Spotify-app voor iOS bevat officiële render van Car Thing-accessoire

De iOS-app van Spotify bevat een render van de 'Car Thing'-accessoire. Spotify kondigde dit apparaat in 2019 al aan, maar heeft sindsdien weinig nieuws over het autoaccessoire naar buiten gebracht. Het is niet bekend of en wanneer de Spotify Car Thing uitkomt.

De render zat verborgen in de code van de Spotify-app, merkte Steve Moser van MacRumors op. De afbeelding toont een apparaat met een rechthoekig scherm, een grote bedieningsknop, een kleinere knop aan de voorkant en vier knoppen aan de bovenkant. Het oorspronkelijke Car Thing-ontwerp uit 2019 bevatte een cirkelvormig scherm met vier knoppen ernaast. Moser publiceert daarnaast illustraties van montage-ontwerpen, waarmee de Spotify Car Thing aan het dashboard van een auto bevestigd kan worden.

Het is nog niet bekend wat de functie van de verschillende knoppen zijn. Eerder dit jaar verschenen al foto's van de Spotify Car Thing in een FCC-keuring. Deze Amerikaanse instantie noemde het apparaat toen een 'spraakgestuurd accessoire voor de telefoon en Spotify-app met een scherm en knoppen'. Het apparaat zou gebruikmaken van bluetooth om verbinding te maken met de telefoons en auto's van gebruikers.

Spotify liet in 2019 in een blogpost weten dat het bedrijf werkt aan een spraakgestuurd autoaccessoire. Het ging toen nog om een testversie van de Spotify Car Thing. Sindsdien heeft het bedrijf weinig details over het apparaat bekendgemaakt. Het is vooralsnog niet bekend of Spotify het apparaat uitbrengt, hoewel de recente FCC-keuring en de nieuwe render uit Spotify's iOS-app daar wel op wijzen.

Afbeeldingen door Steve Moser via MacRumors

Door Daan van Monsjou

Redacteur

03-04-2021 • 15:04

62 Linkedin

Reacties (62)

Wijzig sortering
Hoewel niet noodzakelijk om Spotify via de speakers van m'n auto te laten afspelen, kijk ik hier wel naar uit. Tot nu toe koppel ik m'n telefoon via Bluetooth aan het audiosysteem van m'n auto. Dat werkt op zich wel, maar de bediening van de Spotify app op een telefoon is verre van gebruiksvriendelijk en veilig. Ik zie daarom wel een use case voor dit accessoire. Bij een audiosysteem dat Android Auto en/of Car Play ondersteunt is dat natuurlijk anders.
Het grappige is dat je tegenwoordig bij verreweg de meeste auto’s CarPlay / Android Auto aftermarket kan inbouwen, als ze maar een scherm hebben. (BMW’s vanaf 2003 bijvoorbeeld, maar ook Volkswagens, etc...)
Dit kost slechts €200 tot €300. (Google eens op “Aftermarket Carplay [merk]” of “Andream Carplay”)

Waarschijnlijk even duur als de oplossing van Spotify, maar dan ondersteun je al je telefoon apps, ipv alleen Spotify.

/edit: Dit is dus iets anders als een andere radio inbouwen. Deze optie gebruikt het al bestaande scherm en knoppen en er zal dus geen lelijke aftermarket radio ingebouwd worden.

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 3 april 2021 16:11]

Het ding is wel dat de meeste aftermarket radio's vaak niet mooi ogen bij het rest van het interieur. Bij veel aftermarket radio's oogt het juist goedkoop of gewoon simpelweg lelijk.
Bij wat oudere auto's uit bijvoorbeeld 2003 zal dat wel minder opvallen natuurlijk.
Is geen aftermarket radio. Deze gebruikt het al aanwezige scherm en knoppen voor de besturing. Bij BMW’s/Mini’s gebruikt deze bijvoorbeeld het al aanwezige iDrive scherm en controller knoppen + stuur knoppen.

Je ziet letterlijk geen verschil, want dat is er niet.
Mijn ervaring is dat dat niet altijd goed werkt. De cannbus vertaling heb ik vaak problemen mee. Zo heb ik bijv dat liedje skippen werkt, maar volume soms ook liedje skipt. Niet altijd, maar wel vaak. Ook is de kwaliteit niet van alle radios even goed. Ik heb een gehad waarvan het touch screen gek doet als het -5 is, volume wordt dan constant via het scherm uitgezet. Kon helemaal geen muziek afspelen. Ook vond ik de navigatie apps uit de play store erg langzaam (HereWeGo en TomTom) ondanks dat het een 6 core Android 9 unit was. Pas hier dus mee op, check goed ervaringen met het desbetreffend model eerst.
Ik heb het niet over Android radio’s, maar echt CarPlay en Android Auto clients. Je telefoon doet dus alles, niet de radio.

Daarnaast heb ik er zelf ook 1 en het werkt feilloos, zowel onder CarPlay als onder Android Auto.

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 3 april 2021 19:06]

Wat is dat dan voor iets? Ik heb gezocht naar aftermarket CarPlay Ford Focus en krijg alleen radio’s te zien van 500 euro +, meestal een vierkante Pioneer, dat totaal niet uit ziet in mijn dashboard omdat het rond hoort te zijn.
Zoiets als dit: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1675929

Het zal er vast niet voor iedere auto zijn, maar ik heb ze voorbij zien komen voor BMW, Mini, Jaguar, Volkswagen, Audi, Mazda, Toyota en nog een aantal.

Vereisten zijn enkel dat er al een scherm gemonteerd is en dat de knoppen van je auto via de CAN bus verzonden worden.
Dit is zeker waar, ford met zijn sync systemen voor namelijk 1.1 en 2 met app link en navigatie heb ik tot nog toe nog geen aftermarket opties voor car play voor gevonden.

Nu werkt spotify via bleutooth en spraak bediening wel redelijk in mijn fiesta 2015 met sync 1.1 met navigatie en app link via iphone xs.

Hoop er een te vinden enige andere optie is de lelijke optie om heledashbord te verbouwen met een dubbeldin unit en hoop geloppt ket suur remote en hi en low speed can bus.
Ah sorry had iets meer research moeten doen voordat ik reageerde.
Maar bedoelde meer dat je BMW's vanaf 2003 noemde, voor zover ik weet heeft CarPlay een touchscreen nodig en auto's uit dat tijdperk hadden dat dus nog niet...
Nee, zowel CarPlay als Android Auto hebben absoluut geen touchscreen nodig.
Het is zelfs verplicht om apps compatible te maken met cursor / knoppen input, anders worden ze niet toegelaten tot de Appstore.

(Bron: ik heb zelf Carplay in mijn Mini F56 gebouwd, welke toch ECHT geen touchscreen heeft)

/edit:
Developer documentatie van Apple:
https://developer.apple.c...ction/knobs-and-controls/

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 3 april 2021 16:09]

Ik heb native CarPlay in m’n wagen zonder touchscreen (Mazda CX-30 2020). En daar werkt het inderdaad met de knoppen op de midden console. En zonder problemen. Alles is goed bereikbaar.
Link naar wat jij hebt geïnstalleerd? Klinkt interessant
Ik heb zelf deze geïnstalleerd:
https://a.aliexpress.com/_vptxHX

Het lijkt een generiek kastje te zijn wat onder meerdere namen op de markt is gebracht. Het werkt iig prima.
Hier ook aftermarket Carplay in de F56 JCW. Werkt echt perfect. Als je de auto in z’n achteruit zet, dan schakelt ie ook gewoon netjes over naar de OEM achteruitrijcamera. Spul draait verder hartstikke stabiel. Zeker een aanrader.

Overigens. Ik heb hem via Amazon gekocht om eventuele BTW en Invoerrechten te vermijden. Heb de voorwaarden van Amazon hierin nageslagen en daar stond in dat mij deze eventuele extra kosten niet zouden worden aangerekend. Dus die optie is ook nog te overwegen. Werd overigens super snel geleverd. :)
Zo'n los kastje die je ergens op moet plakken of monteren zal nou ook niet bepaald netjes in het interieur vallen...
Dat zijn carkits ook in principe. Maar iets moderners als dit zal mooier ogen over het algemeen.
Uit eerdere geruchten (bron: The Verge?) werd gemeld dat Car Thing zo'n honderd dollar zou gaan kosten. Dat is niet goedkoop, maar vind ik wel redelijk als het praktisch gaat functioneren. Als dat twee tot drie keer zoveel gaat kosten, prijst men zich bij voorbaat uit de markt. Want er zijn inderdaad alternatieven genoeg, maar een dedicated auto ding van Spotify zelf spreekt mij wel aan.
Rond de 100 dollar kan het inderdaad nog redelijk succesvol worden. Daarboven is te duur.
Voor wat dit ding doet proberen ze te concurreren met een telefoonhouder+Bluetooth ontvanger, deze combo kan je voor minder dan 50 al in de auto hebben.
100 euro is in mijn ogen te duur
Interessant apparaatje, vooral omdat mijn head unit qua versterker uitstekend is. Ik denk dat deze op een video input van de head unit aangesloten moet worden. Dat betekent dat mijn tweede scherm (tussen de meters) geen instructies laat zien. Klopt dat?

Wat voor mij ook af zou vallen is dat ik geen native CarPlay ondersteuning zie. Zal ongetwijfeld wel kunnen met een appje maar ik verwacht niet dat ie vlekkeloos gaat werken.
Ik weet niet naar welke je zit te kijken, maar degene die ik heb ingebouwd heeft zowel native CarPlay als native Android Auto (geen app nodig). (Dat is overigens deze: https://a.aliexpress.com/_vptxHX )

Hij haakt tussen de LVDS (display) output van je head unit en je scherm. Daarnaast zit er een plug & play harnas bij die tussen je head-unit en auto plugged. (Hij doet niets met het tweede scherm tussen je meters, die blijft gewoon verbonden met je head-unit)

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 3 april 2021 21:34]

Ik zelf heb deze ingebouwd, werkt ook perfect native zoals @OverSoft aangeeft.
En in nieuwe auto’s is het zo goed als standaard natuurlijk.
Wat bij dit soort kastjes wel een ding is, is dat het soms vereist dat je voorbereiding hebt voor een reverse cam.

Het lijkt er wel op dat dit weer een next gen ding is wat veel makkelijker werkt en inplugged op oa de knoppen via stuurwielbediening of andere ingebouwde knoppen.

Ik zou echter een systeem als wat spotify nu heeft met carplay ook wel handig vinden, omdat er tegenwoordig steeds vaker auto’s zijn waar je niet ff in kan tappen op bestaande controls (ik kijk naar jou tesla). Heel groot deel van m’n scherm wordt nu ingenomen door google maps. Werkt verder best, maar ik gebruik liever flitsmeister of Appe maps.
Nee, dat is niet zo. De meeste leveren juist een mogelijkheid om een reverse cam aan te sluiten. Het hebben van een reverse cam aansluiting is niet nodig.

Deze kastjes haken eigenlijk tussen je LVDS kabel (van headunit naar display) en tussen je kabel harnas tussen head-unit en auto. (Alle info komt gewoon via de CAN-bus binnen, dat vereist geen aanpassing aan je auto).

Overigens kan je binnen CarPlay gewoon Spotify full screen openen. Niemand verplicht je om grotendeels Google Maps te zien.
Overigens kan je binnen CarPlay gewoon Spotify full screen openen. Niemand verplicht je om grotendeels Google Maps te zien.
Tesla wel. Dat is dus precies m’n punt. Zou graag carplay hebben gehad.

Maar wat ik voorheen zag (2 jaar geleden) vereiste vaak wel een reverse cam. En daarbij had je dus ook altijd de strepen voor rijrichting van je auto in beeld. Had ook vrijwel geen integratie met de auto en was daardoor ook wel goedkoop gelukkig, maar chil was anders.
Bij bmw moet je altijd een kabeltje trekken naar je aux aansluiting bij je armsteun. Dat vind ik helaas een afknapper.
Nee hoor, dat gaat gewoon via het kabelharnas in je dashboard. Er zijn nul externe kabels.
Als dat zo is dan ga ik het toch weer overwegen. Tot nu toe heb ik altijd gezien dat voor audio de aux poort moet worden gebruikt. Ik ga maar weer es speuren op Ali.
Klopt wat oversoft zegt. Het werkt wel met Aux maar direct op je unit, niet met een kabel van elders. Heb het in mijn X5 uit 2015 ook laten inbouwen. Werkt heerlijk. Gebruik de bedrade versie ivm opladen maar kan ook wireless voor de liefhebber.
Probleemloos, met de knoppen van iDrive.
Bij de meeste radio’s met Bluetooth zijn de belangrijkste afspeelfuncties gewoon te bedienen via de autoradio en hoef je helemaal je telefoon niet aan te raken.
Niet bij mijn auto en waarschijnlijk ook niet bij meer auto's, waar dit auto ding een toegevoegde waarde kan hebben. Daar wordt enkel op het scherm het afgespeelde nummer weergegeven en is het volume aan te passen. Voor de overige zaken moet je naar de gekoppelde telefoon grijpen.
Mijn autoradio met Bluetooth uit 2010 (Sony) kon al skippen via de radio en ook mijn huidige autoradio van auto uit 2017 kan Bluetooth skippen. Jouw geval is eerder uitzondering dan regel hoor.
Dat denk ik niet, gezien het feit dat mijn auto uit 2016 komt, maar een discussie hierover lijkt mij niet zo zinvol. Spotify lijkt er zo te merken brood in te zien. Bluetooth ondersteuning is namelijk wel een vereiste van het audiosysteem in de betreffende auto. Maar goed, ik kijk i.i.g. uit naar dit accessoire, al zijn er andere oplossingen.
Zijn dat vier- of vijf knoppen aan de bovenkant? De uitstekende blokjes, of de stipjes ertussen.
Vier uitstekende knoppen - de meest rechtse is geen knop maar een poort.

Of dit het definitieve ontwerp is, is totaal niet gezegd natuurlijk.
Wat mij niet helemaal duidelijk wordt, zitten hier dan ook speakers in?
Waarschijnlijk niet. Het lijkt dat er verbonden wordt met de smartphone en de autoradio / speakers, via in elk geval bluetooth. Hopelijk ook 3,5mm jack / aux. In de derde afbeelding is een poort te zien, waarschijnlijk USB. Niks is officieel bekend, er zijn alleen een paar beelden en een oude aankondiging met een ander ontwerp. Spotify zal eerst moeten komen met een definitief ontwerp en kenmerken.

Als dit ding naast spraakbesturing ook goede knoppen krijgt, die tijdens het rijden handiger werken dan een touchscreen, en de prijs is goed, dan zou dit best een handig dingetje kunnen zijn. Misschien dat deze vondst Spotify port om een update te geven met meer informatie.
Zou ook fijn zijn als hier ook andere functionaliteiten in worden gezet buiten Spotify om zodat het als een soort carkit kan functioneren.
Heb nu bijvoorbeeld een oude Parrot Mki9200 carkit in mijn auto zitten, maar deze maakt nog gebruik van Bluetooth 2.1, naast dat het geluid ruk is, is de werking ook vrij oud.

Als de Spotify Car Thing ook met Aux werkt i.p.v. alleen Bluetooth en ook ondersteuning biedt voor telefoongesprekken dan neem ik em sowieso.

[Reactie gewijzigd door ChopperGunnerNL op 3 april 2021 19:50]

Inmiddels heb ik CarPlay in mijn auto maar ik kan me goed voorstellen dat dit een mooie aanwinst zou zijn. Ik heb ook Spotify gebruikt via Bluetooth maar het is niet ideaal. Je gaat toch lastiger even een andere playlist opzoeken tijdens het rijden. En via Siri commando's geven in de auto blijft toch altijd een ding.

Off-topic; best treurig dat ik nog steeds moet zeggen dat mijn iPhone het moet afspelen via Spotify. Ik las laatst dat je in een beta Spotify als standaard app kon instellen maar paar dagen later las ik dat dit niet in de officiële release zou zitten.
Voor de mensen zonder carplay maar met usb mogelijkheid in hun auto, allavsoft.
Als de samenwerking met Waze van de grond is gekomen en wordt geïntegreerd in dit auto ding plus de Spotify app, zou het wel eens een TomTom killer kunnen worden.

Bron: https://www.cnet.com/news...ns-playlist-integrations/
Dit zou cool zijn in een wereld zonder smartphones 🤔
ik zie wel degelijk een goede doelgroep voor deze gadget. het overgrote deel van auto's dat op de wegen rijdt heeft geen ingebouwde apple carplay of android auto, of een andere wijze van het besturen van telefoon audio.
met toenemende wetten rond het gebruik van een telefoon achter het stuur (hands free of niet) zou een dergelijk apparaat de rol van het infotainment systeem kunnen overnemen, waardoor bestuurders niet kunnen worden afgeleid door meldingen maar wel hun muziek bedienen. daarnaast is dit ook makkelijker voor handhaving, gezien er geen discussie kan ontstaan of je alleen muziek bestuurde of ook een berichtje las.
Waarom zou je wel dit ding mogen besturen maar een telefoon niet? Ik zie geen verschil beide leiden af
U ziet nu ook geen verschil tussen fysieke knoppen in de auto indrukken om de juiste radiozender te vinden en op de telefoon naar de juiste zender zoeken?
Nee, eigenlijk niet. Ik laat liever door de bijrijder doen als deze er is of even veranderen als je stil,staat maar niet tijdens het rijden. Natuurlijk fysieke knoppen is wel wat beter dan een touchscreen maar leid nog steeds af.
Natuurlijk fysieke knoppen is wel wat beter.... dus u ziet al wel een verschil.
Dat met afleiden is een ander verhaal.
Ja, maar er is toch geen verschil tussen hoe afleidend een telefoon kan zijn of zo'n apparaat? Beide wil je vaak toch naar het scherm kijken of te zien wat je aan het doen bent. Bijv. zit je op de juiste radiofrequentie of juiste groep? Je moet gewoon op de weg letten
Dus u ziet nu ook geen probleem met het besturen van een 3310 maar wel met een hedendaags smartphone tijdens het autorijden?
Zei ik ergens dat het geen probleem zou zijn? Hij gaf aan dat er geen verschil is.
In uw voorbeeld zijn het beide telefoons.. ik maak geen onderscheid tussen fysieke en geen fysieke knoppen op een telefoon. Bij beide betreft het een telefoon.

En zelfs radio wisselen met fysieke knoppen is niet heel slim, doe dat bij stilstand of door bijrijder. Maar is er een verschil? Jazeker.
Deze Car Thing verbindt juist met je smartphone en poogt een betere ervaring te bieden. Je telefoon met het touchscreen besturen tijdens het rijden is flut qua precisie/handigheid en veiligheid, in de hand of in een houder. Spotify gaat hier voor spraak + een set knoppen. Dus hier kan een nuttig apparaatje uitkomen, juist voor smartphonegebruikers.
Leuk, maar waar blijft spotify hifi??!
Ben benieuwd of dit ook buiten de auto zou kunnen worden gebruikt. Een standalone Spotify-player is iets wat ik al langer graag wil.
Er zal waarschijnlijk sowieso een koppeling met een telefoon nodig zijn, waar de Spotify app op draait. Vanaf het Car Thing zal je het waarschijnlijk met iedere andere Bluetooth speaker kunnen verbinden. Een auto met Bluetooth ondersteunend audiosysteem, maar zonder Android Auto of Car Play, lijkt daar de meest logische use case voor te zijn. Maar als jij het graag ergens anders wilt gebruiken, zal niemand je tegenhouden. Op een boot bijvoorbeeld?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee