20 jaar oud, de mijne is van 2017 en de Spotify integratie wordt nog altijd geadverteerd op de website van BMW, terwijl je hem op android niet meer gaat krijgen. Gekgenoeg houden ze de integratie via iOS nog altijd in stand.

Vervolgens kwam dit forum bericht online, waar heel veel mensen een oplossing zochten: https://community.spotify...-deprecation/td-p/5009730

Na enorm veel forum berichten hebben ze uiteindelijk de "oplossing" erbij gezet. De integratie is niet langer beschikbaar, wel konden we op een "Idea" stemmen, zodat de functionaliteit in de toekomst "gebouwd" kan worden. (ja, het bestaat al en werkte prima).
https://community.spotify...W-Connected/idi-p/5009695

Inmiddels staan er 1000 votes op de "Idea" en is er nog altijd niets mee gebeurt.

Nu komen ze dus met hun eigen product, gewoonweg schaamteloos om je betaalde premium klanten deze user experience te geven.

/ End of rant.
Is toch ook geen werkbare situatie. Alsof Spotify 3 jaar lang stil zit en nooit wat kan en mag veranderen aan hun infrastructuur. Als je daarnaast ook nog afhankelijk bent van een derde partij als BMW die er misschien helemaal niet bij gebaat is om lang ondersteuning te geven bij oudere modellen dan kom je al snel in een situatie terecht waar ondersteuning vanuit Spotify erg moeilijk is.

Je kan toch Apple Carplay of Android Auto gebruiken?
Niet helemaal waar, het betreft hier BMWs die tot 2019 gemaakt zijn. Dus dat lijkt mij nog redelijk recent. BMW biedt zelf de api's aan die een forum gebruiker heeft gebruikt om zijn eigen integratie op te maken (dat werkt wel prima). Daarnaast heb ik helaas geen android auto.

Als het een infrastructuur wijziging was bij Spotify, dan had ik dat absoluut begrepen. Je kan namelijk niet oneindig hardware blijven ondersteunen. Het rare is vooral dat het op een oudere versie van de app wel gewoon werkt, dat geeft bij mij aan dat ze de integratie dus moeiteloos hadden kunnen blijven meenemen in hun releases. Tevens hebben ze niet gecommuniceerd dat het door infrastructuur wijzigingen niet langer beschikbaar is. Ook werkt de integratie nog altijd op iPhones, dus heeft dit niets te maken met BMW ansich.

Hetgeen dat mij het meeste stoort is het proces; je meldt netjes een bug, en vervolgens geven ze als oplossing aan dat je een "Idea" moet lanceren om de feature te laten ontwikkelen. Dit is een feature die voor velen een reden was om premium aan te schaffen, dus is het ronduit asociaal naar je gebruikers toe.
Anoniem: 304028
@Elidibus17 januari 2021 13:27
Volgens mij is dit een probleem gecreëerd door Google, zo weren ze bijvoorbeeld ook sygic.
Stembesturing terwijl ik VOL GAS naar muziek zit te luisteren? Whot? Dat gaat nooit werken in mijn auto. Mijn V70 uit 2004 heeft een érg goed geluidssysteem (voor die tijd, maar ook zeker met huidige standaarden nog), maar als ik daar binnenkort nog een kleine subwoofer aan toevoeg, denk ik niet dat de stembesturing nog werkt xD

Ik koppel mijn smartphone met bluetooth via een GROM audio kastje op de CD wisselaar ingang van m'n headunit en dan wijzig ik het nummer of volume vanaf m'n stuurbediening. Ik hoef dus alleen m'n telefoon aan te raken als ik van playlist wil wisselen. Dit doe ik ook alleen op momenten dat het rustig is op de weg (disclaimer: Rustig = vrijwel niemand voor me, achter me of naast me, dus minder dan 10 auto's in zicht) of als ik stil sta.

But I'd like to see them try to make this work xD

[Reactie gewijzigd door SilentDecode op 15 januari 2021 16:09]

Het is inderdaad erg lastig voor te stellen, misschien zelfs ondenkbaar, maar je kunt het volume even tijdelijk via je stuur naar beneden draaien, én daarna pas het stemcommando doorgeven.

I know, het is allemaal onbegrijpelijk lastig, maar het kan echt!
Als dit waterdicht is, zal het ook mooi op de motor kunnen :)
Of in mijn lekkende onderzeeër :+
Dan zou ik eerst gaan investeren in Flex Tape ofzo
Radiosignalen werken niet onderwater :p

Zal je alles eerst moeten offline halen, maar kan je even goed een gewone oude telefoon nemen :D
"Volgens Spotify is het belangrijkste doel erachter te komen hoe mensen Spotify gebruiken in de auto en zijn er niet meteen plannen om de hardware op grote schaal uit te brengen. "

Ik vraag me af hoe ze dit doen met deze hardware. Aangezien Spotify, in ieder geval op iPhone, automatisch naar 'auto modus' schakelt wanneer je in de auto zit, zou deze info mogelijk veel beter uit app-statistieken te halen zijn.
Dit is wat er gebeurt als de onbetaalde stagiair de taak krijgt om het product een naam te geven.
Als het doel is om erachter te komen hoe mensen Spotify gebruiken in de auto, kunnen ze dan niet nagaan hoe het Spotify gebruik is over Apple CarPlay of Android Auto? Ik gebruik zelf Spotify over Apple CarPlay en dit werkt goed.
Buiten dat ik denk dat dit erg diefstalgevoelig gaat zijn (lijkt alsof iemand zijn gsm in de auto heeft achtergelaten), zou ik liever willen dat ze een interface zouden ontwerpen voor gebruik met een Android headunit. Ik heb er zelf ooit een in mijn auto geplaatst (zo'n ding uit China van een paar honderd euro), maar de UI is erg klein en onhandig voor gebruik onderweg.
Andere skin/launcher proberen! Werkt prima
Ik doelde hiermee specifiek op Spotify, neem aan dat hier geen skins voor zijn?
Voor Android zelf heb ik inderdaad een custom launcher.
Automodus in de app forceren? Helpt dat niet met de besturing groter te maken?
Los van de Chromecast word ik allergisch voor allerlei losse apparaten en dan zeker nog in een auto. Nu kon ik mij de luxe permitteren om ruim 15 jaar met veel plezier in mijn Outlander te rijden en daar zat geen Internet, Bluetooth of wat dan ook op. Een geweldige radio met CD speler, waarvan de CD speler nooit is gebruikt. Eind vorig de Outlander vervangen en dan krijg je een entertainment set in de auto met alles er op en er aan tot en met Carplay en Android Auto aan toe.
Spotify geen probleem meer in de auto, maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om daarvoor een los apparaat te kopen.
Schaf als er een andere auto op komst is een goed entertainment systeem aan of vervang de huidige ellende.
Dat Spotify wil ik op lange afstanden nog wel eens gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee